מרגישה שכל פעם בעלי מפספס אירועים משפחתיים בגללי. ואני מרגישה אשמה.
אחרי שלגבי המפגש בלג בעומר בעלי לא החזיר תשובה מההתחלה ודחה ודחה אז גם האחות הגדולה לא החזירה -והאירוע לא התקיים..
עכשיו האחים רוצים לחגוג יומולדת לאחד ההורים- כמה ימים בודדים לפני המבחן. היומולדת עצמו הוא בשבועות- בגלל זה, ובגלל שבעלי רוצה ללמוד עם אבא שלו כדי לזכות אותו (כי בלעדיו הוא לא ילמד/ ירדם) אנחנו נמצאים אצלם בשבועות (מתכננים לישון אצל בת דודה שלי- עוד לא עידכנו את ההורים שלו) ובשבת לחזור הביתה או להתארח אצל הבת דודה...
האחים שאלו את בעלי אם אנחנו יכולים.. בעלי בא להתייעץ איתי.. ואמרתי לו שאני לא חושבת שיש התלבטות כי זה 3 ימים לפני הבחינה, והוא גם יודע איך אני מגיבה ולוקחת קשה אז זה לא יסתיים בסיום האירוע- זה ילך איתי. ומילא לא היינו מתארחים אצלם בשבועות אז כן יש עניין ללכת כדי לחגוג, אבל אנחנו נמצאים שם בדיוק מהסיבה הזו. וגם.. בעלי לא יודע איך הוא עובד עדיין- יכול להיות שבעצמו לא יוכל (אבל אם יבקש מראש לעבוד בוקר - אולי אולי יתנו לו).
אז בעלי לא התווכח והודיע לאחותו שאנחנו לא נוכל להגיע בגלל שהוא כנראה עובד.
הוא אמר לי שזה מציק לו שהם מתאספים (הם חוגגים בחוץ, מזמינים אוכל..- יציאה לא שגרתית..) בלעדיו, אבל הוא יודע שאם הם ידחו את זה בגללו אז בסוף זה לא ידחה וידחה ולא יקרה (כי מישהי אמורה גם ללדת שם.. )
בקיצור, הם אכן קבעו ומתאספים. בלעדינו.
ותכלס- בכלל אין לי בעיה לא לראות אותם. שלוות הנפש.
אבל מציק לי שבעלי מפספס בגללי (בבקשה אל תכתבו לי שילך בלעדיי- לא שייך, אין עם מי לדבר. הוא לא מוכן בכלל. בפרט שזה לא מפגש בבית.. זה משהו אחר.. הוא לא ילך בלעדיי).
אז אמרתי לו- למה?! למה כשצריך לעשות על האש ואתה לא מגיע- יבטלו. למה אתה חייב להיות בשבועות אצל אבא שלך (בלי קשר ליומולדת) כי אתה חייב ללמוד איתו (ככה אמא שלו טוענת)- אבל כשאפשר לעשות חגיגה שלא תלויה בך- קל לוותר עלינו.
הוא אומר לי-זה מציק לי, אבל אני יודע שאם אני אבקש לדחות בסוף ההורים לא יקבלו את החגיגה הזו ואני כן רוצה שהם יהנו. והרי בד"כ לא יוצא לנו לחגוג ככה..
אמרתי לו- נכון. למה לא יוצא לנו לחגוג בד"כ? כי תמיד מישהו לא יכול- ומבטלים! למה פה מותר בלעדינו?
הוא- כי אני הסכמתי.
אני- אם האחים שלך מרגישים בנוח לחגוג בלעדיך גם אם הסכמת- הבעיה היא לא אצלנו.
ואני לא מבינה את עצמי?!
מה אני רוצה? שיחגגו! מה אכפת לי?! למה אני מתווכחת איתו על זה?? זה הבעיה שלו עם המשפחה שלו. והרי אני כן מקריבה פה וכן נוסעים לשבועות אליהם..- אבל אני יודעת שזה מציק לו. וגם זה בגלל המבחן הזה.. שמי יודע אולי עוד פעם לא אעבור אותו ובגללי פספסנו..
למה זה מציק לי? למה אני בוכה עכשיו?
אולי כי אני לא בטוחה בהצלחה שלי במבחן..?