שהייתה שואה זה פשוט לא נתפס
איך אנשים ממשיכים לחיות כאילו זה לא היה???
שהייתה שואה זה פשוט לא נתפס
איך אנשים ממשיכים לחיות כאילו זה לא היה???
מקרי רצח עם אחרים?
נגיד בדארפור, קמבודיה, רואנדה? (קישור)
זה לא שהיתה שואה וזהו, העולם עבר הלאה. זה שהיתה שואה, והעולם המשיך לטבוח באנשים חפים מפשע, במיליונים.
וכמה מהאירועים האלה היו כנראה בימי חייך, ונראה לי שרוב אוכלוסיית העולם ממשיכה כאילו זה לא קורה.
רחוק מן העין רחוק מן הלב, וכשזה לא נגדך, למה להתערב? הרבה יותר קל לעצום עיניים, ולהתעלם ממה שקורה ביבשת אחרת. במיוחד כאדם פרטי. אבל גם כמדינה, ישראל קלטה נגיד פליטים מדארפור, אבל לא במספרים עצומים.
לא אומרת מה נכון או לא נכון לעשות, רק אומרת שבעיני זה התממות לכתוב את זה רק על שואת היהודים, ולהתייחס לכל שאר מקרי רצח העם באותה צורה שבה מאשימים את האחרים.
ואין עם שסבל כמו שאנחנו סבלנו בשואה
אין לנו עניין לקבל את כל המסכנים בעולם. זה בעיה שלהם החיות אדם האלו. כמו שלא אכפת לי ממקרי רצח במגזר הערבי הם לא אמורים להיות כאן בכלל
"איך אנשים ממשיכים לחיות כאילו זה לא היה???" את מביעה ביקורת על אנשים שמתייחסים כאילו זה לא היה.
בתגובה הזאת את מתייחסת כאילו לא היו עוד רצחי עם.
מה, הלכת ובדקת רמות סבל שאת יכולה להגיד שהעם היהודי סבל בשואה יותר מאשר שעמים אחרים סבלו ברצח עם שלהם? אם תלמדי קצת נראה לי תחשבי אחרית, או לפחות שלא ראוי להשוות סבל סבל.
לי איכפת מזה שבני אדם גורמים סבל לבני אדם אחרים, מתוך רוע ואכזריות - כן, גם גויים. הם חלק מהעולם שהקב"ה ברא לנו.
ולכן צריך להיות אכפת לך גם מהרצח במגזר הערבי, כי אנחנו לא חיים בצורה נפרדת - וכבר היו מקרים שכדור תועה רצח עובר אורח יהודי. מה לעשות, הם כאן, וזה יכול לזלוג בקלות גם אלייך.
עם זאת, ברור שכיהודים, אכפת לנו יותר מיהודים. אבל עם המשפט שכתבת, איך את יכולה לבוא בביקורת לעולם ששתק בשואה, כשאת שותקת ומצדיקה את השתיקה (כי הם גויים ולא אכפת לך מהם). את גם בטח מכירה איך נגמר ספר יונה...
השואה יחודית בשיטתיות שלה ובטח בקירבה אלינו. בתקופה המודרנית השואה היא חסרת תקדים אין על זה וויכוח וגם את תסכימי. בכל מקרה גברת טליה עושה הבדלה לכתחילה בין דם לדם, לא ברור למה. רצח הוא רצח.. ולכן את צודקת. השאלה היא האם היית צריכה להעלות שאלה כזו כנגד השאלה שלה.. אולי היה כדאי להבין קודם מה היא שואלת ולמה היא מזדעזעת. מפה לשם התברר שהיא עושה הבדלה בין רצח גוי ליהודי... זה עצוב..
לעצם השאלה שלה, ממשיכים כי החיים חזקים מהכל. והם לא שואלים אותנו מה היה ...
העולם הזה הוא לא כוס התה שלנו נגיד את זה ככה..אין מה לעשות עם זה
את זו שאת התחלת את ההשוואה בין הכושים שנרצחים באפריקה לבין השואה.
למה אכפת לי יותר מהיהודים שנרצחו בשואה?פשוט כי הם העם שלי. עניי עירך קודמים נראלי יש משפט כזה בתורה, מוכר לך?
אכפת לי יותר מהכושים באפריקה מאשר הערבים בארץ שהם האויבים שלי מצדי שכולם ילכו לאלף עזעזל
פתחת את השרשור ואמרת, זה נורא ואיום שהיתה שואה, ואיך אנשים חיים עם זה שזה היה.
לא היה ברור לי אם התכוונת לעולם או לנו, ליהודים. הגבתי כאילו התכוונת לעולם, והבאתי דוגמאות של רצח עם נוסף שקרה גם בימי חייך, ואת רואה שאנשים חיים עם זה מצויין - ואני רואה שגם לך זה לא מפריע יותר מידי, לפי מה שכתבת כאן: פחות אכפת לי מגוים שמתים - צעירים מעל עשרים לדעתי, זו גישה לחלוטין לא נכונה ולא יהודית. אנחנו מאמינים שיש לנו אחריות על העולם, ומתפללים לקב"ה להגיע ליום שבו לא ישא גוי אל גוי חרב ולא ילמדו עוד מלחמה (מצחיק, זה בדיוק השיר שהתחיל להתנגן ברדיו, כנראה בגלל המבצע) - כולם, לא רק היהודים.
עכשיו אני מבינה שאת מתכוונת ליהודים, ואז נכנס פה: עפ"י המדרשים על מה שהלך - צעירים מעל עשרים
איך את עם פרעות ת"ח ות"ט? חמילנצקי? מסעות הצלב? מרד בר כוכבא? חורבן הבית?
אני ברגשות מעורבים לגבי זה.
אולי יש לי סימפטיה יותר לחורבן הבית אבל זה לא משהו אישי
וחוסר הבנה בסיסי בהבנת השואה ועם ישראל בכלל. אני משתמש במילים מאוד עדינות לתאר את המבט השטוח הזה.
כל הנ"ל היו סכסוכים מקומיים - שבט רצה את המשאבים, אדמה וכו' של השבט השני. גם אם רצה למחוק את השני - הוא לא הלך לכבוש את העולם בשביל זה!
השואה היתה אירוע שבו קמו(וממש לא רק הנאצים, מוזמנת להסתכל על הפליטים ה"מסכנים" צאצאי האוקראיינים ימ"ש) למחוק אומה שלמה מעל פני כדור הארץ בכל מקום שהיא.
ובעיקר - בגלל מה שהיא ומה שהיא נושאת.
מזעזע אותי לקרוא כאלו השוואות בכל מקום, בטח בפורום הזה.
הסיבה "להצלחת" הנאצים בהשמדת יהודים נעוצה בטכנולוגיה משופרת ולא מפאת חוסר מוסריות קיצונית יותר בהשוואה לחוסר מוסר ברצחים אחרים. בהינתן אפשרות טכנולוגית ראויה, גם הארמנים, הסינים והבאסקים היו מושמדים בהמוניהם לא פחות מיהודים.
מה שהיא ניסתה לומר הוא שלטבוח בבני אדם זה מעשה מושחת ולא מוסרי ולא משנה באיזו תצורה היא באה ולא משנה באיזו יבשת היא מתרחשת.
הרבה יותר חמור שיהודים נרצחים מאשר גוים שנרצחים
בגלל שאנחנו העם הנבחר וזה
אין מה לעשות אי אפשר להשוות בין ערך של יהודי לבין גוי אבל יודעת שבלתי אפשרי לך להבין את זה כי אתה לא מאמין בתורה
הפותחת ("שכולם ילכו לאלף עזעזל").
השואה היתה דבר נורא ואיום, ואני כותבת את זה כמישהי שדי בקיאה בחומר.
לא כל רצח העם האחרים היו סכסוך מקומי, והתבצע שם רצח שיטתי ומכוון, לאורך זמן.
אני לא באה להשוות פה בין שיטות הרצח, בין אחוזי ההצלחה של הרוצחים או משהו כזה. (וברור שיש הבדל בין היהודים שהיו מפוזרים בכל העולם, לארמנים למשל. לא יכל להיות סכסוך מקומי כי היהודים התפרשו בגלות).
אני באה להגיד ששואה היא לא רק עבר, היא גם הווה. שהעולם לא הגיע למקום מוסרי שבו רצח עם לא ייתכן. מבחינתי, האמירות שנכתבו כאן על ידי הפותחת הן מסוכנות, כי משתמע מהם שכל עוד יהודים לא מעורבים - לא אכפת לנו.
ואם כך מישהי רואה את הדברים - זה מעיד לדעתי על בעייה חינוכית גדולה שיש לנו.
אותי לימדו להגיד שרחמיו על כל מעשיו. ייתמו חטאים מן הארץ ולא חוטאים. להתפלל לשוב ה' לציון ברחמים.
אני מתפללת שמדינות האויב שלנו ישנו את טבען, ולא שייפול עליהם פצצת אטום.
בדיוק בגלל שאנחנו העם הנבחר, יש לנו אחריות מוסרית כלפי העולם. בנושא הזה ממליצה על הספר של הרב זקס: "לרפא עולם שבור: החיים כקריאה לאחריות".
אין שמץ של קשר בין רצון לעולם טוב יותר וצער על הרג להבנת מקומו של עם ישראל בעולם וממילא את ההתנגדות לו.
מי שלא מבין את ההבדל הבסיסי הזה בין "סתם" רשעה לבין מלחמה בה' ובעמו עדיף שלא יתבטא כלל בנושא.
כל פעם שנלחמים בישראל זה מתוך מלחמה בה' ? וכי אין מליארד סיבות אחרות ?
אתה חושב שערבי בא לעשות פיגוע הוא באמת חושב יותר מידי? הוא נלחם כחלק ממאבק עממי כולל בלי קשר לדת שלנו.
חבל שירדת לפסים אישיים בכותרת ..
היא גם לא היתה צריכה לכתוב מסוכן אבל זו היתה התבטאות כללית ולא לגופו של אדם.
השואה היא יחודית כי ניסו להשמיד עם שלם, היא רק התרעמה על חוסר ההבנה לסבל של עמים אחרים..
ערבי לא צריך להבין כלום. זו בדיוק ההגדרה של אנטישמיות - שנאה עיוורת, חוצת זמנים, יבשות, עמים, גבולות וכו' וכו'.
המשותף - מלחמה בה' ובכתובת שלו בארץ - עם ישראל.
והכותרת היא תגובה מדוייקת לכותרת שלה.
ולצורך העניין - פחות מכיר את הרב זקס, מאמין שהתוכן שלו יותר קרוב אלי מאשר לבורות שנכתבת כאן שקרובה יותר לישעיהו ליבוביץ שר"י.
מחבלים נלחמים במדינת ישראל לא מפני שהם אנטישמים, אולי יש בניהם גם אנטישמים אבל אתה לא יכול לכלול את כולם בהגדרה הזו.
אם תוכל להוכיח את זה עובדתית אני האמין לך.
להיות אנטי-שמים.
הטרור הערבי כאן הוא לא אנטי-שמי, צודק. הוא איסלאמי פונדמנטליסטי בדיוק כמו הטרור באפגניסטן, עירק ותימן בין הפלגים השונים.
כלומר, לחשוב שיהודים זה עם נחות שאין לו זכות קיום.. לא חייבים להגדיר את זה בתור אנטישמיות דווקא..
הידעת שהמלכה אליזבת' בזמן מלחמת העולם השניה עבדה כמכונאית רכב?
אני כותב את האמת. אתה מוזמן ללמוד היסטוריה של עם ישראל.
*תמיד* יש סיבה "לוגית" לחלוטין למה רצחו אותנו. בעל עת ובכל מקום.
כאשר רואים את הכל במבט כולל אחד אפשר להגיע ל2 מסקנות בלבד:
א. אנחנו עם של רשע שחייבים להכחיד אותו מהעולם (רואה איך חזרנו לנושא השרשור?)
ב. אנחנו עם ה' והרשעה העולמית רוצה למחוק אותנו.
ההזוי הוא שאפילו בעולם החילוני ואפילו הגויי אנטישמיות היא תופעה ידועה, מוכרת ואפילו מדעית. לחלק מהמשתמשים בפורומים של ערוץ 7 לא. אתה מוזמן לחשוב עם עצמך על זה.
אתה לא מוכיח כלום רק זורק סיסמאות לחלל האוויר. יודע מה? עזוב הוכחה , גם הסבר נורמלי אין לך..
בוא תנסה למקד את הדברים שלך, אתה מתכוון שיש סיבה רוחנית שמתבטאת בגשמיות? אם כן אני אסכים איתך.
אם אתה טוען שהגוים פורעים בנו בגלל עצם היותנו יהודים באופן מוחלט ותמידי? אז תוכיח.
אם אתה מתייחס לעימותים כוללים של קבוצה שלמה נגדנו אז זה עוד איכשהו ישמע הגיוני.
אתה טוען שכל מקרה יחידני גם הוא נטו אנטישמיות, זה הזייה.
עניתי לך בצורה כוללת בהודעה הקודמת על השאלה הראשונה שלך. אם אין לך יכולת להבין מהכולל - בעיה שלך.
כנראה שלא פרקטי לעבור על כל ההיסטוריה בצואה פרטנית.
לגבי סוף דבריך - הזיה שלך. מעולם לא כתבתי זאת.
שוב אתה חוזר לגופו של אדם. חבל..
ולא לא ענית אבל נעזוב את זה. הבנתי את הפרנציפ..
ומאשים אותי בבורות. ממה שאני יודעת, בין חוקרי השואה אין הסכמה לגבי המניעים לשואה - ושהיא כנראה נשענה הן על תפיסות אנטישמיות שהמגיעות מתוך הנצרות, והן על תפיסות חברתיות שמגיעות מתוך דרווניזם חברתי.
אבל עובדה שאין עליה חולק שזו לא היתה מלחמת דת - הרי גם מי שהתנצר, ודורות אחורה - הומת, כך שהיסודות הדרווניסיטים גברו על היסודות הנוצרים-אנטישמיים. התנצרות לא היתה כרטיס פטור ממכונת ההשמדה הנאצית.
אני לא מבינה איך הדברים שכתבת נכנסים לשיח שעלה פה.
לגבי הרב זקס, נשמע שאתה מתבטא בדרך שהיא מאוד "קוקניקית", והרב זקס לא מגיע מהעולם הזה. אצטט את המילים האחרונות בפרק הראשון: "כתבתי את ספר זה לא רק לקוראים יהודים, אלא גם כקול יהודי בשיחתה של האנושות, שהרי כולנו מתמודדים עם שאלות על משמעות חיינו ועל אופיו של העולם שנותיר לבאים אחרינו. בזמנים כאלה אנו זקוקים לא רק לתשוקות ההווה אלא גם לחוכמתן של מסורותינו המגוונות, שנמסרו באהבה מדור לדור: מתנתו של העבר לעתיד, ומנחתה של כל מורשת להעשרת הדמיון המוסרי של האנושות".
בכלל, הרב זקס הוא סוג של "נביא לגויים", ומדבר בשיח הרבה יותר אוניברסלי - וזו הסיבה גם לזה שלדעתי דבריו והשקפתו מתיישבים על לבבות רבים. לא יודעת איפה זה עומד על הציר ההשקפתי שלך.
ואכן את מביאה מיד את הדעה האקדמית.
היום באקדמיה המילים עם סגולה\בחירה = נאציזם. לא פחות.
בדיוק על התפיסה הזו אני יוצא - אפילו ברמה האנושית (אנטישמיות כתופעה היסטורית) וקל וחומר ברמה האמונית (המבדיל בין ישראל לעמים).
המבט שלי הוא אכן "קוקניקי" (קשה לפספס) ובתור זה יכול להתבטא כך - כי אני עוסק בתחום הזה מאז שנכנסתי לישיבה.
שימי לב שאני בכלל לא מדבר על יחס של צער על הרשע הקיים בעולם (במידה ובמשקל ובלי לאבד את החשבון).
אני מדבר על ההבדל בין קודש לחול, בין אור לחושך ובין ישראל לעמים. בלי ההבנה הבסיסית הזו אין שמץ של אפשרות להבין כלום בהיסטוריה כולה בכלל ובמוסר עולמי\ציבורי בפרט.
של עם סגולה.
האקדמיה לא רלוונטית כאן, כי הרי זה ביטוי מהתורה.
מה הפרשנות למושג הזה, תלוי את מי אתה שואל.
בהקשר של שבוע שעבר, הרב זקס חזר על זה המון שברכות בלעם הן קללות, ולכן עם לבדד ישכון זו קללה ולא ברכה.
הבעייה שלי היא עם ההתייחסות שלך למי שלא מסכים איתך.
גישת הרב קוק היא לא היחידה הלגיטימית בעולם, ולא כל מי שלא אוחז בה הוא בור.
ורק עליה (במקור).
לגבי הגישה - כל אחד צריך לדעת את נקודות החוזק והתורפה שלו.
אני לא אלך להתווכח עם מנתח לב איך לנתח וגם לא עם דיין איך לערוך גט. זו לא המומחיות שלי ולא את זה למדתי.
וכן - הבנה כללית של עם ישראל ומהלך ההיסטוריה זה תחום שלא כל אחד עוסק בו וגם אז לא באותה רמה. צריך להכיר בזה.
שימי לב שעדיין לא נתת נקודה אחת שסותרת (מלבד מהירהורי ליבך) כי כאמור כל מה שהבאת לא נוגע להבחנה הזו אלא לצער על הרשע בעולם.
איפה הבעייה שלך.
היא אומרת, איזה נורא זה שהיתה שואה ואיך אנשים ממשיכים לחיות ככה.
אני מבינה את "אנשים" ככלל העולם, ואומרת שבדיוק כמו שהעולם המשיך לחיות בשואה בלי יותר מידי יסורי מצפון, העולם (ובכללם מדינת ישראל) המשיכו לחיות לא רע כאשר היו מקרי רצח עם אחרים.
למה אתה רואה בדבר הזה התכחשות לסגוליות של עמ"י?
או התכחשות לאנטישמיות?
מסכים עם מה שכתבת. אבל הבעיה שאנשים לקחו את המושג "העם הנבחר" והפכו אותו "לעם היחיד".
בנסיון להקטין את הצד השני.
איפה אמרתי שאני רוצה שיפול על הגוים פצצת אטום?
רק אמרתי שמצדי שהאויבים שלנו ילכו לאלף עזעזל גם זה אסור היום? עצוב לראות שהמוסר הנוצרי הפרוגרסיבי הצבוע חדר גם לאנשים שמגדירים את עצמם דתיים. ממליצה לך לעבור שוב על התנך יש לי סוד לגלות לך גם אנחנו היהודים עשינו רצח עם לא פעם ולא פעמיים. כואב לי על גוים שנרצחים באפריקה או בארמניה אבל לאין ערוך כואב לי על יהודים שנרצחו לכן ההשוואה פשוט לא במקום.
ועל ערבים שרוצחים אחד תשני לא כואב לי בכלל סורי.
וכשהתייחסתי לדברים שכתבת, ציטטתי מילה במילה מה שכתבת.
אני לא יודעת מהו המוסר הנוצרי הפרוגרסיבי, כי זה לא עולם הערכים שגדלתי עליו.
אני יודעת שאנחנו מתפללים ייתמו חטאים מן הארץ ולא ייתמו חוטאים.
אנחנו מתפללים על זה שאנשים יחזרו בתשובה, ולא שימותו (או "ילכו לאלף עזעזל").
וכן, בעולם הערכים שגדלתי עליו שואלים על המוסריות - הן הפרטית, כמו בן סורר ומורה, והן הכללית, כמו מחיית עמלק.
ברור שכיהודיה, השואה יותר מכאיבה מאשר עמים אחרים. אבל דווקא בגלל הדברים שעברנו במשך הדורות, יש לי ציפייה שנוביל את העולם למקום טוב יותר. לנתב את הכאב למקום מסוים.
ובעיניי, יש הבדל בין מחבלים לערבים. וכשבחדשות מודיעים שילד מהפוזרה הבדואית מת כי שכחו אותו ברכב, זה כואב לי. כשמישהי נרצחת על רקע "כבוד המשפחה", כואב לי.
שכל שונאיך מהרה יכרתו
ומי שונא את ישראל הוא אוטומטית נהפך לשונא השם זה כתוב בתהילים פרק פג
בתקופת החורבן
ועוד יותר גרוע בתקופת גלות מצריים
השואה מתגמדת (אם אפשר להגיד את זה, איך משווים בכלל) לעומת מה שהלך שם.
ויחד עם זאת, אחרי החושך מגיע אור
ואחרי שעבוד הגיעה גאולה
ובזה שיש לנו מדינה יהודית.
בזה אנחנו מתנחמים.
בעידן הנוכחי הסכנה היא השמדה גרעינית לכל היותר.. לא משהו כמו שקרה אחת לאחת. לזה אין היתכנות זה בטוח..
איך תמנע השמדת המדינה ע"י נשק גרעיני? ברגע שמישהו יחליט שהוא מתאבד ויתן מכה ראשונה זה בלתי אפשרי לעצור את זה.
ולכן, לא ברור לי מה אתה רוצה שנעשה בכדי למנוע את זה.
בכל אופן גם אופציית המדינה המתאבדת לא רלוונטי כי תמיד יש מכה שניה.
נשק גרעיני זה לצורך הרתעה. למרות שמלחמות יכולות להכנס למקומות בלתי צפויים ... ראה למשל את רוסיה באוקראינה.. הם לא ציפו שהדברים יתפתחו ככה. היו בטוחים שהם כובשים את אוקראינה תוך שבוע לכל היותר. ואפילו עכשיו, שהם עם הגב לקיר , הם לא חולמים להשתמש בנשק גרעיני. הכל זה אוויר חם.
בקטן.
לגבי האיום הגרעיני מאיראן היו צעדים בעבר ויש צעדים לעתיד שנמענים מזה בגללך לחץ בינלאומי או חשש של פגיעה באזרחים.
מז"א נמנעים מיזה בגללך?
בכל אופן גם אם לאיראן היה נשק גרעיני ואפילו אם יקנו כזה, הם לעולם לא ישתמשו בזה נגדנו. אבל זה יכול להיות בעייתי מבחינת האיום, לא נוכל לפעול בחופשיות נגד הטרור שיהיה ביתר עוז נגדנו בעולם או על הגבולות... הם יקבלו תעוזה ויחמירו את המאבק.
ראה למשל את הסיכולים הממוקדים בעזה. הרבה פעמים הורידו פצצות מתקתקות גם בידיעה שיהרגו חפים מפשע. כשיש לך ריצה לנשק גרעיני הדבר היחיד שמעניין את המוסד זה מי יפגע תוך כדי. עושים מאמץ לא לפגוע בחפים מפשע אבל זה לא רלוונטי כשהחיסול גם ככה עלום וללא כתובת. להבדיל מחיסולים בעזה, למשל. שם יודעים שהחיסול בוצע ע"י ישראל.
יש בצהל מושג "נז"א"- נזק אגבי, כמה חפים מפשע ימותו בתקיפה מסויימת. אין בזה כללים קבועים כמה נז"א מאשרים, זה תלוי בכמה החיסול/תקיפה חשובה. אבל גם אם מדובר בראש החמאס בעצמו או במאגר הטילים הגדול של חמאס, לא יאשרו תקיפה אם יהיו הרבה אזרחים הרוגים. יש אין סוף תקיפות שלא יצאו לפועל כדי לא לפגוע ב"חפים מפשע".
והתקיפות באירן לא באמת עלומות, די ברור לאירן ולעולם כולו כשאנחנו מחסלים שם.
ישראל לא לוקחת אחריות על התקיפות בסוריה שהן הרבה יותר תדירות ופה אין ספק שזה אנחנו. אם כך, לא היתה צריכה להיות לנו בעיה להודות בתקיפות שם..
אלא שיש השלכות ללקיחת אחריות ..
ואני לא יודע במה סתרת אותי, גם אני אומר כמוך שכמובן שצה"ל נמנע מפגיעה ולכן גם נולד המושג הקש בגג. אני רק אומר שבשאלה של חיים ומוות, לא משנה איזה ממשלה תהיה , כשישראל תהיה עם הגב לקיר אנחנו נפעל בכל מחיר. ברגע שיהיה איום קיומי , ישראל תלך על כל הקופה.
לא צריך לפגוע בחפים מפשע , כל החיסולים של המוסד היו מדוייקים , הדבקת פצצה לאופנוע או חיסול מטווח אפס. הבעיה תתחיל בהפצצת כורים גרעיניים, מה עם הנזק הסביבתי? מדובר בחומרים מאוד מסוכנים שידלפו. לא יצא לי לחשוב על זה אפילו..
אני מחפש המלצות לאוזניות מגן נגד רעשים אבל כאלה שלא מוחצות את המוח המסכן.
לא אוזניות שמתחברות למכשיר אלא פשוט אוזניות שמבודדות רעש. לא אלחוטיות.
מכירים כזה? אשמח מאוד מאוד לקבל המלצות.
רוב האנשים דווקא מתקשים עם שמות אבל את הפרצוף זוכרים
מעניין
שמות אתה זוכר?
בעיקר אם אני רואה אותם כתובים.
אבל יש הרבה שמות שאני פשוט לא טורח להכניס למאגר.
פרצופים לעומת זאת, כשאני מנסה להיזכר בהם, כמעט כולם מיטשטשים לי
ויש פרצופים שראיתי המון ואף ניסיתי בכל־כוחי לחרוט אותם בזיכרוני ואני פשוט לא מצליח להיזכר בהם
(לזהות כשאני רואה אותם, אין לי בעיה)
בזיכרון פרצופים במחשבה
גם אני (ונראלי עוד אנשים) לא טוב,
אבל אם אח"כ אתה מזהה אותם
זה נשמע סבבה לחלוטין.
כשאני מדמיין
קשה לי לראות בראש את הפנים של האדם
גם אם אני מכיר אותו די טוב
אני חושב שקשה לדמיין פרצופים כי הם דינאמיים (הבעות פנים), לעומת דברים דוממים או אפילו בעלי חיים. ובפרט לגברים שהמוח שלהם אנליטי יותר מטבעו.
נשמע שאצלך זה אולי דרסטי יותר, אבל זה עדיין לא משהו בעייתי.
לרוב אם אני אראה את הבן אדם הנכון אני אזהה, אבל קשה לי לצייר את הפרצוף כשאני לא מולו ואז אין לי בטחון שאזהה.
עושה לעצמי סימנים: לקחתי את העט מההיא עם הסוודר הסגול, הבחור גבוה עם עיניים מודגשות.

שראיינו באיזה עיתון 3 בנות שיש להן את זה
מסתבר שיש לזה שם
פרוסופאגנוזיה – ויקיפדיה
או משחקים משפחתיים אשמח לשיתוף!
חג שמח!🌸🌸🌸
הראשון יפה...
אליאס לפסח (מילים ומושגים בנושא פסח) היה לי משהו כמו 105 מילים אז כל מילה היתה בקלף בפני עצמה
באמת היה מוצלח ועם רמות קושי שונות... בשמחה תאמצו את הרעיון
הייתי משתפת אם היה לי קובץ מוכן אבל עשיתי ידנית בסוף
האמת שהסתבכתי ממש עם לעצב לוח משחק בקנבה או בAI כי אין לי pro אז בסוף הכנתי ידנית.. אם למישהו יש כלי שטוב בזה, שאפשר להכין מהר ובקלות אני אשמח לשמוע😊
או הקניה הכי גדולה.
האם יצא לכם להתייעץ רפואית עם AI?
האם הAI השפיע על הקשר הזוגי או המשפחתי שלכם?
אני חושב שאצלי הכל קרה😅
אין משהו גדול שה (AI (Gemini תרם לי באופן בולט במיוחד.
כמעט ולא משתמשת. כלומר, ברמה של בסהכ בכל חיי לדעתי פחות מעשרים פעמים.
קניה? אממ... נראה לי שהתייעצנו על מחשב פעם, לא זוכרת אם בסוף קנינו משהו שהופיע בהמלצות, יש מצב שכן. רפואית? לא. לא התייעצתי על נושאים זוגיים או משפחתיים, אלא אם כן בקשת המלצה למתנה נחשבת (לא עזר בשום דבר שלא חשבתי עליו לפני כן בעצמי)
אחרי שמבינים את הראש שלו, אפשר לפרק איתו דברים בצורה מטורפת..
עזר לי להתנקות פיזית (לדוג' להבין למה יש לי שיעול יבש מציק כבר כמה שנים טובות, מה ששני רופאים לא הבינו), להתנקות רגשית יחסית במהירות מכל מיני דברים לא פשוטים וחסימות (מגניב שתוך כדי ה"טיפול" אני יכול לשאול אותו למה אני מרגיש אפיפות במוח והוא מסביר לי איך זה קשור..), לפרק דברים שאני רוצה להבין עד לבסיס של הבסיס, להוריד לקרקע תובנות רוחניות ולהפנים אותן, לדייק חידושים, לתפוס יותר טוב רעיונות מדעיים, גם לדעת איך שרים יותר גבוה ויותר יפה בלי פיתוח קול ובלי הרבה עבודה.
וזה כמובן מעבר להרבה דברים טכניים כמו להבין מה הבעיה עם מצב השינה במחשב ועם מכונת הכביסה וכדו'.
ומצחיק שכל זה בחינם ובמינימום זמן..
מנתחת עם גיפיטי הרבה נושאים/ סיטואציות/ התלבטויות/ תחושות
רוב הפעמים הניתוח וההמלצות טובים ומועילים
והזמינות כמובן מיידית
מה שהופך את הכלי הזה למועיל מאד ועם השפעה משמעותית על טיב החיים
למשל כמה משטחים בגודל XYZ אני צריך בשביל X קרטונים בגדלים משתנים
או כדי ללמוד על כל־מיני פונקציות אזוטריות באקסל
וגם עזר לי מאוד בלימוד שפות
חוץ מזה אני אוהב לנתח איתו שירים וסיפורים (ביקורת ספרות זה תחביב שלי)
ניסיתי כמה פעמים לנתח איתו רגשות ומחשבות אבל לא הגעתי לתובנות מעניינות במיוחד
אני משתמש בו לכל כך הרבה דברים. הן בעבודה, והן בעולם הרגשי.
אשמח לשמוע מכם הכוונות יתרונות וחסרונות בהחזקת רכב לבחור בן 21 עם עבודה קטנה שמכניסה 3-4 אלף בחודש. בעיקר מהצד הכספי והנפשי.
חיסרון: יכניס אותך לחובות
אני לא יודע איזה רכב אתה מתכנן לקנות והאמת אני גם לא כזה מעודכן בטווחים אבל אם אינני טועה רכבים חדשים הם בערך 70K צפונה יכול להיות יותר, משומשים במצב טוב 25K+ (זול), וכמובן אפשר לקנות גם גרוטאות שמתפרקות תוך כמה חודשים בפחות מזה.
כאמור אני לא בקי במחירים אז אני מצטט מזיכרון מעורפל ומגוגל אבל זה מאוד משתנה למטה זה הערכה גסה מינימום
זה אומר שתצטרך לעבוד בערך שנה או שנתיים רק כדי לקנות את הרכב במזומן. אם במימון אז מתווסף הרבה.
תוסיף דלק לפי הנסיעות (דלק כזה זול) אם אתה נוסע הלוך ושוב לעבודה ולעוד כל־מיני מקומות אני מניח שנע בין 1000₪-2000₪
תוסיף טסט שנתי 150₪~ בהנחה והכל תקין
תוסיף אגרת רישוי סביבות ה־1000₪ בשנה
תוסיף טיפול לרכב 500₪~ פר טיפול
תוסיף ביטוח חובה יקר פיצוצים לנהג צעיר (כמה אלפי ש"ח בשנה) לא כולל ביטוח מקיף (מניח שאם זה רכב זול אז גם לא יבטחו אותו)
כמובן בהנחה וזה רכב משומש זול יש סיכוי גדול יותר שיהיה צורך בהחלפת צמיגים / רכיבים / כיו"ב כל הדברים האלה יקרים פיצוצים. אם נגיד הלך לך המנוע ואתה רוצה לתקן ואין לך כסף בינתיים אתה מושבת וממשיך לשלם על הרכב.
או לחילופין אתה יכול לשלם חופשי חודשי ארצי שנתי 3780₪ ואם יש לך הנחות אז אפילו חצי מזה + הבוס שלך אמור לממן לך את זה
ואתה יכול לטחון את כל הארץ הלוך ושוב כמה שתרצה ולישון תוך־כדי נסיעה.
אני לא עומד להכניס אותי לחובות. אם אני קונה זה רק בתנאי שיש לי את היכולת להחזיק אותו לבד. יש בהחלט רכבים זולים יותר מהמחיר שכתבת שהם בסדר גמור לשימוש שלי, אבל אתה צודק מבחינת ההוצאות.
למה אתה מתכוון שהיתרון הוא שופוני?
מניח שיש יותר זול מזה
האם וואו? זה איני יודע
ואם לא וואו אז צריך לקחת בחשבון שצריך להחליף א' ב' ג' ד' ה' ו'
ובשלב מסוים הרכב "מתעייף" ואין מה לעשות כל־כך חוץ מלהחליף
לעניות דעתי ביחס למשכורת שאתה מדבר עליה (בהנחה שאין לך שום הוצאות אחרות) זה נתח ענקי שנותן יתרון מועט מאוד על־פני תחבורה ציבורית ומוניות
זה לא בהכרח יכניס אותך לחובות אבל בשלב מסוים קלטתי שהרבה אנשים מסביבי מרוויחים כמוני או יותר (לרוב יותר) אבל המצב הכלכלי שלהם גרוע משמעותית ובסוף ה־פקטור תמיד היה הרכב
לגבי שופוני גם אין הכוונה כפשוטו כן יש לזה קצת יתרונות של ניידות אבל מעשית היתרון הוא זניח זה יותר פסיכולוגי
מעשית צריך לעמוד בפקקים, לחפש חנייה, לפעמים יש דו"חות (קורה לטובים ביותר), יש סיכוי נמוך אבל קורה לכולם בשלב מסוים להיתקע באמצע הדרך וגרר ובלגן
צא וחשב כמה יעלה לך להחליף את כל הנסיעות המיוחדות במוניות
נניח נסיעות רגילות כמו עבודה וחזור / נסיעות ארוכות בתחבורה ציבורית
אבל כל־מיני דברים של להסיע בחורה / לסחוב רהיטים / סתם לנסוע בעיר מונית יכולה לסגור את הפינה בקלות
נניח 10 נסיעות במונית בחודש 300₪-400₪ וכמה כבר בן־אדם יכול לנסוע במונית
אם אתה גר בפריפריה קיצונית (נניח לא יודע, איזה כפר ערבי נידח בצפון) יכול להיות שיש בזה משהו אבל גם אז איני יודע
אם אתה מרגיש ששוה לך להוציא על זה בסביבות 2000 ש"ח, זה תלוי ברמת חיים שאליה אתה מתרגל...
זמן זה פרמטר חשוב בחיים
בדיוק כמו שאנחנו מחזיקים מכונת כביסה. מייבש ומדיח.
גם רכב זה על אותו בסיס
שילוב של נוחות+חיסכון זמן
על מכונת כביסה מייבש ומדיח אתה לא עושה טסט, דלק, ביטוחים, חניונים, מוסכים, אחזקה, ריביות, לא דומה ולא קרוב.
בירושלים ובמרכז ובערים חרדיות לרוב עדיף לחיות בלי רכב, ביו"ש לרוב אין לך ברירה.
אבל זה על אותו משקל.
אומנם מחיר גבוה יותר, אבל זה כסף תמורת נוחות + זמן
ובאמת יש כאלה ששמים בחצר כזה
לי אישית אין חצר, אז אין לי את הדילמה הזאת
ויש סבירות גבוהה שאם היתה לי חצר הייתי שם שם בריכת אינטקס
אם השכר של מיודענו הוא נניח 50₪/שעה
וההוצאה על רכב זה נניח 2000₪ בחודש
אז הרכב צריך לחסוך לו 40 שעות בחודש מינימום כדי שזה ישתלם.
או משהו כזה.
לכן זה שיקול של עלות תועלת
במקרה שלו לדעתי זה לא כדאי
אבל יש כאלה שזה שווה להם
(ושווה זה לאו דווקא רק חיסכון כספי. כי רכב לא מביא בדרך כלל חיסכון כספי)
תמצא הרבה יותר חרדים מקרית ספר בלי רכב כי הם התרגלו לרמת חיים אחרת, ואין להם שום סיבה להוציא עוד הרבה כסף בשביל זה (וגם בשביל חופשה בחו"ל נגיד), כמובן זה כלול בנוחות ובזמן כדלעיל.
השאלה האם אתה חושב שזה מוצדק
יתרונות: נוחות
חסרונות: עלות
זה בגדול
עוד לפני שהרכב נסע מטר, כבר ירד לך סכום
תוסיף עלות שנתית של טסט
אתה כנראה תקנה רכב ישן אז מוסך
וכמובן דלק
אנחנו מחזיקים רכב, אבל אל תטעה- זה יקר מאוד.
ומוסיפה לגבי הביטוח- סביר שאין לך "היעדר תביעות" (אלא אם ההורים רשמו אותך בביטוח שלהם, או בחלק מהחברות מאפשרים לקבל היעדר תביעות על סמך ההורים אם היית נוהג ברכבם דרך קבע)
מה זה הדבר הזוועה הזה. אין לילה, ושבת נמתחת כ'כ...
לא מבינה למה בכלל עוברים לשעון קיץ
חוזרים מהעבודה יש זמן להסתובב בחוץ בשמש
מלא זמן להכנות שבת ומנוחה לפני
ים זמן לשיעורי תורה בשבת
ולעייפים סוף זמן ק"ש זז שעה קדימה
ואני מצליח להחזיק בלי שעון קיץ. כלומר, החיים שלי מתנהלים לפי שעון חורף כמו שהיו עד עכשיו. מגיע לעבודה בסביבות 9-9:30 במקום 8-8:30
אין מסגרות להעיר אליהן ילדים אז למי אכפת.
רק התפילה ב9 קצת מציק בשבת (באחרונה לא קמתי).
רק חבל שהמזג אוויר לא מבין את הרמז
אם כן אשמח לעזרה בפרטי
תודה מראש!