מבחינתי השאלה היא לא איך העולם נברא, אלא מה הקשר של זה לחיים שלי.
כלומר גם אם יש אלוהים שהיה קיים מאז ומעולם (מי ברא אותו? מי מינה אותו? למה אחרי אינסוף זמן שהוא היה קיים הוא החליט פתאום לברוא את העולם?), למה שיהיה אכפת לו ממני?
למה שהוא יכניס לגיהינום עם אש רותחת כל נער ששיחק לעצמו בגוף כדי להרגיש נעים?
למה שהוא ירצה לראות אותי כל בוקר בורח לאשתי במקום לעזור לה עם הילדים, בשביל שאוכל להניח על עצמי קופסאות עור קשורות ברצועות?
למה זה ישמח אותו אם סבתא שלי סובלת מחום של 40 מעלות כי אסור להדליק מזגן בשבת? מה אכפת לו בעצם?
הוא נתן תורה עם דרך חיים ומצוות מסוימות, איך הגענו מזה לאינסוף ספרי הלכה עם פרטים ופרטי פרטים ופרטי פרטי פרטים בכל נושא שיש?
הוא באמת רצה שבמקום פשוט להיות אנשים טובים אנחנו כל היום נצטרך להתפלפל בשביל לעשות את הפעולות הכי פשוטות בלי לחטוא?
ואיך זה שהדרך לקיים את התורה כל כך לא ברורה? תקחי למשל את החוק של המדינה או כל מדינה אחרת בעולם: מאוד פשוט לא להגיע לכלא, את יודעת בסך הכל מה מותר לך ומה אסור לך וזה גם בלי להשקיע עשרות שנים בלימוד. זה פשוט טבעי.
לעומת זאת את חוקי התורה צריך ללמוד במשך עשרות שנים וגם זה לא מספיק ולא יספיק אף פעם, אחרת בוודאות תעשי חטאים שכלל לא ידעת שקיימים.
יותר מזה:
אפילו אם למדת עשרות שנים, אולי הלכת לצבא ואלוהים בעצם מסכים עם סאטמר ונטורי קרתא? נדפקת, את הולכת לגיהינום. ואם את כל החיים למדת תורה ולא התגייסת, ובסוף מסתבר שאלוהים דווקא בעד הכיפות הסרוגות? נדפקת, אלפי שעות לימוד לא יצילו אותך מפני הגיהינום.
מה הסיכוי בעצם שדווקא *את* מקיימת את רצון אלוהים ולא קבוצה אחרת ביהדות? זה לא הוגן, להשקיע חיים שלמים ברצון לעשות טוב ובסוף בגלל שההוראות לא היו פשוטות להגיע לגיהינום.
או לקיים חיים מלאי חסד וטוב אבל להתעסק באיבר המין מדי פעם כמו כל בן אדם נורמלי, ובסוף להישרף באש בגלל זה.
בנוסף, איך זה שאין בתורה אפילו רמז אחד לכך שמי שכתב אותה הוא אלוהי? פריט מידע כלשהו שלא היה ידוע לבני האדם שחיו בתקופתה, איזה שהוא נס שאפשר להוכיח... כלום!
התורה אומרת שהמחשבות מגיעות מהלב. היום יודעים שזה לא נכון. אז מה התירוץ? דיברה תורה בלשון בני אדם. כמה נוח.
אנשים צדיקים סובלים. מה התירוץ? צדיק ורע לו.
שואה. מה התירוץ? אלוהים לא הבטיח בשום מקום שיהיה לנו טוב. להפך, הוא הבטיח שנסבול מאוד בתקופות מסוימות.
לכל דבר יש תשובה. אין שום דבר שיכול להוכיח שהתורה לא נכונה כי יש הסבר לכל טענה. זה נקרא טיעון מעגלי כלומר זה לא טיעון כלל. אם אין דרך להוכיח שמשהו הוא לא נכון אז אין סיבה לחשוב שהוא נכון.
לכל זה אפשר להוסיף דברים שבוודאי לא באמת קרו, כמו תיבת נוח.
אין שום אפשרות להכניס לתיבה אחת בגודל של התיבה הזאת את כל בעלי החיים בעולם, אפילו לא אחוז אחד מהם. זה פשוט לא ייתכן. ואיך זה שאין שום ממצא ארכיאולוגי שתומך באירוע פנומנלי כזה? לא יכול להיות.
במילים אחרות אני לא יודע איך נברא העולם. אני יודע שאין אלוהים שבחר בעם אחד קטנטן והביא לו ספר הוראות שבמשך אלפי שנים עדיין אף אחד לא סיים לסכם ויש בו הוראות מאוד מאוד מאוד קטנוניות שפוגעות בחיים של כל מי שמאמין בהם.