אתם יודעים מה חשבתי? (טוב, ברור שלא, כנסו...)מתו"ש
בס"ד
חשבתי על זה שניראלי שאם הייתי עוברת את השואה ונשארת בחיים הייתי מתאבדת...
כאילו, בשואה, הייתי חיבת להילחם, להחזיק בחיים בכל הכוח -כי זה מין יצר הישרדותי כזה שקיים בבני אדם... אבל ברגע שהשואה היתה נגמרת....אולי אני מדברת מבורות, אבל זה פתאום כאילו אני כבר לא צריכה להלחם (לפחות לא באותה רמה...בהחלט לא) ואז הייתי רואה שכל הקרובים והחברים שלי מתו (או רובם), ושיש לי פחד נוראי ועוד מלא איכסה... ניראלי הייתי מתאבדת... מה אתם אומרים? (לא מחייב באותו רגע, יכוליות גם שנה אחרי...)
זוועה..ארי צלוב
זה התגובה הכי מטומטמת למה שעבר עלייך
היית נאבקת בשואה כדי לשרוד גם כי זה היצר הכי חזק שיש לאדם וגם כדי להמשיך את המשפחה שנרצחה
אם היית מתאבדת אחרי כל זה זה רק בגלל שאולי מרוב הזוועות שראית היית משתגעת והורסת בשנייה
מה שבשבילו שרדת את כל הדברים האיומים
לא הבנתי תשורה הראשונה,מתו"ש
בס"ד

אם כוונתך שאני מטומטמת אז אנא ממך סתום את הפה הגדול והנפוח שלך, תודה.
בכל מיקרה, מישהו לידך נרצח שאתה יכול להגיד שהיית ממשיך בשביל השמפחה שנירצחה? אם לא אז שוב, מומלץ שתחזור בך.... וכל אלה במיליון אחוז שעברו את השואה השתגעו, אולי עם השנים הם התאזנו אבל אני בטוחה שכולם שם היו פוסט-טראומטים בצורה אדירה (לא ממליצה לך להתווכח איתי על זה) אני צריכה ללכת אבל יש לי עוד מלא להסביר, הייתי מגיבה יותר נחמד אם לא הייתי חושבת שאתה שופט אותי.

ארי צלוב~מאמי~
זו באמת לא הייתה תגובה מאוד נחמדה...
מאמי שכמותי-שלך היתה תגובה נחמדהמתו"ש
אם היית הטיפוס שמתאבד בסוףדגיגת זהב
לא היית שורדת את השואה כך שהמחשבה שלך מופרכת מיסודה.
אבל לא נורא, טוב שאת חושבת מידי פעם - יש כאלה שאף פעם לא עושים את זה |בצחוק|
תגובהארי צלוב
לא התכוונתי להגיד חס וחלילה שאת מטומטמת אלא שזה מטומטם להתאבד
על השאר אני מתכוון להגיד שאני גם חושב שכולם היו פוסט טראומטיים אבל הרבה ידעו לחזור לעצמם
ועל אנשים שנרצחו אז תארי לך את הרב לאו שאמא שלו נרצחה ביום האחרון של השואה בשביל זה היא שרדה וסבלה 6 שנים ברור שלא היא הייתה רוצה לצאת מזה בחיים וכך אני מאמין רוב האנשים

מצטער שהייתי נשמע בוטה מקודם לא התכוונתי
זה כמו שיוצא לי לחשוב לפעמיםהדריכני
שלא נראלי שאם הייתי במצריים הייתי זוכה לצאת... כאילו ארבע חמישיות מהעם לא יצאו, רק חמישית כן..
נראלי הייתי מופתעת אם היה בא בנאדם ואומר לי יוצאים אחרי מאתיים שנה, כאילו הם חיו בתוך זה!!! לא נראלי שהייתי מאמינה לזה, או רוצה.. כאילו יוצא לי מ-ל-א לחשוב את זה....
ואז אני חושבת שבשביל זה אני לא שם..

וגם בשואה, לי נראה שהייתי מתאבדת בתוך השואה, לפחות מאבדת צלם אנוש... רק לשמוע את זה ואני בקושי שורדת, מה נשאר להם?? כ-ל-ו-ם, אמונה (אם בכלל) ותקווה (אם בכלל).
לא נראלי שהייתי שורדת את השואה עצמה.

ושוב -
בשביל זה ה' לא שם אותי שם, כי במצב האידיאלי כל מי שהיה שם היה מסוגל ברמה העקרונית לעבור את זה נכון, ואני לא כנראה.
מחשבה מאוד הגיונית.הסנה-בוער
בס"ד
כשיש לך בשביל מי לחיות ולהאמין, אתה תיאחז בכל הכח כדי להציל את החיים שלך. אבל כשאין לך ממש בשביל מי לחיות, אז החיים נראים די מיותרים.
ההפךארי צלוב
וזה בדיוק מה שניסיתי להגיד בתשובה שלי
אחרי השואה יש עוד יותר בשביל מי לחיות ולכן לא תרצה להתאבד
אם כל המשפחה שלך נרצחה? בשביל מי בדיוק?הסנה-בוער
בשבילארי צלוב
לנקום בנאצים להראות להם שאנחנו עוד קיימים והם לא השמידו אותנו -כמו שהרבה ניצולי שואה אומרים
או בשביל להמשיך את המשפחה שלך שכולה נרצחה
ברור שיש גם כאלו.הסנה-בוער
בס"ד
אבל הגיוני לי שיהיו גם כאלו שראו שהדבר שבשבילם הם חיו כבר לא קיים, ואבדו את הרצון לחיות.
את זה הם אומריםgolani
שנים אחרי בגינה הפורחת של הבית המפואר שלהם, מוקפים במשפחה שהקימו, אני לא אומר חלילה שהם לא כנים, אני אומר שבדיעבד הם שמים לב ואומרים "וואלא,איזה נקמה יצאה לנו".
 אני לא חושב שיש הרבה שכשהם באיזה מחנה עקורים, חסרי משפחה, אין להם סרפיטיקטים והסוף לכל הסיוט לא נראה באופק, באמת חשבו על "בואו נקים משפחה וננקום בנאצים".
יששש!!! תודה גולני! מסכימהמתו"שאחרונה
נלחמת, נכון?אביה =)
נלחמת כדי לחיות...
אז עד שסופסוף הצלחת לחיות, את...תתאבדי????
השאלה למה רצית לחיות..הסנה-בוער
רצית לחיות כדינשוב לכל יישוב
שיהיה המשך למשפחה שלך, המשך לעם ישראל.
רצית לחיות כדי לספר, כדי שלא ישכחו את מי שאיבדת.
ממש לא!!אב*ה בר!ך
תמיד כל השרידי שואה אומרים שהם רצו כל כך לחיות רק כדי להראות לנאצים ש-הנה לא הצלחתם
לנצח אותנו אנחנו עדיין כאן חיים ומקימים מישפחות וכו..
ובעצם בזה שאת מתאבדת את כאילו עושה את העבודה בשבילם!!!
אוקיי, בואו ניקח דוגמא אחרת קרובה יותר אלינומתו"ש
בס"ד

(או לפחות קרובה יותר אלי..)

הייתי בפיגוע, באותו הרגע עשיתי כל מאמץ כדי לחיות, אבל ברגע שזה נגמר-רציתי למות...ברור שזה לא מתקרב לשואה, אבל מה שכן כמו השואה זה שברגע
שמאיימים לך על החיים באופן טבעי <אמור> להיכנס להילוך אינסטיקט טבעי שלשמור על החיים....
סתם מחשבה שעלתה לי ורציתי לשתף....
אין אף אחד שמבין את זה?? (זו לא שאלה רטורית...)
אני הבנתי..פוטצקי
צודקת,  אח"כ עולים ההרהורים, מתחרטים לפעמים.
לכן צריך ממש להעריך ניצולי שואה שאחרי כל מה שעברו עוד המשיכו הלאה, הקימו משפחה..
אגב- יש גם ניצולי שואה שלא הצליחו להמשיך בשל הטרואמה שנוצרה אצל כולם (אני לא מדברת רק על חוסר רצון לספר שיש אצל הרבה מהניצולים אלא על שגעונות).

מחפשים בני נוער לכתבהדבדב

לכתבה על שמירת נגיעה לנוער דתי לעולם קטן (השבועון)

מחפשים: שני בנים ובת (דתיים) - לראיון קצר בטלפון

על איך הם רואים את הדברים, מה המצב בשטח בנושא ועוד מספר שאלות.

אפשר גם אנונימי אם לא נוח בשם המלא.

אם מתאים לכם - אנא פנו לנדב בווטאסאפ בלבד 0545645411

תודה  

כתבה לנוער על שמירת נגיעהדבדב

לכתבה על שמירת נגיעה לנוער דתי לעולם קטן (השבועון)

מחפשים: שני בנים ובת (דתיים) - לראיון קצר בטלפון 

על איך הם רואים את הדברים, מה המצב בשטח בנושא ועוד מספר שאלות.

אפשר גם אנונימי אם לא נוח בשם המלא.

אם מתאים לכם - אנא פנו לנדב בווטאסאפ בלבד 0545645411

תודה  

הנוער הדתי לאומי לאן הוא הולך בצבא ?אביגיל מלאך

האם אתם חושבים שכל הנערים של הציבור הדתי לאומי מכוון ליחדות עילית או גם למקומות רגילים אחרים ?

הציבור הדתי לאומי - מגיע לכל היחידות והתפקידיםזמירותאחרונה

בדיוק כמו בחיים האזרחיים

הציבור הדתי לאומי לא מתרכז בגבולות גזרה צרים - אלא נמצא בכל מגוון החיילות והתפקידים, קרביים, תומכי לחימה, ג'ובניקים, אנשי מחשוב, כלכלה, הנדסה, המון עתודאים שמתפזרים בכל יחידות הצבא עם סיום התואר בכל מגוון התפקידים הפתוחים בעתודה האקדמאית.

ובהמשך בחיים האזרחיים- בכל ענפי המשק, הכלכלה, התעשייה, האקדמיה, חקלאות, מסחר 

חיפוש קוראים לסיפור על נער מתבגר מאחורי מסך הברזלאורנשטיין

מחפשת קוראים/קוראות מהמגזר הציוני-דתי, כדי לקרוא סיפור זכרונות קצרצר מהווי נערותו של יוצא ברית המועצות לשעבר, ולענות על כמה שאלות. 

הסיפור באורך 38 עמודים. 

פרטים על הסיפור:

השעון המתקתק במרתף - סיפור מהווי נערותו של הרב מיכל וישצקי, מאחורי מסך הברזל. 

תקציר:

ברית המועצות, תשט"ו. סדרי הלימוד של מִיכֵל וישצקי די רגילים: לימוד גמרא בבוקר, ולימוד חסידות עם אביו אחר הצהריים – שחזר מגלותו בקזחסטן חודשיים קודם לכן.

אלא שאז החסיד האגדי, ר' מענדל פוטרעפאס גם משתחרר ממאסר פתאום. הוא מאתגר את מיכל בסדרי לימוד חדשים – המובילים בקלות לרצף סיכונים חדש.

עד להימור הגדול מכולם. 

אני חדשההרהמורניק

סתם אני לא אבל משעמם פה רצח!!!!!!!!

משתתף בצערךסוורוס סנייפ
תודה רבה!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!ההרהמורניקאחרונה

!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

הפצות!!יהודי חסידי

ב"ה אנחנו זוכים להקים ארגון שיעודד את כולנו ביחד לצאת להפצות, להתחבר לצמא הגדול שיש בעם ישראל להתחבר לאבינו שבשמיים.

הארגון הוקם אחרי שבסוכות האחרון היה אירוע גדול בתל אביב - 'טולולולב - נוטלים לולב בתל אביב' שהשתתפו בו למעלה ממאתים בחורי ישיבות מישיבות שונות, ולמעלה מ-10,000!! יהודים זכו ליטול לולב.

בעז"ה ביום חמישי הקרוב יהיה אירוע השקה בהתוועדות 'צמאה' של הישיבות גבוהות __מגיעים ומתחברים דפוס .pdf

יצא עלון יפה, עלון (6).pdf מוזמנים לראות.

כמו כן יש אתר נחמד מתחברים - הנקודה היהודית שלי | קירוב לבבות והפצת יהדות

אשמח לתגובות....

וואודומיה תהילהאחרונה
מדהים!
שלוםטאטע מלך העולם

יש לי שאלה לכל החברה שהם בתנועת נוער.

ב"ה אני מדריכה בסניף בנ"ע עקיבא נפרד בעירי הנחמדת ובמקביל גם בחבב של הסניף המעורב... השאלה היא האם לעזוב את הסניף המעורב?

רוצה להוסיף שאם אני לא ילך לחבב סביר להניח שלא יהיה לי חברה אחרת...

תודה מראש לכל העונים ברכת ה' עליכם!

זו אכן שאלה ערכית שמצריכה חשיבהGini

אין תשובה "נכונה" אחת לשאלה הזו, וההחלטה צריכה להתבסס על סדרי העדיפויות, הערכים והצרכים האישיים שלך.

כמדריכה בסניף הנפרד, המחויבות שלך היא לבנות ולהעביר תכנית הדרכה מתאימה לערכים שאת דוגלת בהם. ואף להוות דוגמא אישית לבנות שאת המדריכה שלהן.

האם העיסוק המקביל בחב"ב בסניף המעורב יוצר אצלך קונפליקט פנימי או מסר בעייתי?

האם האופי והרקע הדתי של הבנים המגיעים לסניף המעורב מקשים עליך?

או שיש פעילויות שהאופי שלהם סותר את הערכים שלך?

העובדה שציינת שאם לא תלכי לחב"ב, "סביר להניח שלא יהיה לך חברה אחרת" היא נקודה קריטית. קשרים חברתיים הם דבר בסיסי וחשוב מאוד. אם החב"ב המעורב הוא הדרך היחידה שלך כרגע לשמור על קשרים משמעותיים, עזיבה עלולה לגרום לבדידות ולקושי.

מדוע שלא יהיו לך קשרים חברתיים מחוץ לסניף המעורב? החברות שלך רק שם? אין דרך אחרת לשמר את הקשר עם החברות האלה?  (מפגשים מחוץ לסניף, פעילויות אחרות?)

אולי  לצמצם הגעה לסניף המעורב, לא להפסיק לגמרי? 

אמממטאטע מלך העולם

זהו הבעיה היא שאני חייבת את זה... זה כאילו השחרור שלי מכל הלחץ והבלאגנים של השבוע...

אני לא חושבת שזה סותר...טאטע מלך העולם

הרמה הרוחנית של החברה אצלנו היא די גבוהה ובאמת שלא נראלי זה משפיע... פשוט אני חוששת שזה קצת מוזר...

בד"כ זה כן סותריהודי חסידי

אם הרמה גבוהה מה הבעיה לנסות לעשות הפרדה?

לא כי אני מכיר את הנושא מקרוב, סתם נראלי שזה אמור להיות ככה.

אני בעיקר חששתי ממצב של האוירה בסניף המעורבGini
אבל עכשיו שאת מציינת שהרמה הרוחנית של החבר'ה אצלכם די גבוהה - אני לא חושב שאת צריכה להימנע מהחיים החברתיים, עם החברות והחברים שלך. 
אני צרכה להבהיר משהו כנראהטאטע מלך העולם

זה מאוד מורכב כי הרמה הרוחנית שלהם גבוהה יחסית לחברה בעיר שלנו...

אני מדייק קצת יותר, חלקם מגיעים מבתים מסורתיים וחלקם חוזרים בתשובה... אני בכלל מהקצה השני, למי שמכיר אני לומדת באולפנת תפארת שזה אולפנה יחסית דוסית וזה פחות או יותר הכיוון שלי...

עכשיו מבינים קצת יותר??

כן...יהודי חסידי

אם כן, המצב יותר מורכב ויש יותר על מה לדון, גם בגלל הצד של הקירוב רחוקים שבעניין, ושזה מחזיק את המתחזקים בתור דתיים, ומראה להם שאפשר להיות שם ולהיות דתיים...

חוץ מזה יש על זה לרב שניאור הרבה דיבורים בעניין, היו כאלה שאחרי בירור אישי מלווה ברבנים גדולים (כדוגמת הרב שמואל אליהו), הרב שניאור הסכים להם להשתתף בפעילויות של סניף מעורב, בכל מקרה אם זה מעניין אותך יש יהודי שעוסק בכל ההקלטות של הרב שניאור ע"פ נושאים, כנראה שיהיה לו הקלטה בנושא, מוזמנת לשלוח לו מייל harav.shneor.ketzשטרודל גימייל נקודה קום. את יכולה לבקש ממנו חומרים בנושא, אם זה מעניין אותך. 

וואי תודה!טאטע מלך העולם

אתה יודע על איזה עוד נושאים יש??

ולגבי הקרוב רחוקים...טאטע מלך העולםאחרונה

אני ממש מפחדת שבסוף זה גם ישפיע עליי...

כאילו לכו תדעו מה יקרה, זה יכול חס וחלילה לדרדר...

בקיצור מורכב ביותר...

בדידותהרשפון הנודד

למה אפשר לחוש בדידות ברמה כמעט משתקת והאם זה אמיתי ומה אפשר לעשות עם זה?

לכן לנוער יש תנועות נוער. מפגשים, פעילויותפ.א.
כן אבל זה מרגיש לי קצת בריחה משום מההרשפון הנודד
בריחה? אשמח שתסבירפ.א.

אתה מרגיש בדידות כי אין לך חברים? מה עם חברים לכיתה בלימודים?

אתה לא חבר בתנועת נוער? 

זה לא זההרשפון הנודדאחרונה

זה הנקודה יש לי חברים אבל אני לא רוצה לבנות את הקשר שלי רק בשביל להרגיש שיש לי חברים ואני לא בודד...(מוזמן להסתכל בשרשור החדש על ללכת לסניף מעורב שאתה לא כל כך מאמין בזה אבל צריך בסוף חברה..)

...הרמוניה

א- אדם בסופו של דבר מול עצמו גם כשהוא עם חברים וגם כשהוא לבד... האם אתה מהווה חברה טובה לעצמך? 

מעניין לך עם עצמך? האם אתה חבר טוב לעצמך (רגשית)?

תכנס פנימה. בכל אחד יש עושר פנימי וזה תענוג לגלות אותו.

ב- נסה לשים לב לזה שאתה אף פעם לא באמת לבד, תמיד מושגח בידי מישהו שאוהב אותך אהבת עולם...

אולי יעניין אותך