כל פעם שאני הולכת הן שואלות כמה טבילות אני עושה ואם מברכת במים או בחוץ
ככה זה בכל מקום???
כל פעם שאני הולכת הן שואלות כמה טבילות אני עושה ואם מברכת במים או בחוץ
ככה זה בכל מקום???
הם צריכות לדעת, כי אם את מברכת בחוץ אז הם מביאות אותך לכיור עם נטלה כדי ליטול ידים לפני הברכה, ומביאות לך משהו כדי לכסות את השיער בזמן הברכה.
לגבי מיספר טבילות, לא תמיד הם שואלות, אבל אני מעדיפה להגיד מראש, כדי שידעו. הם הרי עומדות ובודקות כל טבילה, אז ניראה לי הכי לגיטימי שידעו כמה יש.
כנראה כי שהיא תהיה מסונכרנת.. מתי לשים עלי א המגבת על הראש או מתי סימתי ולתת לי לצאת בשקט
ברור... גם שיעזרו לי להחזיק ראש לספירה (אני די בונה על הספירה שלהן...)
אני טובלת 7
זה הכל
ומי שמברכת במים הבלנית בד"כ מכסה לה את הראש לכן היא רוצה לדעת מראש
הגיוני שירצו לדעת..
למה זה מפריע לך?
נשמע לי הגיוני לגמרי שישאלו את זה
זה מובן מתוך הסיטואציה שסיימתי
לגבי ברכה - לפעמים שאלו
מגיעה רק כשאני במים
אבל לא יפריע לי אם תשאל, נשמע הגיוני.
זה כמו שישאלו בסופר איך משלמים.
מה זה חשוב להם כמה טבילות? הן לא צריכות לספור. למה הן צריכות לשאול איפה הברכה? מה זה בעצם משנה?
אותי לפעמים שואלים ׳רק 2 טבילות?׳ שאלה תמוהה ביותר. או האם ברכתי, כי אני מברכת בשקט ולא מבקשת שיכסו את השיער.
כמו שפעם הבלניות היו רוצות לבדוק ציפורניים או אם נשרו שערות, בדיקה מיותרת כי זה לא קשור אליהם אלא לאישה. ככה גם עם השאלות שלא קשורות אליהן בשום צורה.
לק"י
צריכה שיעשו לה את זה.
לכן הבלנית צריכה לדעת.
אם לכסות לה את הראש, זו השאלה הנכונה, לא איפה היא מברכת.
לק"י
ולי אישית לא מפריעה שישאלו איפה אני מברכת.
בלי לחשוב אם זה נצרך. אותי זה מטריד שנותנת שירותים שואלת אותי שאלות על מעשי שלא לצורך.
או יותר נכון --לא מזיק בכלל
אז הבלנית שאלה,ואישה ענתה.ו..?
זה פוגע בפרטיות?
חודרני?
מעליב?
לא.
אז לא לצורך.
לא יודעת, יש לי תחושה שיש אנטגנוזים קשה נגד בלניות. לפעמים זה בצדק. במקרים כאלה זה בעיניי לא לעניין.
ובמאמר מוסגר, אצלנו הבלנית מברכת בסוף הטבילה, פורסת את המגבת ומסובבת את הראש כדי שאצא מהמים.
בעיניי זה לגמרי במקום. לא הייתי רוצה לצאת מהמים לעיניה עירומיה כביום היוולדי. והנה, הרווחתי גם ברכה.
מניחה שזה עניין של חוויה כוללת אולי מהמקווה, ועדיין, הן לא שם כדי לעשות נזק ולהזיק. רובן המוחלט. חבל להיתפס על כלל המעשים בגלל מקרים ספציפיים לא נעימים.
כי אותי זה מטריד.
זה ממש לא קשור לבלניות, כל נותן שירותים שאוסף מידע על לקוחותיו ברשת או בתשאול, צריך להציג מדיניות פרטיות הכוללת את הסיבות לאספת המידע והשימוש בו וכן איך הוא שומר את המידע ולרשום מאגר במשרד המשפטים וכו׳
זה חוק שנועד להגן על לקוחות בכל מקום.
אז אם הבלנית שואלת שאלה מיותרת שאולי מטרידה חלק מהלקוחות, זה בפירוש מזיק.
אולי ההשוואה של בלנית לנותנת שירות אדישה בלי התמסרות למקצוע שלה, פחות נכונה..?
למשל שמישהו מתעניין בשלומי, לפני העניין שלשמו באתי, זה דבר מבורך... למה יש הרגשה של איזו חדירה לפרטיות זה...?
מלאכותית ולא בתכנת ריגול. זה לא נרשם באף מקום ולא נעשה בכך שום שימוש
מדובר בבלנית סהכ
לא הגיונית לי ההקבלה, מתנצלת 🤷
על כל שאלה ששואלים לקוח, גם אם לא שומרים את התשובה, כל שאלה צריכה להיות לה סיבה, כי אין הגיון שנותן שירותים ישאל שאלה שאין לה צורך ישיר לקבל השירות.
החוק הזה לא נחקק סתם, הוא חוק שכל הזמן משפרים ומחמירים בו, בעיקר בגלל הרשת, אבל גם ההבנה שגופים גדולים לא יכולים להכריח את האזרח הקטן למסור מידע כדי לקבל שירות.
וזה בדיוק הענין פה, אני באה לקבל שירות ועוברת תשאול שלא מוצא חן בעיניי, סתם ככה כי הן התרגלו לשאול ואף אחד לא עוצר לשאול את עצמו למה זה נועד ואיך אפשר לשאול רק שאלות רלוונטיות.
בלניות ומקווה זה לא ענין קדוש, גם עליו אפשר להעביר ביקורת ולדרוש שיהיה ברמה תקינה וטובה.
נראלי שזאת מצווה שכרוכה בהרבה משאבים
ואנילא חושבת שאפשר להשוות לנתינת שירות חולין שאז באמת יש סיבות ביטחון וגדרים וכו....
אני מסכימה איתך שאפשר להתלונן כשצריך כדי ליצור חוויות טובות יותר (או למנוע חוויות רעות) לנשים הטובלות.
אני בעצמי התלוננתי כשהרגשתי צורך.
במקרה הנל, אני מוצאת לעצמי הגיון בכך
ואני לא רואה עניין להזדעק על כך גם אם זה לא רלוונטי לי, במקרה שלי זה כן וזה טוב לי
אז שאלו.
לא יודעת, לא מסכימה איתך. בעיניי זה לא פוגעני אם זו רק שאלה שאין מאחוריה כוונה להקניט/ לשפוט/ לסקור אותי ללא ידיעתי ולשמור עליי מידע. ויש נשים שאכן מוצאות בכך תועלת אז כנראה הולכות לפי הרוב. והבלניות לא שומרות מידע, בואי..
אם נלך בכל דבר לפי החוק היבש.. זה לא ייגמר. (אפילו שיש המון סיבות לתביעות מוצדקות וללכת בדיוק לפי החוק, אפילו בית המשפט מכיר בכך בצורה קוריוזית שכזו ויש אנשים הנקראים ' תובעים סדרתיים' )
ואפילו שהחוק קובע שכך, אני מוצאת בכל הנל קצת התקטננות, במחילה. אני לא בטוחה שלכך התכוון המשורר בעצם החקיקה. לא חייב לדקדק כחוט השערה על כל דבר.
מצד שני, מסייגת כי זה לא נחווה אצלי כפוגעני. אז אולי לא מבינה את החוויה.
אבל אם זה רק בשם העיקרון -- אז אני עומדת מאחורי דבריי
בנוגע להחזרים על ניתוח שעברתי. הנציגה שאלה אותי איך אני מרגישה, מצאתי את זה כמעשה מקסים.
אולי אישה אחרת הייתה רואה בשאלה תמימה זו שאלה חודרנית או פוגענית, במקרה זה ניתן היה פשוט לומר - אני לא רוצה לענות.
בדיוק כך ניתן להתייחס גם בעניין הטבילה, לא מעוניינת לפרט, פשוט תגידי לה.
להגיד שאני לא מעונינת לענות, אני פשוט לא עונה, לא חשה צורך לתת הסבר או מענה למישהו, אבל עצם השאלה מטרידה אותי.
אגב לשאול משהו איך הוא מרגיש זו שאלת נימוס ולא בירור מידע.
אנשים ששואלים אותי שאלות (גם חטטניות אגב) לא מטרידים את שלוותי. אני לא מדענית אטום ובדרכ אני פנויה לענות, אם מתחשק, או להטיף על החטטנות ואני עושה את זה ממש בכיף 😆
הבלנית שואלת כמה טבילות / מברכת בחוץ בפנים ואני נכנסת למים בשתיקה
לכל אחד יש דברים שמטרידים אותו, אני לא אוהבת שמנסים לקבל ממני מידע אישי שלא לצורך. מאז שאני מתעסקת עם מאגרי מידע בחיים המקצועיים, אני מבינה היטב מה הסיבה שדברים כאלו מטרידים אותי.
שאינה במקומה?
הרי מאגרע המידע שאת עובדת איתם בהייטק לא דומים בכלל למהלך של טובלת מול בלנית
היא לא רושמת או שומרת את המידע
אם תבחרי לשלם במזומן על טבילה לא ידעו שהיית שם (למעט אם יש מצלמות במקווה שאני מקווה שדבר זה עבר מן העולם)
ההרגשה הלא נעימה מהתשאול היתה לי מאז ומתמיד, כשנחשפתי למהות החוק הבנתי יותר טוב את עצמי, את הטריגר להרגשה.
הדבר שדומה ביניהם זה פרטיות המידע של האדם הפרטי.
אמנם לי אישית פחות מפריע במקווה,
אבל למשל באולטרסאונד כששואלים כמה מכל מין יש לי בבית מרגיש לי כ"כ לא שייך.
ויש לי מאוזן, זה לא בגלל שדורכים לי במקום רגיש,
זה בגלל שזה ממש לא עניינה של הטכנאית לדעת מה יש לי בבית.
וזה לא איזה מידע סודי, רשום במשרד הפנים מה המין של הילדים שלי ואפילו בקופ"ח עצמה זה רשום.
אבל בסיטואציה עצמה, כשמבקשים ממך מידע, והוא לא רלוונטי זה חוסר נעימות.
אני כן עונה כי אין לי אומץ להתנגד לסיטואציה, אבל בפירוש לא נעים והייתי שמחה אם השאלה הזאת לא הייתה קיימת.
זה דווקא ממש רלוונטי להתנהלות של הסיטואציה.
זה שונה לגמרי מהשאלות של- מתי עשית הפסק או אם גזרת ציפורניים ברגליים שזה לא הכרחי להתנהלות.
ואם גזרת ציפרניים לא באו יש מאין, הם גם נועדו לעזור לטובלת לאחוז בזמנים ובתהליך, ועוד מליון שאלות דומות שלא לדבר על מגע בגוף ללא רשות, הכל נובע מרצון טוב ולא מחטטנות ועדיין זה לא נעים והיה צריך את הטרנד של מי-טו יחד עם הקורונה כדי לחשוב מחדש האם התועלת שווה את המחיר.
גם במקרה הזה, יש מי שהשאלה הזאת בניסוח שלה שאינו מציע עזרה אלא מבקש מידע, מפריע כמו לשאול על הפסק.
אגב אני גם לא עונה על השאלה כמה טבילות, פשוט כי אני עושה מה שמרגיש לי נכון באותו רגע.
ולגבי השאלה על הברכה זה כן מעצבן כי ברכה זה עניין אישי. יש כאלה שבשבילם ברכה זה טכני, מבחינתי זה ביני לבין הקב"ה בלבד בדיוק כמו תפילה. וזה הרבה יותר קשה לי לספר מאשר על הפסק, שזה מבחינתי משהו הכי טכני שיש וגם משהו שכבר קרה.
לפעמים מרוב שקשה לי עם השאלה הזאת אני לא מברכת בכלל, בסדר זה שלי, אבל רק מדגישה כמה *לי* שאלה כזאת היא מאוד אישית.
אגב גם כששאלו אותי אם שמעתי מגילה לא הסכמתי לענות. הבנתי לגמרי את הכוונה הטובה לברר אם יש היענות לקריאה נוספת, ועדיין זה עניין אישי שלי אם אני שמעתי או לא ואם אני רוצה לשמוע או לא.
אל דאגה, עניתי בצורה מכבדת מאוד והוקרתי תודה על הדאגה אבל לא עניתי על השאלה עצמה שנשאלתי. אגב אפילו לבעלי אני לא עונה.
הוא יכול לשאול למשל ספרת ספירת העומר? ואני אענה תודה על התזכורת או אני לא מעוניינת בתזכורת, אבל אני לא אשתף אותו אם ספרתי או לא כי זה לא רלוונטי אליו ולא תמיד מתאים לי לשתף. אם הוא רוצה לתת תזכורת שיגיד בלי סימן שאלה.
כמו שאני לא אשאל אם התפללת ערבית, אלא אשאל את מה שנוגע אלי:
האם אתה מתכנן עוד לצאת הערב לערבית? ואם הוא רוצה הוא יגיד כבר התפללתי.
אגב השנה בשבת זכור הוא הזכיר לי בבוקר שיש קריאת זכור ושאל אם אני צריכה עזרה עם הילדים.. זה היה ממש חמוד איך הוא ניסח את זה בספונטניות ככה.
הפסק זזה ממשהו באחריות האישה בסופו של דבר.
זה שאלות של ''אנחנו לא סומכים עליך שאת זוכרת, בואי נזכיר לך''....
זה לא משנה כלום להתנהלות ברגע הספציפי מול הבלנית בזמן הטבילה!
לדעת אם היא מתכוונת לצאת לברך בחוץ או לא ומתי - זה כן משנה.
זה רק יעזור לבלנית להיות רגישה ולצאת מהחדר בזמן או להסתובב הצידה וכו'.
איך אפשר להשוות.?
יש הבדל בין שאלות שנועדו לעזור או להזכיר (שזה אני לא צריכה...) לבין שאלה טכנית על התנהלות.
בין לשאול האם את יוצאת לברך בחוץ לבין לשאול האם את מברכת בפנים או בחוץ או האם בירכת?
גם כשהבת שלי (בת 9) שואלת אם בירכתי ברכת המזון תוך כדי שהיא סופרת כמה ברכונים להביא היא בסה"כ רוצה לדעת אם להביא לי ברכון או לא.
אז אני עונה לה:
אשמח שתביאי לי ברכון או תודה אבל אני לא צריכה שתביאי לי ברכון.
אני לעולם לא אענה לה אם בירכתי או לא, כי זה לא עניינה וזאת לא השאלה הנכונה.
אגב בת ה5 שלי יודעת לנסח את השאלות שלה בצורה נכונה, זה דקויות שאפשר ללמוד די בקלות.
איך היא תדע לכמה טבילות שלך לצפות?
אין פה שאלה של כן ולא....
כמה טבילות זה הכי שאלה פתוחה שאפשר....
אני לא רוצה את עזרתה של הבלנית בספירה, היא לא צריכה לדעת מראש כמה אני טובלת. אני פשוט נכנסת, טובלת, מסתובבת כדי לעלות, הבלנית מבינה שסיימתי או שאני אומרת שסיימתי והיא מסתובבת/ יוצאת.
איך ההיא תתדע לחכות לך או ללכת?
אולי את רוצה לעשות עוד טבילה לבד כשהיא בדרך לצאת? ואולי את לא רוצה להתחיל לעלות מהמים כשהיא תקועה שם בחדר?.
לא אמרתי מילה על עזרה בספירה...
הדברים הנ״ל קשורים לכמה טבילות? אם לבלנית לא ברור משהו היא יכולה לשאול ספציפית. אם הבלנית לא הבינה משהו אני יכולה להסביר לה ספציפית.
אני לא צריכה שאלות מנחות כדי להסביר מה אני רוצה ומה לא, אני פשוט יכולה לומר בכל רגע נתון מה שאני צריכה.
כי אני הפוכה לגמרי
מבחינתי שתשאל הכל לפני, אבל כשאני בתוך המים שהכל ילך חלק.
האמת שאתן שתיכן @אמאשוני @oo פתאום עוזרות לי להבין את השנאה והאלרגיה של בעלי לשאלות ש*בעיניו* מיותרות. אני לומדת להתרגל אליהן והוא לומד להתרגל לשאלות שלי..
אני אישית משתגעת כשאני שאלת שאלה והוא לא עונה. כאילו מה אכפת לך??
כנראה זה עניין של טיפוסי אישיות, ושלעולם לא נבין לחלוטין את הראש.
ששאלות שהתשובה עליהן היא כן או לא,
צריכות להיות מדוייקות יותר כך שהתשובה "לא" תכלול את רוב המצבים האפשריים מול התשובה "כן" שצריכה לכלול את התרחיש שמשפיע על מה שהולך להיות.
למשל אם אני שואלת את בעלי אם הוא זוכר לאסוף את הילדים הוא לא יענה.
אם אני שואלת אתה אוסף את הילדים הוא יענה.
אם אני שואלת אכלת קציצות הוא לא יענה, אם אשאל האם לשמור לך קציצות הוא יענה.
בניסוח הראשון אולי לא בא לו בכלל קציצות? אולי הוא רוצה עוד? זאת שאלה לא ממוקדת.
השאלה השניה שומרת יותר קלפים אצלו וממקדת אותי בפרט שבאמת רציתי לדעת.
גם אני הייתי מתחרפנת בהתחלה כשהוא לא היה עונה או יותר גרוע,עונה בלי לפרט..
ואז זה נשמע ככה:
אכלת קציצות? לא.
אני מצפה לתשובה בסגנון:
אכלתי קציצות, תודה הספיק לי.
אכלתי קציצות, תכף אקח עוד.
לא אכלתי אשמח אם תשמרו לי.
לא אכלתי, לא מתחשק לי.
ואז אחרי שאני מקבלת לא יבשושי, אני כזה אוקי איך מתקדמים מפה? חח
דייקת יפה.
הנקודה למקד היא חשובה.
יש אנשים שיותר איכפת להם צורת הניסוח.
אני ביניהם ואני רואה איך ניסוח שלי משפיע באופן משמעותי על האנשים שאני מתקשרת איתם.
רק רוצה להגיד משהו קטן.
את כותבת 'אני לא צריכה שאלות מנחות כדי להגיד מה אני צריכה ומה לא'.
וזה נהדר שאת לא צריכה, ויודעת לבטא את הצרכים שלך מעצמך.
אבל יש נשים שבהחלט צריכות את השאלות המנחות האלו.
אני בתור כלה צעירה ידעתי שאני צריכה לברך בחוץ, ובחוץ זה אומר לא בחדר שבו מתארגנים ולא בחדר שבו הבור, אבל לא ידעתי איפה כן, והבלנית לא שאלה אותי, והתביישתי לשאול אותה, אז בירכתי בתוך החדר של הבור. (אחר כך כבר כן למדתי איפה אני יכולה לברך והסתדרתי. אבל לי היתה חסרה השאלה הזו).
זה נכון לא רק לגבי טבילה. בכל מיני מצבים לאנשים שונים יש העדפות שונות, שיכולות להיות סותרות.
זה מזכיר לי איזושהי קבוצה שהשתתפתי בה, שהיה בסוף זמן לשיתוף אישי. אבל לא בצורה מסודרת של סבב, אלא לפי התנדבות אישית. ולי קשה להשתתף בצורה כזו. אני צריכה שיפנו אלי וישאלו אותי מה אני חושבת או אם יש לי משהו לשתף. אחרת אני רק מקשיבה, גם אם יש לי מה להגיד. אז באותה קבוצה הכרתי מספיק טוב את המנחה והרגשתי איתה בנוח, אז העזתי ושיתפתי אותה בקושי שלי, וביקשתי שהיא תפנה אלי ותיתן לי הזדמנות להגיב. וזה היה מצויין לי (והיא שמחה שאמרתי לה, כי יש כאלו שלא אוהבים שפונים אליהם ולכן היא חשבה לא לפנות לאף אחד באופן אישי כדי לא להביך אותו). עד אז, הייתי משתתפת רק בקבוצות שמדברים בסבב או שהמנחה היתה פונה באופן אישי למשתתפים. כי היה לי קשה מידי להתפרץ לתוך השיחה.
בקיצור, מה שאני מנסה להגיד זה שהעבודה ש*את* לא צריכה שאלות מנחות, לא אומר שאף אחת לא צריכה אותן.
יש כאלו שדווקא יחסרו להן השאלות המנחות.
ולכן אין אפשרות באמת שתהיה צורת התנהלות אחידה שתהיה נכונה לכל הטובלות.
ונשמע לי שדווקא אלו שצריכות את השאלות, זה יהיה להן יותר קשה שלא ישאלו, מאשר שכן ישאלו ומי שמפריע לה תבחר לא לענות.
(מה שכתבת לגבי לשאול בצורה של להציע את זה כעזרה ולא רק כשאלת מידע, נשמע באמת כמו פתרון טוב. אבל מדובר באמת בהבדלים דקים, ואני חושבת שאם תצליחי לשמוע את הכוונה שלהן בשאלה בתור הצעת עזרה, אולי זה יעזור לך לקבל את זה פחות כניסיון חדירה לפרטיות, ולהגיב מהמקום שנכון לך, אבל בלי כעס על עצם השאלה, שבאמת נועדה לעזור).
לא כועסת, אבל אני מרגישה מוטרדת גם שאני יודעת שלא זו כוונתן.
אולי רוב הנשים מרגישות בסדר עם שאלות מנחות, אולי בגלל זה התרגלו לנסח ככה את השאלות.
לדעתי הסברתי מאד במדוייק ''איך זה קשור לכמה טבילות''.
לדעתי האישית הרבה יותר נעים לסגור את הפינה הזאת לפני שיורדים למים. כשאני במים אני ממש לא בקטע לדבר או להסביר או לדייק משהו.
וכמו שאת רואה ככה רוב הנשים שענו פה...
לא לדבר במים... כדי למנוע הפסק בין הברכה לטבילות...
קיוויתי שמשהי תבין או תזדהה
רואים דברים אחרת.. אני שמחה שהרופא/ה או הטכנאית מנהלים איתי שיחה ומתעניינים מה יש לי בבית.. נותן הרגשה יותר נעימה בעיני.. של שיח ולא קרירות. כנראה כך זה גם במקווה, סובייקטיבי..
אבל באמת תמיד התגובה היא "איזה יופי זה מאוזן" ומי אמר שלשם אני חותרת וזה משאת נפשי? אם היו עונים "איזה יופי, ב"ה שיהיו בריאים" הייתי מגיבה באמן ובחיוך... סתם... כאילו הכניסו את האג'נדה שלהם...
ולמרות שעכשיו יש לנו בת בע"ה, התשובה היא "איזה יופי, שיהיה בריא" או "הוא כבר יודע שתכף תהיה לו אחות?" וכאלה.. לא אמרו לי אף פעם מאוזן🤷♀️ ואני בהריוח בסיכון. עושה מלא בדיקות, אולטרסאונד והערכות משקל..
אין כמו בנות🤭😘
וואי בטח הנסיך שלך ממש מתרגש😍
אתמול-
הוא: יש לך בבטן תינוקת.
אני: מה היא עושה?
הוא: אוכלת
אני: מה היא אוכלת?
הוא: אורז ותפוחאדמה וחציל.. זה מגרד לה! (הוא אלרגי לחציל וזה מגרד לו)

מתוקי! הוא אלרגי אליך??????
איך יכול להיות? 😱

ועכשיו רואה שכתבת בדיוק אותו דבר🤦♀️ אופס..
בסקירה הפעם כשהרופא אמר לנו את המין, ככ חיכיתי שהוא ישאל מה יש לנו בבית.. שיוכל לשמוח/להיות איתנו בבאסה חח
אני דווקא ממש אוהבת ששואלים ומחכה לזה, ואפילו זה נתן לי תחושה של רופא קצת אנטיפת ולא אנושי
רק תראי איך כל אחד חווה אחרת את השאלות האלה, ואי אפשר לצפות שאנשים כל הזמן ילכו על ביצים (לא ספציפית אלייך כמובן, פשוט הדוגמאות שלך תפסה אותי כי זה מובהק עד כמה אותה אמירה יכולה להוביל לתגובה כ"כ שונה)
להתייחס לבלנית כ"נותנת שירותים" שחלילה שלא תעז לדבר איתי יותר ממה שהכרחי. בסופו של דבר כולנו בני אדם וצריך להתייחס בכבוד ונימוס בסיסי.
הבלנית לא צריכה לחטט ולפלוש לפרטיות אבל השאלות האלה הן באמת בסיסיות ביותר והגיוני ונעים לנהל שיחה קצרה ועניינית בזמן הטבילה ולא לשתוק מחשש לעצבן את הטובלת.
גם הבלנית וגם הטובלת.
לא כתבתי אסור לה לדבר איתי, אלא התייחסתי לשאלות לקבלת מידע.
אני טובלת באותו מקווה הרבה שנים וחלק מהבלניות מכירות אותי ואנחנו מתענינות אחת בשלומה של השניה.
השאלות הללו אינן בסיסיות ואם בלנית רוצה לדעת אם עליה לספור או לכסות את הראש של הטובלת היא יכולה לשאול באופן מכוון ולא שאלה כללית שמטרידה חלק מהטובלות (גם אם את השאר היא לא מטרידה, זה לא הופך את השאלה ללגיטימית)
נותנת שירותים זה לא תיאור נעים או לא, זו עובדה שהטובלת זקוקה לשירות של הבלנית ולכן על הבלנית לכבד במקסימום את הפרטיות של הטובלת.
בשנים האחרונות חל שינוי משמעותי בהתנהלות הבלניות בכל הנוגע לפרטיות, חלק מהבלניות כבר יודעות גם לנהל שיחה בלי לבקש מידע מיותר וחלק לא. יש פה עדין מקום לשיפור שאני מקווה שיקרה.
הבלנית לא צריכה לחשוש, היא פשוט צריכה להתרגל לשיח אחר, לא משהו ממש קשה.
זה לא שאלה אישית כמו האם עשית הפסק, האם ניקית מאחורי האזניים או האם גזרת ציפורניים.
זה שאלה כדי לדעת איך להתנהג בסיטואציה של הדקות הקרובות.
אם היא טובלת 2 פעמים הבלנית תגיד פעמיים כשר ותצא מייד החוצה, בלי לדבר עוד, כדי שהאשה תצא בנוחות מהמים.
אם היא טובלת 7 פעמים היא תדע להשאר עד אחרי 7 טבילות.
אם היא מברכת בחוץ הבלנית תדע להסתובב ברגע המתאים ולתת לה לברך בפרטיות, אם ביפנים היא תדע מתי לפרוש את המגבת.
מתי ואיך היא תברר את זה? כשהאשה במים ולא שומעת כלום? זה בטח יהיה לה פחות נח ונעים.
למה להקשות סתם על ההתפקיד שלהן??
לק"י
מאשר שאני לא אשמע מה היא שאלה כשאני בתוך המים🤦♀️
(וזה בהחלט עלול לקרות לי).
עניין אישי בקיצור
התחלתי להסביר לה שזה כיוון שיש לי טראומה ממים, והיא מיד התנצלה שבכלל שאלה.
הן פשוט לא רגילות לזה, זה הכול...
(ואצלנו לא שואלים מראש כמה טבילות. רק שואלים איפה אני מברכת. לפעמים, אם יש לי מצב רוח לזה, אני מעדכנת בעצמי על מספר הטבילות שלי, כי זה באמת יחסית חריג...)
במשפחה שלי גם טובלים 2
זאת המסורת
מעולם הבלניות לא תמהו על כך
ואני קיבלתי "היתר" לשתי טבילות בלבד בגלל הקושי המיוחד שלי. (לא משנה שלרוב אני לא מצליחה לטבול כמו שצריך ובסוף יוצא שטובלת הרבה יותר פעמים
)
ככה אמא שלי אמרה לי לעשות...
לא חשבתי שזה חריג
כדי לדעת מה באמת המקובל אצל רוב הנשים...
מתואמתאגב, אמא שלי הייתה טובלת שבע פעמים... וגם היא קיבלה את המנהג הזה מרבנית שלה, כי אמא שלה עצמה לא הייתה שומרת מצוות בכלל...
זו המצווה וכל השאר זה מנהג
אבל יש סוגיה של ""מברך ועובר לעשייתה" וזה הופך את ה2 לצורך הלכתי.
לדוגמה- את מברכת על פרי ורק לאחר מכן אוכלת אותו.
(המקרה היחיד שאת מכירה שאינו כזה הוא בהדלקת נרות שבת לאשכנזים שמדליקות ורק לאחר מכן מברכות בעצימת עיניים. )
כך גם בטבילה, אם הראשונה היא ללא ברכה, ואז מברכים,ברור שיש צורך לטבול שוב לאחר הברכה.
אני רק מפרשת מה הכוונה הלכתית, אני לא מכירה 2 טבילות ומניחה שהראשונה היא ללא ברכה. אני אישית טובלת מחוץ למקווה.
חח לא הבנתי
מחוץ למים
כמנהג הספרדיות.
*מברכת מחוץ למקווה
(זו לא אני כמובן, אבל הבנתי)
מחוץ למקווה. חידשת לי
אבל ההסבר הוא שכל הגוף יגע במים של המקווה עוד לפני הברכה.
אולי מברכת🙃
תודה על ההסבר, גם אני מברכת בחוץ לכן לא הבנתי
למזלי
לא רואה את עצמי טובלת שבע. גם טכנית וגם כי זה מסוג הדברים שאני ממש לא מתחברת (שמלבישים על הלכה פשוטה כל מיני הידורי קבלה למינהם)
יש 2
3
ו7
ככה למדתי בהדרכת כלות.
ובעניין הזה הולכים לפי האמא בדרך כלל, אלא אם יש קושי מיוחד
ועל כך ששתי טבילות זה למי שקשה לה.
אבל תמיד יש חידושים... 
רקומרת🙂
ואז טבלתי כמה פעמים בודדות וישר ב"ה הריונות והנקות ברצף
מפה לשם שכחתי מה המספר שאמרה 🙈
ולא היה לי נעים לשאול אותה
אז התחלתי לעשות משהו באמצע
4 טבילות
1, מברכת ועוד שלוש
ועצוב לי שלא נעים לך...
סליחה אם זה לא במקום
מסורות שעוברות מאם לבת דורות במשפחה זה דבר יפה בעיני
אבל לא נעים
קשה לי להסביר למה..
לא נורא
אני זוכרת במעורפל שזה היה מספר לא גבןה
לא 7 טבילות בטוח
אז אני רגןעה שבטח אני טהורה גם ככה
גם לי לא נעים לשאול את אמא שלי...
ואין הסבר
פשוט לא נעים וזהו
התארגנתי והבלנית קראה לי לבוא לטבול
ואז נזכרתי ששכחתי לשאול את אמא שלי כמה פעמים לטבול
אז הבלנית קראה לה..
הרבה פעמים מתבלבלת באמצע ולא סגורה אם סיימתי או צריך עוד אחת.
אני דווקא מתבאסת שלא שואלים אותי, בדרך כלל אומרת בעצמי, ואם לא אמרתי פשוט מקווה שהבלנית תדע מתי לעצור אותי
אני לא מצליחה ללעקוב לבד כמה טבילות עשיתי... כי יש כאלה שלא היו כשרות...
וגם על הברכה, יש עאלה שמכסות את הקאש אז זה לגיטימי
מסכימה
זה מאוד מקל עלי שאני יודעת שלא רק אני סופרת
כי מאוד קל להתבלבל (במיוחד כשטובלים שבע)
למה?
כי אישה שטובלת 7 טבילות הרבה פעמים מאבדץ את הספירה. (גם אני מלמעלה מאבדת ולכן עושה עם האצבעות כדי לעזור לה).
חוץ מזה, לפעמים נשים לא מודעות לכמה מנהגים יש ומבחינתן כולן עושות כמוהן. אז לא יש כמה מנהגים ואי אפשר לצפות מבלנית שתחזיק ראש. ותזכור כמה כל אישה שבאה פעם בחודש טובלת. ולכן שואלים.
אתן יודעות? קצת מתסכל שלא חשוב מה בלנית תעשה ישר יחשבו שהיא לא בסדר.... וסליחה על הניצלוש.
שכולן רוצות עזרה בספירה, שזו נקודת הנחה שגויה ואפשר פשוט לשאול את האישה אם היא רוצה שתספרי או לא.
גם שאני נותנת שירות (לא לקהל הרחב אלא לקולגות) לפעמים היו טענות על התישאול שלי, אז למדתי לשאול בצורה מדויקת יותר/ להציג את המטרה לפני השאלה, כדי להפחית התנגדות ולהיות מקצועית בעבודה שלי.
אפשר לקחת את הביקורת על העבודה לכיוון של שיפור והתמקצעות. בעיניי בלנית זה מקצוע שמחייב מקצועיות ורגישות יתר.
ולכן ברגע שסיימתי היא תצא ולא אצטרך לצאת כשהיא שם....
ולא יודעת, זה נשמע לי ממש בסדר לשאול. זו שאלה ממש ממש לא חטטנית... ואני אחת שמפריע לה נגיד שמזכירים חציצות ובטח שנוגעים.
אני רק אתחיל עם זה שלעולם, באף מקום לא תהיה 100% שביעות רצון מהשירות. זו חיה שלא קיימת וכמו שאת רואה רובן המוחלט של,הנשים כתבו לך פה שהן לא מבינות מה הבעיה. לשם השוואה. קצת אחרי שהתחלתי את תפקידי פנו אליי בתלונה שאני לא מציעה לנשים לעזור להן בעיון. בקיצור. כל אחת רוצה משהו אחר ואני לא נביאה.
אני הבאתי לדג' את העניין של העזרה בספירה אבל את קוראת בעצמך שיש עוד הרבה דברים. כל ההתנהלות שונה כשהטובלת מנחה אותי במנהג שלה ולא שאני מגששת אחריה. למה? כי היא מנחה אותי באיך היא עושה את המצווה שלה. אני ממש נותנת לה לומר לי מה לעשות. וההשתדלות הכי גדולה שלי זה שהטובלת הכי תרגיש מנהלת הסיטואציה ותרגיש בבית. אני רוצה לדעת מתי לשים עליה את המגבת. יש כמה מנהגים, תתפלאי. עוזר לי גם לדעת מתי לצאת כדי לתת לטובלת להישאר להתפלל או לצאת בעצמה. (אני לא נשארת לחכות שתעלה מהמים אלא יוצאת מיד בסוף הטבילות).
וקצת יותר לעומק. את מוחה פה על "חדירה לפרטיות" כאיזה ערך מקודש שאם כל הכבוד מאומץ בקיצוניות על ידי התרבות והשיח המערבי.
אבל את יודעת? כל עזרה לזולת היא חדירה לפרטיות. עצם זה שאני מקבלת משהו ממישהו זה אומר שלי היה חסר משהו פרטי שלי ומישהו אחר העניק לי אותו. ככה זה עובד. לפעמים אני אדע לבקש את זה ולפעמים מישהו אחר ידע לתת לי גם בלי שאבקש. ובלי שאדע שחסר לי. הדג' הכי בולטת בעיני זה דיכאון אחרי לידה. בהרבה מאד מהמקרים האישה לא מודעת לזה ובן זוגה גם הוא תקוע בלופ. במקרים האלה "החדירה לפרטיות" יכולה להציל חיים. כפשוטו. לפני כשבוע אישה בחיפה התאבדה ורצחה את התינוק שלה בגלל דיכאון כזה. שנה! שנה האישה הייתה בבית בדיכאון. לא עבדה, לא יצאה מהבית. ואף אחד לא עשה כלום ולא חשד בכלום. לא היה כדאי שתהיה פה קצת "חדירה לפרטיות"? בעם ישראל קוראים לזה ערבות הדדית. אכפתיות. ככה בעיני.
ולעניין השאלה, אם את בסה"כ בן אדם נורמלי. לא יפריע לך שישאלו אותך אם את אוכלת קטניות בפסח או מה סדר הדלקת הנרות אצלך. את מברכת ואז מדליקה או מדליקה ואז מברכת. נכון?
רק במקווה יש *לך* רגישות מיוחדת וזה שלך. לגמרי. כי רוב הנשים כתבו פה שאין עם זה בעיה.
אלא שכתבת שבמקווה יש רגישות מיוחדת. את לא צריכה לספר לי. אני חווה את הרגישות הזו כמעט כל יום. אני רק חושבת שהתנועה צריכה להיות לא איך לשנות את הסביבה אלא איך להביא את המצווה למקום בריא יותר ונכון יותר.
יש לי הרבה ביקורת על העניין ההלכתי של ההסתרה של המקווה - יש פער גדול מאד בין "לא לפרסם" את הטבילה לבין לחשוש מכל חתול ברחוב שיגלה לאן אני הולכת. ולפעמים שוכחים שמותר וכדאי לשתף לצורך היעזרות לקראת הטבילה. וזה משחרר כל כך הרבה לחץ.
גם סביב החפיפה יש המון היסטריה. שצריך ממה ללמוד מה כן, מה לא ולשחרר... לשחרר....
תאמרי, מה שמפריע לי זה ההיחשפות ואני אענה לך שלדעתי גם פה. הגענו למקום לא בריא בהיסטריה הזו של "מישהו יראה אותי". אין פה איזה מופע עירום. סליחה על הבוטות. כולה רואים את ראשך מבצבץ מעל המים ובודקים,שכל השיער בפנים. בואו נרגע. נדע שזו מצווה והכל בסדר.
וכמו בכל דבר. את תמיד תוכלי להעלות מהאוב סיפורים שליליים והיסטריים אבל זה קיים בכל מקצוע טיפולי ובכלל בכל מקצוע. ובכל אנושות. בסה"כ רוב ככל הבלניות עושות הכל כדי,שהטובלת תרגיש בנח ובנעימים ככל הניתן חלק מזה זה גם לשאול כמה פעמים היא טובלת. ואם *לך* לא נח אז תגידי. בדיוק כמו שתגידי אם את רוצה מגבת או שהבאת מהבית. או שבא לך סט איפור. בסדר? זה הרמה.
ולסיכום, כמו שכבר כתבו כאן. במקצוע הזה יש המון סיפוק. אבל לא מעט קשיים שנובעים בעיקר מהשעות המאתגרות. מהשכר הנמוך. מאד. וכשלפני פסח רשמו פה הערצה לנשים שיוצאות לטבול בליל בדיקת חמץ. חשבתי לעצמי שהבלנית לא יוצאת רק בליל בדיקת חמץ בדיוק כמו הטובלת, אלא גם בערב שלפני וגם בערב שאחרי.
ואחרי הכל היא גם בן אדם ולא נביא והיא מתאימה את עצמה לכלל הנשים ותמיד, תמיד תהיה מי שרוצה משהו אחר. בכל תחום, בכל מצב בעולם וכן, גם במקווה. אלה החיים.
אבל כן מחפשת תמיד להשתפר, כי תמיד יש מקום לשיפור. זה לא משהו רע, ההפך זה טוב הדרך הזו, לחפש להיות יותר טובים.
הצורך הרגישות לא נובע מהסתרת הטבילה אלא מהמעמד שאישה טובלת בעירום.
נכון שכל אחת רוצה משהו אחר וקשה להשביע רצון כולם, אבל אם עושים משהו כסטנדרט כדאי להתאים אותו כמה שיותר לכולם.
עובדה שיש בלניות שלא שואלות כלום ונותנות לאישה להגיד מה שהיא רוצה. אולי אני יוצאת דופן ורוב הנשים מעדיפות שיובילו אותן בשאלות. אני שמחה לפגוש בלנית שלא שואלת ומקווה שגם בלניות אחרות ילמדו לעשות ככה.
אני ממש מסכימה עם מה שכתבת על זה שחדירה לפרטיות זה לפעמים ערבות הדדית ואכפתיות.
ובאמת מעריכה אותך ואת כל הבלניות על המסירות בעבודה שבאמת יש בה הרבה אתגרים...
בהנחה שכל טובלת היא אדם אחר, אני חושבת שיש צד גדול לעין הטובה של הטובלת לא להיעלב מדברים קשונים בשוני של אופי
ואני מעריצה אותך על עבודת הקודש שאת עושה 💕💕💕
רק מרגישה צורך להגיד שקצת הפריע לי ה"כולה רואים את ראשך מבצבץ מעל המים ובודקים,שכל השיער בפנים. בואו נרגע. נדע שזו מצווה והכל בסדר"
זו אמנם מצווה, אבל עם רמת רגישות ממש ממש גבוהה
והניסוח הזה קצת מוריד ממה שנשים הרבה פעמים מרגישות לגבי המצווה הזו שגם ככה קשה מהבחינה הזו של הבושה להיראות ערומה
נשמע שאת רגישה בהתנהלות, אבל לא מעט נתקלים גם בהתנהלויות לא ממש רגישות של בלניות
(ולא מתכוונת לשאלות שנידונו בשרשור הזה - לדעתי הן בסדר)
ויחד עם ה"תלות" בהן זה לדעתי מה שיוצר לפעמים את ההרגשה הזו כלפיהן...
רק שזה באמת זה לא הוגן להכליל וצריך להיזהר בזה.. כי ברור שיש המון ממש רגישות, וברור שלכולן זו ממש מסירות..
בדיוק מה שרציתי לכתוב
להבהיר שלמרות ההרגשה החשופה באמת באמת מה שאני מסתכלת עליו זה 'כולה' הראש של הטובלת שכולו נכנס למים. וחשוב לי שזה יהיה רק,זה. אני לא ממעיטה ממה שנשים מרגישות. אני חווה את זה אבל ממש ממש ריצה להוריד את התחושה בזו. ולומר שזה לא כמו שזה נראה. באמת שאנחנו לא מתמקדות רק בשיער.
למרות שהמגבות מונחות שם איפשהוא בלובי.
זה גם לא בסדר כי זה לא קשור אליהן ואם האישה תרצה מגבת היא תיקח?
לי זאת נשמעת התקטננות שלא במקום.
לאף בלנית אין עניין לחטט ולא נראה לי שהיא שואלת את זה כי היא נורא סקרנית לדעת כמה את טובלת.
היא עושה את זה מתוך רצון טוב ורצון לעזור.
אי אפשר לקלוע לרצונה של כל אישה אז הן עושות את ההשתדלות שלהן ויכול להיות שזה לא יתאים לכל אחת וכאן המקום שלנו לזכור שהן מתכוונות לטוב ולא להגיד שהן צריכות להתמקצע יותר ולדעת למה כל אחת מצפה ואיזה סגנון של שאלה בדיוק מתאים לה וגם לדעת לשאול את השאלה דווקא כשהטובלת במקום איקס ולא במקום וואי.
בסוף, יותר הגיוני לצפות מהטובלת להבין שהבלנית לא מתכוונת לחטט מאשר לצפות מהבלנית לקלוע לציפייה של 50 נשים בערב אחד.
אני טובלת שבע פעמים
ולפעמים מרוב כוונות ותפילות זה עוזר לי
בנוסף, אני הרבה פעמים מבקשת שיבדקו לי את הגב אם יש שיערה
לא רואה בעייה להעזר בהן
כמו שאת הולכת לרופא והוא עושה את התפקיד שלו ככה בעיני גם הן.
היא גם עוזרת לי לספור.
גם איפה את מברכת נשמע לי נורמלי, למרות שלא זוכרת שנשאלתי.
אבל לא שואלות כמה טבילות בדרך כלל. אני טובלת כמה שרוצה ואז פונה לצאת והבלנית מבינה לבד שזהו.
ככה הבלנית יודעת שסיימתי ובלי שאני צריכה לומר משהו היא פשוט יוצאת מהחדר ומשאירה אותי לבד לצאת בקצב שלי ובפרטיות.
נהנית מזה.
תכלס אולי במקום עם עומס אין אפשרות להתעכב ובמילא צריך לצאת מייד. אבל עדיין עניין הפרטיות משמעותי.
פעם אחת טבלתי בעיר אחרת והבלנית עמדה מולי מחזיקה את המגבת ומחכה שאני אעלה. הקטע שהוא שהיא לא פרסה את המגבת מול הפנים שלה, אלא הסתכלה עליי! זה היה ממש לא נעים!
אבל זה טוב ששואלות, ככי יש מנהגים שונים. למה זה מפריע לך?
איך נדע..
יש בזה מנהגים שונים, איך היא אמורה לנחש כמה אני טובלת?
אחרת איך תדע מתי להביא את המגבת לראש, אם לצפות או לא ומתי שהטובלת תצא לברך בחוץ.
נשמעת לי שאלה נצרכת
אבל אני אומרת
כדי שכשאני אסיים היא תדע להסתובב ולצאת מהחדר..
אני מעצמי מסבירה להן איך זה הולך במנהג שלי
בלניות עושות עבודת קודש
נשים מגיעות לטבול זה מצב מביך ורגיש והרבה פעמים מתווסף לזה עניינים של שלום בית בריאות לידה רצון להריון.
והבלנית שמקבלת מינימום יוצאת מהבית בשעות מטורפות צריכה להכיל את כולן ועוד לנחש מה כל אחת רוצה ואיך.
זה לא שלעבודה הזו עושים איזה מיוני רפואה ולא כל אחת רצה לעבוד בזה ואני בטוחה שאף אחת לא מעדיפה לחכות שעות בתור או שהמקווה יהיה פתוח לפחות זמן בגלל חוסר כוח אדם. אז עם כל הרגישות שבדבר צריך לזכור שהן בנות אדם ואם יש לנו רצון שלא ישאלו אותנו משהו או לא יבדקו אפשר להגיד בצורה מנומסת שלא ישאלו.
ונכטן שיש מקרי קיצון של התנהגות לא הולמת אז אפשר לפנות להנהלה בדרישה לשינוי
לא מקנאה בבלניות ולא הייתי רוצה להיות במקומן
יש לי איזה חלום לעתיד להיות בלנית, מודה שבעקבות כל השרשורים כאן על הבלניות המסורות שלא משנה מה יעשו הן תמיד יהיו לא רגישות וחסרות טאקט, החלום הזה הולך ונגנז.
בעקבות קריאה פה של כמה שרשורים בעניין
למרות שהחוויה שלי ממש נעימה וטובה האמת
זה בערך כמו להיות חמה
רק שמזה אין איך לברוח ב"ה 
על הסוף. לגמרי!!!
יותר מזה, לא רק בלניות.
לכל אחד כמעט יש תלונות על כל דבר היום...
בחיים לא נתקלתי בבלנית חטטנית או לא נעימה וכו' בשום מקום שיצא לי לטבול.. 🤷♀️ נראה לי שבאמת רוב הבלניות רגישות ונעימות ועושות לשם שמים.. זה לא איזו עבודה מתגמלת. להפך. עבודה לא מתגמלת, מלא תלונות ובשעות הכי לא נוחות.. כל הבלניות שאני מכירה הן נשים צדיקות. בלי יוצאת מן הכלל..
תמיד רציתי להיות כמו הבלנית שלנו: שואלת כמה יש לי בבית ומאחלת עוד, מבקשת שתברכי את זאת ואת זאת לרפואה ולחזרה בתשובה ועוד כל מיני ותמיד מברכת בסוף באהבה רבה רבה.
מסתבר לי פה שזו לא נחשבת התנהגות חביבה 🤭 אז אשאר במקצוע שלי 😅
אבל לא קשה להבין
שלהמון נשים זו שאלה שיכולה
להכאיב מאוד!!! במיוחד בזמן רגיש
כמו של המקווה
כמה שנים ובאופן אישי הברכות שלהן ריגשו אותי ממש. אני מרגישה שאפילו ממש ציפיתי להן. פעם הייתה בלנית מחליפה שלא בירכה אותי והתאכזבתי ממש
זה באמת לגמרי תלוי באישה.
פעם בלנית אמרה לי לטבול עוד פעם בשביל סגולה לנשים שמצפות. ושמעתי שעשתה את זה לעוד נשים אחריי. זה ממש הפריע לי. מה את יודעת מה יש להן??!
בשביל תוספת קדושה וגם נראה לי שזה היה בימים מתוחים בטחונית (כאילו שיש כאלה שלא🙈) והייתי במוד כזה של יאללה הקב"ה אני "מפרגנת" לך ומבליגה עכשיו על ההערה הזאת ואתה תפרגן לי בהריון.. (לא קרה בסוף באותו חודש😅)
ואחכ כשיצאתי ממש כעסתי על עצמי שהסכמתי כי בתכלס זה לא לעניין לבקש דבר כזה ויש כאלה שזה היה מפריע להן הרבה יותר ממני ולא בהכרח ידעו להגיד את זה.
בקיצור התבאסתי על עצמי שלא סירבתי בנימוס כדי להבהיר שזו בקשה לא לגיטימית
שאלה כמה אני טטובלת, אמרתי ארבע.
תגובה- "היום חמש!" בטון מצווה
יכול להיות שהכוונה לזו הראשונה שלא נחשבת כי היא רק מרטיבה את הגוף? בגלל שהמקלחת שעשינו יותר רחוקה? וא"א לעשות שטיפה מיד לפני? מנסה להיזכר למה הבלנית פעם ביקשה ממני (הסבירה לי אני פשוט לא זוכרת ברגע זה)
הלכתית/מנהג שראוי לעשות לפי הוראת רבנים, אז לי לפחות זה משנה...
של תספת קדושה זה אותו עקרון
למה שהיא תגיד לטבול עוד טביךה בלי סיבה כזאת?סתם בשביל הכיף?ס
לא ביקשו ממני חוץ ממנה.
יש את העניין של ההרטבה של הגוף אבל ממה שאני יודעת זה מעצם הכניסה הראשונית למים.. בלי קשר לטבילה
לא קראה לזה עוד טבילה אלא הכנסה של כל הגוף כמו טבילה בשביל להרטיב את כל הגוף... לא זוכרת ניסוח מדוייק. ראיתי את זה כצורך פרקטי נטו... (ואני לא אוהבת את הכניסות המיותרות למים, עושה לי אדום בעיניים ומדביק לי את הריח של הכלור. אבל אם צריך, עושים... לפחות זו הגישה האישית שלי)
אני מתה על מים ובמיוחד על להכניס את הראש, לפעמים בא לי אחרי הטבילה שהבלנית תצא ואני אשאר להתענג קצת במים😁
המים חמים ונעימים ובחורף הכי כייף להישאר בהם מלא זמן
אבל אצלנו הבלנית מחכה שאצא ומגישה לי את המגבת אז לא נשארת דקה מיותרת
אצלי אחרי שסיימתי לטבול היא אמרה לי "תטבלי עוד אחת, זה שבת תוספת קדושה.. " משהו כזה..
מאלו שבדיוק מזריקות הורמונים וחוזרות מעוד אולטרסאונד לבדוק את הזקיקים ואת הרירית ואת לא יודעת מה עוד.
זאת שבדיוק באותו טבילה החליטה שהיא מיצתה את ההתערבויות כרגע, ואם אין היריון שלא יהיה.
זאת שיצאה מהמקווה הזה וכמעט נשבעה לא לטבול שוב.
התכווצתי לקרוא
זה היה לי ממש לא נעים
בעיקר כי אני לא כזאת שיודעת "להתנגד" למה שלא נעים לי.. אלא זורמת בחוסר נעימות...
חוץ מהרגישת למי שאולי מצפה ושאלות כאלה יכולות להכאיב
אני ממש בקטע של לסיים עם זה כמה שיותר מהר
וממש לא בקטע של להתחיל לספר על עצמי עטופה במגבת,
או לחלק ברכות..
אני כן מאד מתרגשת מהברכות שלהן, רק כל עוד זה לא דורש ממני כלום...
לא לענות לשאלות, ובטח לא לעשות עוד טבילות...
אז זה ממש סובייקטיבי...
אם שואלים אותי או לא.
כנראה שזה לא כזה קריטי לי.
אני כן בד''כ מסמלת לבלנית שסיימתי, כדי שתדע לצאת מהחדר לפני שאני יוצאתמהמים.
זה קצת הרגיע אותי התשובות
כי באמת לכל אחת יש מנהגים וספירות משלה
יש לי קצת ocd
בקשר למקווה
ולא קל לי שם, בכללו5
הרבה פעמים הבלניות פוגשות אותי בפינות.... בקצה שלי
כשאני מתוחה, כשאני מעיינת שעות
כשיש לי מלא שאלות על חציצות....
ותמיד תמיד תמיד הן היו ככ רגישות, מבינות, מכילות, סבלניות...
טוב, אתן לא ממש מעודכנות אבל ב"ה אנחנו אחרי פגישה אצל רופאה התפתחותית.
הילד ממש שיתף פעולה, הלוואי היינו זוכים למתיקות הזאת כל יום.
ועדיין - אני לא מדמיינת. יש לילד קושי. ועוד איזה קושי? יש מספר דפוסי התנהגות, היא לא מאשרת ולא שוללת ASD, ממליצה על אבחון מסודר.
הילד שלי מתוק וחכם, ילד שובה לב.
ילד יפה ברמות שמעלה חיוך לאנשים ברחוב.
היו נקודות שהעלו חשד -זה משהו שתמיד ישב עליי, חלק התייחסו לזה בזלזול וחלק מצאו לזה שמות אחרים
פתאום אחרי התור הזה, אני מבינה שאני לא מדמיינת.
באיזשהו מקום קיוויתי לצאת מהמפגש הזה בתחושה שאני סתם מחפשת בעיות והכל ממש בסדר.
קיוויתי לקבל הפניה לפסיכיאטר עבורי כי אני סתם חרדתית.
וזה הקטע - שאני לא.
רגע נברח מהמציאות, בינינו - הילד לא יקבל אבחנה. למרות שהוא היה ממש בסדר בפגישה היום, שיתף פעולה בצורה מדהימה - לא ברור לי על סמך הרופאה החליטה לשלוח לאבחון.
מצד אחד, רוצה אבחנה מסודרת, לא משנה איזה - משהו שיגיד לי מה עובר על הילד שלי.
מצד שני - למה אני צריכה את זה זה גם ככה לא ישנה לי אותו.
בציבור שאני חיה בו (לא מתוך רצון לטנף, סתם מתוך מקום של שיתוף), אביא דוגמה
יש לי גיס בשידוכים ובגלל שיש לו אחות עם בעיה רפואית הנושא הזה תוקע אותו כל הזמן.
בגלל שהיה לו אח וגיסה (אנחנו) בלי ילדים למשך מספר שנים, יש שדכנים שביקשו מכתב מרופא שהבעיה ל"ע לא אצל הבעל ואם כן אישור שזה לא תורשתי/גנטי - איך שתקראו לזה, השדכן בעצמו נשבעת לכן לא מבין בזה.
לרקע המשפחתי יש משמעות פסיכית אצלנו. שמים על זה כלכך הרבה משקל שיש לי חשק לצאת בשאלה ולא להיות שייכת לזה.
למה הראש שלי רץ לשידוכים? רץ למה יהיה בעוד שנה שנתיים? לאישה שתהיה לו?
מי אמר שצריך בכלל להתחתן? אבל מה - ברור שאני רוצה שיתחתן.
למה אני תקועה על הזוגיות?
אולי כי המחשבה של איך נעבור את הצהריים, יותר מלחיצה?
לא יודעת.
לא סגורה על עצמי.
איך באלי עכשיו לשמוע את חמותי אומרת שהילד בכלל לא צריך טיפולים בהתפתחות הילד, שאני סתם מחפשת בעיות.
אני רוצה לשמוע את המשפט הזה עכשיו 100 פעם בלי הפסקה (הרצון לחזרתיות - אולי גם אני בכלל על הרצף?)
בגלל שאמא שלי ילדה אותי בגיל מבוגר יחסית, תמיד צחקו עליי שאולי אני דאונית ובכלל לא יודעת מזה, עכשיו גם החשד הזה. אין כיף כזה.
נגעת ללבי.
תודה.
מישהי שמעה על הדבר הזה?
אני מתחילת ההריון עם סיוטים,, ממש חלומות מפחידים ממש ומציאותיים. זכור לי גם מהיריון ראשון שהיה לכל אורך ההיריון.
ממש קשה ומפחיד
אני מפחדת ללכת לישון, ברמה כזאת.
מישהי שמעה על זה? חוותה? משהו שעוזר?
קודם כל לזכור שחלומות שווא ידברו 
ושאת נמצאת במקום בטוח ב"ה, ושאם מישהו מת בחלום זו סגולה לאריכות ימים ;)
דבר שני, שתדעי שככל שחושבים יותר על חלום ומשחזרים פרטים שלו, ככה כל פעם, את בעצם מאמנת את המוח שלך לזכור חלומות, ואת רוצה בדיוק הפוך. ולכן לא לדוש בראש שוב ושוב על הדברים המפחידים, תנסי לחשוב על משהו אחר במכוון (אפילו לחשוב בערב על נושאים שנחמד לך לחשוב עליהם חחח) כדי להירדם.
בנוסף תבדקי שאין דברים פיזיים שמעירים אותך- שבחדר לא חם מדיי, קצת מאוורר נגיד קצת חלון פתוח, ששתית מספיק מים...
שמעתי שזה קורה בהריון
וגם לי קרה כמה פעמים ואני מזה לא אישה של חלומות
אבל אני לא מוצאת בכרטיס שלי
אם מישהי מוצאת מעולה🤭
אבל בגלל שעברתי לא מעט בתחום אז יתכן ואלו פחדים מהתת מודע
בכלאופן השתדלתי לתת צדקה
מה שבטוח לא יזיק
כשאני מתעוררת בלילה מחלום רע ומציאותי ממש - אני לא חוזרת לישון באותו מקום או באותו מצב
לילדים שלי אני אומרת ללכת לישון הפוך, ראש זנב
ואני הופכת כרית, שמיכה
עושה שינוי משמעותי
זה עוזר לי להתנער מהחלום וללכת לישון עם ראש חדש
אני לא זוכרת מה, אולי קשור להורמונים.
תנסי לשאול את הגיפיטי , מעניין מה הוא יגיד בעניין.
שנגרמת במהלך ההריון.
בעיקרון זכרון של חלומות נקבע לפי הזמן שהתעוררת בו בתוך מעגל השינה.
אם זה ככה זה אומר שאלה החלומות שלך, ההבדל הוא שעכשיו את זוכרת אותם🙊
ממש, כאילו ברמה שאני מפחדת לספר את זה.
דברים מפחידים מאד
אוף
בכל אופן אני לא מאמינה שלחלומות יש השפעה עלינו, הם בסך הכל תוצר של פעילות מוחית שקורית בזמן השינה.
יכול להיות שהם ביטוי לחרדות שהגוף שלך מרגיש בהריון
והסיבה שאת זוכרת אותם היא בגלל השינה הקלה בהריון
גם בהריונות שלי היו לי חלומות חזקים בטירוף.
כאלו שמתעוררים מהם, לוקח זמן לקלוט שבעצם זה היה חלום ועכשיו אני כבר לא חולמת.
דווקא לא היו לי סיוטים, אבל כן חלומות חוזרים וממש ממש חזקים.
כל הריון מחדש.
נוראי.
העצה שלי היא להיכנס לשינה בהרפייה
תעשי דימיון מודרך, תשני עם מוזיקה נעימה ואולי זה יעזור..
בהחלט מכל ילדיי היה לי הריון אחד עם חלומות איומים
כשהייתי קמה, הייתי משותקת, לא מתליחה לזוז ורועדת מהפחד.
דבר ראשון:
לומר "חלומות שווא ידברו" מיליון פעם.
כשמעט נרגעתי נצמדתי לבעלי, התכסיתי טוב ונרדמתי שוב...
מגע גוף מאוד מרגיע במקרים האלו.(כלומר להיצמד למישהו שישן).
אחרי כשבוע של פריחה דמוית עקיצות לקטנה, שהלכה והתפשטה, וחלק מהעקיצות הפכו למעין כתמים ורודים ואחד מהם גם לנגע שפשוף/גירוי כזה -
הגעתי איתה הבוקר (שוב) לרופאה.
(לפני שבוע היינו איתה ועם עוד שני ילדים אצל הרופא, כי גם להם הייתה פריחה כזו, והוא הסתכל בעיקר עליהם ואמר שזו פריחה ויראלית, ואפשר לחזור ללימודים כשלא יצוצו נגעים חדשים. להם זה כבר עבר אבל לה לא.)
הרופאה אמרה שזה נראה לה כמו אטופיק דרמטיטיס, ואמרה שנלך לרופא עור כדי לוודא, ושנמרח לה משחה מתאימה.
באותו רגע בעיקר שמחתי שזה לא מדבק ושהיא יכולה סוף סוף לחזור למשפחתון, אבל עכשיו אני מנסה להבין במה מדובר...
לא נראה בכלל שזה מציק לה. היא עליזה וחיונית (אפילו יותר מדי🙈), ולא שמה לב בכלל לנגעים האלה שיש לה.
אני לא בעד שימוש בתרופות כל עוד זה לא נצרך מבחינת סכנת חיים או הפרעה בתפקוד ובנוחות, ולכן נוטה לא להשתמש במשחה הזו.
אבל אולי אני טועה?
מה יכול לקרות אם לא מטפלים באטופיק?
עדיף בעצם לחכות לרופא העור, ולפי זה להחליט מה לעשות?
אם את בכיוון של קושי בעיכול המציאות שהיא חוותה אז כדאי לטפל בטיפול רגשי
אבל במקביל אנשים שנוטים לכך המערכת הפיזית שלהם מקבילה את הנושא הרגשי בקושי עיכול המזונות וכדאי לתמוך אולי רק בהפרדת מזונות, רווחים בין הארוחות, להוסיף לתזונה יותר אוכל שקרוב לטבע ופחות מעובד ולא לגעת בתזונה עד עכשיו -זה קריטי עבורם כדי שהגוף יוכל לפלוט את הרעלים שהצטברו עד עכשיו ובהמשך באופן יעיל שמערכת העיכול ושאר איברים נוספים חשובים יעבדו כמו שצריך בלי לנצל עליהם המון אנרגיה
ורוב האנרגיה תנוצל על ריפוי האטופיק
אני יודעת שיש כבר 1,000 שרשורים בנושא הזה
אבל אני מאבדת ידיים ורגליים וחייבת לקבל החלטה דחוף
אני רוצה לשים התקן תוך רחמי לא הורמונלי (לא רוצה הורמונים, עד עכשיו הייתי על נרות אבל מפחדץ מאוד מהיעילות הפחותה שלהן..)
אני די מפחדת מההתקנה ומכאבים או סיבוכים, מתלבטת איזה התקן לשים
ממה שהבנתי בלרין וג'נפיקס כביכול אמורים להקל על הדימומים, אבל בפועל מחוות דעת שקראתי נשמע שזה לאו דווקא המצב
יש להם באמת עדיפות על נובה טי או מונה ליזה?
ומישהי התקינה ג'נפיקס אצל ד"ר שקי תמיר יעל וממליצה/דיס?
את רוצה גם למנוע הריון?
ומתלבטת על התקן לא הורמונלי
הוא מתקין לפי מבנה וגודל הרחם, משתמש בכמה סוגים (מה שכן, הוא לא משתמש בנובה טי וגם הסביר לי למה הוא בעייתי).
כל מי שהתקינה אצלו ודיברתי איתה מרוצה מאוד וציינו שהיה טוב יותר מהתקנות קודמות.
ולגבי כאב, לי לא כאב בכלל ההתקנה, אח"כ הרגשתי מעט כאב.
לגבי דימומים לא יודעת להגיד, כרגע מניקה ב"ה.
בהצלחה❤️
במקום אחר שיש נשים שיש להן מלא דימומים עם בלרין וגניפיקס, אז כנראה שאין באמת תשובה איזה התקן הוא "הכי טוב" זה מאוד אישי.
אני עם מונה ליזה (ממה שידוע לי זהה לחלוטין לנובה טי) סה"כ מרוצה אבל לא ניסיתי משהו אחר
ג'ניפקס באמת נחשב שגורם לפחות דימומים ובעיות טהרה בין מחזורים
דוקא בלרין הבנתי שלא כי יש לו יותר תזוזה ומגע עם דפנות הרחם.
ממליצה על ג'ניפיקס אצל דר ברונו רוזן
שאלה אולי קצת לא יפה, אבל באמת שאני שנייה צריכה הסבר
אני לא באה מבית עשיר מאוד (ב"ה לא היה חסר לנו כלום ++ אבל נגיד מותגים לא, בקטע של עקרונות. וכנל טיסות או מלונות או אוכל בחוץ, לא חושבת שזה היה קטע כלכלי כמו חינוכי)
ועדיין ארוחה בשרית, חלבון בריא, פירות ירקות, כן גם הפירות היותר יקרים (אננס או תותים, לא מיד מיד כשמגיע וזה שלושים שח לקילו אבל בהמשך) זה דברים שתמיד היו
ואני כרגע גם אחרי השתחתנתי
מרגיש לי שלהוריד בשרי, או לא לקנות פירות
מה זה הבריאות של הילדים
נכון שיש חלבון גם בקטניות, אבל זה חלבון מהצומח הוא חא כמו זה מהחי
תנרמלו אותי שנייה כי באתי לבעלי אחרי השירשור הזה במחשבה של 'מה אנחנו כאלה מופקרים??'😅
ולא שאנחנו עשירים גדולים גם כיום (חסדי ה' אלף פעם אני מרוויחה טוב אבל משלמים משכנתא ותיכך נתחיל לשלם גם שכירות בנוסף כי הדירה לא גמורה) ועדיין להגיד לעצמי לבשל פרווה ולא בשרי באמצע שבוע מהעיקרון, מה עם הכוח של הילדים? הבריאות?
אני מגזימה?
חח לא יודעת או שענו שם רק אלו שבאמת ממש בודקים וחוסכים או שאנחנו ממש מעל הרף בלי להיות מודעים🙈
חלק/מהדרין
אבל לא כשרות מעבר לזה בהכרח...
אתמול בערב אכלתי משו בחוץ כנראה היה מקולקל מאז כל דבר שאני אוכלת אני בשירותים או מקיאה או שילשול😭🥴
ומהבוקר זה באמת אני לא יכולה לשתות אני תוך חמש דק בשירותים
ואני חלשה
ולא כיף לי
ואני צמאה ורעבה
בה התינוקי זז בבטן
אבל אני במיטה חסרת כוח
והבית הפוך😭😭😭😭😭😭
תנסי לשתות תה כהה מאד ללא סוכר בלגימות קטנות. זה עוצר שלשולים.
ואז תתחילי לשתות בהדרגה מים קפואים עם קוביות קרח. זה ימנע ממך את הבחילה.
כדאי לשתות מיץ פירות כדי לתת לגוף גם מזון וגם שתיה.
אורז טוב גם לשלשולים.
בע''ה יעבור לך מהר...
תרגישי טוב!!!
וזה לא וירוס, הדרך הכי טובה להבריא זה לאכול ולשתות ולתת לחומרים להתחלף בגוף.
אז כן זה להיות צמוד לשירותים, אבל לפחות תגמרי עם זה.
לי קרה שאכלתי לפני צום אורז מלא כנראה שהיה מקולקל, גם בהריון,
הרב אמר לי לצום לפחות עד הבוקר,
(לפני שידענו על הקלקול קיבה)
כל הלילה סבלתי תופת, ניסיתי למשוך עד הזריחה ללא הצלחה.
וואי זה היה קשוח!!
אז חייבת לדרבן אותך כן לאכול ולשתות.
יש לך בבית בננה, אורז, תפוח ירוק? אפשר גם להכין צינימים, מרק עוף.
וברור להישאר במיטה! בית הפוך לא מעניין, רק שיהיה לכם אוכל לשבת, וטיפול מינימלי בילדה,
אם בעלך עושה אז להישאר במיטה.
הרבה יותר גרוע שתגיעי להתייבשות במיוחד שאת בהריון.
תרגישי טוב. שבת שלום!
אולי השומניות פחות טובה, אולי עדיף מרק ירקות בלי עוף, תייעצי עם הצאט
רפואה שלמה
בירושלים/ הסביבה
אשמח להמלצות מניסיון בלבד .
תודה רבה
ברוך ה אני אחרי הגרידה.
עשיתי את זה אתמול, שבוע 13+3 להריון.
אתמול היה ממש קצת דימום, והבוקר קמתי לפד נקי לגמרי, אם לא שהרב אמר לי לחכות 7 ימים לפני הפסק, הייתי מנסה כבר היום להתחיל הפסק ושבעה נקיים.
זה נורמלי שאין כמעט דם?
האם לפי כל הפסיקות צריך לחכות 7 ימים אחרי הפלה בשביל הפסק? או שאולי כדאי לי לנסות לשאול רב אחר? (מציינת שעוד לא ידענו מה מין העובר)
שה' ימלא חסרונכם..
לא יודעת אם לפי כל הפסיקות, לא מכירה את כולם בשביל להגיד אבל לפי מה שאני יודעת, צריך לטבול רק אחרי שבועיים מההפלה
אז אם עברת רק אתמול, צריך לחכות שבוע ואז עוד שבוע של הנקיים ואז הטבילה זה יוצא שבועיים
אז זה בדיוק מה שהרב אמר לי, לחכות 7 ימים להפסק, ואז בצירוף ה7 נקיים, זה יצא לפחות שבועיים אחרי.
זה כמו בלידה, שאחרי לידה צריך לחכות זמן מסויים, שבוע לבן שבועיים לבת
מקווה שלא המצאתי עכשיו🤭 אבל חושבת שזה הרעיון
פשוט בלידה זה באופן טבעי יש משך זמן של דימום ואז במילא עובר הזמן
עברתי הפלה טבעית, אז גם ככה היה לי דימום כמה ימים, אז לא יצא שחיכיתי במיוחד
אולי גם בגרידה הדימום יכול לחזור🤷🏻♀️
הייתי בטוחה שאמור להיות כמו מחזור, מההתחלה.
אז אחכה עוד קצת. גם ככה צריכה לחכות שבוע להתחיל הפסק 😉
תודה על החיבוק!
מכיוון שלא יודעים מה מין העובר, אז הולכים על הטומאה הארוכה יותר של נקבה..
אני חושבת שלפי הפסיקה של הרב זכריה בן שלמה אפשר לעשות הפסק ברגע שאת יכולה, ופשוט לחכות לטבילה שיעברו שבועיים, אבל אני לא בטוחה ב-100% לגבי זה.
והרי החדשהשולחת לך חיבוק חזק!!! עברתי את זה לא מזמן בכיתי בלי הפסקה שבועיים רצוף!
אבל אחרי זה השם פיצה אותי בענק!
אנחנו לא מבינים אבל מאמינים!
תני לעצמך את כל הזמן שאת צריכה בעולם!
חרי זה הכל משתחרר והזמן מרפא לגמרי את הכאב הגדול!
אני עברתי 2 גרידות יום אחרי יום כי השליה לא רצתה לצאת,
ואני זוכרת שכבר אחרי הגרידה הראשונה לא ראיתי שום דימום
כי הם מנקים מאוד טוב את הרחם למרות שהיתה לי רשלנות רפואית חמורה בגרידה הראשונה.....
לגבי השבעה נקיים לא יודעת אם כדאי לך למהר הרחם עוד צריכה להחלים והגוף צריך להתאושש...