בהרחבהניב שטרן

"העולם לא מחולק לאנשים טובים ולאוכלי מוות"

המשפט הזה נאמר על אמברידג' בספר החמישי. למרבה האירוניה, אמברידג' כן הפכה בהמשך לאוכלת מוות (עובדת בשביל וולדמורט ומאמינה בטוהר הדם). למעשה, אין רשעים בה.פ. שאינם אוכלי מוות. מלבד הדארסלים, ועוד נגיע אליהם.

אם-אני-לא-טועה-האגריד אומר להארי בתחילת הסדרה שכל הרשעים בה.פ. הגיעו מבית סלית'רין (עזבו את זה שסיריוס הגיע מגריפינדור והוא חשב שהוא הסגן של וולדמורט. וגם פיטר פטיגרו, כשחושבים על זה).

כל הרשעים מאז ומעולם היו בסלית'רין? כאילו, גם לפני שוולדמורט הגיע?

הבית שהקים אותו גזען, כעסן, נקמן, והכי גרוע - מדבר עם נחשים?

אפילו הדארסלים, אמנם לא אוכלי מוות, אבל הם גאוותנים, מושחתים ובריונים. הם לא יכלו סתם לשנוא את הארי בלי להיות אנשים רעים.

אפילו כשקווירל ניסה לגנוב את אבן החכמים, זה לא היה בשבילו. זה היה מחזיר את אדון האופל של כל הזמנים.

וזה לא נכון רק בזה. בית של קוסמי אופל - לא יראה כמו בית נורמאלי אלא כמו מאורה של ארכי-נבלים.

בטורניר של קוסמים לא יהיה דברים כמו יכולת תעופה, שיקויים, לטפל בבעל חיים או ללכת להשיג חומרים מיוחדים שמוחבאים ברחבי בית הספר. לא, אלא הוא יהיה התגוננות מפני כוחות האופל וכמעט רק התגונות מפני כוחות האופל.

שאם כבר מדברים על זה, למה הארי כל כך טוב בהתגוננות מפני כוחות האופל? הוא לא היה יכול להיות עם כשרון מולד לצמחים? לשיקויים? לשינוי צורה? לשום דבר אלא להיות בינוני בהכל?

במשרד הקסמים אין גם דברים רגילים כמו אגף המיסים או רשות השידור, בהוגוורטס לא לומדים דברים רגילים כמו אזרחות או ספרות או לשון או מתמטיקה, ובבית קפה לא מוכרים... קפה! זה נחמד בירצפת, אבל למה זה הדבר היחיד שיש לכם להציע לאנשים בני פחות משבע עשרה?

קוסמים לא מפותחים טכנולוגית כמו מוגלגים אז הם כותבים עם נוצה ודיו (!), אין להם גפרורים או מצית (ומה יעשה מי שקטן משבע עשרה?), הם לא יודעים מה זה כדורגל (זה שאתם יודעים לעוף לא אומר שאתם לא יכולים לרוץ...), והדרך תקשורת שלהם היא יעני הדואר של פעם, אבל לא עם יונים, כי מה הקטע? עם ינשופים. ותנשמות. ואוח. וציפור גדולה שלא יכולה להיכנס לכלוב של הדוויג. אבל רק לא יונים. 

אני יודע שאפשר לתרץ את רוב הדברים שכתבתי פה, אבל זה כל מיני דברים שרולינג לא באמת חשבה עליהם, אז היא בעצם כתבה ספר שהוא די שחור לבן...

ד.א. אני יודע שלא הבאתי פה בחשבון כל מיני אנשים לא ממש סימפטיים כמו לוקהרט או ברגמן אבל הם לא ממש רשעים, ולא דמויות ראשיות של הסיפור. מנקודת מבט כללית, כשאדם קורא את הספר הוא נתקל בשחור לבן. כל הרשעים הם גם רשעים וגם סנובים וגם אכזריים וגם רמאים וגם לא אמינים וגם בריונים וגם אגואיסטים ואילו הטובים הם הכי טובים והכי חברותיים והכי רחמנים והכי ישרים והכי אמינים והכי עדינים והכי מתחשבים. אז יש בסדרה מורכביות, אבל כמעט ואין בסדרה מורכביות (יחסית).

ע.ד.א. כן, אני יודע שזאת סדרת נוער ושזה יצא לפני שלושים שנה, אבל זה לא ממש תירוץ, כי אני מכיר סדרות יותר ישנות ומיועדות לגילאים יותר קטנים (כמו הבלאגריאד) שהם לא כאלה שחור לבן.

אני חושב שיש מקום לכתוב את הסדרה מחדש ולכסות על כלמתנחל בראבק

החורים הקטנים שאפשר לתקן במחי משפט, וקצת להעשיר את העלילה. הבעיה שהיום יוכנסו לשם אג'נדות מסוימות במסות

וואו, ממשניב שטרן

יש את הקטע הזה שמנדנגוס פלצ'ר מספר לתאומים ולרון שהוא גנב ממישהו את הקרפדות ואז מכר לו אותם חזרה במכיר כפול ממה שהוא קנה אותם במקור.

ומשפט אח"כ הוא אומר למולי שמי שהוא גנב לו את הקרפדות גנב אותם בעצמו אז הוא לא עשה שום דבר רע.

כאילו, רולינג באידיאל לא הרימה את העיניים מהמקלדת?

על נפסקה הראשונה125690

זה רק בבריטניה, אם אתה שם את כל השאפתנים בבית אחד, הגיוני שכל השאפתנים הרעים יהיו שם. גרינדלוולד לא היה בסלית'רין.

על ההמשך, איפשהו - כשהספר נכתב, גם מוגלגים לא השתמשו בדרכי תקשורת טובות יותר ממכתבים.

אני חושב שהקוסמים פשוט לא התקדמו מבחינה טכנולוגית כי לא היתה להם סיבה, אין שום דבר שמוגלגים יכולים לעשות והם לא.

כשיש להם סיבה, כמו רדיו ועיתונים, הם כן התקדמו

מה זאת אומרת רק בבריטניה?ניב שטרן

שאפתן זה בהכרח רע? למה אם תשים את כל השאפתנים במקום אחד יצאו משם כל הרעים? ולמה כולם שם רשעים? (אף אחד מסלית'רין לא נשאר בסוף הסדרה להגן על הוגוורטס. כי אין אף שאפתן טוב?)

גרינדלוולד לא למד בהוגוורטס אלא בדורמשטרנג, בית ספר שמנהל אותו אוכל מוות וכולו מוקדש לאומניות האופל.

למוגלגים היה אז לפחות טלפון. וגם אם ספציפית בתחום התקשורת לא היה למוגלגים התפתחות מדי, הקוסמים מפגרים בטכנולוגיה בהרבה. גם בטכנולוגיה שיכולה לעזור להם. בלי באמת סיבה הגיונית.

התכוונתי שכל הרשעים שהגיעו מסלית'רין הם מבריטניה,125690

יש רשעים גם בעוד מקומות בעולם.

מה זה טוב? הם בטוחים שוולדמורט ינצח ואם הם יתנגדו לו הם ימותו (או לא יגיעו לכלום בעתיד, הם שאפתנים, זה מפריע להם)

כשגרינדלוולד למד שם לא ניהל אותו אוכל מוות. הם תמכו באופל במידה מוגבלת וסילקו אותו בגלל זה מבית הספר.

לדעתי זה לא הפריע להם, רוב ההתפתחות הטכנולוגית היא מותרות שאפשר להסתדר בלעדיה אם אתה לא ממש בתוך החברה המוגלגית

א. סבבהניב שטרן

פשוט אין קוסמים רעים מאף בית אחר, וכולם, לא היו מוכנים לעזוב את השאיפות שלהם בעד אידיאלים? לא היה אף אחד שהוא גבולי סלית'רין-הפלאפף?

מה זאת אומרת לא הפריע להם? אפילו לילדים עד גיל 17 שלא יכולים לעשות קסמים.

וזה לאניב שטרן

שהם צריכים להמציא את הטכנולוגיה, היא כר הומצאה, הם רק צריכים להשתמש בה.

אתה לא חושב שלהשתמש בעטים זה יותר נח מאשר בנוצה ודיו?

לגבי עטים, אני לא יודע, אף פעם לא השתמשתי בעט נוצה125690

כנראה שבנקודה הזאת אתה צודק אבל אני מניח שכשלחצי מהקוסמים יש ינשופים זה יותר זול

זה יותר זולניב שטרן

אבל הרבה פחות יעיל. לוקח לינשוף כמה ימים הלוך וכמה ימים חזור.

חוץ מזה, מה עם מעלית? מה עם מזגן/מפזר חום? מה עם כרטיסי אשראי או אפילו צ'קים? מה עם מכונת פופקורן? מה עם סתם פופקורן? מה עם אקדחים? מה עם אורגן?

וזה רק מה שעלה לי לראש, בטוח יש עוד.

חלק ישמתנחל בראבק

מעלית יש במשרד הקסמים, הרמיוני מוציאה אוויר חם מהשרביט, מסתמא אפשר גם קר. פופקורן לכאורה יש כמו שיש להם אוכל רגיל ואקדחים רוצחים בצורה מאוד לא נקייה, פשוט משתמשים באבדה קדברה וגם אורגן נדמה לי יש ל"אחיות הגורל"

נכוןניב שטרן
אבל מעלית אין בהוגוורטס, משום מה. הרמיוני אולי מוציאה אוויר חם מהשרביט אבל הם עדיין מתחממים ע"י מדורה. אקדחים היו יכולים להועיל להם, עיין השיטה הרציונלית (שאני לא מסכים איתו על רוב הדברים אבל לדעתי בזה הוא צודק).
..125690

זה באמת קצת קשה אבל אפשר לומר שאם יש להם אפשרות לשלוט בעולם, לא. אתה יוצא מנקודת הנחה שהאר צודק, הם לא. מבחינתם יש אידאל - לשלוט בעולם, אתה וכל מי שמפריע להם הוא הרע.

כן, אין היום הרבה אמצעים טכנולוגיים שאין לקוסמים שיש בהם צורך  לבני פחות מ17 לפני שלושים שנה. גם אם כן, הם לא אלו שמשפיעים על משהו.

אני לא מקבל את זהניב שטרן
כל האנשים מבית סלית'רין מעניין אותם רק השאיפות שלהם ולא דברים כמו מוסר?
כשהוא מנוגד לשאיפות שלהם? כן125690

אתה שוכח שלפעמים השאיפות מוגדרות לפי המוסר.

באותה מידה, גריפינדורים יכולים להיות יותר מדי אמיצים

מה יעשה קוסם בין פחות מ17ניב שטרן
אם הוא רוצה להדליק אש?
יש להם אחים בבית125690

הכוונה לאח שיש בו אש, לא לבן משפחה

איך הם ידליקו אשניב שטרן
אם הם לא יודעים להשתמש בגפרורים?
האש תמיד דולקת (או שיש גחלים)125690

למה שקוסם בן פחות משבע עשרה ירצה להדליק אש?

ואם לא?ניב שטרן

כי קר לו

אז הוא סובל125690
זה לא אמור לקרות
מה זאת אומרת זה לא אמור לקרות?ניב שטרן

נניח הוא נשאר לבד בבית וקר לו, מה הוא עושה?

לא יותר פשוט ללמד אותו להשתמש בגפרורים או להתקין משהו חשמלי?

לא אמור להיות קר בבית, קסמים.125690

כן, "לרבים מהקוסמים הגדולים ביותר אין קמצוץ של היגיון"

מה זה לא אמור?ניב שטרן
למה שלא יהיה?
כי קסמים משאירים אותו חם באופן קבוע125690
מי אמר?ניב שטרן
חוץ מזה, ואם הם לא בבית?
זה פשוט הגיוני, אם לא, מה הם עושים כשקר להם?125690
מה זה משנה?
זה מה שאני שאלתיניב שטרן

כי אני מניח שהם לא הטילו לחש מחמם על כל העולם.

אבל הויכוח הספציפי הזה טיפשי, הקטע הוא העיקרון.

האמירה של עולם הקוסמים זה "אנחנו לא צריכים טכנולוגיה כי יש לנו קסם" אבל לא מסבירים מה הם יעשו אם לא יהיה להם הזדמנות לעשות קסם. (אם הם בני פחות מבני 17 או אם נשבר להם השרביט וכדו')

נכון, הקוסמים תלויים בשרביטים, זאת טעות מצידם125690
"הוא מעולם לא הרגיש כה מוחלש, פגיע וערום וגו'"
כבר היה אז טלפון, יותר שימושי ממכתביםמתנחל בראבק
אגב, סנייפ הוא לא בדיוק אדם טוב וכבר לא אוכל מוות.אודיסאוס

אבל ברור שהוא יצירת המופת של רולינג, אז הוא די יוצא מן הכלל.

עכשיו אני קולט שכל הדיון הזה התפתח מסנייפ...אודיסאוס
למה הוא יצירת המופת של רולינג?ניב שטרן
לדעתי, מלבד הארי, הוא הדמות הכי מעניינת בסדרה.אודיסאוס

וכמובן הטוויסט הגדול...

בכל אופן, בהקשר של מה שכתבת, אני חושב שעם כל הכבוד לדמות של סנייפ, ויש כבוד, המשפט עדיין די מגחיך את שאר הדמויות בסדרה. כמו שאמרת באמת כמעט כל השאר או טובים או אוכלי מוות. זה שיש דמות אחת מורכבת לא פוטר אותה מאשמה...

אני סתם שנאתי אותוניב שטרן

ברור שהמשפט הזה מגוחך, השאלה שלי הייתה אם בסוף הוא עשה יותר דברים טובים או יותר דברים רעים.

כנראה שאני גם לא אהבתי אותו.אודיסאוס

הערכתי את יצירת הדמות וסנייפ הוא מאוד מעניין לדעתי, אבל הוא עדיין די מעצבן אותי. במיוחד אחרי שקראתי את הספרים שוב ואין שום לגיטימציה לזה שהוא מתעלל בהארי, בחברים שלו או בכל תלמיד אחר. (נראה לי גם דיברנו על זה...)

אמנם, הסיפור שלו הוא די טרגי אבל לא סלחתי לו. גם אמברידג' ולוקהרט יצאו מסכנים בסוף. אבל בקריאה שניה למרות שידעתי את זה, הם עדיין היו מגעילים.

מה לגבי הדרסלים? בדגש על דאדלי. סלחת\ם לו?

אבל סנייפ לא סתם "יצא מסכן"ניב שטרן

הוא עשה גם הרבה דברים טובים.

ממש לא סלחתי לדאדלי, למה שאני אסלח לו?

נכון, אבל גם אני מסכים שמה שמשנה זה הכוונה.אודיסאוס

איך שאני התרשמתי, דמבלדור די ניצל את האהבה של סנייפ ללילי ועשה עליו קצת מניפולציות כדי לגייס אותו להגן על הארי ולרגל אחרי וולדמורט. ונראה שזאת הייתה הסיבה שהוא עשה את הדברים הטובים. יכול להיות שהיו דברים שהוא עשה כדי להגן על עוד אנשים מלבד הארי, אבל זה נראה כהמשך של המעבר שלו לסוכן של דמבלדור.

הדבר היחיד שאולי היה גורם לי לאהוב אותו זה שהסיפור שלו כל כך טרגי. אבל כמו שאמרתי, זה לא מספיק.

(אפשר להבין בדרכים אחרות את היחסים שלו עם דמבלדור, ואולי זה דיון בפני עצמו, אבל גם אם הוא היה מודע לחלוטין להחלטה שלו לעזור להארי, זה די ברור שזה לא מאהבה באופן כללי או בחירה מוסרית, אלא בעקבות איזו אובססיה שהייתה לו ללילי.)

לגבי דאדלי, אני חושב שכן די סלחתי לו. הוא פשוט היה ילד שהיה צריך לחטוף קצת, והוא חטף. לא אוהב אותו במיוחד, אבל ביחסי כוחות בינו לבין הארי הוא יצא בסדר. במיוחד כשנראה שהארי לא סולד מלהתעלל בדאדלי בעצמו. למרות שזה יותר קביל, בהתחשב בכך ש"הוא התחיל"(דהיינו דאדלי).

לא הכוונה היא מה שמשנהניב שטרן

סנייפ עשה הרבה דברים טובים, הוא ת'כלס היה יד ימינו של דמבלדור, ומי שמחזיק את התפקיד הכי מסוכן במסדר עוף החול. זה לא מכפר לו קצת (או הרבה, זאת השאלה) על זה שהוא התנהג גועל נפש כל הסדרה?

נכון, הוא עשה את זה כי... (אני לא בטוח ממש למה, זה שהוא הגן על הארי זה ברור שזה מאהבה ללילי, מה שאני לא הבנתי זה למה הוא הסכים להסתכן במסדר עוף חול) אבל נניח שהוא עשה את זה בגלל האהבה ללילי, זה אומר שמה שהוא עשה לא היה טוב?

הארי כמעט לא עשה לדאדלי כלום, זה לא משתווה לכלום ממש שדאדלי עשה להארי, והוא היה ילד מגעיל באופן כללי, בגלל שהוא "סבל" בסוף קצת זה לא אומר שסלחתי לו.

אוף התהיות שלך..סוורוס סנייפ

סתם סתם אהבתי, אין לי מה או אין לי כח להגיב

זה מגיע עם התג של הביינישיםניב שטרן
וואו, הודעה מצוינת.The Lionאחרונה
סרטי הארי פוטר 2 ו3מים זכים
שום קישור באתר לא עובד, משהו יכול להעלות? בבקשה גדולה.
האם לדעת הספרדים הארי פוטר יוצא בהדלקתאיגנוטוס פברל

נרות חנוכה ידי חובה ע"י זה שמר דראסלי מדליק? הרי זה המקום שהוא מחשיב כבית. (אגב לכן כולם חוזרים לחופשה בחג הזה של הנויצרים  כדי להדליק נרות חנוכה בביתם)

השאלהקעלעברימבאר
אם וולדמורט מדליק בשביל הארי, האם אומרים וולדמורט כגופו (בגלל ההורקרוקס של הצלקת) או לא?
תראה, לפי מה שראיתי בפניני הלכה, בחורים שישניםאיגנוטוס פברל

בפנימיה, שאחד ידליק בשביל כולם בחדר, אז כנראה זה יהיה רון, כי הוא הגדול מבינהם

אבל אשה יכולה להדליק בשביל בעלה שמחוץ לבית, כיקעלעברימבאראחרונה

אשתו כגופו.

אז אולי גם וולדמורט כגופו של הארי? השאלה אם בית רידל או אחוזת מאלפוי זה נחשב הבית של וולדמורט. אולי זה שהוא שם שם את היומן זה נחשב שהוא השתתף בפרוטה עם בעל הבית?

בספרקעלעברימבאר
הראשון מוזכר שהאגריד אומר שקווירל נפגע מליליות ביער השחור.

הסתכלתי באינטרנט מה זה במקור, במקום ליליות מופיע hag. בדקתי והכוונה לסוג של מכשפה רעה או פיה רעה בפולקלור האירופאי

לא זכרתי כבר שכך זה תורגם...מתואמת
אם אני לא טועה, גם בספר השלישי מופיע אזכור של hag, כאחד מהיצורים שמגיעים הרבה להוגסמיד כי אינם יכולים להסוות את עצמם היטב בקרב מוגלגים. מעניין איך שם זה מתורגם...
שם זה אמגושית, לא?קעלעברימבאר

אמגוש זה כהן דת פרסי, שהפך אחר כך בגמרא לכינוי למכשף לזכרוני

נכון, מצלצל לי מוכר... (כבר שנים לא קראתי את הסדרהמתואמתאחרונה
בעברית)
בן גביר נחפז למשרדו בעודו צוהל בקול:קעלעברימבאר

"אישור תליה, אישור תליה! איפה החבל?" הוא אמר בשמחה.

"אתה מבין" הוא אמר להארי "עכשיו שיאשרו לי לתלות מחבלים מהצוואר שלהם למטה במרתפים, יצורים מבחילים, כבר לא יוכלו לזרוק פצצות סירחון על ישראל. נכון? הייתם חושבים פעמיים לפני שהייתם מלכלכים עםבוץ נגד ישראל, אם הייתם יודעים שאני יכול לתלות אתכם כמה ימים! נגמרו הימים האלה. חוץ מזה ראש הממשלה הסכים לחתום על צו גירוש לטיבי!"

חשבתי על זה -קעלעברימבאר
גמדוני הבית זה כמו השחורים העבדים שהיו בארהב, הקנטאורים כמו האינדיאנים בשטחים שלהם פעם, והגובלינים כמו היהודים שדורשים זכויות שוות
זהו? זו כל מהות היהודים - שהם דורשים זכויות?😱מתואמת

עם ההשוואות האחרות אני מסכימה.

האמת שאם כבר היהודים בסדרה הם בני המוגלגים - כי הרי וולדמורט (=היטלר) האמין בטוהר דם (=הגזע הארי), אז ילדי המוגלגים, שאינם טהורי דם, הם היהודים, שהיטלר רצח בשל היותם לא מהגזע הארי...

כאילו ישקעלעברימבאר
3 יצורים שלא שווי זכויות לקוסמים: גובלינים (שפעם בכלל לא היו להם זכויות, וגם היום לא יכולים לשאת שרביט), גמדונים וקנטאורים.

אז אפשר להקביל את זה לארהב במאה ה-19 , ליהודים היו זכויות בפועל אבל עדיין אנטישמיות (והם שלטו בבנקים), השחורים היו עבדים, והאינדאינים חיו פרא חיים אוטונומיים בטריטוריות שהממשל נתן להם

עכשיו הבנתי... תודה!מתואמתאחרונה
איך הפרוגרסיבים קוראים לוולדמורט:קעלעברימבאר
עבר עריכה על ידי קעלעברימבאר בתאריך י' בכסלו תשפ"ו 15:21

את.ה.ם.ן-יודע.ת-מי.ה

😅מתואמתאחרונה
"יום אחד היה מזג אוויר מושלג"אנטיוכוס

"ואני מטייל לי להנאתי במכתש גודריק. אני נהנה מהטיול, מבסוט מהטיול, כיפכוף של טיול. לפתע ראיתי ספר של ריטה סקיטר.

לא חשדתי בו.

מה אני חשדניסט?

ואז אני ממשיך לטייל, ואני רואה זקנה (מהשורש מבוגר).

לא חשדתי בה.

למה עשתה לי משהו?

ואז התברר שבספר ריטה גנבה לזקנה את הזכרונות, והזקנה קראה בלחשננית רק לי לעלות למעלה.

פה חשדתי!

ואני מדריך על הספר ומדריך עליו וצועק: "ריטה תחזירי את הזכרונות לבתחולדה, גנבת! תחזירי לה את הזכרונות, שקרנית!

ואני מדריך על הספר

ומדריך עליו

ומדריך עליו.

ואז הבנתי שבטעות אני מדריך על השרביט שלי ושובר אותו".

"הארי, אולי תגיע לעיקר, לקטע שבו פגשת את וולדמורט?

"מה?"

"נו הארי... באת לספר על המפגש עם וולדמורט"

"אדוני יש פה טעות! אתם קראתם לי לספר על השקרים של ריטה סקיטר, לא על מפגש עם וולדי-מה-שמו!"

"(בלחש) נו תעשה טובה, בקשה..."

"הנה זה חוזר אליך! מחקו לך את הזכרונות אבל זה חוזר,אליך היום הזה! ואז מה קרה?"

"ואז"

"ואז!"

"ואז! הזקנה התפצלה לשתים. אז יריתי עליה 3 קללות עם הבזקי אור. ככה פלוםי פלופי פלופי.

מתוך הזקנה יצאה נחשית ענקית שהסתובבה בצורה אלפטיסטית ונחתה ליידי.

היא זימנה את המנהיג שלה. הוא היה עם שרביט איזה 6000 קילומטר אורך בלי להגזים!

הוא רצה להרוג אותי.

אמרתי לו 'אל תהרוג אותי! יש לך כבר 6 הורקרוקסים! תהרוג אותם! (מה זה הוגן שיהרוג רק אותי?).

ואז לקחו אותי לאחוזת מאלפוי, ושם באחוזה זה ממש מרגיש כמו באחוזה! ויש שם אוכלי מוות עם שרביטים שעושים לייזרים, וגמדוני בית שאופים מאפים מקמח, המון קמחים של קמח! והשרביטים גמישים כמו לולב מתלבלב, לולב מתלבלב! ויש שם גובלינים שכל האצבעות שלהם זה זרת! ככה, זרת, זרת זרת! ועושים שם שיקויים מטחול ענק!"

"אני מבין שעשו עליך ניסויים? זה היה קשה?"

"כן! אמרו לי תתחתן עם צ'ו, תתחתן עם הרמיוני, תתחתן עם ג'יני! איפה אני אשים להן את הטבעת, על השרביט?

בקיצור דובי שאל אותי איפה אני רוצה ללכת, אמרתי לו בקתת הצדפים למה אף פעם לא הייתי. בדרך עברנו דרך האחוזה, לקחתי שרביט. אבל כשהגענו לבקתת הצדפים לא נתנו לנו להכנס, כי הדיוק לופין היה שם, והיה ירח מלא, מפוצץ!"

"בקיצור איך אתה מסכם את המפגש שלך עם אוכלי המוות?"

"מה?"

"נו... היכרות איתם"

"אה...משחקי היכרויות!"

"אני מצטער ששאלתי"

"אני מצטער שתשתוק! אז ככה זה הולך! 'וואטס יור ניים, מאיי ניים איז סקאביור. וואטס יור ניים, מאיי ניים איז ורנון דרסלי!"

איך אמראנטיוכוסאחרונה
עבר עריכה על ידי אנטיוכוס בתאריך ט' בכסלו תשפ"ו 21:38

מאלפוי כשדרך על האף של הארי?

"ואני מדריך עליו. ומדריך עליו. ומדריך. כי אני מדריך. כי אני מדריך. בפלוגת הפיקוח"

"ראיתי את זאביני סוגר את דלת הקרון והיא לא הצליחה להסגר, לא חשדתי. ואז ראיתי לרגע את הראש של פוטר באוויר, פה חשדתי!"

ואיך אמר הארי?

"בתחולדה קראה רק לי לעלות למעלה ולא להרמיוני וכאבה לי הצלקת. לא חשדתי בה. מה אני חשדניסט?

ואז היא התפצלה לשניים.

פה חשדתי!"

על פי ויקיפדיה צריך לומר בעברית "הגביר וולדמורט".קעלעברימבאר

אז נשאלת השאלה, אם הוא הגביר, מי הפריץ?

אולי יעניין אותך