הרעיון שדברים שמשתמשים בהם בסלון אני מאחסנת בסלון. אחרת לא תהיה לי שליטה על איך שהחדר נראה.
כל משחקי הקופסה מגיל 5-6 ומעלה יש להם חלק ייעודי בספריית הסלון (יש לנו ספריה 7 דלתות. 4 לספרי וחפצי קודש וגם 3 מדפים לספרי חול,
3 דלתות (מופרדות כל אחת) למשחקים. זה גם המדפים העמוקים יותר. כל משחקי הקופסה היקרים שם. (קטאן, רמיקוב, טאקי, דאבל, שחמט וכל זה)
יש לי מגירות כתר לכל משחקי הפלסטיק (מכירה לכל משחק) מגנטים, חיות, חרוזים עם הקוביות, כלי עבודה עם כלי רופא, כלי מטבח. (פעם זה היה שתי מגירות אבל סיננתי כשהילדה גדלה, עכשיו הקטן אוהב אבל לא צריך המון)
בקופסאות פלסטיק יש לי את המשחקים שפחות נגישים כל פעם מביאה לסלון קופסה או שניים ומחזירים למקום פעם פעמיים בשבוע.
אצלי הכל עומד במסדרון כי אין לי מקום בחדר (שלוש מיטות)
הילדים לא נוגעים בקופסאות זה לא נגיש להם זה טוב לי כי ככה הסדר נשמר ואני מביאה להם מדי פעם אם מתחשק להם משהו במיוחד. (הקופסאות שקופות אז רואים)
בקופסאות יש את כל המשחקי קופסה שאוהבים לפי עונות כמו משחק הקופים, מפולת, דוקים, פאזלים פחות אהובים, משחקי התאמה שהם לגילאים מסויימים, פינגווינים וכד'.
נגיד ארבע בשורה גם היה שם אבל זה חרוש אז העברתי לסלון.
פליימוביל, קפלות, קשקשים, דופלו כולל רכבות פעם היו בסלון אבל העברתי לחדר ארונות ומוציאה בעיקר בשבתות.
מה שנוח לי בסלון שהכל מול העיניים אז יודעת בדיוק מה המצב של המשחקים. החדרים נשארים מסודרים.
ואם יש בלאגן במסדרון שנמצטבר מעל הקופסאות אני מיד רואה את זה.
בעבר היה חדר משחקים עם כונניות (בלי קופסאות ייעודיות) וזה היה נורא בשבילי. כל משחק שמוציאים ארבע משחקים אחרים מתבלגנים. וגם הילדים היו עוברים ממשחק למשחק בלי "לשהות" בתוך משחק אחד (זה גם תלוי אופי של ילד אבל נראה לי גם בגלל שהכל היה מדי נגיש)
וגם היה מאוחסן משחקי קופסה עם משחקי פלסטיק, הפתעות בשקל עם משחקים יקרים.
כדורים ומכוניות בכל מקום.. לא הצלחתי להיפטר מכל המטקות שהצטברו כאילו מישהו נגע בהם..
הילדים היו כועסים אחד על השני שנגעו במשחקים "שלהם".
היום אמנם יש המון מוקדים למשחקים (פינה בסלון, ספריה בסלון, מדפים אישיים בארונות, מגירות כתר וקופסאות אחסון במסדרון, ומשחקים בחדר ארונות)
אבל אצלי בראש יש ייעוד שונה לכל איזור. הייתי רוצה יותר לרכז ופחות להתפזר אבל כרגע זה די בסדר בשבילי.
בכל מקרה אצלי, אני לא חוזרת לרכז משחקים של ילדי גן בתוך החדר שלהם. לי זה לא טוב. הם לא משחקים שם כמעט ואין לי מושג מה קורה שם. מעדיפה לרכז את המשחקים בסמוך למקום המשחק ובאיזורים המשותפים של הבית שאני רואה כל הזמן. ככה גם שמה לב להעדפות ויודעת לדרבן אם אני רואה שיש מיומנות שמזניחים אותה.
למשל יש לי ילדה שכמעט לא נגעה במשחקי תנועה אז קניתי לה קפיץ קפוץ.
וילדה שאהבה מאוד משחקי דמיון עם חברות אז דירבנתי אותה גם למשחקי התאמה. ילד שאהב מאוד דגמים ופחות משחק חופשי אז הייתי מנתבת לשם.
עוד נקודה למחשבה, זה לתקופות שונות במהלך השנה. יש תקופות שהרבה בבית כמו בחופש הגדול יש יום ארוך וחם בצהריים או בתקופות גשומות שלא יוצאים אז מארגנת את הבית שיתאים יותר למשחקים. אז גם עושה סדר ומוציאה משחקים "מוחבאים".
לעומת זאת יש תקופות שבקושי בבית ואין טעם להמון משחקים שמסתובבים ולא נוגעים בהם. אז מחביאה יותר משחקים ומשאירה פחות משחקים שיהיו נגישים.
אגב מדפי הספרים בסלון זה פתרון ביניים שלי.
יש ספרייה לספרים במסדרון שכוללת ספרי קריאה וספרי לימוד. ומוציאים משם וכמעט אף פעם לא מחזירים. (גם אנחנו, לא רק הילדים)
אז במקום להשאיר בערימה בסלון מחזירים למדף הנגיש בשוטף ומדי פעם עושים סדר ומחזירים לספרייה המרכזית.
הילדים מתים על זה. זה כמו יום הספר בשבילם.
מוצאים את כל הספרים וממיינים לפי גילאים והעדפות. זה מזכיר להם המון ספרים נשכחים. תמיד בימים שאחרי "יום הספר" שלנו, יש זינוק בביקוש לקריאה.