@לפניו ברננה! תודה רבה על השאלה הזו.
מאז שקראתי גרמת לי להרהר הרבה בשאלה החשובה הזו לחשוב מחשבות בנושא. אז ממש תודה רבה!
מרוב מחשבות רציתי לכתוב הרבה הרהורים, אבל אני דוחה את זה לכשיהיה לי זמן, ולא מספיקה להגיע לזה, אז החלטתי לשבת לכתוב בקיצור,אולי "אחרי החגים" תוכלי להזכיר לנו את השרשור ונוכל לפתח כאן דיון עמוק ומפרה בנושא?
ניסיתי לחשוב איך מגדירים בית של תורה, וקראתי שיחה של הרב צבי יהודה לנשים, הוא פותח בזה ש"ריבונו של עולם מתגלה בתורה",
ושם ה' מתבטא בתורה יותר מאשר במצוות.( הרצי"ה מקשר את זה בהמשך לאישה, תורת אימך וכו' )
אז אני שואפת לבית שמגלה את שם ה' בעולם מתוך התורה.
תפקידי בבית שמגלה את שם ה' -
מהפרטים הקטנים - לגדל את ילדיו של ה' בדרך התורה,
שזה גם ברמה הטכנית הכי בסיסית- טיפוח פיזי -בישול,נקיון וכו' וטיפוח רגשי- אהבה וכו'
וגם בחינוך לאהבה ואמונה בה' , ולקיום מצוותיו.
ומתוך כך ובנוסף - להגדיל את אור ה' שעוד אנשים סביבנו יזכו לגלות את האור הזה.להאהיב את ה' על עוד יהודים ולקרבם לתורה.
ביום ירושלים שמעתי שיחה של הרב ישראל אריאל והוא תיאר איך היה חזן בתפילת מנחה הראשונה בכותל, ואחרי תפילת עמידה התחיל להגיד תחנון, כי כולו היה נסער מהחברים שלו שנהרגו לידו.
והרב גורן נתן זעקה - "תחנון? הלל!" ואז נפתחו לו העיניים לראות את גודל השעה.
הרב אריאל מסביר שזה תפקידו של כהן משוח מלחמה - לרומם את החיילים בזמן הקרב שהם שוקעים במלחמה הפיזית , להכרה במטרה שלשמה הם נלחמים.
אז חשבתי שאולי זה עוד צד של תפקידנו בבית- לרומם את שגרת היום יום הפיזית של בני המשפחה ולזכור ולהזכיר את מטרתנו בעולם.
כשאנחנו עושות פעולות בבית להגיד לעצמנו - לכבוד הבית היהודי (שמעתי מר' אברום שפירא)
להגיד לילדים כשאוכלים- זה כדי שיהיה לך כח לעבוד את ה',
לשמוח כשהילד התקדם עוד שלב- כי עכשיו עבד ה' כבר יותר מוכשר לעבודתו יתברך.
ולגבי להאהיב את ה' על סביבתנו, זה ממש מדהים לראות במוחש איך עצם גדילת המשפחה משפיעה על הסביבה, השילוב הזה שבין הגדלת וטיפוח המשפחה הפרטית שבסופו של דבר היא בעצמה משפיעה על הסביבה זה מדהים אותי כל פעם מחדש לראות את זה.
נגיד בשבת כשהולכים עם הילדים כולם עם בגדי שבת, והם מאחלים לכל אחד שרואים מכל הלב - שבת שלום - זה הרבה יותר משפיע מאשר כשאני הייתי לבד הולכת עם בגדי שבת...
רק השבת מישהו אמר לי - כשאני רואה אותכם חוצים את הכביש זה משרה עלי אווירת שבת.
(וחוץ מזה וודאי שצריך להשקיע באהבת הבריות וקרובם לתורה, זה רק כתבתי מזוויתי הנשית שלא ממש יכולה עכשיו ללכת להעביר שיעורים...
אז חוץ מלתת לבעלי ללכת ללמוד וללמד מצאתי גם פעולות קטנות שגם אני עושה בעצמי)
ושוב תודה לך על השאלה הזו, רציתי לכתוב עוד.. אראה אם אצליח להמשיך