א. לבטל את החדר משחקים (ראיתי שכתבת חדר אורחים. אבל נשמע שהוא משמש כחדר משחקים). תשאירו את החדר לאורחים, תאחסנו שם דברים אחרים מהסלון/חדרי הילדים. רק לא משחקים. למה? רחוק מהעין רחוק מהלב... לאף אחד לא מפריע הבלאגן שנוצר שם אףשר ללכת לישון כשיש שם בלאגן אפשר גם לקום בלילה לשרותים/בבוקר בלי לדרוך בטעות על איזה חלק. אפשר אפילו לא לדעת שהמשחקים שפוכים, כי לא נכנסנו לשם.
ב. אז מה כן? משחקים במקום מרכזי. סלון, חדר שלהם וכו.
ואז במהלך/סוף יום וודאי תראי/בעלך שמישהו שיחק במשחק ולא אסף. ואז מיד קוראים להם לאסוף. גם אם מוציאים פתאום חלק, אומרים- שמעון יש כאן עוד חלק ששכחת...
ג. כל יום שישי אני מזיזה את הספות והרהיטים בסלון (כמובן לא ספריות, אסל אם יש שולחן סלון, שידה קטנה, סלסלות גדולות וכו אז כן), ומוציאים כל מה שיש מתחת ומחזירים למקום. ב"ה תמיד יש המון. וזה אחרי שבמשך השבוע אנחנו מכניסים מטאטא מתחת לספה כמה פעמים להוציא משם דברים.
כנ"ל מיטות של הילדים, אבל לא מזיזה כל שבוע יותר בין שבועיים-חודש. אבל כן מקפידה לדרוש מהם (ולעזור לפי הצורך) לסדר את נחדר שאין כלום על הרצפה והמיטות (גם במיטות נשארים חלקי משחקים).
ד תראי מאיפה גרפת את המשחקים עכשיו כשסידרת, ותראי אם אפשר לבטל את 'המחבוא' הזה- להעיף רהיט מיותר, לשנות מיקומים, או לדאוג לסדר שם יותר בתדירות כמו שכתבתי קודם.
ה. להחביא חלק מהמשחקים אם באמת יש יותר מידי, ולהשאיר את השאר במקום נגיש ונראה לעין. כשזה נגיש אז קל להוציא אבל גם קל להחזיר. ממילא המשחקים יהיו יותר בשימוש, אבל גם יוחזרו בקלות למקום וגם יחזירו אליהם חלקים שימצאו. גם לי לא נוח להחזיר למקום דברים שאני צריכה ללכת רחוק או לקחת כיסא או לדחוק במדף עמוס.
ו. קופסאות הרוסות אפשר להחליף בשקיות עם סוגר, או בקופסאות קטנות שהמכסה מחובר אליהן, או בגומיה- למשחקי קלפים. כדי להעביר עם התמונה של המשחק מהקופסה שנשארה והוראות.
ז. נראה לי את כתבת על שר ה.. שעשיתם בבית. אז תמנו גם את שר המשחקים.
ח. כדאי שהרצםה שמשחקים עליה תיהיה מסודרת *לפני* המשחק, ככה החלקים לא נטמעים בתוך הבלאגן ויותר קל לאסוף. ובכללי (שזה כבר לא בשליטתך כרגע) רצפה מקושקשת כמו הריצופים הישנים - טרצו, פחות רואים עליהם חלקי משחקים קטנים. אבל אפשר לשים שטיח (לא עם סיבים, כזה כמו של תינוקות שמתקפל, או פי וי סי יחסית בהיר, ואז רואים את כל מה שנשאר עליו.
בהצלחה!