שרות מהלב – תחושתיה של תמר, בת שירות של Appleseedsאנונימי (פותח)

זהו סיפורה של תמר, עוד בת שירות אצלנו. אם את בעלת ניסיון בהדרכה ורקע במחשבים תוכלי להשאיר את מספר הטלפון שלך במייל שלי: mor264@gmail.com

בהצלחה ושבת שלום

מור 

היי… אני תמר, בת שירות ב Appleseeds Academy את השירות שלי אני עושה בשכונת קריית יובל בירושלים, במהלך השירות אני פוגשת אוכלוסיה מקשת גילאים רחבה, גילאי בית ספר יסודי, נוער, מבוגרים וגיל שלישי.

מקומות העבודה שלי גם הם רבים ומגוונים, אני מלמדת בשני בתי ספר את תוכנית "לומדים עם אינטל" התוכנית בעיני היא כלי להעביר מסרים ותכנים דרך כלי הטכנולוגיה, למשל הכנת גלויות שייעדנו למשפחת שליט, העבודה סביב הנושא העניקה משמעות נוספת לפעילות שגרתית במחשב. אני רואה את הלמידה ככלי ליצירת קשר אישי עם הילדים שמתבטא אח"כ בהפסקות או בפעילויות אחר הצהריים, קשר שמאוד חשוב לילדים וגם לי.

אחר הצהריים אני עובדת במרכזי למידה בהם אני פוגשת חלק מהילדים שאני מלמדת בבוקר. העבודה במרכזי הלמידה היא עבודה אישית עם ילדים שמתקשים בלימודים וברוב המקרים גם מגיעים ממציאות חיים מורכבת וקשה, העבודה איתם מצמצמת את הפערים הלימודיים והחברתיים שלהם. כשאני רואה את ההתקדמות שלהם ואת השמחה שהיחס האישי והחיוך גורמים להם זה ממלא אותי ומעניק לי כוחות להמשיך.

יש ילדים שזקוקים רק למילה טובה, חיבוק ואוזן קשבת והשאיפה העיקרית שלי היא להיות שם בשבילם.

במתנ"ס אני מעורבת בפעילויות שגרתיות כמו שעות גלישה חופשית לילדים ולנוער, בהתחלה הן היו שעות "מתות" שלא אהבתי כי החשבתי אותן כחסרות משמעות אך עם הזמן נוצר קשר אישי ביני לבין הנוער והילדים מהשכונה שמגיעים לגלישה וכך השעות האלו קיבלו משמעות חדשה ומאתגרת.

חוץ מהגלישה החופשית אני עושה שיעור מחשבים לגיל השלישי בו אני מלמדת שימוש באינטרנט ובתוכנות האופיס השימושיות להם.

מלבד הפעילויות השגרתיות אני מעורבת בפרויקטים קהילתיים כמו הפנינג חנוכה והפנינג ט"ו בשבט.

העבודה מאתגרת ומלאה בירידות ועליות, אבל תמיד כשקשה לי אני מסתכלת לרגע על הציפייה של הילדים לשיעורים, על ההתקדמות שלהם שלפעמים צריך להיות סבלנים כדי לראות ובעיקר מתמלאת מחדש מהחיבוקים החמים.

למרות הקושי בעבודה ורגעי המשבר אני מרגישה איך השירות תורם לי באופן אישי וגם לקהילה שאני עובדת איתה וככל שאני עובדת יותר כך אני רואה עד כמה רבה העבודה שנותרה לעשות.

http://www.appleseeds.org.il/

שירות עם נוער בסיכון/הדרכה בפנימיה/משפחתוניםמשתמשת💋

אני בכיתה יב והכיוון שלי זה לגמרי ילדים או נוער בסיכון, או ילדים בכללי (אבל משהו משמעותי) ואני פשוט מרגישה אבודה רצח. למי פונים? איך נרשמים? איך אני יודעת מה אני באמת רוצה? את מי שואלים? איזה מסגרות יש לי שיכולות לענות למטרה שלי?

ממש אשמח שמישהי שכבר הייתה שם תכוון אותי כי ברצינות אין לי מושג.

דרושות בנות שירות אחראיות למעונות ויצו לגיל הרךwizo1

מחפשת שירות משמעותי ומספק? 

רשת מעונות ויצו מגייסת מחנכות-מטפלות לגיל הרך

בואי לקחת חלק חיוני בחינוך הדור הבא

● הכשרה מקצועית מתמשכת על חשבון הארגון

● עבודה בצוות מקצועי ואיכותי

● סביבת עבודה חמה, משפחתית ותומכת

0522333957

אהלן! מישהו עוד כאן?ה' אור לי.

בהצלחה לכל האלופות כמוני שמתחילות שירות מחר

קושי בשירות האם לעזוב?אנונימית 888

היי.. אני בת שירות במקום מסוים-מבחינת המקום גם לא ככ כיף לי אני דיי סופרת את השעות עד שזה נגמר, אבל אני עוד מאמינה שאולי זה ישתנה, הקושי האמיתי הוא עם המדשית שלי אנחנו פשוט לא מסתדרות אני אומרת א' היא חייבת להגיד ב', היא לא סובלת אותי ואני גם לא מאוד מחבבת אותה.. קשה לי מאוד ככה!

לא ממש באלי לערב רכזת אני מרגישה שזה סתם יעשה בלאגן (גם הרוב מתחת לפני השטח.. לכאורה אנחנו קצת מדברות ואין משהו דרמטי, אבל אני רואה בשיח שלנו וגם דברים ששמעתי..)

הצילוווו אני עוד רגע משתגעת כאן.. מה כדאי לעשות?

אשמח לרעיונות לפעילות פתיחה לכל האולפנה ביחדמירי כהן

הי אני מדריכה באולפנה שנה הבאה ואשמח לרעיונות למשחקי היכרות לקבוצות גדולות. משחקים שעושים אווירה ולא נמרחים..

סגרת\מחפשת שירות בחיפה? מדרשת 'באורך' מחכה לך!חגהבגה
שנה הבאהמבשרת :)
שנה ראשונה, מחפשת שירות לשנה הבאה
מה אומרות, לחפש מקום אחר? מאיפה להתחיל?
או להישאר עוד שנה במקום שלי?
אשמח שתענו

אולי יעניין אותך