גאווה..גאווה...אנונימי (פותח)
איך מתגברים??? איך???

-הרבה פעמים מדברים איתנו בכיתה שצריך להשתפר בנושא הצניעות, דאגה לחבר, תפילה, להאמין בקב"ה...
ולי זה תמיד עובר לי האוזן, למה?
כי אני מתלבשת צנוע, מתפללת כמו שצריך, נחשבת דוסית ומאמינה בקב"ה. אז אני תמיד אומרת לעצמי שזה לא בשבילי.

-לפני יוה"כ אומרים לכל אחד לחשוב על משו שהוא רוצה להשתפר בו ואני תמיד לא יודעת במה לבחור:
כיבוד הורים-אני אוהבת את הורי ומשתדלת לכבדם..
צניעות-נ"ל
תפילה-נ"ל
אני עוברת דבר דבר ולא מוצאת.

ואז אני בעצם אומרת לעצמי שטוב לי עם מי שאני- אומרים לי שאני יפה, מיוחדת, צדיקה, טובה בלימודים, מקובלת בחברה, מסתדרת עם כולם (ב"ה ה' בלי עין הרע אין לי תלונות...)
אז למה לי לשנות את עצמי?? במה יש לי להשתפר??

אוי אוי אוי...כמה גאווה...
מה עושים?? מה???

מקווה שהובנתי
וסליחה על האורך...
אשמח לעצה ולתגובות.

תודה.
קודם כלארי צלוב
אין בעיה להיות מה שאת
הבעיה זה כיוון החשיבה גם אם את 100 תמיד יש 101 ולזה אנחנו שואפים להשתפר
עכשיו אם את אומרת שבדברים הגדולים אין מה להשתפר(?)
יש תמיד 200,000 דברים קטנים להקפיד על קשירת נעלים, גזירת ציפורניים, ברהמ"ז מתוך ברכון,
לעצום עניים בשמו"ע, להקדים שלום וכו' וכו' וכו'

בהצלחה!!!!!!!!
---------------מתו"ש
בס"ד

את לא מדברת לשון הרע? את משתדלת  תמיד לדון אחרים לכף זכות? את עוזרת לאנשים שסביבך גם בלי שיבקשו ממך? יש עוד מלא דברים קטנים שהם גדולים, תתחילי לקרוא אולי על סיפורים של ילדים קטנים על אנשים גדולים כמה צדיקים הם היו ואז אולי תתחילי להרגיש שאת כלום לעומתם.....
כל מיקרה, זה חשוב וטוב מאד לחשוב עלייך דברים טובים, אבל תיזהרי עם זה ממש-שלא תשכחי שהכוולל מ-ה'.... 
בהצלחה
מסכימה איתי שאם היית מושלמת את לא היית פה? אוהבת את אבא
בס"ד לק"י
אהלן אחותי, מה שלומך?
אז ככה. גאווה. ואויי..

אני מכבדת את ההורים שלי.
אני מתלבשת בצניעות.
אני קמה לתפילה כל יום.
אני פשוט גאה בעצמי! אני ג-א-ה.

אין בי שום דבר רע, אני מיוחדת, צדיקה, טובה, עוזרת לאנשים, מקובלת, ו..כמובן,
מסתדרת עם כולם. נכון חיים מושלמים? 
אה, שכחתי, ברוך ה'

מהי גאווה? 
הרגשת ערך על עצמך. על התכונות שלך. על המעשים, על הדיבור, ועל הדברים שאתה יוצר וכו'. 
בדר"כ גאווה מביאה ל-יהירות ואח"כ התנשאות ואח"כ שחצנות. ובמילים אחרות; שוויצר.
אז, בסופו של ענין, אנו מבינים שבגאווה יש עיוורון שכלי, מפני שהאדם קרוב אל עצמו, וחושב שהינו מושלם ולכן לא רואה את החסרונות שבעצמו. ולעומת זאת, הוא רואה את החסרונות אצל אחרים. הרי הוא מושלם, לא?
כשבנאדם מתגאה הוא שוכח את ה'. לרוב. את אבא. אבא שלנו.

כל מה שאמרת, הזכיר לי אותי. כ"כ. החיים שלי ב"ה יפים, מדהימים. 
ה-ם באמת מושלמים. אז למה לא להתגאות, למה?
כי בגאווה אתה רואה רק את עצמך בעולם. אתה שווה. 
ואתה אוהב להרגיש "שווה", ומה שאתה הכי לא יודע, שאתה שקוע בעצמך.
שקוע כ"כ. אתה בטוח שאפשר לשאוף להתקדם אבל אתה חושב, למה לי?
הרי אני יודע את זה, ומכיר את זה. אני חכם. 
אבל רגע, מי אמר שאי אפשר להיות עניו ועדיין להכיר ביכולות שלי ובערך שלי?
הוווופה. עלינו על משהו. 
מהו עניו?
מי שיודע את ערכו ומכיר בכישוריו, אך לא שם את עצמו במרכז, ולא מבקש לעצמו תהילה וכבוד מהעולם, אלא מבקש להשתלב בתיקון העולם ולעשות את המעשים הראוים והרצויים כ"משרת ציבור".
זה הוא העניו. האדם האידיאלי!
וכשאני עניו מתרחש סביבי המצב האידיאלי גם:
1. הערכה עצמית שקולה ומאוזנת.
2. סובלנות כלפי האחר, במיוחד כלפי הפחות שכליים וחברתיים.
3. נכונות לוותר על כבוד והערצה של אחרים.

כן. ממש כך. 
רק כשאדם עניו הוא באמת מכיר את עצמו ובאמת מכיר בחסרונות שלו וגם יודע 
מה הוא צריך לתקן.
כשאדם גאוותן קשה לו. למה? כי הוא חסום מלקבל את ה"חסרונות" שלו.
הוא חושב, הוא בטוח שהוא מושלם. בטוח.

אז, כל בן אדם צריך להשתפר. כל אחד.
מקטן ועד גדול. מטיפש ועד.."חכם".
את השלמות עדיין לא השגנו, ואם נשיג נהיה לידה, בשמיים.
כרגע אנחנו פה, על האדמה, מנסים לתקן את עצמנו. לשפר. כי יש הרבה.
תשבי עם עצמך בחדר, כמה דקות, קחי דף ועט ופשוט תחשבי.
את מכירה את עצמך. את מכירה את היכולות שלך.
ואת יודעת במה את צריכה להשתפר. את יודעת. 
יש כ"כ הרבה במה. ב-א-מ-ת.
אז, יאללה, צדיקה, זה תלוי בך. סלקי את הגאווה הנוראית הזאת מפה.
ותוסיפי עוד אור לעולם.  

לסיום, 
אברהם אבינו אמר "ואנוכי עפר ואפר", אברהם הצדיק!  אך זה לא מנע ממנו להבין את ערכו של עם ישראל.
דוד המלך אמר "ואנוכי תולעת ולא איש" ולפי כן לא נמנע מלהיות מלך עם עוצמה רבה.
אנחנו אומרים בתפילה "ונפשי כעפר לכל תהיה.." . 
אסור לאדם לזלזל בעצמו כמובן. לא לחשוב שאתה לא שווה כלום. 
"אל תהיה רשע בפני עצמך".

בקיצור, המון ב"הצלחה.

[זה לא נכתב אישי נגדך, גם אני נופלת בזה. הרבה. ]

העניין הוא ש...אנונימי (פותח)
אני לא נחשבת לילדה גאוותנית ו "חשה",
אני אפילו נחשבת לילדה קצת ביישנית וצנועה רק בתוך תוכי אני חושבת שאני גאוותנית...

(לאוהבת את אבא: כתבת  "אה, שכחתי, ברוך ה' "- ממש לא שכחתי רק בניסוח כתבתי את זה אחרון. אני מודעת לכך שהכל מהקב"ה ומשתדלת להודות לה' על כך..).

תודה על תגובות אני אשמח לעצות איך לדעת שאני "עפר ואפר" ובכל זאת לא לזלזל בעצמי...

תודה,
מה זה משנה מה את "נחשבת"נועמיק
נראה לי שבעצם זה שאת חושבת שאת גאוותנית,את מוכיחה שא.יש לך מה לשפר ב.את הרבה יותר רחוקה מגאווה ממה שאת חושבת.

אמרת שאת:יפה, מיוחדת, צדיקה, טובה בלימודים, מקובלת בחברה, מסתדרת עם כולם.
זה לא גאווה לומר את זה.אלו הכלים שקיבלת כדי לגדול בעולם הזה.
השאלה היא:מה את עושה בזה?איך את עושה יותר טוב בעולם עם זה שאת צדיקה?עם זה שאת מקובלת?שאת מסתדרת עם כולם?(ובגיל הנכון,גם יפה?)

אם יש לך כוחות טובים שאת לא עושה איתם כלום,את בעצם מחזיקה אותם סתם כי זה נחמד לך,סתם כדי שיהיה לך כיף.כי את מרגישה שיש לך ערך גדול,וכדאי שיהיו לך מידות טובות כדי שיהיה לך נעים,ולא תצטרכי להתוודות ביום כיפור על הקלקולים שלך.ענווה זה להבין שהכוחות שלך נמצאים כאן למטרה מסוימת,ושהערך שלך הוא מה שאת עושה איתם,ולא עצם זה שיש לך מידות נאות,כי אם זה נראה לך נחמד-זאת גאווה.

להבהרה:אם המצב הוא כמו שאמרת-את ממש הרחק מעלי במידת הענווה(כואב לך שנראה לך שאין לך גאווה)והלוואי עלי להיות במצב הזה.הפגם שלך הוא פחות בתיקון המידות ויותר בישום שלהם(לדעתי) בהצלחה.

עוד באישי.

מקפיצהאנונימי (פותח)
את נקודה. נקודה קטנה אך נוצצת.אוהבת את אבא
בס"ד לק"י

הכל מתחיל מ"איפה את מכניסה את ה' בחיים שלך".
כמה מקום הוא תופס. כשבנאדם מגיע לתפיסה שה' איתו בכל מצב ומקום
ושהוא רק "נקודה קטנה" ושהכל זה הוא. הוא יגיע להכרה שהוא "עפר ואפר".
אני כלומניק. נאדה. גורנישט. זה טוב להגיד את זה, אבל שח"ו לא תחשבי שאת באמת כלום. אלא תגידי את זה ככה,
"אני כלומניקית, אני לא שווה בכלל, אני נאדה, נאסינג'" מתי? כשאני בלי ה'.
כאשר ה' פה, איתי, בכל מצב וסיטואציה- אני שווה. אני כמו יהלום נוצץ.

אדם צריך להגיע להכרה שהוא נקודה קטנה בעולם. אך נקודה נוצצת שמשפיעה.
מה זאת אומרת?
אני כלום, מעפר הארץ באתי, ולעפר אני אשוב. אבל, יש לי נשמה. שהיא נוצצת בתוכי.
לכן, לא לזלזל בעצמך חלילה, לא להגיע למצב של זילזול! 
אלא, להפנים שאת שווה. שיש לך ערך. להיות עניו. לא גאוותן. [וכאן, ראי ערך בתגובתי הקודמת]

עצות מעשיות:
1. לשבת עם עצמך כמה דק', לא דורש הרבה ולהגיד "אני כלום בלי ה'" כלום.
להגיד, שהמילים יחלחלו בקרבך, וזה ישפיע..
2. להתפלל על זה. לבקש שאבא יראה לך איך לעשות את זה.
3. יותר לחפש איפה להשתפר, איפה להתקדם, איפה לרצות לקבל..
אף אחד לא מושלם. 

שיהיה המון ב"הצלחה אחות!

כנסי יקירה,להבת-כוחאחרונה
יקירתי, שלום לך!
את מזכירה לי משהו שקרה לי.
הסתובבתי עם חברה ואמרתי לה שזה ממש מצחיק שתמיד כאשר אדם אומר דברים טובים על עצמו, הוא מוסיף את הקב''ה. אני מאוד נהדרת, ב''ה! אני ממש יודעת לנגן טוב.. ב''ה! העוגות שלי מאמש פצצות.. ב''ה!.
ואת יודעת מה? זה אמנם מצחיק קצת, אבל זה דבר פשוט יפה! זה להכניס את הקב''ה לכל דבר בחיים. כשאתה אומר תודה, סימן שאתה מעריך. אחרת למה שתטרח להודות? את אומרת תודה בעצם זה שאת משבחת את עצמך וזה אומר שאת מעריכה את עצמך, ומעריכה את הקב''ה על מה שהוא נתן לך.
בנוסף יש לי 3 נקודות שאני רוצה לחדד.
א.מה המעשים הטובים שאת עושה-
מה שאת מתארת זה דברים חיצוניים. אומנם כולם מהמקור של הקב''ה וזה אומר שהם נהדרים ממש. אבל הם עדיין דברים הניראים כלפי חוץ. נסי לחשוב מעבר לקופסא, מעבר להתנהגות הטובה שלך כלפי חוץ.
הרבה דברים חיצוניים אצלך טובים. יש לך את הגבולות הברורים שלך, את מרגישה במקום טוב. שמה שאת עושה טוב, שאיך שאת מתנהגת הוא טוב- וזה נהדר. ועכשיו כנסי עוד קצת פנימה.
נסי לחשוב עם עצמך איזה דברים פנימיים יש לך לתקן. נכון שתמיד אומרים לתקן דברים לפני יום כיפור, ולרוב זה דברים כמו ברכות, כיבוד הורים וכדו', אבל יש עוד דברים שיש לתקן- דברים באמת באמת קטנים. יכול להיות דברים חיצוניים קטנים- חיוך לאחים, תודה למורה אחרי שיעור. וזה יכול להיות דברים פנימיים קטנים- ועל זה את צריכה לחשוב, איזה דברים בתוכך את רוצה לתקן. זה דורש הסתכלות פנימית באמת מעמיקה. הכל כמובן נובע מהפנים, אבל יש דברים שהם יותר מתבטאים בחיצוניות, ויש דברים שפחות.
ב. במה עוד יש לך להשתפר-
ברור שאת צריכה להסתכל לתוך עצמך ולראות מה עוד כן יש לך לתקן. ואני אגיד לך משהו, אף אדם לא מושלם.
הרב קוק אומר שהשאיפה הכי גדולה של האדם זה להיות בשאיפה. פשוטו כמשמעו. לפי הבנתי, כשבנאדם בשאיפה הוא מבין שהוא לא במקום הכי גבוה, הוא רואה עוד שלב בסולם שהוא לא כבש. וכשהוא רואה זאת, אזי הוא ירצה לתקן. את צריכה להכניס לעצמך לראש שאת בשאיפה תמידית!
ג. המקום האמיתי, והמקור של המעשים שלך-
יכול להיות שבגלל שהחברה שמה לב לתכונות הטובות שלך את מרגישה שזה לא בא ממקום אמיתי. שזאת טעות. אמנם הקוצקרים מאמינים שצריך לעשות את רוב הדברים בהיחבא ועם עצמך, כי רק כך אתה מסוגל להגיע לרמה של עשיית דברים בצורה הכי אמיתית.
אבל למרות הקוצקרים, זה שאחרים שמו לב שיש לך ב''ה תכונות טובות, לא אומר שזה לא אמיתי. זה לא אומר שאת עושה דברים כדי להתבלט, או כדי לקבל מחמאות. את מודעת לתכונות הטובות שלך ובגלל שיש את החברה ששמה לב אליהם את חושבת שזו גאווה. כי את חושבת שזה בעצם לא בא לך ממקום אמיתי.
אבל תזכרי, שמלכתחילה עשית דברים טובים כי זאת את, כי זה הרצון שלך  וזה ה-אני שלך.
אז נכון שהחברה גם שמה לב. אבל כמו שהקב''ה חנן אותך בתכונות טובות הוא גם שלח את התגובות שאלה. ולדעתי זה כדי לתמוך בך, כדי לגרום לך להמשיך בעשייה. אז אל תלכי צעדים אחורה בגלל שאחרים שמו לב שיש בך דברים טובים. להיפך! תראי כמה כוחות יש לך, ונצלי אותם.

מחפשים בני נוער לכתבהדבדב

לכתבה על שמירת נגיעה לנוער דתי לעולם קטן (השבועון)

מחפשים: שני בנים ובת (דתיים) - לראיון קצר בטלפון

על איך הם רואים את הדברים, מה המצב בשטח בנושא ועוד מספר שאלות.

אפשר גם אנונימי אם לא נוח בשם המלא.

אם מתאים לכם - אנא פנו לנדב בווטאסאפ בלבד 0545645411

תודה  

כתבה לנוער על שמירת נגיעהדבדב

לכתבה על שמירת נגיעה לנוער דתי לעולם קטן (השבועון)

מחפשים: שני בנים ובת (דתיים) - לראיון קצר בטלפון 

על איך הם רואים את הדברים, מה המצב בשטח בנושא ועוד מספר שאלות.

אפשר גם אנונימי אם לא נוח בשם המלא.

אם מתאים לכם - אנא פנו לנדב בווטאסאפ בלבד 0545645411

תודה  

הנוער הדתי לאומי לאן הוא הולך בצבא ?אביגיל מלאך

האם אתם חושבים שכל הנערים של הציבור הדתי לאומי מכוון ליחדות עילית או גם למקומות רגילים אחרים ?

הציבור הדתי לאומי - מגיע לכל היחידות והתפקידיםזמירותאחרונה

בדיוק כמו בחיים האזרחיים

הציבור הדתי לאומי לא מתרכז בגבולות גזרה צרים - אלא נמצא בכל מגוון החיילות והתפקידים, קרביים, תומכי לחימה, ג'ובניקים, אנשי מחשוב, כלכלה, הנדסה, המון עתודאים שמתפזרים בכל יחידות הצבא עם סיום התואר בכל מגוון התפקידים הפתוחים בעתודה האקדמאית.

ובהמשך בחיים האזרחיים- בכל ענפי המשק, הכלכלה, התעשייה, האקדמיה, חקלאות, מסחר 

חיפוש קוראים לסיפור על נער מתבגר מאחורי מסך הברזלאורנשטיין

מחפשת קוראים/קוראות מהמגזר הציוני-דתי, כדי לקרוא סיפור זכרונות קצרצר מהווי נערותו של יוצא ברית המועצות לשעבר, ולענות על כמה שאלות. 

הסיפור באורך 38 עמודים. 

פרטים על הסיפור:

השעון המתקתק במרתף - סיפור מהווי נערותו של הרב מיכל וישצקי, מאחורי מסך הברזל. 

תקציר:

ברית המועצות, תשט"ו. סדרי הלימוד של מִיכֵל וישצקי די רגילים: לימוד גמרא בבוקר, ולימוד חסידות עם אביו אחר הצהריים – שחזר מגלותו בקזחסטן חודשיים קודם לכן.

אלא שאז החסיד האגדי, ר' מענדל פוטרעפאס גם משתחרר ממאסר פתאום. הוא מאתגר את מיכל בסדרי לימוד חדשים – המובילים בקלות לרצף סיכונים חדש.

עד להימור הגדול מכולם. 

אני חדשההרהמורניק

סתם אני לא אבל משעמם פה רצח!!!!!!!!

משתתף בצערךסוורוס סנייפ
תודה רבה!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!ההרהמורניקאחרונה

!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

הפצות!!יהודי חסידי

ב"ה אנחנו זוכים להקים ארגון שיעודד את כולנו ביחד לצאת להפצות, להתחבר לצמא הגדול שיש בעם ישראל להתחבר לאבינו שבשמיים.

הארגון הוקם אחרי שבסוכות האחרון היה אירוע גדול בתל אביב - 'טולולולב - נוטלים לולב בתל אביב' שהשתתפו בו למעלה ממאתים בחורי ישיבות מישיבות שונות, ולמעלה מ-10,000!! יהודים זכו ליטול לולב.

בעז"ה ביום חמישי הקרוב יהיה אירוע השקה בהתוועדות 'צמאה' של הישיבות גבוהות __מגיעים ומתחברים דפוס .pdf

יצא עלון יפה, עלון (6).pdf מוזמנים לראות.

כמו כן יש אתר נחמד מתחברים - הנקודה היהודית שלי | קירוב לבבות והפצת יהדות

אשמח לתגובות....

וואודומיה תהילהאחרונה
מדהים!
שלוםטאטע מלך העולם

יש לי שאלה לכל החברה שהם בתנועת נוער.

ב"ה אני מדריכה בסניף בנ"ע עקיבא נפרד בעירי הנחמדת ובמקביל גם בחבב של הסניף המעורב... השאלה היא האם לעזוב את הסניף המעורב?

רוצה להוסיף שאם אני לא ילך לחבב סביר להניח שלא יהיה לי חברה אחרת...

תודה מראש לכל העונים ברכת ה' עליכם!

זו אכן שאלה ערכית שמצריכה חשיבהGini

אין תשובה "נכונה" אחת לשאלה הזו, וההחלטה צריכה להתבסס על סדרי העדיפויות, הערכים והצרכים האישיים שלך.

כמדריכה בסניף הנפרד, המחויבות שלך היא לבנות ולהעביר תכנית הדרכה מתאימה לערכים שאת דוגלת בהם. ואף להוות דוגמא אישית לבנות שאת המדריכה שלהן.

האם העיסוק המקביל בחב"ב בסניף המעורב יוצר אצלך קונפליקט פנימי או מסר בעייתי?

האם האופי והרקע הדתי של הבנים המגיעים לסניף המעורב מקשים עליך?

או שיש פעילויות שהאופי שלהם סותר את הערכים שלך?

העובדה שציינת שאם לא תלכי לחב"ב, "סביר להניח שלא יהיה לך חברה אחרת" היא נקודה קריטית. קשרים חברתיים הם דבר בסיסי וחשוב מאוד. אם החב"ב המעורב הוא הדרך היחידה שלך כרגע לשמור על קשרים משמעותיים, עזיבה עלולה לגרום לבדידות ולקושי.

מדוע שלא יהיו לך קשרים חברתיים מחוץ לסניף המעורב? החברות שלך רק שם? אין דרך אחרת לשמר את הקשר עם החברות האלה?  (מפגשים מחוץ לסניף, פעילויות אחרות?)

אולי  לצמצם הגעה לסניף המעורב, לא להפסיק לגמרי? 

אמממטאטע מלך העולם

זהו הבעיה היא שאני חייבת את זה... זה כאילו השחרור שלי מכל הלחץ והבלאגנים של השבוע...

אני לא חושבת שזה סותר...טאטע מלך העולם

הרמה הרוחנית של החברה אצלנו היא די גבוהה ובאמת שלא נראלי זה משפיע... פשוט אני חוששת שזה קצת מוזר...

בד"כ זה כן סותריהודי חסידי

אם הרמה גבוהה מה הבעיה לנסות לעשות הפרדה?

לא כי אני מכיר את הנושא מקרוב, סתם נראלי שזה אמור להיות ככה.

אני בעיקר חששתי ממצב של האוירה בסניף המעורבGini
אבל עכשיו שאת מציינת שהרמה הרוחנית של החבר'ה אצלכם די גבוהה - אני לא חושב שאת צריכה להימנע מהחיים החברתיים, עם החברות והחברים שלך. 
אני צרכה להבהיר משהו כנראהטאטע מלך העולם

זה מאוד מורכב כי הרמה הרוחנית שלהם גבוהה יחסית לחברה בעיר שלנו...

אני מדייק קצת יותר, חלקם מגיעים מבתים מסורתיים וחלקם חוזרים בתשובה... אני בכלל מהקצה השני, למי שמכיר אני לומדת באולפנת תפארת שזה אולפנה יחסית דוסית וזה פחות או יותר הכיוון שלי...

עכשיו מבינים קצת יותר??

כן...יהודי חסידי

אם כן, המצב יותר מורכב ויש יותר על מה לדון, גם בגלל הצד של הקירוב רחוקים שבעניין, ושזה מחזיק את המתחזקים בתור דתיים, ומראה להם שאפשר להיות שם ולהיות דתיים...

חוץ מזה יש על זה לרב שניאור הרבה דיבורים בעניין, היו כאלה שאחרי בירור אישי מלווה ברבנים גדולים (כדוגמת הרב שמואל אליהו), הרב שניאור הסכים להם להשתתף בפעילויות של סניף מעורב, בכל מקרה אם זה מעניין אותך יש יהודי שעוסק בכל ההקלטות של הרב שניאור ע"פ נושאים, כנראה שיהיה לו הקלטה בנושא, מוזמנת לשלוח לו מייל harav.shneor.ketzשטרודל גימייל נקודה קום. את יכולה לבקש ממנו חומרים בנושא, אם זה מעניין אותך. 

וואי תודה!טאטע מלך העולם

אתה יודע על איזה עוד נושאים יש??

ולגבי הקרוב רחוקים...טאטע מלך העולםאחרונה

אני ממש מפחדת שבסוף זה גם ישפיע עליי...

כאילו לכו תדעו מה יקרה, זה יכול חס וחלילה לדרדר...

בקיצור מורכב ביותר...

בדידותהרשפון הנודד

למה אפשר לחוש בדידות ברמה כמעט משתקת והאם זה אמיתי ומה אפשר לעשות עם זה?

לכן לנוער יש תנועות נוער. מפגשים, פעילויותפ.א.
כן אבל זה מרגיש לי קצת בריחה משום מההרשפון הנודד
בריחה? אשמח שתסבירפ.א.

אתה מרגיש בדידות כי אין לך חברים? מה עם חברים לכיתה בלימודים?

אתה לא חבר בתנועת נוער? 

זה לא זההרשפון הנודדאחרונה

זה הנקודה יש לי חברים אבל אני לא רוצה לבנות את הקשר שלי רק בשביל להרגיש שיש לי חברים ואני לא בודד...(מוזמן להסתכל בשרשור החדש על ללכת לסניף מעורב שאתה לא כל כך מאמין בזה אבל צריך בסוף חברה..)

...הרמוניה

א- אדם בסופו של דבר מול עצמו גם כשהוא עם חברים וגם כשהוא לבד... האם אתה מהווה חברה טובה לעצמך? 

מעניין לך עם עצמך? האם אתה חבר טוב לעצמך (רגשית)?

תכנס פנימה. בכל אחד יש עושר פנימי וזה תענוג לגלות אותו.

ב- נסה לשים לב לזה שאתה אף פעם לא באמת לבד, תמיד מושגח בידי מישהו שאוהב אותך אהבת עולם...

אולי יעניין אותך