ב'קייטנת פסח' שלנו היה לי סטארט-אפ שממש היה מוצלח.
שמנו על הדלת מסלול (כמו של משחק מסלול), עם למינציה, ולידו היה דף עם כללי המשחק - מה מאפשר להתקדם, ומה גורם ללכת אחורה - את ההתקדמות סימנו עם טוש מחיק כך שהיה אפשר גם למחוק (הרוב היה להתקדם. לגבי הללכת אחורה התלבטתי גם שם, וזה חלק מההתייעצות פה).
העיקר לא היה להגיע דווקא לסוף, אלא שהיו תחנות בדרך, שכשהגענו אליהם, היתה הפסקה לפינוק.
בכל מקרה, לאור ההצלחה וההתלהבות, אני רוצה לעשות לנו משהו דומה גם לקיץ.
אבל יש לי כמה התלבטויות, ואשמח לשמוע מה אתן חושבות.
1. הכלל שבטוח יהיה לנו שיאפשר התקדמות, זה על התארגנות בבוקר (אחד הדברים שקשה לי בחופשים זה ההתמרחות עד שעות מאוחרות. וזה ממש עזר והעביר אליהם את האחריות, מתוך אווירה טובה ומוטיבציה שלהם להספיק להתארגן עד השעה שקבענו).
מעבר לזה, ב'קייטנת פסח' היה אפשר להתקדם על עזרה בניקיונות.
אבל עכשיו בחופש אני מתלבטת לגבי הכללים שנקבעו. מה כדאי עוד להכניס שם?
2. ב'קייטנת פסח' התלבטתי אם להכניס לכללים משהו בקשר למריבות, כדי לנסות להפחית מריבות.
בסוף קבעתי שמותר לריב רק במקום מסויים בבית, ומי שרב במקום אחר - זה מוריד נקודה.
(חשבתי שלא הגיוני לאסור לגמרי מריבות, הם ילדים והגיונית שהם גם רבים. אבל באמת רציתי לשמור על אווירה טובה ויעילה כדי שנצליח להתקדם עם הניקיונות. וכשהמריבות מתוחמות למקום מסויים, לפעמים עצם זה שאני מזכירה להם לעבור לשם כדי להמשיך לריב, גורם להם להבין שהם לא באמת רוצים לריב, ולהפסיק עם המריבה).
למעשה ברוב הפעמים שרבו, גם אם לא במקום שקבעתי, 'שכחתי' להוריד על זה נקודה, כי משהו שם לא הרגיש לי נכון.
ועכשיו אני מתלבטת מה לעשות הפעם. לתת כללים לגבי מריבות?
לא מספיק ברור לי מה אני חושבת בעניין. אולי תצליחו לעזור לי להבין יותר את הצדדים בנושא, ולהחליט מה לעשות הפעם.
מתייגת את @תיתי2 אשמח במיוחד לשמוע מה את חושבת בנושא, אם מתאים לך...
3. מבחינת העיצוב של המסלול, חשבתי לשנות הפעם ולהפוך אותו למסלול מעגלי.
כשמשלימים מעגל, בוחרים פעילות כיפית מתוך מאגר שאני מכינה מראש (אולי בעצם עדיף שאני אבחר, או שנעשה הגרלה. אני צריכה עוד לחשוב על זה…).
מעבר לזה, אם יש לכן רעיונות לשדרוג נוסף של המסלול, או הצעות אחרות, אשמח לשמוע.
4. רעיונות להפתעות כשמסיימים סיבוב - בינתיים הכיוונים שחשבתי היו להכין ביחד משהו מיוחד שהילדים אוהבים ולא מכינים באופן תדיר (כדורי שוקולד, בראוניז, עוגיות בצורות, סלט פירות, שייק), לעשות ארוחת בוקר בחוץ (פיקניק), או לנסוע לגן שעשועים שווה בישוב ליד.
אלו דברים שגם ככה מן הסתם הייתי עושה איתם במהלך הקיץ, אבל כשאני מגדירה אותם בתור הפתעות, אז אני עושה אותם בתזמון שיוצא לפי ההתקדמות שלהם במסלול.
אני אשמח לעוד רעיונות, גם בכיוון שכבר כתבתי, וגם בכיוונים נוספים.
כמובן שאני לא הולכת לקחת את כל מה שתכתבו פה, אני אצטרך לראות מה מתאים לי, אבל אני בטוחה שיהיה לי מה לקחת מפה…
וכמובן שמי שרוצה לקחת את הרעיון, מוזמנת בשמחה!

זה אומר שיש לכם אווירה טובה במשפחה!