אני רוצה לשתף אותכם במשהו שקרה לי הבוקר.
בש"ל שלי פגשתי מישהי נחמדה. תחשבו על הסטיגמה של בת שירות דוסית - זאת היא. בוגרת אולפנה ידועה, הורים מחנכים במוסדות דת"ל, גדלה בקהילה דת"ל טיפוסית.
היינו חברות טובות בתקופה הזאת. מעט אח"כ היא התחתנה עם בחור נחמד, בוגר ישיבה גבוהה - אחת מהגדולות במגזר. ממש זוג לפוסטר של אברכי המגזר. אחרי כמה זמן המשפחה התרחבה, והקשר שלי איתה די אבד.
הבוקר הייתי צריכה לשלוח הודעה למישהי עם אותו השם. פותחת וואטסאפ, מחפשת את השם, וקופץ לי גם החברה הנ"ל - בדגש על תמונת הפרופיל. אני מסתכלת על התמונה, ומשהו בה ממש מוזר לי. אני מגדילה, ואני קולטת שהחברה הדוסית שלי ובעלה - בלי שום סממנים דתיים. באופן בולט. המטפחת הגדולה נעלמה וכן הלאה.
אני עדיין קצת בשוק מהעניין.
למה? כי מאכזב אותי לראות מישהי שאני מכירה ואוהבת, (כנראה) בוחרת אחרת בחיים.
למה אני רוצה לשתף אתכם בזה?
הרי מה החידוש, אנשים משנים את תפיסות העולם שלהם לשני הכיוונים, אז למה זה מיוחד?
אז אני רוצה להגיד כאן שני דברים:
1. נישואין הם לא תעודת סוף מסלול של הרמה הרוחנית שלנו.
נישואין הם לא ערובה לכך שנישאר כמו שאנחנו היום. אם רוצים שהאמונה תהיה נוכחת בחיים, אם רוצים להעביר אותה הלאה לדור הבא - זה צריך להיות במודעות שלנו, איך עושים את זה. איך מאיפה שאני נמצאת היום אני יכולה להגיע לשם.
2. רוחניות זה משהו שצריך לעבוד עליו, תמיד. בכל מצב.
אנחנו יודעים לצטט כל מיני דברים שאמרו לנו במהלך חיינו, כמו "ונתתי לך מהלכים בין העומדים האלה" - שהמלאכים עומדים ואנחנו תמיד הולכים. אבל האם אנחנו באמת מיישמים את זה? האם אנחנו מתגלגלים הלאה איך שאנחנו, או שזה משהו שאנחנו באמת מתחדשים בו? "אמונה דורשת אימון".
אם אמונה זה משהו שחשוב לכם בחיים, אל תשכחו להשקיע בזה.
השתמשתי במילים אמונה ורוחניות. אפשר גם להשתמש במילה דתיות.