התבוננות אלול תשפ"ג - מי מצטרפת אלי השנה?בארץ אהבתי

לפני שנתיים שיתפתי פה בתהליך התבוננות שבו כל יום אני מקדישה כמה דקות לכתיבה דרך שאלות מנחות, שעוזרת לעשות הכנה ותשובה לקראת השנה המתקרבת.

אני הרגשתי שזה היה לי מאוד משמעותי.

אבל השנה לא ממש הצלחתי עדיין להיכנס לאווירת אלול, יחד עם סוף החופש הגדול.

בזכות @חדקרן שהזכירה לי את השרשור וביקשה שאשלח לה קישור, החלטתי שאני רוצה בכל זאת לעשות את זה שוב.

כמה ימים היצר הרע עוד ניסה לשכנע אותי שעמוס לי מידי, או שזה מסובך להתחיל באיחור, או שסתם פיתה אותי לעשות דברים אחרים.

אבל החלטתי שאני לא רוצה לוותר. אני יכולה להצליח למצוא כל יום כמה דקות להתבוננות עצמית, ואם אני לא אעשה את זה אני לגמרי אפספס את אלול…

אז בלנ"ד אני משתפת פה כל יום את השאלות שאני עונה עליהן, ומי שרוצה להצטרף אלי, מוזמנת בשמחה (ומוזמנת גם לכתוב לי איך היה לה…).

מי שרוצה להצטרף מוזמנת להגיב, ככה השרשור יוקפץ וגם תמשיכו לקבל עליו התראות.

נתחיל בלנ"ד בתחילת השבוע הבא.

אני מעתיקה פה כמה 'הקדמות' שכתבתי בשרשור הקודם, עם קצת התאמות להשנה.

קצת שיתוף על הרקע שהביא אותי לזהבארץ אהבתי

הרבה שנים עברתי אלול, ועוד אלול, ולמדתי על החשיבות והפוטנציאל של הימים האלו, ושמעתי שיעורים, וקראתי מקורות, והשתדלתי לחזור בתשובה כמה שהצלחתי.

אבל בסופו של דבר, לא הרגשתי שבאמת הצלחתי לעשות בעצמי שינוי אמיתי דווקא בימים האלו.

אני מאמינה שלאורך השנים כן התפתחתי והתבגרתי והשתניתי בעקבות דברים שעברתי בחיים. אבל לא ידעתי איך לנצל דווקא את הימים האלו לשינוי.

ובשנים שאחרי החתונה, כבר היה עוד יותר קשה להרגיש את אלול. כי כבר לא הייתי באולפנא, עם ערבי התעוררות ושיחות וכו', והיו עיסוקים אחרים ועניינים אחרים, וגם אם מצאתי זמן לשמוע איזה שיעור, לא באמת עשיתי עם עצמי משהו מעבר.

ולפני קצת יותר מ-4 שנים, כשהייתי בחופשת לידה, הקב"ה גלגל שאני אעשה אימון אישי, בהתמקדות בעבודת ה' בהקשרים שונים בחיים.

ופתאום גיליתי שכשאני מפנה זמן לחשוב על עבודת ה' שלי, לעשות בירור עם עצמי, לקבוע מטרות, להבין לאן אני שואפת, לבחור דרכי פעולה מעשיים כדי להתקדם לשם, אז אני מצליחה באמת להשתנות.

מאז ניסיתי והשתדלתי להמשיך לתת לעצמי את הזמן הזה. לפנות בערב 10 דקות לפחות שאני עוצרת את הדברים האחרים, ומתבוננת על מה שהיה היום, איפה אני ביחס לשאיפות שלי, מה הצלחתי, מה עוד צריך לשפר, ואיזה שינוי אני רוצה לעשות מחר כדי להתקדם במשהו אחד.

לא כל הזמן אני מצליחה להתמיד. היו חודשים שהיו רק פעמים בודדות שהצלחתי לפנות זמן להתבוננות. היו יותר מידי פעמים שהיה מעניין מידי בפורום בשביל לעצור, או שהיו יותר מידי דברים אחרים חשובים לעשות.

אבל מה שב"ה הצלחתי כן להתמיד בו, היה לעשות התבוננות חודשית, פעם בחודש (בר"ח כמובן, ואם לא הספקתי - אז גם כמה ימים אחר כך) לעצור ולהסתכל על כל החודש, לקרוא את מה שכתבתי במהלך החודש, לקרוא שוב את מה שכתבתי על השאיפות שלי, ולהתפלל על זה שאני אצליח להתקדם יותר בחודש הקרוב.

(**מעדכנת השנה שהיום אני לא מצליחה להתמיד בהתבוננות בכתב כמעט בכלל, אבל כן משתדלת בע"פ, להודות על מה שהיה היום, עם מחשבה על הצלחות שלי, ובדגש על יעדים שהגדרתי לי לחודש הזה. וזה גורר מעצמו גם תשומת לב למה שלא מספיק הצלחתי. לפעמים אני עוד מתעכבת על זה ולפעמים פחות, אבל עצם העצירה כן טובה לי, כשאני מצליחה להתמיד בזה...)

ועכשיו, לכבוד ר"ח אלול, עצרתי והחלטתי שבחודש הזה. אני רוצה להשקיע בהתבוננות שמותאמת במיוחד בשבילו. לנצל אותו כמו שצריך לתשובה.

לשמוע שיעורים על תשובה, או לקרוא ספרים בנושא, זה גם חשוב מוסיף, ואם אני אצליח להכניס גם את זה - זה יהיה מצויין.

אבל אני יודעת שאם אני לא אקדיש זמן להעביר את הדברים אלי, לחשוב איפה אני רוצה לשנות ומה אני רוצה לעשות בשביל זה, אז הדברים ישתנו הרבה יותר לאט.

וחשבתי שזה גם יוסיף למחוייבות שלי, וגם אולי יוסיף לחלקכן, אם אני אשתף קצת בתהליך של החודש על גבי הפורום. כמובן לא בהתבוננות עצמה, כי היא אישית מידי. אבל בשאלות המנחות שאני כותבת לעצמי.

אז מי שמתאים לה, מוזמנת…

מהמם!!! אשמח לראות את השאלות ולנסות להשתתףשיפור
אני אשמח להצטרף. בתקווה שאצליח להתמיד ב"ה. תודה לךאמהלה
והקדמה על מה שנעשה פה בהתבוננותבארץ אהבתי

החלק הכי משמעותי בעיני בהתבוננות הוא כתיבת 'החלום' - לדמיין לאן אני רוצה להגיע, בלי לתת לשום דבר במציאות החיצונית או הפנימית שלי להגביל אותי.

בדמיון אפשר לחלום בלי גבולות, וזה מאפשר לנו להבין לאן עוד אנחנו רוצים בכלל להתקדם, בלי שיהיה לחץ להגיע לשם מיד.

אחד הדברים שהכי התחדשו לי באימון שעשיתי היה לגלות את החלומות שלי. למשל, פעם חשבתי שאני שואפת לכעוס פחות על הילדים, וכשאני כועסת אז לכעוס בצורה שהכי פחות פוגעת בהם. פתאום כשנתתי לעצמי לחלום בלי הגבולות של היכולת שלי, הבנתי שבאמת השאיפה שלי היא לא לכעוס בכלל, וכשצריך כעס מסיבה חינוכית אז לכעוס רק באופן חיצוני, 'כעס הפנים'. אולי ידעתי בתיאוריה גם לפני כן שזה הדבר הנכון באופן אידיאלי, אבל שחיברתי את השאיפה הזו אלי (גם אם אני יודעת שבמציאות אני לא אגיע לשם באמת, כי אני לא בדרגה כזו), זה עזר לי לברר הרבה דברים, להבין איך להתגבר יותר מהר אחרי שכבר כעסתי, לזהות תוך כדי שאני כועסת שאני כבר לא במקום חינוכי ולהבין שזה הזמן לעצור ולמצוא איך להירגע בעצמי, וכו'.

אז מי שמצליחה לפנות זמן רק פעם בשבוע, לדעתי כתיבת החלום זה החלק הכי חשוב ומשמעותי, והוא יכול להוסיף גם אם לא עונים על השאלות האחרות של השבוע.

אבל לחלום את כל החלומות שלנו בבת אחת זה יכול להיות קשה. לכן כדי לארגן את ההתבוננות חשבתי לחלק את העבודה לפי שבועות.

בפעם הקודמת חילקתי לארבעה שבועות, והצעתי שתי אפשרויות לחלוקה - לפי יסודות או לפי מעגלים בחיים.

באופן אישי אני כתבתי לעצמי באותה שנה לפי החלוקה של היסודות, שראיתי אותה בכמה ספרים שמדברים על עבודת המידות (אפשר לקרוא יותר בהודעה שכתבתי אז, אני לא אפרט על זה הפעם - איזה כיף על כל אחת שהגיבה! עוד הקדמה לפני שמתחילים - - הריון ולידה )

אבל השנה חשבתי שיהיה יותר קל וברור לכתוב לפי המעגלים השונים בחיים. ובגלל שהפעם התחלנו באיחור, ויהיו לנו רק שלושה שבועות, אז נחלק את המעגלים לשלושה:

- אני עם עצמי - דברים שקשורים לעצמי (קימה בבוקר, אכילה, ניצול זמן, פלאפון וכו')

- אני והחוץ (בעל, ילדים, משפחה מורחבת, עבודה, שכנים)

- אני מול הקב"ה (קיום מצוות, תפילה)

מתחילת השבוע הבא, בכל שבוע ניקח אחד מהמעגליל, ונעבור לאורך השבוע על שאלות שונות שיעזרו בבירור.

מי שלא מספיקה לפנות לזה זמן כל יום, אפשר גם להצטרף חלקית. ממליצה בכל מקרה לעבור על השאלות לפי הסדר, גם אם זה לא בקצב שאני כותבת (וגם אם לא מגיעים לסוף - השאלה הראשונה, של כתיבת החלום היא משמעותית בפני עצמה, כמו שכבר כתבתי).

אשמח מאוד להשתתף כל הכבוד לך!!!!אוהבת את השבת
מהמם! ממש עוררת אותי לתשובהלהתחיל מהתחלה
אשמח לעקוב והלוואי גם להגיע למצב של כתיבה עצמית
מהמם. אשמחתודה לה'.
רעיון מהמם. תודה ששיתפת. אשמח לעקובהמקורית
רעיון מקסים!!חיכיתי חיכיתי
אשמח להצטרף!
אשמח ישר כוחמדברה כעדן.
ישר כח! אשמח , תודה שאת מזכה אותנו גם השנה!אם מאושרת
אשמח, תודה לך שאת משתפת אותנו!שריקה
אקפוץ למיםמקקה
מרווה להצטרף בע"הלפניו ברננה!
תודה רבה יקרהחדקרן

שתדעי שבזכותך אני ממש משתדלת לשבת כל ערב לכמה דקות של התבוננות, ונעזרת בשאלות המנחות שכתבת בשרשור ההוא.

תודה גדולה!

מהממת, אני זוכרת את זנאביול
אשמח להצטרף
מהמם. אשמח לנסות להצטרף בע"הnorya
נשמע טובאצטון
אולי אצטרף 
✡️✡️אור ל-י' אלול - מתחילים!בארץ אהבתי

שבוע **אני עם עצמי** (קימה בבוקר, אכילה, ניצול זמן, פלאפון, וכו')

אז כמו שכתבתי קודם, השאלה הראשונה והכי משמעותית היא -

>>> איך אני חולמת להיות בנושא שבו בחרתי להתמקד?

אני ממליצה לכתוב בזמן הווה, כאילו זה כבר קורה. ככה למדתי לעשות באימון ואני מרגישה שזה באמת עוזר, להרגיש את החלום יותר במציאות.

לפעמים זה עוזר לחשוב על אנשים שמאוד מעריכים בנושא הזה, ולשים לב מה מהמידות שלהם אני גם שואפת שיהיה אצלי.

כדאי לפרט כמה שיותר, ממש לתאר דברים מציאותיים.

בהצלחה רבה!

מצטרפת אלייךהמקורית

אני במחשבות תמידיות על הנושא הזה

ולא ככ מרגישה את אלול האמת, לצערי,

אבל החלום שלי ביני לבין עצמי -

* להיות נוכחת ברגע, בלי הסחות דעת. בעיקר מול הילדים. לא למהר לאף מקום כשאני איתם. להצליח להקשיב להם ולהיות איתם באמת רוב הזמן כשאני איתם

* לשים לב שאני לא עוברת את גבול היכולת שלי מבחינת עייפות ואוכל, כי יש לזה מחיר

* טלפון וניצול זמן אני כותבת באותה שורה - אני מרגישה שיש קשר ישיר בין השניים. ואני לוקה בכך המון

וחייבת לומר, שהרבה פעמים אני שמה לב להלקאה עצמית כשאני לא עומדת בכך וזה מביא אותי לפעמים לייאוש, שמוריד לי את האנרגיה.

וזה כשלעצמו מבאס מאוד.

לא יודעת איך זה אמור להיפתר, ואם סה בכלל מה שכיוונת אליו, אבל כתבתי בכל זאת 🙃

מהמם, מטרות ממש חשובות ומשמעותיותבארץ אהבתי

(כמו שממקה כתבה, המלצתי לכתוב בזמן הווה. אבל כמובן שגם הכתיבה שלך מעולה. איך שמתאים לך זה מצוין).

באופן כללי, אני ראיתי שלכתוב בצורה חיובית עוזר לי יותר מאשר לשלול את מה שאני לא רוצה. לפעמים זה יותר קשה לנסח, אבל זה יכול לעזור...

למשל בחלק שכתבת על לא לעבור את גבול היכולת מבחינת עייפות ואוכל, אפשר לנסח בצורה חיובית - 'אני דואגת לגוף שלי ומספקת לו אוכל ושינה לפי הצורך' (כתבתי כדוגמא, את יכולה לנסח לעצמך איך שנכון לך. וגם להשאיר ככה זה בסדר גמור, אני רק מציעה...).

על מה שכתבת על ההלקאה העצמית אני רוצה להגיב יותר בהרחבה, אבל לא כרגע, אשתדל בהמשך בלנ"ד.

אז מתקנת לזמן הזההמקורית

* אני לא חוששת להגיד דברים שמפריעים לי או להעמיד במקום אנשים שמגזימים

* מרגישה יותר בטוחה בעצמי

* מבלה זמן איכות עם ילדיי

* יוצאת יותר מהבית ופחות כבדה

* מספיקה לעשות דברים שרציתי ולא נמרחת איתם שעות

*מתפללת פעם ביום לפחות

* מצליחה לשחרר משימתיות יתר ולהינות מהרגע

* מנצלת את הזמן ביעילות. בעבודה ובכלל

* ישנה מספיק שעות כדי להיות באנרגיה מיטבית

* והכי - חוזרת לצחוק בקול גדול כזה, מלוא ריאותיי, של אישה שנהנית מהטוב שיש לה בחיים (ויש לה הרבה ממנו ב"ה) בלי מחשבות יתר

תודה על ההזדמנות לבירור עצמי עמוק❤️

אפשר לכתוב כאן או זה כל אחת לעצמה?מקקה

אני מצליחה להיות נוכחת ברגע ולהסיח את דעתי ממשהו מלחיץ בלי להיעזר בטלפון. אני בודקת הודעות רק אחת לכמה שעות. אני נוכחת עם הילדים בלי להשתעמם ולהזדקק לעזר חיצוני

אני הולכת לישון בזמן

אני מצליחה להרגיש שמחה ולא בדאון כל הזמן

אני מתמקדת בדברים הטובים ולא בקשיים

איך את עושה את זה? שאפו!המקורית
את מה שאני רוצה להיות
היא אמרה לכתוב בזמן הווה...מקקה
כתבת מעולה! ונכון - אמרתי לכתוב בזמן הווהבארץ אהבתי

ככה למדתי באימון שעשיתי, ואני מרגישה שזה במידה מסויימת נותן יותר נוכחות לדברים, אולי גם עוזר לי להרגיש שאני יכולה באמת להרגיע לשם...

ולגבי איך לכתוב - אפשר בשמחה פה. ככה את גם נותנת להשראה לאחרות🙂

ואפשר גם לכתוב רק לעצמך, אם השיתוף פה חשוף מידי, או סתם אם יותר מתאים לך ככה.

משאירה את זה להחלטת כל אחת.

אפשר גם לפעמים ככה ולפעמים ככה. אין פה כללים, כל אחת ומה שמתאים לה...

החלום שליאוהבת את השבת
אני הולכת לישון כל יום ב22:30, וקמה מוקדם ובנחת לפני הילדים. מספיקה אולי לעשות סיבוב ולהרגיש את האוויר בחוץ אולי להתפלל
מצטרפתדור רביעי

פעם היה לי זמן להתפלל. אחרי כן חל שינוי לרעה בבריאות שלי, ואני לצערי מתעסקת איתה.

אני כן מודה לקב"ה כל יום. ומדברת איתו. אבל מרגישה מתוסכלת מאד שתפילות ממש אני כמעט לא מצליחה.

אנסה הערב ב"נ, ערבית. אפילו אם יצליח לי פעם בהרבה זמן, יותר טוב מכלום

.

אני אמורה להתחיל תרופה חדשה שתשפר מאד את מצבי, יש לי מרשם כבר הרבה זמן, והיצר הרע מתעצל לי לקנות אותה. !!!

לא יאומן כמה פעמים הייתי בעיר השבוע והוא שכנע אותע שמחר.

וכשכבר הלכתי, אז לא היה.

אז עכשיו לכבוד אלול ב"נ מחר אני קונה ומתחילה, ומקווה שיהיה לי יותר זמן פנוי.

בנוגע לעצמי, החלום שלי זה פעם בחודש לפחות לשבת מול הים ולחשוב.

הלוואי שיתגשם לי השבוע בזכות אלול.

יש לי מטרה חשובה מאד שאני לא כותבת אלא קמה עכשיו לעשות כדי שסוף סוף זה יקרה.

תודה על השרשור!

בהצלחה ורפואה שלימה!אביול
תודה💞💞💞דור רביעי
מעדכנתדור רביעי

ב"ה עמדתי בזה, התפללתי מתוך סידור, חצי מנתפילה בערך בכוונה. אמרתי לייצר (טען שזה לא שווה), שבעז"ה אשתפר.

ישנתי נפלא!

קמתי רעננה

היה לי יום מתוק בעבודה, בלתי צפוי..

אכלתי בריא!!!

ישנתי אחהצ

ממשיכה לעבוד

יוצאת ב"נ עכשיו להביא את התרופה הזו, בע"ה!!!

כל הכבוד! איזה סיפוק!!מאוהבת בילדי
תודה רבה אהובה על התגובה שלךדור רביעי

השרשור הזה כל כך עוזר ותומך...

ובמיוחד עזר לי שהגבת.

כי התרופה ב"ה אצלי

והמשמעות היא, שנלך לישון מוקדם יותר, וכל כך הייתי רוצה להסתער על המקרר... זקוק מאד.. אבל הפלאורסנט של המטבח כבה, והני משפחתי החליטו לא לתקן שלא אתפתה.😅

אנחנו הנשים, כמה הספקים יש לנו יל הראש.

תודה לבורא עולם על כל היש. אין עוד מלבדו.

ב"נ למרות הקדמת שעת שינה אתפלל ערבית. אני מרגישה שהמלך בשדה ואני משחררת את הלחץ מלהחזיר את הכסף, סומכת על המלך שהכל שלו.

💞💞💞

תצליחי בכל החלומות שלך😘

אמן. ריגשת אותי והזכרת לי שהמלך בשדה...מאוהבת בילדי
איזה כיף שכבר התחלת לקחת את הדברים למעשה. אלופה!בארץ אהבתי
אנישריקה

שומרת על תזונה מאוזנת, בריאה, מושקעת וטעימה

עושה ספורט כמה פעמים בשבוע

יורדת במשקל 8 קילו ושומרת על המשקל שהגעתי אליו

מטפלת בעצמי,

בכל הבעיות הגופניות..

הולכת לבדיקות, טיפולים ולכל מה שצריך

משתמשת במחשב במינון הנכון לי

בלי להתמרח שעות

מתחילה שנה בביטחון ובמקצועיות

יודעת מה ואיך לשאול כדי ללמוד ולהתמקצע ולתת את המענה הכי מדויק.

בטוחה בעצמי, מבפנים, מול הצוות שאני עובדת איתו, מכירה ביכולות שלי (וגם במה שלא) 

מתנהלת באופן יעיל,

מנצלת את הזמן ומספיקה להגיע למטלות הבית השונות וגם להיות נוכחת עם היקרים לי

שמחה ומודה על הטוב שהקב"ה נתן לי

תודה על זה

בטוחה שאמשיך לחשוב על הדברים

מצטרפת... אני מזדהה עם הרבה ממה שכתבו...חרות

השאיפה שלי:

אני אוכלת מסודר ובריא, נמנעת ממתוק, ומוצאת פתרונות אחרים כשאני צריכה להרגע ולא בורחת למתוק.

אני הולכת לישון מוקדם וקמה לפני הילדים.

אני מסדרת את הבית בערב וקמה לבית מסודר.

וכל זה לא סותר את זה שאני סבלנית לילדים...

הגזמתי... נראה לי שאצלי זה לא יכול לבוא ביחד... אבל ננסה לשפר מה שנוכל..

מצטרפת, תודה גדולה על זהממשיכה לחלום

אני רוצה להתמקד בתחום של התמודדות עם רגעי קושי:

כיש רגעים של קושי ותסכול אני מצליחה לנשום ולהסתכל בסקרנות על הסיטואציה. אני נשארת רגועה, מרגישה מסוגלת ושמחה ומוצאת פתרונות יצירתיים.

אחרי ההתמודדות אני לא מרגישה שסבלתי אלא מרגישה שהצלחתי להתמודד בצורה מוצלחת עם הסיטואציה ויש לי מזה הרבה אנרגיה ושמחה.

החלום שלימאוהבת בילדי

אני קמה מספיק מוקדם כדי להתאפס על עצמי עוד לפני שהילדים קמים

התארגנות בוקר נעימה ותפילה

אכילה מאוזנת ובריאה

לא בורחת למחשב

סבלנית כלפי הילדים שלי וכלפי בעלי

לא מתלוננת כל רגע על מה שכואב או לא נח לי...

בטוח יש עוד.

תודה על זה!

אני אוהבת את עצמילג בעומר

אני לא נותנת לשעות של אחרים עלי להחליש אותי ולהקטין אותי ולא להעריך את עצמי

אני בכלל לא מתייחסת לזה

זה עובר לידי

אני בטוחה בזה שאני טובה,מקסימה,יקרה, ייחודית,צדיקה,שואפת לעשות טוב גם אם לא מצליחה, אמא טובה לילדים ,ואדם טוב לסביבתי

עונה בדילייגוגי גוגי

בעז"ה שאזכה לעלות על הרכבת עכשיו שבוע וחצי לפני ר"ה.

מדהים איך כל שנה הקב"ה נותן לנו חודש שלם..

וחלקנו מעיזים לפספס אותו

אז בחלון שלי:

אני קמה מוקדם. לפני כולם. בחלון אור של שחרית. אווירה אחרת. שעות לא מוכרות.

מתארגנת. לא מתלבטת על בגדים מאה שנה. בארון בגדים שלי בגדים שאוהבת.

יש לי כמה דקות לטיפוח. מחליק במקדימה של השיער, קרם פנים, איילנר.. 

דברים שגורים לי להרגיש טוב.

ואני מצליחה להתפלל. באמת. מהלב. סדר קבוע. מקום קבוע.

אה, וכמובן שהבית מסודר ונקי, מאתמול בלילה..

האוכל שלי?

לא נוקשה. מרגישה טוב עם הגוף שלי.

את הזמן מנצלת בלהיות עם המשפחה. בעלי. לנקות לסדר את הבית לאכול. לבשל. וכמובן - לימודים.

להיות רגועה במטלות, להוציא את הכי טוב מעצמי במסגרת הזמן הנתונה לי בתור אמא ב"ה.

וזהו

זה קצת קשה לי אז מפסיקה

אני מצטרפתאבןישראל

בעזרת ה'

תודה על השיתוף🙏

תודה!חנוקה

באת לי בזמן

יישר כוח לכל אחת שכתבה פה, או לעצמה...בארץ אהבתי

איזה כיף שכל כך הרבה הצטרפו.

מצטערת שאני לא מגיבה לכל אחת באופן אישי, אני קוראת כל אחת, אבל מגיבה רק מידי פעם כשיש לי משהו להגיד באופן מיוחד.

אבל אני כותבת פה לכל אחת שכתבה, תקראו כאילו זה אישי אליכן - איזה כיף שהצטרפת וכתבת, מעריכה מאוד את זה שהצלחת למצוא את הזמן ולברר את הרצונות הפנימיים שלך.

אני כבר שולחת את ההנחיה הבאה (אני שולחת בערב, אבל כמובן שאפשר למצוא את הזמן שנוח לכן לכתוב, במהלך היום הקרוב. או גם אחר כך למי שלא הספיקה. מי שנוח לה לכתוב בערב והשעה שאני שולחת מאוחרת לה מידי, יכולה לכתוב כל פעם לפי הערב הקודם ששלחתי. אני לא תמיד מצליחה לשלוח בתחילת הערב)

ומי שלא נוח לה להמשיך לעקוב אחרי השרשור כי יש פה יותר מידי התראות, אבל רוצה לראות כשאני שולחת הנחיה חדשה, מוזמנת לבקש שאתייג אותה...

את מקסימה!!!🙏🙏🙏🙏 תודה רבה על ההזדמנותאוהבת את השבת
✡️✡️אור ל-י"א אלולבארץ אהבתי

ממשיכים בשבוע **אני עם עצמי**

והיום, מתוך החלום שכתבתי, אני בוחרת:

>>> מטרה או כמה מטרות ממוקדות שעליהן אני רוצה לעבוד, ומנסחת אותן במשפט.

פה אפשר למקד יותר את המטרה למשהו שריאלי להגיע אליו בשנה הקרובה, ולא רק בחלום הרחוק.

ואפשר גם לבחור את המטרות שעליהן אני רוצה להתחיל לעבוד במעגל הזה (אם אתמול כתבתי בכל מיני כיוונים וזה לא באמת ריאלי לעבוד על הכל במקביל).

כדאי לנסות לכתוב בצורה כמה שיותר ממוקדת - משהו שיהיה אפשר לבחון ולראות האם הצלחתי להגיע אליו.

אם רוצים להרחיב ויש זמן, אפשר גם להוסיף עוד שאלת בירור -

>>> למה זה חשוב לי?

וכאן לנסות לכתוב כמה שיותר. לא להסתפק בתשובה קצרה ופשוטה, אלא אחרי כל תשובה שעונים, לשאול 'למה עוד?' (או למה מה שכתבתי חשוב לי - לרדת לעומק הרצון. למשל - חשוב לי לקום מוקדם כדי להתחיל את הבוקר ברוגע. למה חשוב לי להתחיל את הבוקר ברוגע? כדי שתהיה אווירה טובה בבית. למה חשובה לי אווירה טובה בבית? וכו') עד שכבר באמת העמקנו את הרצון והקפנו אותו מכל הכיוונים.

בהצלחה!

אני בוחרתמקקה

אני רואה את הטוב ומודה עליו ויותר שמחה ופחות מתמקדת בקשיים

למה זה חשוב לי? כי מצב הרוח שלי משפיע על כולם ועל הכוחות שלי ועל הסבלנות שלי וממילא מושך אחריו את כל המשפחה. למה הוא משפיע על כולם? כנראה כי אני חשובה פה בבית יותר ממה שהייתי רוצה. למה אני חשובה? כי כולם צריכים או רוצים לקבל ממני משהו בכל רגע נתון.

לא יודעת כל כך איך לצאת מהלופ הזה הלאה...

וגם לא הצלחתי לנסח מטרה ממוקדת

מנסה לעזור לך לדייקבארץ אהבתי

קודם כל, כתבת מהמם ובחרת מטרה ממש חשובה.

אני מבינה שקצת הסתבכת עם החלק של הבירור 'למה זה חשוב לי?'.

אז קודם כל, הכוונה שלי היתה שאפשר לענות סיבות שונות למה המטרה שלי חשובה, ואפשר להעמיק יותר לעומק סיבה מרכזית - להבין מה באמת מוביל אותי לרצון הזה.

בתשובה שלך, ענית סיבה מרכזית למה חשוב לך לשנות את הראייה שלך על דברים, והסיבה היא כי מצב הרוח שלך משפיע על כולם... ומושך אחריו את כל המשפחה.

מפה השאלה הבאה ששאלת זה 'למה הוא משפיע על כולם?', אבל זה כבר יוצא מתוך בירור הרצון שלך, אלא מנסה להסביר את ה'תופעה' שאת משפיעה על כולם (שזה גם בירור חשוב בפני עצמו. ואני ממש מזדהה, גם עם התחושה שלפעמים זה יותר ממה שהייתי רוצה...).

השאלה שאולי הייתי שואלת כדי להעמיק את הרצון הזה, היא 'למה חשוב לי למשוך את כולם למצב רוח חיובי?'.

לפעמים הבירור הזה עוזר להבין דברים יותר לעומק, ולפעמים זה מרגיש חופר מידי כי התשובות כבר מובנות מאליהן. צריך להרגיש תוך כדי כמה זה נכון לי להמשיך להעמיק. וכמו שגם כתבתי, אפשר להמשיך ולעשות תשובות חדשות לשאלה למה זה חשוב לי, ללכת לכיוונים אחרים (למשל על המטרה שלך, אני אולי הייתי כותבת - כי חשוב לי להכיר תודה לה' על כל הטוב שהוא עושה לנו ולא להתמקד ברע, כי כשאני רואה ומגדילה את הטוב הרע מתגמד ומקבל פרופורציות, וכו'). כמובן אני לא רוצה לכתוב בשבילך, התשובות צריכות להיות אישיות שלך, זו רק דוגמא שלי.

ולגבי מטרה ממוקדת, זה באמת קשה במטרה כזו.

את יכולה לנסות להפוך את זה ליותר 'מדיד', אם תנסי לדמיין איך ההבדל נראה במציאות.

אם מישהו צופה בך לאורך כל היום איך שאת היום, ובעוד שנה הוא יצפה בך לאורך כל היום אחרי שהצלחת להגיע למטרה הזו, מה הוא יראה אחרת?

תודה רבהמקקה

זה ממש יפה.

למה חשוב לי שכולם יהיו במצב רוח טוב? כי רוצה שהם יהיו שמחים. וגם כי לכולנו יהיה קל יותר להתנהל מתוך שמחה ופחות עצבים

מטרות:

לחייך לפחות עשר דקות מתוך שעה

לספר מה היה לי טוב היום

לספר על מה אני מודה

להתלונן פחות מחמש פעמים במהלך יום עבודה

מהמם! אלופה!בארץ אהבתי
למה כולם צרחכים או רוצים לקבל ממך משהו כל רגע נתוןדור רביעי
זה גורם לשחיקה לעייפות ובטח לתלונות.. אני חושבת שכחלק מהמיקוד כדאי להגדיר הפסקות - לא בנייד - למנוחה..
צושקת אבל זה לא ככ אפשרימקקה
משלל סיבות
מנסה לבחור מטרותחרות

לאכול בכל ארוחה ירק מבושל או סלט.

(כדי לעזור להפחית מתוק, כדי לא לעלות יותר במשקל, כדי לשמור על הבריאות, כדי לבצע את תפקידי בעולם בצורה מיטבית...)

לסדר בערב לפחות משהו אחד

(כדי שהבית יהיה מסודר, כדי שיהיה נעים, כדי שלא אהיה עצבנית, כדי שיהיה לכולנו נעים)

ללכת לישון עד 23:00

(כדי שתהיה לי סבלנות)

תודה על כל ההנחיה!!

אהבתי ומצטרפת בלי נדר!דור רביעי

שתי מטרות דאני כל כך מזדהה איתן.

בהצלחה לשתינו!!!

הירק המבושל, זה באמת נכון... במצבים שלבטן אין חשק לירקות חיים.

מטרותלג בעומר
אני כל יום קמה בבוקר בתחושה שבילי נברא העולם (ואנוכי עפר ואפר)

אני הולכת עם הבפנים שלי וסןמכת עליו ועל ה' שיכוון אותי- עושה את זה בשמחה ובאמונה

למה זה חשובלג בעומר
כשאני אוהבת את עצמי אני בטוחה בעצמי אז אני מדוייקת יותר, יכולה לעשות בחירות חכמות ונכונות יותר. כשאני קמה ככה בבוקר זה יתן לי מלא אנרגיה טובה וכייפית לכל היום, ככה אוכל לטפל יותר טוב הילדים ולהיות יותר קרובה לה' כי אהיה בשמחה וברוגע אופנים שהכל תלוי בו והקשר איתו הוא מה שחשוב...
בוחרת מטרותגוגי גוגי

המטרות שלי:

1. להקדיש כל בוקר גם זמן לטיפוח. להשקיע בזה כמה דק. שאוכל להסתגל במראה ולהיות מבסוטית על עצמי!!!!! לברר איזה תכשירים איפור וכו הכי טובים לי.

מדד: מחמאות (אוי ואבוי חח), בעיקר תחושה טובה, ביטחון, בושם וכו'....

2. תפילה תפילה תפילה - גם אם לא מסתדר רצוף ארוך. להצליח לשלב או פשוט בבקשות לבורא עולם בנהיגה, או אפילו רק עמידה. הלוואי שנזכה

מדד: לעשות לוח הצלחה (?) לא בטוחה שכדאי חחח

וואי זה סוחט אותי נפשית אמשיך בעזה מאוחר יותרגוגי גוגי
כתבת דברים ממש יפיםבארץ אהבתי

ורק מדייקת אותך לגבי המדד - כשכתבתי שכדאי לכתוב דברים 'מדידים' - לא התכוונתי שאת צריכה לתת לעצמך ציון כל פעם, ולחפש הגדרות מה יקבע את הציון.

הכוונה שלי היתה להפוך את המטרה למשהו מוחשי יותר. לא לכתוב באופן כללי משהו שקשה לבחון אם עשיתי אותו או לא, אלא משהו שאני יכולה להסתכל ולראות את ההבדל.

למשל - @המקורית פתחה פה פעם שרשור שבו היא כתבה שנקבל על עצמנו להיזהר יותר בדיבור, לעילוי נשמת מישהי שנהרגה באופן טרגי (לא זוכרת את הסיפור המדוייק).

אני רציתי להצטרף, אבל ידעתי שאני תמיד רוצה להיזהר בדיבור, אבל בסוף המון פעמים נופלת בזמן אמת ולא מצליחה. אז רציתי להגדיר משהו מדיד, שאני אוכל לראות שינוי. והגדרתי שאני אשתדל לפחות פעם ביום לעצור את עצמי מלהגיד משהו שהייתי רוצה להגיד, ולהגיב רק אחרי מחשבה..אני לא יכולה להגיד שאני מצליחה ממש כל יום, אבל כמעט כל יום אני מצליחה לפחות פעם אחת, ועצם המודעות עוזרת לי שלפעמים גם יותר מפעם אחת (כמובן שיש לי עוד הרבה להשתפר, אבל עדיין יש פה שינוי שאני יכולה לראות).

האמת שהמטרות אצלך נראות די ברורות ומוגדרות - כל יום להקדיש זמן כלשהו לטיפוח, וזמן כלשהו לתפילה.

קצת על הלקאה עצמית מול מטרות גדולותבארץ אהבתי

בתשובה ל@המקורית (ונכון כמובן לכולנו…)

אחד הדברים שלפעמים מקשים עלינו לעשות תשובה, זה הקושי שלנו לעמוד מול החסרונות שלנו ולהכיר בהם.

כשאנחנו ממשיכים בשטף החיים בלי לעשות את העצירה הזו, לפעמים אנחנו מרגישים יותר טוב עם עצמנו. ודווקא כשעוצרים להתבונן ולברר עם עצמנו לאן אנחנו שואפים ואיך היינו רוצים להתקדם, פתאום אנחנו מרגישים חזק יותר את הפער בין השאיפות שלנו לבין המקום בו אנחנו נמצאים היום.

וזה יכול לכאוב. ולפעמים לגרום לנו להעדיף לא לעצור בכלל ולהמשיך בשטף החיים הרגיל.

אבל הכאב הזה הוא כל כך מתוק. הוא הכאב שמבטא את הטוהר של הנשמה שלנו, את זה שהרצון הפנימי האמיתי שלנו הוא לחיות באמת לפי החלומות שלנו.

אז זה בסדר להרגיש את הכאב הזה.

אבל גם צריך להיזהר שהכאב הזה לא יגרום לנו לייאוש. כי אנחנו רחוקים מהחלומות שלנו. ואנחנו לא יכולים להגיע אליהם ברגע, גם אם עכשיו הרצון שלנו ממש מתעורר לזה.

כי אנחנו בני אדם, ויש לנו יצר הרע שלא מתייאש מאיתנו ולא עוזב אותנו, והוא ממשיך לפגוש אותנו בצמתים המעשיים בהם הרצון שחלמנו עליו עומד למבחן, והוא ממשיך לנטוע בנו רצונות אחרים, נמוכים יותר, שלפעמים (ואולי אפילו לרוב, או בדברים מסויימים גם תמיד) מנצחים את הרצון הפנימי יותר שעכשיו אנחנו חולמות עליו.

ולכן כשאנחנו עושות תשובה, אנחנו צריכות מצד אחד לתת מקום לחלום, להבין איפה הרצון האמיתי שלנו ממוקם, להתחבר לשאיפה להגיע לשם, וגם לכאוב קצת את המרחק שלנו משם.

ומצד שני, לדעת איפה אנחנו נמצאות, לדעת שהעבודה שלנו בעולם הזה היא במלחמה מול היצר הרע, ושהקב"ה רוצה את ההתמודדות שלנו ולא מצפה שברגע אחד נגיע לשלמות.

ולכן בימים הבאים ננסה למקד את הרצונות הגדולים שלנו לצעדים קטנים יותר, לקבלות קטנות שאנחנו יכולות לקיים. מתוך הבנה שבשביל לעשות דרך גדולה, צריך להתחיל בצעד קטן, שלא מאיים עלינו, אבל עוזר לנו להתחיל להתקדם. וכל עוד נזכור את המטרה שבסוף, נוכל להמשיך ולצעוד לכיוונה, לפי היכולת שלנו.

(לא כותבת פה מקורות, אבל הדברים שכתבתי מבוססים הרבה על דברים שקראתי ולמדתי באורות התשובה של הרב קוק זצ"ל, ובשיעורים או ספרים של הרב ראובן ששון)

רק היום השני וכבר עייפות ותחושה של קושידור רביעי

לעמוד בשינויים

והכי מעצבן שמהמקום הפנימי אני לא השתניתי- אני ממשיכה להיות עסוקה מעל הראש וטרודה ועייפה.

השינוי היחידי - והמשמעותי!!! זה שלפני השינה אני מזכירה לעצמי שה' מנהל את העולם ואני מרפה ונרדמת ברוגע. שזה המון בשבילי.🙂💖💖

אבל התרופה בלבלה לי את הלילה ואני שוב בלופ של עייפות ועבודה.

היצר לועג לי ואומר שכמו שאף שנה לא השתניתי קבוע, בסוף אני אחזור לסורי. יש לי דמעות בעיניים

אני שמה לעצמי שירים מהמחזור לנחם את עצמי. 

והייתה לי שיחה נוקבת עם בעלידור רביעי

שאמר

שאני קונה המון - לעצמי, לילדים, לו, לבית, ושאם אני רוצה באמת שינוי - אני צריכה להשלים עם הרעיון שאנחנו צריכים פחות לצרוך.

נורא קשה לי להשתנות בנקודה הזאת.

אני מדמיינת את עצמי

מגיעה הביתה

הבית נקי ומסודר

יש בו פחות דברים

אני לא הולכת לקניות ולא מפנקת במתנות כמו שהייתי

אני עוסקת בתחביבים,

אני מבשלת אוכל בריא

עושים הליכות יחד בחוץ ברוגע

נוסעים לים

קוראים ספרים

מתכרבלים

שמחים במה שיש

האם אני באמת מסוגלת לוותר ככה, כולל על השרשרת שאני חולמת לקנות

יקרה, הקושי שלך כל כך מובןבארץ אהבתי

כשכותבים חלום, אנחנו מחוברות לרצון האמיתי שלנו, ובאמת מרגישות שאנחנו רוצות מיד להתחיל ליישם.

אבל במציאות אנחנו עומדים מול הרבה מכשולים בדרך. אנחנו לא באמת יכולים לקפוץ לשם מיד.

את מדהימה שניסית כבר מיד להתחיל ליישם. אבל הקושי להתמיד הוא טבעי לגמרי. זו דרך חיים שלמה כדי להגיע וליישם את החלומות שלנו. זה לא יכול לקרות מיד.

אבל אנחנו יכולות לצעוד לשם. לזוז לאט לאט, לפי הקצב שאנחנו מצליחות. לפעמים גם יקח שנה שלמה לעשות צעד אחד של שינוי. אבל צעד אחד זה עדיין יותר מאשר להישאר במקום.

תרופה חדשה זה שינוי שבטח קשה להסתגל אליו. אבל את אלופה שכבר קנית את התרופה ולא דחית! שאת כבר מתחילה את תהליך ההסתגלות אליה…

ואלופה ממש על להצלחה ללכת לישון ברוגע ומתוך אמונה. זה באמת צעד משמעותי!

ולגבי מה שכתבת על השיחה עם בעלך-

זה נשמע שקשה לך עם החלום הזה. את בעצם חולמת שתצליחי להיות שלמה עם צורת חיים שבעלך היה רוצה, ושאת לא ממש שם כרגע. נכון?

זה לא קל לעשות שינוי בשביל מישהו אחר. גם כשזה הבעל.

לא יודעת מה נכון במצב כזה.

מחזקת אותך להצליח ליצור מציאות בה הקניות שלך יהיו בצורה הנכונה למשפחה, ושתצליחי גם להתמלא מהדברים האחרים שכתבת. מקווה שתצליחי למצוא דרך מאוזנת ונכונה שמתאימה לך.

בהצלחה!

תודה רבה יקרה ואהובה!דור רביעי

התרופה החדשה סבבה, מסתבר. ב"ה!!!

עשיתי היום שעה הליכה בבוקר. איזה כיף שהגיע היורה.

כל עניין הקניות זז הצידה מפני שאנחנו מחזירים היום חוב מספר 2.

אני כל כך שמחה שאפשר להחזיר אותו, שנרגעתי מהקניות.

בינתיים😅

בסוף החודש נשב יחד ונחשב מה אפשר ומה לא. יש עוד 2 תשלומים צפויים, אנחנו נערך אליהם ונראה מה נשאר ולאיזה מטרות.

תודה רבה רבה על ההכוונה היפה והמדייקת שלך.

לא שכחתי את המטרות הרוחניות💞💞💞

תודה שהתייחסת למה שכתבתיהמקורית

רק עכשיו התפניתי לקרוא.

מתחברת מאוד 

✡️✡️אור ל-י"ב אלולבארץ אהבתי

>>> היום נכתוב תפילה אישית עבור המטרות שלנו (על מטרה אחת שרוצים להתמקד בה, או על כל אחת מהמטרות).

יש פירוט ארוך בהמשך, אבל בקצרה אני אגיד שהתפילה יכולה להיות מסוגים שונים, תלוי במטרה ובמה שמתאים לנו:

- לכתוב תפילה ולשים במקום נגיש לזמן הניסיון

- לכתוב תפילה להגיד מראש לפני הניסיון - לחשוב מתי מתאים להגיד אותה

- לבחור פסוק או קטע מתאים מהתפילה שאפשר להגיד תוך כדי הניסיון

- למצוא איפה בתפילת שחרית להכניס את הכוונה המתאימה

ועכשיו אני רוצה להרחיב יותר על השלב הזה, ואני גם אפרט על הסוגים השונים של התפילות שהזכרתי:

אחד הקשיים בשינויים שאנחנו רוצים לעשות, הוא שיש פער מובנה בין השכל לבין הלב (הרב ראובן ששון מסביר שזה בעקבות חטא אדם הראשון, וזה מה שישתנה כשהקב"ה ימול את ערלת לבבנו, כמו שמובטח לנו בפרשת ניצבים - 'ומל ה' אלוקיך את לבבך…').

אז הבירור שאנחנו עושות עכשיו עוזר לנו להבין לאן אנחנו שואפות ורוצות להגיע, ולמה זה חשוב לנו וכו', וזה מאפשר לנו להתחיל לגלות את מה שהיה עד עכשיו נסתר איפשהו בשכל ובמחשבות שלנו, ולהפוך את זה לרצונות ברורים, עם דרכי פעולה צועדים ממשיים כדי לשנות.

אבל עדיין, השינוי לא מתרחש ברגע. גם כשהכל ברור יותר, ואנחנו יודעים לאן אנחנו שואפים, בסוף כשמגיעים למציאות, הלב שלנו עוד לא מחובר מספיק לרצונות האלו והוא מושך אותנו להתנהגות אחרת.

ואחת הדרכים שעוזרות לקרב את הרצונות שבשכל אל הלב - כדי שהם יובילו גם בשעת מעשה ויתגברו על הרצונות הצדדיים והמשניים וההרגלים שרוצים להוביל אותנו למה שהיה עד עכשיו, זה התפילה.

זה בעיני אחת הדרכים הכי משמעותיות להתגבר בשעת ניסיון - להבין שזה ניסיון ולהתפלל על זה.

אצלי יש מצבים שמאוד עוזר לי כשיש לי תפילה כתובה, שכתבתי אותה כשהרצונות שלי ברורים לי, ולא בתוך סיטואציה שבה יש דברים אחרים שמבלבלים אותי. וכשהתפילה כתובה לי ונמצאת במקום זמין, אני יכולה לשלוף אותה ולהתפלל, וזה ממש עוזר להיזכר שוב במה שחשוב באמת, ולהתפלל לה' שיתן כוח לעשות את הדבר הנכון (גם לשלוף אותה זה לא תמיד קל, אבל אם היא כתובה מראש זה יותר קל מאשר להתחיל לחשוב תוך כדי מה להתפלל).

לפעמים גם יש מצבים שמתאים יותר לכתוב תפילה שמתפללים לפני הסיטואציה המאתגרת (למשל - אם אני יודעת שקשה לי כל ערב בהשכבה של הילדים ואני עלולה לכעוס עליהם, אני יכולה לכתוב תפילה קצרה להתפלל לפני ההשכבה, שעוזרת לי לזכור מה חשוב לי ומתוך איזה מקום אני רוצה להגיב).

זה יכול להיות גם תפילה קצרה, או אפילו פסוק/קטע קצר  מהתפילה שאפשר להגיד בזמן הקושי ('וטהר ליבנו לעבדך באמת', 'משוך עבדך אל רצונך', 'ונפשי כעפר לכל תהיה' וכו').

ולפעמים גם עוזר למצוא מקום בתפילה שגם ככה מתפללים בבוקר (מי שמספיקה, ממה שהיא מספיקה), שמתחבר לי למטרה שאני רוצה לעבוד עליה, ולשים לב להתכוון בחלק הזה של התפילה על המטרה הזו (למשל - 'הנותן ליעף כוח' על הקימה בבוקר, 'אוזר ישראל בגבורה' - על משהו שאני צריכה בו יותר גבורה כדי להצליח, 'ותדביקני ביצר הטוב' - זה גם מתאים לכל נושא שעובדים עליו, ואפשר לבחור משהו מסויים להתכוון בו, וכו').

לסיכום - מוזמנות לחשוב מה יתאים לכם מהאפשרויות שהזכרתי פה:

- לכתוב תפילה להגיד מראש - לחשוב מתי מתאים להגיד אותה

בהצלחה!

אנא ה'מקקה

עזור לי לשמוח

להרגיש שמחה ולהעביר אותה הלאה

להשרות שמחה ואור על סובבי

מקסים,אמן!לג בעומר
תפילהלג בעומר
בשבילי נברא העולם- להגיד בעת ניסיון

ה' אני מרגישה שבשילי בראת את העולם,אני יודעת שאתה אוהב אותי ומאמין בי ואני רוצה לדבוק במידותיך ולאהוב את עצמי ולהאמין בעצמי וכמובן לזכור שהכלללללל ממך, הטוב והרע, אנא ה' שיתהםכו כל מחשבותיהם לטובה 

וואו איזו תפילה חזקה! ממש מתחברת...בארץ אהבתי
תודה ששיתפת!
✡️✡️אור ל-י"ג אלולבארץ אהבתי

נבחר אחת מהמטרות שכתבנו בשלב הקודם (אפשר גם לעשות על כמה מטרות), ננסה לדמיין את הסיטואציה שאליה מתייחסת המטרה, ונענה על השאלה:

>>> מה יכול לעזור לי להצליח להגיע למטרה?

כדי לענות על השאלה הזו, אפשר לחשוב על פעמים שכן הצלחתי, אפילו חלקית, ולחשוב מה עזר לי אז. אפשר לחשוב על אנשים שאני רואה שמצליחים בזה ולנסות לחשוב מה עוזר להם (אפשר גם לשאול, אם שייך…).

באופן אישי, אני יודעת שאצלי אחת התשובות שתמיד נכונה בשאלה הזו, שמתחברת למה שכתבנו אתמול, היא - לזהות שזה ניסיון ולהתפלל לה' שיעזור לי (וכמה שאני יודעת שתמיד התשובה הזו נכונה, לכל סיטואציה של קושי, עדיין זה ממש לא קורה בקלות, ולא תמיד אני זוכרת את זה…). אחר כך יש גם תשובות נוספות לכל סיטואציה בפני עצמה, אבל זו תשובה שאצלי אני רואה שהיא נכונה תמיד.

בהצלחה!

גם לי עוזר להתפלל על זה - למדתי כאן מקריאה הפורוםלג בעומר

כמה תפילה חזקה

...

✡️✡️אור ל-י"ד אלולבארץ אהבתי

היום נסיים את שבוע **אני עם עצמי** (את סוף השבוע נשאיר פנוי לדברים אחרים וחשובים, או לבשלמות, למי דשוצה…)

עד עכשיו כתבנו חלום, מתוכו הגדרנו מטרה/מטרות, הבנו למה זה חשוב לנו, חשבנו איך לחבר את הרצון לשנות לתפילה, וחשבנו על דברים שיכולים לעזור לנו בסיטואציות בהן הקושי מופיע.

>>> היום נקבל קבלה טובה שקשורה לנושא שבחרנו לברר, צעד קטן בכיוון המטרה.

מה שהכי חשוב זה שהקבלה תהיה משהו שלא מאיים עלינו, משהו שאפשר בקלות להתחייב אליו, זה יכול להיות משהו ממש קטן, וזה יכול להיות גם משהו חד פעמי ולא משהו שמתחייבים מכאן ולהבא.

מה שחשוב זה שנחליט על משהו שיעזור לנו להתקדם בכיוון הנכון, ושבטוח נצליח לקיים אותו.

בהצלחה!

רציתי רק לומר שהצטרפתי והיה נהדרשמש בשמיים

אני בזמן רינה, פתחתי רק את השרשור הזה וכתבתי חלום ומטרה, ואז הבנתי שזה חלום על היחס לסביבה אז דייקתי את אותו חלום מול עצמי וזה ממש עשה לי טוב.

בגדול בחרתי להתמקד בנקודה של עין טובה, כתבתי קודם חלום של עין טובה לסובבים אותי ועכשיו כתבתי לי חלום כל כל יפה של עין טובה כלפי עצמי.

עוד נגיע להמשך השאלות שלך

קצת בהשראת השיעור של תמר ניזרי בכנס של תשובת הלבנה (ראיתי שהמלצת עליו בשרשור אחר...)

מהממת! איזה כיף שהצטרפת, ושהיה לך טובבארץ אהבתי
והשיעור של תמר ניזרי באמת מהמם. ממש השראה טובה לשמוע אותו לפני כתיבת חלום על עצמך.
מקפיצה את השרשור, היום אפשר לעשות השלמות, מי שרוצהבארץ אהבתי
בעז"ה בשבוע הבא נתחיל את המעגל השני - אני והסביבה 
התפילות שלידור רביעי

בניגון של פרחי לונדון

אדון השלום

מלך שהשלום שלו

ברכנו• בשלום

❤️בארץ אהבתי
איזה בחירות יפות
✡️✡️אור ל-י"ז אלול - מתחילים שבוע חדש!בארץ אהבתי

שבוע **אני והסביבה** (הבעל, הילדים, ההורים, האחים, החמות, השכנים, בעבודה וכו')

אז כמו בשבוע שעבר, השאלה הראשונה והכי משמעותית היא -

אני ממליצה לכתוב בזמן הווה, כאילו זה כבר קורה. לפעמים זה עוזר לחשוב על אנשים שמאוד מעריכים בנושא הזה, ולשים לב מה/המידות שלהם אני גם שואפת שיהיה אצלי.

בהצלחה רבה!

ואני מתייגת את כל מי שהגיבה עד עכשיובארץ אהבתי

זו הזדמנות להמשיך. אפילו רק לכתוב חלום בלי ההמשך יכול להיות מאוד משמעותי...

@שיפור@אמהלה@אוהבת את השבת@גוגי גוגי@להתחיל מהתחלה@תודה לה'.@המקורית@חיכיתי חיכיתי@מדברה כעדן.@אם מאושרת@שריקה@מקקה@לפניו ברננה!@חדקרן@אביול@norya@אצטון@דור רביעי@ממשיכה לחלום@חרות@מאוהבת בילדי@אבןישראל@חנוקה@שמש בשמיים

סליחה אם פספסתי מישהי, או אם תייגתי פעמיים מישהי...

מי שמעוניינת שאתייג אותה בכל יום בהודעה של ההנחיה, מוזמנת לבקש.

תודה על התיוג!!norya
תודה על התיוגאבןישראל
עוזר לי לא לשכוח
כותבת בהווה: בעז"ה באה יותר להוריםדור רביעי

ב"ה בסדר עם שאר ה"סביבה".

יש שכנה אחת שהיינו חברות אבל החלטתי שזה לא טוב לי. היא לא מכבדת גבולות. מתלבטת מה לעשות. כרגע היא ברוגז (?) איתי. דהיינו הפסיקה להטריד.

אם אפייס אותה היא שוב תציק. כי יש לה אופי שתלטני. האמת, היא פגעה בי, אבל מוחלת לה - ושתעזוב אותי בשקט.

היא הסתכסכה עם עוד 3 שכנות חוץ ממני.

אוףדור רביעי

אמא שלי שלחה לי הודעה שביאסה אותי, בדיוק עכשיו שאני מתכוננת לצאת אליהם. אני יודעת שהיא לא התכוונה ואני יודעת גם שאם אנסה לדבר איתה היא לא תבין. שניהם הזדקנו כל כך והגיע הזמן שיבינו אותם...

אבל

עצוב לי

למרות זאת

אני לא אבטל את הביקור

אני מאוזנת יודעת לדאוג לעצמי וללכת עם התחושות שלילג בעומר
בלי להשתגע ממחשבות מה חושבים עלי ובלי לנסות לדאוג יותר מדי לאחרים (ובסוף סתם יוצא גרוע כי זה לא מאוזן ואז אני לא בטוב וגם העזרה לא שקולה ומדוייקת ויכולה להזיק...)
✡️✡️אור ל-י"ח אלולבארץ אהבתי

ממשיכים בשבוע **אני והסביבה**

פה אפשר למקד יותר את המטרה למשהו שריאלי להגיע אליו בשנה הקרובה, ולא רק בחלום הרחוק.

ואפשר גם לבחור את המטרות שעליהן אני רוצה להתחיל לעבוד במעגל הזה (אם אתמול כתבתי בכל מיני כיוונים וזה לא באמת ריאלי לעבוד על הכל במקביל).

כדאי לנסות לכתוב בצורה כמה שיותר ממוקדת - משהו שיהיה אפשר לבחון ולראות האם הצלחתי להגיע אליו.

>>> למה זה חשוב לי?

וכאן לנסות לכתוב כמה שיותר. לא להסתפק בתשובה קצרה ופשוטה, אלא אחרי כל תשובה שעונים, לשאול 'למה עוד?' (או למה מה שכתבתי חשוב לי - לרדת לעומק הרצון, על התשובה שכתבתי לרדת עוד רובד ולשאול למה היא חשובה לי. למשל - חשוב לי לא לכעוס על הילדים. למה? כי חשוב לי לחנך אותם ברוגע. למה חשוב לי לחנך אותם ברוגע? כי חשוב לי שתהיה אווירה של אהבה ושמחה בבית. למה חשובה לי אווירת אהבה ושמחה בבית? וכו') עד שכבר באמת העמקנו את הרצון והקפנו אותו מכל הכיוונים.

בהצלחה!

מנסה לראות אם הצלחתי להבין את המשימהלג בעומר

מטרות

1. לדאוג לעצמי

2. להיות מאוזנת בבחירות שלי לאורך היום

3. ללכת עם הבפנים שלי

4. לא להיות מושפעת מדוגמאות שליליות שסףגתי בבית

למה זה חשוב לי?

אמשיך עוד מעט 

איזה מטרות חשובות!בארץ אהבתי

אני חושבת שבחרת מטרות מהממות וחשובות ממש.

אני במקומך הייתי מנסה למקד למשהו שאפשר יותר לבחון האם הוא התקיים או לא (מה שנקרא 'מדיד'), משהו שאת יכולה בערב להגיד לעצמך - 'היום הצלחתי במטרה'.

מה שיכול לעזור לך להפוך את זה ליותר 'מדיד', יהיה אם תנסי לדמיין איך ההבדל נראה במציאות.

אם מישהו צופה בך לאורך כל היום איך שאת היום, ובעוד שנה הוא יצפה בך לאורך כל היום אחרי שהצלחת להגיע למטרה הזו, מה הוא יראה אחרת?

כמובן את לא חייבת. גם להשאיר את המטרות ככה זה מעולה. אבל לפעמים המחשבה היותר מוחשית עוזרת למקד ולהביא לשינוי למעשה.

תודה רבה על התגובה המושגית אני אנסהלג בעומר
אני חושבת שעכשיו הבנתי
✡️✡️אור ל-י"ט אלולבארץ אהבתי

>>> היום נכתוב תפילה אישית עבור המטרות שלנו (על מטרה אחת שרוצים להתמקד בה, או על כל אחת מהמטרות).

התפילה יכולה להיות מסוגים שונים, תלוי במטרה ובמה שמתאים לנו:

(פירוט על הסוגים השונים פה - ✡️✡️אור ל-י"ב אלול - הריון ולידה )

בהצלחה!

* אני והסביבה...שמש בשמיים
תודה! טעות שלי... וכל הכבוד שאת עוקבת😊בארץ אהבתי
✡️✡️אור ל-כ' אלולבארץ אהבתי

ממשיכים בשבוע **אני והסביבה**

נבחר אחת מהמטרות שכתבנו בשלב הקודם (אפשר גם לעשות על כמה מטרות), ננסה לדמיין את הסיטואציה שאליה מתייחסת המטרה, ונענה על השאלה:

כדי לענות על השאלה הזו, אפשר לחשוב על פעמים שכן הצלחתי, אפילו חלקית, ולחשוב מה עזר לי אז. אפשר לחשוב על אנשים שאני רואה שמצליחים בזה ולנסות לחשוב מה עוזר להם (אפשר גם לשאול, אם שייך…).

בהצלחה!

אני מרגישה שהצלחתי לעזור לעצמיהמקורית

אז אענה

אני לא הולכת לסליחות כמובן

ואני הרבה שעות בעבודה

אז יצא לי לשמוע שיעורי תורה בזמן הזה

לקחתי על עצמי קצת יותר צניעות, חזרתי לחצאיות היותר צנועות בארון

קשה לחיות על התפר שבין לבין

השכבתי את הילדים עם סיפור, בנעימות.

כבר כמה ערבים שאני הרבה יותר מאופקת וסבלנית. עושה עבודה על עצמי ומתפללת על זה

זוכרת שאני זו שיש לה אחריות להיות המבוגר האחראי ולא להיסחף אחריהם. להוביל את הסיטואציה

ואז התפניתי היום לקניות לכבוד החג

הלך לאזור החרדי בעיר, רחוב שוקק חיים, אנשים בקניות.. זה הזכיר לי את התקופות שהייתי רווקה

איזו ערגה הייתה לי

כמה כיסופים

זכיתי לחוות התעוררות של הלב שככ התפללתי להרגיש אותה בתוך ים של עומס, קשיים ושגרה שוחקת

קניתי לילדים הפתעה מתוקה ליום ראש השנה שיתחילו את השנה ברגל ימין

וב"ה שימשיך ככה

איזה שיתוף מרגש! זה באמת קשה להרגיש אלולבארץ אהבתי

תוך כדי שגרה ועבודה.

מהמם שהצלחת למצוא את הדרך שלך לעשות שינויים, בכמה מישורים וכיוונים...

תודה ❤️המקורית

עוררת אותי לזה מאוד עם הכתיבה

יותר ממה שהייתי מצליחה להגיע לזה בעצמי

מצטרפת לתודהדור רביעי

שרשור מעורר למחשבות תשובה.

כל כך דרוש...

תודה שהשקעת❤❤

רוצה להודות לךnorya

לא הספקתי בשבועיים האחרונים באמת לשבת על זה, אבל היום ישבתי והשאלות וההכוונה שלך עזרו לי להגדיר מטרות לטווח רחוק עד סוף השנה (די הרבה מטרות...), ומטרות לטווח קרוב לחודש הקרוב פחות או יותר (בחרתי אחת לעצמי ואחת לסביבה).

לתפילה בחרתי משפט מתהילים וקראתי עליו קצת וזה מאוד ריגש אותי.

בע"ה מקווה שאצליח לעמוד במה שבחרתי, אבל העיקר, שאצליח להתקדם ולא לעצור.

תודה❤️

אני והסביבהדור רביעי

הקב"ה ראה בצערי ושלח לי שרשרת יפיפיה, במחיר מציאה, יד שניה, וינטאג. בזמנו חלמתי שתהיה לי כזו, אבל הן נדירות. חברה ראתה וזכרה שאני רוצה. ב"ה קניתי היא בדרך אלי

היתוש נרגע ליום.

וחזר לנקר.

אני לא רוצה לבזבז כסף אחרי שהבטחתי

"   "   "   "   "   "  "  "  "   "  "  "

הייתי רוצה לחשוב יותר על אלול ופחות על מה שאלבש בראש השנה

שמעתי היום שיעור של הרבנית ימימה

כלום לא עוזר

לפחות

שקודם

נחסוך

את

הכסף

אם

זה

שלי

זה

יחכה

לי

ואם

לא

אז

לא

אבל

זה

לא

באמת

נכנס

לי

לראש

אולי זה חלק מהבלגן שעובר עליך?סודית

קודם תלמדי על עצמך זכות

אחר כך תתרכזי בתודה לה'

וזה יעבור

אולי את עצובה כי אתם בבית? היצר הרע אוהב עצבות..

הפיתרון זה להתרכז בכל הטוב שה' מרעיף עלינו

זה הכאביםדור רביעי

אני מדפדפת דברים יפים באינטרנט כשכואב לי.

ב"ה לא חסר כלום ותודה לה' ששלח לי את ההפתעה היפה הזאת. תודה אבא היקר🙏

✡️✡️אור ל-כ"א אלולבארץ אהבתי

היום נסיים את שבוע **אני והסביבה** (את סוף השבוע נשאיר פנוי לדברים אחרים וחשובים, או להשלמות של מה שלא הספקנו…)

עד עכשיו כתבנו חלום, מתוכו הגדרנו מטרה/מטרות, הבנו למה זה חשוב לנו, חשבנו איך לחבר את הרצון לשנות לתפילה, וחשבנו על דברים שיכולים לעזור לנו בסיטואציות בהן הקושי מופיע.

>>> היום נקבל קבלה טובה שקשורה לנושא שבחרנו לברר, צעד קטן בכיוון המטרה.

מה שהכי חשוב זה שהקבלה תהיה משהו שלא מאיים עלינו, משהו שאפשר בקלות להתחייב אליו, זה יכול להיות משהו ממש קטן, וזה יכול להיות גם משהו חד פעמי ולא משהו שמתחייבים מכאן ולהבא.

העיקר זה להחליט על משהו שיעזור לנו להתקדם בכיוון הנכון, ושבטוח נצליח לקיים אותו.

בהצלחה!

בעז"ה ב"נ לפחות אקשר יותר להוריםדור רביעי

אם פיזית אני נופלת למיטה למיטה אחרי העבודה

בבוקר אפשר לנהל שיחות טובות

בלי נדר.

רושמת ביומן להתקשר, שלא יתמסמס לי

ביקורים - ה' ירחם עלי שארגיש טוב ואוכל לבוא שמחה לבקר, ככה אני לא רוצה להראות הם קוראים אותי כמו ספר פתוח

ליד זרים אפשר להעמיד פנים

אבל אבא שלי קולט בשניה מה קורה איתי אפילו בטלפון הוא מזהה ישר מה מצבי לפי הקול

אמא שלי יותר נוטה להעמיד פנים שהכל בסדר אבל גם אותה אני לא רוצה לצער

ב"ה. השיטה עובדת. איזה יופי.דור רביעי
אלופה! תרגישי טוב!❤️בארץ אהבתי
😘😘😘דור רביעי

מרגישה יותר טוב ב"ה.

מקווה שימשיך ככה❤❤

רשמתי לי ביומן גם השבוע

ההורים רוצים שאבוא לביקור ממש, מקווה להרגיש מעולה גם בשבילי גם בשבילם🙏

תודה על השרשור הזה

הוספת לי זכויות🍎🍯

✡️✡️כ"ד אלול - שבוע חדש! (אמנם מאוחר, אבל תקראו מחבארץ אהבתי

שבוע **אני והקב"ה** (מצוות, לימוד תורה, תפילה וכו')

אז גם הפעם, השאלה הראשונה והכי משמעותית היא -

אני ממליצה לכתוב בזמן הווה, כאילו זה כבר קורה. לפעמים זה עוזר לחשוב על אנשים שמאוד מעריכים בנושא הזה, ולשים לב מה/המידות שלהם אני גם שואפת שיהיה אצלי.

בהצלחה רבה!

ביטחוןדור רביעי
עבר עריכה על ידי דור רביעי בתאריך כ"ד באלול תשפ"ג 17:03

אני מרפה מכל הלחצים. אני סומכת לגמרי על הקב"ה, אין עוד מלבדו. במיוחד בנושא חתונת הבן השני, מאמינה שהקב"ה יספיק בידינו לתת לו באותה רחבות שנתנו לבכור.

אני מאמינה שהכאבים יחלפו ותמיד תהיה לי הרפואה המתאימה מידי רופא כל בשר ושאם אצטרך שליח הוא יהיה זמין לי.

אני מרפה מהדאגות, הטרדות, הלחצים שקשורים בתהליך הפינוי בינוי. כולל זה שצריכה למיין את כל הבית.     ...

סומכת על הקב"ה שיעזור שהכל יתנהל על הצד הטוב ביותר.

אני מאמינה. בוטחת. רגועה. הקב"ה דואג לכל צרכי. אני מרגישה את זה ולא רק מבינה את זה בשכל

✡️✡️אור ל-כ"ה אלולבארץ אהבתי

ממשיכים בשבוע **אני והקב"ה**

>>> למה זה חשוב לי?

וכאן לנסות לכתוב כמה שיותר. לא להסתפק בתשובה קצרה ופשוטה, אלא אחרי כל תשובה שעונים, לשאול 'למה עוד?' (או למה מה שכתבתי חשוב לי - לרדת לעומק הרצון, על התשובה שכתבתי לרדת עוד רובד ולשאול למה היא חשובה לי. למשל - חשוב לי לא לכעוס על הילדים. למה? כי חשוב לי לחנך אותם ברוגע. למה חשוב לי לחנך אותם ברוגע? כי חשוב לי שתהיה אווירה של אהבה ושמחה בבית. למה חשובה לי אווירת אהבה ושמחה בבית? וכו') עד שכבר באמת העמקנו את הרצון והקפנו אותו מכל הכיוונים.

תודה רבה!אם מאושרת
מטרה: ללכת לישון מוקדםסודית

זו מטרה מדידה.

והיא אומרת שאני מקבלת באהבה את מה שהקב"ה הספיק בידי לעשות, ולא מנסה למתוח את הכוחות מעבר ליכולת.

זה משתלשל לעוד מקומות שבהם מספיק זה מספיק... כי מה שהקב"ה נותן לי הכי טוב ומדויק בשבילי

✡️✡️אור ל-כ"ו אלולבארץ אהבתי

התפילה יכולה להיות מסוגים שונים, תלוי במטרה ובמה שמתאים לנו:

(פירוט על הסוגים השונים פה - ✡️✡️אור ל-י"ב אלול - הריון ולידה )

בהצלחה!

אנא ה' הושיעא נאסודית
✡️✡️אור ל-כ"ז אלולבארץ אהבתיאחרונה

בהצלחה!

אפשר לפרוק? בתקווה שלא יהיה אווטינגאנונימית בהו"ל

יש לי גיס דתל"ש, בזוגיות עם קונסרבטיבית.

אנחנו דוסים מתנחלים.

היא טבעונית.

הם פציפסטים.

עד כאן רקע.

הם עשו חנוכת בית אצלם, כיבדנו

מפה לשם בעלי התבקש להגיע בלי האקדח. כיבדנו

אני אחרי שיחה קשוחה עם בעלי על מצבנו, אחרי התברברות בדרך כי שלחו לנו כתובת לא ברורה+ פקקים של המרכז

אני כבר עייפה, רעבה ועצבנית, אבל בשעה טובה הגענו.

נכנסים לריח של מרק טוב, שבושל בבית. אני נזכרת שהוא אמר שהוא אוכל גם טרפות. מבינה שאני צריכה לוותר על המרק.

רואה פיצה קנויה, נרגעת, מגלה שהוא מחמם אותה בתנור.

מישהי דתייה מהמשפחה מביאה לביבות, אני בונה על זה, מגלה שגם אותם הוא מחמם.

מסתכלת מאיזו פיצרייה הפיצה, בודקת עליה בגוגל, כתוב שהיא כשרה ללא תעודה. מבינה שגם עליה אני נאלצת לוותר.

נזכרת באירוע חלבי שעשינו לא מזמן, כמה השקעתי שיהיה מכל סוג גם משהו טבעוני...

בעלי מרים טלפון לפיצריה ומבין שיש תעודה, עוצר את גיסי מלחמם את שאירות המגש של חומם. אוכלת משולש פיצה קרה, עם תוספות שאני ממש לא אוהבת. וזהו, כי אכלו מהמגש הזה גם כאלה שלא אכפת להם מכשרות...

וככה אני מסיימת את הערב עם אכזבה גדולה, עייפות, רעב, עצבים

אהה ושיעמום מנושאי שיחה לא מעניינים.

וואי חיבוקשירה_11

רצף אירועים ממש מרגיזים ועוד מלווים בהרגשה של חוסר התחשבות

חיבוק

מכירה את זה ככ. הרגשה מגעילה!Pandi99
ממש קשוחתהילנה
אני למדתי מראש לא להתבייש לשאול: מה יהיה לאכול? באיזה כשרות? מבחינתי זה הבייסיק של ההתארחות
לגמריאיזמרגד1

או לשאול, או להגיע מראש שבעים...

אבל זה אחד המבאסים גם להיות באירוע ולא לאכול וגם הקטע שלא מתחשבים...

דיברתי עם חמותיאנונימית בהו"ל

אמרה שהוא ידאג לנו.

היא גם הרשתה לעצמה לאכול משהו בטענה שזה טבעוני, אני לא חושבת שהיתה אוכלת אם היתה יודעת שהוא אוכל טרף

ציפיתי שכמישהו שגדל כדתי תיהיה התחשבותאנונימית בהו"ל

בסוף הוא יודע הכל

מבינה שציפיתי יותר מידי

איזה מתסכלללצוצקהלה

נשמע סופר קשוח, ובפרט שכשארחת כל כך טרחת והתחשבת..

אני בסיטואציות כאלו דואגת להביא איתי משהו- סלט/ פשטידה/ עוגה שאני אוהבת (אפילו קנוי...) ואז יודעת שבכל מצב יהיה לנו משהו לנשנש...

רעיון טוב להבא!אנונימית בהו"ל
למרות שהודעתי לבעלי שאני לא חושבת שאגיע לאירוע שלהם, ואם כן זה יהיה אחרי הרבה מחשבה
איזה מבאס!!שלומית.

האמת אני חושבת שצריך לדבר איתו ברחל בתל הקטנה. בסוף הוא גדל כדתי והוא מכיר את ההלכות. אז נראה לי בסיסי שאם הוא מארח את המשפחה הדתית שלו הוא יתחשב.

(אצלינו במשפחה גם יש דתל"ש שמארח ודואגים שהכל יהיה כשר... אולי ההבדל הוא שהוא דתל"ש כבר מעל 30 שנה ועבר מזמן את הקטע של לעשות דווקא.)

וזה בלי לדבר על הקטע של להתארח אצל זוג לא נשוי אבל זה כבר עניין שלכם...

קיצור, אני חושבת שאפשר לדבר איתו כאדם בוגר בתקוה להבנה

לא תארתי לעצמי שאדם כזה יהיה חסר מחשבהאנונימית בהו"ל

בסוף כשבעלי אמר לו שיש בעיה עם זה שהוא מחמם בתנור הוא נעצר, אבל זה היה מאוחר מידי.

אני לא חושבת שזה היה דווקא כמו פשוט חוסר מחשבה עלינו.

ולגבי זה שהם זוג לא נשוי- יש דברים מורכבים בין משפחות...

יש צפרדעים שבולעים

בואי, גם זה שהיא קונסרבטיבית זה לא מציאה, אפילו שהיא חמודה ממש

וזה שהיא מסיתה אותו שמאלה שמאלה שמאלה

מצב קשוח.

ומנסים לאזן, די למען כיבוד הורים/חמים

אז כנראה באמת פשוט להעלות למודעותשלומית.

ולתזכר אותו ....

ובאמת נשמע מצב מאתגר, בהצלחה!!

וואי...איזה לא נעיםיעל מהדרום

לק"י

למשפחה קרובה מן הראוי לדאוג.

זה גם לא מישהו בודד ששומר כשרות. מן הסתם שהיו לא מעט.

האמת שבסוף היה אירוע לא גדולאנונימית בהו"ל
אבל היינו חצי דתיים, מספיק חשוב להתאים משהו אלינו
לגמרי....יעל מהדרום

לק"י

לי יש אחות טבעונית, אז הכי הגיוני שאני אדאג לה לאוכל באירועים. לא חייבים שיהיה לה הכל, אבל שיהיה מה.

היא משפחה קרובה, לא איזה סבתא של הבת דודה מהצד השני.

מוכר מאוד!זמינה

ותחשבי שהייתי במצבים כאלו עם ילדים שצריך לומר להם לא לגעת בכלום

למדתי להאכיל את כולם לפני (קונה להם פיצות אז הם מאושרים)  ולשמוח ביחד המשפחתי

גם אצלינו נושאי שיחה זה קשוח ביותר בטח מאז הבלאגנים של הרפורמה ועוד יותר מאז המלחמה בעזה, אני מנסה למצוא נושאי שיחה לא נפיצים, להחמיא על מה שאפשר, לשתוק הרבה גם כששומעת דברים כואבים וללכת הביתה בידיעה שעשיתי מה שיכולתי.

משערת שגם לצד השני יש מה לומר עלינו כי כל אחד רגיש לדברים אחרים.

מציעה לפתוחהמקורית

ולבקש להתחשב או להגיע שבעים או להביא פיצה בעצמכם

אצלנו השיח במשפחה על הכשרות פתוח, לא אוכלים טרפות ב"ה אבל לא ברמה שלנו אז מדברים על מה כן ומה לא, כשברור לנו שזה שיח לגיטימי

אתם התחשבתם עם האקדח, לגיטימי שיתחשבו בדברים אחרים שחשובים לכם. לא רואה סיבה להשאיר את זה לא פתור ולצבור מרמורים

אצלנו אחרי תקופה קצת מתוחה בהתחלה פתחתי שיח ומאז עובר בטוב והכל בסדר

רק לי מוזר ממש הבקשה על האקדח???אונמר

מה נשמע עם אנשים.

בחיים לא הייתי מכבדת בקשה כזו. אני לא אגיד לך אפילו לבוא עם חולצה עם שרוול ולא גופיה.

על האקדח אתה בא עלי??

אני כן מצפה שיבואו בצניעות בסיסיתיעל מהדרום

לק"י

(חולצה עם שרוולים, לא מחשוף גדול, מכנסיים לא קצרים).

לא מבקשת אולי, אבל כן ברור לי שאמורים לכבד. למרות שמאנשים שמבקשים ממני לא לבוא עם אקדח, בהחלט אפשר לבקש לבוא עם לבוש מכבד. מבחינתם זה כנראה ממש דת, הפציפזם הזה (לא שאני מסכימה איתם כמובן. אבל יש מצבים שעדיף לכבד כדי לשמור על יחסים תקינים. בטח אם מדובר בביקור של פעם ב...).

טכנית לא הבנתי את הענין. מה המטרה שלה בבקשה הזו?אונמר
פציפיזם יכול להיות גם החשש מעצם הימצאות הנשקירושלמית במקור
כלומר חשש פרקטי של תאונה שעלולה לקרות,

אבל גם כוללת את הרתיעה מהנוכחות שלו במרחב האישי שלהם, רתיעה מכך שהוא חלק מחיי היומיום (במגוריהם כביכול אין סיבה לנשק), העובדה שהוא בתוך בית עם ילדים, והצורך להסביר להם. מבחינתם שהילד גם לא ילך לצבא... יש למשל הורים פציפיסטיים שמסרבים לחשוף את הילדים למשחקים עם אלימות וכיבוש, אפילו משחקי קופסה, אז הם לא ירצו מראה של הכלי הזה עצמו בבית.

(חושבת על הקבלה של אולי לבוא במעיל פרוות שועל לבית טבעוני)

(כמובן שאני אישית לא מזדהה, רק מסבירה את העמדה שיכולה להיות, ותמיד שווה שהפותחת זו שתסביר, או שתשאל את קרובי מהשפחה הפציפיסטיים אם אינה יודעת)

מהשאלה שלך, שווה לך לגגל פציפיזם. חנוכה שמח!

תודה. ווא קשה לכבד במציאות חיים שלנו.. מבינה אבל.אונמר
פציפזם זה עניין מצפוני. לא?יעל מהדרום

לק"י

לא נשמע לי שזה קשור לחשש מתקלות עם הנשק.

אלא לזה שהם נגד מלחמות (חיים בסרט. אבל שיהיה).

ככה הסבירה לי פציפיסטית בעבר. לא התווכחתיירושלמית במקור
חחח...נשמע לי כמו תירוץ שלהיעל מהדרוםאחרונה
אני מטאטאת ערימה ענקית של בלגן לכיוון הכניסה לביתתודה לה''
מכל הסלון והחדרים,

בעלי פותח את הדלת ומסמן לי להמשיך עם הטאטוא- קדימה, החוצה לחדר מדרגות🤣🤣🤣

מי זורמת על שרשור יציאות של הבעל (על משקל פניני ילדים)?

מציעה לך פיתרון לסוףתוהה לעצמי
חלוק מגבת שברור מאוד שהוא שלך וחיים ישתנו לנצח. אם תצליחי לגרום לבעלך לקנות לך מתנה חלוק מגבת מפנק במיוחד זה בכלל יתן לו מוטיבציה לשמור אותו רק שלך.
הסרת משקפיים- שואלת בשביל אחותיהשם גדולל

עם משקפים מהיסודי

מעוניינת לעשות לייזר להסרת משקפיים לאחר מספר לידות ומעוניינת גם בהמשך להביא עוד, אך מתלבטת אם לעשות בקרוב לייזר

רוצה לשמוע מחוות דעת של נשים בתקופת לידות שעשו לייזראיך הייתה להם החוויה? והאם המספר חזר?

תשמח לשמוע מקרים עדכניים, כרגע קיבלה המלצה לעשות אצל דוקטור לוינגר

עשיתי לפני ההריונותאחת כמוני

ילדתי שניים בינתיים ב"ה

הכל בסדר והמספר לא חזר ב"ה 

איזה סוג עשית?השם גדולל
איך הייתה ההחלמה שלו?השם גדולל
היא ממש חוששת לעשות אותו עם מספר ילדים בבית
מהניסיון שליואני שר

כמו הרבה דברים אחרים, זה עניין מאוד אישי.

אני עשיתי את הניתוח שנחשב קשה יותר (לא זוכרת עכשו את השם) ובגדול היתה לי החלמה קלה. מה זה אומר? שלא היו לי כאבים בכלל, אבל כן לקחתי בערך שבועיים וחצי חופש מהעבודה כי לא ראיתי טוב ולא רציתי לאמץ את העיניים (אני עובדת מול מחשב אז זה קריטי).

אחותי עשתה את אותו הניתוח כמה חודשים לפני - סבלה כמה ימים מכאבים מטורפים. ולדעתי חזרה לעבודה מהר יותר כי לא היתה לה גמישות כמו לי.

ככה שאני לא יודעת איך ניסיון של אחרים יכול להועיל פה... כי אין הבטחה מה יקרה.

מה שכן, כדאי להיערך ולבחור תקופה שבה יש יותר אפשרות לנוח, בטח כמה ימים, של חופש מהעבודה ועזרה בבית.

תודה רבההשם גדולל
ככהאחת כמוני

יומיים כאבים חזקים ממש בעיניים.

אח''כ ללא כאבים אבל ראיה מטושטשת שהלכה והתייצבה עם הזמן, כל הזמן היה שיפור.

חושבת שחודשיים-שלושה אחרי ראיתי 6/6 ב"ה.

אני עשיתימחכה להריון
היו לי שני ילדים שעשיתי.. היום אני עם ארבעה ולא חזר רואה מצוין ברוך השם
איזה סוג עשית?השם גדולל
מכירה מישהיניגון של הלב

שעשתה קצת אחרי לידה שלישית.

בערך שנתיים אחרי הלידה השישית (יותר משבע שנים אחרי הניתוח) חזר לה מספר של חצי בשתי העיניים, שלםני זה היה לה יותר מ4

מעניין למה זה חוזר.. מבאס לשמועהשם גדולל
אצלה עברו יותר שנים ממה שאמרו להניגון של הלב

וגם לא באמת חזר לה מספר גבוה, היא מסתדרת בקלות גם בלי משקפיים

עשיתי בתור רווקהשומשומ

אחרי 3 לידות ב"ה כל פיקס

רואה 6/6

איזה כיף, ב"ההשם גדולל
ליאיזמרגד1

היה מספר ממש גבוה, עשיתי לפני החתונה ומלכתחילה נשארה מידה נמוכה. אני חושבת שעלה לי עוד קצת אחרי, אבל אני עדיין לא משתמשת במשקפיים

מבחינת ההחלמה היה לי כמה ימים קשים. אני חושבת שאי אפשר לדעת מראש איך יהיה אז כדאי להיערך מראש לכמה ימים- שבוע של תפקוד נמוך יותר ועזרה בבית עם הילדים.

איזה מספר, אם אפשר לשאול...השם גדולל
היה לי מעל 10איזמרגד1

עכשיו יש 1-2.

אגב רואה ששאלת לגבי ניתוח נוסף, אני עשיתי בקייר לייזר והם מתחייבים שאם המידה עולה ומבחינה רפואית אפשר לעשות עוד ניתוח הם עושים ניתוח חוזר חינם...

מעולה,תודההשם גדולל
עשיתי וחזרכובע שמש

עשיתי לפני החתונה בגיל 19, אחרי לידה רביעית חזר לי למספר הקודם. 

באסותא טוענים שהמחקרים מראים שאין קשר ללידות (קשה לי להסכים איתם)

בכל מקרה עכשיו מחכה לפני שאעשה ניתוח נוסף.

חייבת לציין שלא מתחרטת. היה שווה להיות בלי משקפיים 11 שנה...

וואו, יש אפשרות לעשות ניתוח נוסף?השם גדולל
לי כחודשיים אחרי כל לידהואילו פינו

עלה המספר

במספר שלם..

אז חוששת מאוד לעשות לייזר ושיחזור לי...

והיה לך מספר משמעותי?השם גדולל
סתם מעניין לדעת.. ברור לי שאצל כל אחת זה שונה
לא עשיתי לייזרואילו פינו
התחתנתי עם 2.. עכשיו יש לי 5 אחרי 3 לידות..

שאלה נוספת: מה הטווח מחיריםהשם גדולל

למי שיש הסדר עם הקופ"ח? נכון לתקופה זו..

והאם אפשר לשלם בתשלומים? 

תלוי בסוג הניתוחואני שר

בביטוח שיש בקופת חולים

ובהסכם של קופת חולים עם המקום

הפער לאותו ניתוח באותו מקום בין השתתפות קופות חולים יכול להגיע לאלפי שקלים (מניסיון), אז צריך לברר ספציפית.

יודעת על גיסתיבשורות משמחות

שעשתה

המספר עלה לה ובמהלך הזמן גם הסתבך ונהיה קרע ברשתית

וואי איזה באסה ואיך היא עכשיו?השם גדולל
רפואה שלמה!
דוד שלי עשה ועלה לו אחרי 10 שנים בערךזוית חדשה
ובלי לידה מן הסתם 🙃
משהו שצריך לדעת- אחרי לייזר, סביב גיל 40+ יש צורךואילו פינואחרונה

במשקפי קריאה..

קצת מוקדם יותר מאנשים ללא משקפיים..

אולי הגיל קצת משתנה אבל ממה שהבנתי זה די מחייב שיהיה 

עקירת שן בינה - איך מרגישים אחרי?מחי
קבעתי מזמן לעקור שן בינה ביום חמישי, וגם קבעתי יום הולדת לבן שלי עם כמה חברים ביום ראשון, ולא שמתי לב שזה יוצא 3 ימים אחרי העקירה. אני לא רוצה לבטל, אבל חוששת מאוד... מישהי יכולה לשתף מניסיונה אם אחרי 3 ימים כבר אמורים לחזור לתפקוד? יש כאבים עדיין?
אחרי שלשה ימים זה עדיין לא קלEliana a

לוקח זמן להתאושש

תלוי אם שן היה תחתונה או עליונה

תחתונה זה יותר זמן להתאושש

אם זו עקירה רגילה ולא כירורגיתנשימה עמוקה
יום יומיים גג להתאושש.. לפחות כך היה אצלי ועקרתי את כולן. חלק היה יותר קשה והייתי צריכה משככי כאבים יום יומיים חלק היה קליל וכבר באותו יום הרגשתי יותר טוב.
מאד אינדיבידואלי.. איך את בדכ כשכואב לך?כורסא ירוקה

אני לרוב סבבה במחלות/כאבים, וגם אחרי העקירות (כירורגיות) תוך יום יומיים הייתי בסדר.

בעלי חולה הרבה יותר בקלות וכל כאב חמור יותר אצלו ולדעתי לקח לו שבוע פלוס אחרי עקירה כזאת.

אני עקרתי לא מזמןחנוקה

מאד הזהירו אותי אבל תכלס עבר בשלום.

עם משככי כאבים לא הרגשתי כלום.

הרופא אמר לי שזה נורא משתנה משן אחת לשניה, תלוי מה י ש מתחת לשורש. לפעמים עובר שם משהו חשוב.

בנוסף מה זכן משמעותי אולי זה שי שהרבה הגבלה באכילה, ולפעמים נוטלים אנטיביוטיקה שזה בעצמו מחליש.

זה ממש תלוי מיקום ומיומנות של רופא וכו'אמהלה

בעקירה אחת לקחתי משכך כאבים שחזרתי הביתה וממחרת לא הרגשתי כלום

בעיקרה אחרת, אצל אותו רופא, היו ביומיים הראשונים כאבים חזקים שהצריכו משככי כאבים ועוד כשבוע+ כאבים שהסתדרתי בלי משכך.

מאוד משתנה. תלוי איך השן יושבת בתוך הפהואילו פינו

תלוי איפה השן..

ממליצה להיערך עם מלא משככי כאבים, אוכל קר ורך..

אחרי 3 ימים בדרכ הרגשתי יותר טוב.. לבעלי השן הייתה באלכסון ולקח המון זמן לעקור אותה וההתאוששות הייתה ממש קשה.. 

תלוי מאוד באופי העקירהכבת שבעים

לי היתה עקירה ממש פשוטה, יצאתי מהעבודה, הלכתי לעקירה וחזרתי מיד לעבוד... לדעתי אפילו לא לקחתי שום משכך כאבים

וואי שרשור בול בשבילימאמינה-בטוב
תכף יש לי תור לעקירה שן תחתונה כירורגית, מקווה ממש שיהיה סביל
מנצלשתשמעונה
אשמח להמלצה על רופא מומחה או פרטי לעקירת שיני בינה (שגדלה לרוחב)
פרופסור שלמה קלדרון. מצויןאנונימית בהו"ל
איזה אזור?מאמינה-בטובאחרונה
שאלה- טלויזיה בבוקר לילדאובדת חצות

יש לי נטיה לשים להם טלויזיה בבוקר

עוזר לי להתארגנות

והם כבר מבקשים באופן קבוע

זה נורא? שעה בבוקר?

איך אתן מתארגנות בבוקר בלי זה?אובדת חצות
הם קוראים ספרים או משחקים במשהו אצליכורסא ירוקה
אבל אם באופן כללי אין לך בעיה עם טלוויזיה, ואין לך קושי להרים אותם משם כשצריך לצאת אז לכי על זה 
אני בד"כ מארגנת ומיד יוצאיםשלומית.

אין זמן ביניים שהם משועממים.

קמים, מתלבשים, יוצאים.

אם יש לי ארגונים מעבר, משתדלת לעשות לפני שהם קמים 

לנו אין מסכים אז זה לא אופציה והילדים לא מכיריםהמקורית

שום דבר אחר

קמים, מתארגנים, ויושבים לשחק או לקרוא נגיד

אוכלים משהו

ויוצאים

מבחינות מסוימות זה פחות טובחנוקה

זה משבש מאד את ההורמון הטבעי של היום/לילה (מלטונין)

מצד שני בוקר באמת זמן מאתגר.

בכנות זה ענין של הרגל

מבינה לגמרי שאחרי שהתרגלת לזה וגם הם, קשה להחזיר את הגלגל אחורנית.

מצד שני אני לא נותנת בכלל מסך לילדים.. אז אני לא הבן אדם לענות על זה (יש לי עוד קטנים, ומשתדלת להשאיר את זה כמה שאפשר מחוץ לתחום. יודעת שזה בלתי נמנע בסוף)

האמת ששעה זה הרבהמחי

במקרה חירום של ילדון צורח ואני באיחור כן אתן לו לראות איזה סרטון של שיר בפלאפון ל5 דקות, אבל זה לא חלק מסדר בוקר שלנו. ראה?

אם בעלי בבית, עושים תורנות מי מתארגן ומי שומר על הילדים. אם הוא לא, אז מתמרנים... מנסה לנצל רגע שהם משחקים יפה לרוץ להתלבש, או שמה להם צלחת עם אוכל ורצה. לומדים להתארגן בצ'יק.

פעם הייתי קמה לפניהם ומעירה אותם כשכבר הייתי מוכנה לגמרי. היום הם משכימים קום לפניי אז זה לא עובד.

שעה זה הרבה...מתואמת

(בשעה אפשר להספיק גם להעיר, גם להלביש, גם להתארגן וגם לשלוח כבר למוסדות...)

אנחנו מפעילים לפעמים סרטונים בטלפון לילדונת, אבל היא היחידה שאנחנו עושים לה את זה, כי היא מאתגרת מאוד-מאוד בהתארגנות בבוקר (על הרצף האוטיסטי) ואנחנו מחפשים כל דרך להקל. בכל אופן, מדובר בלא יותר מרבע שעה, שתוך כדי אנחנו מנסים לארגן אותה.

לשאר הילדים אנחנו מפעילים לפעמים שירים כדי לעורר אותם. לעתים רחוקות מי שכבר מאורגן זוכה לצפות בסרטון, אבל זה לא בשגרה.

(אני לא כזו אלופה בהישמרות ממסכים... לצערי הילדים שלי רואים יותר מדי מסכים במהלך היום. אבל איפה שאפשר משתדלת להמעיט...)

מה את חושבת על זה?המקורית
אני גם חושבת ששעה זה הרבה במיוחד בבוקראנונימיות

זה לא ממש בריא לפתוח את הבוקר עם כל כך הרבה גירויים..

אני אודה ששנה שעברה הייתי עם היפראמזיס ובעל במילואים ונפלתי גם למלכודת של מסכים בבוקר.

וזה מאוד נח וקשה להפסיק

אבל ברגע שהחלטתי עם עצמי שדי בכל מחיר אז מאוד מהר הן התרגלו שאין.

היום הן פשוט מתארגנות (קצת יותר בנחת) ומשחקות.

בהתחלה הן היו מבקשות והיום הן כבר לא מבקשות יודעות שזו לא אופציה.

בעיקרוןהשם גדולל

אצלי יש "תחנות"

נטילת ידיים

להתלבש, לא יוצאים מחדר עד שמתלבשים אלא אם כן צריכים להתפנות..

שטיפת פנים וצחצוח שיניים

קרם פנים וסידור שיער.. מי שרוצה מקבל נשנוש בוקר או כריך.. מי שלא יש דפים ועפרונות ציבעוניים בשולחן (כמות קטנה) עד שהם יוצאים..

האמת שלא הבנצי מתי יש זמן 😅בוקר אוראחרונה
קמים מתארגנים יוצאים.. בדרך כלל הפוך, אין לנו זמן מיותר בבןקר
תחושה של לא רצויים....ללכת?מולהבולה

חמי וחמותי עושים מחר מסיבת חנוכה בבית והם גרים מאוד רחוק

אנחנו בכללי לא נוסעים לשם הרבה כי קשוח לנסוע עם כל הילדים

ממש רציתי שיסייעו לשבת כי זה הכי נוח אבל לא הסתדר כי אח אחד לא יכול להגיע וחשוב להם

שיבוא

הקטע הוא שעלינו מקשים

אם אנחנו מגיעים למסיבה זה אחרי הדלקת נרות ונגיע רק באזור 8 וחצי בערב.כלמשנה אנחנו מגיעים שכולם בקינוח!!!

אז אמרתי לחמותי שבוע שעבר שממש קשה לנו להגיע אז היא הציעה שנישאר לישון

בעלי כל חייו בתפקיד הילד המרצה של הבית. והם מנצלים את זה!!!! לו היא אמרה שקשה לה שנישן אצלה כי גם האח השני נישאר לישון..

אני תוהה לעצמי למה אנחנו אף פעם לא בעדיפות אצלה? לא מעניין אותה שאולי פשוט נחליט לא לבוא?

זה כך גם בפורים תמיד כי לא רוצה שנישאר לישון והפסקנו ללכת והיא די מרוצה , לא מתלוננת על כך.

אגב גם בשבת שבע ברכות של גיסי היא אמרה לי שובל שלא אמרה לבת שלה להישאר לישון על. (הבת גרה רבע שעה מהאולם שאכלנו בו)

מי שזוכרת היא לא הסכימה שנישן כולנו אצלה עם הילדים וגם לבת שלה יש ילדים!!! אז למה דוקא אנחנו לא????

אני כרגע תוהה האם ללכת בכללי קשוח לי ממש הנסיעה ועוד בפקקים של חנוכה עם תינוק וילדים קטנים

ועוד ביקשו שלא נבוא בידיים ריקות, זה מצחיק אותי להביא אוכל לסוף האוכל.... העיקר לומר שהבאנו

לי באופן אישי בא לא להגיע ולא לענות אם יתקשרו...למה אנחנו צריכים תמיד להגיע במסירות ייראה שלא אכפת להם בכלל

הכל זו תחושה שלי.... בעלי כמובן חושב אחרת כי הוא אוהב לרצות אתם

זה נשמע כמו סוגיה מול ההוריםכורסא ירוקה

אבל באמת זו סוגיה ביניכם.

אם תלכו את תרגישי רע ושמתייחסים אלייך לא יפה וזה טינה שכבר נצברה ותיצבר עוד.

אם לא תלכו אז בעלך יהיה זה שיצבור טינה.

אם תעשו פעם ככה פעם ככה מתוך שמחה - זה יכול להיות פתרון, אבל אם זה יבוא מתוך מרמור ותסכול ותחושת אין ברירה - בסוף שניכם תרגישו רע.

לדעתי כדאי לכם ללכת ליעוץ זוגי ממוקד על זה, גם כי זה פער שמתרחב ביניכם ביחס למצב, וגם אם יש דפוס של ריצוי שפוגע בזוגיות אז חשוב להאיר את זה ולראות מה ניתן לעשות.

תאמת שלא הייתי באהמקקה
אולי שבעלך ייסע רק עם הגדולים אם זה חשוב לו
למה בעצם להגיע?באתי מפעם

הם ישמחו אם תבואו?

אתם תשמחו להגיע?

זה נשמע שגם אתם וגם הם לא ממש שמחים להיפגש, אז למה לטרוח? 

וואי ממש לא הייתי באה ואת עוד יולדת!Doughnut
לנסוע רחוק עם תינוק קטן, ולטרוח להכין אוכל שלא ברור מתי יאכלו- אין מצב שהייתי מוכנה. מודיעה שלא באה עם התינוק ואם חשוב לו הוא יכול לנסוע עם חלק מהגדולים יותר אולי.
לא נוסעתהמקורית

מרחק, תינוק, להגיע מאוחר ועוד עם משהו שצריך להביא.. מה ההנאה פה בדיוק?

לא יודעת, אם לא זורם אז לא בעיניי

שבעלך ייסע לבד עם הילדים 

האמתחנוקה

היה לי בעבר מצב כזה מול חמותי

לא אפליה אלא שהיא לא היתה מבינה את הקושי שלנו בלהגיע

הם גרים בחור

היינו בלי רכב

יכלה להתקשר במוצש אנחנו מתישבים למלווה מלכה אולי תגיעו? כאילו הם גרים בפינת הרחוב... ולא נעים לסרב

ואנחנו נחפזים לצאת מטרטרים ומגיעים כשמפנים את השולחן.

עברנו הרבה מים בנהר סביב זה.

בסוף הבנתי- שזה לא טוב לאף אחד.

אני לא באה כשאין בצד השני מי שמעריך את המאמץ להגיע.

להורים שלי אין מצב שלא נבוא, כי תמיד נקבל יחס טוב, יכול להיות שיש להם פחות יכולות/תנאים לאירוח, אבל אנחנו מרגישים רצויים.

אצל חמותי לפעמים החויה היא קצת מנותקת. כאילו מזמינה מלא אבל לא מדברת איתי.

גיסה אחרת אמרה לי בגילוי לב שמרגישה שבעצם היא מזמינה אותנו כדי לראות את הנכדים אבל לא רוצה להיות מחויבת לבייביסיטר.

מאז ששחררנו, וזה היה עבודה משותפת שלי ולש בעלי- אנחנו באים רק כשזה בכיף לנו.

כן זה מאמץ, אבל אנחנו באים ממקום של רצון.

הבנו את החשיבות לש זה בשבילנו ועושים צה שטוב לנו.

מה אגיד לך, עשה פלאים למערכת.

קודם כל היום היא מזמינה הרבה יורת בנעימות )מסיבת חנוכה ביום שלישי, נשמח שתבואו. זה היום שמתאים ךי ואני מבינה שיכול להיוץ זה לא יתאים לכולם( לעומת פעם שגיסה מאושפזת היא חשבה שצריכה לחתום שיוצאת ערב!!! כי איך מפספסים כזה אירוע.

וכאמור גרים בחור אף פעם לא הצעה להקפצה אפילו לצומת קרובה או משהו...

היום יש הערכה ואוירה יותר טובה כשמגיעים

ובעיקר אנחנו לא מרגישים מחוקים.

והיום רואה הרבה יותר את הטוב שבה.

היא שומרת לי על הילדים אחרי לידה

היא סבתא טובה.

נכון אני אפפעם לא אהיה ידידת נפש שלה כנראה, אבל לצאת מהמקןם המרצה עה ממש טוב.

אגב אצלינו זה כן קשור אליה כי כל הכלות עברו את התהליך הזה )אין לה בנות( כל אחת בקצב שלה...

למה אתם מגיעים מאוחר ככ כשכולם מגיעים מוקדם?חילזון 123

זה באמת מאמץ מיותר להגיע רק לקינוח כשזה נסיעה רחוקה ככ

יותר הגיוני לצאת מוקדם, או להגיד מראש שלא מסתדר לכם ולחסוך את הטירחה

בגלל הדלקת הנרות. הם בטח רוצים להיות חצי שעהאמהלה

עם הנרות לפני שיוצאים מהבית. ואם הם מדליקים בצאת הכוכבים+נסיעה למקום רחוק זה הגיוני מאד.

@מולהבולה היקרה

כשלנו קרה שהגענו לסעודת פורים של המשפחה לקינוח, או יותר מדויק לזימון.... אחרי 3 וחצי שעות נסיעה בפקקים

וכל זה כי היו צריכים להתחיל מוקדם כי לירושלמים יש קריאת מגילה וצריכים לחזור בזמן הביתה

ודווקא לנו שזה היה מצוה לאכול סעודה לא חיכו.

אז הודעתי לבעלי שבזה נגמר הסיפור

והתחלנו לחגוג פורים בבית.

אותו דבר בחנוכה ובכל זמן אחר

יש שלב שזה כבר נהיה לא הגיוני לסחוב את כל המשפחה, במיוחד כשאת אחרי לידה.

ובמיוחד בחנוכה שהכל כ"כ פקוק ויש הדלקה

ממש לא הייתי נוסעת

הייתי מבקשת שינסו לעשות במקום קרוב יותר או מזמינה אלי את כולם

או שפשוט הייתי מתארגנת על מסיבה חילופית לילדים בבית.

חנוכה שמח ושיהיה לכם רק טוב

נכון..או לעשות מפגשים בצהרים ..לפני ההדלקהבורות המים
או בזאת חנוכה שאין הדלקה

או אופציה אחרתהמקורית

להדליק כשחוזרים

לכתחילה זה בצאת כוכבים, אבל לא אסור להדליק אחרי.

אישית אנחנו נוסעים להדלקה אחת אצל ההורים שלי כל חנוכה ויוצאים מוקדם. בעלי מדליק אצלנו בבית שחוזרים. לא לכתחילה,אבל זה בהחלט יגרום לנו לפספס אם לא נצא מוקדם וחשוב לנו לפגוש אותם. אפשר להתגמש כשצריך 

נכון. ואפשר גם להשתתף בהדלקה של המארחיםיעל מהדרום

לק"י

להשתתף בכסף או שהם מוותרים.

או להביא חנוכיה ולהדליק שם גם (אם זה אפשרי מבחינת המנהגים. לא יודעת).

אנחנו פחות מתנהלים ככהבורות המים

זה בכללי גישה לתורה..

נכון לפעמים נבחר את מה 'שמותר'..אבל ראוי שלא

אבל מבחינתנו זה שייך רק למצבי אין ברירה קצת ...ולא לכל מצב

בחנוכה או שננסה לקבוע דברים לבוקר-צהרים

ואז יאפשר להפגש לפני ההדלקה

או אחרי אם זה לא רחוק

ואם לא אז בזאת חנוכה שזה בלי הדלקה

ואם לא אז לא

אז נבוא לבקר בלי קשר

הרבה אנשים עובדים בחנוכהיעל מהדרום

לק"י

ולכן להפגש בבוקר פחות רלוונטי.

זה גם משהו שצריך לחשוב עליו.

במקרים מסויימים אולי אפשר לקחת את החנוכיה ולהדליק בבית של המארחים (כתבתי "מקרים מסויימים", כי אני לא בקיאה בהלכות של כל עמ"י).

זכותכם כמובןהמקורית

אבל זו בהחלט אופציה בעיניי ואין שום בעיה של גישה לתורה לפי הרב ששאלתי בכל אופן

מה ראוי ומה לא הוא אינדיבידואלי לכל סיטואציה בפני עצמה ואם יש מורכבות כזו או אחרת זה יכול להיות ראוי למהדרין

בסדר אבל אם המפגש בחמש נניחחילזון 123

אז יוצאים ככה שיגיעו בערך בחמש ומדליקים בבית כשחוזרים.

ואם אין מצב לא להדליק בבית, אז מראש מודיעים שלא נגיע... לא רואה איפה החוסר התחשבות פה...

אם כבר, אז הם אלו שלא מוכנים להתגמש ולא מתחשבים. אולי יש דברים קודמים שמעכירים את האוירה וכו'. אבל ככה סתם רק המקרה הזה, לא בטוחה איפה החוסר התחשבות פה.

אגב גם במקרה שלכם של פורים

לא יודעת, נניח יש 3-4 משפחות שמחכות למשפחה אחת שנתקעה בפקקים. מה הציפיה? שלא יאכלו שעתיים שלוש וישבו סתם ויחכו עם כל הילדים?

אני הייתי מתקשרת מהדרך ואומרת אל תחכו לנו, תשמרו לנו אוכל.

ואם זה כזה טירחה באמת להבא זכותכם להחליט שיותר נח לחגוג בבית ולא להטרטר בחג בפקקים, האמת לגיטימי.

יש אנשים שנוהגים שאי אפשר.ניגון של הלב

אצלנו במשפחה (כולל המורחבת מאוד) הרוב מקפידים להדליק בזמן, והפתרונות של להדליק מאוחר/מוקדם בבית המארחים תקפים רק במקרי קיצון, לא סתם ככה כי אנחנו רוצים לקבוע מפגש משפחתי בהדלקת נרות. אז מתחשבים בכולם, כולל אלו שגרים רחוק, בין אם בשעה או במיקום (זאת אומרת אם בחרנו מיקום שלמישהו יקח שעתיים נסיעה, נתחשב בו בקביעת השעה, ולא במי שגר במרחק הליכה). וכן, יש לי דודים שאומרים שלא יודעים אם יגיעו מראש או לא, כי הם גרים רחוק וקשה להם להתנייד. אבל חד משמעית לדעתי, אם אתה יודע למשפחה מסוימת יש מגבלות קבועות (הם כל שנה מגיעים באותה שעה, לא שהיה בלת"ם) צריך למצוא פיתרון כלשהוא, וגם שאר המשפחה צריכה להתחשב. כמו שאם יש משפחה אחת שאוכלת מהדרין כשכל השאר לא, לא באופן קבוע כל מפגש לא יהיה להם מה לאכול, צריך למצוא פיתרון ביניים 
אולי לאחר קצת את המפגש ואז הם יגיעו יותר באמצע, אולי לעשות במקום קרוב יותר, ברור שגם הם יצטרכו להתגמש, אבל לפעמים יש דברים שלנו אין איך לשנות

לא הכרתי מנהג כזהיעל מהדרום
לק"י

אס אם זה המצב, באמת כדאי למצוא פתרון. גם אם לא כל שנה, אז פעם בשנתיים לפחות.

באופן כללי, הלכתית יש זמן להדלקת נרותניגון של הלב

ואפשר להדליק בזמנים אחרים כשיש צורך. אני מכירה הרבה אנשים (דרך אגב, לרוב זה בא בעוד תחומים בחיים, העניין הזה של מה אתה מגדיר צורך שניתן להקל בו) שלא מקלים בזה אלא אם ממש אין להם ברירה, ומפגש משפחתי לא תמיד נכנס לקטגוריה הזאת. אני מדברת על אנשים שגם הופכים עולמות בשביל להדליק נרות בזמן ומשנים תוכניות שלמות בשביל זה, שנה שעברה התארחנו בשבת חנוכה ונשארנו לישון במוצ"ש למרות שזה פחות נוח לנו, בשביל להדליק נרות בזמן ולא באיחור של כמה שעות

אבל להדליק יחד עם המארחים?יעל מהדרוםאחרונה

לק"י

לא נתקלתי בבעיה בנוגע לזה.

זכור לי שאפשר להשתתף בתשלום בשמן/ נרות.

לא כל כך הבנתי למה אתם חייבים להגיע בסוף האוכלקופצת רגע
כל שנה? 
הסתכלות אחרתזווית אחרת

תמיד מעניין אותי לקרוא איך כלות מתיחסות שונה לחמה ולאמא.ולפעמים הסיטואציות זהות..

1.לגבי ההגעה המאוחרת שלכם- זו החלטה שלכם.אפשר להדליק אצל הסבא והסבתא ואחר כך בבית.אי אפשר גם לרצות להדליק בבית לחכות חצי שעה ואחר כך להתלונן שמגיעים לקינוח.הם גרים רחוק.מה לעשות?

2.ביקשו לא להגיע ביידים ריקות- מבינה שיש הרבה אנשים.טרחה גדולה והרבה עבודה וטרחה לפני ואחרי להורים, מקובל שכל אחד מביא משו.אפשר לקנות.לא ביקשו רק מכם.

3.שינה- כאשר מארחים עם הרבה אנשים, המארחים בעיקר אם הם יחסית מבוגרים, זקוקים קצת לשקט.לינה של משפחה עם ילדים מקשה מאוד- מצעים, ארוחת בוקר, רעש.ממש לא פשוט. את אומרת שבכל אופן הציעה לך לישון, למרות הקושי- אז על מה את מתלוננת? שלבעלך אמרה שקשה? כי עם הבן שלה היא מרשה לעצמה להגיד שקשה.ובשבילך היא מתאמצת.האמת? ראוי להערכה גדולה מצידה.הכי קשוח להורים שילדים קטנים נשארים לישון אחרי ערב מורכב, בטח כמו פורים.

3.אין לה בעיה שהבת תישן? זה מעצבן אותך....כן, מה לעשות, בת זה משהו אחר מכלה.הבת גדלה בבית .מניחה שאמא לא מרגישה בנח שיש בלאגן  כאשר הכלה בבית ומרגישה נח עם הבת.טבעי.

4.ביביסיטר- הסבתא לא אמורה להיות ביביסיטר.היא אמורה להינות מהנכדים.

5.המפגש הוא לאו דווקא שהסבא והסבתא יראו אותך- זה מפגש גם שבני דודים נפגשים, אחים נפגשים.יש לזה ערך חשוב.

6.בעלך לא רוצה לרצות אותם. בעלך אוהב את המשפחה שלו ורוצה להיות במחיצתם.

סליחה אם כתבתי קצת קשה.מאוד מעצבן לראות את העין הרעה שיש לכלות על החמיות ואת התמיכה שהן מקבלות על זה מבנות הפורום.

איך אנשים עם המון לחץ בעבודה רזים ואני לא?אובדת חצות

כשיש עליי סטרס או עומס או תחושת רחמים עצמיים על עומס, אני אוכלת לא מסודר, הרבה ומשמין כדי לפצות.

אכילה רגשית. אבל - איך יש מנהלות רזות, רכזות רזות, והרבה נשים במשרות בכירות שעדיין רזות? הרי עליהן מן הסתם יש יותר לחץ ועומס ואחריות- להן בטח יש פחות זמן להתמיד באוכל בריא או פילאטיס, אז איך זה הגיוני?

לפעמים זה גניםואני שר

לפעמים אוכלות פחות מהלחץ

לפעמים מנוהלות מספיק כדי שלמור על בריאות גם בעומס

מבינה את התסכול

אבל לא יודעת איך זה עוזר לך

עזבי את זה ותתרכזי במה נכון וטוב ואפשרי לך

אני כמוך124816
אבל רואה סביבי גם נשים שהטבע שלהן שונה ודוקא כשהן עמוסות ולחוצות הן לא מוצאות זמן לאכול/ אין להן תאבון וכדו'... גם שם זה לא אידיאלי וגם אם לא גורם להשמנה יכול לגרום לבעיות אחרות...

ומאמינה שיש גם את הבודדות שיכולות גם לעמוד בעומס וגם להתמיד באוכל בריא והתעמלות, אבל אותן אני פחות רואה סביבי...

לאנשיםoo

במשרות בכירות לרוב יהיה תכונות אישיות גבוהות

מה שעזר להם להגיע למשרה

וזה גם מה שעוזר להם לתזונה נכונה ומשקל תקין

מודעות תכנון ושליטה עצמית

בנוסף אם לומדים ניהול זמן ואנרגיה נכונים

אפשר להספיק בחיים גם קריירה וגם אורח חיים בריא (וגם עוד דברים)

איך לומדים את זה?..שוקולד פרה
ע"יoo

1. הגדרת מטרות

2. תכנון זמן/ כוח ריאלי לכל מטרה

3.תיעדוף משימות לפי רמת החשיבות

4. שיבוץ המשימות באופן יומי/ שבועי/ חודשי וכו

5. להשאיר מקום בלו"ז לבלתמים והפסקות

6. לעשות בקרה תקופתית על עלות תועלת של ביצוע המשימות לעומת הזמן והאנרגיה שהן לקחו

במידת הצורך לחזור שוב על הסעיפים מחדש

הבעיה שלישוקולד פרה

שאני לא מחשבת נכון זמנים

כמו באג כזה חח

ובכלל אני לא זריזה

חחח שאלת חייאפרסקה
עם כמות הזמן שאני מבלה בעבודה בלהתרוצץ ממקום למקום, הייתי צריכה להיות כבר מקל 😂
לפעמים זה הנס קפההשם גדולל

שסוגר את התאבון..

תכנון זמן נכוןהמקורית
כשאת מפנה זמן לעצמך, יהיה לך זמן. זה מגיע גם עם תחושה שאת חשובה וראויה ודברים אחרים פחות חשובים יחכו או יעברו למיקור חוץ

וגם - יש אנשים שעומס ועשייה עושה להם טוב וממקד אותם, יש אנשים שפחות. השאלה היא איפה את נמצאת בסקאלה.

זה לא קשור בכללניגון של הלבאחרונה

כשלך יש עומס את אוכלת לא מסודר. לא לכל הנשים זה ככה. כשלי יש עומס אני בקושי אוכלת, יכולה לעבור גם ימים שלמים בלי אוכל או עם ארוחה אחת ביום. זה משתנה בין כל אדם, ולכן זה שהן במשרה בכירה או שיש להן הרבה עומס לא משפיע על הרצון שלהן.

גם זה שהן במשרה בכירה לא אומר שהן עמוסות יותר. יכול להיות שכמו שכתבו פה הן יודעות לתכנן זמנים נכון, או שלהן יש פחות דברים בחיים האישיים שמעמיסים עליהן או שיש להן יותר עזרה
וזה גם אופי של אנשים כמה הם מרגישים עומס וסטרס או שהם נהנים ופורחים מזה

אירוע ברית במשפחה ממש קטנהאנונימית בהו"ל

יש לנו משהו כמו 15-20 מוזמנים

מצד אחד ממש הייתי רוצה לחגוג, לשמוח על הנס המדהים הזה

ומצד שני חושבת איפה לעשות וכמה להשקיע כי קייטרינג לא יעשה מספר כל כך מצומצם של מנות וגם לשכור אולם זה לא זול.

לצערי אין לנו עזרה של משפחה. אני ובעלי והקב"ה, אז צריכים לחשוב קצת מראש מה עושים ואיך.

לעשות ברית בבית זה פחות אופציה כי אחר כך נשאר לנו כל הבאלגן לסדר וגם אין לנו חצר וכאלה.

כל כך הייתי רוצה גם להביא צלם ולעשות קיר בלונים וכו אבל מרגישה שזה יהיה בזבוז...

אשמח לכל דעה או רעיון

קלאסי למסעדה. וזה גם הכי כיףירושלמית במקור
ובחדר פרטי שם תוכלו לקשט קיר כרצונכםירושלמית במקור
מה עם לסגור מקום בבית קפה או מסעדה?ואני שר

מניחה שהם לא יגבילו למינימום אנשים גדול מדי...

וצלם וקיר בלונים וכו'- לדעתי זאת החלטה שלכם אם ההוצאה שווה את זה. אחרים לא יכולים להגיד לך מה בזבוז כי זה שאלה של מה חשוב לך ומה ישמח אותך...

אנחנו עשינו במסעדה לכמות של 20 איששושנושי

יצא לנו יותר זול מלקחת אולם וקייטרינג (מינימום הזמנה של 60 מנות שחלקם הלכו לפח)

צילומים - אם יש לאחד המשתתפים אייפון התמונות ממש איכותיות, לנו זה הספיק.

אפשר לשאול איזו מסעדה?אנונימית בהו"ל

לא מוצאת מקום באיזור...

ובאיזו שעה עשיתם? ערב/בוקר?

רודריגז בהר חוצבים ירושליםשושנושי

אנחנו עשינו אירוע צהריים

כזה משעה 14 עד 16-17 בערך

יותר זול לעשות בצהריים מבערב

כמה עולה דבר כזה? סתם מעניין אותיתודה לה''
ברית שהיתה לנו בגודל כזה בערך הזמנו מהולי ביייגל כמה מגשי אירוח עלה 2000 בערך לדעתי 
יצא לנו באזור ה 4שושנושי

לא זוכרת כמה בדיוק

עלה לנו 150 למנה אם לא טועה + טיפ + בקבוק יין שווה..

הייתה ארוחה בשרית עם מנה ראשונה עיקרית והרבה מאוד תוספות וקינוח. חלק מהדברים ארזו לנו הביתה.

היינו 25 איש, בפועל הגיעו קרוב ל 30 ובעל המקום אמר שאכלנו ממש קצת ולכן לא מחייב על התוספת

אחות של בעלי רצתה לעשות שם כמה חודשים אחרינו והמחיר היה קצת גבוה יותר,

בגלל ענייני כשרות עשתה בסוף באנטריקוט (אנטירוקט עדהח רודריגז רובין)

אה לא זול...תודה לה''
יותר זול מלקחת אולם קייטרינגשושנושי

וחצי מהמנות הלכו לפח כי אין לנו צורך בכמות כזאת..

ילדת כבר או שאת במחשבות מראש?איכה
אם עוד לא ילדת, אפשר להזמין עיצובי בלונים וכל מיני דברים כאלו משיין ואליאקספרס.

זה זול ומרשים.

ואז לשלם קצת כסף למישהי שתנפח את על הבלונים ותתלה.

למשל -איכה

סט 109 יחידות שרשרת בלוני קונפטי כחול וזהב ו-2 יחידות אביזרי בלונים, ערכת קשת בלונים דקורטיבית מושלמת ליום הולדת, חתונה, מסיבת מקלחת תינוק, קיר רקע, ציוד לקישוט מסיבת חג משפחתית.

!בוא לבדוק אותם  SHEIN.com, - גיליתי מוצרים מדהימים ב

סט 109 יחידות שרשרת בלוני קונפטי כחול וזהב ו-2 יחידות אביזרי בלונים, ערכת קשת בלונים דקורטיבית מושלמת ליום הולדת, חתונה, מסיבת מקלחת תינוק, קיר רקע, ציוד לקישוט מסיבת חג משפחתית.

איך אני אוהבת את הדברים האלו 😍איכה

1 סט, מכתבים לתינוק קופסת נייר שקופה, קופסת בלונים לקישוט יום הולדת שמח, קישוט מקלחת לתינוק שנה אחת מסיבת יום הולדת 1 מסיבת יום הולדת (לא כולל בלונים) מתנות קישוטי מקלחת לתינוקות

!בוא לבדוק אותם  SHEIN.com, - גיליתי מוצרים מדהימים ב

1 סט, מכתבים לתינוק קופסת נייר שקופה, קופסת בלונים לקישוט יום הולדת שמח, קישוט מקלחת לתינוק שנה אחת מסיבת יום הולדת 1 מסיבת יום הולדת (לא כולל בלונים) מתנות קישוטי מקלחת לתינוקות

אם רלוונטי תגידי לי ואחפש לך עוד

אפשר גם להזמין טייק אווי ממסעדה לאולםאחת כמוני
רק לקחת בחשבון כלים, עריכה ומילצור
לפעמים יש נשיםבאתי מפעם

שמכינות מארזים (חלבי) מאוד יפים של סלטים, פשטידות, סנדוויצ'ים, מוקרם, קינוחים...

אם חלבי זה יתאים, תכתבי אזור אולי נוכל לעזור לך לאתר משהי. 

יש כמה אופצייתתהילה 3>

או לעשות במסעדה שיש בה אופציה

או להזמין מגשי אירוח שיש בהרבה קייטרינגים, ואז לעשות בופה יפה ומכובד

או מסעדה שעושה משלוחים

ולפעמים יש גם קייטרינג שעושים דברים קטנים, בעיקר מתחילים וכאלה.

מזל טוב!!!

אנחנו עשינו ל30 אישמקקהאחרונה

אולם של בית כנסת

קיטטרינג עשו לנו 30 מנות ויש פה הרבה שעושים ככה. זה מגיע בתבניות גדולות וצריך להגיש.

קנינו שתייה וחד פעמי

צלם ממש לא ראינו צורך

יצא בין 2000-3000

והיה ממש מכובד בעיני

אולי יעניין אותך