עצוב לי מה שנהיה ממנו 😞מק"ר

יותר מדי סרטונים ראיתי היום (היה יום המתנה כזה, עם יותר מדי זמן מיותר)

יותר מדי צעקות אחד על השני

יותר מדי הצקות/הפרעות אחד לשני

יותר מדי נאצות וקללות

יותר מדי פילוג

ועוד בימים כאלה

אולי הדעה הפוליטית שלי ברורה בעניין, ועדיין כואב לי שיש צד שני שקשה לו, שמרגיש בעבר השני של הירדן. שמרגיש לא אח.

ראיתי היום איזה ציטוט ממישהי שכתבה באחת הרשתות: "זוכרים ששרנו במרפסת שבת אחים ואחיות?"

זה היה מדוייק מדי

אנחנו מחכים לאיזה אסון שיאחד אותנו חזרה? לזמן מלחמה? למה?

יש דרך חזרה בכלל מהשיסוי הזה?

מודה שעד היום השתדלתי להתנתק ולא להחשף פשוט לכל הנושא הזה. היום כאמור היה לי יותר מדי זמן להעביר וזה התוצאה

זה היה סתם פריקה

הולכת לישון עם מועקה 

וואי ממש אתך בזהDoughnut

משתדלת מאד לא לקרוא חדשות, לא להיחשף לכל הדברים הכואבים.

ועדיין אנחנו חיים פה והרבה ידע זולג מכל הכיוונים גם בלי לפתוח חדשות.

זה ממש עושה לי לא טוב. עצוב מאד בלב.

תקופה קשה מאד לעם ישראל בארץ ישראל.

להזכיר לנו שאנחנו עדיין בגלות, מחכים למשיח. רק שגלות בין אחים הכי כואבת...

גם אני מועקת..אוהבת את השבת

כתבת מדוייק ככ..

ו'השיסוי' שכתבת- ככ מדוייק..

מסכימה ממשבאר מרים

מצרפת סיפור ששלחו לי..

נותן קצת תקווה..

ואי ככ ככ מזדהה. תחושות קשותפרח לשימוח🌷
לי לא עצובoo

השיסוי הזה היה קיים תמיד, בעוצמות עולות ויורדות, נגד מיעוטים: חרדים, ימין קיצוני, שמאל קיצוני וערבים (משני הכיוונים).

פשוט עכשיו הפילוג הוא בין שתי קבוצות גדולות והוא בעוצמה חזקה.

הדעה הפוליטית שלי: לאפשר לכל אדם לחיות כפי אמונתו בלי לכפות עליו אמונות אחרות, לחיות עם מקסימום הכלה כלפי האחר והשונה, מה שלא קיים היום אצל שום קבוצה פוליטית, כל אחד כופה את עצמו על האחר.

אולי בעקבות הימים הללו, אחרי ששתי הקבוצות חוות על בשרם את תוצאות הפילוג הגדול הזה, אולי זה יוביל לקצת יותר סבלנות באופן כללי וגם כלפי מיעוטים.

גם לי.טארקו
ממש קשה לי

וקשה לי שזה שוליים אבל זה מה שמציגים בכל הכוח.

ראיתי פוסט של אמיר מויאל על "הרוב השפוי" שמסכם את זה ממש יפה.

שתפי אותי בפוסט, מחפשת להתעודדמק"ר
לא הצלחתי למצוא אותו...טארקו
ראיתי באינסטגרם ואני מניחה שהוא העלה גם לפיחסבוק
אין לי את שניהם מק"ר
אותי משמח הבירור החשוב הזה!אם מאושרת

התקשורת בוחרת להדגיש לנו צעקות ומריבות,

אבל זה בכלל לא מייצג את המצב בעם!

למעשה רוב רובו של העם אוהב זה את זה.

והצעקנים שבוחרים לצעוק ולהרעיש בלי קשר למציאות.

קראתי את החוק שעבר אתמול ולא הצלחתי להבין איך הוא פוגע בדמוקרטיה 🤔.

וכשאני עוברת ליד הפגנה אני רואה קומץ אנשים שכל אחד מפגין על משהו אחר,

זה נותן תחושה שיש כאן פרפורי גסיסה של דת שאנשים המציאו, וחשבו שלנצח הם ישלטו , והמציאות לא עבדה לפי התכניות שלהם.

ועדיין לא הצלחתי להבין איך החוק פוגע להם בדת הזו🤔

אז זה נראה שמתקיים כאן ברור דתי- אמוני חשוב.

ועלינו לשמוח מכך שנבנית קומה נוספת בתחיית עם ישראל בארץ ישראל!

מצטטת כמה פסקאות של הראי"ה זצ"ל שחזה את המהלכים האלו כבר לפני 100 שנה!

תחיית הקודש. אני שואל את עצמי, היתכן שתחייתנו הלאומית תהיה רק תחיה חילונית, והקודש יעמוד רק על המצב הגלותי, בלא התעוררות של חיים, בלא התחדשות של גאולה? היתכן להיות ככה? לא ולא, תשיב כנסת ישראל כולה. יודעים אנו כולנו, שמקור חיינו הוא הקודש, והקודש מוכרח הוא להראות את כוחו המקורי. וסוף כל סוף יוכר לכל, שגם אותות התחיה של החול- הקודש הוא הפועל אותם, וכחו הוא המחדש את הנפלאות הגדולות שעינינו רואות. תחיית הקודש בישראל ובארץ ישראל מוכרחת לבוא, והיא בא תבוא.

וההנחה ברורה היא: תחיית עמנו מוכרחת להיות תחיה שלמה, תחיית גוף ותחייתנשמה, תחיית חול ותחיית קודש. ולא עוד אלא שכל מגמתה של התחיה החילונית היא רק כדי להביא אותנו לידי תחיית נשמה, לידי תחיית קודש.

(מאמרי הראי”ה, עמ’ 336)

אגרת תקעא

הדת בישראל. אור  ד׳ שבנשמתו, הבעת החיים היותר עצמיים והיותר פנימיים שלו, מה שנתן ונותן לו את הכל, שמעמידו על הרום העליון של במתי־ארץ, על המעמד של מורה האנושיות כולה — אי־אפשר שתנועת-החיים שלו תהיה פרודה ונעקרת ממקור-חייו זה. תקות-תחייתנו היא הרבה יותר עליונה מלהיות תלמידים קטנים או גדולים לאירופא הקולטורית, שאשרה מוטל בספק גדול. והציוניות מוכרחת היא לשוב אל מקור החיים של האומה מראש-צורים ואי-אפשר שדבר לא יהיה לה עם הדת. זהו חיקוי שפל, והרבה יותר מחפיר מהחיקוי הציורי של שינוי מקום-המקדש שב”תל-אביב״ שבצדק הרעיש עליו “אחד העם” את המחנה בשעתו .

אגרת תתפב

לא יכלו ה”מודרניים” שלנו להבין אחרת כ”א שהציונות היא הכנסת זרם לאומי אירופי בכנסת ישראל, והמודרניות האירופית הלא היא רואה בכל עוז לקרוע את הציבוריות החברתית מן הדת, ע”כ גם בציוניות צריך להיות כך לפי דעתם. אבל הלב הישראלי החסון יודע הוא שלא כצורנו צורם , ואם כל העמים ילכו איש בשם אלהיו , או בלא שום שם של איזה אלוה, לעולם אנחנו נלך בשם ד’, עומד הוא ברתת לעומת תנועה ישראלית לאומית שאין אור הקודש מתנוצץ בגאון עולמים על ראשה.

הסבראמאשוני

אחד מהעקורונות הכי חשובים בדמוקרטיה זה הפרדת הרשות המחוקקת, המבצעת והשופטת.

הרשות המבצעת זאת הממשלה. המחוקקת זאת הכנסת.

ובמציאות הפוליטית שלנו הממשלה למעשה שולטת בכנסת בגלל "משמעת קואליציונית".

כלומר ברגע שהורכבה הממשלה שהיא מהווה את הרוב בכנסת, אין בעצם כמעט משמעות לכנסת. כי כל מה שהממשלה בוחרת לקדם יתקבל אוטומטית בכנסת בגלל שמי שיעיז להצביע נגד מהלך מסויים יעוף מהממשלה.

הפגיעה בעצמאות הכנסת היא לא חדשה, אבל התעצמה מאוד בממשלות האחרונות.

איילת שקד לא העיזה להצביע נגד חלק מהחוקים שהיו מאוד מנוגדים לעמדה הפוליטית.

כנ"ל סילמן. ועכשיו גם גלנט. ובכלל אין באמת שיח וריבוי דעות. יש קואליציה ואופוזיציה. והצבעות אוטומטיות.

אז ההפרדה בין הרשות המבצעת למחוקקת הלכה לפח.

נשאר רק עצמאות מערכת המשפט.

היא הגורם היחיד שיכול לעצור בעצם החלטות לא סבירות של הממשלה שנובעות מגחמה פוליטית ולא מצורכי המדינה.

תקחי לדוגמה מקרה שהממשלה מחוקקת שאסור לנשים לצאת לעבוד וללמוד, ואפילו שאין להם זכות הצבעה.

תיאורטית אם הממשלה רוצה- היא יכולה להעביר חוק כזה.

או ניקח דוגמה יותר קיצונית- עובר חוק שרק מי שקוראים לו בנימין נתניהו ויש לו וילה בקיסריה, יכול לשמש ראש ממשלה,

הדרך היחידה לפקח על החלטות המדינה היא דרך בג"צ.

בחוק יסוד השפיטה נאמר שבג"צ יכול לפסול חוק של הממשלה בגין "עילת הסבירות".

כלומר בדוגמה שנתתי, בגצ יכול להחליט שהפגיעה בזכויות הנשים היא לא סבירה.

לאחר שהתיקון עבר, כבר אי אפשר לפסול חוק בטענה לעילת הסבירות.

יש עדיין סיבות אחרות לפסול כמו עילת המידתיות וכו'.

אבל החלשת היכולת של מערכת המשפט לפקח על החלטות הממשלה ששולטת למעשה בכנסת, פוגעת למעשה בדמוקרטיה.

הטענה של הימין היא שמלכתחילה המעמד של מערכת המשפט כגורם מבקר של הממשלה, בלי שיש ביקורת על מערכת המשפט, היא לא מאוזנת, ולכן צריך להחליש את הכוח של מערכת המשפט מול הממשלה.

כלומר גם הימין טוענת שמדובר בהחלשת מערכת המשפט מול הכוח של הממשלה, רק שהם טוענים שמה שהיה לפני כן היה לא מאוזן ואח"כ יהיה מאוזן.

והשמאל טוען שלפני כן היה מאוזן ואח"כ לא יהיה מאוזן.

לדעתי האישית הפער בין התפיסות נובע מהחיכוך הבלתי פוסק בין מגינה יהודית לדמוקרטית.

מערכת המשפט מחוייבת לעקרונות הדמוקרטיה ולא לעקרונות היהדות. לכן תוצאות השפיטה למעשה תמיד יתנו משקל רב יותר לדמוקרטיה על פני היהדות.

למשל בדיון האם לבריכת שחיה יש סמכות לאסור לגברים/ נשים להיכנס בזמנים מסויימים לבריכה (כמו במקרה של הבריכה בקריית ארבע)

אז מבחינה דמוקרטית אין פה שאלה בכלל.

יש אזרח שרוצה להיכנס לבריכה, וזכות השוויון עומדת לצידו. איזה טענה דמוקרטית עומד מנגד?

אין כזאת. ולכן בשביל אישה אחת שרוצה לשחות בזמן שמוגדר לגברים, כל הגברים לא יכולים לשחות.

הם לא יכולים מבחינה דתית, לא מבחינה דמוקרטית.

התוצאה של הדבר הזה לא מוצא חן בעיני ציבור גדול במדינה.

ולכן רוצים להחליש את הדמוקרטיה דרך החלשת מערכת המשפט כדי לחזק את הכנסת והממשלה שמייצגים את האוכלוסיות השונות לפי גודלם בחברה. כלומר הממשלה מייצגת באופן נאות את היחס בעם בין מגינה יהודית לדמוקרטית בניגוד למערכת המשפט.

כלומר, בסוף, כולם טוענים שהרפורמה (דיילת הסבירות היא הצעד הראשון בה)

תוביל לפגיעה בערכי הדמוקרטיה.

הויכוח הוא על השאלה האם זה חיובי, שלילי, האם ערכי הדמוקרטיה הם מעל ערכים אחרים או לא וכד'.

בין שאר הדברים יש גם את הביקורת על שיטת הסניוריטי ובכלל על דרך בחירת השופטים, שגם אם נסתכל רק בעיניים דמוקרטיות בלי לערב בכלל את עניין המדינה היהודית,

גם זה בפני עצמו לא הכי דמוקרטי. אבל הרפורמה (לפחות החלק שמקודם כרגע) לא מתמקדת בחלק הזה, אלא ביחס בין החלטות הממשלה מול החלטות מערכת המשפט.

רק תיקון קלהיופי שבשקט
הרשות המבצעת היא המשטרה
הרשות המבצעת היא הממשלהאמאשוני
לא, היא הרשות המחוקקתוהרי החדשה
המשטרה המבצעת ובית המשפט השופטת. 
הממשלה היא הרשות המבצעתאר

מצטטת מויקיפדיה

בדמוקרטיה פרלמנטרית, ממשלה שממונה באמון הפרלמנט היא הרשות המבצעת. לדוגמה בישראל, בהתאם לחוק יסוד: הממשלה - "הממשלה היא הרשות המבצעת של המדינה" ו"הממשלה מכהנת מכוח אמון הכנסת"[2]. סמכויות הממשלה מוגדרות בחוק יסוד הממשלה ובחוקים אחרים, אך בנוסף יש לה סמכות שיורית, כלומר כל הסמכויות שלא נמסרו לגוף אחר[3]. לממשלת ישראל יש גם סמכויות חקיקה, כמו הסמכות לקבוע תקנות, מתן צווים והתקנת תקנות לשעת חירום.

הרשות המחוקקתסליל

זו הכנסת.

המבצעת זו הממשלה, שיש לה זרועות ביצוע כמו צהל ומשטרה.

השופטת זה בית המשפט

החוקים עוברים בכנסת, מצביעים עליהם 120 חברי כנסת.

לא כל חברי הממשלה הם חברי כנסת.

נכון, צודקת.והרי החדשה
תודה על מה שכתבת בצורה רהוטה ומפורטתמק"ר

וזה עושה לי עוד יותר עצוב

כי זה בעצם אומר שקלוש הסיכוי שנצליח לחיות בשלום זה לצד זה דתיים וחילונים

על אף שאחים אנחנו

לא, זה לא אומר ככהשיפור
יש כאן תהליכים שמשתנים כל הזמן. וה' משגיח ומסדר את הכל מלמעלה. גם אם אנחנו לא מבינים איך פיסת המחלוקת הנוראית הזאת יכולה להיות חלק מתהליך גאולה.
תודה שכתבת~מרמלדה
ידעתי את כל זה בתאוריה, אבל את ניסחת את זה בצורה כ"כ בהירה וברורה, ממש עשית לי סדר.

והאמת שלדעתי זה דווקא מעודד, לדעת שהויכוח עכשיו זה על מהות המדינה היהודית ומה הערכים שאנחנו רוצים שיובילו אותה.

יקרה זו טעות של הרבה אנשים אני ממש לא מאשימה אותךבתי 123

אבל זה לא נכון. התקשורת בעלי אינטרסים משקרים לאוכלוסיה כדי ליצור מלחמת אחים

א. לא ביטלו את עילת הסבירות אלא צמצמו אותה.

ב. הכלי הכי חזק של בית המשפט בנוגע לפסילת חוקים הוא השפיטה לפי חוק יסוד. כלומר לפי הדוגמה שנתת תיאורתית הממשלה יכולה לחוקק חוק שנשים לא יצאו לעבוד אבל בית המשפט יפסול אותה כי החוק מנוגד לחוקי יסוד.

עילת הסבירות מדברת על חוקים שאינם מנוגדים לחוקי יסוד אךא לפי דעתו של השופט זה סביר או לא. הבעיה שמה סביר ניתן לדעתו האישית ודעתו של השופט היא לרוב נוטה לשמאל

^^^בדיוק מה שכתבת!אם מאושרת

תודה על ההסבר המדוייק שלך!

@אמאשוני כתבת מאד יפה, אבל זה לא החוק שעבר אתמול וזו לא הרפורמה המשפטית,

זה מה שהתקשורת מפמפמת לנו והוא פשוט לא משקף את הרפורמה המשפטית באמת.

וגם אם מה שכתבת זה באמת החוק שהיה עובר אתמול, זה עדיין לא פגיעה בדמוקרטיה! הדמוקרטיות אחרות בעולם יש הרבה יותר עצמאות לרשות המחוקקת!

ואחרי שלפני 18 שנה בג"ץ סרב להתערב בחוק הגירוש , שזה הרבה יותר פגיעה בדמוקרטיה - להוציא אדם מהבית שלו מאשר לא לאפשר לאישה לשחות בשעה של גברים! אז שיפסיקו לשחק אותה שוחרי דמוקרטיה!!!

השיח עם כל סימני הקריאה לא נעים ליאמאשוני
היא הגיבה לי ולא לך. אני דוקא שמחה שיש שיחבתי 123

שיח מכבד שכל אחד אומר את ידיעותיו ודעותיו.

זה בדיוק מה שחסר

האם אנשים שואלים את עצמם למה הממשלה לא קמה ומסבירה את כל הפרטים המדוייקים של שינוי החוק?

בגץ אסר על נתניהו להתעסק בנושא בגלל ניגוד עניינים.

בגץ אסר על שרת ההסברה לעסוק בנושא בתקשורת בכל מני תירוצים.

חלק גדול מהתיקשורת מראה צד אחד וגם זה בהגזמה . הבעיה הכי גדולה שמימין ומשמאל ובכל התקשורת מנצלים את האזרחים וזורעים בהם פחד ושנאה.

כל מי שמזדהה כחרדי מרגיש את זה טוב טוב בתקופה הזו

היא רשמה לך משפט אחדאמאשוני

ואז תייגה אותי והמשך התגובה מופנה אלי.

אני שמחה שיש שיח,

אני לא מרגישה שסימני קריאה מכבדים את הדעה שלי.

זאת תחושה סובייקטיבית שלי 🙂

לגבי התקשורת, מודה שאני לא עוקבת הדוקה אחרי התקשורת.

אני גם מדי פעם מתעניינת בעובדות, ובעיקר המון שיח חוצה מגזרים.

אני דתיה מהציבור הדתי לאומי, גרה בבית שמש בשכונה עם רוב חרדי, ועובדת בלב תל אביב בסביבה חילונית למהדרין.

כך שיוצא שאני מסתובבת המון עם כל מיני ציבורים ושומעת המון מהתחושות והאמונות ובעיקר המון המון כאב מכולם.

פחות עסוקה בתקשורת ובמסרים שמועברים.

אני גם נוטה יותר לעובדות ולכן כששומעת טענות משתדלת לברר אח"כ את העובדות, אבל תמיד יכול להיות אי דיוקים.

השתדלתי להפריד בתגובה הקודמת שלי בין העובדות כפי שהם ידועות לי, ולהציג את הטענות כפי שאני שומעת, לפרשנות שלי שמתחילה במילים "לדעתי האישית".

אני רק אומרת שנראה לי שהסימני קריאה הם לא כלפייךבארץ אהבתי

אלא כלפי המוחים נגד הרפורמה, שמדברים כביכול בשם ה'דמוקרטיה' ו'זכויות המיעוטים' אבל רק כשהם המיעוט. וכשהם דרסו אותנו באופן הכי לא דמוקרטי באוסלו ובגירוש, לא באמת היה אכפת להם מדמורקטיה...

ואני אוסיף שגם בהקשר של הבריכה שנתת כדוגמא, זה דווקא מחזק בעיני את זה שלא באמת אכפת להם מזכויות מיעוטים, וגם כל הדיבור על 'פלורליזם' הוא צביעות אחת גדולה.

כי הם מתערבים בדברים שלא באמת פוגעים בהם, וככה פוגעים בזכויות אמיתיות של מיעוט שאכפת לו מההלכה.

היה גם סיפור שרצו לתת שעות נפרדות בשמורות טבע, מעבר לשעות הפתיחה הרגילה. אף אחד לא מפסיד מזה. לא לקחו לאף אחד זמן שהוא היה יכול להיכנס. אבל הדתיים כן מרוויחים מזה - כל מי שלא יכול להיכנס כשהשחיה מעורבת.

והם פסלו את זה.

זו פגיעה בזכויות אדם. זה ניצול של הכוח של בית המשפט כדי לקדם אג'נדות. 

זה לא באמת דאגה לדמוקרטיה, זו דאגה לזה השלטון יישאר בידיים שלהם, ועל פי תפיסות העולם שלהם.

אני לא מסכימה עם מה שכתבתאמאשוני
עבר עריכה על ידי אמאשוני בתאריך ז' באב תשפ"ג 13:02

אבל כן מאוד מבינה מה מוביל אותך לחשוב כך וזאת גם הדעה שלי בגדול לגבי האיזונים הנדרשים,

אבל כל העניין של הצביעות הוא לא נכון.

זה כבר מורכב יותר להסביר במילים, בטח כשאני כלי שני.

אבל בתחושה שלי שמתבססת לא על אירוע אחד או שניים, אני חווה מצוקה אמיתית ולא מזויפת.

בהחלט יש מה לדבר ולהסביר לצד השני ולשקף את התחושות שחלקם מוטעות,

אבל לא חושבת שזה נובע מצביעות.

לגבי ההפרדה בין בנים לבנות, זה נושא שהרבה שיח סביבו שאני גן מנסה להבין מה כ"כ מקומם בהפרדה.

לדעתי הגוואלד נגד הפרדה לא נובע מהתנגדות לדת, אלא כי במציאות העולמית הפרדה יוצרת בעיות מעמדות בין הצדדים ומזה יוצא גם קיפוח זכויות.

הפרדת שחורים ולבנים, הפרדת יוצאי מדינות שונות, למשל הפרדת בית הספר בעמנואל. זאת דעה לא מגובשת עד הסוף שלי, רק אומרת שגם מי שהכי בעד שילוב של ציבורים שונים מאוד מאוד קשה לו עם הפרדה בין גברים לנשים וזה לא נובע מהתנגדות לדת.

זאת נקודת אי הבנה מהותית בהרבה נושאים.

אבל אם נצא מנקודת הנחה כמו שאחרים רואים, שהפרדה יוצרת קיפוח, אז תביני למה כ"כ מפריע לאשר הפרדה בבריכה אפילו של שעה אחת.

לכן אני לא רואה בזה קידום אג'נדות, אלא דאגה כנה לזכויות נשים.

אני חולקת על הדרך שהם רואים של קידום נשים ע"י מניעת הפרדה, אבל על זה המחלוקת ולא על המטרה.

אולי אם נצליח לשקף נכון יותר את מטרת ההפרדה בין גברים לנשים ומנגד באמת נשמור שלא ליצור תיעדוף של צד אחד על צד שני, אז גם הצליח להרגיע את הפאניקה וניצור יותר פתיחות להפרדה.

זה מה שאני מנסה לעשות הרבה, בתור אמא ששולחת לחינוך נפרד ומשלמת בגלל זה מחיר כלכלי יותר גבוה בכל מיני הקשרים.

מצד אחד כן רוצה להגיע לשיוויון זכויות בין מי שמאמין בהפרדה לבין מי שלא, ומצפה שגם הצד החילוני יתמוך בדרישה שלי הזאת,

ומצד שני מנסה להבין גם את ההתנגדות של הצד השני, שמכיל בהרבה דברים אחרים את הצרכים שלי כ"דתייה" ומסכים איתי בהרבה דברים אחרים, ובנקודה זו יש מחלוקת עקרונית נגד הפרדה לכן חושבת שההתנגדות להפרדה לא נובעת מהתנגדות להלכה אלא נובעת ממשהו אחר, ואני מנסה להבין לעומק מה כ"כ מפריע בזה.

למשל באירוע חברה יכולים להביא את האוכל הכי כשר, התכנים הכי נקיים, בתאריכים שמתאימים לדתיים (לא תשעת הימים) בהתחשב בזמני כניסת השבת וכו' וכו' אבל תגידי מילה על הפרדה- עד פה.

אז אם מראש לא רוצים להתחשב בדתיים לא היו מנסים להתאים את עצמם, אבל כן מנסים להתחשב ויש שיח פתוח מצד המארגנים להבין את הצרכים. לכן מתקשה מאוד להאמין שדווקא בנקודה הזאת מה שמקומם אותם  זה התנגדות לדת.

ותודה על ההתחלהאמאשוני

ניסיתי לערוך ולא הצלחתי,

אבל חשוב לי גם לומר תודה על לימוד הזכות, זה בהחלט מקל על ההרגשה.

אני מבינה את מה שאת כותבתבארץ אהבתי

ותודה לך על ההשקעה הרבה בכתיבה ובפירוט.

אני מרגישה שלפעמים מרוב תסכול, קשה לי לראות את הצד השני.

אבל אני מסכימה איתך שלמעשה רוב האנשים שמוחים נגד הרפורמה, עושים את זה לא מתוך צביעות אלא מתוך כאב ופחד אמיתי על מה שהולך לקרות למדינה.

ובהחלט יש אפילו מה להעריך בהקרבה שלהם, לצאת להפגנות שוב ושוב במזג אוויר הקשה הזה (את האנרכיסטים והאלימים אני לא מעריכה, אבל רוב המפגינים הם לא כאלו…).

פחות יוצא לי לפגוש פנים אל פנים אנשים שמתנגדים לרפורמה, אבל כן יצא לי להתכתב עם כמה כאלו, ובאמת הרגשתי את מה שאת כותבת, שיש פה פחד אמיתי מפגיעה בדמוקרטיה, ולא צביעות.

אבל כשאני כתבתי 'צביעות' התכוונתי למי שמוביל את המחאה. למשל לאהוד ברק, שבדיוק נחשף איך הוא תכנן את כל מה שקורה פה כדי לחזור לשלטון, הרבה לפני שהרפורמה המשפטית ועילת הסבירות היו על השולחן בכלל.

והוא מדבר שם על זה שכדי להצליח במאבק, צריך למתג אותו סביב ה'דמוקרטיה', ולא סביב ימין מול שמאל, כי לדמוקרטיה יותר אנשים יתחברו וירצו להיאבק למענה.

המאבק מול הממשלה לא התחיל עם הרפורמה המשפטית. הוא התחיל כשתפרו לנתניהו תיקים כדי להפיל את השלטון שלו, וגררו אותנו לחמש מערכות בחירות.

אז עכשיו הם נתלים ברפורמה המשפטית. והם באמת בפאניקה מולה, כי אם היא תצא לפועל באמת, היא באמת הולכת לאפשר לימין להיות בשלטון ולממש את המדיניות שלו (מה שעד עכשיו לא קרה, כי הם תפסו את כל מוקדי הכוח האחרים ודרכם השליטו את המדיניות שלהם גם כשהימין היה בשלטון).

ועל הצביעות הזו דיברתי. כי ראשי המאבק הם לא תמימים. והם מנצלים את הציבור ומטעים אותו לחשוב שיש פה באמת סכנה לדמוקרטיה.

אגב, למרות שההסבר שלך עוזר להבין את הפחד שלהם, זה עדיין הסבר שמבוסס על זה שהם פשוט לא סומכים בכלום על השיקול דעת של כל מי שלא חושב כמוהם.

בעצם, הם אומרים שיכול להיות ש61 חברי הקואליציה, שנבחרו על ידי רוב העם, יצביעו בעד משהו שהאדם ה'סביר' לא היה עושה. ומי שיקבע את זה זה השופט, שרק הוא יודע מה האדם ה'סביר' היה עושה.

זה בעצם חוסר אמון מוחלט בבחירה של העם, ובשיקול הדעת של נבחרי הציבור.

וגם להגיד שהמשמעת הקואליציונית גורמת לזה שבאופן אוטומטי כל הקואליציה תצביע כגוש בלי שיקול דעת אישי, זה לא באמת נכון. כי על דברים באמת לא סבירים, אפשר להפיל את הממשלה. ככה בדיוק ממשלות נופלות.

ונכון, לפעמים זה מאוד קשה לקבל את החוקים שקבעו אנשים עם תפיסת עולם הפוכה מאיתנו. גם לנו זה היה מאוד קשה כשעשו את זה עם אוסלו (וגבו מחיר דמים כבד, וזה באמת לא היה עם רוב אמיתי אלא על ידי שוחד של כמה חברי כנסת, ואז בג"ץ לא אמר על זה כלום כי זה תואם לתפיסות העולם שלו, וכנ"ל בגירוש גוש קטיף שפגע בזכויות אדם, וגם היה במהלך לא דמוקרטי על ידי מי שנבחר על מצע הפוך).

אבל עדיין, מסתבר שמה שמצביעים עליו 61 חברי כנסת, הוא לא דבר שהאדם ה'סביר' לא היה עושה. גם אם לי באופן אישי הוא נראה הזוי.

מה שכתבת לגבי עניין ההפרדה זו נקודת מבט מעניינת. תודה שאת עוזרת לי להבין את ההסתכלות שלהם, כי בנושא הזה באמת לא הבנתי עד עכשיו בכלל את ההתנגדות שלהם להפרדה.

אני יכולה יותר להבין את ההתנגדות לעשות אירוע בהפרדה, כשהם חלק מהמשתתפים. כי זה אווירה אחרת, זה מונע מהם לשבת עם אנשים מסויימים, וכדו'. אבל להתנגד להוסיף שעות נפרדות לבריכה או שמורת טבע, או לבטל אירועים נפרדים שהם לא תכננו ללכת אליהם (מופעים של זמרים וכדו') זה באמת לגמרי לא היה ברור לי.

תודה שאת עוזרת לי ללמד קצת זכות…

מותר לפגוע בנו עכשיו על סמך פחד לא מבוסס?אם מאושרת

הפחד הזה לא מבוסס,קחי לדוגמא את פרשת עמנואל שהבאת אותה,

אפשר לקרוא בפסקי דין - חלק מההורים שנכנסו למאסר בעלי שמות משפחה "ספרדיים".

אז כנראה שזו לא הסיבה האמיתית שבנינה  היה המאבק.

למישהו היה אינטרס לנהל שם מאבק, השד העדתי הוצא לצורך זה בלי סיבה אמיתית.

וכרגע אנחנו מאד נפגעים מהיועצים המשפטים ומבתי המשפט.

שלא כמו בעבודה שלך שכתבת שמנסים להתחשב-

הם לא מנסים להגיע לשום התחשבות בנו,אלא רק מבטלים באופן שרירותי.

לשרון רוטר עיריית תל אביב ביטלה לאחרונה מופע כי הוא היה מיועד  רק לנשים!

ביטול המופע גרם לגבר שחש מקופח לא להיות מקופח?

אני נפגעתי אישית לאחרונה כשרציתי להשתתף בכנס כלשהו שהתקיים בבית חולים,

הכנס הזה חשוב לי ובעבר הלכתי אליו ונתרמתי ממנו.

אבל השנה ביטלו אותו כי פנו באיום על תביעה לבית חולים שזה לא יתכן כזה כנס מפלה ובית החולים התקפל וביטל את הכנס.

ולא חלילה שזה היה מיועד רק לנשים / גברים, אלא היה מושב אחד שעסק בנושאים שונים שהתפצל לכמה קבוצות ,וכל קבוצה מיועדת למי שזה מעניין אותה,אז בנושאי הריון ולידה זה היה מעגל שיח נשי, ובנושאי ישיבות זה היה שיח גברי.

בגלל השעה הזו הם פנו בתביעה משפטית לבית חולים?!

הם לא הרוויחו מביטול הכנס כלום!

ורק הנשים הדתיות הפסידו- כי עכשיו אין לי דרך ללמוד את הידע שרציתי.

עכשיו מבינה למה התכוונת בהחלט בנושאיםבתי 123

רגישים צריך מאוד להזהר איך כותבים.

יש המון חוסר ידע בנוגע לחוק וזה מלבה את הלהבות והשנאה וזה עצוב מאוד.

גם המתנגדים של הרפורמה שמבינים במשפט אומרים שאין שום בעיה בצמצום החוק ואפילו היו בעדו בממשלות קודמות הם רק מתרצים את זה בזה שזה רק ההתחלה ומי יודע מה עוד יחוקקו.. העיקר להפחיד. ולנסות להפיל את הממשלה הנבחרת בדרכים לא דמוקרטיות.

הרי לפני זה היו הפגנות המוניות נגד ביבי בגלל המשפט עכשיו זהתחיל המשפט ורואים שאין כלום והתקשורת בקושי מסקרת אותו מצאו משהו אחר

לא כתבתי בעד או נגד הרפורמהאמאשוני
ניסיתי להסביר לשאלה שראיתי כתמימה, איך החוק פוגע בדמוקרטיה. והתשובה היא במשפט אחד: דרך החלשת מערכת המשפט.

כל השאר זה כבר דיון אחר.

בעיני להבין לפחות באופן הכי בסיסי, מה הצד השני טוען ומה כואב לו, זאת תחילתה של התקרבות ולא של ריחוק.

הבנתי אותך רק שמה שהצד השני טועןבתי 123

הוא רחוק מאוד מהעובדות

כרגע המצב הוא שהשופטים שלא נבחרו בשום צורה מחליטים על הכל ולא נותנים לממשלה לתפקד.

צמצום עילת הסבירות זו התחלה של איזון הבלמים ולא החלשה. הפוך זה יוכל למקד את בגץ בשפיטה לפי החוקים כפי שאמור להיות

והשמאל רוצה לשמר את זה לא כי זו דמוקרטיהבתי 123

אלא כי השופטים פוסקים לפי השקפת השמאל ונגד ממשלת הימין.

גם המלחמה על בחירת הרכב השופטים משני הצדדים מוכיחה עד כמה השופטים לא צמודים לחוק כפי שאמורים להיות אלא מושפעים מאוד מעמדות פוליטיות

זאת כבר פרשנות שלךאמאשוני
זה משהו שאהרון ברק אמרהמקורית

בעצמו בראיון שלו לרוני קובן.

עמדת השופטים לחלוטין מושפעת מהשקפת עולמם.  

או לפחות, עמדתו האישית בכל הנוגע לפסיקותיו.

איזון בלמים או החלשהאמאשוני

אלו מושגים שמסבירים את אותה עובדה בפרשנות שונה.

מי שתומך יגיד איזון בלמים

מי שמתנגד יגיד החלשה.

אני השתמשתי במונח החלשה, כדי להסביר את הצד שמתנגד.

השאלה לא אם זו החלשה או איזוןבתי 123

אלא מה היה עד עכשיו

עד עכשיו היה כח בלתי מוגבל לרשות השופטת והוא נוצל לפי השקפתם.

אז כן איזון או החלשת כוח בלתי מוגבל תקראי לזה אעך שאת רוצה

למה?אם מאושרת

את מוזמנת להסתכל בתגובות שלי באתר שאני מרבה להשתמש בסימני קריאה,נקודות וכדו'.

זו שפת הכתיבה שלי, קראתי כמה פעמים ולא הצלחתי למצוא מה לא נעים בה.

ראיתי גם שלא הפרזתי הפעם בסימני קריאה,

ה3 סימני קריאה בסוף פגעו בך?

הם בכלל לא נכתבו אלייך,אלא מלב שותת דם

לרשות השופטת במדינה שלפני 18 שנה לא מנעה גרוש יהודים מאדמתם וביתם- מעשה שלא נעשה באף מדינה דמוקרטית בעולם!

אז עכשיו שהם מציגים עצמם כדמוקרטיה זה כואב מאד!

כשאנחנו לפני 19 שנה סבלנו מידה של הרשות השופטת בצורה לא מידתית בעליל

(התחלנו את המאבק לפני 19 שנה, וכבר בהתחלה- חטפנו מהם בחוסר מידתיות,

אני עוד לא מדברת על חסימות כבישים,

אלא על דו"ח שקיבלתי כי העזתי לתלות שלט "יש לי אהבה והיא תנצח")

ואת רואה את ההשתוללות ברחובות היום והרשות השופטת אומרת בפה מלא-"זה אנשים אחרים ,זה זמנים אחרים",

הלב כואב ,וגם עשרות סימני קריאה לא יוכלו לבטא את הכאב הזה!!!

אני איתך בכאב הזה❤️בארץ אהבתי

כשאני מנסה לחשוב על מצבים בהם קואליציה שלמה תצביע על משהו לא סביר, שיהיה צורך בעילת הסבירות כדי לבטל את זה, מה שעולה לי לראש זה - לתת לאויבים שלנו כלי נשק (איזה אדם סביר עושה דבר כזה?), לגרש יהודים מהבית (ועוד על ידי מי שנבחר על מצע הפוך, נגד מה שיצא במשאל המתפקדים)...

אלו מצבים שבאמת הממשלה עשתה דברים שהיה צריך לעצור בעיני.

אבל אז בית המשפט לא עשה כלום!

מתי הוא כן השתמש בעילת הסבירות כדי לפסול חוקים?

כדי למנוע גירוש מסתננים (שנכנסו למדינה נגד החוק, ויש לזה הרבה השלכות),

כדי למנוע גירוש משפחות מחבלים (מה שהיה יכול להועיל להרתעת מחבלים ולהציל חיי יהודים)

ועוד הרבה דברים שבעיני הם הרבה יותר מסבירים...

אז לזעוק על זה שצמצום עילת הסבירות פוגעת בדמוקרטיה, זה באמת כואב.

למה לא השתמשו בה כשפגעו בנו (ולמעשה בכל מדינת ישראל - כולנו סובלים מהטרור של אוסלו, וכולנו סובלים מאיומי הטילים מעזה) באופן באמת לא סביר?

למה כן השתמשו בה דווקא באופן שפוגע ביהודים?

נשאר רק להמשיך להתפלל בכוונה "השיבה שופטינו כבראשונה ויועצינו כבתחילה"

ובמילים "והסר ממנו יגון ואנחה" אני חושבת שאפשר להתכוונן בשני כיוונים - גם להסיר את היגון ואנחה שיש לנו מהצד הקיים, אבל גם שהשינוי הזה יהיה עם כמה שפחות 'יגון ואנחה' למי שהשינוי הזה קשה לו...

(והלוואי שנגיע בקרוב באמת ל'שופטינו כבראשונה...', גם אם הרפורמה המשפטית עוד לא תביא אותנו לשם, אנחנו בתהליך של תיקון המשפט, שזה שלב משמעותי בגאולה).

אמן! תודה 💗אם מאושרת

ממש מיוחד הקישור שעשית ליגון ואנחה!

וממש כואב מה שכתבת על אוסלו, זה באמת מעשה הזוי שהוביל את כל ההידרדרות הבטחונית אליה הגענו.

מזכיר גם את העונשים שגזרו על מנהיגי תנועת זו ארצנו...

אתמול הייתי בשיעור של הרב יגאל לווינשטיין על כלאמא טובה---דיה!

מה שקורה עכשיו.

שיעור *מדהים מדהים מדהים*

אני מאמינה שהוא יעלה ליוטיוב בקרוב, ממש ממש ממליצה לראות (הוא ארוך, היה אתמול כמעט שלוש שעות, אבל שווה כל שנייה!!)

אשמח שתעלי קישור🙏🏻🙏🏻מדברה כעדן.
כשיהיה אני אעלה. שיעור מדהים!!אמא טובה---דיה!
הרשות המחוקקת שנשלטת על ידי הממשלהאמאשוני

יכולה לערוך שינויים גם בחוקי יסוד.

את צודקת הדוגמה שננתי היא קיצונית ויש מספיק סיבות אחרות לפסול אותה,

אבל הרעיון הוא להחליש את הנימוקים ששופט יכול להשתמש בהם לפסילת חוקים של הכנסת והחלטות הממשלה.

שזה אומר לפגוע באיזון שהיה עד היום בין הרשות השופטת לאחרות,

שזאת פגיעה בדמוקרטיה (לפחות כפי שהיתה עד היום בארץ)

אני חושבת, ממה שאני שומעת, שגם המפגינים עצמם לא נבהלים מעילת הסבירות כמו מעצם הנגיעה באיזון שבין הרשויות, שמתחילה מדבר קטן יחסית ויכולה להתעצם. ויש מדינות שזה קורה בהם והפחד הוא מההתדרדרות של החוקים שיעברו.

כל מי שאני מדברת איתו ואומרת שאף אחד לא מנסה להפוך אותי לשפחה, עונה שנכון כרגע זה לא כל הפרק. אבל מי ימנע מהממשלה להפוך אותי לשפחה?

אין אמון בממשלה, זה בסדר תמיד יש מי שאין לו אמון בממשלה, כי זה תלוי תוצאות בחירות,

אבל השאלה הגדולה היא מה ימנע מהממשלה להתחרפן עם החוקים שהיא מנסה להעביר?

ועל זה כל המהומה. על עצם הנגיעה בזכות הביקורת שיש לבית משפט על הממשלה.

מה שרשמת זו בדיוק ההוכחה שאין פה פגיעהבתי 123

את אומרת שכל ממשלה יכולה לשנות חוקי יסוד עם כך מה המטרה לבטל את עילת הסבירות אם אפשר פשוט לחוקק חוקי יסוד

זה בדיוק מוכיח שהממשלה רוצה ליצור איזון ולא לפגוע בפרט.

כרגע אין איזון כרגע בג"ץ יכול לפסול כל חוק  וגם ככה השופטים משתמשים לרעה בבלמים של חוקי יסוד. אתן דוגמה

רצו להעביר את המסתננים הארטראים למדינה שלישית. בגץ בסל את זה בטענה של חוקי יסוד אבל למעשה בו זמנית בגע בזכויות יסוד של תושבי דרום תל אביב הישראלים.

שופט אמור לשפוט לפי ספר חוקים ולא לפי השקפה פוליטית לכן עילת הסבירות היא בעייתית מאוד 

אם את טוענת שהמצב היום לא דמוקרטיאמאשוני

אז לדעתך יצירת איזון תיצור דמוקרטיה.

אם לדעת מישהו אחר, המצב היום הוא הדמוקרטי, אז מה שאת קוראת לו איזון, לדעתו זו הפרה של האיזון, כלומר פגחעה בדמוקרטיה.

שזה המושג שניסיתי להסביר.

לדעתי מתוך התגובות עד עכשיו אפשר לנסות להבין מה עומד מאחורי המילים "פגיעה בדמוקרטיה"

שאפשר כמובן להסכים או לחלוק, חצי עם תומך חצי מתנגד חח

אבל חשוב בעיני זה לשמוע ולהבין בכלל את טענת הנגד.

להבין מה הכאב.

מי שלא מרגישה שקיבלה מענה (ברמה הבסיסית כמובן כמה שאפשר בשרשור אחד להכיל מיליוני מילים שנאמרו) מוזמנת פשוט להיפגש ולשמוע.

בסוף אין כמו פנים מול פנים. גם כשלא מסכימים, אפשר להבין מאיפה נובע הכאב של השני.

מה ימנע מבית המשפטוהרי החדשה

לפסוק על פי שיקול דעתם הבלעדי?

תחת הכותרת "האדם הסביר" השופטים בעצם פוסקים על פי השקפת עולמם.

במה זה טוב יותר מאשר נבחרי ציבור?

נבחרים מטעם עצמם לא יוכלו להחליט החלטות שיפגעו בי?

מי ישמור עלי מפניהם?

צימצמו את עילת הסבירות, לא ביטלו אותה לגמרימתחדשת11
בגץ יוכל לבטל חוקים, אבל בהרכב מלאהמקורית

של 15 שופטים

זה לא שביטלו לגמרי

מסכימהמתחדשת11
אבל מאיפה לך שבג''ץ ייתן סעד במקריםפליונקה
שציינת? אולי יפסוק שחוק איסור לנשים לצאת מהבית הוא חוק סביר ומידתי כי הוא יגן עליהן מאלימות וישחרר מעול פרנסה , אגב אנחנו בכלל לא יכולים לדעת מה השיקול של בן אדם שיושב באותו מקום עשר שנה ואין שום גוף ביקורת עליו. אולי הוא יקבל תשלום נחמד ממי שירצה או לא ירצה לקדם את החוק. או יבוא אליו ראש אירגון מאפיה ויסביר מה פסיקה מועדפת עליו.  אם ניקח בחשבון אכיפה שונה במגזר יהודי ומגזר ערבי, יש מצב שזה חלק מהתמונה רחבה...
קראתי התחלה של פסק דין על בריכהפליונקה

במקום טיעונים משפטיים יש שם תיאור ציורי של קיץ חם ומי ברכה צוננים אבל סגורים כי ככה יעשה לבריכה ש...

בקיצור נטו קידום אג'נדה אישית של השופט

שנית, יש לי חברה שם. חצי חילונים שם זקנים בודדים. הם לא יכולים לנסוע רחוק ולא קריטי להם נפרד או מעורב. זה סתם קידום אג'נדה .

בנוסף אם היה מספיק חילונים מוכנים לקנות מנוי בריכה הייתה נשארת פתוחה. אבל אין. רב החילונים שם אוכלוסיה מוחלשת , הם לא יכולים לממן את הבריכה, הם לוקחים סלי מזון מארגון חסד חרדי וחלקם בעלי בעיות בריאות רציניים כך שבריכה ליד הבית היא עניין בריאות בשבילם. כך שלא ברור איך הם מרוויחים מהמצב

סליחה, הראו לי את השרשור. הדברים פשוט לא נכוניםהסטורי
  • בדרך כלל לא מסתובב כאן - אבל הראו לי ויש כאן טעויות חמורות ברמת העובדות:

בדמוקרטיה השלטון הוא של העם (זה גם פירוש המילה דמוקרטיה), העם בוחר נציגים שהם השולטים. בדמוקרטיה פרלמנטרית (כמו רוב הדמוקרטיות בעולם, בשונה מנשיאותיות כמו ארה"ב) - הממשלה מוקמת ע"י מי שיש לו רוב בפרלמנט.

הממשלה ממש לא שולטת בכנסת, להפך - הכנסת שולטת בממשלה. מי שיש לו רוב בכנסת הוא זה שיכול להרכיב את הממשלה. אם הוא מאבד את הרוב בכנסת - הממשלה נופלת. אפילו אם לא מאבד את הרוב, ברגע שמרכיבי הקואליציה לא מצליחים להגיע להסכמה על תקציב, או לא מצליחים להעביר חוקים שבנפשם של בוחריהם (למשל: גיוס) - הממשלה נופלת.

משמעת קואליציונית אינה שליטה של הממשלה בכנסת, אלא הסכמה לשיתוף פעולה בין מרכיבי הקואליציה (=רוב נציגי העם!) שמחליטים ביחד ששווה לכל אחד מהם לעזור למה שבנפשו של השני, תמורת עזרה מקבילה בנושאים אחרים. כך זה בכל הדמוקרטיות הפרלמנטריות בעולם. אגב, היו כבר מקרים, שהיו בקואליציה פערים ולא הטילו משמעת.

זה לא קשור להפרדת הרשויות. הפרדת הרשויות אומרת שהכנסת מחוקקת, הממשלה מבצעת מדיניות במה שהחוק נתן לה סמכויות ובתי המשפט פוסקים לפי החוק. כך היה במדינת ישראל במשך כארבעים שנה ואף אחד לא חשב שיש בזה משהו לא דמוקרטי.

אהרון ברק, במשך שנים בשלל תפקידיו ובמיוחד בשנים הארוכות מאוד שישב על כסא נשיא בית המשפט העליון, הפך את הרשות השופטת והגורמים שמשתפים איתה פעולה לרשות עליונה, שברצונה מחליפה את שיקול הדעת של הרשויות המוסמכות.

אחת הדרכים היצירתיות שלו, היתה הפיכת 'עילת הסבירות' של המשפט הבריטי, מ'ידית חירום' למקרים שבהם 'אף אדם הגיוני לא יעשה פעולה כזאת בשום סיטואציה' כהגדרת בבתי המשפט הבריטיים - לזה שהשופט יכול להחליף בכל עניין ובכל הקשר את שיקול הדעת של הגורמים המוסמכים ואפילו של רוב נבחרי העם בשיקול הדעת הסובייקטיבי שלו.

ברגע ששיקול הדעת של גורם לא נבחר, גובר על שיקול הדעת של נבחרי העם - דמוקרטיה זה כבר לו. ההחלטה מאתמול, היא צעד קטן וממש לא מספיק, בדרך להחזרת ישראל להיות מדינה דמוקרטית.

תודה על זה!קדם
המלחמה האמיתית היא לא על הסבירותסודית

הם מפחדים שיקחו מהם את חופש הבחירה. הם לא רוצים לשמור שבת ורוצים ללכת לים מעורב וכו'

בנוסף העול הכלכלי הפך בלתי אפשרי עבורם והם לא רוצים לממן לימוד תורה אלא אם לומדי התורה יכנסו גם הם תחת האלונקה של שירות צבאי ועבודה.

לא באה לפתוח דיון.

רק מציינת עבור מי שתשעה באב באמת משמש זמן למחשבות וחשבון נפש

מסכימה. יצא לי לקרוא קצת היוםהמקורית

חלק מהמוחים אומרים שהמחאה היא כדי שהמדינה תישאר דמוקרטית וליברלית. בלי אזכור בכלל ל'יהודית'

חלק מהמוחים מנסים להוביל מהלכים של לחץ על נשיא ארה"ב להפסקת הסיוע הכלכלי לבטחון ישראל

בנוסף לפגיעה בבטחון המדינה עם הפסקת השירות במילואים

למה כתגובה למחאה פותחים מסעדות בתשעה באב? מה הקשר..?

זה עניין דתי. על אופייה של המדינה.דוחפים להפוך את המדינה למדינת כל אזרחיה

ככה שומרים על המדינה? זה או הכל או כלום..?

מזכיר לי קצת את הסיפור על קמצא ובר קמצא, למי שמכירה את ההמשך מעבר לסעודה של מה שהוא עשה כדי לנקום.

ודווקא בתאריך ככ סימבולי. 

אני לא התכוונתי לאנרכיסטיםסודית

דווקא האנשים שומרי החוק, משלמי המיסים, המשרתים בצבא, מיואשים ורוצים לרדת מהארץ.

וזאת לא יהדות, לתפוס את זבולון בגרון ולחנוק אותו שיסכים להסכם זבולון ויששכר.

צריך הסכמה של שניהם.

זה חילול ה' שנושאי לפיד הדת כל כך משניאים אותה

וזה אסון לעוזבים את הדרך התורה שמחפשים רילוקשיין כי ההתבוללות אורבת לילדים שלהם.

אני מצטערת על שני הצדדים

וגם על עצמינו, דתיים לאומיים שקשה להם

וחושבת איזו עוגמת נפש אנחנו עושים לאבא שבשמים, עם כל הכוונות הטובות. איך אפשר לתת ביטחון לצד השני. לאנשים הפשוטים 

אבל אותם אנשים שומרי חוק משלמי מיסיםהמקורית

הם הטייסים ואנשי המילואים וההייטק שמובילים את המחאה

מה זה שומרי החוק משלמי המיסים? יש ציבור שלא שומר חוק ומשלם מיסים?

אני חושבת שאנחנו לא באותו צד בדיון הזה

כי גם הם תפסו בגרון את יושבי גוף קטיף וקרעו אותם מביתם. אנשי הימין בכו ונקרעו וסבלו ומחו אבל לא הפסיקו לשרת. ולא נהגו באלימות. ולא ירקו לבאר.

דמוקרטיה מאפשרת לרוב שבקואליציה להעביר חוקים. גם אם זה לא נראה לצד השני

כשממשלת בנט לפיד העבירה 53 מיליארד בתכנית חומש לערבים, אני בטוחה שדעתם של המון המון אנשים לא הייתה נוחה מכך. אבל זו דמוקרטיה.

וכל ניסיון של כל מיני אנשי עסקים ומוקדי כח וכלכלה למוטט את המדינה כי החקיקה לא מוצאת חן בעיניהם, היא גם סוג של ניסיון הפיכה. כי הם רוצים למוטט את הממשלה באמצעים לא פוליטיים ולא דמוקרטיים ועל הדרך גורמים נזק חסר תקדים, הן לאזרחים והן למדינה

הם כמעט הגיעו להסכמות שלשום, אבל הם רצו למתוח עוד קצת את החבל בעיגון בחקיקה של סעיף מסויים ובסוף נשארו בלי כלום

ישראל הייתה מדינה דמוקרטית גם לפני עילת הסבירות, שצומצמה ולא בוטלה

אני לא מזלזלת בכאבם של המוחים, אבל לא הכל על כתפינו, בטח לא ילדיהם הספק מתבוללים. אם הם בוחרים שלא לגדל אותם על ערכי היהדות, זה לא שלנו. וצמצום עילת הסבירות לא קשורה רק לדת. אבל בעיניהם כן. 

מה ששנוא עליך על תעשה לחבריךסודית

בכלל לא הבנתי את הטיעון שלך

אם עשו עוול לגוש קטיף זה מצדיק שיעשו עוול אחר?

את יודעת למה דווקא הטייסים הרופאים ואנשי ההייטק בחוד המחאה?

כי הם נקרעים ממילא בעבודה

ואי השיוויון המתוכנן שובר אותם

אנחנו כן באותו צד לגבי הרפורמה

רק שאני מבינה את העמדה של המוחים

נראה לי חצי המשפחה המורחבת שלי בצד שלהם

אני לא רואה בשינויים הללו עוולהמקורית

אלא איזון

והאמת לא הבנתי מה הקשר לזה שהם נקרעים בעבודה

את זה רוב אזרחי המדינה גם כן עושים

אני נגד הצעדים שהם עושים כמחאה להחלטה דמוקרטית, בלי קשר לזה שאני מבינה אותם על זה שכואב להם

אבל המחאה היא כבר לא על הרפורמה, אלא על צביונה של המדינה, והיא גולשת למקומות מסוכנים ועל הדרך גולשת לשנאה אישית

באיזה אי שוויון מדובר?יעל מהדרום

לק"י

לצמצם החלטה אישית שנובעת מאג'נדה מסויימת זה להתקרב לשוויון.

אם בית המשפט היה מקום שמכיל שופטים מכל גווני הקשת הפוליטית והדתית, והיו מקבלים החלטות יחד, זה עוד איכשהו הגיוני. כי יהיה איזון.

ברגע ששופט (שמאלני כמובן) מחליט מה נכון לפי דעתו האישית, זה רחוק מלהיות שוויון.

ופה זו דיעה כללית, לא תגובה ישירות אלייך:

ברור שקשה לשמאלנים לקבל את זה. כי המדינה כבר לא תתנהל לפי מה שהם רוצים, בלי להתחשב גם בצד השני.

אבל מה לעשות? רוב העם הצביע ימין.

וההתנהגות החייתית הזאת לא הופכת אותם לצודקים יותר.

בואו נחשוב מה היה קורה לו מתנחל היה יורה ליד מפגינים כמו שעשה הקב"ט של חצרים.

הם חיים בסרט שחור ומאמינים לכל מה שמאכילים אותם. שיפקחו עיניים ויראו מה קורה באמת.....

(ובואו, זה לא שעד עכשיו הממשלה הכילה את כולם, וכולנו חיינו בטוב ובנעימים.

אבל לגעת לשמאלנים במשהו זה כמובן נורא ואיום. המדינה שלהם כנראה).

ממש השתדלתי לא להגיב עד עכשיו. אבל הדיון כבר ממש מעצבן אותי.

לא אתן, אלא המצב.

מסכימה איתךהמקורית
אי שיוויון בגיוס, אי שיוויון בכמות המיסיםסודית

אבל באמת שלא באתי לריב.

אני מסתכלת על המצב וחושבת איך אפשר לצאת מזה

בלי להיקרע לממלכת יהודה ולממלכת ישראל.

סתם מחשבות של תשעה באב

אבל זו לא הרפורמה....כרגע הם צועקים רקעל זהיעל מהדרום
לק"י

או שאני טועה.

לא.. הם עברו להצעות החוק הבאותסודית
הם מיואשים מעילת הסבירות ולא חושבים שבגץ יבטל, הם צועקים על הצעות החוק שהועלו מאז- חוק יסוד לימוד התורה ופיצול תפקיד היועמשית. הם טוענים שהם עוברים משלב הבלימה להתקפה. שה' יעזור לנו, לא ברור לי מה כוונתם
אני לא מצויה בפרטי הרפורמהעוד מעט פסח

כי בחרתי להתנתק במידת האפשר מהסיטואציה.

אבל אני רוצה לתקן אותך לגבי זה ש'בית המשפט מייצג את הצד הדמוקרטי'. לא ביחס לפרטים הטכניים של מה שקורה כרגע, אלא לרעיון הכללי ולהתנגשויות הערכיות.

לדמוקרטיה יש כמה ערכים שעליהם היא מבוססת. וכרגע יש התנגשות אדירה בין שני ערכים של הדמוקרטיה-שלטון הרוב ויחס למיעוטים.

הציבור המוחה הולך ורואה איך הוא הופך למיעוט. זו עובדה נתונה ושום דבר לא ישנה אותה (אלא אם יביאו מאות אלפי גויים לארץ. אבל זה כבר דיון נפרד). ברור לו שרוב בכנסת הוא כבר לא ישיג, בטח לא כשמסתכלים מעל עשור קדימה.

לכן, מה שנשאר לו זה לדאוג שיהיה מי שיגן על זכויות המיעוט שלו- שזה תפקידו של בית המשפט במדינה מתוקנת. לכן לדעתי אנחנו רואים איך נלחמים בשיניים על כל מהלך עם ניחוח דתי שמנסים לקדם.

מקדמי הרפורמה בוחרים לשים את הדגש על הערך של שלטון הרוב. שאין ספק שזהו ערך בלתי נפרד מהרעיון הדמוקרטי, אם לא הבסיס שלו. הטענה היא מאוד פשוטה- 'אנחנו חיים בדמוקרטיה, ניצחנו בבחירות, תנו לנו לקבל החלטות ולבצע'.

אז להגיד שבית המשפט מייצג את הצד הדמוקרטי זה ממש לא מדויק. כי המצב היום הוא שבית המשפט מונע מהצד הנבחר לשלוט.

הימים שלפני ט' באב הם ימים קשיםאמאשוני

מזדהה עם הרגשת הכבדות ברחובות.

הרבה הסיטואציה של הפגנות ושוטרים ופרשים מזכירה את ימי ההפגנות על גוש קטיף.

אותי ההשוואה דווקא מנחמת, כי אני זוכרת את התחושה שהאירוע יגרום למשבר זהות ביחסינו עם המדינה, עם החברה, עם הימין החילוני, שזו התאבדות בטחונית.

אבל אחרי הכל בסוף כל אירוע מתגמד בפני עצמו כשמסתכלים במבט רחב יותר על התהליכים שעוברים בעמ"י ועל תהליך הגאולה.

אני רואה גם את הצדדים היפים של המשבר. אנשים מבררים עם עצמם מה להם ולמדינה יהודית, מה זו היהדות בשבילם.

אנשים שלפני שנה היו אומרים שהיהדות זה כלום בשבילם ושהם רוצים לראות את המדינה שלנו ככל המדינות האחרות, פתאום מבינים שהם לא מוכנים לוותר על הכל. הם רוצים לשמר את הגרעין של מדינה יהודית, רק שהם רוצים אותה דמוקרטית. דווקא יש פחות שנאה ברחובות. נאבקים על משהו חיובי שזה עיצוב החיים במדינה ועצמאות מערכת המשפט, ולא התנגחות לשמה כמו בתקופת הבחירות שהיה לגיטימי לשנוא חרדי רק כי הוא כזה.

היום נשמעים יותר קולות של חיה ותן לחיות.

במובן מסויים הפחד ממדינת הלכה, ממחיש כמה אנחנו לא מדינת הלכה ולא כופים הדתה.

אפשר לראות את זה גם בסמלים. אם ההפגנות בעבר היו של דגלים שחורים, היום גם הימין וגם השמאל יוצא לרחובות עם דגל ישראל.

לומר נאבקים על הבית. לא מוותרים עליו.

מעדיפה שישרפו צמיגים באיילון ושלא ישרפו את סמלי המדינה.

כי כל עוד אנחנו מכבדים את המוסדות המשותפים לנו, אנחנו מכבדים את הנוכחות של האחר כחלק מהחברה שלנו.

נכון שיש קולות יותר קיצוניים שקוראים להפרדת מדינת תל אביב, אבל הם מעטים ושוליים יחסית.

אולי זה מה שמגיע אלייך בסרטונים, כי אנשים יפיצו את מה שיזעזע, אבל זה לא משקף תמונה אמיתית.

אני חושבת שהתקופה הזאת גם מזמינה לבירור חלקים אחרים בעם. והבירור הזה חשוב.

הלוואי שהנוכחות של הרבה מתושבי המרכז בירושלים תוביל דווקא להפלת מחיצות בין האוכלוסיות השונות. מה יותר מתאים מימים כאלו למשימה הזאת במקום הזה.

דווקא מתוך שבר וחורבן- להצמיח הכלה, סובלנות וכבוד לצד האחר.

ותודה גם על הכיוון הזהמק"ר
תמיד כיף לקרוא אותך 
תודה לך על השרשוראמאשוני

קראתי וכתבתי לפני שיצאתי מהבית.

ביציאה מהעיר אני רואה צעיר חילוני מגודל שיער עוצר טרמפים.

אמרתי אולי הוא לתל אביב, ננסה לעשות מעט טוב. להזיז אבן קטנה מתוך ההר הענק שעומד בינינו.

וככה בהחלטה של שמחה עצרתי לו.

הוא בדיוק היה בדרך ממילואים ביוש, דרך ביתר ובית שמש לתל אביב.

ודיברנו על המון דברים.

קודם היכרות אישית כל אחד מה הוא עושה בחיים, קצת השקפה, קצת איך החיים נראים ואז הגענו מתוך הפרט אל הכלל ואל הציבורים השונים.

הייתה המון הסכמה, והמון פרספקטיבה אחרת על כל מה שקורה. המון כאב על המחלוקות והמצב וגם הבנה שיש מי שרואה אחרת את הדברים.

יצאתי בהרגשה טובה. כל המציל נפש אחת מישראל, אז כל מי שמצליח ליצור מעט קירוב אצל נפש אחת. ועוד אצל סטודנט בדרכו לקפלן שיחזור אח"כ למילואים ואח"כ לעבודה בתל אביב.

אני בטוחה שבתוך כל השיח המזוהם הוא יזכור את המפגש וכמה יש עוד לדבר ולהבין ולהגיע אחד לקראת השני.

וגם מהצד שלי היה נעים מאוד להכיר חילוני שאוהב את המדינה ואוהב את היהודים ומוכן להכיר ולהיפתח ולא לפעול ישר מתוך סטיגמות.

היה ממש מרפא מהתמונות של אתמול.

אז תודה שהבאת אותי לפעולה, היה ממש מרפא ❤️

ירבו כמותך, מדהימהמק"ר

האמת שגם במשפחה שלנו זה פגע

יש לנו במשפחה כאלה שעזהו את הדרך

חלקם עדיין בעלי דעות ימניות (מצחיק, אבל אפילו יותר קיצוניות משלי, כולל אלה הקשורות לדת) וחלקם הלכו שמאלה, אפילו הרבה.

ותמיד תמיד, וזה שנים ארוכות ככה, שמרנו על קשרים טובים וחמים, ולא נתנו לחילוקי הדעות האלה לקלקל את האחווה בינינו.

בתקופה הזאת יש הרבה שיח פוליטי בקבוצה המשפחתית, הרבה התנצחויות, ואני תמיד מנסה לאזן ולהזכיר שחיינו פה ביחד עוד הרבה לפני כל הטרום הזה, וחבל לקלקל.

זה מחזק אותי להמשיך, לא להתייאש, להביא לשיח מכבד כי זה אפשרי

אוי, נשמע ממש מבאס...בארץ אהבתי

אצלנו במשפחה יש גם כמה כיוונים פוליטיים. בהחלטה משותפת קבעו שאין דיבור על פוליטיקה בתוך המשפחה.

(ז"א, בין מי שמסכים אחד עם השני מדברים לפעמים, אבל בקבוצה המשפחתית לא מעלים דברים שקשורים לפוליטיקה).

אולי שווה להציע את הרעיון. להשאיר את הוויכוחים הפוליטיים מחוץ למשפחה. ומשפחה לעבוד על אהבת חינם, בלי תלות במה כל אחד מאמין וחושב...

תודה!מק"ר
אנחנו מדברים דווקא עם מי שלא מסכים איתנוסודית

כי במשפחה אנחנו יודעים שהאהבה תנצח וזה מאפשר לנו להבין את העמדה של הצד השני. גם אם ממש מגיעים לכעס - עוצרים ומתפייסים.

לי מאוד קשה עם זה שהפכנו לאלימיםמתחדשת11

קולניים, פוגעניים.

מחלוקות לצערנו תמיד היו

הפעם הם בתהודה גדולה יותר

יש את אלו שבעד ואלו שנגד

ואם נדייק אלו שנגד, הם נגד ממשלת ימין באופן כללי ורוצים לשנות את תוצאות הבחירות

שיסוי זה לא..

זו מחלוקת שהתלהטה והגיעה לגבהים לא רצויים

הלוואי שנחזור להיות מכבדים ואוהבים זה את זה,

גם אפ יש מחלוקות

ונשאיר את השיח האלים והתוקפני מאחור

אמן, הלוואימק"ר
וואי גם לי! לא מוצאת מנוחה מהסיפור הזהפה לקצת

נהיה לי מפחיד ועצוב.

ומחשבות של מה יהיה איתנו ולאן עוד נגיע.

רואה תמונות וסרטונים מההפגנות ואני שואלת את עצמי איך זה יגמר, כשנראה דם או עוד קודם?

שיבוא כבר משיח ויציל אותנו.

הבוקר בטיפת חלב חוויתי את זהאמא יקרה לי*

אחות שאני לא מכירה התחילה להתלהם. בתחילה עניתי לה (ויש לי בטן מלאה בגלל שמרבית האנשים בעיני רק מדקלמים סיסמאות ולא

באמת מבינים מה מהות הרפורמה ולמה מתבקשת) ואז הקטנה ביקשה לשירותים.

זה נתן לי כמה רגעים של חשבון נפש ואז חשבתי:

א. אמאל'ה עכשיו 7.30 בבוקר איך נפלתי על האחות הזאת. בא לי לישון.

ב. תשעת הימים, עוד ט' באב- לאן אני לוקחת את זה? מה תהיה פה בחינה של קידוש ה'?

אז חזרנו לחדר ואמרתי לה שאני מבינה לליבה וחבל לי שמבעירים את האדמה של כולנו. שהיא אחות מסורה

ונראית לי אדם טוב ושאני פשוט אוהבת אותה. כל הטון השתנה באותו רגע והייתה עוד שיחה ארוכה (ומעייפת יש לומר. 8 בבוקר וזה...)

אבל אקצר ואספר שהיא פשוט ביקשה לחבק אותי עם דמעות בעיניים. לחצנו ידיים ואמרתי לה שאני מקווה שהיא תזכור

בתוך כל זה שאנחנו אחיות...

התרגשתי.תודה ששיתפתדיאט ספרייט
תודה שכתבת. באמת התלבטתי אם לכתוב [לב]אמא יקרה לי*
מרגש. מה שנותר לנו במצב האיום הזה זה רק להראותבתי 123
אהבת ישראל
ממש כך. רק אהבת ישראל פשוטה...אמא יקרה לי*
מרגשתמק"ר
מרגש עד דמעות.תודה ששיתפתאחתפלוס
גם אני עם מועקה ענקיתנעמי28

לא משנה עם מי הצדק.

ממש כואב.

ממש מציעה מכל הלבשובי...

לשמוע/לראות כמה שפחות חדשות

אין בזה טעם או תועלת,

מסך מפוצל, דרמה ואינטנס

זה רק מחליש אותנו ומעייף

והחיים קשים מספיק

יש עוד דרכים להתחבר לעם ישראל

לא קראתי את כל השרשור כיאורוש3
באמת מרגישה כ''כ כואבת ומרוקנת מזה. אין לי מילים. 
אני מזדהה עם ההרגשה הקשהבארץ אהבתי

תוך כדי שקראתי את השרשור הזה, נזכרתי בנבואה מרגשת של יחזקאל, וכשפתחתי אותה הרגשתי שממש מחזק אותי לקרוא אותה, ולזכור שבסוף הקב"ה מבטיח לנו שיהיה טוב, שנהיה עם אחד מאוחד, שילך בדרך ה'.

בדיוק ראיתי גם שהנבואה הזו מופיעה בדיוק אחרי חזון העצמות היבשות, שמדברת על קיבוץ גלויות וחזרת עמ"י לארצו. זה באמת השלב הבא שאנחנו צריכים לעבור.

זה עוד יקח זמן. אנחנו ממש לא שם עדיין. אבל בעז"ה נגיע…

(אני לא יודעת מה לגבי עשרת השבטים, שנראה שבפשט הנביא מתכוון אליהם כשהוא כותב 'עץ אפריים'. אבל נראה לי שבכל מקרה הפסוקים בסוף שמתארים את עמ"י מאוחד ביחד כ'גוי אחד בארץ בהרי ישראל' הם מנחמים, אותי לפחות…).

טז וְאַתָּ֣ה בֶן־אָדָ֗ם קַח־לְךָ֙ עֵ֣ץ אֶחָ֔ד וּכְתֹ֤ב עָלָיו֙ לִֽיהוּדָ֔ה וְלִבְנֵ֥י יִשְׂרָאֵ֖ל חברו (חֲבֵרָ֑יו) וּלְקַח֙ עֵ֣ץ אֶחָ֔ד וּכְת֣וֹב עָלָ֗יו לְיוֹסֵף֙ עֵ֣ץ אֶפְרַ֔יִם וְכָל־בֵּ֥ית יִשְׂרָאֵ֖ל חברו (חֲבֵרָֽיו׃) יז וְקָרַ֨ב אֹתָ֜ם אֶחָ֧ד אֶל־אֶחָ֛ד לְךָ֖ לְעֵ֣ץ אֶחָ֑ד וְהָי֥וּ לַאֲחָדִ֖ים בְּיָדֶֽךָ׃ יח וְכַֽאֲשֶׁר֙ יֹאמְר֣וּ אֵלֶ֔יךָ בְּנֵ֥י עַמְּךָ֖ לֵאמֹ֑ר הֲלֽוֹא־תַגִּ֥יד לָ֖נוּ מָה־אֵ֥לֶּה לָּֽךְ׃ יט דַּבֵּ֣ר אֲלֵהֶ֗ם כֹּֽה־אָמַר֮ ה' אלוקים הִנֵּה֩ אֲנִ֨י לֹקֵ֜חַ אֶת־עֵ֤ץ יוֹסֵף֙ אֲשֶׁ֣ר בְּיַד־אֶפְרַ֔יִם וְשִׁבְטֵ֥י יִשְׂרָאֵ֖ל חברו (חֲבֵרָ֑יו) וְנָתַתִּי֩ אוֹתָ֨ם עָלָ֜יו אֶת־עֵ֣ץ יְהוּדָ֗ה וַֽעֲשִׂיתִם֙ לְעֵ֣ץ אֶחָ֔ד וְהָי֥וּ אֶחָ֖ד בְּיָדִֽי׃ כ וְהָי֨וּ הָעֵצִ֜ים אֲ‍ֽשֶׁר־תִּכְתֹּ֧ב עֲלֵיהֶ֛ם בְּיָדְךָ֖ לְעֵינֵיהֶֽם׃ כא וְדַבֵּ֣ר אֲלֵיהֶ֗ם כֹּֽה־אָמַר֮ ה' אלוקים הִנֵּ֨ה אֲנִ֤י לֹקֵ֙חַ֙ אֶת־בְּנֵ֣י יִשְׂרָאֵ֔ל מִבֵּ֥ין הַגּוֹיִ֖ם אֲשֶׁ֣ר הָֽלְכוּ־שָׁ֑ם וְקִבַּצְתִּ֤י אֹתָם֙ מִסָּבִ֔יב וְהֵבֵאתִ֥י אוֹתָ֖ם אֶל־אַדְמָתָֽם׃ כב וְעָשִׂ֣יתִי אֹ֠תָם לְג֨וֹי אֶחָ֤ד בָּאָ֙רֶץ֙ בְּהָרֵ֣י יִשְׂרָאֵ֔ל וּמֶ֧לֶךְ אֶחָ֛ד יִֽהְיֶ֥ה לְכֻלָּ֖ם לְמֶ֑לֶךְ וְלֹ֤א יהיה־(יִֽהְיוּ־)עוֹד֙ לִשְׁנֵ֣י גוֹיִ֔ם וְלֹ֨א יֵחָ֥צוּ ע֛וֹד לִשְׁתֵּ֥י מַמְלָכ֖וֹת עֽוֹד׃ כג וְלֹ֧א יִֽטַמְּא֣וּ ע֗וֹד בְּגִלּֽוּלֵיהֶם֙ וּבְשִׁקּ֣וּצֵיהֶ֔ם וּבְכֹ֖ל פִּשְׁעֵיהֶ֑ם וְהוֹשַׁעְתִּ֣י אֹתָ֗ם מִכֹּ֤ל מוֹשְׁבֹֽתֵיהֶם֙ אֲשֶׁ֣ר חָטְא֣וּ בָהֶ֔ם וְטִהַרְתִּ֤י אוֹתָם֙ וְהָיוּ־לִ֣י לְעָ֔ם וַאֲנִ֕י אֶהְיֶ֥ה לָהֶ֖ם לֵאלֹהִֽים׃ כד וְעַבְדִּ֤י דָוִד֙ מֶ֣לֶךְ עֲלֵיהֶ֔ם וְרוֹעֶ֥ה אֶחָ֖ד יִהְיֶ֣ה לְכֻלָּ֑ם וּבְמִשְׁפָּטַ֣י יֵלֵ֔כוּ וְחֻקֹּתַ֥י יִשְׁמְר֖וּ וְעָשׂ֥וּ אוֹתָֽם׃ כה וְיָשְׁב֣וּ עַל־הָאָ֗רֶץ אֲשֶׁ֤ר נָתַ֙תִּי֙ לְעַבְדִּ֣י לְיַֽעֲקֹ֔ב אֲשֶׁ֥ר יָֽשְׁבוּ־בָ֖הּ אֲבֽוֹתֵיכֶ֑ם וְיָשְׁב֣וּ עָלֶ֡יהָ הֵ֠מָּה וּבְנֵיהֶ֞ם וּבְנֵ֤י בְנֵיהֶם֙ עַד־עוֹלָ֔ם וְדָוִ֣ד עַבְדִּ֔י נָשִׂ֥יא לָהֶ֖ם לְעוֹלָֽם׃ כו וְכָרַתִּ֤י לָהֶם֙ בְּרִ֣ית שָׁל֔וֹם בְּרִ֥ית עוֹלָ֖ם יִהְיֶ֣ה אוֹתָ֑ם וּנְתַתִּים֙ וְהִרְבֵּיתִ֣י אוֹתָ֔ם וְנָתַתִּ֧י אֶת־מִקְדָּשִׁ֛י בְּתוֹכָ֖ם לְעוֹלָֽם׃ כז וְהָיָ֤ה מִשְׁכָּנִי֙ עֲלֵיהֶ֔ם וְהָיִ֥יתִי לָהֶ֖ם לֵֽאלֹקים וְהֵ֖מָּה יִֽהְיוּ־לִ֥י לְעָֽם׃ כח וְיָֽדְעוּ֙ הַגּוֹיִ֔ם כִּ֚י אֲנִ֣י ה' מְקַדֵּ֖שׁ אֶת־יִשְׂרָאֵ֑ל בִּהְי֧וֹת מִקְדָּשִׁ֛י בְּתוֹכָ֖ם לְעוֹלָֽם׃

מדהים תודהמק"ר
חיזוק מאת הרב זלמן מלמד ראש ישיבת בית אלמדברה כעדן.
עבר עריכה על ידי מדברה כעדן. בתאריך ט' באב תשפ"ג 20:14

לא מצליחה לעלות.... 

נכון זה מהמםפרח לשימוח🌷אחרונה
רוצה לפרגן לבעליהשקט הזה

נכון תמיד יש שרשורי פריקה על הבעל? אז רוצה דווקא לפרוק חיובי..

אז מיום ראשון הקטנצ'יק היה חולה ורצה רק ידיים מה שהשבית אותי.. ביום שני בערב הצטרפתי בעצמי לחגיגה ופיתחתי דלקת גרון. בקיצור מושבתת לגמרי.

בסהכ בעלי ואני די שותפים בבית אבל מטבע הדברים אני נמצאת יותר שעות בבית ממנו אז בדכ יוצא שעושה יותר (למרות שמאז הלידה של השלישי הוא דואג גם להיות יותר בבית)

יש דבר אחד שבעלי לא נוגע בו וזה כביסה. לא כי הוא לא יודע לעשות אלא כי זה הפך די מההתחלה לתחום שלי מההתחלה ועד הסוף (המקסימום של השותפות שלו זה להוציא לבקשתי את הכביסה מהמכונה ולתלות).

בקיצור אחרי שכבר יומיים מארגן את הבנות בבוקר, לוקח אותן למסגרות, מחזיר אותן, נמצא פה אחהצ, עושה את כל הלוז של הערב לבד-היום כנראה כבר נמאס לו גם ממצב הבית ופתאום אני רואה אותו מקפל את הכביסה שהייתה תלויה, מחזיר כביסה שעמדה מקופלת עוד לפני לארונות, מכניס מכונות אחת אחרי השניה..

קיצור לגמרי איפשר לי לקרוס בשקט בלי לחשוב על מה שמצפה לי כשאתאושש

אז נכון שלא לגמרי הבנתי את המיון של הכביסות, נראה לי מיין לפי בני הבית ולא לפי סוג הבגד (מקסימום יהרסו כמה בגדים) ונכון שכבר מצאתי תחתונים שלי במגירה של הילדה אבל באמת חייבת לפרגן לו💕

ועכשיו אליכן כדי שיהיה מעניין-

שתפו אילו דברים מפתיעים/ משעשעים קרו בבית כששחררתן😄

האמת שגם אני הייתי מכבסת על 1200יעל מהדרום
לק"י

ולא זכור לי שקרה משהו🤷‍♀️

הלוואי שאלו יהיו בושותינו😅

תגידו אתן עושות משהו לרקע ההכנות עם איראן וכל זה?שיח סוד

לא בקטע של להיות בפחדים ולהילחץ,

אני חושבת בעיקר על אם להגדיל את הקניה השבועית בסופר או ציוד ליצירות למקרה ולא יהיה אפשר לצאת בסבבה

למרות שכרגע זה רק דיבורים

מצטיידות או ממשיכות כרגיל?

נראה לי זה לא חוקישיח סוד

מקלט של מקום ציבורי כמו בית ספר מתנ"ס בית כנסת פארק

חייב להיות פתוח לכולם בזמן אזעקה

שאלה מרווקהמים כחולים

שלום לכן, סליחה על הפלישה לפורום אבל רוצה לשמוע תשובות מנשואות..

אני בשנות השלושים אז מטבע הדברים כבר פגשתי הרבה והייתי בכמה קשרים משמעותיים. כרגע בקשר עם בחור כבר מספר חודשים. יש שיחות טובות ולאט לאט נוצרה חברות ויותר פתיחות, אבל די מההתחלה הוא לא הכי מצא חן בעיני מבחינה חיצונית, גם בגלל סגנון הלבוש וגם המראה הכללי וגוון הקול שלו פחות התחברו לי. אני כרגע בצומת של החלטה האם לנסות עוד להעמיק את הקשר ולהיפתח בתקווה שהלב יתעורר או לוותר.. האם יש כאן נשים שחוו קשר כזה? האם אפשר להתקדם ולקוות שהרגש יתפתח עוד יותר אחרי חתונה? זה אפשרי להתחתן למרות שלא הכי מוצא חן בעיני?

בקשרים אחרים חוויתי יותר התרגשות ומשיכה, אבל מצד שני הם נפלו כי משהו בקשר לא היה טוב כל כך ופחות יציב מהקשר הנוכחי, שבו הבחור מכיל את ההתלבטויות שלי והקשר נמשך כבר זמן ארוך למרות חוסר מציאת החן..

אצלי זה היה משהו דומהזמינה

ודברים נפתחו ממש אחרי החתונה

גם אצלי זה היה הקשר הכי יציב והבנתי על עצמי שאני מעדיפה מישהו ללכת איתו יחד במיוחד שהיו לי לפניו קשרים מרגשים אך כמו שהם עלו מהר כך הם נגמרו

זה לא שהיום הכל מושלם אבל מי שהוא, מה שהוא עבורי ובעיקר הדרך שעשינו יחד מחפה על הכל

חשוב לי להדגיש- זה היה נכון לי

אני הבנתי שמבחינתי נישואין זו עבודה משותפת וראיתי בבעלי אדם שעונה על ההגדרה הזו,  זו לא הייתה החלטה שכלית,  היה בקשר מציאת חן והיה לי כיף, חיכיתי לפגישות. עם זאת, היו לי קשרים מרגשים יותר, אך הבנתי שמבחינתי  אני מעדיפה את מה שיש לי עכשיו מאשר לדמיין לעצמי מציאות אחרת.  

בזוגיות תמיד יהיה משהו מאתגר, זוגיות היא חלק מהתיקון שלנו (במובן החיובי, אתגר שמפתחת אותנו)

מקווה שזה עזר ולו במעט

בהצלחה🙏🏻

תודה!מים כחולים

זה עוזר לשמוע..

אצלי זה קצת שונה

כיף לי בזמן הפגישה, אבל בין לבין אין ציפיה כל כך וגם מציאת החן בשאלה.. 

אבל באמת יש פחד שאין הרבה אפשרויות אחרות וגם בבחור אחר אמצא משהו שמפריע..

היה לי משהו דומהשלומית.

מההתחלה היו כמה דברים ש"קפצו" לי במראה שלא היו כמו שציינתי, וגם לא ממש הייתי "מאוהבת".

אבל היה כיף יחד, היה "קליק" מיידי והתקשורת הייתה מאוד זורמת.

אחרי החתונה דברים ממש נפתחו.

עדיין אולי היה לי כיף אם בעלי היה קצת יותר גבוה למשל, אבל זה, ושאר הדברים החיצוניים, כ"כ שוליים וחוורים בחיים האמיתיים. וברור לי שבעלי, כמו שהוא, הוא המתנה הכי גדולה שיש לי בחיים...

מה שכן, אם מחליטים שכן, אסור שזו תהיה 'התפשרות' אלא החלטה שלמה ושמחה, לקבל אותו על סך חלקיו הטובים ואלו שפחות.

אבל בשלב שלך- קודם כל לפתוח עוד את הלב, זה הבסיס לתת למשהו לקרות

לא יודעת כמה זה יעזור לך אבל משתפת מהנסיון שליאנונימית בהו"ל

אם יש דחיה אז לא.

מה שהפריע לי חיצונית בבעלי מפריע לי עדיין היון אחרי הרבה שנות נישואים ואהבה גדולה ובוערת.

היה לי מאד מאד טוב איתו מבחינה נפשית ורגשית וזה מה שבסוף עזר לי לקבל את ההחלטה.

והלב נפתח והיום רואה בו מלא יופי שלא ראיתי אז 

ונשיאת חן כן נבנית גם מקרבה רגשית.

אבל, 

בנישואים יש כל מיני תקופות

ולפעמים יש בלב גם עוד דברים לצד האהבה

ואז פתאום מאד בולט

האף הבולט/השין השורקת/הצורה שבה הוא נוגע באף או ווטאבר.

ומציק.

ועוד יותר כשזה עובר לילדים.... זה עוד יותר מעצבן... (במיוחד אם את אוהבת את איך שאת נראית)

סגנון לבוש אצלי זה משהו שהתאזן ביננו מאד עם השנים וזה לדעתי זניח.

זהו זה השיתוף הכי כנה שאני יכולה לתת לך...

מסכימה לגבי דחייה/רתיעהמרגול
כלומר, יש לא להימשך, אבל להיות כזה פרווה כלפיו בנושא הזה (לא אוהבת לא סולדת), ויש ממש להירתע מהמראה שלו וכו.

אם אין משיכה אבל גם אין רתיעה, מניסיוני זה עובד לגמרי. כלומר לגמרי קיימת משיכה (עכשיו, אחרי החתונה וכו). המשיכה לא חייבת להתבסס על מכלול הפרטים שלו - גובה, משקל, רמת שיעור, צבע עור, צבע עיניים וכו' וכו. אבל אני מרגישה ששילוב של משיכה רגשית יחד עם פרטים שכן יפים בעיניי (גם אם אובייקטיבית הם קטנים), זה לגמרי עובד, והמשיכה חזקה. לא כאיזו פשרה, אלא כעובדה בשטח. לשם הדברים התגלגלו.

אבל מהתגובה הנוספת שכתבת, אני תוהה האם המראה נותן לך "סיבה טובה" לחתוך כי גם ככה את בסימן שאלה לגבי הקשר ביניכם, או שבאמת המראה הוא מה שמקשה כרגע על הקשר להתקדם. (שני הדברים לגיטימיים לחלוטין, כן? רק כדי לדייק לעצמך את המצב בשביל שתחליטי מה שנכון ומתאים לך❤️)

תודה על הדיוקמים כחולים
באמת אני מרגישה שגם קרבה רגשית אין מספיק כי קשה לו להיפתח רגשית, אז השיח הוא יותר ברמת החוויות והיומיום, עם קצת עומק לפעמים, אבל לא נוצר שם השיח שגורם לאינטימיות רגשית. ואני לא יודעת אם זה בגלל האופי  וזה מה שיכול להיווצר בקשר בינינו בלי קשר, או בגלל המראה שחוסם אותי ואז גם הוא לא מביא את עצמו עד הסוף.. 
כמה פעמים נפגשתם?ממתקית

המראה עדיין חוסם אותך?
גם הקול עדיין
הלבוש? (למרות שלבוש אפשר לשנות בהמשך, מה שכן יכול שמפריע לך למשל סגנון- פשוט מידי, ציציות בחוץ...

עדיין..מים כחולים

בעיקר כשאני רואה אותו "מבחוץ" יותר.. מרחוק.  בזמן שיחה כשיושבים אחד ליד השני אני פחות ממוקדת בזה.

הקול די מעצבן אותי בטלפון, אבל פנים מול פנים יותר טוב.  הלבוש מציק כי הוא בסגנון ממש שונה משלי..

יוצאים כבר זמן מכובד.. יותר מ4 חודשים

נשמע שזה הנקודהרקאני

שאין אינטימיות רגשית

יותר קשה להתחבר לבנאדם אם אין מספיק חיבור רגשי

הייתי ממליצה לך לנסות לדבר איתו שתעבדו על זה

שיהיו יותר שיחות עומק

אני לא יודעת מה ההגדרה שלך האינטימיות רגשיתזמינה

בעיני זה דבר שלוקח הרבה יותר מארבעה חודשים

מה גם שיש דברים שמרגישים בנוח לומר רק אחרי החתונה

אבל יתכן מאוד שכל אחת מאיתנו מגדירה אינטימיות רגשית באופן אחר

חשוב לשים לב שיש גם את השוני הטבעי בין גברים לנשים בעניין

יש לך מישהי להתייעץ איתה? יועצת שמבינה בתחום, במיוחד על רווקות מאוחרת?

בגדול אסור אסור אסור שתהייה דחיה!ממתקית

משיכה לא חייבת להיות, יכולה להגיע גם לאחר הישואין.

אבל אסור שתהייה דחיה.

את לא מתארת דחיה, את מתארת חוסר חיבור לקול, ללבוש, לחיצוניות.
תנסי לחשוב עם עצמך, האם זה דוחה אותך, מגעיל אותך, לא מסוגלת לשמוע אותו. או פשוט חוסר נשיאת חן למראה, לקול.
יכולה לשתף שגם אצל בעלי לא אהבתי דברים מסויימים (סגנון דיבור, משהו נוסף בחיצוניות)אבל זה לא דחה אותי, פשוט לא נמשכתי לזה כל כך והיום זה כלל לא מפריע לי (אגב, מפריעים לי דברים אחרים...חחחחח).
הייתי אומרת לך להמשיך לנסות,לחשוב עם עצמך מה לא מוצא חן בעינייך בדיוק. 

להתפלל ואם מרגישה שיש חיבור אבל מה שציינת מציק עדיין, להתייעץ עם מישהי שאת מכירה.

לגבי מציאת חןאישהואימא

תחשבי אם יש איברים מסויימים שכן מושכים אותך בו- פנים/עיניים/ ידיים/ מבנה גוף וכו'. אם אין שום דבר כזה אלא להיפך- יש דחייה, לדעתי עדיף לסיים. אם את כן מוצאת אפילו משהו אחד או שתיים שמושך אותך במראה- תמשיכי.

גםoo

אחרי החתונה כנראה יהיו דברים שיפריעו לך

דברים שלא ראית קודם/ שיתפתחו עם הזמן/ שיגיעו בעקבות שינויים שלך/ שלו/ של החיים

יש אשליה שבוחרים בן זוג

אבל רב הנסתר על הגלוי

מה שכן בוחרים

זה עם מי לעשות את הצעד של החתונה

זה צעד שכנראה עושים אחרי שהמעלות עולות על החסרונות (או שנמצאים תחת האשליה הנ"ל)

גם כשנשואים

טיב הקשר תלוי בהסתכלות

אם מתמקדים ביתרונות ומתמודדים נכון עם החסרונות

הזוגיות תהיה יותר טובה

אם מתקשים להתמודד עם קיום החסרונות

הזוגיות תהיה פחות טובה

(כולנו אנשים פגומים

גם לאנשים עם תכונות מרשימות

יש פגמים משמעותיים שקשים להכלה)

אני חושבת שהמיקוד צריך להיות

1. בבשלות שלך להתמקד ביתרונות ולהתמודד עם חסרונות

(גם שלך וגם שלו)

2.  בהתפתחות הקשר לשלב שנראה/ מרגיש שהיתרונות שלו עולים על החסרונות 

אני מאמינהסטודנטיתאמאאחרונה

שלא מסתכלים על חתונה כזה האדם שאיתו אני רוצה לחיות לנצח, זה נורא מלחיץ ככה.

חתונה זה החלטה שזה האדם שאיתו אני רוצה לעשות יחד עבודה כדי לבנות את הזוגיות שתהיה הכי טובה עבור שנינו (ברור שהשאיפה היא שזה יחזיק תמיד)

בעלי לא מושלם אבל גם אני לא מושלמת. התחתנו עם רגש אבל ממש לא היינו מאוהבים עם פרפרים, בהתחלה זה קצת הלחיץ אבל היום אני יודעת שאני פשוט לא הבנאדם שמתאהב כמו בסרטים. אני אוהבת אותו מאוד מאוד ומקורקעת לא פחות.

לגבי סגנון לבוש זה הדבר שהכי קל לשנות בערך.

אולי כדאי ללכת יחד לפגישה עם מטפלת לפני החתונה, יש זוגות שזה מאוד עזר להם להחליט.

הרטבות לילה אבל יותר מידיישירה_11

בת עוד שניה שלוש

בחודש האחרון כזה מפספסת כמעט כל לילה בין פעם ל3!!!

כאילו מי הולך לשירותים 3 פעמים בלילה?

וזה מעיר אותה וכל פעם זה לקום להחליף בגדים ואת כל המצעים פוך שמיכה סדינים

התעייפתייי

מזה הדבר הזה?

היא גמולה לגמרי אני כבר אובדת עיצות כל היום תולה מכבסת מייבשת מקפלת ומחזירה

תודה להשם על הכל אבל מה עושים עם זה??

יכול להיות שקר לה?רקאני
^^^אנונימית בהריון

קור יכול לגרום לזה,

אם את רואה שינוי בזמן האחרון אולי זה באמת קשור.

היא לבושה עם גופיה ארוכה ופוטרשירה_11

ואני מכסה בשמיכה ופוך

תנסי להוסיף גרביים חמות ואפילו עוד שכבהיראת גאולה

השמיכה הרבה פעמים נופלת להם.

אם הייתה יבשה לפני כן - התיאור קלאסי לקור ולחורף.

יש משהו חדש בחיים שלה?ממתקית

בגן?  גננת אחרת?
בבית- תינוק חדש?
משהו אחר?
בד"כ הם חוזרים להרטיב כשקורה משהו לאו דווקא שלילי.
מציעה לאחר ששלת דברים אחרים, ללחוש לה בלילה מה שנקרא לחישות לילה.
אצלנו רק זה עזר

התינוק כבר כמעט 7 חודשיםשירה_11
מזה לחישות לילה? 
כשהיא נרדמת, חצי שע הבטווח שלאחר שנרדמהממתקית

ללחוש לה דברים טובים ועוצמתיים באוזן.
את בוגרת, את יכולה ממש לתאר לה את ההצלחה שלה.

אצל הבת שלימקלדתי פתח

כמו שאמרו כאן, מעבר לחורף או קור היה גורם לזה, אז את כבר מלבישה חם, לודא חימום.

דבר שני אצלינו תולעים(!) היו גורמים לפספוסים.

דבר שלישי וירוס, או מחלה לפעמים קודם היה פספוס ומצברוח עצבני ואז שאר התסמינים.  אבל אל אין שום תסמין אחר לא הייתי קופצת לזה.

היא לא מצאה כשהיא קמה, נכון?

פרקטית, וזה למדתי מהפורום, לשים מגן מזרון/שעוונית+סדין+שעוונית+ סדין, ככה בלילה מורידים סדין ושעוונית ויש מיטה יבשה מוכנה.

הייתי מחכה קצת רואה שזה עובר ואם זה עובר לא נראה לי בגיל הזה הייתי מייחסת לזה חשיבות. גם אם כבר גמולה

לא הבנתישירה_11

מה שאלת במשפט

"היא לא מצאה שהיא קמה"?

איך תולעים גורמים לפספוסים?

ובאמת אאמץ את העניין של השכבות במיטה לא חשבתי על זה 

זה ממש נכון שתולעים גורמות לפיספוסים.שיפור
אצלי גם ילד בן 5 שכבר היה יבש שנתיים פעם אחת פיספס כמה ימים ברצף, נתתי וורמוקס ועבר
סליחהמקלדתי פתחאחרונה
שהיא לא צמאה
הייתי שוקלת מעבר לתחתוני לילהשיפור
זה עוזר?שירה_11
אבל היא שוכבת אז זה עדיין מרטיב את המיטה לא? 
אנחנו לוקחים בן 4.5 קבוע לשירותים לפני שאנחנואחת כמוני

הולכים לישון.

אחרת בוודאות מפספס. נראה לי תקין לחלוטין לגיל הזה.

לפני חודש היתה ישנה לילה שלם וקמה יבשה?

כן קמה יבשהשירה_11

וזה הקטע שנניח ופספסה פעם אחת א זזה כאילו עשתה בשירותים

מאיפה יש לך מלאי שאת יכולה לפספס עוד פנמיים??

תבדקי תולעים (אצלנו היה הסיבה להרטבה) ואם קר לה...אמהלה
נכון זה בסדר פשוט להתרסק בבכי במיטה?הריון ולידה

גם אם זה היום נישואין שלנו?

הוא לא פה

אני עם כמה וכמה שחלקם חולים

ההרדמות נהיו בגלל זה קשות במיוחד אחרי אחהצ שלמים שאני איתם לבד

הגוף שלי שבור מפורק לרסיסים מהחודש התשיעי הזה

הורמונלית ונפשית בכלל

ואני בכלל אמורה להיות במנוחה עד הלידה

צירים סימפיוליזיס ושמירה זה שילוב לא טוב וכל דבר מדליק לי את הבכי

אין לי עזרה כמעט ולא חייבים לי כלום אבל כן ניסיתי להשיג כזו

גם בתשלום

הגננת מציקה ולא מבינה מה זה "אני מצטערת, אני לא יכולה לדבר עכשיו, אני בהשכבות" ואז מתחילה להטיח חפירות  וטענות על זה שהילד עם מגפיים כשבא לה שהוא יהיה עם נעלי ספורט כי עם המגפיים הוא משחק בזמן האוכל או לא יודעת מתי.

למרות שהיא גננת חנ"מ אין לה ניסיון בגידול ילדים וכנראה שגם לא ביחסים בין אישיים

ונמאס לי!

ואיבדתי בשעה האחרונה שלוש פעמים את הסבלנות ואפילו צעקתי 

ועכשיו אני פשוט בוכה

וגם צץ עניין בפרוייקט להגשה ואני לא מסוגלת יותר! 

אויש... בטח שזה בסדר! חיבוק לבינתיים...ירושלמית במקור
ברורררר. אמאל'ה. חיבוק גדול מותקאורוש3
אני בדרך להביא לך תעודת התרסקות מוצדקתSeven

ברור שזה בסדר!!!

וגם לא לעשות שום דבר+ להזמין לעצמך משהו טעים שישמח אותך🫶

את החייםהריון ולידה
תודה אהובה 
😘Seven
וואו חיבוק ענקקקרקאני

נשמע קשה מאוד וכואב

ואת הגננת חובה לסנן ולא לענות

אפשר לבכות גם מהתמיכה הזאת?הריון ולידה

כמה כוח יש בפשטות של הסביבה הנשית

כל כך תודה 

וואי בטח שמותר להתפרקנעומית

וצריך

ממש יפה שהצלחת לשמור את זה אחרי שהילדים נרדמו.

מצטרפת, כל מה שעובר לי בראש היום זה מה השכנים שמעו, ומה הסיכוי שהם לא היו בבית היום. 

מותק בא לי לתת לך מדליהממשיכה לחלום

איזו אישה לביאה את

עם כמה את מתמודדת

תבכי כמה שאת צריכה

תנקי את הלב

ותנשמי נשימות חדשות❤️

שולחת הרבה כוחותממתקית

נשמע לא פשוט, את גיבורה שבכלל שרדת לספר
מבאס שאין עזרה.

🫂יעל מהדרוםאחרונה
התינוק שלי כבר לא ממש תינוק אבל השיער שלו לא גדלפרח חדש

הוא בן 1.7

אבל נראה יותר קטן בגלל שאין לו כמעט שיערות

בשבילי הוא חמוד ככה

אבל מבינה שזה קצת חריג כי כולם שואלים אותי איפה השיער שלו חח

הייתן מנסות תרופות סבתא? מכירות משהו שעוזר באמת לזה?

אני לא יודעת אם מותר אבל שמן רוזמרין מזרז צמיחהנפש חיה.
אפשר לטפטף קצת לשמפו ולחפוף לו
מצאתי משהו של מי הדס באתר "פרוג" תראינפש חיה.

לבשל כמה ענפים של הדסים בסיר מיים

לסנן, להעביר את המיים של ההדסים לבקבוק תרסיס

ולהשפריץ כל יום על שיער יבש.

אני השפרצתי כל בוקר, עזר מאוד

לא מורגש על השיער מבחינת המרקם, ממש כמו מיים רגילים, מתייבש ואין זכר.

אפשר למהול במיים שיצא לך הרבה.

זה לא מכתים בגדים?אנונימית בהריון

הבת שלי בת שנה וחצי ויש לה שיער ממש דליל,

אין סיכוי לקוקיות או סיכות

אצלנו במשפחה יש גנים כאלו(אהבת עולם)

לא מעט היו ככה עד גיל גדול (כאלו שלא היה מה לגזור בחלאקה).

את הקוקו הראשון של אחותי עשינו לה בגיל שלוש פלוס והיום יש לה אחלה שיער...

גם אצלינו ככה. לבנים לא בעיה, לבנות פחות.פלפלונתאחרונה
לסרק את מה שישרק טוב!
קראתי פעם שהסירוק (גם במברשת רכה זה טוב) ממריץ את התאים ומעודד צמיחה. לילדים שניסינו את זה צמח יותר שיער.

אומרים גם ששמן קיק מעודד צמיחה. תבדקי בגוגל. לא נסיתי.

וכמו שכתבו לך זה לא אומר כלום על השיער שיהיה בהמשך חייו.

אז כאמא לילדה שבכיתה א' היה לה פלומה כמו תינוקאמהלה

ניסיתי מלא דברים. לא יודעת מה בסוף עזר, אבל כיום היא נערונת צעירה ויש לה כמויות שיער ב"ה.

יש לי גם 2 בנים שבחלאקה לא היה בכלל מה לגזור

גם הם היום עם רעמה שלא מביישת אריה.

אז ככה

מי הדסים- ניסיתי לתקופה ארוכה, לא ראיתי שעזר

שמפו שמן קיק- גם לא עזר

הברשה במרשת לא רכה- נראה לי שכן קצת עודד צמיחה

מה שהכי עזר- חפיפה בשמן ליפיקאר באום של לה רוש פוזה- זו ההמלצה שלי לכל נזקי העור ותכלס הילדים שהשתמשתי להם בשמן הזה כשמפו קבוע היו היחידים שצמח להם שיער.

יש שמפו טום וג'רי לילדים שמומלץ לעידוד צמיחה- אני לא מצאתי אותו בחנויות.

והכי חשוב- להתפלל, כן, גם על זה

כשהילדונת מהסיפור למעלה חזרה בוכה מבית הספר כי חברות צחקו עליה שהיא תינוקת, הבנתי שאת הכי חשוב לא עשיתי

ואז התחלתי להתפלל על זה

ואז קרה השינוי.

בכיתה ב' כבר יכלנו לעשות לה קוקו קטנטן

הייתי מצרפת תמונה כדי שתאמינו לי אבל זה ו"ואחד אאוטינג" כי יש לה צבע שיער ייחודי וזה היה בולט....

בטח הבנתם

העיקר שתהיו בריאים

תודה למגיבותפרח חדש

למי שאמרה לסרק

אז אין כמעט מה לסרק 🤭

שמנים למיניהם קצת חוששת מלכלוך שעובר לבגדים ולא יורד

אולי באמת אנסה לחפש את הקרם ש @אמהלהכתבה זה משהו סביר שאני מוכנה לנסות

ובאמת ב"ה העיקר הבריאות

הוא תינוק מתוק שממלא אותנו אושר

לאחרונה גם פחות חולה בכל מיני וירוסים אז באמת תודה לה' על הכל

גם אם אין מה לסרק מסרקים את הקרקפתרק טוב!
עם מברשת רכה כדי לא להכאיב. 
לא הייתי עושה כלום, במיוחד לא לבן. הכי חמוד.שיפור
אז גיליתי הריון...עודהפעם

אני בשבוע 4+4... וכמובן חוץ מבעלי אף אחד לא יודע אז בא לי שמישהו יתרגש איתי.

אני בשוקקקקקק... שמחה מאד וגם בלחץ (היפראמזיסית...)

בשעה טובה, והלוואי יעבור לך בקלות הפעםמתיכון ועד מעון
בשעה טובה!!!!ראשונית

בעז''ה שיהיה כמה שיותר קל!

וידיים מלאות

מרגש!!! בשעה טובה!בידיים פתוחות
בעז"ה שיהיה הריון קליל ובריא ובידיים מלאות♡
בשעה טובה!!!!רקאני
בשעה טובה, שיעבור ממש בקלות, בנחת ובבריאות מלאהנייקיי
בשעה טובה! שיהיה בקלות ובשמחה!!יעל מהדרום
תודה לכן על ההשתתפות בשמחה,עודהפעם

זה באמת מרגששש

בשעה טובה איזה מרגש.ממתקית

ולא מחייב שיהיה לך גם ההיריון הזה היפרמאזיס.
לי לא היו בכל ההריונות...
הריון קליל ומשעמם.

היה לי היפראמזיס ב5 הריונות....עודהפעם

אמנם בעוצמות משתנות אבל קשה לי להאמין שלא יהיה בכלל.
בהריונות הקודמים תמיד אמרו לי:
תחשבי טוב, אולי הפעם זה לא... ותמיד היה קשה.
אז מעדיפה לא להשלות את עצמי ולהיות מוכנה לבאות...

ממש מבינה אותך!הבוקר יעלה

רוצה הריון ובלחץ מהריון. זה תמיד הולך יחד.

והעיקר בשעה טובה וידיים מלאות בע"ה! 

ואי מזדההאור מאיר
מובן ממש.ממתקית

מתה על אלו של "תחשבי טוב" כאילו אם אחשוב טוב לא יהיה היפרמאזיס

ככה הגוף שלי וזהו.
דווקא בהריונות שהייתי בהם הכי הכי בהיסטריה והתכוננתי נפשית ופיזית להיפרמאזיס- זה לא הגיע.

היו לי הריונות עם היפרמאזיס, הריונות עם בחילות והקאות סבירות ממש, והריון אחד מושלם בלי כלום

תקשיבי אין לי היפראמזיס ב"הכבת שבעים
וזה פשוט נשגב מבינתי איך מסיפורים שאני שומעת, נשים עם היפראמזיס נכנסות שוב להריון. אני פשוט נפעמת!! ❤️
היה לך היפראמזיס קשה בחלק ובחלק כלום?אמא לאוצר❤

או שהיה לך רק קל?

כי בדר"כ מי שיש לה היפראמזיס קשה זה חוזר שוב ושוב...

אצלי היה בכולם וכל פעם רק החמיר

וככה היפראמזיס רציני מתנהג בדר"כ...

היה לי 4 הריונות נוראים,עודהפעם

באחרון היה קל יותר (לא התאשפזתי, קבלתי עירויים רק בקופ"ח... כזה...)

והיינו בטוחים שזה מין אחר חחחח
אבל בסוף ילדתי מהמין הקבוע אצלנו בבית.
אולי הפעם יפתיע...

נכון, קורה שיש רמות שונותאמא לאוצר❤
אבל לא שאין בכלל... כי ככה הגוף מגיב להריון
איך מתנהג היפרמאזיס רציני? מי החליט?ממתקית

לי היה בחלק מההריונות ברמה של עירוי, ורק במיטה בלי יכולת לעשות כלום (בכל קימה הייתי חייבת לרוץ להקיא, לדבר לא יכלתי).
ובחלק מההריונות היה לי סתם בחילות רגילות כמו של כל אישה סטנדרטית בתחילת הריון.
לא הבנתי מי החליט מה זה היפרמאזיס רציני?
היפרמאזיס לא מחייב להגיע בכל הריון לאותה האישה. עובדה.

לא קשור למי החליט... וגם לא באה להגיד שאין לךאמא לאוצר❤

אם את אומרת שיש ..

פשוט ממה שאני מכירה ומניסיון אישי, נשים שיש להן היפראמזיס קשה, נדיר מאד מאד שיש להן גם הריונות בלי בכלל...

זכית😉

נכון זכיתיממתקית

אבל עברתי הרבה הריונות בלי עין הרע, אז אולי זה גם סטטיסטיקה בסוף, אם יהיו לי 4 הריונות למשל, יהיה לי בכולם, אם יהיו לי יותר מ-4 הריונות, סיכוי גדול יותר שיהיו לי גם הריונות בלי היפרמאזיס.

קשה לדעת כי לרוב מי שיש לה היפרמאזיס לא יולדת הרבה.

אצלי בראשונים לא היה לי היפרמאזיס
התחיל לי בכל האחרונים...

לי מתוך 3 הריונות היה רק בראשון (קל) ובאחרון (קשה)אנונימיותאחרונה
השני היה הריון רגיל לגמרי
שיהיה בשעה טובהאנונימית בהריון

ובקלות!

תודה יקרותעודהפעם

כל תגובה משמחת ומחזקת..

וואי בשעה טובה שיהיה כמה שיותר בקלות ובנחת!!!שיפור
אוניברסיטה וטרמפולינה לתינוקחולמת להצליח

יש לנו טרמפולינה שהביאו לנו, אבל עוד מעט החגורה שם תהיה קטנה על התינוקת ואני רוצה גם טרמפולינה עם מנגינות.

יש לכן המלצה על משהו, במחיר עד 200 ש''ח?

בנוסף אוניברסיטה לתינוק, יש לכן המלצה למשהו טוב גם בערך במחיר הזה?

תודה 

מקפיצהחולמת להצליח
ממש אשמח להמלצות
באוניברסיטה אני לא חושבת שצריך המלצותיעל מהדרום

לק"י

זה מוצר פשוט.

הייתי קונה מה שנראה לי. רק אולי לא עם חלקים מנגנים, שלא תהיה בעיה בשבת. או רק עם חלקים שאפשר להוריד לפני שבת.

קניתי מעלי אקספרס במבצעי נובמבר בזול ונחמדפלפלונת

אולי גם עכשיו יש משהו במחיר טוב...

התכוונתי לאוניברסיטהפלפלונת
תודה! פשוט ממש התאכזבתיחולמת להצליח
מהטרמפולינה שקיבלנו במתנה ואני רוצה לקנות חדשה שאפשר לשים מנגינות.
בטרמפולינה אני לא מבינה. התייחסתי רק לאוניברסיטהיעל מהדרום
נראה לטייני לאב יש משהו עם מנגינותהשקט הזה
שגם יש לו כמה מצבי שכיבה ככה שמתאים גם לתינוקות די קטנים
אנחנו ממש אוהבים את של טייני לאבאור מאיר
חח אני לא סבלתי אותה! עד שהעפתי אותהאמא לאוצר❤

וקניתי אחרת

היא טרמפולינה מה זה גרועה בעיני

חחח כנראה בעיני המתבונןאור מאיר

היו לי 2 טרמפולונת פשוטות עד עכשיו. ועכשיו התחדשנו בכזו. וסעיניי זה שילד יכול לישון שם שאני עם הגדולים, זה מושלם.. אולי תכתבי לה חסרונות.. וככה היא צוכל להחליט

גוגל הראה לי שהיא הרבה יותר יקרה ממה שהיא מחפשתיעל מהדרום
אכן.. רק יש המוןן ביד 2אור מאיר
מקפיצה שוב, אולי מישהי מכירה טרמפולינה טובה? 🙏חולמת להצליח
לי יש נדנדההתלבטות טובה

לא טרמפולינה. של fisher price יחסית מהפשוטים (קניתי יד 2). הילדים מאוד אוהבים. הרגיע אותם מאוד ועזר לי לתקתק דברים.

לא יודעת בדיוק מה ההבדל בין זה לבין טרמפולינה האמת, ומה היתרונות החסרונות מכל דבר. שכנה שלי מכרה בזול אז אמרתי ננסה...

לגבי אוניברסיטה, יש לי אחד שאפשר לשים בטריות למוסיקה אבל מעדיפה לא לשים בגלל שבת והילדים הגדולים יותר. אולי בגלל שחורף הייתי מחפשת אחד קצת יותר עבה אם הרצפה אצלכם קפואה. אני צריכה לשים לפעמי שמיכה מתחת וזה סתם מעצבן אבל ממש לא קריטי..

יש אוניברסיטה שזה בלי משטח בכלליעל מהדרום
לק"י

ואז אפשר להניח על המקום הרגיל שעליו מניחים את התינוק.

וואי זה באמת מעולה.. יש לחמותי כזה וזה נוחהשקט הזה
שוקלת להתחדש לזה בילד הבא בעז"ה😅 (גם תופס פחות מקום)
האמת שלנו יש עם משטח מבד, זה גם מתקפליעל מהדרום
יש לי כזאתהשם שליאחרונה

קניתי אותה אחרי שטרמפולינה עם משטח מבד נהרסה.

האמת שלא השתמשתי בה הרבה, כי עד שקניתי התינוק כבר גדל.

בעז"ה לילד הבא.

אוניברסיטה ב180 שקל באתר ניגון טויספה לקצת
מצרפת תמונה, זה ממש נחמד וזול.פלפלונת

אני גם הזמנתי כזו, אחלה אוניברסיטה..התייעצות הריון
אחרי כמה ילדים שלא השתמשתי בטרמפולינהרק טוב!

מסרתי אותה. היתה לי אחת פשוטה בלי משחקים. בילדים הראשונים השתמשנו גם להאכיל בה. אבל זה שובר את הגב (שלי..)

אולי תדייקי מה הצורך שלך ולפי זה ימליצו לך?

ועוד נקודה למחשבה, מוזמנת להתעלם אם לא מתאים לך-

עדיף פחות לשים את התינוקות בדברים כאלה שמונעים מהם תנועה והתפתחות. הכי טוב זה שטיח/מזרון/משטח שמגן מהרצפה אבל מאפשר לנוע עליו. 

אצלי השימוש הוא בעיקרחולמת להצליח

בגלל שהתינוקת פולטת הרבה, אז אחרי שהיא יונקת אני שמה אותה שם.

בד"כ כשאני שמה אותה על הבטן ועל הגב היא לא מפסיקה לפלוט, אז צריכה לחכות כמה זמן מהאוכל.

אולי יעניין אותך