הלוואי והיה דרך ברורה ובטוחה, שאם היינו צועדים בה, היינו יכולים להיות בטוחים שהילד שלנו יהיה עובד ה'...
אבל אין דרך כזו.
כי לכל ילד יש את הדרך שלו, כמו ששלמה כבר לימד אותנו - "חנוך לנער על פי דרכו".
וכי בסופו של דבר, לילד יש את הבחירה שלו. ואפילו הבן של אברהם אבינו, ישמעאל, בחר אחרת (אם כי בסוף ימיו הוא כן חזר בתשובה, אבל השורות הבאים שלו כבר לא המשיכו את הדרך של אברהם). וגם הבן של יצחק ורבקה, עשיו, בחר אחרת.
כמובן שיש הרבה מה לעשות, שצריך לעשות, בתור ההשתדלות שלנו.
יש לנו השפעה מאוד גדולה על הילדים, וזה מטיל עלינו המון אחריות. ואנחנו צריכים להשתדל לעשות מה שאנחנו יכולים כדי לחנך את הילד ליראת ה' ולאהבת ה', ולקיום המצוות בשמחה ואהבה.
וכמובן להתפלל שה' יהיה שותף ויעזור לכוון את הילדים שלנו לעבודת ה'.
אבל בסוף יש את המקום של הילד, שגם לו יש בחירה חופשית, ולא הכל תלוי רק במה שאנחנו נעשה ונשתדל.
ועוד נקודה, שהרבה מאוד מהחינוך תלוי בעבודה המידות שלנו, וגם בעבודת ה' שלנו.
אבל מה נעשה, שאנחנו לא מושלמים, לפעמים גם מפשלים ולא פועלים באופן שנכון לפעול.
וזה יכול לפעמים להביא להרגשה של אשמה. אבל צריך לזכור שזה חלק מהעניין. אנחנו לא אמורים להיות מושלמיםץ אנחנו צריכים להשתדל, ולעבוד על עצמנו, ולנסות לגדול מתוך מה שאנחנו עוברים. אבל בדרך כוללת גם נפילות, וחוסר הצלחות, וטעויות. וזה בסדר, זה חלק מהדרך. והקב"ה שולח לנו את הילדים המדויקים לנו, ויודעת שאנחנו ההורים המדויקים להם, יחד עם כל החסרונות שלנו.
ואחרי כל מה שכתבתי, אני מרגישה שמאוד התחברתי לשיעורים ששמעתי של הרבנית חבצלת סלוטין, שמדברת על חינוך ילדים לעבודת ה' (ועל עוד כל מיני נושאים סביב חינוך, אבל הכל מתוך ראייה אמונית ועם המורה של גידול ילדים לעבודת ה').
לא שמעתי הכל, אבל התחברתי להרבה ממה ששמעתי.
בקישור פה אפשר לשמוע הקלטות של השיעורים שהיא כבר העבירה:
קישורים לשיעורים- חינוך בנחת/ הרבנית חבצלת סלוטין
יש קבוצת וואטסאפ בה כל יום חמישי שולחים קישור לשיעור בזום (ב21:00 בערב). אין לי כרגע את הקישור לקבוצה, אבל אם מישהי רוצה להצטרף, אני יכולה לבקש את הקישור ותודה ל@לפניו ברננה! שבזכותה אני הצטרפתי לקבוצה… (הצלחתי לתייג!!👋)