ומקווה שהם יהיו לך נכונים ומתאימים.
את כמובן יכולה לקחת רק מה שמתאים לך…
קודם כל, אני רוצה להגיד לך שאני ממש ממש מעריכה אותך על זה שאת ממשיכה לשמור את המצווה הזו למרות הקושי הגדול שזה גורם לך.
ויש לך זכויות גדולות על העניין הזה.
ברור שכולנו רוצים שואפים לקיים את המצוות מתוך חיבור, והרגשה פנימית שזה מתאים לנו ונכון לנו.
וזה באמת מה שעתיד לקרות בגאולה, בעז"ה בקרוב...
אבל בינתיים, כשאנחנו נמצאים במצב של הסתר וריחוק מהקב"ה, ואנחנו לא מרגישים ולא רואים את אור הנשמה והעולמות הרוחניים, אז יכולות להיות מצוות שבאמת קשות לנו ואנחנו באמת מתקשים בקיום שלהם.
והבחירה שלך לקיים את המצווה הזו למרות הקושי הגדול, ולחזור על זה שוב ושוב כל חודש, זו גבורה גדולה. וזו ממש המלכת ה' דווקא מתוך עומק עולם החומר וההסתר.
אני מעתיקה לך קטע של הרמח"ל על העניין הזה, שלדעתי הוא ממש מחזק. יש עוד הרבה, אבל זה קטע ששמרתי לעצמי -
"כִּי הָאָדָם הוּא הָעוֹבֵד עֲבוֹדָה מַמָּשׁ, הַלּוֹחֵם עִם הַיֵּצֶר הָרַע וּמְכַבֵּד לַה' יִתְבָּרַךְ יוֹתֵר מִכָּל שְׁאַר הַנִּבְרָאִים. כִּי כֵּיוָן שֶׁאֵין בָּהֶם יֵצֶר הָרַע אֵין כְּבוֹדוֹ שֶׁל מָקוֹם עוֹלֶה כָּל כָּךְ מֵעֲבוֹדָתָם כְּמוֹ שֶׁעוֹלֶה מִן עֲבוֹדַת הָאָדָם, שֶׁהוּא צָרִיךְ לַעֲמֹד נֶגֶד כָּל הַמִּלְחָמוֹת הַקָּשׁוֹת שֶׁעוֹשֶׂה לוֹ יִצְרוֹ, הַכֹּל בַּעֲבוּר עֲבוֹדָתוֹ שֶׁל מָקוֹם וּכְבוֹד שְׁמוֹ, וְהַכֹּל בִּבְחִירָתוֹ."
(מתוך ההקדמה למאמר הוויכוח)
לגבי מה שכתבת על הקושי עם המצווה עצמה, אני לא אפרט עכשיו, למרות שיש לי הרבה מה לכתוב. אני לא יודעת אם את במקום שרוצה לשמוע.
בדיוק כתבתי משהו על שלושת השבועות, שמתייחס לעומק של מצוות הטהרה, ולקשר שלה עם גאולת עמ"י. אם זה כיוון שמדבר אלייך, את יכולה לקרוא, הנה הקישור -
על שלושת השבועות, והחיבור שלנו כנשים לחורבן - הריון ולידה
בכיוון הזה כתבתי עוד דברים בפורום בעבר (עם הרחבות לכמה כיוונים, כל פעם לפי הקשר השרשור).
ועכשיו אני לומדת בקורס של ליאון קנדיל דברים חדשים שלא יצא לי לשתף בפורום.
בגדול היא מרחיבה יותר על העבודה האישית (והזוגית) שהמחזור החודשי מכוון אותנו לעשות כל חודש, שממש מתחברת מצד אחד לתהליכים הנפשיים שהשינויים ההורמונליים מכוונים אותנו לעבור, ומצד שני לתיקון שאנחנו צריכות לעשות על חטא אדם הראשון.
אם את רוצה לשמוע יותר על משהו מהדברים שהזכרתי, אני אשמח לפרט.
ואם לא מתאים לך עכשיו, זה גם בסדר גמור.
חיבוק גדול על הקושי שאת עוברת, ובאמת מעריכה מאוד מאוד את המאמץ שלך למרות הקושי❤️❤️❤️