מצאתי בסוף חוברות שאני מאוד אהבתי, באתר של קולומבוס קידס - דף הבית - קולומבוס קידס
יש שם מגוון של חוברות, שמפתחות כל מיני סוגי חשיבה, ונראה לי שהילדים שלי ממש יהנו מהם. מצד אחד זה מאתגר את החשיבה ולא תמיד כזה קל, אבל זה בכיוון יותר כיף ומגוון, וגם משלב כל מיני סוגי חשיבה - חשבונית, שפתית, וגם אחרות שלא תמיד עובדים עליהם בבית הספר (למשל תפיסה ויזואלית בכל מיני רמות).
בכל חוברת אפשר לראות כמה עמודים לדוגמא, שמראים סוגים שונים של 'תרגילים' שיש באותה חוברת.
היתרון שלהן הוא שזה גם מאוד זול יחסית לחוברות איכותיות, רק שמקבלים אותן כקובץ ולא כחוברת מודפסת, אז צריך להדפיס באופן עצמאי (שזה גם יתרון כי אין מחיר משלוח, אבל לפעמים זה חסרון כי לא לכל אחד זה נוח להדפיס עצמאית).
והחסרון העיקרי של ההדפסה העצמאית הוא שבחלק מהעמודים צריך להדפיס דווקא בצבע, ולנו למשל יד מדפסת לייזר שמאוד נוח להדפיס ממנה הרבה, אבל היא רק בשחור-לבן. (בסוף מה שעשיתי היה להדפיס את כל העמודים שהצבע לא קריטי, ואצל ההורים שלי מדפיס את העמודים שצריך בצבע, כי להם יש מדפסת צבעונית, ואז כבר נרכיב ביחד).
אבל האמת שאפילו בלי מדפסת צבעונית, אפשר לדעתי ליהנות מהדפים שהצבע לא קריטי, שמהווים את רוב החוברת (ככל שהיא מיועדת לגיל יותר גדול, יש פחות עמודים שבאמת צריך צבע).