למה זה כל כך מעסיק??שרון כהן
עם לעשות שנה או שנתיים.. אני לא מתקוונת באופן פרטי אם את רוצה לעשות שנה או שנתיים... את זה אני מבינה...
אך למה זה הופך להיות משהו פוליטי?? למה זה הופך להיות המשפט הזה : "חיילת עושות שנתיים ואת עושה שנה?? את חייבת לעשות שנתיים"
אני לא נכנסת לפן האישי שאם משהי רוצה לעשות שנתיים אז סבבה אבל למה זה חייב להיות דיון סוער עם זה טוב או לא טוב לעשות שנה/ שנתיים...
למה שזה לא יהפוך להיות משהו אישי שכל אחת מחליטה עם השיכולים שלה לעשות שנה או שנתיים?? ולא להסתכל על הצד השני (החיילות) שהן עושות כמעט שנתיים...
אני ממש מסכימה איתך, כך גם לגבי שנה ראשונהפאתחתותח
[אם בכלל]. אנחנו לא אמורים להשוות את עצמנו לחיילות, או כל גורם אחר שעושה מעשה כזה או דומה לו, אנחנו צריכים להסתכל על עצמנו, ולשאול את גדולי התורה מה נכון לנו.
אני מסכימה..אנונימי (פותח)
אבל ממש לא לגבי שנה ראשונה!! אני די חושבת שזה חשוב מאוד לתרום משהו למדינה!! לא מתאים לך שנתיים- אל תעשי..
אני לא מסכימהנקדש את שמך..
בסיעתא דשמייא,

עם המחשבה הזאת של: "המדינה תרמה לי כל החיים, אני גם צריכה לתרום לה, ולפחות שנה". שנת שירות זה לא "משהו שתורמים למדינה", שנת שירות זו שנה שכל-כולה חסד!
ומלבד זאת, אנחנו לא צריכות לקחת את השנה הזאת כ'הפעם היחידה שאתרום למדינה', צריך לשנות את הכיוון מחשבה הזה ולראות בכל החיים שלנו תרומה למדינה, ויותר כללי - לעם ישראל.
בכל התלבטות הכי קטנה, מה שצריך להנחות אותנו זה: במה אני הכי אתרום לעם ישראל בכללו (כמובן, לא להתעלם מאי-אלו גורמים אחרים שחשובים מאוד).

לדעתי, זו החלטה שכל בת צריכה להחליט בעצמה. מה מתאים לה, מה ימצה את הכוחות שלה, איך היא תתרום הכי טוב לעם ישראל.
אני יכולה לומר לך באופן אישי, שאם היו לי את הכוחות הנפשיים ללמוד כבר שנה הבאה (שמינסטית..), רוב הסיכויים שזה מה שהייתי עושה.
נכון לעכשיו, החלטתי ששנה הבאה אעשה שירות לאומי, ואח"כ אראה מה הלאה.
כרגע מה שאני צריכה זה-זה, ע"מ "לצאת לחיים" (לא אוהבת את המושג הזה) בתנופה יותר חזקה משאוכל עכשיו, במקומי הפיזי והנפשי. מעין מילוי מצברים.
אני סבורה שכך אוכל לתרום הכי טוב לעם ישראל.
בת שתחליט להתחיל ללמוד כבר שנה הבאה מטעמים אידיאולוגים (חתונה וכו'), אשריה ומה טוב חלקה.

ולפותחת השרשור - המצב שהצגת, בא כנראה מהסובבים אותך, אין זה המצב בכל תפוצות ישראל. 

(להרחבה: מאמריו של הרב מלמד באתר ישיבה..)
יש משהו בדברייך..אנונימי (פותח)
אבל בכל זאת, נכון שמחנכים אותנו שכל החיים בסופו של דבר זה תרומה לעמ"י, אבל תכלס אצל רובינו, זה לא ממש עובד ככה.. ואני חושבת שזה ממש יפה לתת תקופת זמן מסויימת שהיא כל כולה באמת לעשייה למען עמ"י. ונכון- זאת שנה של חסד, אבל חסד עם עמ"י. אנחנו יורדים אל העם, השכבות החלשות יותר (בדר"כ) ונמצאים שם בשבילם ועוזרים להם. זה עמ"י.
מסכימה איתך נקדש את שמך..
ודאי וודאי חסד עם עמ"י
צודקת..אני 1
אני עכשיו שנה ראשונה..ואני יודעת שאנחנו תורמות המון לעמ"י..אבל התחושה היא שאתה תורם בעיקר ובעיקר לעצמך..לכן השנה/שנתיים האלו כ"כ יעצבו אותך להמשך החיים ואין כאן מקום לשאלה פוליטית,כבר ראיתי בנות שעשו שנתיים וזה תרם להם המון,ומצד שני בנות שעשו שנתיים וזה רק פגע בהם..אני רואה את השאלה הזאת כמשהו אינדיווידואלי...
עוד נקודה למחשבה..רבקונת.אחרונה
גם בית יהודי הנוהג עפ''י דרכי התורה והבאת עוד נשמות לעולם בכדי לעבוד את ה' הן תרומה ענקית לעמ''י!!!!!ולעולם בכלל.
כל רגע מהחיים שלנו יכול להיות תרומה לעם ולמדינה.
כל רגע של התנהגות ראויה וחיוך למישו ברחוב..
לעניות דעתי.
נכון שזאת שנה שבה אנחנו נותנות את כל כולינו ובכ''ז כל אדם לפי הרגשתו.(אני חושבת שאם היתה אפשרות לחיילות לבחור בין שנה אחת או שנתיים גם הן היו מתלבטות וחושבות..כל אחת לפי דרכה)

הלוואי הלוואי שנצליח!!
בהצלחה והרבה ס''ד.
שבת שלום.
שירות עם נוער בסיכון/הדרכה בפנימיה/משפחתוניםמשתמשת💋

אני בכיתה יב והכיוון שלי זה לגמרי ילדים או נוער בסיכון, או ילדים בכללי (אבל משהו משמעותי) ואני פשוט מרגישה אבודה רצח. למי פונים? איך נרשמים? איך אני יודעת מה אני באמת רוצה? את מי שואלים? איזה מסגרות יש לי שיכולות לענות למטרה שלי?

ממש אשמח שמישהי שכבר הייתה שם תכוון אותי כי ברצינות אין לי מושג.

דרושות בנות שירות אחראיות למעונות ויצו לגיל הרךwizo1

מחפשת שירות משמעותי ומספק? 

רשת מעונות ויצו מגייסת מחנכות-מטפלות לגיל הרך

בואי לקחת חלק חיוני בחינוך הדור הבא

● הכשרה מקצועית מתמשכת על חשבון הארגון

● עבודה בצוות מקצועי ואיכותי

● סביבת עבודה חמה, משפחתית ותומכת

0522333957

אהלן! מישהו עוד כאן?ה' אור לי.

בהצלחה לכל האלופות כמוני שמתחילות שירות מחר

קושי בשירות האם לעזוב?אנונימית 888

היי.. אני בת שירות במקום מסוים-מבחינת המקום גם לא ככ כיף לי אני דיי סופרת את השעות עד שזה נגמר, אבל אני עוד מאמינה שאולי זה ישתנה, הקושי האמיתי הוא עם המדשית שלי אנחנו פשוט לא מסתדרות אני אומרת א' היא חייבת להגיד ב', היא לא סובלת אותי ואני גם לא מאוד מחבבת אותה.. קשה לי מאוד ככה!

לא ממש באלי לערב רכזת אני מרגישה שזה סתם יעשה בלאגן (גם הרוב מתחת לפני השטח.. לכאורה אנחנו קצת מדברות ואין משהו דרמטי, אבל אני רואה בשיח שלנו וגם דברים ששמעתי..)

הצילוווו אני עוד רגע משתגעת כאן.. מה כדאי לעשות?

אשמח לרעיונות לפעילות פתיחה לכל האולפנה ביחדמירי כהן

הי אני מדריכה באולפנה שנה הבאה ואשמח לרעיונות למשחקי היכרות לקבוצות גדולות. משחקים שעושים אווירה ולא נמרחים..

סגרת\מחפשת שירות בחיפה? מדרשת 'באורך' מחכה לך!חגהבגה
שנה הבאהמבשרת :)
שנה ראשונה, מחפשת שירות לשנה הבאה
מה אומרות, לחפש מקום אחר? מאיפה להתחיל?
או להישאר עוד שנה במקום שלי?
אשמח שתענו

אולי יעניין אותך