משפט נפלא זה נכתב ע"י שלמה המלך,ומיועד אלייך,כן אלייך!
כידוע,לשלמה המלך היו אלף נשים (יש סיבות מדוע הרבה בנשים לא נרבה בנושא)..
בא אדם שהיו לו אלף נשים וכותב לך שהיופי שלך הוא הבל, הענין קשה,אם היופי הוא הבל מדוע הבנים נמשכים אחרי היופי? ומדוע היופי הוא המפתח להצלחה בעולמנו?
היופי הוא מתנה שקיבלת מהקב"ה, אבל המתנה הזאת היא לא העיקר שבך.
כאשר את מבליטה את גופך היפה את בעצם אומרת -זה מה שיש לי להציע, ואם זה מה שיש לך להציע את מסכנה אחותי,ייבוא יום ולא יהיה לך את זה
כיום בדורנו כשהטלוויזיה מכתיבה את סדר היום אנשים נמשכים אחרי עינהם ולא חושבים צעד אחד קדימה, הבנות לצערנו חושפות את גופן כדי לקבל יחס- חשוב שתדעי היחס שתקבלי בדרך זו הוא יחס רגעי ולא אמיתי.
מסכנה הבחורה שהבחור שלה "יאהב" אותה בגלל יופי- היופי הגשמי הוא רגעי וסופו להעלם...
ומה יהיה לאחר שהיופי ייעלם ויתחילו הקמטים להופיע? האם גם אז בעלך "יאהב" אותך באותה מידה???
ידוע שמשנה לשנה בדורות האחרונים הלבוש הולך ויורד, בגדים שאם בחורה הייתה לובשת אותם היו קוראים לה פרוצה ונגעלים ממנה, כיום אם היא לא תלבש אותם יקראו לה זקנה.. ומה יהיה בעוד 10 שנים כאשר תהיי אמא? האופנה אז ח"ו תהיה ללכת בעירום מלא והבת שלך עלולה ח"ו ללכת ככה.. איזה דוגמא תרצי לשמש לה כאמא?
דוד המלך כתב בתהילים "כל כבודה בת מלך פנימה ממשבצות זהב לבושה"
כאשר את מצניעה את גופך את בעצם שמה אותו בגדר סוד, וכל מה שסוד הוא יקר יותר
למה דומה הדבר?אדם עשיר שיש לו הרבה כסף ורכוש היכן ישים את המטבעות? במקום גלוי
ואת היהלומים הוא לבטח יחביא בכספת..
משמע שכל מה שחבוי הוא יותר יקר, כאשר את חושפת את גופך אחותי כולם יכולים לראות אותו ואת בעצם מוזילה אותו, את חייבת להבין כמה הגוף שלך יקר,הגוף שלך זה יהלום יקר, אוצר שהקב"ה נתן לך, אנא ממך תשמרי עליו...
אחותי בת מלך ,
בכל הדורות בנות ישראל שמרו על כבודן וצניעותן,
הגמרא מספרת על בנות ישראל בגלות שכאשר היו יוצאות מהבית היו מורחות את פניהם בחול כדי שהגויים לא יתעסקו איתם ולא יחשקו בהם,
איזה אמהות יקרות היו לך,תראי איך ידעו לכבד את הגוף שלהם!
את צריכה להבין שבנות ישראל זה הכוח האמיתי שלנו, העם כולו תלוי בך,
כאשר את הולכת בצנעה את מקדשת שם שמיים ועושה נחת רוח לבורא עולם ואין ספק שתקבלי שכרך כפל כפליים,
כאשר את הולכת בצניעות אולי לא תהיי מקובלת בין כל מיני בעלי תאווה בדורנו, אבל האם זה מה שאת באמת רוצה? ש-"יעריכו" אותך בגלל הגוף או הלבוש היפה שלך? הרי ברגע שאת הולכת בצניעות את עושה נחת רוח לבורא עולם שהכל כאין וכאפס לפניו, הקדוש ברוך הוא אוסף את המלאכים ואומר להם תראו איזה בת יש לי!! תראו איזה בת יקרה! את עושה רעש גדול בשמיים הקדוש ברוך הוא משתעשע בך, את מונעת גזירות מעם ישראל! אסונות שהיו צריכים לקרות הפכו לשמחות אמהות שהיו צריכות לבכות על בניהם עכשיו צוחקות והכל בזכות מי??
בזכותך בת מלך צדיקה!
אנא ממך תחשבי קצת על מה שקראת פה, תחשבי על סבתא שלך הצדיקה ועל האמהות שהיום לעם ישראל בכל הדורות.. ותחשבי קצת על הקדוש ברוך הוא שאוהב אותך אהבה אין סופית ורוצה להיות איתך תמיד להשתעשע בך ולברך אותך
הנשמה רעבה- תנו לה לאכול, הנשמה צמאה לאבא שבשמיים תנו לה לשתות, שמרו על עצמכם אתם יקרות כמו יהלום בחנות כמה שומרים עליו עם ברזלים, חלון ראווה בקופסא, צמר גפן, אזעקה, הכול רק שלא יגנבו, ואם בן אדם קנה את היהלום ולאחר זמן מה מכר אותו למישהו הערך של היהלום יורד יד שנייה, ככה גם את בת מלך יקרה, אבא שבשמיים אוהב אותך אל תורידי מהערך שלך, גם בלבוש כל כבודה בת מלך פנימה, שמרי את היופי הזה לבעלך.
גם בהתנהגות, גם בקשר עם בחורים, לעשות הכל בצינעה לפי ההלכה כמו שיש הוראות יצרן למכונת כביסה ככה יש הוראת יצרן של בורא עולם איך להתנהג בעולם הזה, יש לנו פה מלא ניסיונות אסור לנו לשכוח שכל העולם כולו מלא ניסיונות.
כל העולם כולו גשר צר מאוד והעיקר והעיקר לא לפחד לא לפחד כלל, צריך להיזהר לא ליפול מהגשר, הוא צר מאוד כי העולם הזה מלא ניסיונות, אל תשחקו באש זה לא צחוק.
מלא פעמים בנות מתחילות קשר עם בחור ללא מטרה רצינית ומורחות את הזמן כמו מסטיק בלי להרגיש, ואחריי זה שמתפקחות קצת אומרות רגע מה קורה פה עברו שנים מה איתו, אני ארצה להתחתן בהמשך איתו בכלל למה להמשיך קשר כזה יש הבדלים עצומים ביני לבינו אין תקשורת אין כלום למה כי לא הסתכלת על המידות שלו, קשה מאוד להסתכל מאוד על המידות הטובות של הבחור ברגע שענן ורוד של מגע מרחף מעל הראש ואומר שייש בניכם אחווה מדהימה והוא כזה מתוק!
די! פתחי את העניים את בנתיים מתרחקת מבורא עולם. שתרצי שהוא יעזור לך אל תיתפלאי אחריי זה את בונה הכול את הורסת. הוא נותן לך יד תפסי אותה.
בורא עולם יעזור כתוב ``פתח לי כפיתחו של מחט ואני אפתח לך עולם ומלואו`` כתוב- במקום שאדם הולך לשם מוליכין אותו. אז אם את רוצה זיווג הגון תתחילי להסתכל על מה שאת עושה לעצמך ותבדקי אם המעשים שלך הגונים איתו ולעצמך אני אומר את זה לך כדיי שתפתחי את העיניים כמה שיותר מהר ותביני שהכול תלוי בך, למה להשאיר לעצמך צלקות בלב למה להכשיל את בן ישראל ולהיכשל במעשים אסורים למה להרוג נשמות בעולם ברגע המעשה הזה בחוסר צניעות, שמרי את ההנאה הזאת לבעלך, אין על זה מחילה עד שכלה מתחתנת ביום חתונתה. מי אנחנו שנהרוג נשמות בעולם אנחנו מרחיקים את הגאולה ככה חס ושלום, לכרות נשמות מהעולם
שמרי על עצמך את טהורה תשתמשי בזמן הזה לבד בשביל ליבנות את עצמך את אופייך תעזרי להורים כבדי אותם תעשי חסדים קבעי עם משפחתך חברות תהני מעוד דברים אל תחשבי שעולם בלי בין זוג זה לא חיים, נכון שעד שבחור ובחורה לא מתחתנים הם חצי בנאדם אבל הם עוד יותר חצי בנאדם אחריי החתונה שהם רואים שהם יתחתנו עם האדם הלא מתאים. עדיף להתאפק ולעשות הכול בצניעות ולהתחתן עם בחור שנישמתו משורש נישמתך איזה זכות להיות יהודים ולשמור על המסורת.
וזה לא רק זה, יש עוד אחריות לבנות בית ביחד בקדושה ובטהרה וילדים שמגיעים לעולם צריך מחשבה לפניי כל מעשה תפסיקי רגע מצורת החיים הזאת ללא מחשבה. ותתחילי להבין שזה לטובתך אין עניין בכל ההתנהגות הזאת למה להוריד מהערך שלך הק``בה אוהב אותך מאוד.
יש סיפור על הבחורה שעבדה כפקידת בנק בירושליים והיה לקוח ותיק שהיה נמצא שם כל הזמן ושעבר היה רואה אותה לבושה ממש בחוסר צניעות וכאב לו על כך כי הוא אמר בת ישראל הקדושה ככה מתלבשת, במקום שהיא תשמור על עצמה ותצניע היא חושפת הכול לכל מי שרוצה ולא אמר לה כלום כי הוא אמר מי אני שיעיר לה על מלבושה בסוף עבר זמן רב עד שממש כאב לו לראותה כך והעיר לה בצורה עדינה והסביר לה עד כמה חשוב לקב``ה הבנות שלו שהם קדושות וכמה חשוב שבחורה תתלבש בצניעות ומה עומד מאחורי זה והיא אמרה לו אם לא נאה לך אתה יכול להסתובב ממול והוא אמר סליחה רק פשוט אני דואג לך וגם יש כאן ציבור דתי את יודעת אם תוכלי לכבד לפחות. את מכשילה אותם. והיא אמרה את אותו דבר בסוף היא הלכה לחתונה ורקדה ברחבה ונעשה לה חם והיא החליטה להוריד את הג`קט ולשים על הכיסא ופתאום ניזכרה בכל מה שהבחור הסביר לה על הצניעות של בת ישראל שהיא כמו יהלום ולא כמו עגבנייה שממששים בשוק והיא התרגשה מאוד והחליטה לצאת לנשום אוויר בחוץ ואז יהיה לה קר והיא לא תצטרך להוריד את הג`קט ברגע שהיא הסתובבה והחליטה כך היה את אסון ורסאי והיא ניצלה וזה מה שמראה לנו עד כמה הק``בה שמר עליה אפילו שהיא עדין הייתה לבושה בחוסר צניעות כי הוא הציל אותה כי היא חשבה עליו.
``תפתח לי כפיתחו של מחט ואני אפתח לך עולם ומלואו``, זהו, בנות יקרות שמרו על עצמכם, היום הבחורה הזאת נשואה וכבר חזרה בתשובה בזכות הנס הזה שעשה לה הק``בה, היא שבה לשם לא להיבהל מההגדרה הזאת וזה גם לא בושה זה גאווה. היא חיפשה את הבחור להודות לה על כך שהציל את חייה.
"בזכות נשים צדיקות נגדאלו אבותינו ממצרים ובזכות נשים צדיקות עתידים הבנים להיגאל"
יהי רצון שנזכה במהרה לגאולה השלמה ושנזכה לקדש שם שמיים תמיד ולהיות דוגמא ומופת לשאר העמים.