ושוכחים שגם אתן צריכות אמא ואבא?
ככה המצב אצלי.. שמחה על ההתלהבות ואהבה לנכדים אבל איפה אני פה.. לקטנים המתוקים האלו יש אמא שתדאג ותאהב ותכיל ותהיה סבלנית.. מה איתי? מבאס כל פעם מחדש להבין שאצל אמא שלי אני לא יכולה לפרוק.. מספרת משהו על הקטנים שהיה קשה לי איתו והיא בכלל שומעת משהו אחר ומתעניינת בנכדים ולא בקושי שלי (היא מקבלת הרבה עדכונים עליהם אז לא היה כל כך דחוף לעצור את הפריקה שלי, שהיא שמעה שאני לא בטוב ולהתמוגג מהנכד (להיות איתם יותר מ3 שעות אין לה סבלנות וזה ישר הולך לטלוויזיה אבל מרחוק לא להבין את הקושי והאינטנסיביות שלי ולזלזל בזה... מדהים).
כל פעם אומרת לעצמי שצריכה לכתוב את כל מה שהייתי רוצה בתור אמא צעירה וכלה צעירה ואיזה דברים עושים לי טוב כדי שאתנהג ככה עם הקטנים והקטנות שלי שיגדלו בע"ה.. בסוף כל הדברים מגיעים לאותה נקודה - לא מתנות ולא שום דבר חומרי (אולי לבשל מדי פעם כי זו עזרה ענקית אבל גם עם זה אפשר להסתדר..) הדבר שהכי הייתי רוצה זה פשוט דאגה אמיתית, הקשבה אמיתית, ועצה טובה וקטנה שמסתכמת בכמה מילים "אני מבינה אותך.. זה לא קל אבל זו רק תקופה.. תראי מנגד כמה טוב יש.. ואת חזקה ואמא כל כך טובה ותעברי הכול בקלות. קטן עלייך". זהווו. בזה הייתי יוצאת מהשיחה מלאה ושמחה. במקום זה יצאתי עצובה עוד יותר..
ועוד משהו .. גם להגיד שאהבה לנכדים זה משהו אחר ושהיא אוהבת אותם אפילו יותר מאיתנו.. זה גם לא כזב נעים לשמוע . היא חושבת כנראה שזה הופך אותה לסבתא יותר טובה אבל זה לא.

. עדיין מספיק קרוב בשביל תחומי עניין משותפים וחוויות מחברות