אנגליתאמאשוני

לא מזמן היה באחד השרשורים דיון על אנגלית ולא הספקתי להגיב אז פותחת שרשור חדש עם טיפ קטן.

אחרי כמעט עשור בשוק התעסוקה האנגלית השתפרה וזה נחמד, אבל בחצי שנה האחרונה יש איזה פיצוח. מאז שהתחלתי להשתמש בchatGPT החיים מתחלקים ללפני ואחרי

בניגוד לכל אפשרויות התרגום שהיו עד אז, ככל שהטקסט יותר ארוך ככה יש יותר הקשר והדיוק עולה.

וגם לפני כן כל אפשרויות התרגום תרגמו בדיוק מה שנרשם. בצאט הוא מגדיל ראש, מציע ניסוחים יותר מוצלחים ואפשר לבקש סגנון ניסוח- פשוט, רשמי וכו.

בקיצור אני חושבת שבכל מה שקשור לשפה, הAI שינה את יכולות  השימוש לגמרי והתחום עוד לא אמר את המילה האחרונה.

אז בקיצור, הגבלות שפה לא צריכות להיות מגבילות כמו פעם, ובהמשך ישתפר עוד גם לשפה מדוברת בקלות.

אז אל תתעכבו בחיים בגלל קושי כזה או אחר שקשור לשפה.

החיים היום הם לא כמו פעם

וואו איזה מרתקקק זה!! בע"ה שהשינויים האלו יהיו רקאוהבת את השבת

לטובה!!

מה הכוונה? את כותבת בעברית והוא מנסח לך באנגלית?בארץ אהבתי
צריכה ללמוד איך להשתמש בכל האפשרויות של הבינה המלאכותית... מרגישה קצת זקנה בתחום הזה 🙈
הוא יכול הכל..(כמעט)אפשר לשים לו מאמר מסובךבאנגליתאוהבת את השבת
ולבקש שיכתוב תקציר וזה מה שהוא עושה..
אז זהו בגלל שהוא יכול כמעט הכלאמאשוני

קצת קשה לדמיין את השימושים שאפשר לעשות איתו ובגלל שראיתי שקושי בשפה נחשב עדיין מגבלה בעולם התעסוקה וזאת מגבלה שגם אני חוויתי הרבה שנים אז הצעתי את השימוש הזה ספציפית.

ברור שהיכולות שלו הרבה יותר מרחיקות לכת מאשר תרגום שפות אבל כדי לפתור בעיה צריך קודם כל לזהות אותה.

קצת נסחפת עם יכול כמעט הכלoo
כדי להשיג תשובות נכונות צריך לעבוד איתו נכון, מה שהופך אותו פחות בינתי. אישית לא הצלחתי להבין מה מרגש בתוכנה שפולטת מלא מלל שמנוסח באופן בנאלי, או מלא חומר.
לא יודעת מה את מתכוונת לעבוד איתו נכוןאמאשוני

זה ממש פשוט לעבוד איתו.

וסבבה שאת לא מבינה מה מרגש בזה.

לי ולאחרות פה זה יכול להיות שווה אלפי שקלים במשכורת.

פתחתי את השרשור בגלל שהנושא של קושי עם אנגלית עלה פה לאחרונה. אם יש בנות שנמנעות מלהתמודד על משרות או להיכנס לתחום שדורש אנגלית אז השימוש בכלי כדי להתגבר על המכשול הזה הוא מרגש.

בנאלי או לא זה תלוי מה את מבקשת. אם מבקש תוכיח לי את קיומו של אלוהים מן הסתם תקבלי מלא מלל בנאלי

לי הוא לא מציע ניסוחים בנאליים אלא מדויקים ומחושבים לצורך שלי ואני עובדת צמוד להנהלה הבכירה של החברה.

התשובות ההסברים והרעיונות שלי לא היו עוברים מסך עם מלל בנאלי.

זה לא עוזר לדבר אנגליתoo

או להבין מישהו שמדבר.

רוב המשרות דורשות דיבור והבנה ולא רק קריאה.

איך הגעת לאלפי שקלים?

מנסיון אישיאמאשוני

ומהשוואה בין משרות.

אותו תפקיד עם אותו ניסיון ואותו וותק בין תפקיד בחברה עם פעילות עסקית מקומית לבין חברה עם פעילות גלובלית זה הבדל של אלפי שקלים.

מניסיון אישי במשרה שאני עובדת עכשיו בגלל האנגלית נכנסתי עם הגדרת תפקיד מצומצמת יותר. כלומר אני אחראית על כל הפעילות הכספית של החברה המאוחדת. אבל כשנכנסתי צמצמו את התפקיד שלא אהיה אחראית בכלל על הפעילות של חברת הבת האמריקאית כמו שתוכנן למשרה ועדכנו את השכר שלי 4K  למטה.

אחרי שלושה חודשים נתנו לי את הניהול המקצועי על צוות הכספים בארה"ב ועדכנו את השכר למה שהיה צריך להיות מלכתחילה.

והשנה נתנו לי תוספת יפה נוספת למשכורת כי ביצעתי כמה שינויים משמעותיים לחברה בהתנהלות בין כמה חברות הקבוצה כך שלמעשה צריך לעדכן גם את הטייטל. ולא הייתי מצליחה לעשות את זה בלי הצאט ואני בין הבודדים ממש שקיבלו עדכון שכר השנה ולכל אחד היה מקרה חריג זה לא היה חלק מתהליך העלאות שכר הרגיל.

וגם במחשבה על התפקיד הבא, עד היום לא באמת ראיתי את עצמי בחברה גלובלית גדולה עם פעילות ענפה באנגלית לא משנה בעוד כמה שנים.

ואפילו חשבתי על הסבה כלשהי כי הגעתי למיצוי המשכורת בלי משרות כאלו.

היום זה כבר פחות מאיים. לא שאני קופצת היום או בעוד שנה על משרות כאלו אבל היום זה כבר הרבה יותר ריאלי שיקרה בעשור הקרוב.

ומדובר על הפרשי שכר של יותר מ10K. אז אני כן אמשיך להתמקצע למשרות כאלו.

אבל בואי נגיד שאתקבל למשהו באמצע כמו היום כי עדיין הקושי עם השפה קיים ולא חלק.

אז אם היום בתפקיד שלי הפער הוא סביב ה6K

אז בתפקיד הבא או זה שאחריו הפער יהיה יותר מ10K.

אותו דבר בכל התחום שעוטף את הפעילות העסקית כמו מנהל מערכות, מנהל פרויקטים, שיווק, מכירה, ניהול לקוחות, מנהל IT, תחום משפטי, ניהול HR בכל התפקידים האלה עם אותו וותק ואותה יכולת עסקית, ההפרש בין חברות גלובליות וחברות ישראליות הם אלפי שקלים.

וגם אם מסתכלים על תפקידי פיתוח למשל אז בלי אנגלית בכלל אי אפשר להסתדר במקצוע אבל עם אנגלית בסיסית, כלי בינה מלאכותית והרבה רצון טוב אפשר לצלוח את זה. לא כשאת חלק מצוות פיתוח גלובלי אבל עם הצוות שלך ישראלי בתוך מחלקה גלובלית אז זה אפשרי.

וזה הבדל בין להיכנס לתחום לבין ללמוד תחום אחר שכנראה הבדל בשכר יהיה מאוד משמעותי.

לגבי דיבור, גיליתי שבהרבה מהתפקידים האלו לא שולטים בדיבור ברמה גבוהה ובכל זאת מסתדרים.

והתחום של בינה מלאכותית בשביל שפה מדוברת מתפתח במהירות.

כבר היום יש כלים מעולים להמרת טקסט לשמע ולהיפך ויש כלי תרגום טקסט

ומה שנשאר זה לחבר בין כל זה לכלי אפקטיבי שיעזור בזמן אמת.

אז אני לא מצפה שתוך שנתיים יהיה פה אווטאר שיחליף אותי בשיחה אבל כן שיהיה כלי שיעזור ויתמוך תוך כדי השיחה עצמה.

למשל שיתמלל את השיחה ואז אם אני מכניסה משפט תשובה הוא יתרגם/ ינסח את התשובה ויקריא אותה.

מעניןoo

מה שאת כותבת.

אני גם צריכה אנגלית לתפקיד שלי ואני נעזרת הרבה בתרגום מציאות רבודה.

אבל עם כל הכלים נראה לי שמי שרוצה משרה עם אנגלית פשוט צריכה להשקיע וללמוד, תוכנות יכולות לעזור ברמת פלסטר, לא ברמה אמיתית.

וואו מעניין ממשדיאט ספרייט

תודה על הפירוט

זה כלי מעולהסליל

לצורך הדוגמה של שימוש באנגלית:

בתחום שלי צריך להגיש קורות חיים באנגלית בלבד.

אני יודעת אנגלית, אבל הדקדוק לא תמיד נכון, וכמובן שאני לא יכולה להגיש קורות חיים עם שגיאות.

בנוסף, הקורות חיים צריכים להיות מעודכנים עבור כל משרה בנפרד, כך שאם שולחים עשרות קורות חיים - לנסח בכל פעם מחדש באנגלית, זה די כאב ראש. אבל השימוש בו הפך את זה לכל כך פשוט, וזה כבר לא מהווה חסם עבורי בהגשת קורות חיים.  במקום לבקש ממישהו דובר אנגלית שיעבור על הקובץ שלי בכל פעם, אני פשוט נעזרת בו וזהו.

עוד דוגמה - כתיבת קוד. ידוע שכשכותבים קוד לפעמים השגיאות הן קטנות שקשה מאוד לשים לב אליהם, הצאט יודע לתקן את השגיאות הקטנות האלו וזה מקל מאוד על העבודה. (נגיד למצוא ; שנפלה או משהו כזה.

עוד דוגמה לשימוש - בניית שיעור או בניית מצגת. אלו דברים שאני יודעת לעשות, אבל לפעמים כדי לבנות בצורה יותר מסודרת אני נעזרת בו, והוא מעלה רעיונות מדוייקים למה שאני צריכה. מסביר את הרעיון ואת העקרונות, ואיך נכון לבנות מערך בצורה טובה.

וזה רק חלק קטן

עורכתממשיכה לחלום

ראיתי למטה תשובה למה ששאלתי 

אין ספק שזה כלי טובoo
אבל ההתרגשות ממנו והדיבור על יכולות מרשימות מוגזמים לחלוטין
ברצינותסליל

לא מבינה איך אפשר להגיד על היכולות האלו שהן לא מרשימות.

כל התחום של בינה מלאכותית הוא game changer בעולם הטכנולוגיה ובכלל. הצ'אט הוא דוגמה.

היכולת להביא מחשב לביצועים כאלו היא יותר ממדהימה

זהoo

כמו כל תוכנה: קלט, חישוב ופלט. החישוב יותר מתוחכם. מה מדהים בזה?

בסוף זה כמו כל תוכנה שמשתבשת מידי פעם וצריך לעשות לה ריסטרט.

יש דברים נפלאים שהיא עוזרת, אבל אין פה משהו באמת חדש, תוכנה עם דגש על חישוב רחב.

אני חיבת לשאול את הצ'אט איך יש אנשיםנעמי_

שלא מתפעלים ממנו,

זה בטח אותם אנשים שלא מתפעלים מאנשים,

הרי הם כמו כל יצור ביולוגי: קלט, חישוב ופלט...

כןoo
אני לא ממהרת להתפעל מאנשים. אבל דווקא אנשים מסוגלים לעיתים להיות מעוררי התפעלות, הרבה יותר מתוכנות, ביכולת שלהם לראות דברים מעבר, לחשוב באופן יצירתי, לקחת החלטות אמיצות, לעשות מעשים מעוררי השראה וכו׳
תראימומו100
גם אם הן מרשימות, התרגשות ממשהו זה סובייקטיבי, כמו שיש כאלה שמתרגשים מתמונות של חתולים ויש כאלה שלא, יש כאלה שמתרגשים מבינה מלאכותית ויש כאלו שלא וזה בסדר
ברור שזה בסדרסליל

לא אמרתי שחייב להתרגש.

רק נראה לי שלהגיד שזה סתם עוד כלי, זה קצת מוזר.

כי ההשפעה שלו היא הרבה יותר רחבה מ"סתם כלי". 

מה שמרשים זה ההיקף, לא היכולות124816

היכולות של הבינה מלאכותית קיימות עשרות שנים, אין כאן חידוש, ולכן אולי פחות מרשים.

ההיקף הוא מה שהשתנה בצורה משמעותית בתקופה האחרונה, וזה אכן מרשים.

כמו שים מרשים יותר מכוס מים...

הדוגמא שנתתמחכה_ומצפה

של להעלות לשם קוד כדי שימצא לך טעויות (אם זה ; או ממש למצוא באג) - זו בדיוקקקק הסיבה שהרבה חברות הייטק אוסרות שימוש בזה באופן גורף.

כי את מעלה קוד של החברה, שהוא סודי ורכוש החברה, לכלי ציבורי, שיכול עוד לחלוק את הקוד שלך עם חברות אחרות שהן מתחרות של החברה שלך.

פריצת הדרך של הבינה המלאכותיתבארץ אהבתי

היא הרבה מעבר לצא'ט gpt.

בדיוק קראתי עכשיו מאמר על טכנולוגיה שמפתחים היום בעזרת הבינה המלאכותית, שקוראת אותות מוחיים של אנשים משותקים והופכת אותם לדיבור.

זה מטורף לגמרי, הרבה מעבר למה שיכולנו לעשות עד עכשיו באמצעות מחשבים!

לא יצא לי להשתמש כל כך בכלים של בינה מלאכותית, אבל ממה שקראתי על זה, זה כלי שלגמרי מהווה פריצת דרך מבחינת היכולות שלו.

בינה מלאכותית החזירה יכולת דיבור לאישה משותקת | שווים

הבינה המלאכותיתoo
קיימת כבר תקופה במגוון תחומי החיים והיא שם כולל לתוכנה שעושה חישוב יותר מורכב, זה לא משהו חדש, זה לא כלי ספציפי.

הצ׳אט הוא כלי חיפוש שמתבסס עליה ומהרגע שהוא יצא כולם מדברים על בינה מלאכותית כאילו זה משהו חדש שהתגלה עכשיו.

ברור שתוכנות מסוגלות לעשות דברים מעוררי התפעלות. אותי זה פחות מדהים כי אני מאחורי הקלעים של התוכנות ואני יודעת את המאמץ שצריך לעשות כדי שהן יעבדו כמו שצריך (גם בינה מלאכותית)

אבל בדיוק בגלל זה אני לא מבינה אותךנעמי_
בגלל שאת יודעת כמה עבודה וחוכמה נדרשות כדי להביא את התוכנות מבוססות הבינה המלאכותית לאן שהן הגיעו, וכמה קשה לכייל מודל לתוצאות יפות, אז איך אפשר לא להתפעל כשיש צ'אט עם קלט כל כך חופשי ותשובות לעניין? או מחוללי תמונות כל כך מרשימות?
כי זה דומהoo
להרבה דברים אחרים שעושים עם תוכנות. זה מרשים אותי אבל במידה דומה לתוכנות אחרות.
זה לא דומה מבחינת "הקופסה השחורה" של התהליךנעמי_

אני מתרשמת ומתפעלת מאד מהרבה תוכנות מורכבות

אבל כאן יש את האלמנט "הלא ידוע" של איך זה עובד ואיך הרשת מתנהגת, בניגוד לתוכנות שאינן מבוססות בינה שאז ההתנהגות או האלגוריתמים מוגדרים היטב ואם נעקוב צעד צעד נבין את התהליך

זה לא באמת לא ידועoo
פשוט יותר מורכב לעקוב איך התוכנה עובדת
אני חושבת שעצם הטכנולוגיה של הבינה המלאכותיתבארץ אהבתי

היא פורצת דרך ומרשימה מאוד.

ועד עכשיו רוב האנשים לא מספיק נחשפו אליה, ולא היו מודעים לכך לשימוש בה וליכולות שלה.

ועכשיו כשיש לאנשים גישה ישירה דרך הצ'אט, זה חשף לאנשים את הכלי הזה וגרם להרבה התפעלות, בעיני מוצדקת.

קודם אני מבקשת ממנו מה אני רוצה שאהוא יעשהאמאשוני

יש לי פתיח קבוע:

Please review the grammar and wording,  and suggest alternative wording, where necessary

ואז אני שולחת והוא אומר לי באנגלית להכניס טקסט

ואז אני מעתיקה מאיפה שיש לי את הטקסט שאני רוצה לתרגם/ לעשות הגהה.

בעברית או באנגלית והוא עונה לי באנגלית.

והוא גם נותן לי פידבק מה לא נכון/ לא ברור במה שרשמתי וגם מציע ניסוח חלופי.

לפעמים אם אני לא אוהבת את הניסוח או שהוא שיבש את הכוונה המקורית אז אני מתקנת ומבקשת שיציע ניסוח בשפה פשוטה יותר.

לאחרונה כתבתי נוהל בעברית והוא היה רחוק מלהיות מלוטש בעברית, ביקשתי שיתרגם לאנגלית וינסח מחדש את הנוהל.

כן הייתי צריכה לדייק אח"כ ולבקש תיקון לכמה שגיאות קריטיות שהוא עשה אבל סה"כ היה פי אלף יותר קל לאשר לתרגם מילה מילה טובה משפט משפט.

נגיד הנוהל דיבר על שתי מחלקות שהשם של אחת מהן הוא Xוy אז הוא ניסח כאילו מדובר במחלקות נפרדות.

אז רשמתי לו x וy זאת אותה מחלקה.

אז הוא התנצל והציע ניסוח חדש שמתאים להתייחסות למחלקה אחת.

היה פעם שהייתי צריכה להסביר למנהל בחול משהו מורכב שעשינו וגרם לטעות ואז הוא היה צריך להתאים את עצמו אלינו והאמריקאים מרובעים בטירוף ממש קשה להם להבין את הראש הישראלי שחושב יצירתי איך לפתור בעיות.

בקיצור כמה שעבדתי על ניסוח ההסבר ונעזרתי גם במישהו שהיה מעורב במקרה והוא טוב באנגלית, הרגשתי שהמסר לא מספיק מלוטש וידעתי שאם אשלח את המייל כמו שהוא אותו אמריקאי יפנה למנכ"ל והוא יצטרך לתווך בינינו כמו שני ילדים קטנים ונמאס לי כבר מההתנהלות הזאת.

אז סיפרתי לצאט מה קרה בפשטות והכנסתי את הניסוח שהיה לי וביקשתי מהצאט שיסקור את הבעיה ואת הפתרון וייתן פידבק והוא הציע לי ניסוח מושלם.

ואפילו הצאט החמיא לי שאני לוקחת אחריות ויורדת לפרטים אבל הוא העיר לי שלא הצעתי איך להימנע מהטעות להבא וניסח לי באופן מושלם איך להימנע ממנה בעתיד...

אז הוספתי את זה גם למייל וזה עבד לגמרי!

לאורך כל הקריירה זה היה התקרת זכוכית שלי. ידעתי שאני יכולה להיות מעולה בעבודה אבל אם לא אצליח להניע לפעולה קולגות מארה"ב אז לא אצליח להגיע לדרגת ניהול בכירה.

זה עדיין לא לגמרי שם ואני כרגע מסתפקת בתקשורת בעיקר כתובה ובעיקר "יורה פקודות" ושמה מלא צילומי מסך ופחות משתפת בד"כ את השיקולים אבל לפחות יש אופק...

נגיד אני לא יכולה לנהל שיחת ועידה שלמה באנגלית.

נראה אולי גם יום אחד זה יהיה אפשרי.

ואי תמיד מצחיק אותי כשמתקנים אותו והוא מתנצל😂טארקו
יש לי שאלהעדי7

אם את צריכה עזרה עם אנגלית איך א יודעת לבקר את מה שקיבלת?

הרבה יותר קל להבין אנגלית מאשר לתרגם לאנגליתאמאשוני

או מראש לנסח רעיון מורכב באנגלית.

וגם כשמתרגמים בגוגל טרנסלייט את רואה מה השיבוש של גוגל ומה השיבוש של הצאט.

(מדובר בשתי חברות שפיתחו שני מודלי שפה שונים אז יש בקרה נוספת על התוצאה)

אבל את צודקת שהפידבק האמיתי הוא בתגובות חזרה.

אם אין שאלות ויש יישום מלא כנראה שהמסר כתוב טוב כי החבר'ה אצלנו לא צייתנים בד"כ.

בהתחלה באמת ביקשתי מאנשים שיקראו את הבעיה והפתרון עם המגבלה שהם לא מבינים בנושא. בהתחלה באמת אמרו לי למשל על חלק מהמשפטים שזה נשמע מליצי ולא זורם אז ככה למדתי.

למשל אם יש יותר מדי שימוש בצורה של סביל אני מבקשת ניסוח פשוט.

נגיד הצאט אך פעם לא יתחיל תשובה עם it's

אבל אם זה תשובה קצרה להתכתבות קודמת זה סבבה אז אני כבר מזהה את זה.

זה לא שאין אף פעם טעויות. למשל פעם המנכל העיר לי על מילה חזקה מדי שכתבתי ובאמת לא זיהיתי את זה. כלומר זה היה פספוס בעקבות השימוש בצאט ולא קבלת החלטות לא נכונה.

או פעם הוא התחרפן שכתבתי לו שיבחר מבין שתי אפשרויות ואז הוא אמר לי שהוא לא בוחר, הוא עושה מה שנכון.. אבל זאת טעות שהייתי עושה גם בעברית כי המטרה שלי הייתה להציג את שתי האפשרויות. מה קורה במצב א ומה קורה במצב ב.

השקעתי כ"כ בתרחישים ומה יקרה אם שהניסוח במייל היה קצת פשטני ומציג את המנכל באור בעייתי. בעיקרון הצאט אמור למנוע מקרים כאלו אם נותנים לי הקשר רחב יותר אבל לא תמיד זה שווה את העלות מול תועלת וגם אני לא יכולה להכניס לצאט מידע עסקי מטעמי סודיות.

אם מישהי לא השתמשה בכלל באנגלית בעבודה זה לא שהייתי ממליצה לה להתמודד על תפקיד ניהולי של צוות גלובלי.

צריך הדרגה. אבל אפשר לקפוץ למים כי הכלים היום הרבה יותר יעילים מפעם.

זה כמו להשוות שימוש במילון לשימוש בגוגל טרנסלייט.

השקעתי שנים ואלפי שקלים על קורסים באנגלית ששיפרו את היכולות שלי בצורה בסיסית ביותר ולא באמת עזרו לי להתגבר על מכשול השפה והיום עם הצאט אני מסוגלת לבצע מטלות שפעם נמענתי מלבצע.

נגיד אין לי בעיה לקרוא חוזים והסכמים באנגלית.

מה הכוונה אין בעיה? אני נעזרת עם גוגל טרנלייסט לחלק מזה וחלק מכירה בהקשר מקצועי ומסתדרת.

כשמביאים לי הסכם אני מצליחה להוציא ממנו את התובנות העסקיות שאני צריכה שזה מה שחשוב. כולל עסקאות מורכבות. אבל לנסח חוזים כאלה בחלומות.

מעולם לא התמודדתי למשרה שדורשת כתיבה באנגלית ברמה כזאת.

היום אני מרגישה שהחלום כבר לא כ"כ רחוק ועם התפתחות הטכנולוגיה והתפתחות השימוש אהיה מסוגלת לבנות מסמך כזה שכל מילה בו חשובה.

אז כמובן שנעזרים בעו"ד שיבדוק כל מילה אבל לפחות אצליח להציע מסמך כזה מה שלפני עידן הצאט לא הייתי מסוגלת לספק, וזה מה שחשוב.

לגבי שפה מדוברת, ימים יגידו לאן זה ילך. כשהאתגר הטכנולוגי המשמעותי הוא שאין מספיק שימוש בעברית כדי לאמן מודלי שפה אבל נראה מה יהיה...

תודה על התשובה המושקעתעדי7
את יכולה להסביר איך עושים את זה בפועל?ליד ה'
איך נכנסים לgpt?
https://chat.openai.com/אמאשוני

צריך להירשם עם חשבון גוגל/ פייסבוק/ מייקרוסופט

ולהתחיל..

קודם כותבים את ההוראה מה את רוצה שהוא יעשה.

ואח"כ אם רלוונטי מכניסים רפרנס למשל את הטקסט שאת רוצה לתרגם.

ואז את מעירה לו למשל מבקשת שפה פשוטה/ רשמית יותר. עד שאת מגיעה לתוצאה מספיקה בעיניך.

אם זה בהקשר של תרגום את יכולה לבקש כמה ניסוחים לאותו ביטוי. את יכולה לבקש שיסביר לך מתי משתמשים באיזה ביטוי.

אם את רואה שהוא "איבד" את זה אז כדאי לפתוח צאט חדש ולהתחיל מחדש בניסוח יותר מפורט של מה שרצית להגיד כי הצאט עובד שכל תשובה הוא סוקר את כל מה שהיה בהתכתבות אז לפעמים כשיש כמה טעויות הוא כבר לא מצליח לזהות איפה אוחזים בשיחה ועדיף להתחיל את השיחה מחדש.

למשל שאלתי אותו עכשיו איך להקל על הכניסה לכיתה אאוהבת את השבת

המעבר לכיתה א' הוא שינוי גדול בחייו של ילד, והוא עשוי להיות מלווה בחששות ובחרדה. הורים יכולים לעזור לילדים שלהם להקל על המעבר הזה על ידי הכנה מוקדמת.

להלן כמה טיפים להכנת ילדים לכיתה א':

* **הכרו את הילד שלכם.** מהן החוזקות והחולשות שלו? מה הוא אוהב ללמוד? מה הוא מתקשה בו? ככל שתדעו יותר על הילד שלכם, כך תוכלו להתאים את ההכנה שלו בצורה הטובה ביותר.

* **דברו עם הילד שלכם על כיתה א'.** הסבירו לו מה הוא הולך ללמוד, מה יהיו החוקים והנהלים, וכיצד הוא צריך להתנהג בכיתה. חשוב לדבר עם הילד על החששות שלו, ולעודד אותו לשאול שאלות.

* **הכינו את הילד שלכם ללמידה עצמאית.** תרגלו איתו משימות כמו קריאה, כתיבה, חשבון ופתרון בעיות. עזרו לו לפתח הרגלי למידה יעילים, כגון תכנון זמן ועריכת סיכומים.

* **הכינו את הילד שלכם לעבודה בקבוצה.** תרגלו איתו כיצד לעבוד עם ילדים אחרים, כיצד להקשיב, כיצד לשתף פעולה, וכיצד לפתור מחלוקות.

* **סיירו עם הילד שלכם בבית הספר.** הראו לו את הכיתה, את השירותים, את החצר, ואת שאר המתקנים בבית הספר. זה יעזור לו להרגיש בנוח יותר במקום החדש.

* **דברו עם המורה של הילד שלכם.** ספרו לה על הילד שלכם, על הצרכים שלו, ועל החששות שלכם. המורה תוכל לעזור לכם להכין את הילד שלכם בצורה הטובה ביותר.

חשוב לזכור שהכנה מוקדמת לכיתה א' היא חשובה, אך היא אינה יכולה להבטיח שהמעבר יהיה קל לחלוטין. הילד שלכם עשוי להרגיש קצת עצבני או מתוסכל בהתחלה, וזה בסדר. עזרו לו להתמודד עם הרגשות שלו, והיו שם בשבילו כדי לתמוך בו.

להלן כמה טיפים נוספים שיכולים לעזור להקל על המעבר לכיתה א':

* **הקפידו על שגרת שינה בריאה.** ילדים זקוקים לשינה מספקת כדי להתפתח ולתפקד בצורה הטובה ביותר.

* **הקפידו על תזונה בריאה.** מזון בריא יעזור לילד שלכם לקבל את האנרגיה שהוא צריך כדי להתמודד עם הקשיים של הלימודים.

* **הקפידו על פעילות גופנית.** פעילות גופנית תעזור לילד שלכם לשחרר מתח ולהתמודד עם רגשות עזים.

* **היו סבלניים ותומכים.** הילד שלכם עובר שינוי גדול בחייו, והוא זקוק לתמיכתכם.

המעבר לכיתה א' הוא זמן מרגש ומשמעותי בחייו של ילד. על ידי הכנה מוקדמת והענקת תמיכה, תוכלו לעזור לילד שלכם להצליח.

זה תשובה של בארד, זה הכלי בינה מלאכותית של גוגלאוהבת את השבת
סתם אנקדוטה על בארדטארקו

לא לגמרי בנושא השרשור אבל חצי

אפשר להקליט לו שאלות ולהפעיל הקראה לתשובות שלו!!

הבן שלי בן 5, עוד לא קורא.. אבל כן מאוד סקרן ושואל ים שאלות...

אז בעלי הכיר לו את בארד בטלפון שלו, והם הרבה פעמים שואלים ביחד את בארד כל מיני שאלות ואז מקשיבים לתשובה... (היום למשל הוא שאל את בארד למה כיף לשחק)

זה כיף לו ממש!! וגם מלמד אותו לדייק את השאלה כדי שבארד יענה תשובה מתאימה...

וגם אפשר לבקש תשובה לפי רמהטארקו
למשל הם ביקשו פעם הסבר לילד בן חמש איך מגנט עובד. ואז הוא מתאים את הרמה של התשובה.
מקסים! תודה שכתבת!norya
הערה חשובהמחכה_ומצפה

בחלק ממקומות העבודה אסרו שימוש ב-chatGPT ודומיו לחלוטין, בין היתר גם לצרכים שתיארת.

אם את מעלה לו טקסט שקשור לעבודה שלך בעברית והוא מתרגם לך לאנגלית (או פותר לך בעיה כלשהי בעבודה או מה שזה לא יהיה שביקשת ממנו), את בעצם חולקת מידע סודי של החברה שלך איתו. תוסיפי את העובדה שהוא בעצם ממשיך ״להתאמן״ עלייך ועל המידע שסיפקת לו, שומר אותו ויכול במידת הצורך גם להעביר אותו למתחרים שישאלו אותו שאלה קשורה.

ולכן בהרבה מקומות עבודה (גם זה שלי) אסרו לחלוטין את השימוש בו. ברמה שאיימו שזה עלול להוביל לפיטורים.

נכון הערה חשובה אני גם לא מכניסה מידע עסקיאמאשוני

כן זה מגביל, אבל עדיין שווה.

ולא ירחק היום ומייקרוסופט יכניסו AI לתוך הכלים שלהם ואז הבעיה הזאת תיפתר.

אם מישהי מתלבטת איזה מקצוע ללמוד ואנגלית מהווה חסם אז כדי שהיא תצא לשוק כנראה שהסוגיה הזאת תהיה כבר מאחוריה. ואם לא, אז משנים את הפרטים הרגישים ובונים מבנה של מה שצריכים ומשחילים בחזרה את הפרטים הרגישים. 

המצב הואמחכה_ומצפה

שהרבה ארגונים פשוט אסרו את זה לגמרי. כי את תתחילי להוריד פרטים ולהוסיף פרטים, ואולי תשכחי לערוך בטעות, ואולי לא תשימי לב, ואולי יהיה יום שתהיי ממש עייפה ולא יהיה לך כוח ותחשבי שמה זה כבר משנה (לא מדברת ספציפית עלייך, כן?).

אז כדי למנוע את הסיכוי לזה באופן מוחלט, ואת הסיכון למידע העסקי של החברה, בהרבה חברות פשוט אסרו לחלוטין, ברמה שמי שמשתמש זו עילה לפיטורים.

רק מציינת את זה כאן כדי שבנות ידעו שזה יכול להיות ממש הרסני למידע פרטי של חברות שמועלה לשם בטעות או בכוונה, ושיש חברות שאוסרות להשתמש באופן גורף.

תראי מה ראיתי היוםאמאשוני

פיצ'רים נוספים והגנת פרטיות: OpenAI משיקה גרסה עסקית של ChatGPT

כשיש כשל במודל העסקי זה רק עניין של זמן עד שהוא ייפתר.

וגם אם open AI לא תציע פתרונות מספיק טובים בתחום אבטחת המידע, יהיו אחרים שיקפצו על ההזדמנות.

ואגב מייקרוסופט שהיא בעלת שליטה בopenAI מכירה היטב את הנושא הזה, הרי מוצר הדגל שלה מבוסס על פעילות עסקית שמצריכה אבטחת מידע ברמה גבוהה.

מצב שבו הרבה חברות אוסרות לחלוטין להשתמש בטכנולוגיה שיכולה לחסוך להם הרבה כסף, זה מצב של כשל שוק.

כל עוד הטכנולוגיה עצמה אמינה, זה רק עניין של זמן עד שכל מיני בעיות מהסוג הזה יסתדרו.

זה קצת כמו עם הקריפטו, בבת אחת נכנסה טכנולוגיה ששינתה את כללי המשחק.

כאמצעי הגנה ראשון המערכת הבנקאית אסרה שימוש לחלוטין במטבעות קריפטו.

אבל הטכנולוגיה תפסה תאוצה בלעדיהם עד שהמערכת הבנקאית העולמית נאלצה להיכנס לעובי הקורה ולהסדיר את הנושא. לברר לעומק מה כן ומה לא, מה אפשר ומה צריך לסדר בעזרת רגולציה.

אבל בסוף גם מערכת הבנקאות השמרנית נפתחה לצורת התשלום הזאת.

אותו דבר יקרה לגבי כל הנושא של AI בכלל וChatGPT בפרט.

אז נכון שבראייה של השפעה מידית אם מישהי הולכת מחר לראיון עבודה בהנחה שהשימוש בצאט הוא חלק מארגז הכלים שלה והחברה שהיא מתראיינת אצלה אוסרת את השימוש, אז היא צריכה לדעת ולקחת את זה בחשבון.

אבל אם מסתכלים בראיה רחבה יותר, אז העולם לא יישאר כמו בעידן לפני הצ'אט.

נכון שהAI היה גם לפני שopen AI הגיחה לעולם, אבל זה התפוצץ עם השקת המוצר הזה ועכשיו העולם מתקדם במהירות לשימוש בטכנולוגיה וכדאי להכיר את זה כי זה יכול להשפיע על קבלת ההחלטות שמקבלים היום לגבי העתיד.

כלי טוב, יצא לי לעבוד איתו. אבלהבוקר יעלה

בעבודה שדורשים לדבר אנגלית, זה לא יעזור.

כנראה לך עזר ספציפית לתפקיד שלך. אבל שום דבר לא מחליף את הבינה של בני האדם, בשבילה צריך לעבוד... 

התייחסתי לנקודה הזאתאמאשוני

הכלי הספציפי ChatGPT אמנם לא עוזר לשיחות באנגלית אבל הבינה המלאכותית בהחלט בדרך לשם.

יש המון משרות לא רק שלי שצריך יכולת קבלת והעברת מסרים באנגלית, לא משנה באיזה דרך.

גם אני צריכה לדבר באנגלית ואין לי ביטחון לזה אז כרגע אני מפתחת אסטרטגיות לעקוף את הבעיה אבל בקרוב גם זה יהיה אתגר ניתן לפיצוח.

את יכולה לראות בהודעות אחרות שפירטתי איך זה נותן מקפצה.

השינוי הוא לא מ0 ל100, צריך הדרגה ולתפוס ביטחון אבל זה אפשרי כבר היום לחשוב אחרת על כל התפיסה של דרישת אנגלית "ברמה גבוהה" (כל החברות שצריך קצת אנגלית רושמות ככה) עבור מי שמתקשה עם השפה.

לגבי המשפט האחרון שכתבת אפשר להעמיד אותו בסימן שאלה אבל זה נושא אחר.

אני לא התכוונתי שבינה מלאכותית תחליף מישהו בעובדה שלו, אלא תסייע לעבור מחסום ספציפי שנקרא שפה שמונע להגשים את היכולות האישיות במגוון משרות.

יש אנשים עם אנגלית יותר טובה ממני שבורחים ממודעות דרושים שמנוסחות באנגלית. עבורם זאת בשורה. אם עד היום הטיפ שיכולתי להציע להם זה עבודה סיזיפית, קשרים, וחברים שמוכנים לסייע, היום יש כלי נהדר שכדאי ללמוד להשתמש בו ולבחון מחדש את היכולות האישיות בהתחשב בשימוש אפקטיבי בכלי הזה.

בגלל שאני מורה לאנגליתהבוקר יעלה

זה מרגיש לי כמו פלסטר.

לא פותר את הבעיה, דוחה אותה...

אנגלית זו שפה, צריך ללמוד ולהשקיע. לא לחפש פתרונות זמניים.

ושוב, יצא לי לעבוד איתו לדברים ספציפיים והוא באמת טוב. אבל פלסטר. 

ממש לא פלסטראמאשוני

אולי בגלל שאת מורה לאנגלית קשה לתפוס את גודל האירוע. וזה בסדר.

ההלצה שלי מתייחסת למי שעבורו אנגלית מהווה היום חסם בחיים.

אנגלית זו שפה, רק שפה. דרך לתקשר עם אנשים ממדינות שונות.

הרי אם כולנו היינו מדברים באותה שפה לא היית רואה צורך ללמוד שפה נוספת, נכון?

אז יש פה כלי שעוקף בצורה נהדרת בעיה שרבים מתמודדים איתה.

זה כמו שתגידי שמחשבון זה פלסטר וצריך ללמוד לחשב בראש משוואות.

אז לא, זה אולי מספק משכורות למורים, אבל מחוץ לביה"ס לא צריך לחשב משוואות בראש, משתמשים במחשבון.

וכשרוצים לדעת מה השעה מסתכלים בשעון ולא על השמש וכשרוצים לדעת איך להגיע למקום מסוים פותחים וויז ולא מפה.

אז כשרוצים לתקשר עם חו"ל נעזרים בכלים שעומדים לרשות המשתמש. כל עוד המטרה מושגת ויש הבנה טובה של הצד השני זה אומר שהתקשורת עובדת וזה מה שחשוב.

יכול להיות שהשימוש בכלי לא יכול להשיג את כל המטרות, אבל הוא לא פתרון זמני, ובהחלט הרבה יותר אפקטיבי מללמוד ולהשקיע. זה מהווה מקפצה של ממש ביכולות להתמודד עם משימות שדורשות אנגלית עבור מי שעד היום נתקל בקשיים בתחום.

וזה עוד בתחילת התפתחות הטכנולוגיה.

אני לא באה להגיד שלא צריך ללמוד, אלא שאם תקחי שני אנשים בעלי רמת אנגלית זהה לחלוטין, לאחד תתני ללמוד אנגלית בכלים הרגילים שאת מתכוונת אליהם, ולשני תתני רק להשתמש בכלי AI, ואחרי שנה תתני להם משימת כתיבה מורכבת, אין לי ספק שהשני יעקוף את הראשון בענק.

ואם את מתייחסת לדיבור, אז מתישהו, לא בעתיד הרחוק, גם בזה כלי AI ידביק את הפער ויעקוף בקלות את הפתרונות שיש היום.

אני אכן מתייחסת לדיבורהבוקר יעלה

ועדיין חושבת שזה פלסטר בלי קשר.

גם מחשבון, שזה באמת הצד החלש שלי. 

אני גם(סוגשל*..) מורה לאנגליתטארקואחרונה

ודווקא אני כן רואה תועלת גדולה בזה.

בסופו של דבר המטרה שלנו היא לתת כלים לשליטה ובטחון בשפה כדי שיוכלו להשתמש בה ולהיות בטוחים בה

הAI לא מחליף את הצורך בהבנה ובשליפה, אבל הוא כן כלי עזר משמעותי שיוצר

א. חשיפה משמעותית, ככל שחשופים יותר לאנגלית בטוחים בה יותר, לומדים יותר אוצר מילים ומשתמשים בפועל יותר בשפה

ב. בטחון. בעיני עיקר הקושי בשימוש בשפה הוא היעדר בטחון בשימוש בה. כשיש כלי עזר שנותן בטחון בשפה ישתמשו בה יותר ובהכרח השימוש ישתפר.

*סוגשל כי לימדתי רק במסגרות א-פורמליות ובעיקר שפה דבורה ולא לפי תוכניות לימודים של בית ספר, וכי כרגע אני לא עוסקת בזה ולא יודעת אם אחזור לתחום או לא..

זה לחלוטין יכול לעזור בעיניתוהה לעצמי

דיבור באנגלית לא מדהימה זה די נסלח בהרבה מקומות, יצא לי לשמוע לא מעט אנשים במקום סופר גבוה מבחינת הקריירה שהאנגלית שלהם די בסיסית על גבול המביכה.

כתיבה באנגלית לא טובה זה הרבה יותר גרוע. היכולת לשפר את הכתיבה היא המון.

נראה לכן תקין? (מקרה במקווה)אחת מאיתנו🌹

היי חברות יקרות

נראה לכן תקין שמישהי יוצאת מהחדר ונוזפים בה למה זה לקח לה כל כך הרבה זמן ושכולן מחכות בחוץ?

לא הבנתי בשביל מה יש אמבטיה מאובזרת אם לא כדי לאפשר הכנות?

ואם היא איטית ומסורבלת יותר, לא מרגישה טוב?

למה לנזוף מול כולם בחדר הקבלה?

נראה לכן תקין?

וואו. חיבוק ענק!!!אוהבת את השבת

איזה קשה

ממש

ממש

ממש

בע"ה שיהיו לכם מלא בשורות טובות!!..

איתך בלב.....

מטפלת חדשה, האם אני מגזימה ?אנונימית בהו"ל

היי

אז הכנסתי את התינוק בין ה5 חודשים למטפלת אתמול.

מתלבטת אם אני חרדתית או שזה מוצדק.

אחותי שולחת לשם ילדה בת 13 חד ומרוצה

כשבאנו לראות ( לפני חודשיים )הייתי נחרצת מאוד שחשוב לי שיישן בלול ולא בעגלה, היא אמרה לי שיש לה לולים אבל הבנים שלה בחדר, אוקי.

אתמול מגיעים בפעם הראשונה אז ביקשתי לראות את הלול, היא אומרת משהו שוב על הבנים שלה אז אמרתי לה שאני פשוט חרדתית ורוצה לראות שהמזרן קשיח כי ישן על הבטן אז אמרה לי שתפנה את זה ותוציא את זה מחר שאראה. שבאנו לאסוף ראינו שבדיוק צרח ואמרה שסרב לבקבוק ( אנחנו עובדים על זה כבר כמה שבועות ). טוב ניתן עוד יום.

היום מגיעים, היא מראה לי מזרן של לול ( פיצי ) ואמרה תשים אותו לישון לידה אין לי מושג איך כי הרי לא הוציאה את הלול, אוקי.

הוא היה עייף ואחרי דקה שומעת אותו צורח

נשארתי כמה דק' אבל הייתי חייבת לקחת את הגדול לגן

חוזרת אחרי שעה וחצי שומעת אותו מדבר קצת היא בדיוק כותבת לי שישן ואכל יפה. אחרי כמה דק' מתחיל לצרחחחח שומעת עוד ילדים בוכים אחרי כמה דק' שומעת אותה עושה ששששש נשמע שהרגיעה אותו ואחרי כמה דק' שוב

בתכלס הייתי שם 40 דק', מתוכם צרח 25 שמעתי אותה כמה פעמים אומרת שששש ופעמיים 'שקט!'

נשברתי ודפקתי לקחת אותו, העיניים שלו אדומות, ריסים רטובות ומשתנק קצת

היא אומרת לי שהוא מאוד רגיש אבל ישן ואכל יפה שיחק קצת וכו'

אני שואלת אם הוא בכה כי הוא קצת נשנק כזה והיא עונה שדווקא לא בכה עכשיו ושגם בבוקר הוא עשה לה את זה 🤦‍♀️

מילא, הוא רגיל יותר לידיים כי היה איתי אבל למה לשקר לי ???? מרגישה שאני לא יכולה לסמוך ככה. אמא שלי טוענת שיש אמהות שלא רוצות לדעת שבכו אבל אני ביקשתי לדעת, אמרתי לה שאני רואה שנראה שעכשיו בכה !

גם מה הסיפור שאני לא יכולה לראות איפה ישן, זה מדאיג אותי

וחוץ מזה שלא שמעתי אותה מדברת עליהם חוץ משנכנסתי

בעלי רוצה להוציא, לא יודעת אם הוא מגזים. ואל תגידו לי ללכת עם המצפון כי אם כן בחיים לא הייתי שולחת ילד ובגלל זה ביליתי שעות במיון בהריון חחח

יצא פריקה,סליחה

אשמח אם יש למישהי עצות

תחתונים לילדון קטן מימדיםהשם שלי

הבן שלי בן שנתיים וארבע.

קטנצ'יק בגודל.

עד עכשיו היה במידה 6-12, עכשיו התחלתי להלביש לו בגדי קיץ במידה 12-18.

אני מתכננת לגמול אותו מטיטול בזמן הקרוב, ומחפשת תחתונים שיתאימו לו בגודל.

מישהי מכירה מקום שאפשר לקנות בו תחתונים יותר קטנים מהרגיל?

בנקסט ראיתי במידה 1.5-2. היה גם משהו אחד יותר קטן, אבל יקר.

למישהי יש ניסיון עם תחתונים במידות קטנות?

חשבתי אולי לקנות לו תחתונים של בנות. אולי זה יהיה יותר קטן.

נראה לכן שזה באמת ככה? והאם תחתונים של בנות יתאימו גם לבנים?

אליעקספרסמנגואית
ניסיתי לחפש שםהשם שלי
אבל לא הצלחתי.

יש לך קישורים לדברים ספציפיים?

יש שמלות של תינוקות שיש להן תוספת של מעין תחתוןמתואמת

כדי להביש מעל הטיטול.

או לפחות פעם היה... את כל אלה שהיו לי זרקתי, כי אני לא אוהבת להלביש ככה (מעדיפה טייץ או גרביון).

אולי תחפשי מישהי כזו שעושה כמוני, ותבקשי ממנה את התחתונים האלה? הם במידה קטנה יותר מתחתון רגיל...

יכול להיות שיש לי כאלההשם שלי

גם אני לא מלבישה ככה, ויכול להיות ששמרתי.

לא יודעת אם זה באמת יותר קטן, כי זה מיועד להיות מעל טיטול.

השאלה אם זה מתאים בתור ממש תחתונים, בלי טיטול מתחת.

תנסי לבדוק, ותנסי לראות מה איכות הבדמתואמת

לי זכור שזה היה איכותי.

בכל אופן, אם זה לשמלה שמתאימה לגיל חצי שנה - אז גם אם התחתון גדול יותר הוא עדיין קטן מספיק...

למה לא לשים מידה 2 ?פילה
נראה לי זה יהיה גדול עליוהשם שלי

אם אני אמצא תחתונים שנשארו לי מהגדול, אני אוכל לבדוק.

אבל בדרך כלל המידה הכי קטנה זה אפילו לא 2, אלא 2-4.

לקטנטנה שלי זה היה בסדרמתיכון ועד מעון

וגם לאחרים שהיו די קטנים אבל לא פיצים כמוה

מהניסיון שלי מידות תחתונים יותר קטנות מבגדיםשיפור
יש לי ילד שלובש מידה 2 ברוב הבגדים ומידה 8 בתחתונים .
בד"כ מידה 2 מאוד קטןיום שני
ויש גם גומי, לא נורא אם קצת רחב העיקר שהגומי תופס...

ואני ראיתי שבדווקא בבזארים הזולים כמו "ביגוד" המידות של התחתונים קטנות מהרגיל. אני קונה לילדים שלי מידה מעל

מבינה על מה את מדברת. היינו שם...לשאלה..

ה1.5-2 של נקסט היה הכי קטן שמצאתי.

קניתי אותם והצרתי עם תפר בגומי.

עכשיו אמנם קיץ אבל אני בחורף שאחרי הגמילה הסתבכתי גם עם למצוא גופיות שאין להם סגירה של תיקתקים למטה...

נסי בחנויות הזולות את המידה הקטנה 2-4קופצת רגע

תקני אחד מכל סוג: בנים רגיל, בנים בוקסר, בנות,

ותבדקי מה הכי מתאים.

מקסימום אפשר להצר קצת עם חוט ומחט

איזה שלב מרגש - בהצלחה!שושנושי
וואי אני לא זוכרת איזו חברה אבל אני יודעתגפן36

שיש חברה אחת שקניתי לילד ולילדה שנגמלו במידות האלה.

אולי בבזאר שטראוס?

הגומי למעלה עבה מהרגיל. זה מידה 2-4 אבל קטנהה וזה היה להם מצוין. (כשהגיעו ל2-4 שלך חברות אחרות זה היה להם צפוף ממש) וממש רואים שהם קטנים יותר.

תמיד בחנות פתחתי חבילה והוצאתי אחד להשוות. 

נכון! אולי חברת שרייבר?יראת גאולה
היה לי גם 2-4 של החברה ה'קטנה' וגם 1.5-2 של נקסט. ושל נקסט היו גדולות יותר.
תבדקי בשייןחילזון 123
זה לא נורא אם יהיה מעט גדולאמאשוני

זה נתפס עם המכנסיים.

יש בזה יתרון שלא צריך להתאמץ להוריד שני בגדים כשמתפנים.

תקני את של נקסט, אם יהיה גדול מדי תשמרי לו, ותחפשי יותר קטן.

לא הייתי קונה את של הבנות.

לדעתי מידה 2-4עוד מעט פסח

ההכי פשוטים, כמו שכתבו לך.

אצלי דווקא הבעיה היתה עם המכנסיים, כי רוב הגזרות שלהן בנויות לטיולים, וזה פשוט נראה מוזר בלי.

אבל זה מה יש (שלי לא היה קטן, אבל כן נגמל מוקדם).

התחתונים של נקסט מידה 1.5-2 מתאימים לקטנטנים.עודהפעם

גם הבת שלי פצפונת וזה היה לה טוב. נגמלה בגיל 2.5.

נכון. אני מתחילה איתם לילדי גיל שנתיים. אצלי גם,שגרה ברוכהאחרונה
קטנים ורזים
לא בטוחה לגבי הגודלאחת כמוני
אבל בזמנו קניתי דיי קטנים בדלתא

בהצלחה 

תודה על כל התגובותהשם שלי

נראה לי אני אזמין מידה 1.5-2 מנקסט, ונראה אם זה יהיה לו בסדר.

@גפן36 ו@יראת גאולה, אם אתן מצליחות למצוא לי בדיוק על מה מדובר, אני אשמח.

ניסיתי לחפש באלי אקספרס ובשיין, אבל לא הצלחתי למצוא משהו.

אם למישהי יש קישור למשהו ספציפי, אשמח שתשלח.

התחתונים הרגילים, מידה 2-4, אני לא מאמינה שיהיו טובים עליו.

הבת שלי שבת 4.5 עדיין במידה הזאת. (עם תחתונים שהתרחבו קצת במהלך הזמן).

יש לנו תחתונים 2-4 שמתאימים לקטן ויש 2-4 לגדולשמש בשמיים

באמת מחברות שונות הגודל ממש שונה, אבל נראה לי שגם הקטנים אצלנו יהיו קצת גדולים עליו. החברות הקטנות שיש לנו זה שרייבר ורדבק (עוד חצי שנה לדעתי הם כבר יהיו קטנים מדי לבן שנתיים וחצי שלנו)

מנסיוןרק טוב!

הילדים שלי גם קטנטנים. ומידה 2-4 הרגיל לא התאים לחלקם.

לשרייבר יש מידות קטנות באופן כללי. התנסתי עם תחתוני בנות שלהם. לבת שלי היה מצוין! גם היתה במידות בגדים כמו הבן שלך.

ולבן קניתי משילב. התחתונים שלהם גם ממש קטנים (ויותר יקרים. ויותר יפים). גם ממליצה. 

מוסיפהרק טוב!
יש חברה של תחתונים שהסמל שלהם זה סוס. גם אצלם מידה 2-4 זה קטן. 
נכון, גם לי יש את אלו.שיפור
ראיתי בגרביים עד הבית מידה 1-2ביבוש
מישהי מבשלת בנינג'ה גריל? מצ"ב תמונהאובדת חצות

נינג'ה גריל NINJA GRILL AG301

המכשיר יושב ומעלה אבק-וחבל.

אשמח לדעת אם מישהי יכולה להסביר לי איך לעבוד איתו?

יש לי דגם אחרהשם שלי

אבל נראה לי שדי דומה.

אני מכינה בעיקר בשרי:

נקניקיות, קציצות בלי רוטב, חזה עוף, עוף

וגם צ'יפס ותפוחי אדמה אפויים.

יש לי תבנית עמוקה שבה אני מכינה עוף ותפוחי אדמה, כתחליף לתנור.

יש מגש של טיגון באוויר חם, שבו אני מכינה צ'יפס ונקנקיות.

ויגש של גריל, שבו אני מכינה קציצות וחזה עוף.

יש לי דגם אחר, הגודל שונה אבל התבניותקופצת רגע

נראות לי דומות.

אני מכינה בזה גם שניצלים ושניצל דג, בתוכנית של air fry, לא יוצא ממש כמו מטוגן אבל אם שמים שמן מתחת ומעל יוצא טוב.

על רשת גריל עושים המבורגרים, שיפודים וכו', מוכנים בבית או קנויים, וגם סתם חזה עוף עם קצת תבלינים. אוהבת גם' לשרוף' בזה תפוחי אדמה שלמים או בטטות חצויות לשניים, יוצא כמו ממדורה אם את יודעת למה הכוונה.

גם סתם לחמם דברים מהמקרר, על תוכנית reheat יוצא ממש טעים, נניח שניצל יוצא קריספי.

לי יש כזה- הוא מצויין! פירוט בפניםnik

בתכנית אייר פרי- מכינה שניצלים שיוצאים פגז (צריך להתיז עליהם שמן משני הצדדים), מחממת אוכל (מרגיש טרי) ואפשר גם ירקות ופרגיות.

בתכנית גריל- שמה פרגיות ונקניקיות, חושבת שבתכנית של מדיום.

השימוש העיקרי שלי בו הוא לחימום אוכל- זה יוצא טעים ברמות! 

על איזה תכנית את מחממת?רוני 1234
יש לך את הדגם של פותחת השרשור?
אייר פרי, וכןnik
מתייגת את המקוריתטארקו

שכותבת המון על השימוש שלה בנינג'ה גריל..

@המקורית

מנצלשת לשאלה- לדעתכן יכול להחליף לגמרי תנור בשרי?הדס=)

אנחנו מתלבטים אם לקנות נינג'ה גריל אבל יהיה צפוף לשים גם וגם...

משפחה עם עוד מעט 7 נפשות בעז"ה

עושה אוכל די פשוט, תבנית אחת כל פעם

בעיקר מנסה להבין אם יש גודל של נינג'ה מומלץ שיכול להכיל תבנית עוף גדולה עם תפוחי אדמה או שקטן מדיי?

ואם יש עוד דברים חוץ מהגודל שנפסיד אם נעבור לניגג'ה במקום לתנור....?

גם הדגם הגדול קטן למשפחה של 7 נפשותואילו פינו

כשאני מכינה לכל המשפחה אני עושה 2 נגלות או בתנור בתבנית גדולה..

לעצמי מכינה שם המון! 

לא יודעת לגבי גודלכנה שנטעה

כי אנחנו כרגע רק 3 נפשות,

אבל מבחינת שימוש - אצלי הנינג'ה מחליפה לגמרי תנור בשרי!! אני מכינה בה ההההכככללללל

עוף וירקות, תפוא, מוסקה, שיפודים, על האש, שניצלים, צ'יפס, רולים, מה שבאלך.

יש בזה כלכך הרבה אופציות ועובד כל-כך מהר ומצוין שמבחינת השימוש נטו זה שיא המשתלם, לדעתי ומניסיוני

נראלי אני אבקש מהם אחוזים על שיווק🤭

לדעתי קטן ולא מחליף.המקורית
זה קטן מדירוני 1234
עונה מנסיוננו הדלרק טוב!

שלנו רק מפסח..

אז אנחנו עוד צריכים ללמוד איך לנצל אותו. אבל מאז שיש לנו אותו התנור הבשרי לא עבד אפילו פעם אחת (משפחה של 8 נפשות).

ציפס בפסח (לא אןכלים קטניות. אז הכנו כמעט כל יום והרבה) היה הרבה יותר מהיר איתו מאשר בתנןר. ככה שבארוחה יכולנו לעשות 2 נגלות כדי שיספיק לכולם.

תפוא כמו של מדורה, מאוד אוהבים פה. לוקח הרבה פחות מבתנור.

שניצל תירס כנל.

ירקות כנל.

השאר עוד לא יודעת. בנתיים שניצלים ועוף עשינו בסיר. מניחה שזה גם מהיר יותר מתנור. ככה אומרים.  

אכן משתמשת בו לא מעטהמקורית

מכינה בו בשרים, ירקות, אופה והשוס - הוא מחמם אוכל למצב שהוא טעים כאילו עכשיו הכינו אותו.

אבל יש לי דגם אחר האמת

מכל מקום, זה נורא תלוי מה אוכלים בדכ. אני למשל לא מכינה בו שניצלים/ חצילים ואצלי הוא לא מחליף טיגון אבל אני מתחזקת (מנסה לפחות😅) תפריט תזונתי מסוים שממש מקל עליי להשתמש בו

אני משתמשת בתכניות reheat, grill, bake, roast בעיקר.

מכינה המון דבריםואילו פינו

שעועית ירוקה,  אנטיפסטי,  נקניקיות צ'יפס המבורגר סטייק, עוף, תפוחי אדמה, עראייס, דגים,שניצלים, לביבות, קציצות טונה

מקצר זמנים ממש!

רק כשאני מכינה עוף לכל המשפחה אני משתמשת בתנור הבשרי..

יש לך מתכונים?רק טוב!

או רוצה לפרט מה הכללים?

שלנו חדש ובנתיים משמש בעיקר לציפס ותפו"א.

עשיתי גם חציל שלם אבל נראה לי היה אפשר לעשות אותו טוב יותר.

עוף, דגים, שעועית ירוקה, קציצות אשמח לדעת איך לעשות.

יש לנו את הדגם מקס פרו נראה לי. 

אני לא מבינה בדגמים.. יש לי משהו שונה ממה שהפותחתואילו פינו

וזה הרבה ניסוי וטעייה, להבין את המכשיר..

שניצלים מצפה כרגיל, מרססת ספרי שמן על כל צד ועל תוכנית אייר פרי ל13-16 דקות תלוי בעובי של השניצל (יותר ארוך מטיגון אבל היתרון מבחינתי שזה לא דורש השגחה צמודה כמו טיגון ויותר בריא)

שעועית ירוקה עושה גם על אפיה וגם אייר פריי. שמה קפוא מהשקית, שמן זית ומלח (אפשר גם קצת רוטב סויה ושומשום אם זה באפיה) ל10 דקות.

אנטיפסטי-חותכת את כל הירקות שיש לי במקרר (גזר קישוא בצל סגול, בצל רגיל, שום, בטטה גמבה שעועית, ברוקולי וכרובית.. או חלק כל פעם) לגודל אחיד, מתבלת

על אפייה או אייר פריי. הזמן מאוד משתנה לפי הגודל של הירקות. מרבע שעה עד 35 דקות בערך. כדאי לערבב באמצע

עוף על אפיה עם רוטב שאוהבת/פירורים כמו שניצל ל35 דקות פלוס (תלוי בכמות של העוף, זה בד"כ מכינה בתנור כי מכינה כמות גדולה. כשעושה רק לעצמי רבע עוף אז כחצי שעה..)

דגים עם רוטב שאוהבת/עשבי תיבול על אפייה לרבע שעה 20 דקות..

תודה רבה על הפירוט!רק טוב!
מנצלשת, משהיא משתמשת בנינג'ה פודי?1112
אשמח לרעיונות
מנצל''שת-עוד מעט פסח

מה בעצם היתרון של הנינג'ה בהנחה שיש לי בבית תנור בשרי, פלנצ'ה איכותית ואפילו גריל גז בחצר?

מה היתרון שלו?

מבחינתי מהירות. מתחמם מאוד מהר ומבשל מאוד מהרואילו פינו

צ'יפס בתנור לוקח שעה לפחות על החום הכי גבוה, בנינג'ה לוקח לי 17 דקות... וזה הרבה היה יותר טעים.

אין לי גריל גז.. אבל את הפלנצה מסרתי אחרי שקניתי את הנינג'ה כי כבר לא היה לי בו שימוש 

לנו יש גריל גז גדול יחסית בחצר. כשיש אורחיםקופצת רגע
מפעילים אותו והרבה פעמים יושבים בחוץ.

בנינג'ה אנחנו עושים סתם ככה כנפיים וקבבים לבן שלי כשהוא רוצה, סטייקים פה ושם, המבורגרים. לא צריך לצאת, וזה זריז מאוד.

אני משתמשת בו הרבה אבל האמת שקניתי לצורך ספציפי, של טיגון ללא שמן. בלי זה לא יודעת אם הייתי ממליצה, זה תופס מקום על השיש

מנצלשת מי שיש לה, יש חסרון גדול מבחינתי....ממתקית

איפה מאחסנים???
זה מכשיר ממש ענק לא? 
ומבינה שהוא לא מכיל הרבה (הפלסטיקה מסביב יותר תופסת מקום)?
מצד שני, מבינה שהוא מהיר, וניתן להכין בפחות שמן.
יש עוד חסרונות או יתרונות?

לי יש מקום עבורו במטבח האמתהמקורית

בפינה נסתרת. וחוץ ממנו יש לי רק קומקום על השיש

אם הייתי צריכה להכניס ולהוציא מהארון, סביר להניח שלא הייתי קונה/ משתמשת כמו עכשיו

תודה!!! צודקת צריך מקום נוח לשליפה, לי איןממתקית
האמת שגם אם היה לך ארון לשים אותו בוהמקורית
לא הייתי ממליצה כי זה מכשיר כבד 
שמנו אותובשורות משמחות
בארון שבעיקרון אמור להיות למיקרוגל
ואיך את פותחת אותו? הארון מספיק גדולהמקורית

כדי שהוא יעבוד שם? או שאת מוציאה?

כי ארון המיקרוגל שלי ממש לא יכול להכיל נינגה פתוח למשל

כןבשורות משמחות

הארון בגודל סטנדרט

והנינג'ה נפתח כמעט רובו אז לא מפריע לשימוש בו

וגם שמנו תאורה בפנים

יש לי דגם שונהבשורות משמחות
אבל כן משתמשת דיי הרבה
אני בקושי, כי אין מקום בשיש והוא מאוחסן בארון כתרPandi99
כל מי שיש לה נינג'ה - איך הניקוי שלו?כבת שבעים

סביר? או שלוקח הרבה זמן שכבר לא שווה את הבישול המהיר?...

סיוטטטט לכן לא משתמשת ככ..Pandi99
אני שמה את התבניות במדיח האמתהמקוריתאחרונה

וגם את הרשת, אז זה ממש בקטנה

לאמא שלי אין מדיח וכן, לא סבבה לנקות אותו. התבניות שלו כבדות

ממליצה לשים נייר אפייה על התבנית בכל הכנה בו, זה מצמצם את הלכלוך 

מה טיפ הזהב שלך לסכרת הריון?שירה והודיה

כדי לא להעביר חודשים ארוכים באומללות החלטתי ללקט עצות טובות מנסיונכן.

מה אוכלים? איך מתפנקים?

איך שומרים על מורל סביר גם כשהבדיקות לא יפות?

איך מוצאים אוכל שהוא גם מתאים וגם טעים?

מה יכול להרים ברגעים קשים?

תודה אהובות.

מקפיצה לך.נפש חיה.
בוגרת פעמיים (שני הריונות)חושבת לעצמי

קודם כל חיבוק זה קשה ממש.

דבר שני- מה שלי הכי עזר:

1. הייתי ממש רזה וחטובה כי בלי פחמימות זה מרזה ממש.

2. להוריד פחמימות כמה שרק אפשר.

לקנות ירקות שווים, עלים, נבטים.

חלבונים שאוהבת.

להכין לעצמך סלטים שווים עם אגוזים וכו.

3. לפנק את עצמך באוכל פחמימתי שאת אוהבת בגרסה קיטוגנית.

לי יש חולשה לפיצות- הכנצי לי פיצה מבצק כריבית, מקמח חומוס, יש מלא ברשת.

לכל אירוע תגיעי עם משהו מתוק שווה בתיק- עוגה מקמח שקדים בלי סוכר- יש מתכונים ברשת.

במקום סוכר אני שמתי בננה.

וממש להקפיד ולהתמיד כי זה ממש ממש חשוב.

תבדקי עם דיאטנית שנותנים מהקופה איפה את כן יכולה להתפנק- במבה, לי היה מותר מידי פעם גלידה עם אחוזי שומן גבוהים.

ושוב חיבוק. מי שעברה מבינה. 

חיבוקדפני11

מה שעזר לי זה ההבנה שתכלס אם אני לא אקפיד אני אשכרה מסכנת את התינוק שלי.

וגם להפך- כשאני מקפידה אני שומרת על התינוק שלי!!! אין יותר מספק ומחזק מזה.

לא יכולתי לשאת את המחשבה שהתינוק שלי יסבול בגלל שלא הצלחתי להתגבר על שוקולד או כל חשק אחר.

זה פשוט לא פייר עבורו..... מגיע לו לקבל הזדמנות לחיים בריאים וטובים- כמו שגם אני קיבלתי כשהייתי תינוקת.

בונוס נוסף ולא פחות שווה

סיימתי את ההריון יפה חתיכה ורזה.

הייתי נראת מליון דולר ביום שילדתי. וכמובן גם אחרי. (למרות שאני משמינה הרבה בהנקה- אגב רק הורמונלי לדעתי, לא משנה מה אןכלת- הפעם זה לא היה ככ נורא כמו תמיד).

והאמת זה היה כיף ברמות.

בהצלחה רבה וחיבוק.

בכיתי את חיי כשאמרו לי שצריכה להקפיד על תזונת סכרת ולא לאכול שוקולד.... וכל כך רציתיייי וזה היה רגע לפני פורים... פשוט בכיתי בלי סוף.

לגבי הפחמימותדפני11

דווקא חשוב גם לאכול פחמימות. כבר לא זוכרת למה אבל הדיאטנית ככה הסבירה לי.

ממליצה ללכת לדיאטנית שתבנה לך תפריט.

ובעיקר להתכונן יום מראש- מה אני אוכל מחר.

לי זה ממש עזר.

חוץ מזה- שפע של ירקות מכל הסוגים והמינים. לא להתקמצן בכלל.

בדיוקשומשומונית
גם לי היא אמרה לא לוותר על פחמימות. אבל לדאוג שיהיו כמה שיותר טובות ובריאות.
עוקבת, כי איןלי הרבה עצותשומשומוניתאחרונה
וזו ממש לא פעם ראשונה שלי... מאתגר כל פעם מחדש.
ילד ראשוןחדשה223

היי יקרות

קראתי כאן קצת בהריון ואשמח לשמוע מחכמתן

ילד ראשון ב''ה

מתוק מאוד מאוד!!

אבל זה אינטנסיבייי וקשוח ועייף ודביק וכל היום מניקה- גרעפס- טיטולים ושוב..

ואין משמעות לזמן, ואין זמן לכלום, והכל ככ אותו דבר.

והוא הכי מתוק בארץ

וחיכינו לו מאוד ושמחה בו

ואני מאוד הייתי רוצה לעבור את הזמן הזה בתודעה אחרת, גבוהה יותר, שמחה יותר, רגועה יותר.

יש לי גם הרבה חוסר ביטחון, האם אני מספרת את הצרכים שלו מדליק טוב ומספיק מהר, ומבינה את הסימנים שלו. וחוסר אונים יחד איתו שכואבת לו הבטן. אבל זה כבר נושא אחר.

אז לענייננו-

אשמח לשמוע קצת מחשבות גבוהות יותר על אימהות

מבחינה רוחנית, או המלצות את מי לשמוע.

כי היומיום ככ שוחק שאני שוכחת שיש כאן מהות מאוד גדולה ותפקיד מאוד חשוב.

וגם אולי טיפים לאמהות טובה ונוכחת.

(אני מרגישה שנוכחות זה שם המשחק פה, לא תמיד מצליחה אבל כשמצליחה להתמסר לרגע ולא להיות באחרי ולא לחכות רק שיישן זה יכול להיות מתוק)

בן כמה הוא?איזמרגד1

זה נשמע שהוא קטנטן ממש ואתם ממש בהתחלה, נכון?

תני לכם זמן. הרבה זמן ובנחת. אתם תלמדו אחד את השני, הוא יגדל וזה כבר יהיה הרבה פחות אינטנסיבי...

אימהות זה למידה והתפתחות כל הזמן, פשוט תני לזה לקרות בטבעי... לא צריך להיות בלחץ, בטח לא בשלב כל כך התחלתי של האימהות🩷

מסכימה איתך עם כל מילהשושנושי
בן שבועייםחדשה223
את ממש-ממש-ממש בהתחלה!מתואמת

זו תקופה מעורבבת ומבלבלת אחרי כל לידה, לא רק אחרי לידה ראשונה. אבל בלידה ראשונה פי כמה, כי הכול חדש לחלוטין.

זה הזמן שלך לישון בכל פעם שאפשר, לבקש שיכינו לך אוכל טוב ולא לחשוב בכלל מחשבות מעמיקות.

בעוד חודש-חודשיים, כשקצת תתאוששי, תתחילי לחשוב יותר על מהות האימהות. יכול להיות שזה כבר יגיע לך באופן טבעי

יש נשמה חדשה בעולםרקלתשוהנ

אני תמיד מסתכלת על הפיצים האלה וחושבת לעצמי, מה הוא יודע שאני לא? מאיפה באת? מה אתה זוכר משם?

קטנטן כזה, תלוי כל כך, שייך לעולם אחר...כמעט רק נשמה, בגוף הקטנטן הזה שתלוי בי כל כך...

תחשבי שיש נשמה חדשה בעולם

שזוכה להגיע לזוג ידיים אוהבות, מכבדות, שרוצות בטובתה

יש זוג אנשים בעולם שמוכנים להיות ערים בלילה וגמורים ביום, ולרוץ לסופר פארם מאה פעם, ולהחזיק על רגל אחת עם הפנים לצפון מערב כי רק ככה הוא נרגע, שכל יישותם רוצה את טובתו, שאהבתם אליו תלך ותגדל ותעמיק.

תחשבי על זה שהחוויה שלו מהעולם היא אתם, הגישה הכי ראשונית שלו לעולם - היא אתם.

ואם כואב לו יש מי שיחבק, ואם הוא בוכה יש מי שמנסה להבין למה, והוא מחובק ומנושק ומנוקה ומלבישים אותו, והוא שומע את הלב שלכם.

זה מאד סזיפי, וגם בלידה הרביעית שלי הרגשתי את מה שאת מתארת

אבל יותר ויותר מצליחה להפנים שלא צריך דברי תורה גדולים

את נוגעת בנשמה חדשה בעולם הזה, את בוראת לה דרך הסתכלות בריאה לעולם הזה, איפה יש נס גדול כזה?

ואחרי כל זה, אני רק אומר שבחופשת לידה, בטח בשלב שלך, אני אמנם מרגישה וחושבת דברים כאלה, אבל גם דברים אחרים לגמרי - חוסר אונים זה כל כך הגיוני בהתחלה, בטח בהתחלה ראשונה וענקית כזאת. ולא לדעת מה הוא רוצה - הוא לא יודע לדבר, ואת רוצה לדעת, ולא תמיד את יכולה. את יכולה לעשות את מה שביכולתך.

ואני גם קוטרית על כאבים ועל עייפות, כי הנשמה המיוחדת הזאת הגיעה דרך הגוף שלי, הזה ממש, שעשה את הבלתי ייאמן אמנם אבל הגב כואב ואני עייפה ורעבהההה ומותשת וחסרת אונים...

בקיצור

בליל של תחושות

הגיוניות מאד והגיוניות פחות

תהיו יחד, זה העיקר, ומזל טוב ענק

שבועיים זה פיצי ממש!!איזמרגד1

בזמן הזה הגיוני בהחלט להיות כל היום סביבו, הטיפול מאוד מאוד אינטנסיבי. בהמשך זה נרגע ונהיה קל יותר וגם כיף יותר כי הוא גדל ומתקשר.

עכשיו זה הזמן לישון הרבה, להתפנק, לתת לעצמך קצת זמן שקט כשמתאפשר, ולנשנש ולהסניף את התינוק מדי פעם😍

התקופה הזאת עוברת מהר ממש ומתגעגעים אליה אחר כך🙂 אבל במקביל היא גם יכולה להיות ממש לא קלה, בטח בילד ראשון. כל מה שאת מרגישה זה בסדר, תשתדלי לא להיכנס למצפון על מה שאת עדיין לא מצליחה איתו. אימהות זה תהליך ארוך שלא נגמר אף פעם🙂

בשלב הזה לא הצלחתי לחשוב בהיגיוןשושנושי
ואת כבר חושבת על איך להיות אמא טובה יותר - מלכה שאת. 
וואו תודה לכן!!חדשה223

ממש מה שהייתי צריכה לשמוע

אני דומעת כאן מהתרגשות או ההורמונים לא יודעת

אבל ממש מילים שבמקום. תודה לכן ממש!!

להתכרבל ועור לעור מחבר ומרגיע..ברית היום

להנות מהזמן איתו, להתענג על הרגע....

משם כבר מגיע תחושת המשמעות..

הוא פצפון עדייןדיאן ד.

אני חושבת שבגיל הקטן הטיפול מצד אחד הוא מאוד טכני להאכיל, לחתל, לקלח להלביש

מצד שני מאוד חשוב גם לתינוק וגם לך קשר רגשי של לדבר אליו ולהיות קרובה אליו.

ומצד שלישי הוא עדיין לא נותן לך משוב מעבר לבכי.

לי אישית בגיל יותר גדול כשגדלו פתאום נפל האסימון עד כמה אמא היא משמעותית לילדים 

כמה שידעתי קודם, רק כשהילדים גדלו חילחלה לי ההבנה.

ממליצה על הספר "מה אימהות עושותתהילנה

בייחוד שנראה שאינן עושות דבר".

בעיני ספר חובה לכל אמא (אני קראתי בהריון)

לגבי נוכחות- אני רואה שמה שהכי עוזר לי זה פשוט לחשוב: זה חד פעמי, לא יהיה לי את זה שוב. איתו, ואולי גם לא יהיה לי עוד ילדים (כרגע עם שניים ואין תוכניות לעוד מבחינתי)

שבועיים אחרי לידה לא הייתי מצפה לכל זההמקורית

את ממש לא שם כרגע

כל מה שאת צריכה לעשות כרגע זה לדאוג לצרכים החיוניים של התינוק, ולאכול ולישון טוב בעצמך

לא מעבר בעיניי

איך אפשר לחשוב על רוחניות כשאת גמורה מעייפות? עליי זה היה גדול ממש. הכי קרוב לזה אצלי היה להתפעל מהפלא הזה של אדם חדש בעולם שיצא מהגוף שלי, הפלא של ההנקה, ולנשנש קצת את הדבר החמוד הזה, אבל זה קרה בשלב יותר מאוחר.

הטיפול האינטנסיבי הזה, הנתינה הזו, בונה את הקשר שלך אליו וזו האמהות כרגע

חיבוק♥️

בגיל הזהאפונה

אין זכרונות קונקרטיים

הוא לא יזכור כשיגדול שהרמת אותו, שקילחת אותו, שקמת אליו בלילה, שדיברת אליו וכו' וכו'.

אז מה נשאר מכל זה?

התחושה הבסיסית של הקשר הבטוח,

הצרכים שלי נענים

יש מי שדואג לי ומטפל בי ויודע מה לעשות

יש מישהו שנמצא איתי כל הזמן ומשגיח ושומר עלי.

אני יכול להיות רגוע, אני פנוי ללמוד את העולם

לחקור, להבשיל.

ילדים שזוכים להיקשרות בטוחה בינקותם, יגדלו בסבירות גבוהה לנהל קשרים בטוחחם ובריאים במערכות היחסים השונות שלהם, בדגש על קשר זוגי.

כשאת מרגיעה כשבוכה, מאכילה כשרעב, מרדימה כשעייף - את בונה לו דפוס היקשרות בריא. אנשים משלמים במיטב כספם לפסיכולוג כדי לשנות דפוסי היקשרות. ואת מעצבת לו מפש בריאה מלכתחילה.

את שואלת שאלות טובותעם ישראל חי🇮🇱

זה באמת נכון, הטיפול בעולל קטן וחסר ישע יכול להיות תקופה שכל יום נראה זהה לקודמו ,וזה באמת יכול להצטייר כמשהו משעמם או מונוטוני שחוזר על עצמו כל יום...

אבל קודם כל שתדעי שמתקופה לתקופה זה משתנה.

יש את התקופה ההתחלתית שהם ממש גורים קטנים שאפילו לא מצליחים ממש לראות כמו שצריך ועד מרחק מסוים, יש את השלב שהם כבר לא שולחים "סתם חיוך" שהתפלק אלא ממש מזהים אותך ואת בעלך ומחייכים , יותר מאוחר התהפכות ראשונה ,זחילה, למצוץ אצבעות, להתגלגל מצחוק, להתחיל טעימות, לעמוד פעם ראשונה, להגיד מילה ראשונה, וכן הלאה.

כל תקופה וכל חלק בגידול משמעותי גם לך וגם לו. למעשה בעיני זו התקופה הכי יפה וחמקמקה של תינוק חדש, והיא עוברת ככ מהר, שלא תביני איך כבר הסתיימה "חופשת " הלידה.

במהלך הימים שעוברים את בונה איתו קשר,הוא מתרגל אלייך ואת אליו, קשר שנרקם לוקח זמן, תני לכם את הזמן הזה ביחד ,מגיע לכם אותו. וזה זמן שלא יחזור שוב,תהני כל עוד אפשר. לגבי המהות הרוחנית ,

תנסי לא לחשוב על מה יהיה ומה היה, ומתי ,תני לרגע שלכם להיות. גם אם הוא משעמם וגם אם כל יום נראה אותו דבר.

את נבחרת להיות האמא שלו מכל האמהות, תבטחי בעצמך שאת יודעת יותר מכולם מה הכי נכון וטוב עבורו . תסמכי על תחושות הבטן שלך.

לגדל ילדים זה מאוד אינטנסיבי, תובעני, לפעמים מרגיש כאילו אנחנו כמעט ומבטלות את עצמינו לגמרי.

אבל בסוף ההשקעה משתלמת . האהבה חוזרת אלייך בענק. התחושה שאני מקימה את הקן שלי ומשקיעה בו מניות ,מביאה את הבן או הבת שלי לחינוך של תורה ומצוות ,ללכת בדרך השם, זאת שליחות. וכן זה אומר שלפעמים בתחילת הדרך, הדרך לא קלה וכיפית והכל ורוד. לא,זה מסע של בניה גם שלך, וגם של בעלך, של הבנות של שניכם יחד, של הילד/ים שלכם. הילד הראשון מלמד כל כך הרבה, עליו עושים את כל הטעויות האפשריות . בכלל כל ילד מלמד אותנו דברים על עצמינו, ומשמשים הרבה כמראה כדי שנראה את הטעויות שלנו, את הפיספוסים שלנו ,את החוזקות והחולשות שלנו. לזמן יש הכי הרבה משמעות. תסתכלי על זה כמו על השקעה, בהתחלה את צריכה לשים סכום רציני וקצת להיחנק , אבל אחרי תקופה יש תשואה ושווה כל שקל. זורע צדקות צומח ישועות.  יהי רצון שתמצאי ותראי איזה שליחות מדהימה קיבלת ושתדעי איך להוציא ממנה את המירב בשבילך .

לגבי החוסר ביטחוןכורסא ירוקה

שתדעי שזה טבעי. את נשמעת אמא מאד מסורה ואכפתית, אז אני בטוחה שאת דואגת לו מספיק. המחשבות שלך הן טבעיות ויותר נפוצות דווקא אצל אמהות מסורות מאד ואכפתיות מאד שלא רוצות לטעות ולפספס, אז שתדעי שהכל בסדר. הוא לא צריך את המענה בשניה שמתחיל לבכות, לפעמים קורה שאת מתעכבת רגע, לפעמים יש אילוצים, אבל העובדה שהוא יודע שאם הוא בוכה את נענית לו זה העיקר. ממה שאת כותבת נשמע שאת ממש שם בשבילו,,אז גם אם מדי פעם יש חריג והוא יחכה יותר זה לא משהו שיעשה לו רע.

להבין את הסימנים זה משהו שבא עם הזמן. לכל ילד סימנים משלו, שבועיים זה עוד מוקדם, אבל את תראי שתוך כמה שבועות את תדעי איזה בכי זה רעב ואיזה לא, מתי כואבת לו הבטן ומתי סתם צריך חיבוק או מוצץ.

וגם חוסר האונים טבעי. תמיד קשה לנו לראות מישהו בסביבה שלנו מתמודד עם קושי כשאין איך לעזור לו. גם בין מבוגרים. עם ילד שבאחריותך זה קשה כפליים. הדבר שהכי יעזור לו בזה זה חיבוק.

מצד שני, זה לא את, זה הפורמט - להיות עם ילד שבוכה מכאבי בטן במשך כמה זמן יכול להטריף את הדעת וכל מה שתרצי יהיה רק שקט.

וחכן תמיד כדאי לדאוג למלאי מבוגרים שיכולים להחזיק אותו לכמה דקות שבהן את הולכת לחדר אחר ושומעת שקטטטטטטט כדי לחזור אליו עם כוחות מחודשים.

מזדהה מאד עם אין משמעות לזמן ואין זמן לכלום. הכי חשוב לצאת מהבית. עדיף לפגוש אנשים אבל גם אם לא העיקר לצאת. תעשי לך זמן ביום, כל יום, שאת מתלבשת ויוצאת איתו לסיבוב אפילו הכי קטן ברחוב מסביב לבית. במנשא או עגלה, מה שנוח לכם. אבל אחהצ בזמן שיש אור וכבר לא חם בטירוף, פשוט לצאת לנשום אויר ולראות את האור בחוץ. זה מחזיר לחיים.

אני גם ממליצה על הספר מה אמהות עושות שהמליצו לך למעלה, וגם על מלידה עד גיל שנה. הראשון שלי רצה רק ידיים והמשך חודשים הייתי יושבת מחזיקה אותו ביד אחת, מושבתת ממטלות בית, ומחזיקה ספר ביד השניה, זה מה שהשאיר אותי שפויה 😅

איזה מהממת אתרקאניאחרונה

שזה מה שבראש שלך שבועיים אחרי לידה ראשונה

אני הייתי רק בהלם ממה שנפל עליי ואיך יכול להיות שהתינוקת הזאת יצאה ממני😅

בכל מקרה עכשיו זה הזמן שלך ושל הבייבי להתאושש מהלידה

לאכול טוב לישון טוב ולנוח הרבה

כל מה שהוא צריך זה את אמא שלו לידו

וככל שתתחזקי יותר ותנוחי ותתני לעצמך להתאושש ככה יהיה לו טוב

הביטחון מגיע לאט עם הניסיון

את לומדת להכיר אותו

וזה בסדר אם לא תמיד מבינים למה הוא בוכה או מה מציק לו

וככל שהוא גדל הוא גם מתקשר יותר ומחייך ומקשקש

וככה גם נהיה חיבור יותר גדול 

ומלא מלא מזל טוב

שאלה פדחנית לכן מאנונימיתאנונימית בהו"ל

אתן שואלות את הבעל על כל קנייה שאתן עושות?

האם זה מתאים כרגע?

אני במצב הזה קצת ומתחילה להרגיש מפודחת שאישה מעל גיל 30 צריכה לשאול מישהו

מה לקנות ומתי

כמה שמסבירה לו כבר שנים שזה לא נעים והוא באמת מנסה לשחרר

זה לא הולך!!!!

ולא חסר לי שום דבר ב"ה, אני לא מרגישה מסכנה

רק היום למשל היה ממש בא לי להזמין משהו לאכול ואני יודעת שכרגע החשבון

לא במצב הכי טוב וחששתי מהתגובה שלו אז לא הזמנתי

אני יכולה לקנות קפה ומאפה בתדירות גבוהה נניח והוא לא יגיד מילה.

אבל על דברים גדולים יותר הוא ישר מתבאס..נניח מעל 100 שח

והוא בעל מדהים ומפרגן לי בטירוף אבל גדל בדקדוקי עניות קשים וממשיך את זה הלאה לחיים.

הוא עובד על זה מלא ואני הרבה יותר משוחחרת מפעם

אבל יש את הקטנות האלה שנניח הזמנתי משהו,יום למחרת הוא יגיד לי אני רואה שהזמנת

כאילו מה אין לי חיים משל עצמי?

יש לציין שהוא עובד ממש קשה ואני כרגע לא.

אני מסכימהאפונה

אם המצב בחשבון לא מאפשר

אז החשש לא אמור להיות מפני הבעל.

אבל לי נשמע שיש כאן דינמיקה שמזינה את עצמה

כי הפותחת נמנעת מאחריות כלכלית

זה משהו שצריך לפתוח ולטפל בו.

גילוי מין העובר בשקיפותהבוקר יעלה

למישהי אמרו את מין העובר בשקיפות ובסוף טעו? שבוע 11+4 אם זה משנה, רוצה לדעת כמה לסמוך על זה כי אני סקרנית מאוד.

הוא כמובן לא אמר באופן חד משמעי, רק מה הוא חושב.. 

רק לקראת שבוע 13 זה נהיה יותר אמיןואילו פינו

ממה שידוע לי..

אמרו לי בת בשבוע 13 וצדקו..

אצלי אמרו וטעומכחול

אמרו 80%, ואחר כך זה היה המין השני.

לא זוכרת בדיוק באיזה שבוע, נראה לי יותר מאוחר....

מענייןהבוקר יעלה
מה אמרו ומה היה.? 
אמרו בת והיה בןמכחול
אצלי שבוע 12 אמר בן. זה היה בת😄,שגרה ברוכה
איזה קטע, אני צריכה לחכות בסבלנות חחהבוקר יעלה
לי בשבוע 11רקאני

לא בשקיפות, באו"ס רגיל

הרופא אמר בת וצדק

אבל לאחותי אמרו בן בשלב מוקדם לא יודעת איזה שבוע בדיוק וטעו (והיא לא בדקה שוב ככה שהופתעה בלידה חחח)

יו איזה מלחיץ חחהבוקר יעלה
היה לי כל מינימדברה כעדן.
פשוט זה לא שלב שזה אמין... זה כזה 60-70 אחוז...

אצלי פעמיים צדקואחת כמוני

ופעם שלישית טעו

רופא אחר, לא יודעת אם קשור

לא זוכרת באיזה שבוע, אבלריבוזום
אמרו לי בשקיפות 80 אחוז בת, או 90 - לא זוכרת בדיוק - והיה בן.
כןמקרמהאחרונה

בשקיפות הוא היה בן

בסקירה היא כבר היתה בת

אולי יעניין אותך