אני רוצה לכתוב רגע משהו מהכאב שלי. מטפלות. מאמנות חתונה.
כמה הם לוקחות ל40 דק טיפול? 300-500 זה מה שנתקלתי. סכום לא? במיוחד לבנות שבמקביל סטודנטיות/ שירות/ דירת שותפות עם משכורת בשמיים.
עכשיו רגע לפני שמתנפלים, לא אומרת, יש דברים ששווה לשלם עליהם. טיפול זה דבר שיכול להיות חשוב ובאמת פסיכולוגים תמיד לוקחים המון.
אבל בואו נדבר רגע על משהו אחר, אפתח בנגטיב- אני, בדיוק סיימתי לימודי תואר, עובדת כמה שנים ומזיעה על תואר שיאללה כבר. וכן, מחכה גם לזכויות שמגיעות לי, לתשלום היותר גבוה שמגיע לי בשל כך.
ומטפלות- איזה הכשרה הן עוברות? קורס מזורז בזום של כמה חודשים וזהו. ומה כתוב במודעות לקורס? בואי למקצוע עם שליחות שעל הדרך מספק הכנסה גבוהה מאוד.
לא יודעת מה איתכן אותי זה מעליב. מרגישה שמרוויחים על חשבוני.
קודם כל תעשו קורס מושקע, אפילו לימוד תואר. משהו רציני. ואז תרשו לעצמכן לקחת סכום כ"כ גבוה מבת תמימה שהרבנית שלה במדרשה הציעה לה ללכת למטפלת.
עכשיו בואו נעזוב שניה את הכסף, שזה מרתיח אותי מאוד, בואו נדבר על הטיפול עצמו.
אני אישית הלכתי לכמה ולא עזר לי למקרה הספציפי, הרגשתי שבכמה הדק אני רק מסבירה את העניין ולא מגיעים למקום עוזר.
לא רוצה להכליל, ברור לי שיש מצויינות, אבל מדברת מהניסיון ומהחברות וממה שיצא לי לשמוע-
יש אצלנו בדיחה מוכרת שכשאת רוצה ללכת למטפלת תחשבי רגע מה את רוצה בקשר שאת נמצאת בו- רוצה לחתוך לכי לזאתי, רוצה שיקשיבו לך בלי שתהיה למטפלת דעה לכי לאאחרת, רוצה לקחת עצות אז לזאת, רוצה להמשיך למרות הכל לכי לזאת שהיא משכנעת להמשיך תמיד, וכוו..
יש שמות כמובן על כל קטגוריה כי זה גישות.
ובעיני זה אומר על משהו שגוי אצל המטפלות האלה. שלא מספיק מקצועי, שהמטפלת פועלת לפי שיטה מסויימת ולא באמת רואה אותי.
שמעתי סיפור כואב על חברה עם קשר שכאב לה, שלא היה לה נעים, שהיא הרגישה בתוכה כל הזמן שזה לא זה וגם אמרה את זה כמובן, אבל המטפלת שלה נוקטת בשיטה שהכל אפשרי ושתמשיך. החברה נכוותה והיא כועסת על המטפלת הזאת מאוד.
מרגיש לי שהמטפלות צריכות להיות יותר מקצועיות, יותר רגישות, יותר זהירות.
וכן, אם אתם באמת דואגות לנו, לאלו שעוד לא התחתנו בחייאת תעשו את זה בחינם, בסכום נמוך.
שלא תחשבי אני רוצה שתהיה לך משכורת יפה אבל לא על חשבוני.
ובאמת, אם באמת אכפת לכם מאיתנו אז במקום לחשוב על קבוצות וואטספ , כרטיסיות ואפליקציות -תרימו את הכפפה.
תציעו טיפול חינם, תהיו אחיות.
אני אישית עושה קצת חרם ופונה שצריכה לרבנים, לרבניות. הם לא לוקחים ממני כסף ולא פועלים לפי שיטה שהכתיבו להם. הם רואים אותי. ממליצה לכם גם.
וחברות- תחשבו אלינו. אנחנו לא רוצות להיות כרטיסיה שעוברת לה.
כתבתי חד ובאמת לא רוצה לפגוע במטפלת ספציפית. מדברת מהכאב שלי והלוואי שזה יהיה בונה. אתן באמת עושות שליחות, רק בואו נהיה טובות יותר.
שיהיה גאולה לכל אחד ואחת כאן. חתונה בעז"ה בקרוב!
שנחייה באמונה וביטחון שזה קורה ממש עכשיו, שאנחנו ראויים.
בעז"ה.