לדעת שאתם נורמליים.
המגע הוא כלי מאוד חזק להביע אהבה, וכשאין אותו אנחנו כביכול חסרי אונים.
אתם נשואים חודשיים, עדיין חדשים בהכול -
בתקשורת
במגורים יחד
במגע
בהתמודדות עם הריחוק
בניהול של הבית.
אני זוכרת על עצמי, שהנישואים היו בשבילי שינוי משמעותי בכמה מישורים, והמשאבים שלי היו דלים יחסית כי זה היה הרבה להתמודד איתו.
- הייתי צריכה לשים כיסוי ראש
- הייתי צריכה להתרגל שיש עוד מישהו איתי בחדר/במיטה
- הייתי צריכה לנסוע בצורה אחרת בשגרת היום יום
- הייתי צריכה להתרגל שאנחנו אחראים על אחזקת הבית
- הייתי צריכה להתרגל שאנחנו אחראים על הכספים שלנו
וכו' וכו'.
ממילא במצב כזה אם יש משבר, אפילו קטן, כשאפשר לתת חיבוק זה כמובן מרגיע מאוד את המצב, וכשאין את זה, יחד עם שאר השינויים, החוסן נמוך יותר.
כתבת שסוגרים את הריב בהבנה והכלה, זה המון. המון!
אבל רגשית עוד קשה להפשיר. כן, כי אם סוגרים מריבה רק ברמת השכל, לוקח זמן גם לרגש "להסכים".
וכאן הצד היפה בזה שאתם נשואים טריים.
אתם עדיין נחשבים לחתן וכלה בשנה הראשונה, ולא סתם.
אתם עדיין בבנייה. הכול עדיין טרי וחשוף ונתון לשינויים.
זה הזמן לפתח לעצמכם שפות אהבה נוספות, להבין איך הצד השני אוהב לבטא ולקבל אהבה (לפעמים זה ברמת הזקוק ולא רק אוהב), וללמוד לעשות את זה.
יש המון שפות אהבה, ואנחנו בדרך כלל מורגלים רק ל2-3, והאחרות לא מוכרות לנו או לא נחשבות בעינינו.
יש כאלה ששפת האהבה שלהם היא מגע
יש כאלה שמדברים ומסבירים
יש מחמיאים
יש את אלה שמכינים אוכל
יש את הפועלים באופן כללי - במחוות קטנות, כמו לסדר את החדר, לוודא שנוח לשני, לעשות בשבילו את מה שהוא שונא (וזה גם לוקח זמן ללמוד)
יש את הפועלים באופן כללי - במחוות גדולות, כמו להכין מסיבת הפתעה או לערוך שיפוץ כללי בבית.
יש כאלה שנותנים מתנות
יש כאלה שזקוקים לחוויות משותפות, כמו לשבת ולבהות אותו נוף או לקפוץ בנג'י ביחד (וכמובן כל המנעד באמצע ;) )
תחשבו, איזה עוד שפות אהבה מוערכות בעיניכם, ומה אתם יכולים לעשות עוד, חוץ ממגע במותרים ודיבור של הכלה באסורים, כדי להתקרב.
ואגב מאוד יכול להיות שזה כבר קיים אצלכם אבל "שקוף", למשל אולי היא מכינה אוכל שאתה אוהב אבל אתה לא רואה בזה מחוות אהבה, ואתה בכלל דואג לבירוקרטיה כדי שלא יהיה לה את הכאב ראש אבל היא לא חשבה שזה קשור אליה.