שאלת חיסונים לתינוקותשירה_11

היא ב"ה בת 4 חודשים, תכף יש לה את החלק השני של החיסון, ואני עוד בחרדות מהחיסון הקודם, היא צרחה כל כך שלרגע נלחצתי שהיא לא נושמת, היה יותר מידי שקט בין הצרחות 😩😩😩

1. למה לא מורחים להם איזה משחה מאלחשת??? אני לא יכולה לשאת את הצער הזה

2. מתלבטת אם ללכת איתה או לשלוח את אמא שלי איתה, מצד אחד קשה לי לראות את הכאב הזה, מצד שני כואב לי שאני אמא שלה לא יהיה איתה כשכואב לה כל כך.

3. ולשאלה היותר נפיצה- יוצא לי לשמוע על הרבה שלא מחסנים את כל החיסונים, כי זה מיותר, כי זה עושה יותר נזק מתועלת וכו וכו, ואני נזכרת שכשהאחות בטיפת חלב אמרה לי את השמות של החיסונים אמרתי לה תחסני רק מה שחייב, והיא בתגובה ענתה לי- לא חייב כלום (?????????) אז מזה אומר??

4. עם מי יש להתייעץ בנושאים האלה??

אני חושבת לעצמי שזה חיסונים של כבר שנים, זה לא משו נסיוני וחדש כמו הקורונה למשל....

בכללי אני לא עפה על חיסונים בכלל, קוורונה לא עשיתי גם בלי להתלבט. מציינת את זה רק שתבינו את הראש.

ואני מבקשת מכן בכל לשון של בקשה לענות על השאלות בלי להיגרר לדיונים ארוכים, כי קשה לצאת מזה, זה קשה אבל אפשרי 🙂

תודה מראש לכל העונות.

תשלחי את בעלך איתהתוהה לעצמי

ואת תחכי בחוץ לחבק אותה אחרי. זה באמת כואב לראות אותם ככה, אבל כדאי לחסן.. היא נראלי אמרה שלא חייבים כלום מהבחינה של אף אחד לא מכריח אותך ואם הילד לא נדבק הכל טוב. אבל אח הוא כן נדבק המחיר בעיני גבוה מידי

אני לא באמת מבינה בזה, אבל אני ויתרתי על הרוטה שמגיע בטיפות אחרי שבפעם הראשונה היה לה שבוע כאבי בטן זוועה מזה. בגלל שהבנתי שבסוף רוטה זה בדכ לא מסכן חיים אלא יותר סכנה להתייבשות ואשפוז העדפתי לוותר ולקחת את הסיכון שאולי.

בעלי עובד ולקחת חופש זה בעיה בשבילושירה_11
עכשיו התחרטתי על הרוטה הזה, בהחלט אני אבדוק מה מסכן חיים ומה לא.

היא אמרה לי שמות מפחידים כמו דלקת קרום המוח וכו, אולי אם עשיתי את החצי הראשון לא לחוץ להמשיך?

קרום המוח כדאי מאוד לעשותתוהה לעצמי
מסכן חיים לחלוטין, והתרופות של זה הרבה פעמים גורמות לירידה משמעותית בשמיעה. אם יש אפשרות למנוע או להוריד את הסיכון ששתידבק זה ברכה.
מנה אחת - זה אומר שהגוף מחוסן חלקיתשריקה

אין הגנה מלאה מפני המחלות

יש סיבה למה לכל חיסון יש מס' מנות שונה, זה מה שהגוף צריך בשביל באמת להיות מחוסן.

באמת כואב לראות כשכואב להםיראת גאולה

1. אפשר למרוח משחה מאלחשת נדמה לי גם בגיל הזה, אולי צריך הנחיה של רופא או משהו.

אבל, זה באמת כאב קטנטן לשניה. יש חיסונים שהחומר שורף (לא כולם) ואז דווקא כואב אחרי הדקירה.

אני חושבת שהבכי הוא יותר מהפתעה מהכאב, מעלבון, ולא כ"כ מהכאב עצמו (כמו למשל שבברית התינוק מתחיל לבכות כשמפשיטים אותו, עוד לפני הברית עצמה. כשאנחנו בטוחים שהכאב הוא הדבר הכי נוראי)

מה שכן, אפשר לעשות חיסון תוך כדי הנקה, הסוכר והמציצה משמשים ממש כמאלחשים. יכול להיות שהתינוק קופץ מהדקירה או בוכה, אבל אני עדיין מאמינה שזה יותר נעים וטוב לו ככה.

את גם יכולה לשאול את האחות מראש אם זה חיסון כואב או לא, האחיות המנוסות יודעות לענות על זה.

3. כלום לא חייב = לא יכולים להכריח אותך לתת שום חיסון. אבל יש את הפרוטוקול של משרד הבריאות בארץ, והאחיות נותנות לפי זה. האחות לא יכולה לעשות במקומך את השיקול של האם יש חיסון לא הכרחי... היא לא הכתובת.

יש חיסון נוסף מומלץ שהוא לא בסל הבריאות, ולכן מי שרוצה לתת אותו צריך לקנות. (דווקא היו לגביו דיונים בחלוקת התקציב האחרונה, אבל בסוף הוא הושאר מחוץ לסל הבריאות).

באופן אישי, יש כמה חיסונים שאני מוותרת עליהם, אחרי קריאה והתעניינות.

אשמח לדעת על מה את מוותרתשירה_11
נראה לי לא הוגן ולא מקצועי לקבל ככה מידע...יראת גאולה

מה שכן,

את יכולה לשאול את האחות,

יש חיסונים שמחסנים ברגע הראשון האפשרי (כמו שעלת למשל), ויש שאין משמעות לזמן החיסון ואפשר לדחות אותם (כמו צהבת בי).

חוץ מזה, יש הבדל בין תינוק שנמצא בסביבה יחסית סטרילית של מבוגרים לעומת תינוק במעון למשל... וגם מי נמצא בסביבה של התינוק, אם יש מוחלשי מערכת חיסונית.

אני לא מתכוונת לקחת את דברייך כאמת מוחלטתשירה_11
אני בודקת הכל ולא סומכת בכלל על תגובות אחרות.

אם תרצי לשתף אשמח

אז בערך ככהיראת גאולה

לא מחסנת רוטה ולא פוליו חי.

נותנת פרוונר רק אחרי גיל שנתיים (שאז זו מנה אחת בלבד).

נדמה לי שזהו,

את השאר דוחה.

מה לדעתי חשוב - מחומשת (בגלל השעלת). Mmrv בגיל שנה (בגלל החצבת).

נותנת צהבת איי ובי באיחור.

תודה רבה!!!שירה_11
ומה הקטע של האיחור? למה את מאחרת?
ככל שהילד גדול יותר, הגוף חזק יותר וגדול יותריראת גאולה

הרי ברור לכל שבחיסון יש חומרים לא בריאים, שנועדו להפעיל את המערכת החיסונית. אין ספק שיש להם מטרה טובה וחשובה, אבל לגוף הם לא בריאים.

לכן מבחינתי מעדיפה לתת אותם כשהגוף חזק יותר.

יש חיסונים שבכוונה נותנים אותם בגיל הראשון שאפשרי (מחומשת בעיקר בשביל השעלת, ו-mmrv בגיל שנה). אבל צהבת בי מדבקת במגע עם דם או נוזלי גוף. הסבירות כיום להידבק בצהבת בי בינקות (אם האמא אינה נשאית) היא אפסית. אבל זה חיסון לעתיד. הסיבה שמחסנים אותו בגיל אפס היא כי זה החיסון (היחיד כנראה) ללא תופעות לוואי, והוא נחקר על גיל אפס. וכנראה שגם נוח לשלב אותו בטיפת חלב עם מעקב גדילה והתפתחות שחשוב כל כך לניו בורן.

באופן אישי, אני לא רואה סיבה לתת אותו בגיל הזה דווקא, ומעדיפה לדחות.

זה לא מדויקשמש בשמיים
החיידק או הוירוס גורם נזק לגוף (בכל מיני דרכים, למשל הוא נכנס לתאים ונפרק אותם או שהוא מפריש חומרים מזיקים). על הדופן של החיידק יש מבנה חלבון שהגוף מזהה ומייצר נגדו נוגדנים. החלבון הזה, זה מה שמכניסים לגוף בחיסון. החלבון הזה לא גורם שום נזק ושום דבר לא בריא לגוף. המערכת החיסונית מזהה אותו בתור חיידק ונלחמת בו- מייצרת נוגדנים ומעלה את חום הגוף למשל. אבל זה כי המערכת החיסונית לא יודעת שזה רק קליפה ולא חיידק אמיתי.
מעתיקה לך לדוגמאיראת גאולה

מתוך עלון לצרכן של אחד החיסונים (דווקא למבוגרים. מחיפוש אקראי בגוגל):

נוסף על המרכיב הפעיל, התרופה מכילה גם:  

Aluminium (as aluminium hydroxide), sodium chloride, disodium phosphate  

dihydrate, sodium dihydrogen phosphate dihydrate, water for injections  

ממה שאני יודעת אלומיניום הוא אדג'ובנטהמקורית
לא רק אלומיניוםיראת גאולה

נכון, לזה התכוונתי שזה נועד להפעיל את המערכת החיסונית. האם בריא לגוף להכניס אליו את החומרים האלו? פחות... האם יש להם מטרה חשובה? בהחלט. אני כופרת בקונספירציות שטוענות שיצרני החיסונים רוצים להרעיל אותנו.... אבל זה לא הופך את החומרים שבחיסון לבריאים לגוף. יש דברים מועילים אבל אינם בריאים.

(גם בתחומים אחרים. טיפולי כימותרפיה עשויים להציל חיים. אבל לגוף הם הרס. אמנם הרס הכרחי וחשוב במצב ספציפי, אבל הרס)

ואחזור להקשר הראשון,

בגלל החומרים הללו, באופן אישי אני מעדיפה לדחות חיסונים פחות הכרחיים לגיל קצת יותר גדול כשהגוף חזק יותר. זה הכל.

שמש בשמיים
החכמתי 
מסכימה איתך לגבי החיסון הזההמקורית

גם אני לא נתתי אותו בגיל 0

לאYaelL

זה לא רק לעתיד. וזה לא מטעמי נוחות ותופעות לוואי.. זה בגלל שבהדבקה של תינוקות יש סיכון של 90% להדבקה כרונית, מחלה לכל החיים שיכולה לגרום לשחמת הכבד ולסרטן הכבד.

ברור שיש לך כוונות טובות ואת רוצה את הכי טוב לילדים שלך, אבל השיקולים שלך מוטעים. בחיסונים יש חומרים לא בריאים? מחלות עוד יותר לא בריאות... כמות החומרים בחיסונים מזערית ומפונה מהגוף מהר מאוד. לדעתי צריך להתייעץ עם אנשי מקצוע ולא לקבל החלטות לבד בנושאים שאי אפשר להבין בהם בלי השכלה בתחום. אין פה היגיון, זה מדע.

שתי שאלותguest

אפשר הסבר על הדחיה של הפרוונר?

(עושה כמוך בשאר החיסונים)

ושעלת - עושה גם בהריון? (אני בדיוק בהתלבטות)

הפרוטוקול הוא מנת פרוונר אחת בלבד אחרי גיל שנתייםיראת גאולה

יש לחיסון הזה טבלה, בכל גיל כמה מנות צריך.

אם אני מחסנת אחרי גיל שנתיים, לא נותנים יותר ממנה אחת.

מקווה שעניתי לשאלתך...

לא מתחסנת לשעלת. אבל לא מוכנה לקחת אחריות על מישהו אחר... לא בזה ולא בשאר החיסונים... כל אחד שיבדוק יברר ויחליט בהתאם לשיקול הדעת שלו...

מה הטעם לחסן אחרי גיל שנתייםYaelL
כל הפואנטה לחסן כשהסיכון למחלות האלה גבוה יותר, החיידק הזה יכול לגרום לדלקת קרום המוח בעיקר בתינוקות קטנים.
לגבי שעלתYaelL
יש כרגע התפרצות של שעלת, זו מחלה שיכולה להיות קטלנית לתינוק, מה ההתלבטות? שואלת באמת, לא בהתגרות..
2 דבריםguest

למה בארץ שעלת זה רק עם בונוס טטנוס?

מאיזה גיל אפשר לתת לתינוק? למה לתת כל פעם גם לאמא?

עונהYaelL

לא יודעת למה, ככה זה, זה התרכיב שיש. הרבה החיסונים מכילים יחד מספר דברים, לא רואה מה הבעיה בזה. מה רע בלהתחסן לעוד דברים? טטנוס זו מחלה איומה.

לגבי התינוק- מחסנים אותם רק מגיל חודשיים (לאחרונה נדמה לי שהקדימו לגיל 6 שבועות). שעלת מסוכנת בעיקר לילודים, מטרת החיסון בהריון להגן על התינוק בשבועות הראשונים לחיים ע"י הנוגדנים שמועברים מהאמא שהתחסנה.

תודה ושאלת המשךguest

לגבי טטנוס, מיותר לגמרי לקבל אותו כל תקופה קצרה יחסית ועוד בלי סיבה. (במיוחד שזה חיסון מציק)

קיבלתי הריון קודם, וגם אם חלילה נפצעת עדיין בטווח.

לגבי ילודים ושעלת - איך המחלה מועברת? לא מספיק שיחוסן בגיל צעיר?

מבינה מה את אומרתYaelL

אבל זה המצב, אם זה להגן עם התינוק שלי משעלת לעומת לקבל חיסון כביכול מיותר לטטנוס, בעיני אין בכלל שאלה. זה יום אחד של רגישות בזרוע וזהו.

לגבי השעלת- זה מדביק הדבקה טיפתית, מאנשים שמשתעלים או מתעטשים בסביבה וגם ממגע (אם מישהו התעטש נגיד לכף היד ואז נגע במישהו), וזה נחשב מאוד מדבק. לא מספיק שיתחסן כי לא יתחסן לפני גיל 6 שבועות, מה עד אז?? זה פרק זמן משמעותי, אפשר להידבק בשניה וזאת מחלה מזעזעת.

תודהguest
סתם שאלה, גם התינוק מקבל טטנוס?שמש בשמיים

כי באמת מסכימה איתך שאני אקבל חמישה חיסונים מיותרים בשביל להגן על התינוק שלי. אבל טטנוס זה חיסון מאוד כואב ודי מיותר בגיל חודשיים, אולי רלוונטי כשמתחילים לזחול.

את התינוקות מחסנים רק בשעלת או בכל הקומפלקס?

גם התינוק מקבלYaelL
בגיל חודשיים יש חיסון שכולל טטנוס דיפטריה שעלת ועוד דברים. זה לא קשור לזחילה, בכל גיל יש סיכון לפציעה, לנשיכות בעלי חיים.. אין חיסון שהוא רק לשעלת, לא בארץ לפחות. אני לא ראיתי שהחיסון הזה קשה יותר מאחרים מבחינת תופעות לוואי.
האחות אמרה שהחיסון עוד יותר כואב מהקודם😔שירה_11
אני רק מסייגת דבר קטןנקודה טובה
פעם אחת עשיתי לבת שלי חיבון תוך כדי הנקה ואחכ כל הנקה היא צרחה כי זה הזכיר לה את החיסון כנראה..משהו נורא. אז לחשוב אם כדאי לצרף אותם יחד
תודהשירה_11אחרונה
חיבוק, זה באמת קשההיופי שבשקט

1. את יכולה למרוח. זה כואב להם רק לרגע (כמו שלנו כואב רק לרגע) אז אני לא מורחת. אבל בהחלט אפשר

2. אני שלחתי את בעלי פעם אחת אחרי חיסון טראומתי. בשאר הפעמים באתי איתם. הכי חשוב שיהיה איתה מישהו שלא נלחץ מזה, אז אם זה מקל עליך אפשר שאמא שלך תחזיק אותה. אני חושבת שכן צריך את אחד ההורים בחדר בשביל ההסכמה לחיסון (כי היא קטינה), אבל מודה שלא בררתי

3. אני מחסנת הכל. כל חיסוני השגרה נבדקו היטב ונועדו למנוע מוות ותחלואה קשה. יש מקומות לברר מה יותר קריטי ומה פחות. אפשר גם להתייעץ עם רופא ילדים או לפצל.

עצירת נשימה.מוריה

יש ילדים שעושים את זה.

תתאמני לא להילחץ מזה.

זה מפחיד. אבל להילחץ יכול לגרום להם לעשות את זה יותר.

צריך לנשום עמוק. ולומר שהכל בסדר. לומר לילדה. אבל זה מרגיע גם את האמא.

אני זוכרת שקראתי לנשום בקול ליד הילד כדי שהוא "ייזכר" לנשום.

לרוב זה נעלם עם הזמן.

הכי קל להרגיע אחרי בהנקהמקקה

תאמיני לי שלך קשה יותר ממנה

מה שאני עושה:

לדבר איתה על זה מראש. כן כן גם תינוקת... זה מרגיע את שתיכן

מאמי עכשיו נלך לאחות .... והיא תראה כמה יפה גדלת

ואז נוריד לך את הבגדים כדי לשקול אותך זה יהיה קצת קר אבל לא נורא

ואז היא תיתן לך חיסון זה קצת כואב אבל זה חשוב כדי שלא תחלי. ואחר כך תאכלי חלבי ונחזור הביתה.

וכשחוזרים על זה גם לך וגם לה זה מרגיע שזה רק זה

ובאשר לחיסונים, בעיני אין בכלל שאלה שחשוב לחסן חיסוני שגרה. הקב"ה הביא לנו כזה פתרון למחלות, לא ניקח? רק לאחרונה היה תינוק שנפטר משעלת.

ומעבר לזה בעלי למשל שלא חיסנו אותו בינקותו לא יכל להתחיל התמחות בבית חולים עד שהשלים הכל וזה גם יקר וגם לוקח זמן וסתם מיותר

ובקשר למשחה המאלחשת היא מרדימה רק את העור. זה במילא יכאב כי המחט מגיעה לשריר...

לגביoo
1 ו 2 הדקירה כואבת בקטנה, הגיוני שהיא היסטרית כי היא לא מצפה לדקירה.

לגבי היעילות של החיסונים, כשהילדים שלי היו קטנים עוד לא חסנו בשגרה אבעבועות, שניהם חלו ולשניהם המחלה הסתבכה (אחד דלקת ריאות וקוצר נשימה והשני דלקת חמורה בעין) מאז אני מבינה שעדיף דקירה קטנה וסיכון מזערי מאשר סיכון יותר גדול למחלה שעלולה להסתבך.

צודקת והגיונישירה_11
שהיא נבהלת מהזריקה, היא נבהלת מכל דבר בערך
לא קראתי הכלאחת כמוני

אבל לגבי 1. אפשר בהחלט לרכוש ולמרוח משחה מאלחשת מראש.

זה מה שאני עושה

ואת רואה שזה עוזר?norya
אני רואה שכןאחת כמוני
אם החומר עצמו צורב, אז פחות אפקטיבי, אבל אצלנו בפירוש היה פער בתגובות עם ובלי
איזה משחה?אמא---
אמלה או תחליף גנרי. קונים בבית מרקחת בלי מרשםיראת גאולה

אבל יכול להיות שכתוב על זה שמתחת גיל מסויים צריך להתייעץ עם רופא או משהו כזה.

נראה לי ברור שזה יעיל. השתמשתי למריחה לילד היסטרי לחיסונים בגיל גדול יותר.

אבל צריך למרוח שעה לפני, אז צריך לדעת איפה יחסנו...

עונהYaelL

1. בהחלט אפשר לשים, אני בספק שיש להן שם בטיפת חלב אבל את יכולה להביא מהבית.

2. לדעתי הכי טוב לילדה להיות עם אמא, אין כמו אמא שתהיה שם בשבילה ותרגיע, ואם את מניקה זה גם מצויין לשיכוך כאב.

3. נראה לי שהאחות התכוונה שהכל עניין של בחירה, אין חיסונים שמוגדרים חובה וכאלה שרשות, זו החלטה של כל הורה להחליט מה חשוב בעיניהם.

4. הכי טוב להתייעץ עם רופא הילדים. בגדול חשוב לדעת שייצור חיסונים זה משהו שדורש הרבה משאבים וכסף ולא מייצרים חיסונים למחלות קלות- כמו הצטננות וכד' אלא רק למחלות שמסכנות חיים או שיש סיכון לנכות קשה.

בהצלחה עם ההחלטות!

תודה רבה!! ושאלהשירה_11
האלחוש יעזור לדעתך? ואם כן איזה סוג משחה מותר לה
אמור לעזורYaelL
לפחות לדקירה, יכול להיות שלפעמים החומר עצמו שורף. אפשר להשתמש באמלה.
תכיני אותה לפנירק טוב!

רגע לפני שמחסנים, תגידי לה, עכשיו עושים חיסון, זה לא נעים, אמא פה איתך. סליחה שאנחנו מכאיבים לך.

ואחרי זה, אוי זה לא נעים בכלל, צודקת. כואב לך? ולהציע הנקה.

עם הבן שלי עשיתי את זה בחיסון כשהיה בן 7 חודשים (נראה לי חיסון של גיל חצי שנה) ולא בכה בכלל.

בחיסון לפני זה בכה לשניה ממש, ומיד הפסיק.

כמובן כל ילד מגיב אחר וסף כאב אחר, אבל מגיע לה שיעשו לה הכנה ולא יפתעו אותה, וגם לקבל את התמיכה הנפשית והפיזית מאמא אחרי. 

אבלשירה_11

מה היא מבינה?

חחח לא נשמעט טוב אני יודעת, אבל אני לא חושבץ שהיא מבינה שאני אומרת לב חיסון ויכאב וכוכ וכו

תינוקות מבינים הרבה.מוריה

אולי לא את המלל. אבל כן את הטון. וכן את האמון והבטחון שיוצא מהמילים.

אני גם ממליצה להכיןיערת דבש

אותה לזה

זו גם ההמלצה מבחינה פסיכולוגית

כן, למרות שנראה לנו מוזר הם בהחלט מבינים ומרגישים אותנו ואת מה שנגיד ונשדר להם

וההכנה הזו חשובה מאוד לתינוק מבחינה נפשית

עונהשריקה

2. זה קשה ממש לראות את הבכי שלהם,

אבל אני מעדיפה שתהיה עליי, לחבק אותה לפני ותוך כדי ואחרי.ממש ראיתי בחיסונים איך היא מתרפקת עליי וצריכה אותי.

לגבי מה עוזר:

להסביר להסביר להסביר לפני

במכבי ממליצים לתת רגע לפני מי סוכר - מחקרים מראים שזה מפחית כאב. כמה מציצות לפני מבקבוק, לא נורא שתקבל קצת סוכר.., אם יש סיכוי שעוזר - אני נותנת

מייד אחרי - הנקה או בקבוק. את עדיין משלבת? אם כן - הייתי מביאה גם וגם ורואה מה היא רוצה, מנסה להניק - ואם לא רוצה - לנסות בקבוק. אצל הבת שלי זה ממש ממש הרגיע. ברגע שהתחילה לינוק/לאכול (תלוי בגיל) נרגעה לגמרי.

3. משרד הבריאות לא יכול לחייב אותך לחסן בשום דבר. זה מה שהאחות אמרה. היא לא יכולה להגיד לך מה יותר קריטי ומה פחות.

אני חיסנתי בהכל, הקב"ה נתן חכמה לרופאים לרפא, וב"ה שילדים היום מחוסנים ולא חולים במחלות מסכנות חיים. פעם ילדים היו מתים הרבה יותר.

חיסנתי גם בבקסרו שהוא לא בסל הבריאות ועולה 180 למנה, הוא מחסן נגד דלקת קרום המח שזו מחלה קשה שאפשר ח"ו למות ממנה

4. את יכולה להתיעץ עם רופא ילדים, לא בטוח שיתן לך מידע מעמיק. זה מאד תלוי ברופא

תודה 💕שירה_11
חיסון הוא גם בשביל אחרים...מרימוש!

לא אומרת שזה מצדיק להתחסן בהכל,

אבל כן רוצה להוסיף כאן את הנקודה החברתית,

כשהתחסנתי לקורונה למרות שמעטים הצעירים שזה הסתבך אצלם- עשיתי את זה גם כדי שאחרים שזה מסוכן להם או כאלה שלא יכולים להתחסן לא יחלו..

אני אעשה בשביל אחריםשירה_11
כשאהיה בטוחה שאני לא מסכנת את עצמי 🙂
הגיע הזמן לשרשור חדש ובו גם יוזמה יפה לחנוכה!זמן רנה

מתחברים בחנוכה תשפ"ו

מוזמנות להצטרף וגם לספר לנו פה איך היה.. וכמובן גם לקחת זמנים נוספים 🙂

הסבר קצר על השרשור בפנים:זמן רנה

השרשור נועד לכל מי שחפצה בפרקי זמן של -

התאוורורות,

מנוחת הראש, הגב, העיניים ואצבעות הידיים,

נוכחות עם עצמה ועם היקרים לה,

מיקוד, ריכוז ויעילות 🙂

אנחנו מקדישות זמן איכות לעצמינו / בן הזוג / הילדים / כל מי שיקר לנו, ומתנתקות מהפלאפון ומהמחשב על מנת ללהתאוורר - ולהתחבר שוב למה ולמי שחשוב לנו.

איך זה עובד? כל אחת שרוצה כותבת בשרשור מתי היא מתכוונת להיות בלי מסך.

מוזמנות להתעניין, לשאול "איך היה?" לפרגן ולתמוך אחת בשנייה ❤️. וגם לנחם ולעודד כשלא הלך (קורה...). ההתעניינות ההדדית נותנת מוטיבציה וכוח!

הפרויקט מוקדש לעילוי נשמתן של רנה שנרב הי"ד, רעות שוורץ ז"ל, הודיה מעודד ז"ל וקרן אורה יוסקוביץ ז"ל.

מי שרוצה תיוג כשיש שרשור חדש - תכתבו לי בתגובה להודעה הזאת בבקשה 🙂❤️

משתפת שביום שישי נסעתי עם הפלאפון של בעלילפניו ברננה!

ל3 שעות וחצי!

זה לא היה לגמרי מתוכנן מראש, אבל זה היה כל כך כיף ומשחרר.

הייתי רק בקשר עם הבית למה שהיה צריך וזהו.

מבחינתי זה היה מושלם!!

אני רוצה לקחת הבוקר לאיזה זמן אבל עוד לא תכננתי לגמרי איך הולך הבוקר שלי.. יש כמה טלפונים שאני צריכה לעשות וכזה.. אז אעדכן בע"ה בהמשך 😀

לוקחת עכשיו לשעה בע"ה.לפניו ברננה!
וואו! איזה כיף זה!שמש בשמיים

יש משהו ממש פותח את הראש כשהגלישה היא לא אפשרות בכלל.

איך היה לך הבוקר?

האמת שיש לו גלישה בפלאפוןלפניו ברננה!

אבל כשאני בנסיעה זה פחות גלישה.. אבל נהניתי שהיה שקט מצד כל הווטסאפים וההתרעות..

(במחשבה שניה נגיד לפורום אולי כן הייתי נכנסת פה ושם בתור בחנות או משהו כזה.. או כשחיכיתי במרפאה.. וזה שזה לא בקיצורים ולא מחובר למשתמש שלי בהחלט הפחית גם שם..)

הבוקר בשעה שלקחתי ישנתי. היה נפלא. ואז גם הפעלתי שיעור ורק הקשבתי לשיעור כשעשיתי דברים, בלי לעצור לפתוח דפדפן ווטסאפ.

גם עם הילדים לקחתי קצת זמן פה ושם וגם היה מעולה ב"ה!

מהמם! איזה יוזמה יפה!שמש בשמיים

אני חשבתי קצת לשנות קונספט, עד עכשיו לקחתי הרבה בזמן שאני עם הילדים ואז בלילה מצאתי את עצמי שקועה במסך. אז ברור שלא כדאי להיות שקועה במסך בזמן עם הילדים אבל אני רוצה לנסות את הגמילה בשביל עצמי יותר, חושבת להחליט על שעה שממנה אין אינטרנט עד הבוקר, אולי תשע וחצי?

כמובן שגם בצהריים אני אשתדל להיות יותר פנויה לילדים, אבל היום אני בעזרת ה' מכבה את האינטרנט מתשע וחצי בלילה עד הבוקר

בהצלחה! האמת אני גם עשיתי ככה תקופה אבל משעהלפניו ברננה!

מאוחרת יותר. בהנקה זה דווקא קשה לי כי כשהוא ישן עלי נוח לי להיות בפלאפון כשזה בגבולות הטעם הטוב..

לי עלתה מחשבה שבמקום להגדיר מתי לא אנסה להגדיר מתי כן.. אנסה להפוך בדעתי אם ואיך לעשות את זה.

תודה לך! מצטרפתבארץ אהבתי
מעכשיו לשעתיים בלנ"ד
אוף, עשיתי כמה דברים שהייתי צריכה בפלאפוןבארץ אהבתי

ולגמרי שכחתי מהזמן רנה, ונגררחי ועוד דברים לא נצרכים...

מנסה שוב, מעכשיו עד 16:00 בלנ"ד.

בהצלחה!שמש בשמיים
איך היה? ❤️לפניו ברננה!
תודה ששאלת! עניתי בטעות לעצמי במקום לך..😊בארץ אהבתי
ב"ה היה טוב (אחרי הפסקה קצרה ב4 המשכתי עוד ב"ה)בארץ אהבתי
ועשינו גם שעתיים משפחתיות אחרי הדלקת נרות ששיתפתי גם את הילדים בזה (הצטרפנו לאתגר..), וזה גם פתח קצת שיח טוב על גבולות בשימוש במסכים.
נפלא 🙂לפניו ברננה!

אבעלי לא ענה לי אם הוא בעניין שנצטרף לאתגר (שלחתי לו הודעה בבוקר והוא היה עסוק..)

אבל הפלאפון שלי היה בצד כל השעתיים

והפלאפון שלו שימש בעיקר כמצלמה של היום הולדת שהייתה פה יחד עם הדלקת נרות

היה פה ערב יפה ב"ה.

מצטרפתחשבתי שאני חזקה

תודה שוב על הרמת הכפפה!

רוב הזמן מאז הדלקת נרות הייתי בלי הפלאפון,

ומעכשיו עד שכל הילדים ישנים, כולל המתבגרים..

בהצלחה!!לפניו ברננה!
תספרי איך היה❤️❤️
הצטרפתי! לקחתי לשעתיים אחרי הדלקת נרותבוקר אור
והיה מעולה
כיף לשמוע!!לפניו ברננה!
הצטרפתישומשומונית

הייתי כמעט 3 שעות ללא...

שיחקתי עם הילדים בסביבונים, סיפרנו גברת קרש ומר מערוך עם דמויות והצגה, הכנו לביבות תפוא והיה ממש זמן איכותי.

איזה כיף!!לפניו ברננה!

ואי כזה משמח לשמוע!

שיעור מהמם לחנוכה שקיבלתי המלצה עליולפניו ברננה!אחרונה

קשור מאוד לנושא השרשור

הרב אייל ורד:

הרב מתייחס רק למה שקורה שמחצינים, ובכלל לא למה שנכנס הביתה. לי זה נתן נקודות למחשבה גם בכיוון הזה...

כמה זמן הגודש שאחרי הלידה?תודה לה''

לא מצליחה לישון מרוב כאבים... 😞

עבר 36 שעות מאז שהתחיל 

כל פעם שיש הקלה בעקבות ריקון , כמובן רק עד הקלה, לא מרוקנת יותר מזה.. מיד מתמלא שוב ממש ונהיה כואבבבבב

אצליDoughnut
בשלב הזה הייתי שואבת ושומרת לי מנות במקפיא לשעת הצורך. לא גרם לי לבעיות וסתימות אח"כ, התאזן למרות השאיבות ונהניתי אח"כ מהמנות השאובות. רק כששאבתי ממש היתה לי הקלה.
תודה! אני לא אוהבת להתעסק עם שאיבות...תודה לה''
וגם, זה כרגע יוצא רק בהרבה מאמץ ועיסויים ולא זורם בכלל...
הבנתיDoughnut

אז זה ממש שונה כי אצלי בגודש אני ממש מטפטפת...

בהצלחה יקירה!

תודה!!!תודה לה''
אולימקלדתי פתח

לא שאיבות אבל כוס טפטופים. לי ממש עזר בלילות הראשונים, גם לא התעסקתי עם סטריליזציה זרקתי את הטיפות שהוצאתי. לא הסוג שמתלבש שלא כזה שאפשר טיפה ללחוץ אז זו שאיבה סופר עדינה, הוצאתי כמה מל וזה עשה הבדל. אבל זוכרת את זה יותר מיומיים...

מזל טוב, תרגישי טוב!!

וואי סיוטט הגודש שאחרי לידהתלמים

תקפיאי מגבות עם מים שסחטת או פדים רטובים

)אני לקחתי מהבית חולים כמה פדים קפואים כאלה וכלפעם שהתחמם עלי הקפאתי שוב)

ושימי על עצמך איפה שגדוש וכואב

אצלי ממש עזר 

גם אני בד"כ שואבת בשלב הזהאפונה
פעם אחת, ואז זה מסתדר.
סיוטצלולהאחרונה

אצלי עובר לחלוטין בערך שבוע אחרי הלידה.

אני כן שאבתי עד להקלה משמעותית, בהתחלה אפילו פעמיים-שלוש ביום ואז פעם ביום, ראיתי שאצלי זה לא הגביר את החלב (עובדה שאחרי מספר ימים זה ירד) אבל מאוד הקל ומנע דלקת (באחת הלידות הקודמות ניסיתי בלי לשאוב כי אומרים שזה לא נכון לשאוב בשלב הזה, כן סחטתי ועיסיתי את המקום ונוצרה לי דלקת).

רק לי הפורום תקוע לגמרי על לפני יומייםאמא לאוצר❤

ומסרב להתעדכן לא משנה כמה פותחת וסוגרת מרעננת וכו?

פתאום חושבת על זה שאם זה לא רק אני אז אף אחת בכלל לא תוכל לענות על השרשור הזה כי אף אחת לא תראה אותו 😅😅

מעניין אם הוא בכלל ישלח 🤷

חחחח בדיוק מה שחשבתיוואלה באלה

זה קרה אתמול בערב מתישהו

לא להאמין כמה אני מכורה😂

קרה לי הבוקר אבל הסתדר תוךדקות בודדות..לפניו ברננה!
משהו השתנה בריפרושoo

אצלי מתעדכן רק בכניסה ויציאה מהפורום ולא מריפרוש הדפדפן

@משה

כלומרoo
אם אני מרפרשת את הדפדפן הוא מביא את התוכן כמו שהיה לפני יומיים 
גם אצלידיאן ד.

רציתי לכתוב מה קרה שהפורום כל כך שקט

עד שהבנתי שיש מלא שרשורים שהוא מסרב להראות לי אותם

חחח היה לי את אותו מחשבההתלבטות טובה
היה לי מוזר ששקט ואין שרשורים חדשים בהנקות של הלילה 
אצלי לא.. אולי זה משתנה מחשב/טלפון?טארקו
גם אצלי ככהתודה לה''
גם ליזוית חדשה
פתחתי שרשור במשוב
גם אני ככהכורסא ירוקה
חח חשבתי שזה רק אצלי😂איזמרגד1
נראה שזה טופלoo
חח שמחה לראות שזה לא רק אניאמא לאוצר❤

ושהצלחתן לענות

ושהצלחתי לראות🤣

כנ"לשמ"פאחרונה
הוצאת התקן מירנהכמהה ליותר

אני אמורה להוציא היום התקן מירנה, אחרי 3 שנים.
יכולות לשתף מינסיון, אם אחרי הוצאה של ההתקן היה לכם דימום שאוסר?
אני פתאום מתלבטת, כי אם בדרך כלל כן יש דימום שאוסר,  אז אולי אדחה את ההוצאה לאחרי חנוכה.

בהצלחה!השקט הזה
מקפיצה לך..

תודה! ❤️❤️כמהה ליותר
אצל כל אחת זה שונהיוקי

לי היה אחרי שבועיים בערך דימום כמו מחזור שאסר

רק אחרי שבועיים?כמהה ליותר

כלאמר ההוצאה עצמה והימים הבאים אחריה, לא היה כלום?

כןיוקי

אבל הרופאה אמרה לי שזה יכול גם להיות באותו היום

בשעה טובה יקרה! שילך בקלות!!תודה לה''
אני עוד לא הוצאתי התקן הורמונאלי אבל עצם ההוצאהאמהלה

אוסרת אצלנו כך שהשאלה מתייתרת אצלי....

הגיוני שאחרי שבועיים יהיה דימום כי הרירית נבנית ואז מתחילה להתפרק

זה מאוד תלוי לפי איזה פסיקה את הולכתסתם אחת
יש דימום, לפי חלק מהשיטות הוא אוסר ולפי חלק לא.
הכי טוב לשאול את הרב שלכם כי יש לזה פסיקות שונותפרח חדשאחרונה
התלבטות לגבי הטיולוןשירה_11

החמוד בן ה 5.5 חודשים עדיין באמבטיה, תכף אעביר לטיולון.

יש לי עגלה של אינגלזינה אלקטה והטיולון שלו כזה גבוה והעגלה בשימוש ב"ה כבר 3 שנים תכף

אני מתלבטת אם לקנות טיולון של אינפינטי מון שהוא נראה נוח ונמוך ושכיבה מלאה וקליל כזה

או להישאר עם הטילון של האינגלזינה

השיקולים בעד לקנות:

נראה יותר נוח, שכיבה מלאה, וזה נראה שאם אקצה להכניס שם את בת ה3 בנוסף לתינוק מידי פעם זה אפשרי

וגם פחות בלאי של השלד של העגלה, הוא בכל זאת כבר 3 שנים בפעולה…

נגד:

חבל על הכסף יש כבר טיולון

אשמח לעצתכן אני חושבת שאני צריכה לשמוע ממנוסות

מקפיצה לך❤️סטודנטית אלופה
תודה לך 💝שירה_11
אני לגמרי בעד טיולון, הרבה יותר נוח לשימושמתואמת

בילדות האחרונות אף השתמשתי בטיולון מהלידה...

בכל אופן, אם העגלה יקרה יחסית, אז זו סיבה טובה לשמור עליה במצב טוב בשביל הילדים הבאים בע"ה, ולקנות טיולון שהוא יחסית זול ובו להשתמש עד שלא יהיה צורך יותר בעגלה בכלל.

וגם זה שאפשר לשים את שני הילדים ביחד - זה יתרון גדול בעיניי... (רק צריך לשים לב שהגדולה זהירה מספיק על הקטן)

אני אוהבת טיולוןושלומית.

הרבה יותר קליל וכיפי.

וגם אוהבת לקנות אותו ביד 2 ואז זה גם לא הרבה כסף...

לא מזמן חידשתי טיולון, בה מצאתי במצב מעולה קרוב לבית

כשאתן רושמות טיולון אתןשירה_11

מתכוונות לטיולון שהוא לא של העגלה?

כן, ברור.מתואמתאחרונה
תיק לידהלומדת כעת

1. יש מה לקחת משאבת הנקה בתיק לידה?

2. נשים עם ילדים שהיו אחרי הלידה אצל ההורים

אתן מכינות מראש גם תיקים לילדים?

אני לא מבינה איך אני אמורה להתכונן לתיק ללידה וגם בנוסף לשהות בבית שלא שלי. בוחרת בזה בלב שלם אבל זה מאתגר.

מנסה לחשוב מה הכי הגיוני

נראה לי הכי הגיוני להביא מראש את כל הציוד של הבייבי להורים לארון מסודר שם ורק הדברים של הילד הגדול (חח בן שנה וחצי וכבר גדול) יישארו כרגיל בבית פה. אחרי הלידה בעלי פשוט יקח איזה 5/6 בגדים של הילד ושלו ויביא להורים...

נשמע הגיוני? אשמח לשמוע מנסיון של נשים שעשו את זה

כמה זמן מתכננים להיות אצל ההורים?ים...

מה המרחק מהבית? 

אני חשבתי להיות כמה ימים אצל אמא שלי עם התאומים, בסוף ברחנו אחרי לילה אחד הביתה

היה צפוף ולא נוח, והמזגן לא הגיע לחדר, היה חם נורא

מתכננים שבועיים, מקווה שאפשרי...לומדת כעת

גרים רחוק. אזור השעה נסיעה... 

לא יודעת אם החוסר סדר אצל הגדול יהיה שווה את העזרה של אמא...

אם לא יסתדר אז נחזור לפני, אבל אז זה אומר שאני מוותרת על העזרה מאמא.

לגבי 1השקט הזה
ביומיים שבהם נמצאיפ בבי"ח עוד אין חלב, זה רק קולוסטרום אז אין מה לקחת משאבה. אם מאיזשהי סיבה תצטרכי לשהות יותר בבי"ח, תוכלי לדאוג שיביאו לך מהבית/ להשתמש במשאבות של בית החולים.

לגבי 2, הכנתי תיקים לילדים אבל ליומיים שאני בבי"ח. אחכ חזרתי הביתה

כמה זמן את מתכננת להיות אצל ההורים? זה משמעותי להחלטה בעיני

תודה...לומדת כעת
מקווה שבועיים
שאלה גם של מרחקחנוקה

וגם של התנהלות

למשל, חמותי מעדיפה שיביאו לה 2 בגדים של הילדים ובערב היא פוט משה במכונה במייבש ומלביהש למחרת. עדיף לה מאשר לנסות להתאים חולצה למכנס וכו...

אני הולכת לביח עם כלום פחות או יותר כי אין לי כמעט בגדים בסוף ההריון ולא מתאים לי שישבו בתיק לידה, אבל גרים ממש קרוב, ובעלי עם רכב, ובכיף יוצא אחרי הלידה להביא לי מה צריך, 40 דקות גג הוא אצלי חזור.

הז סתם אני אישית אבל כוונתי לומר שיש כל מיני פרמטרים טכניים שמשפיעים על הענין.

עוד נקודות

כמה מקום יש אצל ההורים וכמה נח לאחסן שם חפצים

האם יש שם ואצלכם מייבש

מי עוד חוץ ממך מתמצא בפריטים האלו )בעלי בלידה ראשונה לא ידע להוציא מהארון שלי גרב. אחותי באה לארוז לי בגדי החלפה למחלקה...(

הבנתי, אוקי תודה רבהלומדת כעת

אנחנו גרים רחוק אבל יש הרבה מקום אצל ההורים, גם מייבש וגם אני די סומכת על בעלי שיבין איזה בגדים להביא לילד (במקסימום הוא מביא הרבה מדי, שזה עמוס אבל לא נורא)

לגבי 1שלומית2

תלוי מה היה לך הנסיון בלידה קודמת

אני באחת הלידות כן שאבתי כבר בבית חולים

הייתי מכינה מראש גם לגדוליעל מהדרום
לק"י

אלא אם כן בעלך ממש בעניינים, ויודע מה להביא.

עונה ךבשורות משמחותאחרונה

1. כן כדאי להביא איתך משאבה ידנית, לא תמיד צריך אבל יש מקרים שצריך ותמיד טוב שיהיה לך כבר בביח

2. כן עדיף

תכיני תיק רק לזמן השהות בביח ולפני שאת נוסעת להורים תעברי בבית ותכיני לך תיק

ולילד הפעוט תביאי 10 חליפות ו-2 פיג'מות לא תצטרכי יותר מזה לדעתי

חנוכה עם הילדים..הילושש

אז החנוכה שלנו הוא די רגיל.. 

היום עושים אצל חמותי הדלקה עם כולם, וביום האחרון הזמנתי את המשפחה שלי אליי-מקווה שיצא לפועל.. 

באמצע- בעלי עובד בערבים עד מאוחר. 

ואני עם הילדים לבד. 

אז מחפשת דרכים מעניינות להעביר להם את חנוכה.. שיהיה שמח. 

* אנחנו עובדים, הגדול בקייטנה עד 16.00 והקטנה במעון גם כן.. אז ימים רגילים לגמרי.. 

באלי לצאת איתם להצגה או משהו.. לא מצאתי משהו מתאים במחיר סביר.. 

נראה לי שעם קטנים יותר קל לחגוגיעל מהדרום

לק"י

הם נהנים מדברים קטנים.

בני כמה הם?

בן 4 ובת כמעט שנתייםהילושש
אז משחק בסביבוניםיעל מהדרום

לק"י

אפשר טפטופי ניירות על דף עם הגדול.

לקחת גליל נייר, להדביק מסקנטייפ על צד אחד (על הפתח), לצייר עליו עם טוש לא מחיק, ואז להכניס פנס לתוך הגליל ולהאיר על הקיר.

לאפות ביחד עוגיות או לקשט סופגניות.

לשיר ולרקוד.

ואנחנו גם עושים סביבון עם הפתעות בפנים. אפשר לתת לילדים לקשט.

פחות מתאים הצגות בגיל הזהאמאשוניאחרונה

אלא אם יש במתנס השכונתי,

ואז מה שהם מבינים, זה נחמד בלי טרחה מרובה.

אם תלכי להצגות בסגנון של תיאטרון, מה תעשי אם הקטנה תבכה והגדול ירצה להישאר בהצגה?

וגם תכלס חבל על הכסף.

אפשר לעשות כל יום משהו אחר קטן נחמד.

אתלי מאוד אהבו פנסים וסביבונים מדליקי אורות או צבעוניים.

אפשר להכין להם כתרים (או לשמור מהגן אם שרד..)

שירים, ריקודים קצת, ארוחת ערב וזהו..

את מדליקה איתם נרות?

אם הם הולכים לישון לפני שבעלך חוזר, כדאי להדליק איתם גם לפני כן כשהם ערים עדיין

ואח"כ את ההדלקה האמיתית תעשו אתם כזוג.

אנחנו מגיל דיי קטן התחלנו סביבון הפתעותטארקו

הכנתי סביבון מקרטון(כמו שיש בגן, ואפשר להגזים פחות ולקנות מוכן..)

ואז כל יום אחרי הדלקת נרות יש הפתעה קטנה בסביבון.. לא משהו גדול בכלל! אני שמה בדכ יצירות/הפתעות של שקל כאלה/דברים שגם ככה תכננו לקנות(נגיד השנה ביום הראשון יהיה פניני הלכה לילדים החדש של חנוכה, שאר הימים יהיו ממגירת ההפתעות אלא אם במקרה אגיע לחנות לקנות דברים במיוחד)

זה משהו שממש מחכים לו והופך את כל החוויה של הדלקת נרות לזמן משפחתי כייפי..

מדליקים נרות

שרים מעוז צור

מביאים סביבון הפתעות

ואז נשארים ביחד סביב הנרות, לפעמים יש משהו טעים כמו ספינגים אבל לא כל יום, מתעסקים בהפתעה החדשה, מנגנים קצת אם זורם, משחקים בסביבונים... ואז ארוחת ערב ולישון

זה עדיין החג הכי כייפי שיש!

אפשר גם לעשות יצירות לקשט את הבית זה גם מכניס לאווירה ממש

אנחנו שמים אחרי ההדלקה שירי חנוכההשקט הזה

ורוקדים איתן.. זה עושה אווירה כיפית ולא דורש הרבה.

בימים שאנחנו בבית אם יש לי כח,  מכינה משהו שמתאים לחג- לביבות/ ספינג' משהו שובר שגרה קצת

אנחנוכורסא ירוקה

קנינו להם דברים של יצירה - לצביעה, וחוברת למי שרלוונטי (ממקסטוק, משהו חמוד של חנוכה) וכל יום נעשה יצירה או שנכין מאכל טעים (לאו דוקא קשור לחנוכה) או משהו בסגנון.

אולי נקבע גם הדלקת נרות אחת עם שכנים שהם חברים.

ילדים בגיל הזה לא צריכים הרבה. פעילות אחת נעימה זה חוויה מספיקה בשבילם 

ילדים קטניםבאתי מפעם

שירים של חנוכה, לרקוד איתם, לשחק על הרצפה בסביבונים ולטגן סופגניה. מהמם.

הצגות בעיני זה לרוב תרבות יוון ואז זה יוצא בדיוק ההיפך החג... 

יצירות של המקס סטוק, מכניס לאוירה וזול. מדבקות, דפPandi99
איך אתן מתמודדות עם קנאה?אנונימית בהו"ל
אבל בצורה חיובית ולא בדרך של לחפש מה רע אצלו/לו
שני דבריםאפרסקה
1. להבין שמה ששלה שלה, וזה לא משפיע עליי וזה שלה יש לא אומר שבגללה לי יהיה פחות

2. מנסה להרבות אהבה ולהרגיש שהיא קרובה אלי. הרי אם אחותי תזכה עכשיו במיליון דולר בטוטו, לא אשמח בשבילה? כי שמחתה זו שמחתי ואין מה לקנא. אז גם אם יש משהו לחברה ומקנאים, להתחבר יותר ולאהוב יותר, ומתוך כך שמחתה זו שמחתי!

לא נלחמת בזהרק רגע קט

נותנת לעצמי להרגיש הכל, מגיעה עד לתהומות העצב. גם אם זה כולל לחשוב מחשבות רעות על מי שאני מקנאת בו.

ואחרי זמן מה הדברים נרגעים ואני מצליחה לראות את המצב טוב יותר ולהרגיש יותר טוב.

פשוט מקנאתכורסא ירוקה
מתאווררת בדיבור על זה עם מישהו קרוב לי שיכול להכיל, ובודקת אם הנקודה שהקנאה יושבת עליה היא בידיי לשנות
מנסה להזכיר לעצמי את כל הדברים שזכיתי בנםתודה לה''
ולהודות עליהם לה'
התמודדות לא קלה. ומוכרתזברה ירוקה

קוראת דברי אמונה. מה ששלי שלי

ומתפללת להצלחתו

להפריד בין הקנאה לרצוןאיזמרגד1

פשוט להגיד אני ממש רוצה ש... ולהכיר בזה שיש משהו שאת מאוד רוצה וכואב לך שאין לך אותו. זה לא קשור לזה שלאחרים כן יש, ואם יש משהו שאני רוצה אני מפרגנת אותו גם לאחרים, שיהיה להם, למה לא🤷🏻‍♀️ זה לא לוקח ממני. זה רק מציף לי את הכאב וזה בסדר.

ואם זה רלוונטי לנושא שאני מקנאה בו- להזכיר לעצמי שבחרתי בבחירות מסוימות ולמה בחרתי בהם, גם אם הם מבאסות אותי.

חיפוש פנימיהמקורית

למה אני רוצה מה שיש לו/ לה?

זה בר השגה? אם כן, יוצאת לדרך

אם לא, אז אמונה. מה ששלי שלי ומה שלא אז לא.

זה דורש כנות פנימית. האם מדובר בחסמים שלי או באמת המציאות היא כזו שאין באפשרותי לשנותה או שבחרתי דרך מסוימת שיש לה מחירים כאלה ואחרים

אניooאחרונה

רואה בקנאה רגש מצוין להעלאת המודעות

מה חסר/ כואב לי

ולמצוא דרך לענות על הצורך/ לטפל בכאב

אולי יעניין אותך