דבר ראשון, אני לא משקיעה גם בצהריים וגם בערב (ואצלנו יש גם ארוחת בוקר). אלא אחת מהן מושקעת, והשניה ארוחה טובה, אבל לא דורשת ממני השקעה.
בד"כ ארוחת צהריים היא המושקעת והמבושלת, וארוחת ערב פשוטה.
אצלנו בארוחת צהריים:
מנת חלבון - עוף כלשהו / קציצות מהודו טחון (אפויות או ברוטב אדום או בולונז) / שניצל (האמת שאצלי זה קנוי) / דג מושט / קציצות טונה / בולונז טונה / קציצות עדשים / רוטב עדשים כתומות / מג'דרה מעדשים ירוקות / מרק לקוסקוס עם חומוס.
תוספת פחמימה - פתיתים / קוסקוס / פסטה / תפו"א בתנור / פירה / בורגול / אטריות
תוספת ירק - ירק מירקות קפואים או אפונה וגזר משימורים (גזר גמדי, ברוקולי, כרובית, שעועית ירוקה / צהובה, אפונה וגזר) - לפעמים מבשלת בקצת מים ומלח, לפעמים בתנור, לפעמים ברוטב עגבניות /
ירקות מאודים (לפעמים גזר לבד לפעמים קישוא וגזר ולפעמים מה שיש) / אנטיפסטי או ירקות אפויים / קציצות-לביבות מירקות מגורדים. האחרונים נחשבים אצלי בגזרת המושקעים כי זה דורש לקלף ולחתוך או להוציא מג'ימיקס ולגרד. לפעמים רק דוחפת את הירק למנה העיקרית כמו גזר מגורד בבולונז או בעדשים כתומות.
יש שילובים אהובים עלינו ובד"כ מכינה פעם בשבוע: מג'דרה עם סלט חי, מושט - אורז - קישואים מאודים, תבנית תפו"א בתנור ותבנית ירקות (עם חלבון שנשאר משבת או מאתמול), פסטה בולונז, קוסקוס עם מרק ירקות וחומוס.
אפשר להכין חלבון בכמות ליומיים, אני בד"כ לא עושה את זה, אבל לפעמים נשאר משבת.
לארוחת ערב בד"כ לחם / פיתה עם ביצה / חלבי / טונה. מגישה ליד ירקות חתוכים (אצלי סלט פחות נאכל כי כל אחד בררן בירק אחר).
למשל: חביתות, לחם, גבינה.
לחם מטוגן (בטוסטר או בתנור).
פיצה פיתה או טוסט.
ביצה קשה (שלמה או פרוסות או מרוסקת או מרוסקת עם טונה או אבוקדו).
מה שנאכל הכי טוב, זה כשיש להם בחירה. ארוחת ערב באופן קבוע אני מגישה בצלוחיות, וכל אחד שם לעצמו (בלחם / בפיתה / בצלחת) מה שאוהב.
גם חביתה או ביצה קשה אני בד"כ שמה בצלוחית. וכמה סוגי ירקות (משתדלת לגוון בירק ובצורת החיתוך - מלפפון בפרוסות או ברצועות, פלפל בפרחים או ברצועות, עגבניה בפלחים או בפרוסות או עגבניות שרי, חסה, קוביות בצל, רצועות קולרבי, גזר מגורד או מקלות, אבוקדו חתוך או מעוך. לפעמים מתחשק לי גם צ'יפס בטטה, לפעמים סלט שנשאר משבת).
עוד ארוחות ערב אהובות כאן:
יוגורט טבעי + גרנולה ביתית (קוואקר אפוי בלי כלום) + פירות חתוכים לפי מה שיש בבית. אם אכלו צהריים יחסית מאוחר, זה מספיק להם כדי לשבוע.
פלאפל (צ'יפס בתנור, כדורי פלאפל ביתיים או קנויים בתנור, מלפפון חמוץ, טחינה, קוביות ירקות. כל אחד שם בפיתה מה שאוהב).
לפעמים מכינה אטריות או פסטה במקום לחם, ומגישה עם חמאה וגבינות.
אם מתחשק לי להשקיע לפעמים מכינה לזניה מהירה או פשטידת תירס וזיתים חלבית. אבל זה דורש להערך מספיק מוקדם, בשונה מהאפשרויות השגרתיות כאן.