הלשנה או לא הלשנה על חבר (אם זה נקרא הלשנה)kehati
תגידו מה הייתם עושים אם הייתם רואים\אות את חבר\ה שלכם רואה סרטי פורנוגרפייה??
כי חבר שלי בכיתה ראה פעם
אומרים למישהוא זה הצלת חייםבעזרת ה'!!
ספר להוריו. או שתגיד לרב/מחנך שלך לספר להם.<אריאל>
>דתייה מוחלטת
תלוי בו.
תלוי מיזה.
יכול להיות שהייתי עוזבתו לנפשו ויכול להיות שהייתי מספרת.. אבל זה ממש תלוי..
אני אפרט מאוחר יותר, כבר אינלי כוח..
ב"ה אינלי מושג מה פירוש המילה...לוחמת תמורות
בס"ד!

אבל אני מבינה שזה משהו רע- אלים \ לא צנוע וכו'.

ראה פעם, והתגבר על זה, או שעדיין רואה?! כי אם הוא ראה בעבר והתגבר על זה והצליח לבד, מה יעזור רב או מישהו אחר?! הוא גם ככה לא רואה כבר, אין טעם וזאת סתם הלשנה (לדעתי, אלא אם כן אותו איש יעזור לו בהקשר)

אבל אם הוא עדיין רואה, או שיכול להיות שכן- ברור שתגיד למישהו שיכול לעזור!!! ובסוף גם הוא יגיד תודה.
בחיים לא להגיד לרב או להורים!שואף להתנחל
לדבר עם הילד ולהציע לו שיבקש עזרה מעצמו בלבד!!
מתקן את עצמי.<אריאל>
אם הוא משלים עם זה -ספר להוריו או לרב.
אם לא דבר איתו ותעזור לו.
מה זה?!?!?!?!אביה =)
לטובת האנשים עם החסכים....
'סרטים' לא צנועים בעליל.. זה מה שזה..דבורל'ה

אני חושב שאים יגידו להורה או למחנך...המלך!!!!
אז הילד יפגע מאוד ולא ישכך את זה לעולם כך זה היה עים חבר שלי...
הוא עד היום לא סולח למי שהלשין עליו...
לא להלשין...זה יעבור לא באיזהשהו שלבעדן!!!
ואם לא אז להעיר לו על זה...
אני513-זה לא חסך שאת לא יודעת מה זה.רק קצת תמימה..דניאל91
זה טוב.את לא צריכה לדעת שטויות כאלה.
ממ...תמימה????..אוףף...אביה =)
לא לספר ולא להעיר!!אנונימי (פותח)
מה זה יעזור? הוא יודע שזה לא טוב!
אם תלשין- הוא לא יסלח לך בחיים.. ואם תדבר איתו- הוא ירגיש שאתה מתנשא עליו..
לדעתי תניח לו- זה בעיה שלו, וכולם נופלים, והוא צריך להוציא את עצמו מהבוץ.. 
המקסימום שאתה יכול לעשות זה אולי לשלוח לו מכתב אנונימי או לשים לו על השולחן/בתיק איזה מאמר שמדבר על דברים כאלה... משהו שיעורר אותו לחזור בתשובה בעצמו..
לא מסכימה איתכם--- מנסיון של מישהי שעברה משהו דומהמ.מ.
צריך לדבר עם הילד ואם הוא לא מקשיב לפנות למישהו מעליו שיש לו השפעה.
לדעתי התירוץ שלא לאמר כי הוא ישנא אותך אחר כך הוא מטומטם, זה לחשוב על עצמך-- מה עדיף שיצא מזה וישנא אותך או שיהיה חבר שלך ולא יקבל את העזרה שהוא צריך?
אם תפנה לעוד מישהו זה יעזור כי- קודם כל אם הוא יהיה מודע שעוד מישהו יודע ורוב הסיכויים שהוא יצא מזה בגלל הפדיחה או הפחד להתפס... זה מה שקרה לי (ב"ה לא בנושא הזה אבל במשהו דומה)...
חוצמזה שיכול להיות שהוא מנסה לצאת ואין לו ת'כלים המתאימים.

כל מה שכתבתי אקטואלי רק אם הוא עדיין בתוך זה...
אוך כתבתי תגובה ארוכה והוא לא שלח אותה X[אנונימי (פותח)
בקיצור: 
זה לא בקטע האישי, פשוט הבנאדם לא יקשיב אם תבוא ותתנשא עליו... (אני יודעת שאם זה היה קורה לי- זאת היתה התגובה שלי לפחות...)

לדעתי צריך לעשות משהו- אבל בצורה אנונימית: כמו מה שהצעתי קודם, למשל, לכתוב לו מכתב או להביא לו איזה ספר על הנושא, בצורה אנונימית. 
אפשר גם להגיד לרב/מחנך שיעשה את זה בצורה חכמה ועדינה.
דבר ראשון - לא לספר לאישמשה
הבן אדם גם ככה מפודח עם עצמו, ואתה יכול רק להזיק.

בם ייחשף שהוא צופה בסרטים כאלה, הסרטים האלה יוחרמו לו והוא ימצא תוך שבוע מקור חדש לצפיה בזבל הזה. אין היום באמת בעיה להשיג את זה.
תגובהאנונימי (פותח)
אני מנסיון אישי ונפילה בדבר אומר לך לכל בחור  ובחורה בגיל הזה יש נפילות וכשזה מגיע לגיל מסוים זה או נפסק או שזה נהיה יותר גרוע והתפקיד של החינוך שקיבל שהיה ילד זה מה שיהיה  בקיצור גם אם תגיד לרב או להורים שלו  א. זה לא יעזור כי יש לו משיכה כמו כמעט לכל אחד ! ב .אתה רק תהרוס חברות . ג יהרס השם שלו בעיני הרבנים שלו וההורים שלו  ממני  אקל
להלשין???????מתו"ש
בס"ד

אם זה מגיע מאכפתיות אפשר לדבר ולשאול אם הוא בטוח שזה עושה לו טוב, קשה לי להאמין שהוא יענה שכן.
בכל מיקרה, לדעתי, בין פורנו להלשנה-הלשנה זה יותר מגעיל....
חייבים קודם כל לדבר איתו. להזהיר אותו.אביה...
אם הוא ממשיך, אולי לערב גם גורם מבוגר.
~~הסנה-בוער
בס"ד
אני חושבת שעליך זה קצת גדול. אבל אם תספר להורים זה די יפגע באמון שלו, וגם אם הוא לא ידע שזה אתה- רוב ההורים מן הסתם יגיבו בניתוק האנטרנט במקום בתיקון הבעיה עצמה.
הייתי פונה למדריך או בחור רציני (קצת יותר גדול) שיש לו קצת השפעה על הבחור. שידבר על זה בכללי, ולא במפורש. 
ואני יודעת שזה נשמע נורא "אוי אוי אוי", אבל תפילות. והמון.
מסכימה..אנונימי (פותח)
אם אתה מדבר איתו ולא יוצא מזה כלום, חייבים להגיד למישהו שיש לו השפעה ובאמת עדיף שלא ההורים שלו- כי זה באמת הרבה יותר פוגע באמון.

ומתוקה שכזאת- "בין פורנו להלשנה-הלשנה זה יותר מגעיל...."- ?????????????????????? את ב-א-מ-ת חושבת את זה?? את יודעת איזה רע כל האתרים/סרטים האלה עושים לבנאדם?? ברור שעדיף "להלשין" (אם זה בכלל הלשנה..) ותאמיני לי, שעל זה לפחות בעתיד הרחוק הוא יסלח לך, ולא על זה שהשאירו אותו עמוק בפנים. 
סורי על השוביניזם המסתמן אבל...tompak
יש לי שאלה חשובה גם בנות נמשכות לפורנו? כאילו לתמונות לא צנועות כאלה ואחרות הרי לכם יש פחות בעיה או שיש משהו אחר אשמח אם תסבירו לי את זה כי שמעתי על מישהי שנפלה באינטרנט ואני עדיין לא מבין איך? כאילו במה אתן יכולות ליפול?
אוווו~מאמי~
גם בנות נופלות!
השאלה היא מה ההורים יעשו.הסנה-בוער
בס"ד
לא תמיד ההורים יודעים איך לפתור את הדבר. ברור שהכי נוח לנו לפעמים זה לומר "אמרתי להורים שלו", ואז זהו, עשיתי את שלי. אבל יש הורים שבמקרה הזה, למשל, כמו שמשה הזכיר- פשוט יסגרו לו את האנטרנט ויכעסו עליו (-יצרו אנטי אצלו וגם ישרפו את הקשרים איתו). יש פה בעיה עמוקה יותר, וכדאי לפנות לאדם שהוא מצד אחד לא קרוב מדרגה של הורה, אבל גם מבין בתחום (נוער).
לא לא לא!!!לולה=]
אני לא חושבת שהוא מרוצה כ"כ ממה שהוא עושה, אבל כנראה שקשה לו מאוד להתגבר על היצר. אם תספר למישהו אתה תהרוס אותו עוד יותר, ולא בהכרח תמנע את הנפילות שלו.

אם אתה מוכן לעשות משהו אז תפנה אליו אתה ותציע לו עזרה. תדבר איתו בעדינות ובכנות, אל תכעס עליו ותעודד אותו להצליח ולא להיכנע ליצר.

במחשבה שנייה-אנונימי (פותח)
לולה ממש צודקת. יש סיכוי גדול שהדבר שנכי יהרוס אותו זה שאנשים יודעים על זה.. באמת כדאי ממש לנסות, לדבר, לשכנע, להציע עזרה.. בתקווה שהוא בכל מקרה מבין שזה לא טוב- ולפחות מישהו שגם ככה יודע יעזור לו לצאת משם..
קודם כל, וחוצמזה...מ.מ.
קודם כל זה לא הלשנה... להגיד שזה הלשנה זה לדבר כמו ילדים בכיתה א'!!
וחוצמזה ללולה- לא יודעת אם נפלת בזה, אבל אני אומרת לך מנסיון שהוא לא מרוצה, רוב בנ"א לא יהיו מרוצים מזה חוץ מקיצוניות מפגרת שלא קיימת הרבה...
אני יודעת שהוא לא מרוצה מזהלולה=]אחרונה
אבל אני לא מכירה אותו אז לא יכולתי להגיד בוודאות כזה דבר.
מחפשים בני נוער לכתבהדבדב

לכתבה על שמירת נגיעה לנוער דתי לעולם קטן (השבועון)

מחפשים: שני בנים ובת (דתיים) - לראיון קצר בטלפון

על איך הם רואים את הדברים, מה המצב בשטח בנושא ועוד מספר שאלות.

אפשר גם אנונימי אם לא נוח בשם המלא.

אם מתאים לכם - אנא פנו לנדב בווטאסאפ בלבד 0545645411

תודה  

כתבה לנוער על שמירת נגיעהדבדב

לכתבה על שמירת נגיעה לנוער דתי לעולם קטן (השבועון)

מחפשים: שני בנים ובת (דתיים) - לראיון קצר בטלפון 

על איך הם רואים את הדברים, מה המצב בשטח בנושא ועוד מספר שאלות.

אפשר גם אנונימי אם לא נוח בשם המלא.

אם מתאים לכם - אנא פנו לנדב בווטאסאפ בלבד 0545645411

תודה  

הנוער הדתי לאומי לאן הוא הולך בצבא ?אביגיל מלאך

האם אתם חושבים שכל הנערים של הציבור הדתי לאומי מכוון ליחדות עילית או גם למקומות רגילים אחרים ?

הציבור הדתי לאומי - מגיע לכל היחידות והתפקידיםזמירותאחרונה

בדיוק כמו בחיים האזרחיים

הציבור הדתי לאומי לא מתרכז בגבולות גזרה צרים - אלא נמצא בכל מגוון החיילות והתפקידים, קרביים, תומכי לחימה, ג'ובניקים, אנשי מחשוב, כלכלה, הנדסה, המון עתודאים שמתפזרים בכל יחידות הצבא עם סיום התואר בכל מגוון התפקידים הפתוחים בעתודה האקדמאית.

ובהמשך בחיים האזרחיים- בכל ענפי המשק, הכלכלה, התעשייה, האקדמיה, חקלאות, מסחר 

חיפוש קוראים לסיפור על נער מתבגר מאחורי מסך הברזלאורנשטיין

מחפשת קוראים/קוראות מהמגזר הציוני-דתי, כדי לקרוא סיפור זכרונות קצרצר מהווי נערותו של יוצא ברית המועצות לשעבר, ולענות על כמה שאלות. 

הסיפור באורך 38 עמודים. 

פרטים על הסיפור:

השעון המתקתק במרתף - סיפור מהווי נערותו של הרב מיכל וישצקי, מאחורי מסך הברזל. 

תקציר:

ברית המועצות, תשט"ו. סדרי הלימוד של מִיכֵל וישצקי די רגילים: לימוד גמרא בבוקר, ולימוד חסידות עם אביו אחר הצהריים – שחזר מגלותו בקזחסטן חודשיים קודם לכן.

אלא שאז החסיד האגדי, ר' מענדל פוטרעפאס גם משתחרר ממאסר פתאום. הוא מאתגר את מיכל בסדרי לימוד חדשים – המובילים בקלות לרצף סיכונים חדש.

עד להימור הגדול מכולם. 

אני חדשההרהמורניק

סתם אני לא אבל משעמם פה רצח!!!!!!!!

משתתף בצערךסוורוס סנייפ
תודה רבה!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!ההרהמורניקאחרונה

!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

הפצות!!יהודי חסידי

ב"ה אנחנו זוכים להקים ארגון שיעודד את כולנו ביחד לצאת להפצות, להתחבר לצמא הגדול שיש בעם ישראל להתחבר לאבינו שבשמיים.

הארגון הוקם אחרי שבסוכות האחרון היה אירוע גדול בתל אביב - 'טולולולב - נוטלים לולב בתל אביב' שהשתתפו בו למעלה ממאתים בחורי ישיבות מישיבות שונות, ולמעלה מ-10,000!! יהודים זכו ליטול לולב.

בעז"ה ביום חמישי הקרוב יהיה אירוע השקה בהתוועדות 'צמאה' של הישיבות גבוהות __מגיעים ומתחברים דפוס .pdf

יצא עלון יפה, עלון (6).pdf מוזמנים לראות.

כמו כן יש אתר נחמד מתחברים - הנקודה היהודית שלי | קירוב לבבות והפצת יהדות

אשמח לתגובות....

וואודומיה תהילהאחרונה
מדהים!
שלוםטאטע מלך העולם

יש לי שאלה לכל החברה שהם בתנועת נוער.

ב"ה אני מדריכה בסניף בנ"ע עקיבא נפרד בעירי הנחמדת ובמקביל גם בחבב של הסניף המעורב... השאלה היא האם לעזוב את הסניף המעורב?

רוצה להוסיף שאם אני לא ילך לחבב סביר להניח שלא יהיה לי חברה אחרת...

תודה מראש לכל העונים ברכת ה' עליכם!

זו אכן שאלה ערכית שמצריכה חשיבהGini

אין תשובה "נכונה" אחת לשאלה הזו, וההחלטה צריכה להתבסס על סדרי העדיפויות, הערכים והצרכים האישיים שלך.

כמדריכה בסניף הנפרד, המחויבות שלך היא לבנות ולהעביר תכנית הדרכה מתאימה לערכים שאת דוגלת בהם. ואף להוות דוגמא אישית לבנות שאת המדריכה שלהן.

האם העיסוק המקביל בחב"ב בסניף המעורב יוצר אצלך קונפליקט פנימי או מסר בעייתי?

האם האופי והרקע הדתי של הבנים המגיעים לסניף המעורב מקשים עליך?

או שיש פעילויות שהאופי שלהם סותר את הערכים שלך?

העובדה שציינת שאם לא תלכי לחב"ב, "סביר להניח שלא יהיה לך חברה אחרת" היא נקודה קריטית. קשרים חברתיים הם דבר בסיסי וחשוב מאוד. אם החב"ב המעורב הוא הדרך היחידה שלך כרגע לשמור על קשרים משמעותיים, עזיבה עלולה לגרום לבדידות ולקושי.

מדוע שלא יהיו לך קשרים חברתיים מחוץ לסניף המעורב? החברות שלך רק שם? אין דרך אחרת לשמר את הקשר עם החברות האלה?  (מפגשים מחוץ לסניף, פעילויות אחרות?)

אולי  לצמצם הגעה לסניף המעורב, לא להפסיק לגמרי? 

אמממטאטע מלך העולם

זהו הבעיה היא שאני חייבת את זה... זה כאילו השחרור שלי מכל הלחץ והבלאגנים של השבוע...

אני לא חושבת שזה סותר...טאטע מלך העולם

הרמה הרוחנית של החברה אצלנו היא די גבוהה ובאמת שלא נראלי זה משפיע... פשוט אני חוששת שזה קצת מוזר...

בד"כ זה כן סותריהודי חסידי

אם הרמה גבוהה מה הבעיה לנסות לעשות הפרדה?

לא כי אני מכיר את הנושא מקרוב, סתם נראלי שזה אמור להיות ככה.

אני בעיקר חששתי ממצב של האוירה בסניף המעורבGini
אבל עכשיו שאת מציינת שהרמה הרוחנית של החבר'ה אצלכם די גבוהה - אני לא חושב שאת צריכה להימנע מהחיים החברתיים, עם החברות והחברים שלך. 
אני צרכה להבהיר משהו כנראהטאטע מלך העולם

זה מאוד מורכב כי הרמה הרוחנית שלהם גבוהה יחסית לחברה בעיר שלנו...

אני מדייק קצת יותר, חלקם מגיעים מבתים מסורתיים וחלקם חוזרים בתשובה... אני בכלל מהקצה השני, למי שמכיר אני לומדת באולפנת תפארת שזה אולפנה יחסית דוסית וזה פחות או יותר הכיוון שלי...

עכשיו מבינים קצת יותר??

כן...יהודי חסידי

אם כן, המצב יותר מורכב ויש יותר על מה לדון, גם בגלל הצד של הקירוב רחוקים שבעניין, ושזה מחזיק את המתחזקים בתור דתיים, ומראה להם שאפשר להיות שם ולהיות דתיים...

חוץ מזה יש על זה לרב שניאור הרבה דיבורים בעניין, היו כאלה שאחרי בירור אישי מלווה ברבנים גדולים (כדוגמת הרב שמואל אליהו), הרב שניאור הסכים להם להשתתף בפעילויות של סניף מעורב, בכל מקרה אם זה מעניין אותך יש יהודי שעוסק בכל ההקלטות של הרב שניאור ע"פ נושאים, כנראה שיהיה לו הקלטה בנושא, מוזמנת לשלוח לו מייל harav.shneor.ketzשטרודל גימייל נקודה קום. את יכולה לבקש ממנו חומרים בנושא, אם זה מעניין אותך. 

וואי תודה!טאטע מלך העולם

אתה יודע על איזה עוד נושאים יש??

ולגבי הקרוב רחוקים...טאטע מלך העולםאחרונה

אני ממש מפחדת שבסוף זה גם ישפיע עליי...

כאילו לכו תדעו מה יקרה, זה יכול חס וחלילה לדרדר...

בקיצור מורכב ביותר...

בדידותהרשפון הנודד

למה אפשר לחוש בדידות ברמה כמעט משתקת והאם זה אמיתי ומה אפשר לעשות עם זה?

לכן לנוער יש תנועות נוער. מפגשים, פעילויותפ.א.
כן אבל זה מרגיש לי קצת בריחה משום מההרשפון הנודד
בריחה? אשמח שתסבירפ.א.

אתה מרגיש בדידות כי אין לך חברים? מה עם חברים לכיתה בלימודים?

אתה לא חבר בתנועת נוער? 

זה לא זההרשפון הנודדאחרונה

זה הנקודה יש לי חברים אבל אני לא רוצה לבנות את הקשר שלי רק בשביל להרגיש שיש לי חברים ואני לא בודד...(מוזמן להסתכל בשרשור החדש על ללכת לסניף מעורב שאתה לא כל כך מאמין בזה אבל צריך בסוף חברה..)

...הרמוניה

א- אדם בסופו של דבר מול עצמו גם כשהוא עם חברים וגם כשהוא לבד... האם אתה מהווה חברה טובה לעצמך? 

מעניין לך עם עצמך? האם אתה חבר טוב לעצמך (רגשית)?

תכנס פנימה. בכל אחד יש עושר פנימי וזה תענוג לגלות אותו.

ב- נסה לשים לב לזה שאתה אף פעם לא באמת לבד, תמיד מושגח בידי מישהו שאוהב אותך אהבת עולם...

אולי יעניין אותך