עד כמה אתם מקפידים על צחצוח שיניים לקטנטנים?אסופית
בננו בן שנתיים+, אנו מקפידים לצחצח איתו שיניים רק לפני השינה (בבוקר לא).
כמובן שהוא רוצה לצחצח לבד, שזה אומר שהוא לא באמת מצחצח אלא יותר מלקק את המשחה הטעימה...
לצחצח לו זה אומר סתם מריבות וויכוחים כי הוא הרי "אוצה לבד". מצד שני, להשאיר את השיניים בצחצוח המצחיק שלו זה לא טוב...
אני לא רוצה שהוא יתייחס לצחצוח שיניים כאל משהו מעיק ומרגיז אלא שיפתח הרגל טוב.
מה עושים? לוותר לו ולחכות שקצת יגדל? לעמוד על העיקרון?

אשמח לקבל עצות ותובנות(:
אין לי תובנות...veredd
הקטן שלי מסרב למשחה, זה ממש מגעיל אותו, וככה אני נותנת לו  לצחצח, וכשהוא במצב רוח טוב אני מלהיבה אותו שייתן לי לצחצח לו כמו שצריך. בכל מקרה, להקפיד על כך שלא יאכל מתוקים לפני השינה, ולהקפיד לשתות רק מים, ואחרי כל ארוחה. זה מאוד מנקה את השיניים.
ובכלל, אם נמנעים מלתת סוכר בכמויות, יש פחות צורך בצחצוח, ויותר בשטיפה.
בכל מקרה, גם שלי רוצה רק לבד, ואין ממש מה לעשות מול זה...
שמעתי שהכי חשובחילזון 123
זה ה"מכניקה" של הציחצוח ולא המשחה.
העיקר שתצחצחי לו ביסודיות אפילו עם מים אם זה מה שהוא מוכן.
איזה משחת שיניים אפשר לשים בגיל הזה???יהודיה מא"י
אני ראיתי שעל כל המשחות כתוב לא לילדים מתחת לגיל 3.
אנחנו נותנים לו לבד, גם השטיפה עושה עבודה טובה, ואם הזמן הוא ילמד לצחצח כמו שצריך. 
קחי את הדברים שלי בערבון מוגבל, עוד אין לי נסיון כ"כ גדול
יש לי משחה להמליץ עליה!יוקטנה
מה שטוב בה, זה שאין בה פלואוריד. הילדים תמיד-תמיד-תמיד בולעים את המשחה (או חלק גדול ממנה), והפלואוריד רעיל. לכן במשחות של הילדים יש פחות פלואוריד, ולכן אומרים לשים כמות של אפונה. בכל מקרה - המשחה ההיא נקראת: AloeDent. הנה קישור לתמונה של המשחה:
אני מצאתי בשופרסל דיל, להפתעתי, אחרי שקניתי בחנות טבע קודם לכן (המחיר זהה). לא יקרה! 25 ש"ח לשפורפרת. 
יש את המשחה הזאתחילזון 123
גם בטעם מנטה ושלי התמודדו איתה יפה מאד. אני שמה ממש ממש טיפה, הרבה פחות מגודל אפונה, ממש רק נוגעת עם המברשת בקצה של השפורפרת וזה מספיק בהחלט, ועושה מספיק קצף וריח טוב.

אני מקפידה כל ערב לצחצח להם. רופא השיניים שלהם (שלצערי ביקרנו לא מעט עם הגדול) אמר שעד גיל 9 כדאי לעבור על הצחצוח שלהם. בבוקר אני פחות מקפידה פשוט כי בד"כ לא מספיקים.
הבנתי שהפלואורידאלעד
הוא החומר המוצלח ביותר נגד החיידקים
לא זה לא בשביל החיידקיםיוקטנה
הפלואוריד קשור לחוזק של זגוגית השן, אבל לא הוכח שהמצאות פלואוריד במשחה תורמת לחוזק של השיניים.
עיקר בפעולה של הצחצוח היא הצחצוח עצמו: כלומר, ניקוי שאריות המזון מבין כל הסדקים והחריצים בעזרת המברשת.
למה צריך משחה?בילי
זה בעיקר כדי לפרנס את החברות, ואפילו רופאי השיניים יגידו לך את זה בשקט בשקט.

העיקר זה הצחצוח, שלא לדבר על זה שיש במשחה הרבה חומרים רעילים שנכנסים לגוף.
ויעילותם לגבי השיניים מוטלת בספק.
פלואורידאנונימי (פותח)
ליוקטנה שלום, אני חדשה בפורום אבל כרופאת שיניים אני מרגישה חייבת להגיב.
לפלואוריד תפקיד חשוב מאוד במלחמה נגד עששת (חורים) בשיניים, בזכות יכולתו לחזק את זגוגית השן. הוא עוזר במניעת חורים ואפילו במצב שכבר התחיל להיווצר חור קטן, הוא  יכול לעצור את גדילתו, ולמנוע צורך ב"סתימה".זה חשוב במיוחד בשיני חלב של ילדים שהם ממילא חלשות יותר. לגבי הרעילות- כמו הרבה דברים בחיים השאלה היא כמה. יש משחות מיוחדות לפעוטות מגיל 0 עד שנתיים (אני מכירה של קולגייט), בהן הפלואורייד מופחת ומתאים למשקל הגוף הקטן שלהם. בכל מקרה כפי שציינת צריך לשים בכמות של אפונה. אני מבינה את הצורך לחזור לטבע עם כמה שפחות כימיקלים וכו', אבל פלואור הוא חומר טיבעי שאף נמצא בריכוז מסוים בכל מים, ובכמות הנכונה ניתן להשתמש בו לטובת האדם.
גם ציאניד הינו טבעי ומצוי בשקדיםיוקטנה
אשרי המאמין. כידוע (בפורומים הללו), אני "קיצונית" יחסית, וביחד אני ואת משקפות קשת של התיחסות לנושא (ואם תישארי איתנו, גם לנושאים אחרים ).
לא אני המצאתי וייצרתי את משחות השיניים נטולות הפלואוריד (יש יצרנים רבים), ומכאן שאני לא ה"משוגעת" היחידה שסבורה שרב הנזק על התועלת בהוספתו באופן מלאכותי לתזונה (אני אומרת "תזונה", כי אצל הילדים משחת השיניים נבלעת, וגם אצל מבוגרים, במידה מסויימת). בתור רופאת שיניים, את סבורה אחרת, כמובן  לא נעלבתי 
תודה על המידע!!!אסופית
יוקנה, את כזאת מדהימה!!!!
איזה ידע נרחב יש לך
את כ"כ מחכימה אותי!!!
אשרינו שזכינו להנות מידיעותיך בפורומים השונים...
יצרנים רבים תופסים טרמפאנונימי (פותח)
על הטרנד הטיבעי, והרבה פעמים מדובר בגימיק ותו לא, וכל מקרה לגופו.. אם הילדים שלך לא סובלים מנטייה לעששת ואתם לא אוכלים בבית (ובגן..) הרבה מתוקים, אשרייך, וייתכן וציחצוח יסודי וטוב אפילו ללא משחה כלל (תפקידה העיקרי בילדים הרי הוא הפלואוריד) יספיק. אבל אם הילד סובל מחורים בשיניים (אפילו חור אחד..), הפלואוריד לדעתי הוא הכרחי, ושלילתו מהילד כמוה כפגיעה בבריאות שיניו.. והרי אם רופאת ילדים תגיד לאמא שחסר לילד שלה לדוגמא ברזל באופן משמעותי, כך שקשה להשלימו בתזונה בלבד,ועליה לתת לו תוספת, תייעצי לה לא לתת?!
התגובה שלי נמחקה? האינטרנט שלי לא משהו...יוקטנה
טוב אז מהתחלה...
מה אני אייעץ? אני אייעץ לפנות למישהו מומלץ מתחום הרפואה המשלימה, בתור התחלה. 
אבל הנה - העלת נקודה חשובה: הרופאה אמרה שלילד חסר ברזל. כלומר: הילד נבדק. 
אבללללל, במקרה של השיניים, סתם דוחפים את הפלואוריד הזה לכל האנשים והילדים, בלי שום בדיקה. 
(אבל גם אם חסר, אני מאמינה בפתרונות אחרים, כאמור)
לכל משפחה ולכל אדם מתאימות תשובות אחרות. אם אני ואת היינו חושבות בדיוק אותו הדבר על כל נושא, העולם היה מאוד משעמם, לא? 
פלואוריד רעיל?כינוי סתמי
קפץ... לפי מה ששמעתי בטיפת חלבכינוי סתמי
לפני כמה שנים:
במים יש פלואוריד. בכל מקום יש כמות אחרת. יותר מידיד פלואוריד זה רעיל, אבל עד כמות מסויימת זה מחזק את השיניים ולא מזיק. איפה שגרנו בזמנו אמרה האחות שבמים אין פלואוריד, ולכן צריך לתת לילדים טיפות, כדי להשלים את החסר...
היא אמרה שבכל מקום צריך לברר מה רמת הפלואוריד...
קשה לי להאמין שכמות הפלואוריד ששמים במשחת שיניים היא מזיקה...
לנו יש אורביטול לילדים בטעם ענביםאסופית
ואין עליה שום הגבלה של גיל....
סתם תהיתי אם אני נוהגת כשורה או לא.
לא לפני גיל שלושכינוי סתמי
זה לדעתי בגלל חשש חנק. כמו דקטרין אורל ג'ל... שלמרות זאת נותנים לתינוקות, אבל צריך לשים לב שזה לא גוש, שיכול ליפול והילד יכול לשאוף את זה, אלא שמורחים את המשחה, ושמים קצת. 
אולי צריך לשאול על זה רופא שיניים, אבל אני מרשה לעצמי לקחת על זה את האחריות לגבי הילדים שלי...
שאלתי על זה פעם רופא שינייםאמא מסורה
הוא אמר לי שבגיל הזה פחות חשוב הניקיון של השיניים, יותר חשוב זה ההרגל.

לתת לו לצחצח לבד, גם אם זה לא יוצא הכי נקי, אחרי שהוא יגדל קצת והוא זה שיזכיר לנו שצריך לצחצח שיניים ללמד אותו איך מצחצחים נכון.

כששאלתי אותו, למה שאני לא אצחצח לו, אז הוא ענה לי: "תתני לבעלך פעם שיצחצח לך שיניים"- תחשבו לבד על התשובה...

אני לא מוותרת על ציחצוח בבוקר ובערבקרנלהאור
זה חלק מהטקס.
בעיקרון אנחנו מתחילים עם בקיעת השיניים.
זו פעולה שיגרתית ואין עליה בכלל מקום לוויכוח.
כמו שלא יעלה על הדעת שילד בן שנתיים+ יחליף לעצמו חיתול וינקה מקקי, או ימזוג לעצמו מים רותחים, אין בכלל מקום (אצלי בכל אופן) שהילד יצחצח לעצמו. כשהוא מבקש "אני לבד" אני מסכימה רק בתור משחק קטן מקדים, אבל לא במקום הציחצוח האמיתי שלי, אני אומרת לו אחרי חצי דקה שציחצח בעצמו: "אתה ממש לומד לצחצח!! עכשיו התור של אמא" ומיד מתחילה, בכלל אין לו הזדמנות למחות. (וואו, אני נשמעת מהזה רס"רית), אבל כן, בקטע הזה אני לא משאירה שום מקום לדיון.
הגדולים שלי מצחצחים הרבה יותר ממה שאני צחצחתי אי פעם בתור ילדה.
גם פיתרון יפהאסופית
מצאתי שיטה טובה לצאת מה"בעיה".
הקטן מצחצח לבד ואח"כ נותן לי את המברשת כי הוא "סיים" והשיניים נקיות ואז אני ממש מצחיקה אותו כך שהוא פותח את הפה ממש גדול וזה מאוד נוח לצחצח ביסודיות.
זה עובד כבר יומיים...
אחלה של פיתרון!!קרנלהאור
אצלנושרון נגארי
בעלי או אני מצחצחים להם שיניים בדרך של הומור,
אנחנו רופאי שיניים בעלי מבטא זה או אחר,אפשר לגוון,
ובעת הציחצוח מספרים להם על כל מה שאנו מבינים שהם אכלו היום,
'אני רואה שאכלת היום פתיתים,מצאתי בשן הזו פירור של עוגה' וכו'
וכמובן מתארים מאכלים שהם אכלו באותו יום.
זה לא כמו שזה נישמע- אנחנו לא נדרשים להיות שחקנים במישרה מלאה.
זה להציג רק לקטן התורן במשפחה[גיל שנה פלוס,שנתיים],הם קצת גדלים ומשתפים פעולה בלי זה[גיל שלוש ארבע]ואחר כך מלמדים אותם ציחצוח נכון והם מצחצחים לבד.[גיל חמש,שש]

אני דווקא שמעתי מרופא שיניים שמאוד חשוב לצחצח מהשן הראשונה שבוקעת,כי
שיני חלב שהוזנחו הם תשתית גרועה לשיניים שיצמחו אחר כך.

ממליצה בחום כן להקפיד,
בלי עין הרע,מתוך 5 ילדים יש שן אחת שעברה טיפול לסתימת חור.
אהבתי את ההשוואה יוקטנה
את מסבירה כל כך יפה בהודעות שלך!
ציחצוח לקטניםיהודה73
בס"ד.זה לא נכון לתת לילד לעצמו שיחליט על ציחצןח בעצמו וצריך להראות לו את החשיבה והדוגמה האישית.גם ביתי הקטנה(בת שנתיים)לא הראתה רצון לעשות זאת לא נואשנו.ובעידוד רב והסברים היום עושה זאת ברצון.
בהצלחה
צחצוח מבקיעת שינים??שיר מזמור
הבת שלי בת 8 חודשים עם ארבע שינים- שתיים למטה ושתיים למעלה (לא האמצעיות,מישהי מכירה תופעה כזו ששינים צדדיות צומחות לפני האמצעיות?)
כשאני מכניסה לה אצבע לפה - למשל כשהיא מכניסה משהו קטן לפה - היא ממש ממש מסרבת ובוכה. אני בכלל לא רואה איך אני מתחילה איתה צחצוח שינים.
יש לכן עצות?
כמה זה הכרחי להתחיל?
(בינתיים היא גם מסרבת כמעט כל אוכל מוצק ואוכלת בעיקר מטרנה- האם זה משנה?)
תודה
נשמע כמו לשון קשורה רציני!יוקטנה
ממליצה לך מאוד לפנות לד"ר רועי פורר מירושלים, רופא שיניים שמתמחה במיקרים של לשון קשורה.
מה שאת מתארת מתאים מאוד לסימנים של לשון קשורה.
הוא לא גובה תשלום עבור ייעוץ, אלא רק עבור טיפול (300 ש"ח אם אני זוכרת נכון).
הנה קישור למאמר מוכר שלו: 
והנה קישור למכתבים עם סיפורי מקרה ששלחו לו:

אבל אם זה לשון קשורה אז איך היא ינקה עד עכשיו?אנונימי (פותח)
צודקת נסחפתייוקטנה
קפצתי למסקנות ממילה וחצי באינטרנט
אמנם יש תינוקות עם לשון קשורה שיונקים היטב, אבל גם יש לא מעט ילדים בלי לשון קשורה שלא אוהבים שדוחפים להם דברים וידיים אל תוך הפה!
לשיר מזמור-טל שחר
יש כזה אצבעון מגניב מגומי- שהוא למעשה מברשת שיניים- עם סיבי גומי- זה מאוד מצחיק את התינוקת שלי, ונעים לה. מומלץ בחום
טל שחר, מהיכן ניתן להשיג? תודה!אנונימי (פותח)
חשוב! תרגילו אותם מגיל קטן! בבוקר ובלילה!איציק הג'ינג'י
שיתוף פעולהlila317
יש לי ילדה אומנם קצת יותר גדולה בת 3 וחצי אבל מגיל קטן לימדתי לה שבפעם הראשונה היא מצחצחת ובפעם השניה אני . אנחנו מיסתכלות על המראה שמימול וצוחקות וזה נהפך למשהו טוב .
לעמוד על העיקרון.אנונימי (פותח)
1) אצלנו הוא מצחצח לבד ואח"כ אני "בודקת" אם נשארו עדיין שאריות מזון וחיידקים, ומכיוון שנשארו, אני מצחצחת לו בעצמי בנוסף. 2) אנחנו גם הולכים לביקורת אצל רופאת שינים כל חצי שנה. מספר ימים לפני הביקור אני מרשה לילד לצחצח לגמרי בעצמו, ואז אצל הרופאה אנחנו שואלים אותה עד כמה הציחצוח היה מספק. עד כה, היא תמיד המליצה, באוזני כולנו, שההורים צריכים לצחצח לילד. כך שיש באמתחתי טיעון מקצועי לבוא איתו לילד והוא מבין שזה עיקרון עם סיבה אמיתית ולא סתם.
הנה השיטה שלי----פרח לב הזהבאחרונה

אני מצחצחת להם היטב כשעל המברשת מים בלבד, ואח"כ הם "מצחצחים" לבד ומתענגים להם על המשחה....

השבת אבידה - כלבי האסקי סיבירייהודיה מא"י
שני כלבי האסקי סיבירי נמצאו בהר כביר ביום שישי האחרון (חוה"מ פסח)

מי שיש לו רעיון למי הכלבים שייכים שיפנה אלי בבקשה באישי

אמהות לבנים עם אטופיק- יש תקווה לשרוול קצר בקיץ?שיח סוד

עד היום לבש ארוך בקיץ,

מסכן שכל החברים בגן עם קצר מרענן - הוא חם לו עם ארוך.

אבל כשהוא עם קצר בשרוול/במכנס הוא מתחיל לגרד כי זה נגיש…

עם השנים למדנו יותר להתנהל עם האטופיק ועכשיו ההתפרצות במצב סבבה

מפחדת לקנות לו מלאי של קצר ולהתבאס (מה שקרה קיץ אחד שפשוט מלא כסף הלך לחולצות שלא השתמש…)

לא יודעת להגיד כי כל החורף סתיו לבש ארוך

בקיצור, באיזה גיל כבר יכלתם לשים להם קצר בקיץ? אם בכלל…

משהו אחד- במזגנים בקיץ לא כזה חם....יעל מהדרום
לק"י

לילדים שלי היה, אבל לא זוכרת שגירדו הרבה.

ומציעה לך לשאול בפורום הו"ל, שהרבה יותר פעיל.

ואפשר לקפל לו את השרוולים ולבדוק איך זהיעל מהדרוםאחרונה
לק"י

אם העור בסדר והוא לא מגרד, לקנות לו גם קצר.

משפחה תורנית מחפשת יישוב קטן, קהילתיbula

עם קליטה פתוחה ודירות להשכרה

אשמח לרעיונות

באיזה אזור?פתית שלגאחרונה
מעון/משפחתון תורני מומלץ בהדר גניםאושי 9
בננו הבכור יהיה בספטמבר הקרוב בין שנה ותשעה חודשים. אנחנו אמורים לעבור להדר גנים, פ"ת. יש למישהו המלצות על מעון/משפחתון תורני ואיכותי?   הרף המינימלי, שתהיה למקום כשרות בשרית למהדרין. 
יש ברחוב בגין מעון חסידימתיכון ועד מעוןאחרונה
שנראה לי די מוצלח, המינוס העיקרי זה שיש בו המון ילדים, מנהלת ממש משקיענית ואכפתית
איך נותנים לילדים הרגשת יציבות בתקופה כזאת?מתוך סקרנות

אני מרגיש, שאת הילדים מטרידה בעיקר ההפסקה הפתאומית (מבחינתם) של פעילות מסגרות החינוך, כשבינינו אף אחד לא יודע מתי יחזרו.

לכל השאר הם יחסית מתרגלים ומסתגלים...

,למישהו יש טיפים איך לתת להם בטחון בנושא זה (יש לילדה אחת לדוגמה עוד חודשיים יום הלדת בגן, וכבר עכשיו מוטרדת האם יתקיים או לא...)?

אפשר לשתף את הגננתמענין

שתדבר איתה בטלפון. שכשיחזרו לגן יחגגו לה.

אצלינו משתדלים להתקשר לילדים, ולשלוח סרטונים כדי לשמור על קצת תחושת חיבור כמה שאפשר בין הגן לילדים.

באמת תקופה מורכבת לילדים, מחפשים את השיגרה ואת הביטחון שהם רגילים אליו. 

רעיון, תודהמתוך סקרנותאחרונה
סיר בישול איטיטרכיאדה

בעקבות המלצה פה של @פשוט אני קניתי סיר בישול איטי. 

שמתי בבוקר חלקי עוף ותפוחי אדמה, הוספתי תבלינים והדלקתי על החום הנמוך (יש שתי דרגות חום- נמוך וגבוה, ועוד אפשרות של שמירה על חום)

לאחר חמש שעות בדקתי וראיתי שהעוף לא מתחיל אפילו להיות עשוי, בעוד שעל החום הנמוך ההמלצה היא 6-8 שעות.

בהתייעצות עם גי פי טי הוספתי כוס מים והגברתי לחום הגבוה, חיכיתי עוד שעתיים, וכעת העוף מוכן בקושי, רחוק מאד מלהיות רך ועסיסי כמו 

שתארו לי. התפוחי אדמה מוכנים אבל מעט קשים. בקיצור, ממש לא מה שדמיינתי.

אשמח שתאירו את עיני איפה טעיתי, כי תוצאה כזאת יכולתי להשיג גם אם הייתי מניחה סיר עם עופות על האינדוקציה לכמה שעות (ואז החום היה הרבה יותר גבוה והבישול יותר טוב)

בנוסף, הנוזלים בתבשיל בקושי מבעבעים, זה נראה כאילו החום כל כך חלש!

אולי תשאלי בפורום מתכוניםיעל מהדרום
נראה שהיה חסר רוטבחילזון 123אחרונה

זה לא סיר לאפיה זה סיר לבישול

ואולי היה כדאי לכסות עם מגבת מעל

כשהאיש בעבודה בזמן המלחמהעקרת הבית

בימים הראשונים האיש שלי עבד מהבית, ועכשיו נוסע לעבודה.

מה אתן עושות כדי לגרום לאיש שלכן להבין שיחד עם העבודה, יהיה קשוב לצרכים שלכן ושל הילדים?

הוא יודענהג ותיק

שיש לך ולילדים יותר צורך ממנו בימים האלה?

אולי פשוט לדבר איתו על זה

אם יורשה לי (בתור מי שבעבודה, אמנם מהבית)משה

בטח שנסע לעבודה. יש לכם חשבונות לשלם ומשפחה לגדל. צריך להעריך את זה ולקבל את זה קודם כל.

אחר כך אפשר לאזן מחדש.

משתפים מהלבתהילה 3>אחרונה

היה לי ממש מאתגר היום הרגשתי פשוט אמא גרועה/

הייתי כל כך עייפה ורק רציתי שמישהו יחליף אותי ויהיה לי שקט לשעה

אני ממש צריכה שתגיע שעה מוקדם יותר/שתבקש לעבוד מהבית/שתיתתן לי שעה לנוח כשאתה בא כדי שאני אצליח לחזור לעצמי/שתראה את המאמצים שלי/שתיקח אחריות על x וכו

שלום מחפשת פסיכיאטר לילדים באיזור מרכזממתקית

או הסביבה, ירושלים, או כל מקום אחר.
לא דרך הקופה
מישהו פרטי שאני יכולה להתקשר אליו לפלאפון באופן אישי.
אשמח לטלפון בפרטי

בדרך כלל גם לפסיכיאטרים פרטיים יש מזכירהמתואמת

ולא מתקשרים אליהם ישירות לטלפון.

בכל אופן, עוד כחודש יש לנו תור לפסיכיאטר פרטי שקיבלנו עליו המלצות, והוא מקבל בתל אביב. אחרי התור אוכל להמליץ עליו באופן אישי כנראה...

לא נכוןאריק מהדרום
יש לי פסיכיאטר שאני מתכתב איתו בווצאפ ובמייל וזמין בטלפון, הןא מקבל גם באזור המרכז ובזום אבל הוא לא לילדים.
תודה אבל צריכה לילדים.ממתקית

אבלאם אפשר בכל זאת מספר...

זה יפה! ומעניין כמה זה נפוץ...מתואמת
בכל אופן, זה רק אחרי הפגישה הראשונה איתו, לא?
אז זה באמת יפה...מתואמתאחרונה
יש את ד''ר מרים פאסקיןמתיכון ועד מעון

את ד''ר ליעד רוטשטיין

ד''ר מאיה אליעזר

במרכז, פרטיות

אבל מה הטלפונים? אפשר בפרטי? בבקשה...ממתקית
אין לי בשלוףמתיכון ועד מעון
אבל יש בגוגל, בטוחה שיעלה לך שתכתבי את השמות

אולי יעניין אותך