בס״ד
אני ממש קיוויתי שנוכל להיות משפחה בלי מסכים או לפחות עם כמה שפחות. ובסוף גם אותנו זה השיג... חלק מזה זה כי בחרנו לשים את הילדים בבתי ספר עם אוכלוסיות מגוונות יחסית. חלק מזה התעצם מאד עם הקורונה כשהכל עבר דרך המחשב. וחלק מזה כי זה הדור... אז מנסה לענות מהמקום שלי...
א. אני מרגישה שאנחנו חיים היום במציאות שהיא בדיעבד. אבל מצד שני, זאת המציאות שלנו כאמור. ולכן ההרגשה שלי היא שאנחנו נדרשים ללמוד לחיות עם זה בצורה הכי טובה. אם כך, איך שאני רואה את זה, התפקיד שלי זה לתווך להם את כל העולם הזה של המסכים בצורה המיטבית (להשתדל להיות על התכנים - ולהיפך, אם יצא ונתקלנו במשהו לא מתאים, להסביר למה זה לא מתאים).
אני גם מרגישה שלפחות בחברה בה אני חיה, חשוב לי לאפשר זמנים עם מסך גם כדי שלא תיווצר מיסטיפיקציה סביב זה. שהם ירגישו שגם אצלנו אפשר, וזה לא יהווה מושא לכמיהה אדירה כי זה אסור.
ועכשיו שזה כבר נכנס אצלנו, אז כן, לפעמים זה גם עוזר ומקל - לנו ההורים. יש מצבים שאנחנו חייבים לעבוד, או שאנחנו בקצה וכבר לא מצליחים להיות באינטראקציה טובה איתם וזקוקים לקצת זמן כדי להירגע, או שרוצים לבדוק כינים בלי שיזוזו, או שאנחנו חייבים לצאת לשעה ולהשאיר אותם לבד, או כשיש חודשיים שלמים של חופש גדול לעבור ורוצים לשמור על אמא עם מקסימום כוחות, או בהריון או אחרי לידה או כשאמא לא מרגישה טוב וכו׳ וכו׳. עכשיו שהדור הזה בכללי (וספציפית גם הבית שלנו) כבר חיים עם זה, אני חושבת שזה סביר להשתמש במסכים במידה, כשמדובר בתכנים בסדר עד טובים.
לגבי החשש מהדרדרות, אולי תרצי לפרט ממה? שיהיה יותר ויותר זמן מסך בבית? מהתכנים?
ב. המלצות שעולות לי:
בגזרת הסרטים המצוירים:
- ״לחפש את נמו״ (יש צנה קצת מפחידה עם כרישים טבעוניים אבל בקטנה. אני חושבת שהסרט לגמרי צנוע).
- אולי ״בולט״ (יש צנה של שריפה קצת מפחידה, נראה לי כנ״ל מבחינת צניעות ומסרים)
- יש סרט ממש חמוד השם ״לוקה״ שיצא לפני 2-3 שנים על ילד מפלצת ים. זוכרת אותו כממש בסדר ומתוק. זה כן קורה באיטליה אז הנוף הוא נוף של ארץ נוצריה (אולי רואים פעמון של כנסיה, ויש להם גם ביטויים נוצריים אבל ממש-ממש בקטנה).
בכללי יש אתר בשם IMDb (באנגלית) שמאפשר לדעת על כל סרט וסרט אם יש שם דברים בעייתיים, ברמת המשפט או המילה, עם הפירוט. מאד מאד עוזר לנו כדי לסנן מה כן ומה לא.
חוץ מזה, בגזרה הלא מצוירת, יש את הסדרות המעולות של ״רצים למשנה״ כמו שבאר מרים כתבה (יש רגעים מותחים טיפה מפחידים אבל בקטנה, מה גם שהרשעים תמיד עם אופי ממש טפשי). ממש משלב תורה, מתח וצחוק. הם אלופים, לגמרי עושים עבודת קודש!
ויש גם את מחזי הזמר של אנדרדוס (העלו אותם בחינם ביוטוב). פה ושם יש מילה אחת או בדיחה אחת שאני פחות אוהבת (לא זוכרת דוגמה ספציפית אבל דברים שקשורים, בקטנה, לשרותים. אבל שוב, זה ממש ממש מינורי!). חוץ מזה זה ממש נחמד, מצחיק וכיף כחווית צפייה משפחתית.
בהצלחה יקרה!!!❤️