"העולם לא מחולק לאנשים טובים ולאוכלי מוות"
המשפט הזה נאמר על אמברידג' בספר החמישי. למרבה האירוניה, אמברידג' כן הפכה בהמשך לאוכלת מוות (עובדת בשביל וולדמורט ומאמינה בטוהר הדם). למעשה, אין רשעים בה.פ. שאינם אוכלי מוות. מלבד הדארסלים, ועוד נגיע אליהם.
אם-אני-לא-טועה-האגריד אומר להארי בתחילת הסדרה שכל הרשעים בה.פ. הגיעו מבית סלית'רין (עזבו את זה שסיריוס הגיע מגריפינדור והוא חשב שהוא הסגן של וולדמורט. וגם פיטר פטיגרו, כשחושבים על זה).
כל הרשעים מאז ומעולם היו בסלית'רין? כאילו, גם לפני שוולדמורט הגיע?
הבית שהקים אותו גזען, כעסן, נקמן, והכי גרוע - מדבר עם נחשים?
אפילו הדארסלים, אמנם לא אוכלי מוות, אבל הם גאוותנים, מושחתים ובריונים. הם לא יכלו סתם לשנוא את הארי בלי להיות אנשים רעים.
אפילו כשקווירל ניסה לגנוב את אבן החכמים, זה לא היה בשבילו. זה היה מחזיר את אדון האופל של כל הזמנים.
וזה לא נכון רק בזה. בית של קוסמי אופל - לא יראה כמו בית נורמאלי אלא כמו מאורה של ארכי-נבלים.
בטורניר של קוסמים לא יהיה דברים כמו יכולת תעופה, שיקויים, לטפל בבעל חיים או ללכת להשיג חומרים מיוחדים שמוחבאים ברחבי בית הספר. לא, אלא הוא יהיה התגוננות מפני כוחות האופל וכמעט רק התגונות מפני כוחות האופל.
שאם כבר מדברים על זה, למה הארי כל כך טוב בהתגוננות מפני כוחות האופל? הוא לא היה יכול להיות עם כשרון מולד לצמחים? לשיקויים? לשינוי צורה? לשום דבר אלא להיות בינוני בהכל?
במשרד הקסמים אין גם דברים רגילים כמו אגף המיסים או רשות השידור, בהוגוורטס לא לומדים דברים רגילים כמו אזרחות או ספרות או לשון או מתמטיקה, ובבית קפה לא מוכרים... קפה! זה נחמד בירצפת, אבל למה זה הדבר היחיד שיש לכם להציע לאנשים בני פחות משבע עשרה?
קוסמים לא מפותחים טכנולוגית כמו מוגלגים אז הם כותבים עם נוצה ודיו (!), אין להם גפרורים או מצית (ומה יעשה מי שקטן משבע עשרה?), הם לא יודעים מה זה כדורגל (זה שאתם יודעים לעוף לא אומר שאתם לא יכולים לרוץ...), והדרך תקשורת שלהם היא יעני הדואר של פעם, אבל לא עם יונים, כי מה הקטע? עם ינשופים. ותנשמות. ואוח. וציפור גדולה שלא יכולה להיכנס לכלוב של הדוויג. אבל רק לא יונים.
אני יודע שאפשר לתרץ את רוב הדברים שכתבתי פה, אבל זה כל מיני דברים שרולינג לא באמת חשבה עליהם, אז היא בעצם כתבה ספר שהוא די שחור לבן...
ד.א. אני יודע שלא הבאתי פה בחשבון כל מיני אנשים לא ממש סימפטיים כמו לוקהרט או ברגמן אבל הם לא ממש רשעים, ולא דמויות ראשיות של הסיפור. מנקודת מבט כללית, כשאדם קורא את הספר הוא נתקל בשחור לבן. כל הרשעים הם גם רשעים וגם סנובים וגם אכזריים וגם רמאים וגם לא אמינים וגם בריונים וגם אגואיסטים ואילו הטובים הם הכי טובים והכי חברותיים והכי רחמנים והכי ישרים והכי אמינים והכי עדינים והכי מתחשבים. אז יש בסדרה מורכביות, אבל כמעט ואין בסדרה מורכביות (יחסית).
ע.ד.א. כן, אני יודע שזאת סדרת נוער ושזה יצא לפני שלושים שנה, אבל זה לא ממש תירוץ, כי אני מכיר סדרות יותר ישנות ומיועדות לגילאים יותר קטנים (כמו הבלאגריאד) שהם לא כאלה שחור לבן.