אם המטרה שלך להתחתן עם האישה הכי יפה בעולם *אובייקטיבית*, זו משימה שלא תוכל לעמוד בה.
זה עלול גם להכניס אותך ללופ של תמיד לחפש את האישה הכי יפה בעולם, גם אחרי ההחלטה להתחתן, וזו בעייה קשה (ובדיוק שמעתי שזאת אחת הבעיות במדינות המערביות, שבגלל שהמרחב הווירטואלי מראה נשים שהן הרבה יותר יפות ממה שיש זמין מסביבי, זה יוצר איזשהו שאיפה בלתי ניתנת למימוש, ואנשים בוחרים להישאר רווקים).
זכור, תמיד תהיה מישהי שהיא יותר ממי שאתה תבחר בה - זה יכול להיות יותר יפה, יותר סבלנית, מרוויחה יותר וכן הלאה - ואנחנו חייבים לזכור שני דברים בעניין הזה: לבודד תכונה מאדם זה מנתק את ההקשר, ומציג מצג לא אמיתי, כי כולנו תמהיל של דברים, ובנוסף - אנחנו לא מחפשים את הכי, אנחנו מחפשים את מי שמתאים לנו.
זה שמישהו נראה טוב לא אומר שהוא יודע לתקשר טוב. לתמוך טוב. להיות בזוגיות טובה. להיות בן זוג טוב. להיות הורה טוב.
מעתיקה דברים שכתבתי בהקשרים דומים:
* לדעתי, העולם מתחלק ל-3 חלקים: אחוז קטן של האנשים שמכוערים בצורה קיצונית, אחוז קטן של האנשים שהם יפים בצורה קיצונית, וכל היתר.
בהנחה שאנחנו מדברים על הרוב המוחלט, שהם החלק הגדול של העולם, התפיסה שלנו את החיצוניות שלהם נובעת הרבה מתוך תפיסת הפנימיות שלהם. לאנשים ברחוב יש מראה 'סתמי', אבל לחברים שלי יש מראה יפה. זה לא כי הם אובייקטיבית הכי יפים בעולם, זה סובייקטיבי כי אני רואה את הפנימיות שלהם. ושמתרחקים מהחברים, נניח חברים מגיל תיכון - פתאום כל החיצוניות שלהם משתנה, כי היה בינינו איזשהו ריחוק רגשי.
* מאוד חשוב שתהיה משיכה פיזית בין בני זוג.
בעיני, יש יופי אובייקטיבי ויופי סובייקטיבי. היופי הסובייקטיבי תלוי בראיית העולם שלנו - אנשים שאנחנו אוהבים ומעריכים יהיו יפים בעינינו, לעומת זאת יהיה מאוד קשה לראות יופי באדם רע, מחבל לדוגמה - גם אם הוא זוכה תחרות 'מלך היופי'.
בנוסף, צריך לזכור, שאיך שאתה (והיא) נראים בגיל 20, זה לא אותו דבר כמו שתיראה בן 40 (ולא היא אחרי כמה לידות בעז"ה), ולא כמו בגיל 60 וכו'.
החיצוניות חשובה, אבל צריך לזכור לתת לה את המקום הנכון. היא בסיס לבנות קשר פנימי ועמוק.
ובהנחה שיש משהו אחד ספציפי שמפריע לך:
*לפני שהתחלתי לצאת, הלכתי לסדנא הכנה כזו לדייטים וזוגיות.
זכור לי מאוד שאחד הדוגמאות שניתנו היה בדיוק מה שאתה שואל - רק הפוך. והפתרון היה שהוא גידל זקן, זה הסתיר את הנקודת חן, והם חיים נישאו באושר ובעושר עד עצם היום הזה (סתם, לא יודעת...). תיאורטית, ניתן להסיר נקודות חן.
אם בשאר הדברים אתה מרגיש שטוב ונחמד, וזה הדבר היחיד שמפריע לך -
אני ממליצה לך בחום ללכת לאיש מקצוע, שיעזור לך לעבד את התחושות והמחשבות שלך. כדי לדעת שעשית את המקסימום לקבל את ההחלטה, לא משנה מה היא תהיה.
בעיניי,
אתה צריך לזכור שמי שאתה מתחתן איתה, לא משנה מי זו תהיה - תשתנה עם השני מבחינה חיצונית. בעז"ה בהיריון, אחרי לידות וכו' - הגוף עובר שינויים (וזה קורה גם לגברים, ועוד בלי הריון...). לכן אני חושבת שזו נקודה שאתה צריך לברר מול עצמך - מה המשקל שמוענק לחיצוניות? האם זה בעצם משהו פנימי יותר שמפריע לך, ואתה רק נתפס לעניין הזה?
אני גם חושבת שכשאתה אוהב מישהו, הפנימיות שלו מקרינה על החיצוניות שלו, כפי שהיא נתפסת בעיניי. אחיינים שלי הרבה יותר חמודים מכל התינוקות האחרים בעולם, כי אני אוהבת אותם. לא כתבת באיזה שלב של הקשר אתם נמצאים, אבל אם זה שלב התחלתי - אולי זה משהו שבאמת לא יפריע לך בעתיד.
ואם זה לא משהו אחד ספציפי אלא משהו כללי, אולי יש מקום (בהנחה שהקשר מאוד מתקדם!, ושיש לכם תקשורת תקינה בנושא, צריך לחשוב האם ואיך לעשות זאת בצורה נכונה. לא בטוחה שזה מתאים לכל קשר ולכל זמן) לעשות משהו בנושא, נניח לתת לה סכום כסף משמעותי כדי שישמש לטיפוח חיצוני, קניות עם סטייסליסטית וכו' - ואולי זה יכול לשנות את התפיסה.