סקר>>>----
בעד\נגד אמירת הלל ביום העצמאות???ולמה???
יום נפלא!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
בעדארי צלוב
צריך לשמוח על זה שיש לנו מדינה וכל הניסים שכרוכים בזה
למרות מה שקורה היום!!
בעד,זה יום חג לכל דברמיטל
אם לא הית לנו דינה. מי יודע כמה שואות (שואה ברבים) היינו עוברים עד היום? גם אם המצב לא משו, אנחנו זכינו בארץ הזאת וחייב להודות לה' עליה
בעד.דוסית גאה!
יש אפשרות להסתכל על הרע ולומר איזה מדינה זועתית ויש אפשרות להסתכל על הטוב ולהודות על הניסים ועל בניין הארץ, אני בחרתי באפשרות השניה.

יומטוב.

בעד, זכינו במדינה משלו יותר נכון זכינו בארץ שלנו.~SMILE~
בעד,שבלולון
זה יום שמחה גדולה בשבילנו, וב"ה זכינו למדינה משל עצמינו..
יש משהוא שכולם מסכימים איתו...המלך!!!!
אני מכיר מישפחה שהיא לא חוגגת יום העצמאות...
אבל שעברתי ליד הבית שלהם אני רואה אותם עושים מנגל
אז שאלתי את אבא שלהם מזה יום העצמעות??
אז הוא אומר לי "לאאאא סתם היום אין לי עבודה אז עושים מנגלי...."

נגד לא להגיד הלל!!!...חחח ברור שבעד!בן של מלך
את/ה מסתכל/ת רק על מה שאתה רוצה.ii
אם תחפש/י את הדברים הטובים [כמו למשל שהמדינה מחזיקה את אחד מעולמות התורה הגדולים ביותר בהיסטוריה] - תראה/י שהם הרבה הרבה יותר.
אחי, היה לך עדיף שירדפו אותנו בארצות אחרות?טל!=)
שתהיה עוד שואה חס וחלילה? תראה איזו אנטישמיות יש בעולם היום!
תחשוב איך היינו סובלים אם לא הייתה לנו מדינה! היית רוצה כזה דבר? זה מה שנקרא "אתחלתא דגאולתא"! (לא שיש לי מושג מה זה, אני מנחש..)
הלל + סליחותאנונימי (פותח)
בעזהי"ת.

הלל- על מה שיש
סליחות - על מה שאין.
גם בחנוכה היית אומרת ככה?ii
[עם כל המתיוונים שהיו פה, ושאנחנו עדיין עבדים לפרס - שיטת הר"ן]
כשיהיה הכל יקראו לזה ימות המשיח..
לא צריך לחפש את הרע בכל דבר...אפשר "לפרגן" לקב"ה מדי פעם.
בגלל זה כתבתי במרחאות..כדי להדגיש שזה ביטוי מושאל.ii
[ד.א - אותו דבר חשבתי על "שיחקת אותה" שבסרט "האושפיזין", ועל עוד כל מיני דברים מבית חסידות ברסלב, ככה שאני לגמרי איתך בקטע הזה.]

ב. זה לא קשור...ה' יכול לגרום להקמת המדינה בכל מיני דרכים. אנחנו בוכים על כל שהוא בחר בדרך הזאת. [כמובן שזה באשמתנו...] דרך אחרת למשל - אם כל עמ"י היה עולה ארצה, ולא נשאר בחו"ל בטענות חרדיות חסרות בסיס.
^^הסנה-בוער
בס"ד
ויפי! הדוג' האהובה עלי! . גם בחנוכה היתה אחרי הנס מלכות חשמונאי ולא מלכות מבית דוד= לא המלכות האידיאלית מצד ה'. וגם בחנוכה, הנצחון לא היה נצחי ומוחלט. ובכל זאת אנחנו אומרים הלל.
מעבדות לחרות אמרינן, ממוות לחיים לא כל שכן??ii
אם לא היתה מדינה - אתה וכולנו מתים עכשיו בערך.

ב. "יפתח בדורו כשמואל בדורו"...כל דור יש לו את חכמי הדור שלו. הטיעון שאמרת הוא טיעון ילדותי. [מצטער..]
וגדולי עולם פסקו לומר הלל. גדולי עולם שהם רבותיי. אז אני מחוייב לשמוע להם.
נכון, גם לומר על הקב"ה שהוא מלך זה עבירהgolani
כי הרי מלך זה מושג ארצי. אופס, אם תנסה לומר לקב"ה רק מה שבאמת - איך אני יגדיר? - לא תוכל להגיד לו כלום.
אף פעם לא חשבתי על זה אבל ניראלי שבעד...מתו"ש
בס"ד

גם אם הממשלה לא מתפקדת כמו שצריך, עצם זה שיש לנו ממשלה משלנו ומקום שמוכרז כשלנו וכו...-לדעתי בהחלט מצדיק הלל...
עניתי - זאת הכותרת.ii
ד.א. - גם מבחינה רוחנית - אתה יודע איזו התבוללות מטורפת יש בחו"ל?? יש מקומות של מעל 90%!!

חוץ מזה - אז כדאי שתתעדכן, כי ישראל היא המקום עם הכי הרבה יהודים בעולם.
ו - אם לא היתה מדינה התמונה היתה אחרת לחלוטין, דמנו היה מותר כמו בשואה.
טעות בידך...Matanman
כיום אנחנו עומדים בימים שרוב היהודים בארץ... תבדוק.
לא נכוןgolani
הריכוז היהודי הגדול ביותר הוא בישראל, אבל הרוב עדיין בחו"ל.
לא אמרתי שלא...ii
כתבתי שישראל זה המקום עם הכי הרבה יהודים, לא שרוב היהודים נמצאים בישראל. יש הבדל.
אני התכוונתי בדיוק ההפך!Matanman
רוב היהודים בעולם במדינת ישראל...
שני שליש מהיהודים בשאר העולם מתבוללים...
מספר חסום כנס-מתו"ש
בס"ד

אתה מזלזל במה שאמרתי?? |עיניים רושפות|
חוץ מגיחוך, יש לך תגובה חכמה יותר להגיב???
ואם לא אפכת לך, גם אם אתה לא מסכים איתי, לזלזל זה בהחלט לא דרך, קיצור, סתום תפה מותק

מזה לא בעד?!Matanman
אין פה בעד או נגד... זו הלכה! ומי שלא אומר או גרוע מזה אומר תחנון ביום זה יש לו עסק עם לא מעט רבנים שפסקו להגיד ולהודות ביום הזה, מכל המגזרים והעדות! ובלי קשר זו כפיות טובה כלפי בורא כל העולמות!!

ב-ע-ד!!!<יוני>
בס"ד אם תחפשו את הדברים הטובים שיש במדינה תמצאו הרבה יותר דברים טובים מדברים רעים,
האנשים היום מסתכלים רק על הדברים הרעים ומבקרים את המדינה על זה.
בסך הכל יש לנו מדינה מצויינת עם קצת פגמים.
אין מצב בעולם שמישהו יוכל לרצות ולעשות טוב לכל העולם, מה שלא יהיה אין מי שאוהב ושמח במדינה שלנו או שהיא מדינה שמולאנית מדיה או ימנית מדיה או חילונית מדי או דתית מידי וכו'
זאת דעתי!

בעד!מעפר אני באה
צריך להודות להקב"ה על הארץ שהו נותן לנו!!!!!! ולא על המדינה!
מה השאלה בכלל? ברור שבעד.שיראל.
כן,בלי ברכהשירס
בעד!טל!=)
צריך לומר תודה על המדינה!
כנסווו>>>משל יפה....----
סתאאם התחשק לי לשמוע מה דעתכם לכן פתחתי ת'סקר.....
אבל תדעו שגם אני ב-ע-ד!!!!!!!!!!!!!!!!איזה טוב ה'!!!!
ועוד מש'ווו...תנסו תמיד בכל מצב בחיים לראות את הטוב בכל דבר!!!
ותזכרו תמיד שה' אוהב אותכם כ"כ!!!!
והוא עושה לנו כ"כ הרבה טוב שלפעמים אנחנו לא יודעים מספיק להעריך את זה.......
וגם אם המדינה שלנו במצב הזה צריך להודות לו על הכל!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

משל למה הדבר דומה: לאדם שקיבל מחברו אגרטל לפרחים, יפה מאין כמוהו, ומישהו מבני הבית במקום לשים בו פרחים מלאו בבוץ. האם יעלה על הדעת שמקבל האגרטל לא צריך להודות לנותן המתנה? הרי היה זה אחד מבני הבית שזרק לתוך האגרטל בוץ, ומדוע ייפגע מכך נותן המתנה?! כך גם אנו; קבלנו מהקב"ה מתנה יקרה מאין כמוה – מדינת ישראל; זכינו למה שלא זכו דורות רבים; והנה צצות בעיות, שאנחנו יוצרים בעצמנו, היתכן שבגלל אותן בעיות לא נודה לקב"ה על עצם המתנה שנתן לנו?! אדרבה, הכרת התודה היא שצריכה לעורר בנו את הרצון לדאוג שהכל יהיה כפי שצריך להיות, כפי שנברר בהמשך, ואם כן ודאי שאנו צריכים להודות לקב"ה על מה שעשה איתנו
בלי ברכה..-Rעות-
בס"ד

לפחות לא להיות יוצאת דופן.
אומר אבל בלי ברכה..okeyאחרונה
כי ככה פסק הרב עובדיה לספרדים-להגיד הלל בלי ברכה.. (וככה הוא גם עושה.. מפי ההוא בייניש ("מערכאזניק" בלע"ז)
מחפשים בני נוער לכתבהדבדב

לכתבה על שמירת נגיעה לנוער דתי לעולם קטן (השבועון)

מחפשים: שני בנים ובת (דתיים) - לראיון קצר בטלפון

על איך הם רואים את הדברים, מה המצב בשטח בנושא ועוד מספר שאלות.

אפשר גם אנונימי אם לא נוח בשם המלא.

אם מתאים לכם - אנא פנו לנדב בווטאסאפ בלבד 0545645411

תודה  

כתבה לנוער על שמירת נגיעהדבדב

לכתבה על שמירת נגיעה לנוער דתי לעולם קטן (השבועון)

מחפשים: שני בנים ובת (דתיים) - לראיון קצר בטלפון 

על איך הם רואים את הדברים, מה המצב בשטח בנושא ועוד מספר שאלות.

אפשר גם אנונימי אם לא נוח בשם המלא.

אם מתאים לכם - אנא פנו לנדב בווטאסאפ בלבד 0545645411

תודה  

הנוער הדתי לאומי לאן הוא הולך בצבא ?אביגיל מלאך

האם אתם חושבים שכל הנערים של הציבור הדתי לאומי מכוון ליחדות עילית או גם למקומות רגילים אחרים ?

הציבור הדתי לאומי - מגיע לכל היחידות והתפקידיםזמירותאחרונה

בדיוק כמו בחיים האזרחיים

הציבור הדתי לאומי לא מתרכז בגבולות גזרה צרים - אלא נמצא בכל מגוון החיילות והתפקידים, קרביים, תומכי לחימה, ג'ובניקים, אנשי מחשוב, כלכלה, הנדסה, המון עתודאים שמתפזרים בכל יחידות הצבא עם סיום התואר בכל מגוון התפקידים הפתוחים בעתודה האקדמאית.

ובהמשך בחיים האזרחיים- בכל ענפי המשק, הכלכלה, התעשייה, האקדמיה, חקלאות, מסחר 

חיפוש קוראים לסיפור על נער מתבגר מאחורי מסך הברזלאורנשטיין

מחפשת קוראים/קוראות מהמגזר הציוני-דתי, כדי לקרוא סיפור זכרונות קצרצר מהווי נערותו של יוצא ברית המועצות לשעבר, ולענות על כמה שאלות. 

הסיפור באורך 38 עמודים. 

פרטים על הסיפור:

השעון המתקתק במרתף - סיפור מהווי נערותו של הרב מיכל וישצקי, מאחורי מסך הברזל. 

תקציר:

ברית המועצות, תשט"ו. סדרי הלימוד של מִיכֵל וישצקי די רגילים: לימוד גמרא בבוקר, ולימוד חסידות עם אביו אחר הצהריים – שחזר מגלותו בקזחסטן חודשיים קודם לכן.

אלא שאז החסיד האגדי, ר' מענדל פוטרעפאס גם משתחרר ממאסר פתאום. הוא מאתגר את מיכל בסדרי לימוד חדשים – המובילים בקלות לרצף סיכונים חדש.

עד להימור הגדול מכולם. 

אני חדשההרהמורניק

סתם אני לא אבל משעמם פה רצח!!!!!!!!

משתתף בצערךסוורוס סנייפ
תודה רבה!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!ההרהמורניקאחרונה

!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

הפצות!!יהודי חסידי

ב"ה אנחנו זוכים להקים ארגון שיעודד את כולנו ביחד לצאת להפצות, להתחבר לצמא הגדול שיש בעם ישראל להתחבר לאבינו שבשמיים.

הארגון הוקם אחרי שבסוכות האחרון היה אירוע גדול בתל אביב - 'טולולולב - נוטלים לולב בתל אביב' שהשתתפו בו למעלה ממאתים בחורי ישיבות מישיבות שונות, ולמעלה מ-10,000!! יהודים זכו ליטול לולב.

בעז"ה ביום חמישי הקרוב יהיה אירוע השקה בהתוועדות 'צמאה' של הישיבות גבוהות __מגיעים ומתחברים דפוס .pdf

יצא עלון יפה, עלון (6).pdf מוזמנים לראות.

כמו כן יש אתר נחמד מתחברים - הנקודה היהודית שלי | קירוב לבבות והפצת יהדות

אשמח לתגובות....

וואודומיה תהילהאחרונה
מדהים!
שלוםטאטע מלך העולם

יש לי שאלה לכל החברה שהם בתנועת נוער.

ב"ה אני מדריכה בסניף בנ"ע עקיבא נפרד בעירי הנחמדת ובמקביל גם בחבב של הסניף המעורב... השאלה היא האם לעזוב את הסניף המעורב?

רוצה להוסיף שאם אני לא ילך לחבב סביר להניח שלא יהיה לי חברה אחרת...

תודה מראש לכל העונים ברכת ה' עליכם!

זו אכן שאלה ערכית שמצריכה חשיבהGini

אין תשובה "נכונה" אחת לשאלה הזו, וההחלטה צריכה להתבסס על סדרי העדיפויות, הערכים והצרכים האישיים שלך.

כמדריכה בסניף הנפרד, המחויבות שלך היא לבנות ולהעביר תכנית הדרכה מתאימה לערכים שאת דוגלת בהם. ואף להוות דוגמא אישית לבנות שאת המדריכה שלהן.

האם העיסוק המקביל בחב"ב בסניף המעורב יוצר אצלך קונפליקט פנימי או מסר בעייתי?

האם האופי והרקע הדתי של הבנים המגיעים לסניף המעורב מקשים עליך?

או שיש פעילויות שהאופי שלהם סותר את הערכים שלך?

העובדה שציינת שאם לא תלכי לחב"ב, "סביר להניח שלא יהיה לך חברה אחרת" היא נקודה קריטית. קשרים חברתיים הם דבר בסיסי וחשוב מאוד. אם החב"ב המעורב הוא הדרך היחידה שלך כרגע לשמור על קשרים משמעותיים, עזיבה עלולה לגרום לבדידות ולקושי.

מדוע שלא יהיו לך קשרים חברתיים מחוץ לסניף המעורב? החברות שלך רק שם? אין דרך אחרת לשמר את הקשר עם החברות האלה?  (מפגשים מחוץ לסניף, פעילויות אחרות?)

אולי  לצמצם הגעה לסניף המעורב, לא להפסיק לגמרי? 

אמממטאטע מלך העולם

זהו הבעיה היא שאני חייבת את זה... זה כאילו השחרור שלי מכל הלחץ והבלאגנים של השבוע...

אני לא חושבת שזה סותר...טאטע מלך העולם

הרמה הרוחנית של החברה אצלנו היא די גבוהה ובאמת שלא נראלי זה משפיע... פשוט אני חוששת שזה קצת מוזר...

בד"כ זה כן סותריהודי חסידי

אם הרמה גבוהה מה הבעיה לנסות לעשות הפרדה?

לא כי אני מכיר את הנושא מקרוב, סתם נראלי שזה אמור להיות ככה.

אני בעיקר חששתי ממצב של האוירה בסניף המעורבGini
אבל עכשיו שאת מציינת שהרמה הרוחנית של החבר'ה אצלכם די גבוהה - אני לא חושב שאת צריכה להימנע מהחיים החברתיים, עם החברות והחברים שלך. 
אני צרכה להבהיר משהו כנראהטאטע מלך העולם

זה מאוד מורכב כי הרמה הרוחנית שלהם גבוהה יחסית לחברה בעיר שלנו...

אני מדייק קצת יותר, חלקם מגיעים מבתים מסורתיים וחלקם חוזרים בתשובה... אני בכלל מהקצה השני, למי שמכיר אני לומדת באולפנת תפארת שזה אולפנה יחסית דוסית וזה פחות או יותר הכיוון שלי...

עכשיו מבינים קצת יותר??

כן...יהודי חסידי

אם כן, המצב יותר מורכב ויש יותר על מה לדון, גם בגלל הצד של הקירוב רחוקים שבעניין, ושזה מחזיק את המתחזקים בתור דתיים, ומראה להם שאפשר להיות שם ולהיות דתיים...

חוץ מזה יש על זה לרב שניאור הרבה דיבורים בעניין, היו כאלה שאחרי בירור אישי מלווה ברבנים גדולים (כדוגמת הרב שמואל אליהו), הרב שניאור הסכים להם להשתתף בפעילויות של סניף מעורב, בכל מקרה אם זה מעניין אותך יש יהודי שעוסק בכל ההקלטות של הרב שניאור ע"פ נושאים, כנראה שיהיה לו הקלטה בנושא, מוזמנת לשלוח לו מייל harav.shneor.ketzשטרודל גימייל נקודה קום. את יכולה לבקש ממנו חומרים בנושא, אם זה מעניין אותך. 

וואי תודה!טאטע מלך העולם

אתה יודע על איזה עוד נושאים יש??

ולגבי הקרוב רחוקים...טאטע מלך העולםאחרונה

אני ממש מפחדת שבסוף זה גם ישפיע עליי...

כאילו לכו תדעו מה יקרה, זה יכול חס וחלילה לדרדר...

בקיצור מורכב ביותר...

בדידותהרשפון הנודד

למה אפשר לחוש בדידות ברמה כמעט משתקת והאם זה אמיתי ומה אפשר לעשות עם זה?

לכן לנוער יש תנועות נוער. מפגשים, פעילויותפ.א.
כן אבל זה מרגיש לי קצת בריחה משום מההרשפון הנודד
בריחה? אשמח שתסבירפ.א.

אתה מרגיש בדידות כי אין לך חברים? מה עם חברים לכיתה בלימודים?

אתה לא חבר בתנועת נוער? 

זה לא זההרשפון הנודדאחרונה

זה הנקודה יש לי חברים אבל אני לא רוצה לבנות את הקשר שלי רק בשביל להרגיש שיש לי חברים ואני לא בודד...(מוזמן להסתכל בשרשור החדש על ללכת לסניף מעורב שאתה לא כל כך מאמין בזה אבל צריך בסוף חברה..)

...הרמוניה

א- אדם בסופו של דבר מול עצמו גם כשהוא עם חברים וגם כשהוא לבד... האם אתה מהווה חברה טובה לעצמך? 

מעניין לך עם עצמך? האם אתה חבר טוב לעצמך (רגשית)?

תכנס פנימה. בכל אחד יש עושר פנימי וזה תענוג לגלות אותו.

ב- נסה לשים לב לזה שאתה אף פעם לא באמת לבד, תמיד מושגח בידי מישהו שאוהב אותך אהבת עולם...

אולי יעניין אותך