כמה תהיות קצרות על סדרת הספריםסוורוס סנייפ

א. האם מקצועות כמו מתמטיקה ופיזיקה לא חשובים כלל?

ב. מעניין איך אף מוגל לא יודע על הבתים של ווזלי, לאבגוד וכדו׳

ג. רכבת להוגוורטס עוברת דרך כפרים, מעניין איך הם לא תהו לאן מובילה הרכבת, או מאיפה…

ד. איך נתנו לדוד ורנון לשכור ביום כ״כ חורפי בקתה באי.

ה. למה אנשים עם מושבים פחות טובים בגביע העולם לקווידיץ׳ נאלצו לבוא שבועיים קודם? אי אפשר להתעתק רגע לפני המשחק?

ו. למה נאלצו לישון בשדה ולא פשוט חזרו בלילה אחרי המשחק

ז. בכלל לא הבנתי איך גביע הקווידיץ׳ עובד, אשמח שיסבירו לי.

ח. לא ברור איך בכל ארץ יש קוסמים ויש רק שלוש בתי ספר באירופה..

ט. איך כל כך קל לחדור למשרד הקסמים (בסוף ספר חמש)

י. מה למען ה׳ עושים עד גיל 11?

יא, מוזר איך יש מאות תלמידים בבית ספר, ואם תחשבו על זה בכל בית יש בממוצע 70 ילדים.

יב, למה בסוף ספר 7, וולדמורט בחר במקום ללכת על בטוח בכמה קללות שהארי לא הכיר להשתמש באבדה קדברה.

יג. למה הם דיברו כ״כ הרבה בסוף?

טוב יש לי עוד הרבה אבל זה מספיק לעכשיו.

תשובותמתנחל בראבק

א. פיזיקה בכלל לא נכונה לפי הקסמים, הם סותרים את כל יסודות הפיזיקה, וכשפומטיקה זה סוג של מתמטיקה שלהם
ב. או לחש דוחה מוגלגים או שהם פשוט לא מגיעים לשם
ג. היא עוברת פעמיים בשנה, בטח הם לא ראו אותה בגלל קסמים וחשבו שהמסילה היא מסילה ישנה או שגם את המסילה לא ראו, ומאיפה שהיא עוברת דרך כפרים?
ד. מוכנים להשכיר למי שרוצה.
ה. בשביל סדר, באירוע כזה גדול אתה צריך לסדר ולא יכול שכולם יגיעו בבת אחת ויהיה עומס.
ו. הם לא ידעו מתי המשחק ייגמר אז שכרו לעוד לילה, והם גם עייפים, וזה גם חוויה לישון באוהל.
ז. תסביר מה אתה רוצה שיסבירו לך.
ח. דורמשטנג זה באנגלייה, וכבר דנו הרבה באיך יכול להיות כמויות הקוסמים, וגם בטוח באירופה יש עוד בתי ספר.
ט. כי האוכלי מוות הכינו את הקרקע והעיפו את כולם.
י. מה שעשו לפני המצאת הגנים, בהרבה ארצות לא היה גנים ופשוט הילדים היו עם ההורים בבית קצת לומדים קצת רוכשים השכלה בסיסית וקצת עוזרים בבית, גם בזה דנו.
יא. למה מוזר? מה שמוזר הוא שיש קצת מדי ושהארי לא מכיר אותם בשמות
יב. כי אין שום דרך לעצור אבדה קדברה בניגוד לקללות אחרות, ובכל מקרה הארי היה מנצח כל קללה, כי השרביט היה שלו
יג. שניהם היו מוכנים כל רגע ומיד כשהשני היה תוקף הם היו עונים, ויש משהו שהארי רצה להעביר לכולם, ווולדמורט רצה להבין כמה דברים, ברגע שאחד היה תוקף השני היה תוקף באותו רגע

דורמשטרנג זה באנגליה?מתואמת
נשמע מהספר שזה יותר באזור בולגריה או משהו כזה...
כתוב שזה בצפון, אני הבנתי צפון אנגליה אבל אולי...מתנחל בראבק
נראה לי שהכוונה היא לצפון אירופה...מתואמת
טוב כמה הסברים שלך בבהחלט מיישבים את הדעתסוורוס סנייפ

אבל

ג, רשום שהיא עוברת בכפרים

ד, ביום חורף? ההסבר של @מתואמת היה בהחלט מספק.

ה, נו באמת..  אין שום בעיה שבאותו היום כולם פשוט התעתקו אפשר גם לסדר לאיפה כל אחד מתעתק

ו, אין צורך לשכור מקום לישון אם אתה צופה במשחק.. ואם זה בשביל חוויה אז זה לא צריך להיות מאורגן...

ז. את מה שקרה בספר שלוש.

י, עד גיל 11?

יא,  צודק, באמת איך הוא לא הכיר אותם בשמות...

יב, הוא ידע שהארי טכנית יכול לעצור אבדה קדברה, כל עוד לא הוכך אחרת, וגם שאפשר לעצור אותו עם אקספליארמוס... הה עדיף לנצח אותו בדו קרב קקצר. ...

טוב זהו בערך

תשובהמתנחל בראבק

ג. אוקי עדיין יש את ההסבר שלי
ד. כן, מה אכפת לו?
ה. נדמה לי מופיע המספר 150,000 קוסמים במשחק, ואז יש בעיה
ו. אם המשחק אורך שבועיים אז יש צורך
ז. מה קרה בספר שלוש עם קווידיץ'?
י. לא עד גיל 8-9, אבל יש את ההסבר של מתואמת שיותר טוב משלי
יא. בתור אחד שלומד בישיבה עם אותם סדרי גודל פחות או יותר אני מכיר כמעט את כולם בשמות משפחה, לא מובן איך לא הכיר את כל תלמידי גריפינדור לפחות
יב. הוא לא ידע, אבדה קדברה נעצר בגלל הליבות התואמות לדבריו, ואני חושב שהוא לא עיכל את מה שקרה ביער.

טובסוורוס סנייפ

ד. שוב ההסבר של מתואמת טוב

ה. אם כל אחד מתעתק לשדה אחר אז אפשר

ו. משחק שבועיים בכללי זה בעיה

ז. שהם הפסידו משחק אחד ועדיין במירוץ

י. נכון, אבל זה פחות נראה לי, הרי רון לא ידע אפילו מה זה כסף של מוגלגים

יא, כנ״ל, כן זה בעיה

יב, הוא לא טיפש

תשובות חלקיות (מהשערות):מתואמת

א. אם תשאל תיכוניסטים שלא אוהבים את המקצועות האלו הם בהחלט יגידו לך שהם לא חשובים

וברצינות - רק חשבון בסיסי הוא חשוב. כל השאר נלמד בצורה של קסמים... (חוקי הפיזיקה, למשל, פחות משחקים אצל קוסמים)

ב. אולי הם היו מוגנים בכשפים דוחי מוגלגים.

ג. אולי יש כל כך הרבה רכבות באנגליה, שאף אחד לא חוקר לאיפה כל אחת הולכת. ואולי היא גם ההיתה מוסתרת בקסמים. (אם כבר - אז למה צריך רכבת? אי אפשר אמנם שטיח מעופף, כמו שהתבדח דוד ורנון, אבל למה אי אפשר מפתח מעבר וזהו?)

ד. זה לא היה יום חורפי, זה היה בקיץ. רק שבאנגליה, כמדומני, מזג האוויר יכול להתהפך בשניות. חוץ מזה, מה אכפת לקשיש חסר השיניים הזה (אם אני זוכרת נכון את התיאור) להשכיר את הבקתה שלו בכל מזג אוויר שהוא? הוא לא נשמע אדם כל כך מהוגן מלכתחילה...

על תהיות ה-ט אין לי תשובות. אני באותן תהיות...

י. מניחה שהם לומדים בבית ספר מוגלגי, כדי לרכוש קריאה וחשבון ודברים בסיסיים. או שאולי הם לומדים בבית עם ההורים?

יא. באמת שאלה טובה. במיוחד שבשנה של הארי לכאורה יש רק שמונה תלמידים בגריפינדור...

יב. אבדה קדברה היא הקללה הכי בטוחה בשביל להרוג... וגם אם היא נכשלה בשבילו בעבר מול הארי, עדיף לנסות אותה שוב מאשר כל מיני קללות אחרות שלא בטוח יובילו לתוצאה הרצויה.

יג. זה אפקט ספרותי - בשביל הדרמטיות ובשביל לענות את כל התשובות לשאלות שעלו במהלך הספר/הסדרה. באמת מציאותית זה פחות הגיוני...

תשובות יפותסוורוס סנייפ
אם היה לי זמן הייתי מעיר עליהם אבל אני הולך לישיבה היום. בכל מקרה, בסוכות מקווה שיהיה פעיל שוב
הכי טוב להתעמק במה שלומדים בישיבה מתואמת
..125690

א. את הבסיס הם לומדים (לפחות חלקם), הם לא צריכים יותר מזה עם הטכנולוגיה שיש להם

ב. אלו בתים של משפחות מוזרות מבודדות, הם יודעים עליהן אבל לא אכפת להם מהן

ג. הגיוני שלא. יכול להיות שבשאר השנה הרכבת משמשת מוגלגים

ה. אני חושב שאו שהם רצו לתפוס מקום כמה שיותר קרוב לאיצטדיון או שהם היו חייבים שחלק יגיעו לפני השאר כדי שהמוגלגים לא יחשדו אז אלה היו האנשים ששילמו פחות.

ו. זה היה מאוחר והיו שם המון קוסמים (או שהם סתם רצו לחגוג עם עוד אוהדים)

ח. כתוב שיש רק שלושה? לא שאלה שלושת הגדולים? יכול להיות שבמקומות מסויימים אין הרבה קוסמים או שהם מעורבים בחברה המוגלגית וההורים מלמדים אותם קצת קסים בבית.

י. לומדים אצל המוגלגים (מי שרוצה)

יא. כנראה שהשכבה של הארי הייתה קטנה יחסית בגלל שהם נולדו בשיא המלחמה עם וולדמורט, השכבות האחרות היו גדולות יותר

יב. אבדה קדברה זה בטוח, אף אחד לא יכול לשרוד את זה (חוץ מהארי בשני מקרים שבהם היתה סיבה מיוחדת שלא התקיימה בפעם האחרונה)

גם בפעם האחרונה הסיבה התקיימהמתנחל בראבק
סיבה אחרת125690
בפעמים הקודמות זה היה בגלל אמא שלו, שרביטים זהים וההורוקרוקס, אף אחד מהם לא היה בסוף, הארי ניצח מסיבה אחרת
הדם של הארי עדיין זורם אצלומתנחל בראבק
בדיוק, אין את הסיבה שבגללה הוא שרד בפעם הראשונה125690
הדם של הארי לבד זה מספיקמתנחל בראבק
זה לא מחזיר אליו את הקללה125690

(הבנתי אותך נכון?)

התכוונתי שהדם ל הארי מספיק לבד כדי שוולדמורטמתנחל בראבק

לא יוכל לפגוע בהארי

זה עזר רק בפעם הראשונה, בספר הרביעי זה כבר לא השפי125690

ע

עכשיו הבנתי אותך נכון?

לאמתנחל בראבקאחרונה
אודיובוק טוב?Lully01

מכירים אודיו בוק טוב להארי פוטר??

שמעתי את ספרים 1+2 ביוטיוב שהקריאה the reader האלופה ולא מצליחה למצוא משהו שאהבתי לספרים שבאים אח"כ לצערי... אשמח לעזרה (הכוונה למישהו שמקריא את הסיפור איך שהוא מהספר, ולא מסכם את הפרקים כמו ב'תם ונשלם הקונדס' למשל) 

אם אנגלית הולך - אז ההקראה של ג'ים דייל מצוינת.מתואמתאחרונה
אילו פודקסטים יש על הארי פוטר?מתואמת

כאלה נקיים, בלי גסויות...

תודה!

יש את פוטרקאסט. לא שמעתי המון, אבל לא זכור לי כגסלביטה
תודה! באיזו פלטפורמה אפשר לשמוע?מתואמת
ספוטיפיי הכי נחלביטה
מתואמתאחרונה
האם לדעת הספרדים הארי פוטר יוצא בהדלקתאיגנוטוס פברל

נרות חנוכה ידי חובה ע"י זה שמר דראסלי מדליק? הרי זה המקום שהוא מחשיב כבית. (אגב לכן כולם חוזרים לחופשה בחג הזה של הנויצרים  כדי להדליק נרות חנוכה בביתם)

השאלהקעלעברימבאר
אם וולדמורט מדליק בשביל הארי, האם אומרים וולדמורט כגופו (בגלל ההורקרוקס של הצלקת) או לא?
תראה, לפי מה שראיתי בפניני הלכה, בחורים שישניםאיגנוטוס פברל

בפנימיה, שאחד ידליק בשביל כולם בחדר, אז כנראה זה יהיה רון, כי הוא הגדול מבינהם

אבל אשה יכולה להדליק בשביל בעלה שמחוץ לבית, כיקעלעברימבאר

אשתו כגופו.

אז אולי גם וולדמורט כגופו של הארי? השאלה אם בית רידל או אחוזת מאלפוי זה נחשב הבית של וולדמורט. אולי זה שהוא שם שם את היומן זה נחשב שהוא השתתף בפרוטה עם בעל הבית?

השאלה אם זו חובת הדר או חובת הבית125690
השאלה היותר גדולהקעלעברימבאראחרונה

אם מוסיף והולך כמו וולדמורט שכל שנה הוסיף הורקרוקס עד שהגיע ל8. או הולך ופוחת כנגד כל הורקרוקס שהושמד

סרטי הארי פוטר 2 ו3מים זכים
שום קישור באתר לא עובד, משהו יכול להעלות? בבקשה גדולה.
בבקשה??מים זכיםאחרונה
בספרקעלעברימבאר
הראשון מוזכר שהאגריד אומר שקווירל נפגע מליליות ביער השחור.

הסתכלתי באינטרנט מה זה במקור, במקום ליליות מופיע hag. בדקתי והכוונה לסוג של מכשפה רעה או פיה רעה בפולקלור האירופאי

לא זכרתי כבר שכך זה תורגם...מתואמת
אם אני לא טועה, גם בספר השלישי מופיע אזכור של hag, כאחד מהיצורים שמגיעים הרבה להוגסמיד כי אינם יכולים להסוות את עצמם היטב בקרב מוגלגים. מעניין איך שם זה מתורגם...
שם זה אמגושית, לא?קעלעברימבאר

אמגוש זה כהן דת פרסי, שהפך אחר כך בגמרא לכינוי למכשף לזכרוני

נכון, מצלצל לי מוכר... (כבר שנים לא קראתי את הסדרהמתואמתאחרונה
בעברית)
"יום אחד היה מזג אוויר מושלג"אנטיוכוס

"ואני מטייל לי להנאתי במכתש גודריק. אני נהנה מהטיול, מבסוט מהטיול, כיפכוף של טיול. לפתע ראיתי ספר של ריטה סקיטר.

לא חשדתי בו.

מה אני חשדניסט?

ואז אני ממשיך לטייל, ואני רואה זקנה (מהשורש מבוגר).

לא חשדתי בה.

למה עשתה לי משהו?

ואז התברר שבספר ריטה גנבה לזקנה את הזכרונות, והזקנה קראה בלחשננית רק לי לעלות למעלה.

פה חשדתי!

ואני מדריך על הספר ומדריך עליו וצועק: "ריטה תחזירי את הזכרונות לבתחולדה, גנבת! תחזירי לה את הזכרונות, שקרנית!

ואני מדריך על הספר

ומדריך עליו

ומדריך עליו.

ואז הבנתי שבטעות אני מדריך על השרביט שלי ושובר אותו".

"הארי, אולי תגיע לעיקר, לקטע שבו פגשת את וולדמורט?

"מה?"

"נו הארי... באת לספר על המפגש עם וולדמורט"

"אדוני יש פה טעות! אתם קראתם לי לספר על השקרים של ריטה סקיטר, לא על מפגש עם וולדי-מה-שמו!"

"(בלחש) נו תעשה טובה, בקשה..."

"הנה זה חוזר אליך! מחקו לך את הזכרונות אבל זה חוזר,אליך היום הזה! ואז מה קרה?"

"ואז"

"ואז!"

"ואז! הזקנה התפצלה לשתים. אז יריתי עליה 3 קללות עם הבזקי אור. ככה פלוםי פלופי פלופי.

מתוך הזקנה יצאה נחשית ענקית שהסתובבה בצורה אלפטיסטית ונחתה ליידי.

היא זימנה את המנהיג שלה. הוא היה עם שרביט איזה 6000 קילומטר אורך בלי להגזים!

הוא רצה להרוג אותי.

אמרתי לו 'אל תהרוג אותי! יש לך כבר 6 הורקרוקסים! תהרוג אותם! (מה זה הוגן שיהרוג רק אותי?).

ואז לקחו אותי לאחוזת מאלפוי, ושם באחוזה זה ממש מרגיש כמו באחוזה! ויש שם אוכלי מוות עם שרביטים שעושים לייזרים, וגמדוני בית שאופים מאפים מקמח, המון קמחים של קמח! והשרביטים גמישים כמו לולב מתלבלב, לולב מתלבלב! ויש שם גובלינים שכל האצבעות שלהם זה זרת! ככה, זרת, זרת זרת! ועושים שם שיקויים מטחול ענק!"

"אני מבין שעשו עליך ניסויים? זה היה קשה?"

"כן! אמרו לי תתחתן עם צ'ו, תתחתן עם הרמיוני, תתחתן עם ג'יני! איפה אני אשים להן את הטבעת, על השרביט?

בקיצור דובי שאל אותי איפה אני רוצה ללכת, אמרתי לו בקתת הצדפים למה אף פעם לא הייתי. בדרך עברנו דרך האחוזה, לקחתי שרביט. אבל כשהגענו לבקתת הצדפים לא נתנו לנו להכנס, כי הדיוק לופין היה שם, והיה ירח מלא, מפוצץ!"

"בקיצור איך אתה מסכם את המפגש שלך עם אוכלי המוות?"

"מה?"

"נו... היכרות איתם"

"אה...משחקי היכרויות!"

"אני מצטער ששאלתי"

"אני מצטער שתשתוק! אז ככה זה הולך! 'וואטס יור ניים, מאיי ניים איז סקאביור. וואטס יור ניים, מאיי ניים איז ורנון דרסלי!"

איך אמראנטיוכוס
עבר עריכה על ידי אנטיוכוס בתאריך ט' בכסלו תשפ"ו 21:38

מאלפוי כשדרך על האף של הארי?

"ואני מדריך עליו. ומדריך עליו. ומדריך. כי אני מדריך. כי אני מדריך. בפלוגת הפיקוח"

"ראיתי את זאביני סוגר את דלת הקרון והיא לא הצליחה להסגר, לא חשדתי. ואז ראיתי לרגע את הראש של פוטר באוויר, פה חשדתי!"

ואיך אמר הארי?

"בתחולדה קראה רק לי לעלות למעלה ולא להרמיוני וכאבה לי הצלקת. לא חשדתי בה. מה אני חשדניסט?

ואז היא התפצלה לשניים.

פה חשדתי!"

נפלא125690אחרונה
בן גביר נחפז למשרדו בעודו צוהל בקול:קעלעברימבאר

"אישור תליה, אישור תליה! איפה החבל?" הוא אמר בשמחה.

"אתה מבין" הוא אמר להארי "עכשיו שיאשרו לי לתלות מחבלים מהצוואר שלהם למטה במרתפים, יצורים מבחילים, כבר לא יוכלו לזרוק פצצות סירחון על ישראל. נכון? הייתם חושבים פעמיים לפני שהייתם מלכלכים עםבוץ נגד ישראל, אם הייתם יודעים שאני יכול לתלות אתכם כמה ימים! נגמרו הימים האלה. חוץ מזה ראש הממשלה הסכים לחתום על צו גירוש לטיבי!"

חשבתי על זה -קעלעברימבאר
גמדוני הבית זה כמו השחורים העבדים שהיו בארהב, הקנטאורים כמו האינדיאנים בשטחים שלהם פעם, והגובלינים כמו היהודים שדורשים זכויות שוות
זהו? זו כל מהות היהודים - שהם דורשים זכויות?😱מתואמת

עם ההשוואות האחרות אני מסכימה.

האמת שאם כבר היהודים בסדרה הם בני המוגלגים - כי הרי וולדמורט (=היטלר) האמין בטוהר דם (=הגזע הארי), אז ילדי המוגלגים, שאינם טהורי דם, הם היהודים, שהיטלר רצח בשל היותם לא מהגזע הארי...

כאילו ישקעלעברימבאר
3 יצורים שלא שווי זכויות לקוסמים: גובלינים (שפעם בכלל לא היו להם זכויות, וגם היום לא יכולים לשאת שרביט), גמדונים וקנטאורים.

אז אפשר להקביל את זה לארהב במאה ה-19 , ליהודים היו זכויות בפועל אבל עדיין אנטישמיות (והם שלטו בבנקים), השחורים היו עבדים, והאינדאינים חיו פרא חיים אוטונומיים בטריטוריות שהממשל נתן להם

עכשיו הבנתי... תודה!מתואמתאחרונה

אולי יעניין אותך