מחשבות על גיל, מספר ילדים ומצב נפשיאנונימית בהו"ל

אז יש לי שני ילדים, בהפרש של שנתיים (4 ו-2).

המעבר מילד אחד לשני ילדים, ועוד בהפרש יחסית קטן (בעיניי שנתיים זה הפרש קטן) היה לי מאוד מאוד קשה. אנחנו מאוד רחוקים מכל המשפחה, אז יש לנו אפס עזרה. עזרה בתשלום גם לא אפשרית מכל מיני סיבות, לא רק כלכליות. גם אני וגם בעלי עובדים משרה מלאה בעבודות לחוצות. והיה לי ממש קשה.

עדיין קשה לי. למעשה אני סובלת מדכאון. כבר לא יודעת אם אפשר לקרוא לזה עדיין דכאון אחרי לידה, כי כבר כברו שנתיים מהלידה… זה אמנם התחיל אחרי הלידה השניה (כמו שאמרתי המעבר מילד אחד לשניים היה לי מאוד קשה. אפילו יותר מלהפוך להיות אמא לראשונה), אבל נמשך בעצם עד היום.

אני בטיפול, וזה משתפר. אבל אני עדיין בתוך זה, מה שמוסיף לקושי שגם ככה קיים עם שני קטנים.

כן קצת נהיה טיפונת יותר קל בחודשים האחרונים, אבל עדיין לא ״קל״. מצד שני ״השתפר״ מספיק כדי שאני אסתכל על תמונות של הקטן ואחשוב איזה חמוד ויפה הוא היה, ולא אסתכל עליהן ואתמלא עצב כי זה מזכיר לי תקופה ממש רעה בחיים שלי (וכן, זה בהחלט קרה. עצוב לי להודות בזה, אבל כן).

ועם המחשבות האלו מגיעות גם מחשבות של אולי צריך להתחיל לחשוב, ככה בקטנה, על עוד ילד? אז אני כמובן אומרת לעצמי שממש ממש לא! אני ממש לא יכולה להתמודד עם עוד תינוק כרגע, אני בקושי מתמודדת עם השניים שיש לי. אתן בטח קוראות את זה ולא מבינות איך אני בכלל חושבת על עוד ילד (אני לא באמת חושבת על זה, זה רק משהו שמתחיל לנקר).

וזה נכון, כי אני לא מרגישה שאני אמא טובה לשניים שכבר יש לי, ובטח שלא יכולה להוסיף עוד ילד לקלחת. אז תגידו לי בטח (כמו שאני אומרת לעצמי) לחכות שנה-שנתיים ולראות איך יהיה המצב אז.

הבעיה היא שאני לא צעירה. למעשה, אני מתקרבת לגיל 40. ומרגישה שאני עלולה לפספס אם אחכה שנה-שנתיים.

וזה מציב אותי בנקודה לא פשוטה. מצד אחד עכשיו ממש קשה לי ולא, אני לא יכולה להיכנס להריון עכשיו ולא מתכננת. זה לא יקרה ולא על השולחן בכלל.

מצד שני, עד כמה אני יכולה לחכות? כמה אפשר לחכות עם זה? מה אם אחכה יותר מדי ולא אצליח בכלל?

אני לא בונה על משפחה עם 10 ילדים, כן? מאז ומתמיד התכנית הייתה 3 וזהו. אבל עכשיו גם 3 נראה לי גדול עליי, לפחות כרגע.

אבל אני יודעת שבעוד כמה שנים, כשכבר לא יהיה כל כך קשה (בתקווה), אני אצטער שלא הבאתי עוד ילד. מאוד אצטער. זה מעבר לזה שהרבה סבתות אומרות שהיו בדיעבד מביאות עוד ילד וחבל שלא הביאו (לדבר באוויר זה תמיד קל…). כי אצלי זה לא משהו באוויר, כמו שאמרתי התכנית הייתה מראש 3 ילדים. וכאילו אני אשנה עכשיו את התכנית כי קצת קשה לי ואז בעתיד ממש ממש אצטער על זה.

גם יש לי שני בנים, והייתי שמחה גם לבת. אז זה גם שיקול.

אפילו עברה לי בראש המחשבה לעבור טיפולים ולהקפיא עוברים כדי שאם וכאשר תמיד תהיה לי האופציה. אבל לא נראה לי שאהיה מסוגלת. אני מאוד בעד תהליכים טבעיים, וההורמונים וכל הבלאגן יעשו לי ממש רע. לעבור את זה כי יש בעיות פוריות וזו הדרך מובן לגמרי והייתי גם עושה את זה בעצמי כמובן. אבל לעשות את זה בשביל אולי, בשביל איזושהי תעודת ביטוח שאולי אצטרך ואולי לא, נראה לי קצת מופרך, למרות שבשיקולים קרים זה אולי מה שנכון לעשות. אגב בעלי גם יהיה נגד, יגיד שאם נרצה עוד כמה שנים ולא ילך אז נעשה טיפולים אז (רק שהסיכוי להצלחה יהיה קטן משמעותית מעכשיו), ואם לא ילך אז לא ילך ונשמח בשניים שיש לנו.

אשמח לשמוע מה אתן אומרות, אולי תתנו לי כיוון אחר למחשבה.

שולחת לך חיבוקתהילה 3>

באמת מצב מורכב

נראה שיש לך רצון לעוד ילד

ורצון חזק יותר עכשיו להתחסק ולהשתכם וזה מאד מובן.

הייתי מנסה לפנות למכון פועה ואולי לרופא נשים לבדוק רזרבה שחלתית ולקבל הערכה שלו למצב

ואז אפשר לקבל החלטות יותר מושכלות.

ואם זה מעודד אותך, בעיני האישיות 2 קטנים זה שיא השפל והקושי ומשם אפשר בעיקר לעלות

אני מאוד מבינה אותך האמתהמקורית

אני בוחשת בקלחת ה- עוד ילד, כבר המון זמן

אני יותר צעירה ממך

הילדים שליקצת יותר גדולים

והתמונה המשפחתית שלנו קצת שונה

אבל גם לי קשה

וגם לי עברו בראש המחשבות של - בעוד 20 שנה, 2 ילדים ייראו לך ממש מעט. כי זה די מוכח מחקרית, שרוב הנשים ענו שאחד מחמשת הדברים שהן מתחרטות עליהם, זה זלא הביאו עוד ילד.

התובנה שלי מהמידע הזה שהגיע לידיעתי,הוא שככל הנראה לא משנה כמה ילדים יהיו לי בעז"ה, ככל הנראה כמעט בטוח שאתחרט שאין לי עוד אחד

תובנה מס 2 - מס הילדים לא בהכרח קובע את מד הבדידות בגיל מבוגר שזהמה שמניע הרבה אנזים בהחלטה אם לנסות להרות או לא

ומאחר ובהסתכלות בדיעבד אנחנו לרוב נרגיש שיכולנו יותר, החלטתי שזה לא יכול להניע אותי, כשעכשיו זה נראה לי כמו משימה בלתי אפשרית. במיוחד כשמדובר בילד, שצריך כוחות בשבילו נפשיים ופיזיים. קל וחומר כוחות לילדים הקיימים

הם לא 'יגדלו' ויום אחד יהיו לאנשים עם משפחות שנהנה מהם. אנחנו מגדלות אותם ויוצקות בתוכם תוכן,חוויה, רגש, הסתכלות על החיים, כמו שרק אמא יכולה ליצוק. זה הרבה יותר מלסחוב הריון ולהחליף טיטול או להניק.

כיוון שכך, אני הגעתי למסקנה ש- קודם כל, אל תזיק. אם אני לא מרגישה שבכוחות שלי להתמודד עם זה, אפילו שהייתי רוצה עוד ילד, ובהתחשב במסקנות 1 ו2, אני נוקטת ב'שב ואל תעשה עדיף' כדי לא חהזיק לעצמי, לבית שלי, לילד שיבוא

אין יותר גרוע בעיניי מאמא שרע לה עבור ילד. מחוויה שלי כאמא וכילדה לאמא כזו.

כשזה קורה  וזה לא צפוי - זה קורה. וצריך לנסות לעזור לעצמנו ככל הניתן

אבל להכניס את עצמי למצב כזה מראש כשזה לא מתאים לי - זה כבר עליי.

אלה הגיגיי בנושא.

לאיודעת אם זה לתועלת עבורך, אבל שיתפתי

חיבוק ❤️

תודה שהגבת, נראה שאנחנו במקום דומהאנונימית בהו"ל

רק שאני יותר זקנה אז השעון שלי מתקתק…

בגדול אני פחות מתחברת לעניין הנשים שטוענות שהן היו מביאות עוד ילדים בדיעבד, בגיל 60. ולא משנה כמה יש להן. כי זה ממש ממש קל לדבר בדיעבד אבל עובדה שברגע האמת הן החליטו שלא להביא עוד. אני גם חושבת שזה אולי קל יותר להגיד כשאין מספר מוגדר בראש, שפשוט מביאים ואז מחליטים לעצור, או שפשוט כבר לא נכנסים להריון יותר כי ככה הטבע עובד…

לי היה ברור מאז ומתמיד שיהיו לי 3. וגם לבעלי.

וגם העובדה שיש לי רק בנים והייתי שמחה לבת. לא בקטע של פרו ורבו, פשוט בקטע שזה נחמד שיש משני המינים ומרגיש קצת פספוס כשלא (ברור לי שאין ערבויות בכל מקרה, זה לא העניין. אבל לפחות לנסות, במיוחד אם זה מלכתחילה במסגרת מספר הילדים שרציתי מראש).

ומצב שני, ממש מתחברת למה שאמרת שצריך לטפח ולהשקיע בילדים הקיימים. כי אני לא מרגישה אמא טובה ☹️ מרגישה עייפה ומותשת ועצובה ולפעמים חסרת סבלנות.

אז להביא ילדים כשאני גם ככה מרגישה לפעמים אמא גרועה לילדים שכבר יש לי - למה זה יהיה טוב בדיוק?

אני חושבת שזה שהגדרת יעד מראש זה יפההמקורית

ונחמד

אבל לפעמים צריך לעשות חישוב מחדש

ואני לא חושבת שאת אמא רעה, כמו שאני בטוחה שפשוט קשה לך. וברגע שייטב לך - תוכלי להיטיב ולהיות פנויה חזרה.

( ממליצה לך לנסות להגדיר זמנים שבהם אתהאמא שאת רוצה להיות. לשעה, לחצי שעה, ליום, לא משנה.. תחיי את החלום ותשחררי מהמסביב. אני עושה את זה וזה מדהים. זה פתח ענק לשינוי)

ובנוגע לעניין השעון המתקתק - קטונתי מלקחת על עצמי לייעץ לך ספציפית, אבל אני יכולה לשתף שאני בינתיים מחכה.

ילודה היא לא עניין של הספק כמותי עבורי, אלא יותר איכותי. כשאהיה מסוגלת להכיל אתגרים של הריון,לידה ועוד ילד - לא אהסס לנסות. בינתיים אני על הגדר 🤷

תוכלי לפרט קצת יותר לגבי הזמן שאת האמא שאת רוצהדיאט ספרייט

להיות?

כאילו איך את עושה את בפועל? מה את עושה? 

חושבת על מה הילדים צריכים או רוציםהמקורית

ממני עכשיו, בלי להכניס את הרצונות/ קשיים/ מחסומים שלי לתמונה

פשוט זורמת איתם לזמן מוגדר מראש, כשברור לי שאני עכשיו שמה רגע את עצמי בצד ומפנה את עצמי לצורך שלהם בלבד

זה יכול להיות בלשבת לספר סיפור ארוך כשלא בא לי

זה יכול להיות משחק במים במרפסת שיעשה לי בלאגן

יציאה לאיזה גן שעשועים שהכי לא באלי לצאת מהבית

לאחר קצת את שעת ההשכבה

אפילו סתם לשבת איתם הרבה זמן ביחד כשאני פנויה רק אליהם ולשמוע איתם

לא להתרגז על כל דבר מרגיז שהם עושים

לא משנה מה.

פשוט לתת להיות בלי להפריע.

כי הם באמת טובים, אבל יש לי קושי שלא קשור אליהם ומושלך עליהם הרבה פעמים

וגם, אני מזהה אצלי שיציאה מאזור הנוחות מקשה עליי מאוד.קשה לי לשחרר באמת ולהנות מהרגע. הרב ה פעמים משהו מחכה לי שאעשה אותו כתירוץ/ יש משהו יותר חשוב מלהיות נוכחת בכאן ועכשיו, וזו לא אמהות מיטיבה בעיניי.

תודה על הפירוט. לוקחת.דיאט ספרייט
👍דור רביעי

אהבתי את האיכותי ולא כמותי

שני ילדים הם עולם ומלואו

אפשר לשמוח בהם

בינתיים החיים עוברים ובמקום להנות מהיש מתענים על הספק.

וחוץ מזה בדיכאון צריך לטפל בלי קשר

שאלהאנונימית בהו"ל

אם אני זוכרת נכון יש לך בן ובת, נכון? את חושבת

שאם היו לך שניים מאותו מין היה לך יותר ״לחוץ״ לרצות להביא עוד ילד? (ברור שלא בשליטתנו איזה מין יצא וכו׳, אבל עדיין).

מנסה לדייק לעצמי מה הכי מטריד אותי במחשבה שאולי יהיו לי ״רק״ שני ילדים וזהו. 

האמת שרציתי שני בנים 🙃המקורית

והשם בירך אותי בבת

אבל אני משתדלת לא להיכנס ל- אילו ואם

כי ברור לי שאם עוד אילו ואם היו מתקיימים, ייתכן והייתי חיה מציאות אחרת, אבל אני חיה את המצב הנתון. מנסה לשפר ולהתקדם. וזה מה שיש

אוהבת את דרך החשיבה שלך!זוית חדשה
❤️❤️❤️המקורית
אני רק רוצה לשלוח לך חיבוק. באמת מעומק הלב.פשיטא

אני לא במצב בדיוק כמו שלך, לא רוצה לפרט יותר מידיי...

אבל אני יודעת ומכירה את הכאב הזה, את ההבנה הזאת ואת התחושה הדוקרת הזאת, הפער בין מה שאני כמהה לו ומאמינה בו וכוספת אליו, לבין מה שאני מסוגלת לו.

לא יעזור אם יגידו- מה שאת רוצה מאוד, יהיו לך את הכוחות לזה.

לא. ממש לא. הנפש והגוף והחיים זועקים את זעקתם לריפוי ולהחלמה, בקצב שלך.

הפער הזה ממש ממש כואב, מאמינה שבגיל מבוגר יותר, הוא גם כואב יותר כשרואים את השעון מתקתק.. אני עוד צעירה יותר..

אז רק באתי לחבק אותך על ההתמודדות המטורפת שאת חווה,

לחזק אותך, שתראי כמה הנשמה החדה שבאה לעולם טלטלה את הנפש שלך, איזה נשמה גבוהה ומיוחדת. וכמה כוחות צריך כדי לחבר את השברים שנוצרו מהטלטלה הזאת.

אין לי שום עצה, אבל הזדהות יש לי מלא...

בהצלחה יקרה בכל החלטה שתקבלי!♥️♥️♥️

תודה ❤️ העלית לי דמעות ❤️אנונימית בהו"ל
💚💚פשיטא
פשיטוש את אישה השראה, מדהימהמק"ר
וחיבוק גדול גם לך הפותחת
💕🥰פשיטא
ממש מבינה אותךאבי גיל

לפני שנכנסתי להריון עם השלישי

הייתי בחרדות כל כך קשות

לא ראיתי את האור לא ראיתי איך אני יוצאת מזה

לא חשבתי שיהיה לי עוד ילד

ואז התחלתי לקחת ציפרלקס במקביל לטיפול פסיכולוגי

ונקלטתי אחרי 3 חודשים

ואני לא מעודדת כדורים בהכרח זה פשוט באמת תלוי תקופה ומצב נפשי ורמת המסוגלות והתפקוד היומיומי.

לא התחלתי לקחת טיפול תרופתי בשביל הריון נוסף אלא פשוט בשביל להרגיש טוב.

אז קודם כל תרגישי טוב!!! מה יגרום לך להרגיש טוב?

הילדים שלך גם קטנים.. הם כמו הילדים שלי בערך וזה גילאים קשוחים.

גם אני נושקת לגיל 40 עדיין חושבת על ילד רביעי מצד אחד אבל מצד שני נמצאת בקושי כזה גדול נפשי ובריאותי שלא יודעת בכלל איך זה אפשרי..

חיבוק על הכל!! את לא מבינה כמה נשים עוברות את זה

כמה אמהות מתהלכות ביננו שחוות דברים קשים כאלו ואחרים .. וזה משהו שמאוד מרגיע אותי ועזר לי להתמודד. בעיקר זה שאני לא לבד ..

לדעתי האישיתדיאט ספרייט

כיוון שאת עצמך ייחלת לשלושה ילדים, את עשויה להתחרט שלא הבאת נוסף עם השנים.

יחד עם אני לא מכירה אותך ואת היכולות הנפשיות שלך  

לדעתי כדאי לעבוד על חיזוק הנפש, סדנאות, טיפולים, מסאג', תרפיה, אימון אישי, טיפול פסיכולוגי וכאלו בסגנון ובו בזמן להתחיל לנסות להביא ילד נוסף.

כדאי לך גם לקחת עזרה בתשלום כבר עכשיו כמו בייביסיטר, מנקה וכדומה.

גם ככה ייקח זמן עד שתיקלטי להריון ועוד זמן עד שתלדי אותו, בזמן הזה תוכלי לחזק את עצמך נפשית ולהקל על עצמך גם פיזית שלא תגיעי עם הלשון בחוץ. בהצלחה.

אני יודעת שהתכוונת לטובה אבלמקרמה

לא מנסים להיכנס להריון לפני שהנפש מוכנה לזה.

בטח שלא לאשה שמעידה על עצמה שהיא בדיכאון.

אפחד לא מבטיח לה שיקח לה זמן להיכנס להיריון (זה יכול לקרות גם החודש)

וגם טפחד לא מבטיח לך ש9 חודשים זה מספיק זמן לשיקום הנפש..  לנפש יש שעון משל עצמה.

אז ממש לא להתחיל לנסות בו בזמן...

זה עלול להיות הרסני הן לה והן לילדים הימים והעתידיים

קראתי. תודה שהתייחסת והבאת את נקודת הראייה שלך.דיאט ספרייט
אני חושבת שזה הזמן לעבור תהליך השלמהמקרמה

לא בעוד 10 שנים שיתעורר הספק

אלא עכשיו!

להכיל את עצמך ואת המורכבות

לשים את התקווה בצד ולחיות את היום.

להיות גאה בעצמך על האחריות, ההתמודדות,

להסתכל על מה שיש ולהודות אלף פעם

ולהיות האמא הכי טובה שאת יכולה לשנים האלו שפה.

לפעמים אנחנו חיים את החלומות, את המצפון, את התקווה, את המרדף

ושוכחים לחיות את הרגע כאן ועכשיו.

ומי שמצליח לחיות את הכאן ועכשיו בתחושת שלמות ומיצוי וסיפוק לא מסתכל על העבר בתחושה של צער,

אלא בתחושה של גאווה

אהבתיהמקורית
🙏💙אחת כמוניאחרונה
מנסה ❤קמה ש.

ה' שפתיי תפתח

קראתי אותך ויש כמה דברים שאני רוצה לנסות לכתוב לך ❤

דבר ראשון - חיבוק גדול על ההתמודדות המאד לא פשוטה הזאת שאת חווה!!! דיכאון זה דבר קשה ואכן יכול לקחת זמן משמעותי עד שמצליחים להחלים ממנו. אלופה שאת בטיפול ועוזרת לעצמך!!! וב''ה שאת רואה שיפור ובע''ה שישמיך כך!!

*

רציתי להגיב למשפט קטן שכתבת ושנגע בי. ''מצד שני ״השתפר״ מספיק כדי שאני אסתכל על תמונות של הקטן ואחשוב איזה חמוד ויפה הוא היה, ולא אסתכל עליהן ואתמלא עצב כי זה מזכיר לי תקופה ממש רעה בחיים שלי (וכן, זה בהחלט קרה. עצוב לי להודות בזה, אבל כן).''

זה מוכר לי ממש! התחושה הזאת שתקופה שלמה מקבלת גוון חשוך בגלל הדיכאון. אצלי זה השנים הראשונות של הנישואין שלנו. בתמונות אנחנו זוג צעיר ויפה. אבל במשך שנים היה לי קושי גדול לראות את התמונות האלה בגלל שהן היו קשורות כ''כ לתקופה כ''כ אפלה של החיים שלי. וכנ''ל לגבי אירועים מסוימים שקרו בשנים שלאחר מכן, כשכבר הייתי אחרי הדיכאון ועדיין היו לפעמים 'שאריות' ממנו שקפצו לביקור - קורה שיש לנו תמונות יפות מאירועים כאלה, אבל בגלל שאני יודעת שבפנים הרגשתי זוועה, לקח לי הרבה מאד זמן להתפייס איתן. אז חיבוק מבין גם לגבי זה יקרה!!! ואני מסכימה איתך לגמרי שהעובדה שאת היום מסוגלת לראות את התמונות של הקטני שלך כשהוא היה תינוק ולמצוא בהן יופי ומתיקות מעידה כאלף עדים על התקדמות גדולה שמתחוללת בתוכך ב''ה!!

*

אני כל-כך מבינה אותך לגבי הקושי לשאת את הפער הזה בין החלום לבין המציאות בפועל. זה דבר שאני נאלצתי להתמודד איתו די הרבה לאורך השנים, וזה כואב, פוצע, מתסכל ושובר את הלב, בעיקר כשמדובר בנושאים שיקרים לנו מאד-מאד כמו החלום להביא עוד ילד. ממש כמו ש@פשיטא היקרה כתבה לך כל-כך יפה ונוגע.

*

אישית, הקו שהיה לי בתקופות הלא פשוטות בעליל שהתמודדתי עם הפער הזה היה של שתי תפיסות מקבילות. מצד אחד, לשמור על עצמינו. לשמור על הילדים הקיימים, לשמור על עצמי, לשמור על עצמינו כזוג, לשמור עלינו כמשפחה. לכופף את הראש בדמעות ולהבין שכרגע אין אפשרות. ומצד שני, להיות עם הפנים לעתיד: להתפלל על זה, לשמור על תקווה (אפילו קטנה), להחזיק בלב את האמונה ש''ישועת ה' כהרף עין'' - ולנסות כל הזמן לבדוק מה ניתן לעשות כדי לקרב את האפשרות שזה אולי כן יקרה. ואני רוצה לנסות לפרט לך את 2 הנקודות האחונות האלה:

1. ישועת ה' כהרף עין. יש דברים שהיום נראים בלתי אפשריים בתכלית הבלתי אפשרי. רחוקים מאיתנו כשמיים מהארץ. ועדיין, ה' כל יכול. ואני אישית זכיתי לראות בחיים מצבים מאד מסובכים שנפתרו, כשלא האמנו שזה אפשרי, בוודאי שלא תוך זמן קרוב. דברים שקשורים למצב נפשי, דברים שקשורים למצב זוגי ודברים מעוד תחומים אחרים. את מדברת בהודעה שלך על שנה-שנתיים. יתכן שזה הזמן שיקח לך כדי בע''ה להרגיש יותר חזקה. אבל מי יודע? אולי זה יקרה עוד לפני בע''ה. או לחילופין שתזכי לפוריות טובה גם אחרי גיל 40. אני לא כותבת את זה כהבטחות כמובן. הלוואי ויכולתי. אני מציעה את זה כאמונה, כתקווה. כי תקווה היא דבר שמסוגל להטעין אותנו בהמון כוחות ויכולות. וכי, שוב, ישועות הן דברים שבהחלט קורים בעולם. בע''ה שתזכי גם את ובקרוב ממש, יחד עם כל מי שזקוק/ה!

2. לנסות כל הזמן לבדוק מה ניתן לעשות כדי לקרב את האפשרות זה אולי כן יקרה. אני ממש מאמינה שאנחנו בכל דקה בונות את העתיד של מחר. כל בחירה שהיא בכיוון הנכון, כל צעד שמחזק את החוסן הנפשי שלנו, כל קימה מחדש, כל החלטה אמיצה על שינוי מבורך בחיים -  כל האלה הם הבסיס להגשמת החלומות שלנו בע''ה. ולכן, הייתי מתמקדת בחודשים הקרובים בעיקר בזה. יש כבר את הטיפול, וזה ענק. בנוסף, הייתי מנסה למפות מה משפיע עלייך לטובה ולהיפך מה נוטה להוריד אותך. ולהשקיע מחשבה כדי לנסות לבנות לעצמך חיים עם כמה שיותר אלמנטים שמחזקים אותך - וכמה שפחות אלמנטים שמחלישים אותך. זה יכול להיות לנסות כמה שיותר להימנע מפעולות לא הכרחיות שמעצבנות אותך (אני לדוגמה שונאת לשטוף עלים. זה משהו שממש מנגן לי על העצבים. בעלי לעומת זאת לא מתרגש כל-כך מזה. אז בשלב מסוים הפסקתי לגמרי להתעסק עם זה. חבל על האיזונים הרגשיים שלי). זה יכול להיות לחשוב מחדש על סדרי העדיפויות שלכם ולבדוק אם אין אפשרות להוריד קצת אחוזי משרה או לעבור לעבודה פחות לחוצה. זה יכול להיות לדאוג לזמנים תדירים ממלאים / של מנוחה בשבילך. זה יכול להיות לעסוק בפעילות ספורטיבית שידועה כדבר מעולה נגד דיכאון. וכו' וכו'. המטרה היא לשים את המיקוד על החיזוק הנפשי שלך. קודם כל בשבילך, בשביל בעלך והילדים שלכם. וגם כי זה בעיניי אחד הדברים שיכולים לקדם הכי הרבה את הגשמת החזון-חלום שיש לכם לעוד ילד בע''ה.❤

(אגב כל השאלות האלה, שדי מוציאות אותנו מהמוכר שלנו, הן שאלות שהאימהות בכללי עשויה להביא איתה. כי ברגע שאנחנו נהיות אימהות, אנחנו נדרשות להשתדל להיות עם כוחות, עם סבלנות ועם שמחה כלפי הילדים הקיימים שלנו. ומהר מאד במסע הזה מתברר שהמשאבים שלנו מוגבלים ושאי אפשר הכל מהכל. ושאם אנחנו רוצות לקרב את עצמינו למטרה הזאת של להיות אימהות 'טובות' לילדים שלנו, עלינו הרבה פעמים לצאת מאיזור הנוחות שלנו ולחשוב על ארגון מחדש של החיים שלנו, על מנת שנוכל להישאר עם מספיק כוחות כדי למלא את התפקיד היקר הזה. זה ממש לא קשור רק למי שמתמודדת עם קושי במישור הנפשי. הרבה אימהות ללא התמודדות של דיכאון מגיעות לתחושה שהן לא האימהות שהן רוצות להיות וזה מביא אותן לעשות חושבים לגבי החיים שלהן באופן כללי. זה חלק מהמסע שלנו כנשים שלומדות את מקצוע האימהות. וזה מביא איתו הזדמנות לראות את העולם ואת אפשרויותיו הרבות תחת אור שונה ממה שראינו לפני זה).

מאחלת לך מעומק הלב שתזכי לכל הישועות להן את זקוקה - ושתזכי להגשים את כל חלומותייך בטוב גלוי, בחסד ממש, בשמחה, בבריאות, בשלום בבית, בשלווה ובנחת ❤

ועכשיו קראתי את מה שמקרמה כתבה לך וזה הזכיר ליקמה ש.
עבר עריכה על ידי קמה ש. בתאריך כ' בסיון תשפ"ג 07:45

בס''ד

שבתקופות האלה, גם עבדתי עם עצמי על העניין של הכרת הטוב והודיה לגבי מה שיש בהווה. 

אז זה באמת היה חוט משולש:

1. לשמור על עצמינו ולא לקחת סיכונים שיהיו לנו למסוכנים ח''ו.

2. להיות עם הפנים לעתיד.

3. להשתדל ליהנות מההווה הכי הרבה שיש, ולעבוד כל הזמן על תחושת ההודיה לגבי הקיים.

יקרה צריך אולי טיפולEliana a

גידול ילדים זה לא פשוט

צריך מחשבות מקלילות לגבי זה ואם אין תנסי לעבוד על זה , ברגע שהגישה תשתנה תרגישי מוכנה לעוד ילד.

הכל בראש שלנו .

תנסי לטפל לראות על מה זה יושב ועם איזה מחשבות ומעשים אפשר להרגיש שונה

בהצלחה!! 

הקושיoo

שלך אינו יוצא דופן. אמנם הפרש שנתיים בין ילדים קיים אצל הרבה, אבל זה לא מוריד מהקושי העצום לחיות ככה ולגדל אותם.

גם אני נתקלתי בקושי הזה, אלו היו שנים עם קושי בלתי אפשרי. שנים אח״כ כשילדתי בהפרש של הרבה שנים והצלחתי להנות מהגידול ולא לחוש קושי בלתי אפשרי, הבנתי את גודל הקושי ואת ההקטנה והנירמול שעושים לו.

ההיתי מסתכלת על ההתלבטות הזו במבט של עלות תועלת. מה ה׳עלות׳ להביא ילד נוסף- במה זה יכול לפגוע, האם את יכולה להכיל את הפגיעה הזו. מה ה׳תועלת׳- איזה חוסר זה ימלא לך או לא.

לפעמים מגשימים רצונות ודורסים בדרך הרבה רצונות אחרים או דברים שהיו קיימים פתאום נעלמים והופכים לבלתי מושגים.

אמרו לי הרבה לאורך השנים שאני אתחרט על המניעה ארוכת השנים. זה אחת ההחלטות שאני הכי שמחה והכי גאה בהן, שעזרה לי לבנות את מי שאני. (אני בת 40)

אמנם יש לי 4 ילדים (כולם בנים) אבל המספר אף פעם לא היה רלוונטי עבורי בהחלטה אם למנוע.

חרטה זו האשמה עצמית על שלא בחרת נכון. אם מבינים את החשיבות של בחירה בכל רגע נתון, בוחרים באופן עצמאי ע״פ שיקול דעת כנה, הגיוני ומשלימים עם הבחירה, גם אם בעתיד הבחירה תראה כטעות, תגיע ההבנה שזו היתה הבחירה הכי נכונה לאותו הזמן. לכן אני לא מתחרטת על החלטות עבר, אלא מבינה אותן וגם יכולה להפיק מהם הבנה לדברים עתידיים.

במקרה כמו שלך הייתי בוחרת לא להביא עוד ילדים, להשלים עם המצב ולחפש להגשים חלומות אחרים אפשריים שלא פוגעים בקיים.

מבינה אותך ממששוקולד פרה.

עם זאת- החיים לא מבטיחים לנו כלום.

כלומר, גם אם אני אחכה שהמציאות שלי תהיה אידיאלית,

מי אמר שלא יצוצו קשיים גדולים אח"כ?

אין לנו שליטה על החיים, בכלל.

יש לנו רק את ההווה.

אני שואלת את עצמי שאלה. אם אני אעשה בדיקה ויצא חיובי- אני אשמח?

כן- יופי. מפסיקים מניעה.

לא- אז לא. אין שאלה בכלל. אם שני פסים גורמים לי להיות בסטרס ובשחור נפשי- בשביל מה כל זה?

אני יכולה להגיד לך שאת בן השני שלי ילדתי בתקופה *סופר* קשה מכל הבחינות

וה' עזר.

יום ועוד יום, ודברים הסתדרו.

היה קשה בהתחלה? וואי, ממש.

אבל בסוף כל התמודדות גדולה בחיים מורכבת מהתמודדויות קטנות של מה אני עושה הרגע, מה אני עושה עכשיו.

ואמונה שבסוף יש מישהו ששומר. אני לא לבד בסיפור הזה. (וכמה הרגשתי לבד, כמה.)

היום הבן הזה מאיר לי את החיים בצורה שאני לא יכולה לחשוב מה היה קורה אילו הייתי מחכה ומחכה.

הבית חי יותר, מאיר יותר, שמח יותר.

ויש אתגרים!!

אבל אף אחד לא יודע מה יקרה מחר ומה יקרה בעוד יומיים.\

נשאר לנו רק לשים את הנפש ביד ה' ולעשות השתדלות.

רובנו לא חיים במציאות אידאליתהמקורית

וניסיונות וקשיים תמיד יהיו

אבל אני חושבת שנכון להעריך את הכח שלנו לפני שינויים גדולים בחיים שמביאים איתם עוד קשיים כאלו ואחרים, הגם שהם משמחים מאוד, מאחר והשלכות נפשיות לרוב מגיעות אחרי כמה זמן והן ארוכות טווח לרוב, לצערנו, ויש להן פוטנציאל לפגיעה מתמשכת באיכות החיים לכלל המשפחה

אם זו הייתה התלבטות רגילה כביכול ללא דכאון, אני מסכימה איתך. אבל בקושי כזה - זה מצריך כובד ראש אחר שהוא מעבר לשמחה בפס החיובי 

נכון,שוקולד פרה.

ובגלל זה אני חושבת שמי שקשה לה גם ככה- לא תשמח בפס חיובי.

אבל אם היא כן תשמח- למה לחכות? מי אמר שבעוד שנה שנתיים בהכרח יהיה קל יותר?

ובמיוחד כשמדובר בשנים קריטיות.

אם את תשמחי בהריון- לדעתי תלכי על זה. אין לדעת מה יצפון בחובו העתיד. וחבל לפספס.

זה בעיניי. כמובן שמי שיש לה יותר שנות פוריות יכולה לשחק עם זה יותר...

מחפשת הרגעות...ליני(:

אני שבוע 6+3... מרגישה שממש נעלמו התסמינים פתאום... עוד לא ראיתי דופק... יש לי תור בשבוע הבא... נעלמו כמעט הבחילות. וירדה לי ממש הרגישות שהייתה בחזה.

ישמצב שבכזא הכל תקין?

אוף

כמובן שיש מצב שהכל טובכורסא ירוקה

הריון לא מחייב תסמינים וההיעלמות שלהם לא מחייבת כלום.

בע"ה מאחלת לך הריון ארוך ומשעמם ולצאת בידיים מלאות 🧡

תודה! יש לי רקע בעבר של הפלות... אוף. נתפלל לטוב..ליני(:
מתלבטת אם ללכת להיבדק... 6+3 זה לא גבולי לראות דופק?
ברור זה בא והולך אבל למען השקט הנפשי תבדקיכנרת כנרת
תודה!! תוהה אם זה לא מוקדם מידי להיבדק...ליני(:
יודעת להגיד?
זה קצת גבוליהשם שליאחרונה

תלוי גם אם את יודעת מתי הביוץ, וזה תואם לתאריך ווסת אחרונה.

או שיכול להיות שההריון בעצם יותר צעיר.

עדיף לחכות קצת, או להיבדק מתוך ידיעה שיכול להיות שזה מוקדם מדי.

לא דמיינתי - פוסט פריקהשושנושי

טוב, אתן לא ממש מעודכנות אבל ב"ה אנחנו אחרי פגישה אצל רופאה התפתחותית.

הילד ממש שיתף פעולה, הלוואי היינו זוכים למתיקות הזאת כל יום.

ועדיין - אני לא מדמיינת. יש לילד קושי. ועוד איזה קושי? יש מספר דפוסי התנהגות, היא לא מאשרת ולא שוללת ASD, ממליצה על אבחון מסודר.

הילד שלי מתוק וחכם, ילד שובה לב.

ילד יפה ברמות שמעלה חיוך לאנשים ברחוב.

היו נקודות שהעלו חשד -זה משהו שתמיד ישב עליי, חלק התייחסו לזה בזלזול וחלק מצאו לזה שמות אחרים

פתאום אחרי התור הזה, אני מבינה שאני לא מדמיינת.

באיזשהו מקום קיוויתי לצאת מהמפגש הזה בתחושה שאני סתם מחפשת בעיות והכל ממש בסדר.

קיוויתי לקבל הפניה לפסיכיאטר עבורי כי אני סתם חרדתית.

וזה הקטע - שאני לא. 

רגע נברח מהמציאות, בינינו - הילד לא יקבל אבחנה. למרות שהוא היה ממש בסדר בפגישה היום, שיתף פעולה בצורה מדהימה - לא ברור לי על סמך הרופאה החליטה לשלוח לאבחון.

מצד אחד, רוצה אבחנה מסודרת, לא משנה איזה - משהו שיגיד לי מה עובר על הילד שלי.

מצד שני - למה אני צריכה את זה זה גם ככה לא ישנה לי אותו.

בציבור שאני חיה בו (לא מתוך רצון לטנף, סתם מתוך מקום של שיתוף), אביא דוגמה

יש לי גיס בשידוכים ובגלל שיש לו אחות עם בעיה רפואית הנושא הזה תוקע אותו כל הזמן.

בגלל שהיה לו אח וגיסה (אנחנו) בלי ילדים למשך מספר שנים, יש שדכנים שביקשו מכתב מרופא שהבעיה ל"ע לא אצל הבעל ואם כן אישור שזה לא תורשתי/גנטי - איך שתקראו לזה, השדכן בעצמו נשבעת לכן לא מבין בזה. 

לרקע המשפחתי יש משמעות פסיכית אצלנו. שמים על זה כלכך הרבה משקל שיש לי חשק לצאת בשאלה ולא להיות שייכת לזה.

למה הראש שלי רץ לשידוכים? רץ למה יהיה בעוד שנה שנתיים? לאישה שתהיה לו?

מי אמר שצריך בכלל להתחתן? אבל מה - ברור שאני רוצה שיתחתן. 

למה אני תקועה על הזוגיות?

אולי כי המחשבה של איך נעבור את הצהריים, יותר מלחיצה?

לא יודעת.

לא סגורה על עצמי.

איך באלי עכשיו לשמוע את חמותי אומרת שהילד בכלל לא צריך טיפולים בהתפתחות הילד, שאני סתם מחפשת בעיות.

אני רוצה לשמוע את המשפט הזה עכשיו 100 פעם בלי הפסקה (הרצון לחזרתיות - אולי גם אני בכלל על הרצף?)

בגלל שאמא שלי ילדה אותי בגיל מבוגר יחסית, תמיד צחקו עליי שאולי אני דאונית ובכלל לא יודעת מזה, עכשיו גם החשד הזה. אין כיף כזה.

באהבהנפש חיה.
אשמח לרעיונות איזה מאכלים לתת לתינוקתבכינוי אחר

בת 8 חודשים,

היא אוהבת ביצה,

נתתי לה גם לטעום דג סלמון

וגם בטטה ותפו"א ממרק קוסקוס.

אני רוצה שתהיה לה ארוחה אחת קבועה ביום.

מה אפשר להוסיף לביצה שיתאים לארוחת בוקר?

כרגע אסור לה מוצרי חלב.

תודה 🙏

קוואקר.מוריה
סתכלי באתר 'המתכוניה'רק טוב!

אתר מתכונים לתינוקות. אפשר לחפש לפי גיל, מרקם, רגישויות וכו.

מפעילה אותו תזונאית תינוקות וילדים. 

את רוצה דווקא לארוחת בוקר?מישהי מאיפשהו

אני התחלתי עם מרק טחון (ירקות ועוף והודו)

ואחכ גם מנה של פירות טחונים

אבוקדו/ תפואהמקורית
אבוקדו, טחינה, חביתה עם קצת מיץ של עגבניהראשוניתאחרונה

בננה מעוכה

אם היא אוכלת סלמון אז אולי טונה מתאים

הריון עם התקן ודימוםמותקקק

התקן ושני פסים 

אנימיודעת שצריך להוציא את ההתקן, כרגע הוא עדיין בפנים כי הרופאה לא הצליחה להוציא

השאלה שלי היא לגבי הדימום, יש טעם לפניה דחופה לרופאה או שגם ככה אין מה לעשות עם זה?

דימום בינוני

להתקשר למוקד ולשאול?פילה
חיבוק גדול!!התייעצות הריון
תודה בנותמותקקק
אני בהלם, מרגישה ככ מושפלתמותקקק
מסתבר שהבדיקה היתה מזוייפת, לא שמצי לב שהיה כתוב שזאת "מתיחה חיובית של בדיקת הריון מזוייפת"

ארבעה ימים של רגשות מעורבים וטלטלה שנבעו משטות של אנשים משועממים

ולחשוב שאם לא הייתי עולה על זה הייתי כל חיי חושבת שזאת היתה הפלה

אמלההה איפה קנית את הבדיקות האלו?פרח חדש

הזמנתי מטמומותקקק
וואי וואיפרח חדש

ועוד ניסית להוריד את ההתקן... 🙈

מה??? אין גבול לאנשים. חוצפהיעל מהדרום
דווקא לא רואה את זה ככהמותקקק
זכותם למכור דברים כאלה, רק הייתי שמחה אם היו יותר מדגישים את זה שזה בדיחה
האמת שבהתחלה חשבתי שקונים כאילו בדיקה רגילהיעל מהדרום

לק"י

ואז מגלים שזה לא.

ואז הבנתי שהם מוכרים את זה לאנשים שרוצים לעבוד על אחרים. אבל זה גם מגעיל... זכותם למכור, אבל זה ממש רעיון חסר גבולות באנושיות.

מה??????שלומית.

אני בשוק שדבר כזה קיים

הכי לא מצחיק שיש 

🫂💙 סליחה, בטעות מאנונימיאנונימית בהו"ל
חיבוק גדול על ההרגשה המזעזעת!!מתיכון ועד מעון
אני בשוק. מי ממציא דבר הזוי שכזה?????אמהלה

ד"א, למה בדקת הריון אם יש לך התקן?

כי היה לי איחורמותקקקאחרונה
ואני אחת כזאת שישר נכנסת לסרטים וחייבת לדעת
😱😱🫂🫂🫂רקאני
חלומות בהיריוןאהבה.

מישהי שמעה על הדבר הזה?

אני מתחילת ההריון עם סיוטים,, ממש חלומות מפחידים ממש ומציאותיים. זכור לי גם מהיריון ראשון שהיה לכל אורך ההיריון.

ממש קשה ומפחיד

אני מפחדת ללכת לישון, ברמה כזאת.

מישהי שמעה על זה? חוותה? משהו שעוזר? 

אני יודעת שזאת תןפעה מוכרתאוזן הפיל
אני חושבת שהיו פה פעם עצות לזה
וואי הלוואי שיכתבו ליאהבה.
אני באמת מפחדת ללכת לישון, הלילה קמתי כל שעתיים בערך ופחדתי לחזור לישון
מנסה..אפרסקה

קודם כל לזכור שחלומות שווא ידברו

ושאת נמצאת במקום בטוח ב"ה, ושאם מישהו מת בחלום זו סגולה לאריכות ימים ;)

דבר שני, שתדעי שככל שחושבים יותר על חלום ומשחזרים פרטים שלו, ככה כל פעם, את בעצם מאמנת את המוח שלך לזכור חלומות, ואת רוצה בדיוק הפוך. ולכן לא לדוש בראש שוב ושוב על הדברים המפחידים, תנסי לחשוב על משהו אחר במכוון (אפילו לחשוב בערב על נושאים שנחמד לך לחשוב עליהם חחח) כדי להירדם.

בנוסף תבדקי שאין דברים פיזיים שמעירים אותך- שבחדר לא חם מדיי, קצת מאוורר נגיד קצת חלון פתוח, ששתית מספיק מים...

כן כןןשירה_11

שמעתי שזה קורה בהריון

וגם לי קרה כמה פעמים ואני מזה לא אישה של חלומות 

אני חושבת שאפרסקה
@אמא לאוצר❤ פתחה פעם שרשור על חלומות משונים, לא יודעת אם זה היה בהיריון או לא, את יכולה לנסות לחפש לה בכרטיס
חחחח יש מצב יפה לך על הזכרון😅אמא לאוצר❤

אבל אני לא מוצאת בכרטיס שלי

אם מישהי מוצאת מעולה🤭

אני גם לא מוצאתאהבה.
את זוכרת משהו שעזר לך? 
לא עזר לי כלום בגדול, זה היה סיוטאמא לאוצר❤
אצלי היו חלומות מפחידים לגבי ההריוןזמינה

אבל בגלל שעברתי לא מעט בתחום אז יתכן ואלו פחדים מהתת מודע

בכלאופן השתדלתי לתת צדקה

מה שבטוח לא יזיק

לי זה קרהההההתייעצות הריון
באופן כללי לגבי חלומותאוזן הפיל

כשאני מתעוררת בלילה מחלום רע ומציאותי ממש - אני לא חוזרת לישון באותו מקום או באותו מצב

לילדים שלי אני אומרת ללכת לישון הפוך, ראש זנב

ואני הופכת כרית, שמיכה

עושה שינוי משמעותי

זה עוזר לי להתנער מהחלום וללכת לישון עם ראש חדש

וואי אני אנסהאהבה.
חופשי היו חלומות הזויים בהריון.מוריה
תופעה ממש מוכרת, כל תחילת הריון אני ככהמסע של החיים
כן. פעם קראתי על זהבאתי מפעם

אני לא זוכרת מה, אולי קשור להורמונים.

תנסי לשאול את הגיפיטי , מעניין מה הוא יגיד בעניין. 

אולי זה קשור לשינה לא עמוקהנעמי28

שנגרמת במהלך ההריון.

בעיקרון זכרון של חלומות נקבע לפי הזמן שהתעוררת בו בתוך מעגל השינה.

אם זה ככה זה אומר שאלה החלומות שלך, ההבדל הוא שעכשיו את זוכרת אותם🙊

כן אבל גם חלומות ממש טראומטייםאהבה.

ממש, כאילו ברמה שאני מפחדת לספר את זה.

דברים מפחידים מאד

אוף

אולי ההריון מביא איתו חרדות ❤️נעמי28

בכל אופן אני לא מאמינה שלחלומות יש השפעה עלינו, הם בסך הכל תוצר של פעילות מוחית שקורית בזמן השינה.

יכול להיות שהם ביטוי לחרדות שהגוף שלך מרגיש בהריון

והסיבה שאת זוכרת אותם היא בגלל השינה הקלה בהריון 

יכול להיותאהבה.
וואי, קרה לי גםעוד מעט פסח

גם בהריונות שלי היו לי חלומות חזקים בטירוף.

כאלו שמתעוררים מהם, לוקח זמן לקלוט שבעצם זה היה חלום ועכשיו אני כבר לא חולמת.

דווקא לא היו לי סיוטים, אבל כן חלומות חוזרים וממש ממש חזקים.

כל הריון מחדש.

תקראי על חלום צלולכל היופי
בגדול יש טכניקות שעוזרות להבין תוך כדי חלום שזה חלום, ואז זה מרגיע (כי זה לא אמיתי) או לפעמים אפשר לשלוט בו או לסיים אותו
גם לי היה את זה בהיריון הראשון...והרי החדשה

נוראי.

העצה שלי היא להיכנס לשינה בהרפייה

תעשי דימיון מודרך, תשני עם מוזיקה נעימה ואולי זה יעזור..

את לוקחת בונגסטה ? אצלי יש קשר לכדורהרמה
כןאהבה.

עם כדור או בלי כדור,

כי דווקא הכמה ימים רצופים של החלומות היו בימים ששכחתי לקחת, מעניין 

לא ידעתי שזו תופעה נפוצה בהריון...קוראת פהממתקית

בהחלט מכל ילדיי היה לי הריון אחד עם חלומות איומים
כשהייתי קמה, הייתי משותקת, לא מתליחה לזוז ורועדת מהפחד.
דבר ראשון:
לומר "חלומות שווא ידברו" מיליון פעם.
כשמעט נרגעתי נצמדתי לבעלי, התכסיתי טוב ונרדמתי שוב...

מגע גוף מאוד מרגיע במקרים האלו.(כלומר להיצמד למישהו שישן).

בדיקת מזוזות עוזרת. קריאת שמע מתוך הסידורמחי
חוץ מזה באמת לנסות לחשוב על דברים חיוביים לפני השינה, מצטרפת להמלצה להירדם עם הרפיה
אצלי קבוע היו סיוטים בהריונותעדינה אבל בשטחאחרונה
אח''כ גם בדקתי על זה בגוגל, וראיתי שזה קורה, וגם אני לפעמים הייתי הולכת לישון בחשש של מה סרט האימה שאני הולכת לראות הלילה..
לראשונה בחיי טבילה כשהבעל במילואיםבאתי מפעם

אמאל'ה, זה הזוי.

לא יודעת אם יצליח לצאת. הוא נמצא במקום ממש חור מרוחק.

עוד לא עשיתי הפסק, אבל מתישהו שיהיה ההפסק, הטבילה יוצאת במועד על הפנים  ,  מה גם שאני מנסה להכנס להריון כבר 4 חודשים ולא הלך בנתיים.... מה עושים עם הטבילה? מה עושים עם ההריון? יש לכן נסיון/ תובנות? כמובן שינסה לצאת אבל זה מורכב מאוד. וגם אם יצא, לא בטוח בכלל שזה הביוץ... 

מצטערת לשמוע♡יהלוםנוצץ

אבל בעיקרון ממשיכים כרגיל כמה שאפשרי.

אם יצא הלוואי ומעולה, אם לא אז מניחה שתתראו בהמשך? עדיף לטבול בזמן. אם יוצא במועד ממש לא מתאים והוא ממילא בטוח לא מגיע אישית הייתי דוחה ביום.

מבחינת היריון/ביוץ וכו, לא בהכרח שיתפספס אבל גם אם כן לדעתי אין הרבה מה לעשות אם זה מצב חד פעמי. את יכולה לשאול רופאת נשים ולעקוב אחרי הביוץ, אולי זה פשוט יסתדר לבד.

לצערי אלה התובנות שלי בנושא, מקווה שיסתדר לטובה בעזרת ה'.

חיבוק ענק יקירתימדברה כעדן.אחרונה

ממש ממש מתסכל....

תזכרי שה' יכול לעשות הכל... להוציא את בעלך מכל חור, שתיקלטו מתי שזה לא יהיה שתהיו ביחד לראשונה... תנסי להתמקד בהשתדלות שלך. מעבר לזה - 3 שותפים לאדם...

חיבוק... מנסיון זה באמת משוגע... 

התקנים...1375422

אני יודעת שיש כבר 1,000 שרשורים בנושא הזה

אבל אני מאבדת ידיים ורגליים וחייבת לקבל החלטה דחוף

אני רוצה לשים התקן תוך רחמי לא הורמונלי (לא רוצה הורמונים, עד עכשיו הייתי על נרות אבל מפחדץ מאוד מהיעילות הפחותה שלהן..)

אני די מפחדת מההתקנה ומכאבים או סיבוכים, מתלבטת איזה התקן לשים

ממה שהבנתי בלרין וג'נפיקס כביכול אמורים להקל על הדימומים, אבל בפועל מחוות דעת שקראתי נשמע שזה לאו דווקא המצב

יש להם באמת עדיפות על נובה טי או מונה ליזה?

ומישהי התקינה ג'נפיקס אצל ד"ר שקי תמיר יעל וממליצה/דיס?

עוקבתרקאני
קכמצברוח

את רוצה גם למנוע הריון?

כןרקאני

ומתלבטת על התקן לא הורמונלי

ממליצה על דוקטור שאול ברוך (פרטי)סטודנטית אלופה

הוא מתקין לפי מבנה וגודל הרחם, משתמש בכמה סוגים (מה שכן, הוא לא משתמש בנובה טי וגם הסביר לי למה הוא בעייתי).

כל מי שהתקינה אצלו ודיברתי איתה מרוצה מאוד וציינו שהיה טוב יותר מהתקנות קודמות.

ולגבי כאב, לי לא כאב בכלל ההתקנה, אח"כ הרגשתי מעט כאב.

לגבי דימומים לא יודעת להגיד, כרגע מניקה ב"ה.

בהצלחה❤️

לא התקנתי אצלו אבל הוצאתי אצלואנונימית בהו"ל

ואז ב"ה במעקב הריון אצלו

הוא גם באמת לא ממליץ על הנובה טי בגלל המבנה

אני די בטוחה שהוא מביא מחול התקנים

הוא גם אמר שהוא נלחם להכניס את הספקולורומים הקטנים לבית חולים / מרפאות להקל על נשים 

בדיוק בימים האחרונים קראתישלומית.

במקום אחר שיש נשים שיש להן מלא דימומים עם בלרין וגניפיקס, אז כנראה שאין באמת תשובה איזה התקן הוא "הכי טוב" זה מאוד אישי.

אני עם מונה ליזה (ממה שידוע לי זהה לחלוטין לנובה טי) סה"כ מרוצה אבל לא ניסיתי משהו אחר 

עונהרק לרגע 1

ג'ניפקס באמת נחשב שגורם לפחות דימומים ובעיות טהרה בין מחזורים

דוקא בלרין הבנתי שלא כי יש לו יותר תזוזה ומגע עם דפנות הרחם.

ממליצה על ג'ניפיקס אצל דר ברונו רוזן

פתותית השרשור1375422
למישהי יש המלצה על רופא מתקין באזור בצפון- טבריה כרמיאל וכו?
התקנתי לאחרונה אצל דר ברונו גנפיקסחנוקהאחרונה

האמת היתי מלאת חששות מכתמים וכו

ב"ה

לפי הפסיקה שלנו ההתקנה אטסרת

עשיתי הפסק 4 ימים אחרי ההתקן

עם הדרכה מתאימה לכבי בדיקות 7 נקים והתנהךות בכללי

מאד מאד מרוצה

לא חלמתי שנתהליך יכול להיות ככ נעים

אחרי 3 חודשים חושבת שהיה שווה הנסיעה מהצפון וגם המחיר...

דימום אחרי גרידהכמהה ליותר

ברוך ה אני אחרי הגרידה.
עשיתי את זה אתמול, שבוע 13+3 להריון.

אתמול היה ממש קצת דימום, והבוקר קמתי לפד נקי לגמרי, אם לא שהרב אמר לי לחכות 7 ימים לפני הפסק, הייתי מנסה כבר היום להתחיל הפסק ושבעה נקיים.

זה נורמלי שאין כמעט דם?
האם לפי כל הפסיקות צריך לחכות 7 ימים אחרי הפלה בשביל הפסק? או שאולי כדאי לי לנסות לשאול רב אחר? (מציינת שעוד לא ידענו מה מין העובר)

חיבוק🫂כחל

שה' ימלא חסרונכם..

לא יודעת אם לפי כל הפסיקות, לא מכירה את כולם בשביל להגיד אבל לפי מה שאני יודעת, צריך לטבול רק אחרי שבועיים מההפלה

אז אם עברת רק אתמול, צריך לחכות שבוע ואז עוד שבוע של הנקיים ואז הטבילה זה יוצא שבועיים 

תודה! ואמן ❤️כמהה ליותר

אז זה בדיוק מה שהרב אמר לי, לחכות 7 ימים להפסק, ואז בצירוף ה7 נקיים, זה יצא לפחות שבועיים אחרי.

לא בטוחה לגמרי, אבל חושבת שהרעיוןכחל

זה כמו בלידה, שאחרי לידה צריך לחכות זמן מסויים, שבוע לבן שבועיים לבת

מקווה שלא המצאתי עכשיו🤭 אבל חושבת שזה הרעיון

פשוט בלידה זה באופן טבעי יש משך זמן של דימום ואז במילא עובר הזמן

עברתי הפלה טבעית, אז גם ככה היה לי דימום כמה ימים, אז לא יצא שחיכיתי במיוחד

אולי גם בגרידה הדימום יכול לחזור🤷🏻‍♀️

חיבוק יקרה! לגבי הדימוםshiran30005
עונה לא מבחינת ההלכה- ככה זה ביום יומיים הראשונים נראה שאין דימום ואז הדימום חוזר שוב לכמה ימים, אז מציעה לך לחכות עוד טיפה
תודה על המידעכמהה ליותר

הייתי בטוחה שאמור להיות כמו מחזור, מההתחלה.
אז אחכה עוד קצת. גם ככה צריכה לחכות שבוע להתחיל הפסק 😉

תודה על החיבוק!

צריך לטבול אחרי שבועייםהשקט הזה

מכיוון שלא יודעים מה מין העובר, אז הולכים על הטומאה הארוכה יותר של נקבה..

אני חושבת שלפי הפסיקה של הרב זכריה בן שלמה אפשר לעשות הפסק ברגע שאת יכולה, ופשוט לחכות לטבילה שיעברו שבועיים, אבל אני לא בטוחה ב-100% לגבי זה.

אז נשמע שככה או ככהכמהה ליותר

צריך לחכות שבועיים לטבילה.
תודה!

זה נראה שנגמר ואז חוזר דימוםוהרי החדשה
צדקתכמהה ליותר

בשבת התחיל דימום כמו מחזור, דווקא זה ממש הרגיע אותי לראות את זה, כי היה מוזר לי שלא היה כלום

השם ישלח נחמה עברתי את זה לא מזמןלב המעיין

שולחת לך חיבוק חזק!!! עברתי את זה לא מזמן בכיתי בלי הפסקה שבועיים רצוף!

אבל אחרי זה השם פיצה אותי בענק!

אנחנו לא מבינים אבל מאמינים!

תני לעצמך את כל הזמן שאת צריכה בעולם!

חרי זה הכל משתחרר והזמן מרפא לגמרי את הכאב הגדול!

אני עברתי 2 גרידות יום אחרי יום כי השליה לא רצתה לצאת,

ואני זוכרת שכבר אחרי הגרידה הראשונה לא ראיתי שום דימום

כי הם מנקים מאוד טוב את הרחם למרות שהיתה לי רשלנות רפואית חמורה בגרידה הראשונה.....

לגבי השבעה נקיים לא יודעת אם כדאי לך למהר הרחם עוד צריכה להחלים והגוף צריך להתאושש...

וואו, איזה קשה!!!כמהה ליותראחרונה

תוה על החיזוק שכתבת! ❤️
מאוד התחברתי למשפט אנחנו לא מבינים אבל מאמינים

ברוך ה אתמול התחיל דימום,זה הרגיע אותי שהכל תקין עם הגוף שלי

אולי יעניין אותך