יש לי משהוא לשתף את כולם (זה לא נעים..)המלך!!!!
טוב אז אני יתחיל.
אני למדתי את היסודי כמו כול ילד אבל היה לי יתרון לא מוסבר כיאילו כול הדמן שוכחים אותי..
היו בודקים כול מיני עבודות ואותי היו שכחים איך שהוא.. אהיתי יוצא באצע השיעורים ממש כיאילו קסם.
וגם אני אהיתי מארגן את כול הבלגן אבל אף אחד לא ידע שזה אני חוץ ממי שהיה איתי
הייתי שקט ובישן הגעתי לכיתה ט' כמו ילד טוב בהתחלה למדתי כמו ילד צדיק חברים שלי לא ידעו מה אני הם התחילו לישאול אותי לחקור אותי וניכנסתי לחברה בלי לנסות אפילו.
ברגע שאני נימצע באמצע אני מרגיש מותקף ואני מישתבש ומי כיתה ט' למרות שאני לא מאמצע תמיד שואלים איפה אני ומי הרגע שהגעתי לישיבה אני בדיכאון אבל רק אים עצמי מיבחוץ לא רואים ביכלל...
אמרתי לעצמי תחכה זה יעבור הספקתי לעשות הכול בשנתיים אבל מצאתי רק דב אחד שאני חי ממנו זה הכינרת אבל ברגע שאני חוזר אני מרגיש יותר גרוע
מכיתה ט' עד יא' זה לא עובר לי
מה הבעיה בעצם?מיטל
כאילו אתה מבחוץ נראה שמח ועם חברים אבל בפנםי אתה מדוכא ולא מוצא את עצמך?
להאמיןשרון כהן
את האמת... אני ממש מבינה אותך!
אבל יש לי משהוא להגיד לך אולי זה לא יהיה נעים לך לשמוע אבל דוגרי...
 זה גם לא יעבור לך
אתה יודע למה?? בגלל שאתה חושב שזה צריך לעבור לך לבד כאילו טוב נו... כשאני אהיה בן 18 אני אהיה בן אדם אני יעבור את גיל ההתבגרות וזה... אז שתדע לך זה לא ככה!!! כדי לצאת מדיכאון צריך לעבוד!! לעבוד על האמונה שלך ה' לעבוד על השמחה שהיא זו שמגרשת את העצבות והדכאון... אח שלי כדמה להסתער!! זו עבודה על המידות!!!
נכון שבגיל ההתבגרות דכאון יותר קיצוני מאשר בגיל אחר.. אבל זה לא יעבור עם לא תקח את עצמך בידיים ותגיד לעצמך ה' אוהב אותי כנראה זה הנסיון שלי ואיתו אני צריך להתמודד!! ואף אחד לא יעשה את זה בשבילי... 
אני לא לכירה אותך אבל ממה שכתבת אני מבינה שאתה ילד טוב שיש לך כח לעשות בלאנים. אם כך, בטח יש לך כח לתקן הכל!! 
ב"הצלחה רבה
שרון
לא הבנתי-מה לא עובר?מתו"ש
בס"ד

הבעיה היא ששמים לב שאתה קיים או שלא שמים לב שאתה קיים?
מצטרפת לשרון.הסנה-בוער
בס"ד
תראה, האמת היא שלא רק רובנו בגיל ההתבגרות עצובים. האמת היא שרוב העולם עצוב. ו-כן, רוב העולם מסתיר את זה. נראה שמח, מחייך, צוחק. אבל לרובו חסר משהו מבפנים.
שמחה זו מידה. בדיוק כמו שלא מקבלים פתאום סתם ככה צניעות או רוגע [לרובנו], גם שמחה היא לא דבר שמגיע במטה של קסם. צריך ללמוד את זה, ולעבוד על זה, ושוב לעבוד, ושוב ושוב ושוב.
אז אם תרצה מקורות או משהו תודיע לנו, אני מאמינה שיש פה הרבה שישמחו לתת.

אבל אני במקומך הייתי הולכת על משהו בנוסף. הבנתי שאתה לא נפתח ממש לאף אחד וחושף מעצמך. אתה יודע מה הכי גרוע? לשמור דברים בבטן. ואם זה לא סתם קצת דברים, אלא בעצם משהו שממש מהותי בך, זה הורס ופוגע. אני לא אומרת שתתלה שלט עכשיו עם כל הדברים שמציקים לך. אבל אני במקומך הייתי מושיבה ר"מ/מדריך/חבר בוגר שאפשר לסמוך עליו, ומדברת איתו. לספר על מה שכואב, לספר שאתה רוצה לצמוח, ולנסות לעבוד איתו על זה ביחד.

אם תצטרך משהו, מוזמן בשמחה לפרוק פה תמיד.
מצטערת - לא כ"כ הבנתי..שלבוקית
בידיוק זה...המלך!!!!
אני לא מצליח להוציא דברים שקשים לי..המלך!!!!
אולי אם תנסה לחשוב מה אתה רוצה להגידמוריה!!
אז זה יתן לך יותר דחיפה לבטא את זה..

תחשוב מה אתה מרגיש איך זה בא לידי ביטוי ואז פשוט תזרום עם זה..=]

ההגגשה כיאילו אני לא עושה כלוםהמלך!!!!
ואני לא יודע למה אני חי...
וואי..דתייה מוחלטת
אני כ"כ מזדהה איתך...
אממ...
קודם כל, ממש חשוב שתתחיל עכשיו, שוב, בכל דרך לצאת מזה - כי זה ממכר!! ועלול לבוא הרגע שאתה תגיד - רע לי, עצוב לי, ובאופן מוזר אני פשוט לא רוצה לצאת מהמצב הזה!! כי זה ממכר!!
וחוצמזה - טוב, אני צריכה לחשוב עוד.
ואגב - אתה יודע מה?? אם זה גרוע ככה, אתה יכול, למרות הבושה/הפחד לגשת להורים/מחנך ולבקש עזרה בדמות פסיכולוג או משהו דומה!! זה יכול פשוט לעזור שזה מדהים...!!

הרבה אנשים מרגישים ככה..מוריה!!
לפי דעתי אתה  פשוט צריך לחפש מה המהות שלך..תלמד קצת על זה..
זה רק מחזק את מה שאמרתי..שרון כהן
שרון את צודקת, המלך!! אין זמן החייים קצרים!דניאלה .ד.
לא אמרתי את זה כדי להפחיד!
רק אני רצה לומר לך כמה דברים... הזמן ט-ס!!
כמו המילה הקצרה הזו (טס)
יש משפט שאומר "הזמן קצר והמלאכה מרובה הפועלים עצלים ובעל הבית דוחק"
העולם זמני וחולף, ואנחנו צריכים לשאוף למטרה ליעד מסוים.
אני חושבת שכדאי לך להתפלל קודם מכל הלב ולבקש מה' שיתן לך ויעזור לך למצוא ת'דרך ולהבין את מהות החיים "פיתחו לי פתח כחודו של מחט ואני אפתח לכם פתח כפיתחו של עולם" (א' או ע'??לוזוכרת, אבל הכוונה פתח של משו גדול!)
אז אם קצת אתה מראה רצון נתפחות לך דרכים ובעזרת ה' תבין כל מה שצריך עם הזמן..
ושוב אני מחזקת את דבריהם של אלו שרשמו למעלה זה דורש ע-ב-ו-ד-ה!
זה לא קל אבל שווה!
בהצלחה רבה!!!
המלך!!!! -מתו"ש
בס"ד

לא ניראלי מישו יודע למה הוא חי, (אבל אפשר לדעת למה רוצים לחיות...)
ואם ההרגשה היא שאתה לא עושה כלום, כנראה יש משהו שאתה זקוק לו ואתה לא עושה אותו..תחפש..בהצלחה
אהמ!!דתייה מוחלטת
מתוקה מתוקתי - החיים שלך חביבים, ללא ספק.
כן, יש אנשים שמגיע השלב והם שואלים - למה לי לחיות? למה אני כאן?? לאן כל זה מוביל?? אי אפשר להתעלם מזה, ואי אפשר לעצור את זה. כל אחד צריך למצוא את התשובה, או ה - לויודעת איך להגדיר את זה, שיעזרו לו להמשיך הלאה.
פשוט ככה זה.
לי זה קרה, ואני לא ממש יודעת איך יצאתי (אם בכלל) מזה.. 

אני הולך לפסיחולוגית אבל למה שזה יעזור??המלך!!!!
לכול בנדם יש לו חלום שהוא רוצה שהוא יתגשם למשל... אחד רוצה רכב אחד רוצה להגיע לצבא
אבל אני פשוט לא מוצא את החלום שלי...
גם שאני מוצא אני מוותר אין לי משהוא שיחזיק אותי אתם מבינים??
כן.. מבינה...דתייה מוחלטתאחרונה
כ"כ מבינה..
ואולי אתה לא צריך דווקא חלום, אולי אתה פשוט צריך לעשות דברים בשביל להרגיש טוב עם עצמך..
אני אשתדל לחשוב עוד..
וזה טוב שאתה בשלב שרע לך עם זה.. קבל עידוד..
מחפשים בני נוער לכתבהדבדב

לכתבה על שמירת נגיעה לנוער דתי לעולם קטן (השבועון)

מחפשים: שני בנים ובת (דתיים) - לראיון קצר בטלפון

על איך הם רואים את הדברים, מה המצב בשטח בנושא ועוד מספר שאלות.

אפשר גם אנונימי אם לא נוח בשם המלא.

אם מתאים לכם - אנא פנו לנדב בווטאסאפ בלבד 0545645411

תודה  

כתבה לנוער על שמירת נגיעהדבדב

לכתבה על שמירת נגיעה לנוער דתי לעולם קטן (השבועון)

מחפשים: שני בנים ובת (דתיים) - לראיון קצר בטלפון 

על איך הם רואים את הדברים, מה המצב בשטח בנושא ועוד מספר שאלות.

אפשר גם אנונימי אם לא נוח בשם המלא.

אם מתאים לכם - אנא פנו לנדב בווטאסאפ בלבד 0545645411

תודה  

הנוער הדתי לאומי לאן הוא הולך בצבא ?אביגיל מלאך

האם אתם חושבים שכל הנערים של הציבור הדתי לאומי מכוון ליחדות עילית או גם למקומות רגילים אחרים ?

הציבור הדתי לאומי - מגיע לכל היחידות והתפקידיםזמירותאחרונה

בדיוק כמו בחיים האזרחיים

הציבור הדתי לאומי לא מתרכז בגבולות גזרה צרים - אלא נמצא בכל מגוון החיילות והתפקידים, קרביים, תומכי לחימה, ג'ובניקים, אנשי מחשוב, כלכלה, הנדסה, המון עתודאים שמתפזרים בכל יחידות הצבא עם סיום התואר בכל מגוון התפקידים הפתוחים בעתודה האקדמאית.

ובהמשך בחיים האזרחיים- בכל ענפי המשק, הכלכלה, התעשייה, האקדמיה, חקלאות, מסחר 

חיפוש קוראים לסיפור על נער מתבגר מאחורי מסך הברזלאורנשטיין

מחפשת קוראים/קוראות מהמגזר הציוני-דתי, כדי לקרוא סיפור זכרונות קצרצר מהווי נערותו של יוצא ברית המועצות לשעבר, ולענות על כמה שאלות. 

הסיפור באורך 38 עמודים. 

פרטים על הסיפור:

השעון המתקתק במרתף - סיפור מהווי נערותו של הרב מיכל וישצקי, מאחורי מסך הברזל. 

תקציר:

ברית המועצות, תשט"ו. סדרי הלימוד של מִיכֵל וישצקי די רגילים: לימוד גמרא בבוקר, ולימוד חסידות עם אביו אחר הצהריים – שחזר מגלותו בקזחסטן חודשיים קודם לכן.

אלא שאז החסיד האגדי, ר' מענדל פוטרעפאס גם משתחרר ממאסר פתאום. הוא מאתגר את מיכל בסדרי לימוד חדשים – המובילים בקלות לרצף סיכונים חדש.

עד להימור הגדול מכולם. 

אני חדשההרהמורניק

סתם אני לא אבל משעמם פה רצח!!!!!!!!

משתתף בצערךסוורוס סנייפ
תודה רבה!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!ההרהמורניקאחרונה

!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

הפצות!!יהודי חסידי

ב"ה אנחנו זוכים להקים ארגון שיעודד את כולנו ביחד לצאת להפצות, להתחבר לצמא הגדול שיש בעם ישראל להתחבר לאבינו שבשמיים.

הארגון הוקם אחרי שבסוכות האחרון היה אירוע גדול בתל אביב - 'טולולולב - נוטלים לולב בתל אביב' שהשתתפו בו למעלה ממאתים בחורי ישיבות מישיבות שונות, ולמעלה מ-10,000!! יהודים זכו ליטול לולב.

בעז"ה ביום חמישי הקרוב יהיה אירוע השקה בהתוועדות 'צמאה' של הישיבות גבוהות __מגיעים ומתחברים דפוס .pdf

יצא עלון יפה, עלון (6).pdf מוזמנים לראות.

כמו כן יש אתר נחמד מתחברים - הנקודה היהודית שלי | קירוב לבבות והפצת יהדות

אשמח לתגובות....

וואודומיה תהילהאחרונה
מדהים!
שלוםטאטע מלך העולם

יש לי שאלה לכל החברה שהם בתנועת נוער.

ב"ה אני מדריכה בסניף בנ"ע עקיבא נפרד בעירי הנחמדת ובמקביל גם בחבב של הסניף המעורב... השאלה היא האם לעזוב את הסניף המעורב?

רוצה להוסיף שאם אני לא ילך לחבב סביר להניח שלא יהיה לי חברה אחרת...

תודה מראש לכל העונים ברכת ה' עליכם!

זו אכן שאלה ערכית שמצריכה חשיבהGini

אין תשובה "נכונה" אחת לשאלה הזו, וההחלטה צריכה להתבסס על סדרי העדיפויות, הערכים והצרכים האישיים שלך.

כמדריכה בסניף הנפרד, המחויבות שלך היא לבנות ולהעביר תכנית הדרכה מתאימה לערכים שאת דוגלת בהם. ואף להוות דוגמא אישית לבנות שאת המדריכה שלהן.

האם העיסוק המקביל בחב"ב בסניף המעורב יוצר אצלך קונפליקט פנימי או מסר בעייתי?

האם האופי והרקע הדתי של הבנים המגיעים לסניף המעורב מקשים עליך?

או שיש פעילויות שהאופי שלהם סותר את הערכים שלך?

העובדה שציינת שאם לא תלכי לחב"ב, "סביר להניח שלא יהיה לך חברה אחרת" היא נקודה קריטית. קשרים חברתיים הם דבר בסיסי וחשוב מאוד. אם החב"ב המעורב הוא הדרך היחידה שלך כרגע לשמור על קשרים משמעותיים, עזיבה עלולה לגרום לבדידות ולקושי.

מדוע שלא יהיו לך קשרים חברתיים מחוץ לסניף המעורב? החברות שלך רק שם? אין דרך אחרת לשמר את הקשר עם החברות האלה?  (מפגשים מחוץ לסניף, פעילויות אחרות?)

אולי  לצמצם הגעה לסניף המעורב, לא להפסיק לגמרי? 

אמממטאטע מלך העולם

זהו הבעיה היא שאני חייבת את זה... זה כאילו השחרור שלי מכל הלחץ והבלאגנים של השבוע...

אני לא חושבת שזה סותר...טאטע מלך העולם

הרמה הרוחנית של החברה אצלנו היא די גבוהה ובאמת שלא נראלי זה משפיע... פשוט אני חוששת שזה קצת מוזר...

בד"כ זה כן סותריהודי חסידי

אם הרמה גבוהה מה הבעיה לנסות לעשות הפרדה?

לא כי אני מכיר את הנושא מקרוב, סתם נראלי שזה אמור להיות ככה.

אני בעיקר חששתי ממצב של האוירה בסניף המעורבGini
אבל עכשיו שאת מציינת שהרמה הרוחנית של החבר'ה אצלכם די גבוהה - אני לא חושב שאת צריכה להימנע מהחיים החברתיים, עם החברות והחברים שלך. 
אני צרכה להבהיר משהו כנראהטאטע מלך העולם

זה מאוד מורכב כי הרמה הרוחנית שלהם גבוהה יחסית לחברה בעיר שלנו...

אני מדייק קצת יותר, חלקם מגיעים מבתים מסורתיים וחלקם חוזרים בתשובה... אני בכלל מהקצה השני, למי שמכיר אני לומדת באולפנת תפארת שזה אולפנה יחסית דוסית וזה פחות או יותר הכיוון שלי...

עכשיו מבינים קצת יותר??

כן...יהודי חסידי

אם כן, המצב יותר מורכב ויש יותר על מה לדון, גם בגלל הצד של הקירוב רחוקים שבעניין, ושזה מחזיק את המתחזקים בתור דתיים, ומראה להם שאפשר להיות שם ולהיות דתיים...

חוץ מזה יש על זה לרב שניאור הרבה דיבורים בעניין, היו כאלה שאחרי בירור אישי מלווה ברבנים גדולים (כדוגמת הרב שמואל אליהו), הרב שניאור הסכים להם להשתתף בפעילויות של סניף מעורב, בכל מקרה אם זה מעניין אותך יש יהודי שעוסק בכל ההקלטות של הרב שניאור ע"פ נושאים, כנראה שיהיה לו הקלטה בנושא, מוזמנת לשלוח לו מייל harav.shneor.ketzשטרודל גימייל נקודה קום. את יכולה לבקש ממנו חומרים בנושא, אם זה מעניין אותך. 

וואי תודה!טאטע מלך העולם

אתה יודע על איזה עוד נושאים יש??

ולגבי הקרוב רחוקים...טאטע מלך העולםאחרונה

אני ממש מפחדת שבסוף זה גם ישפיע עליי...

כאילו לכו תדעו מה יקרה, זה יכול חס וחלילה לדרדר...

בקיצור מורכב ביותר...

בדידותהרשפון הנודד

למה אפשר לחוש בדידות ברמה כמעט משתקת והאם זה אמיתי ומה אפשר לעשות עם זה?

לכן לנוער יש תנועות נוער. מפגשים, פעילויותפ.א.
כן אבל זה מרגיש לי קצת בריחה משום מההרשפון הנודד
בריחה? אשמח שתסבירפ.א.

אתה מרגיש בדידות כי אין לך חברים? מה עם חברים לכיתה בלימודים?

אתה לא חבר בתנועת נוער? 

זה לא זההרשפון הנודדאחרונה

זה הנקודה יש לי חברים אבל אני לא רוצה לבנות את הקשר שלי רק בשביל להרגיש שיש לי חברים ואני לא בודד...(מוזמן להסתכל בשרשור החדש על ללכת לסניף מעורב שאתה לא כל כך מאמין בזה אבל צריך בסוף חברה..)

...הרמוניה

א- אדם בסופו של דבר מול עצמו גם כשהוא עם חברים וגם כשהוא לבד... האם אתה מהווה חברה טובה לעצמך? 

מעניין לך עם עצמך? האם אתה חבר טוב לעצמך (רגשית)?

תכנס פנימה. בכל אחד יש עושר פנימי וזה תענוג לגלות אותו.

ב- נסה לשים לב לזה שאתה אף פעם לא באמת לבד, תמיד מושגח בידי מישהו שאוהב אותך אהבת עולם...

אולי יעניין אותך