מלחמה כפל:
לוקחים קלפי משחק רגילים, מוציאים את משפחת המלוכה. ואז כל פעם פותחים קלף, מי שיש לו את המספר הגבוה יותר יכול לקחת את הקלפים רק אם הוא מצליח לפתור את המספר שלו כפול המספר של השני. לדוגמא: לי יצא 9 ולך 5, אז אני צריכה לעשות 9*5 ורק אם הצלחתי אני זוכה בקלפים.
(ד''א, זה משחק שמתאים לכל גיל, רק בווריאציות שונות. כמות גדולה יותר, חיבור של מספרים, חיסור של המספר הקטן מהמספר הגדול. בשבת אחותי (5) והבת שלי (3) שיחקו ממש יפה לפי ''כמות'', ולאחותי זה גם תרגל זיהוי של ספרות)
הבנת הכפל:
צריך:
דסקיות (או כל דבר קטן אחר כמו חתיכות לגו, עדשים)
סלסלות (או כל דבר אחר כמו שקיות, צלחות)
2 קוביות משחק בצבעים שונים
כל פעם זורקים 2 קוביות, קוביה אחת לכמות הסלסלות וקוביה שניה לכמות הדסקיות.
עכשיו צריך להכניס לקחת סלסלות לפי קוביית הסלסלות, ובכל סלסלה לשים מספר כפי שיצא בקוביית הדסקיות. בסוף צריך לספור כמה יצא לי.
לדוגמא: בקוביית הסלסלות יצא 5- אני לוקחת 5 סלסלות. בקוביית הדסקיות יצא 3, אני שמה בכל סלסלה 3 דסקיות. עכשיו אני סופרת כמה יש בסך הכל- 15.
בשלב הבא אפשר לאתגר עוד יותר: לכתוב במחברת 5*3=15, ואז יש כאן ממש הטמעה של החומר.
חילוק:
כרטיסיות של המספרים עד 100. כל פעם מוציאים קלף אחד.
לוקחים דסקיות/עדשים/אפילו כפיות חד''פ, לפי הכמות, ואז צריך לנסות לחלק לקבוצות שוות.
יש מספרים שאפשר לעשות להם כמה חלוקות (48 מתחלק ל-12,24,2,6,4...) ויש מספרים שאי אפשר לחלק (71 למשל)
עוד כפל:
ליצור הרבה קלפים שעליהם יש תרגילי כפל וחילוק (3*4, 15:5, 30:6, 7*8) ואז לשחק עם זה ''מלחמה''.
בהצלחה!