מנסה לסכם גמילת כמה ילדים עם עכובים שונים.
- גם לנו הגן לא הביע נכונות לעזור , כנראה שככה זה בהרבה גנים.
- גם אני לא חיכיתי לתמיכה של הבעל, למרות שבדרך כלל אני הכי בעד לעשות הכל יחד ,
במקרה כזה הרגשתי שכן צריך דחיפה ממני.
אבל לקחתי בחשבון שלא תהיה לי תמיכה ממנו בנושא.
זה היה תהליך ארוך מאד אז בהמשך כן הגיעה ממנו תמיכה.
- חשוב מאד לדעת עם עצמך למה את רוצה לגמול?
אם באמת את רוצה תעשי את התהליך מתוך אמונה במטרה,
אם זה לחץ של עד תאריך מסויים,אין טעם אפילו לנסות.
לילדים יש חיישנים לרגשות של ההורים והילד ירגיש את הלחץ שלך וילחץ ( גם אם הוא לא מראה את זה כלפי חוץ) ולא ישתף פעולה.
- לי לא התאים יועצי גמילה ,כי היו להם הרבה מנטרות שלא הוכיחו את עצמם -"כל בקר תגידי מול המראה שאת בטוחה שהיא תצליח ותוך שבוע היא תהיה גמולה"- לא עבד , חוץ מזה שדיברתי עם המראה חודשים ארוכים
"רק תאמיני שכמו שאפשר לאלף חתולה גם את הילדה אפשר לאלף" - לא עבד , כנראה שבן אדם הוא יצור יותר מורכב
-ותוכניות התנהגותיות גם יצרו אצלנו יותר נזק מתועלת, לאחד זה יצר לחץ ועצירויות שלקח לנו כמה שנים להיפטר מהן,
לאחר זה לא הזיז " אני מסתדר גם בלי השוקולד"
מסקנה שלי מכל הנ"ל - לא הצוות בגן יכול לעזור ולא יועצים חיצוניים, רק את! שמכירה את הילד ויודעת מה הנקודות חוזקה שלו ומה הנקודות חולשה שלו.
ניסיתי ל"אבחן " מה הבעיות של הילד שמפריעות לו בתהליך ולמצוא פתרונות נקודתיים לבעיות האלו.
הפתרונות הגיעו מרופא ילדים, ממרפאה בעיסוק,ומסייעת בגן שהיא אמא למשפחה ברוכה ונתנה לי עצות מגמילה של ילדים רגילים שלה.
אבל כל פתרון אני חיפשתי ויישמתי לבד בתוך התהליך , כמו שכתבתי קודם - אין מי שיכול לתת לך פתרון כולל לכל התהליך.
כמה רעיונות שאולי יוכלו לעזור לך-
רופא ילדים אמר לי שכשיש עכוב לילד לוקח לו הרבה זמן לבצע תהליך שלילד רגיל יקח מהר, וגם כאן זה בדיוק אותו דבר-
כמו שבהליכה- התאמנו הרבה על הפעולה הזו עד שלמד ללכת בעצמו, אז גם בגמילה- להתאמן הרבה עד שיקלוט , צריך הרבה הרבה זמן והרבה הרבה סבלנות.
קשב וריכוז - קשה לו לשבת על כסא רגיל,אז בוודאי שבשרותים קשה לו לשבת ,
קנינו ספרים מיוחדים לשרותים, והארכנו את משך הזמן שיושב שם, גם אחרי שעשה נשארנו עוד כמה דקות,כדי שלא יהיו אחר כך עוד פספוסים.
שחרור- השרירים שלו נוקשים אז רצנו הרבה בגינה, טיפסנו וקפצנו כדי ללמד את הגוף להרפות את השרירים, בשרותים היו לנו בועות סבון שיעבוד על שרירי הפה וקרם לעיסוי ברגליים כדי להרפות את הגוף.
רוגע שלי ושל כל המשפחה - קניתי מבשמי אוויר כדי שיהיה ריח נעים בבית.
קניתי המון מטליות ותחתונים,אז לא הייתי בלחץ של כביסות ,נוצרה שלולית- פשוט מנגבים ועוברים הלאה.
להשתדל שלא יהפוך את הילד ל"בעית הבית" אלא לתקופה נעימה לכולם.
אז כשהוא הצליח,לא רק הוא קיבל שוקולד, אלא הוא חילק שוקולד לאחים שלו והם שמחו בשמחתו עודדו אותו.
וכמובן ראשית לכל- תפילות!תפילות! תפילות!
אני התפללתי על זה וגם הילד התפלל-ביקש מה' שיעזור לו להצליח ( במבט לאחור זה גם נתן לו דחיפה "פסיכולוגית" לממש את הרצון הזה).
וברגעי קושי תחשבי על העתיד - עוד כמה שנים- נתת לילד מתנה ענקית - עצמאות ! ובגרות! והתקופה הקשה גם אם היתה ארוכה מאד היא הפכה לנחלת העבר.
בהצלחה גדולה💗💗💗