1. האם רציתם שחמותכם תגיע ללידה?
ממש לא
2. האם היא הייתה נוכחת בפועל?
לא
3. אם לא רציתם, איך העברתם את המסר? איך היא קיבלה את זה?
אמרתי שאני בלידה יהיה רק עם בעלי ואמא שלי, את זה היא קיבלה סבבה ושאני לא מעוניינת במבקרים גם אחרי הלידה, את זה היא לא קיבלה סבבה ועשתה פרצופים
4. אם היא לא הייתה נוכחת, מתי בפועל היא כן הגיעה? הייתה בבית חולים בזמן הלידה ונכנסה אחרי/ באה כמה שעות אחרי הלידה אחרי שהתינוק יצא/ באה יום או כמה ימים אחרי
לא הייתה בזמן הלידה בבית חולים, ילדתי במוצש והיא לא ידעה שנכנסנו לחדר לידה (ידעה שזה קרוב כי היינו מאושפזים כבר מרביעי לזירוז) ולא ידעה שילדתי ולא הייתי מוכנה גם בשעה/שעתיים של ההתאוששות להודיע לה מהפחד שתבוא פשוט לא הסכמתי שנגיד לה עד שלא התמקמנו במחלקה. היא נעלבה מזה מאוד. אני חתמתי שיחרור מוקדם, הם היו אמורים להגיע בערך לשיחרור למרות שלא רציתי כי כעבתי עליהם בטירוף כי הם התנהגו גועלי בנוגע לברית. חייבו אותנו להעביר מקום ושאני היולדת הטריה תיסע יותר משעה לכל כיוון כדי שיהיה נוח להם ולאורחיהם. אין לי מושג למה התחשבתי בהם. כעסתי עליהם מאוד אבל לא היה לי כח לריב, אבל הם לא הספיקו לצאת מהעבודה ולכן הם הגיעו אלינו הבייתה, ממש יחד איתנו. קנו לנו עוגה מפנקת ועמדו פה לשטוף כלים שעמדו כמעט שבוע בכיור, הצטלמו עם הנכד, קצת חפרו לי על זה שלא רציתי מבקרים ושאני נראית עייפה (אה וואלה מפתיע, חשבתי שאני זוהרת כמו כלה מתחת לחופה) ובסוף התחפפו. נפגשנו שוב בברית.
5. הערות ותובנות נוספות בנושא..
את היולדת!!!! שימי פס על כולם!!!! ואם יש ברית, זו הטראומה שלי.. לא לנסות לרצות אף אחד מהאנשים, מהצדדים, מהקרובים, מהחברים... אף אף אף אחד לא חשוב חוץ ממך, מהתינוק ומבעלך. שימי פס. זה לא אירוע שאת אמורה להיות מתוקתקת בו או לרצות אנשים. זה אירוע קשה פיזית ונפשית, תתחשבי רק בעצמך. בכל האחרי הלידה, את המרכז. את והתינוקי. התחשבות זה בבעלך בלבד.
אם את לא רוצה גם את אמא שלך, אז את לא רוצה, נקודה. אין צורך לתרץ. להבהיר לפני הצהרת כוונות, ומותר גם להיות הורמונלית או לגלות שהמציאות אחרת ולשנות בהתאם. הכל טוב. תני לעצמך חיבוק ומרחב ❤️