נפגעתי קשה מבעלי. אשמח לפרספקטיבה על הסיפור -אנונימית בהו"ל

אציין עם ביטוי מהימים האחרונים שאני קלה לכעוס וקשה לרצות לצערי. אבל לאחר כמה ימים אני מתרכחת ואפשר לומר שהזמן עושה את שלו. רק שהפעם אני לא בטוחה אם אני רוצה שהזמן יעשה את שלו או להיות נוקשה כדי להסביר לבעלי את חומרת המצב ואיך זה השפיע עליי ופגע בי.

אתחיל משבת בבוקר.

קמתי הפוכה לא משהו חריג ולא התחלתי מהומה אבל גם לא הייתי נחמדה מידי, הוא שם לב אבל מעבר ללשאוך אם הכל בסדר לא היה עוד משהו כמו מה שלומך, איך ישנץ וכו' וזה עצבן אותי. פשוט התכנסתי לתוך עצמי בלי יותר מידי דרמה. היינו אצל ההורים שלו והגדול שלנו היה כוכב אפשר לומר והפריע לי המבטים שהוא שלח בעיקר לגיסה סתם כדי לראות את התגובה להופעות שלו.

עברנו את הסעודה של שבת בבוקר, שרדנו אותה יותר נכון.

שנצ.

נתתי לו להרדים ולהרדם את הגדול ואחרי חצי שעה בערך נכנסתי לחדר עם התינוקת כשהיא גם ישנה. (ישנו אצל ההורים כולנו באותו החדר)

אחרי 40 דק היא התעוררה לאכול ולא הייתה רגועה, היא הייתה לי אחרי ההאכלה כמעט עוד שעה על הידיים הנסיונות להרדים אותה. אחרי שעתיים מאז הגדול נרדם הוא התעורר.

אני עדיין עם הקטנה על הידיים.

בעלי התעורר וניסנ להחזיר אותו לישון, בהתחלה ב- לא תקבל את ההפתעה שלך, מי שרוצה גלידה צריך לחזור לישון ואחרי זה ישב לידו וסוג של לא נתן לו לקום מהמזרון. כמובן שהוא. ניסה כל פעם לקום ולהגיע אליי. זה כבר שלב שהתערבתי ואמרתי לבעלי - הילד ישן שעתיים, יכול להיות שהוא מיצה ואין עניין לריב איתו. תשחרר ותצאו לשחק בסלון. ואז הכל התחיל.

הוא אמר לי משפט כמו - זה ממש חכמה גדולה להגיד את זה עכשיו. לא הבנתי מה הוא רוצה ממני אבל אתן יכולות לתאר לעצמכם את התגובה שלי - עוד יותר הסתגרות, עשיתי משהו לא בסדר? (הוא אמר אח''כ שהרגיש שסתרתי את הדברים שלו מול הבן שלנו)

בעלי חצי ישן ונראה שהעצבים שלו מבעבעים. תכננתי להרדים את הקטנה ולצאת עם הגדול החוצה. (כשאני על חצי שעה של שנצ ולילה של הנקות) הבעיה שהיא לא נרדמה וכל שאר הבית שין אז ידעתי שאני צריכה לפחות שאחד מהילדים יישן שלא יהיה רעש.

הגדול ניסה לצאת מהחדר ואז (וזה היה נורא) בעלי עשה פרצוף מלא כעס, כזה שאני יודעת לזהות מקילומטרים, הפרצוף הכועס, הנפגע, המניפולטיבי. תפס את הבן שלנו החוזקה וכמעט היה נראה שזורק אותו על המיטה שלי, אבל הניח אותו בצורה מאוד נוקשה. מיותר לציין שהתמונה לא יוצאת לי מהראש. הוא התחיל לבכות בכי נוראי.

הנחתי את הקטנה בעגלה ועמדתמ ביניהם. אמרתי לו שלא יעז לגעת בו, והתלבשתי מהר כדי לצאת איתו מהחדר. תוך כדי הוא שוב עושה לי את הפרצוף שלו וצוסיף את המילים - אין בעיה, ככה את עושה חכי חכי.. (לטענתו אחרי שדיברנו הוא לא זוכר שאמר משפט כזה, אבל לי זה לא חדש לשמוע ממנו כשהוא עצבני (יאמר לזכותו שלא קורה הרבה אבל כשזה קורה זה מטלטל) חכי חכי... גם עם הבן שלנו הוא אומר לפעמים - אין בעיה חכה.. עכשיו אין הגיון בזה כי הוא בן שנתיים וחצי! הוא לא מבין את המשחק הזה))

הוא בינתיים הרים את הקטנה שבכתה. אמרתי לו שיביא לי אותה, לקח לו זמן לשחרר והוא אמר כזה - אל תהפכי את זה למשהו כזה. אני הייתי מאוד ברורה ואחרי כמה רגעים הוא הביא לי אותה ויצאתי עם שניהם מהחדר.

כל השבת עד צאתה הייתה הצגה עבור המשפחה שלו. חיכיתי שיבוא ויתנצל בצורה שלא הייתה כמותה עד היום. לא הגיעה ההתנצלות.

רק באמצע הנסיעה חזור הוא אמר סליחה ותודה וביקש לשדבר כשאני אוכל.

בסוף הנסיעה אמרתי לו שני דברים - אם עוד פעם אחת יאיים עלי או ישתמש במילים חכי חכי, או יפעל האלימות כלפי הילדים שלנו אני קמה והולכת. חד וחזק. ודבר שני - אין לו שום תודה להגיד לי כי לא עשיתי שום דבר בשבילו זה היה נטו בשביל הילדים ובשבילי.

במהלך ראשון הוא ניסה לגשש את דרכיו אליי ולתםוס אותי לשיחה ואני ממש לא הייתי שם.

שלחתי לו איזו הודעה בקצרה והוא רק מנסה להסביר את הצד שלו וזה עוד יותר מרתיח אותי. בקיצור כמו שאמרתי בתחילת ההודעה הזמן עושה אצלי את שלו ואני מתחילה להתרכך אבל מצד שני אני לא רוצה! אני מזועזעת עדיין מאיך שהוא הרים את הבן שלנו והמילים שאמר לי.

מוסיפהאנונימית בהו"ל

זאת ההודעה פחות או יותר ששלחתי לו

בסך הכל היית צריך לומר - את צודקת טעיתי, אני לא יודע מה קרה לי, אני מבטיח שזה לא יקרה שוב.

ולהתכוון לזה. ואל תגיד רק כי ביקשתי היית צריך לחשוב על זה לבד.

אל תפיל את זה עליי ותגיד שזה של שנינו ביחד, זאת ההתנהגות שלך ואחריות שלך.

אני מבחינתי בציפייה שכל משפט יתחיל באני מצטער, סליחה והחבריהם.

אממה, הוא ממשיך כרגיל. אמר שניסה ובגלל שלא הייתי פנויה לשמוע אותו חשב להמשיך כרגיל ולתת לי זמן. בלי להתנצל שוב.בחינתו הסליחה שאמר ברכב במוצש מספיקה.

וכשכן הסכמתי לשמוע אותו הוא רק היה עסוק בלהגיד את הצד שלו, איך הוא חווה את הדברים כי חשוב שאהיה מודעת לזה 🤦🤦

מנסה לעזורהיופי שבשקט

מקריאת מה שכתבת נראה לי שזו יותר בעיית תקשורת מאשר בעל נורא.

אתחיל בכך שאלימות לא צריכה להיות בשום מצב. אבל נראה ממה שכתבת שהוא כן ריסן את עצמו (תפס את הבן שלנו החוזקה וכמעט היה נראה שזורק אותו על המיטה שלי, אבל הניח אותו בצורה מאוד נוקשה.) כלומר הוא הבין תוך כדי מעשה שהוא אלים וריכך את התגובה. זה סימן שהוא לומד להתמודד בדרכים טובות יותר, אולי בפעם הבאה העצירה תהיה לפני ולא תוך כדי.

ועכשיו אחזור להתחלה. קמת הפוכה - הוא שם לב (כל הכבוד) והגיב בשאלת הכל בסדר (מצויין). ענית לו משהו והוא הניח שבזה נגמר העניין. למה זה מפריע לך? אם רצית עוד יחס יכלת לפתוח את זה כשהוא שאל, או בעצמך. הוא שם לב, הגיב ונתן לך מקום לבחור אם לדבר או לשתוק.

אח"כ המשיך להיות לך קשה והסבלנות ויכולת ההכלה שלך הלכו ואזלו.

בזמן שאת ניסית להרגיע תינוקת, אחרי שלא ישנת בלילה, בעלך ישן. אבל שימי לב - לפי דבריך זה היה בהסכמה. הוא לא ישן על חשבונך. סביר שאם היית אומרת לו שאת זקוקה לשינה ושיקח את התינוקת הלא רגועה שכבר אכלה, הוא היה נעתר בשמחה. אבל הוא ישן ואת המשכת לצבור עייפות וטינה, כנראה בלי לשים לב שאת קרובה לגבול.

הקטן התעורר. בעלך, חצי ישן, ניסה להרדים אותו חזרה. אחרי שהוא התעקש איתו זמן מה זה כבר נהפך למאבק כוחות. את לא יכלת לצפות בזה וניסית לנטרל את המאבק - ע"י שבירת המילה של בעלך. למעשה הוא הרגיש שכשמדובר ברצון שלו או של הילד, את לוקחת את הצד של הילד. לא משנה שצדקת וילד שכבר ישן שעתיים כנראה לא עייף. הפריע לו הצורה שבה אמרת ולא תוכן הדברים. הוא הגיב במשפט לא מתאים ואת עם כל מטען הכעס ממקודם לקחת את זה קשה.

אחרי שהמילה שלו נשברה מול הילד, יתכן שהוא הניח שאת לקחת אחריות על הסיטואציה. אבל הוא ראה שאת ממשיכה לנסות להרדים את הקטנה ולא היה ברור מה עם הגדול (אמרת לו שעוד מעט תקחי את הגדול החוצה? הצעת שהם יצאו יחד? דיברתם על המשך הלו"ז?). ואז הוא קצת איבד שליטה, התייחסתי לזה בהתחלה.

אז הוא ניסה לעזור. להרגיע את הקטנה ולתת לך להרגיע את הגדול ולהרגע בעצמך. בתגובה הוא קיבל חוסר אמון ביכולותיו כאבא (תביא לי את הקטנה) גם אם מבחינתך לא היה שום שדר כזה, כך זה הרגיש לו.

יצאתם, את כעוסה ועייפה, הוא נעלב ונבוך ושהייתם במרחב המשותף. את ציפית לסליחה הוא חיכה שהעלבון קצת ידעך והרגשות יונמכו. הוא התנצל כבר במכונית וביקש לדבר על זה. כי גם הוא נעלב. כי גם לו קשה. הוא אפילו אמר תודה, שהיית עם הילדים. שהצלחת להתנהג כרגיל גם כשהרגשות סוערים.

לאורך כל יום ראשון הוא ניסה להתנצל, למצוא פתח לשיחה. להסביר שגם הוא נפגע ואת לא רצית. אז לא 🤷🏻‍♀️. הוא הפסיק לנסות.

ההודעה ששלחת מאוד מאשימה וחד צדדית. זה מאוד סביר שהוא מנסה להסביר את הצד שלו. וכן, חשוב שתיהיי מודעת לרגשות שלו, כי רק כך אפשר למנוע את הפיצוץ הבא.

מקווה שעזרתי קצת

כל מילה. מצטרפת לדברים החכמים שנכתבו פההמקורית
מכל זה נשמע לי ששניכם צריכים להתנצלפה לקצת
עבר עריכה על ידי פה לקצת בתאריך כ"ה באלול תשפ"ג 14:17

לא רואה שהוא עשה פה איזה משהו יותר מידי מוגזם, נשמע ששניכם הייתם עייפים, חסרי סבלנות ובאיזה שהוא שלב גם טעונים וזה התפוצץ כי אף אחד לא עצר.

לגבי האלימות- לי זה לא נשמע אלימות, במיוחד אם זה לא משהו שקורה תמיד.

לא קרה לך אף פעם שהיית פחות עדינה עם הילד בשעת תסכול, כעס או עייפות?!

ולהגיד לבעל שלא יעז לגעת בילד מבחינתי מאוד לא מתקבל על הדעת.

ונשמע שכמה פעמים הוא ניסה לפתוח את הדברים ואת לא היית מוכנה אז אולי עכשיו תורך לנסות לפתוח את הדברים בצורה נעימה ולנסות ללבן את מה שקרה בינכם.

כשהתחתנתילמה לא123

חשבתי שבחופה הבעל מקבל רוח הקודש, והוא ידע להגיד לי את המילים הנכונות בזמן הנכון וידע לקנות לי את המתנה הנכונה בדיוק כשמתחשק לי

ולאט לאט גיליתי שזה לא ככה, שרק בסרטים זה קורה. וזה בא עם המון תסכול וקושי.ואז הבנתי שאם אני רוצה שהוא ידע להגיד לי את מה שאני רוצה לשמוע אני צריכה להעביר אותו קורס,

לא תמיד זה בא לי בקלות ולא תמיד זה היה כיף "להכניס לו מילים לפה" .אבל עם הזמן הוא למד והיום הוא הרבה יותר טוב בזה. 

ולגבי הילד, בעיניי אחד הדברים הגרועים בחינוך זה לשבור מילה של בן/בת הזוג. (חוץ ממקרי אלימות) הילד צריך להרגיש שההורים הם עם עמוד שידרה יציב מולו וככה הוא מרגיש בטחון.

בעיניי, פשוט לפתוח את הדברים מולו, ללמד אותו איך את רוצה שיגיב כשאת בלי מצב רוח, איך להתנהל כשנמצאים אצל הורים. ולא ממקום מאשים אלא ממקום מעצים

בהצלחה

הפריעו לך המבטים שהוא שלח לגיסהסודית
זה מה שאני הבנתי... שהיית פגועה אבל הוא לא ידע מזה.. אם טעיתי אז סליחה....
לדעתי אפשר למזער את הדרמהשוקולד פרה.

להגיד לו שאת עוזבת חד וחלק... האם את באמת מתכוונת לזה?

בעיניי זה כמו שהוא אמר חכי חכי...

בשניהם זה הבעת כוח. 

הוא דווקא הכיר בטעות שלו ואמר תודה וביקש שתדברו.

יכול להיות שאת מצפה ליותר, ואני גם מבינה אותך,

אבל באיזשהו שלב תצטרכי גם לרדת מהעץ.

זה לא "אם אתה לא אומר את המילים שלהן אני מצפה"- אין שיח.

מה תשיגי בזה?

הוא יכול סתם להגיד "מתנצל,מתנצל" ולא להתכוון לאף מילה, סתם כי הכרחת אותו.

הוא רוצה להציג את עמדתו וזו זכותו.

את רוצה להביע את כעסך וכאבך- זו זכותך.

אבל מייעצת לך לא לבוא בהצהרות חותכות של "אם עוד פעם אחת זה קורה- אנחנו נפרדים\אני עוזבת".
בסוף אלו הצהרות שמרחיקות שיח אמיתי ושהערך שלהן נשחק.

הן אמורות להרתיע (כמו ה"חכי-חכי... " שלו)

אני חושבת שעצם זהממצולות

שהבעל נמצא עם הילד והאישה לוקחת אוטומטית את הצד של הילד זה מאד פוגע

מאד יתכן שהוא התנהג לא בסדר כלפיו

אבל הוא אבא שלו וזה יכול לקרות בדיוק כמו שזה יכול לקרות לך..

תארי לך שתתנהגי בצורה פחות טובה לבן שלך והוא ישר יקח את הילד יחצוץ בינכם ויגיד לך שההתנהגות הזאת לא מקובלת עליו,

זה נורא פוגע

הילד הזה של שניכם

נכון שבד"כ האמא היא האחראית יותר ומן הסתם שומרת יותר על הילדים ומבינה אותם

אבל אסור לנו לשכוח שגם האבא דואג ומבין בדרך שלו

ואם הכל בסדר פחות או יותר הילד יוצא מורווח מכל הסיפור הזה..

יכולה להגיד לך שהדרך של בעלי להרגיע ילד בוכה

זה סוג של לדגדג אותו

בהתחלה הייתי נזעקת ומנסה להסביר לו כמה סה לא נכון בעיני וזה לא הדרך וכו...

עד שקלטתי שזאת הדרך שלו והילדים מסתדרים איתה מצוין

ולפעמים אפילו הולכים אליו שהם בוכים זאת אומרת

שהם בוחרים שהוא ירגיע אותם

לא חייב שרק הדרך שלנו היא הנכונה לפעמים גם שלא נראה לנו הדרך שלהם יכולה להיות טובה לילדים 

לא קראתי תגובות קודמותרקלתשוהנ

אבל בעיניי די צועק פה התנהלות שהביאה את זה עלייך...

אם את קמה עצבנית על העולם - קורה

אם הוא לא מספיק שואל בדיוק בנימה ובצורה שרצית - קורה

אבל מכאן והלאה זה היה בחירה שלך

לא לפתוח בעצמך, לא לתת לעצמך פתרון אלא לכעוס עליו יותר שהוא עצמו לא עשה ולא שאל בדיוק מה שרצית

לחכות שמישהו אחר יוציא אותנו מהעצבים כשמראש זה לא היה אשמתו, זה לא כדאי...אני מכירה את זה מעצמי מאד, וצריך ממש לעבוד על עצמינו להתנתק מהתלות הזאת.

להגיד הכל בסדר בקרירות ולצפות שימשיך לשאול אחרי שייבשת אותו  זה קצת מניפולטיבי בעיניי, לא מכוונה רעה אבל צריך להשתחרר מזה.

מכאן והלאה הכל הולך ומתדרדר, כל סיטואציה יוצרת יותר ריחוק ויותר עצבים כי היא באה על גבי העצבים הראשוניים.

אגב לא רק לך גם לו, אם את מתעצבנת עליו על משהו שהוא לא יודע למה, בטח שיתרחק ממך.

החלום הוא שיתקרב ויתעקש וישאל עד שתירגעי, אבל זה לא הולך ככה המון פעמים, כי להתעצבן על מישהו זה קץדווקא מרחיק

ואז את ממשיכה ומתארת הכל מנקודת המבט שלך

שהיא דווקא די מרחיקת לכת בעיניי
והאולטימטום שאמרת לו שם לדעתי ממש הלכת רחוק מדי...

אז הוא אמר לך חכי חכי
ואת אמרת לו גירושין ואלימות ואל תיגע בו

זו צורה משפילה לדבר עם בעלך ועם אבא של הילדים שלך, שאולי לא התנהג הכי בסדר אבל לא נתן להם מכות באטרף, שזה היה מצדיק את התגובה שלך...

ואז הוא לא אומר סליחה
ואת מציינת את זה כאילו רק הוא צריך, ורק הוא לא עושה, אבל גם את יכולת לעשות את הצעד הראשון לא רק הוא...

ואז הוא עושה את הצעד הראשון, אבל זה לא מספיק בעינייך ואת קרירה אליו

זה לא בסדר בעיניי כל זה

אי אפשר לא לעשות חצי צעד לקראתו ואז להגיד שהוא לא בסדר שהוא מנסה להצדיק את עצמו. מה הוא אמור לעשות אם את לא ממש מסכימה לדבר? הוא אמור להשפיל את עצמו עד שתואילי בטובך?

זה לא דרך לתקשר בעיניי

וכל מה שאני כותבת זה באמת קל לדבר, אבל שאלת את דעתנו, ובגלל שאני מאד מכירה מעצמי את ההתנהלות הזאת וממש אני נאבקת בזה כי בטבע הכי קל לראות רק את המבט שלנו ולא את שלו, ורק מה הוא טעה ולא אנחנו, ורק לחכות לסליחה אחרת יישרף הבית...

לא כדאי. צריך ללמוד לבוא לקראת, לעשות את הצעד הראשון. ואם לא זה, לפחות לקבל בהערכה ובנפש חפצה מאד את מי שכן עושה את הצעד הראשון, כי אם הוא יחטוף גם על זה שהעיז לנסות...למה  שיעשה את ז

קפץ לי הסוף ולא מצליחה לערוך את המשפט האחרוןרקלתשוהנ
...למה שיעשה את זה שוב?
קשה מאוד להרגיש כך, חיבוק גדול גדולנגמרו לי השמותאחרונה

ביקשת בכותרת פרספקטיבה על הסיפור, מנסה להתייחס למה שכתבת:

א. כתבת: "אציין עם ביטוי מהימים האחרונים שאני קלה לכעוס וקשה לרצות לצערי."

כבר בהתחלה את מזהה בעצמך שאת נמצאית בתקופה לא פשוטה בכללי.

כתבת שאת אחרי לידה שזה כבר אומר ויכול להסביר הרבה מאוד.

את ודאי מותשת פיזית ונפשית מכל ההריון, הלידה, הלילות הלבנים, העומס, העייפות התשישות ומה לא...

עצם זה שאת מזהה את זה ויודעת שאת לא במיטבך בתקופה הזו זה כבר צעד חשוב.

ב. כתבת: "קמתי הפוכה לא משהו חריג ולא התחלתי מהומה אבל גם לא הייתי נחמדה מידי, הוא שם לב אבל מעבר ללשאול אם הכל בסדר לא היה עוד משהו כמו מה שלומך, איך ישנץ וכו' וזה עצבן אותי."

כאן שוב המשכת לזהות ש*את* קמת הפוכה. כבר נקודת פתיחה לא קלה.

וציינת שלא היית נחמדה במיוחד,

ושבעלך *כן שם לב לזה*

ו*כן שאל אם הכל בסדר*

כאן הייתי עוצרת רגע ורואה את כל הטוב המאוד חזק שקורה כאן:

בעלך שם לב אלייך!

וגם כשקמת הפוכה ולא היית מדי נחמדה הוא שאל אם הכל בסדר!

נכון שאלו לא המילים המדויקות שציפית אולי, אבל ה"הכל בסדר" הזה *עבורו* בהחלט מבטא את מה שלומך ואיך ישנת והכל! זו פשוט הדרך *שלו* לשאול את זה. ומציעה מאוד לנסות לראות זאת גם מהזווית שלו ולאמץ ללבך את ההתעניינות והאכפתיות שלו אלייך שמאוד ניכרת כאן.

ג. כתבת: "היינו אצל ההורים שלו"

רק המשפט הזה יכול להאיר הרבה מאוד דברים.

לא הייתם בבית שלכם. לא הייתה לכם הפרטיות שלכם.

הייתם אצל ההורים שלו.

את אישה ואחרי לידה ואת מתארחת שבת שלמה במקום שהוא לא ביתך,

רק הנתון הזה מאוד מאוד משפיע.

כי אי אפשר להיות חופשיים ומשוחררים

כי אי אפשר לדבר ולנהל את הקונפליקטים הזוגיים כמו שהיינו רוצים

כי צריך לשמור על איפוק כל הזמן

כי צריך לשמור על שקט בשביל שאר הדיירים האחרים כל הזמן

כי צריך כל רגע נתון להחזיק ולשמור ו... ו... ו... אין אוויר!

ושוב, את רגע אחרי לידה יקרה!

לאנשים קשה להתארח גם 10 שנים אחרי לידה וגם בלי ילדים וגם עם נתונים הרבה פחות קשוחים מזה!

זה באמת לא המצב הטבעי שלנו.

ואפשר לקחת את כל זה כלימוד - ללמוד להבא מתי נכון לנו להתארח?

האם אחרי לידה זה נכון לנו?

אם כן, האם כולל לינה? אולי רק אחה"צ?

אם כן, מה נוכל עוד לסכם בכדי שיהיה טוב לשנינו ולתאם מראש ציפיות?

וכן הלאה...

ממש לקחת זאת כמקפצה ללימוד ושיפור.

לא להיבהל שזה קרה, זה טבעי ונורמלי וקרה וקורה, אלא ללמוד איך להתקדם מכאן להבא.

וכל התפיסה הזו שלוקחת אתגרים ורואה אותם כמקום לבנייה וצמיחה יכולה להחזיר לנו עוד ועוד אוויר.

ד. כתבת לאחר כל התיאור של הצהריים: "הוא אמר לי משפט כמו - זה ממש חכמה גדולה להגיד את זה עכשיו. לא הבנתי מה הוא רוצה ממני אבל אתן יכולות לתאר לעצמכם את התגובה שלי - עוד יותר הסתגרות, עשיתי משהו לא בסדר? (הוא אמר אח''כ שהרגיש שסתרתי את הדברים שלו מול הבן שלנו)"

בעצם רואים כאן התחלה של הקושי מהצד של בעלך.

הוא מרגיש, בדיוק כפי שהיטיב לתאר, שאת סותרת את דבריו מול הבן שלכם.

כלומר הוא מרגיש לא משמעותי, לא אבא טוב, לא מוערך, לא שווה. וזה קשה לו. וזה כואב לו. וזה מפעיל אצלו מנגנוני הגנה שמגינים על האיום הזה בצורת הצורך הזה שלו שלא ממומש כעת.

וה"חוכמה גדולה להגיד את זה *עכשיו*" כנראה התכוון לומר - עכשיו, אחרי שכבר אני אמרתי לו. כלומר זה ממש סותר את המילה שלי בעיני הבן שלנו. וזה כואב לי. כואב לי שהוא שמע את אבא ואז את אמא אומרת הפוך מאבא ככה חד. 

את יכולה לראות גם אותי אשתי? את הכאב שלי?

ניסיתי, באמת שניסיתי לעשות את הכי טוב שיכולתי, הבנתי שחשוב שישמר השקט כי כולם ישנים, הבנתי שחשוב שהוא לא ירעיש, אני עצמי הייתי הפוך מהשינה הטרופה הקצרה הזו, ובכל זאת ניסיתי ליצור מציאות שהבן ישן עוד קצת בשבילך, בשביל כולם, שלא יהיה רעש. וכאשר שמעתי אותך אומרת הפוך ממה שאמרתי לו, שנייה אחרי שאני אמרתי, זה כאב לי. מאוד.

האם תוכלי לראות גם אותי?

ה. לגבי מה שכתבת: "... הניח אותו בצורה מאוד נוקשה"

בסוף בסוף אחרי כל התסכולים ששניכם צברתם - חשוב רגע לעצור ולראות ממבט מפוכח ולא סוער בתוך הסיטואציה שהתגובה של בעלך לא הייתה אלימה. לפחות לא בהכרח.

מה שקרה בסופו של דבר זה שהוא הניח את בנכם בנוקשות על המיטה. זהו. לא יותר מכך. לא הייתה מכה, לא הייתה אלימות, הייתה הנחה יותר נוקשה על המיטה.

ויקרה, במצבי קיצון תגובות כאלה יכולות לקרות גם לטובים שבאנשים.

לא שזו תגובה אידיאלית או טובה, ממש לא, אבל היא גם לא תגובת קצה של אלימות חלילה. וכן ודאי שחשוב לווסת את עצמנו עוד לפני ולא להגיע גם אליה, אבל זה קרה.

ומכאן אפשר ללמוד ולגדול ולהסיק מסקנות.

אבל המציאות עצמה שהייתה היא מה שהיא. ולא יותר מכך.

ו. כתבת שלאחר מכן: "הנחתי את הקטנה בעגלה ועמדתמ ביניהם. אמרתי לו שלא יעז לגעת בו, והתלבשתי מהר כדי לצאת איתו מהחדר."

... "הוא בינתיים הרים את הקטנה שבכתה. אמרתי לו שיביא לי אותה, לקח לו זמן לשחרר והוא אמר כזה - אל תהפכי את זה למשהו כזה. אני הייתי מאוד ברורה ואחרי כמה רגעים הוא הביא לי אותה ויצאתי עם שניהם מהחדר."

יקרה, חוזרת שוב לבקשתך כבר בכותרת על הפרספקטיבה - ומנסה לכתוב מהצד של בעלך -

אחרי כל הסעיפים הללו, אני רואה את אשתי ממש נעמדת חוצץ ביני לבין הבן שלי,

אומרת לי שלא אעז לגעת בו (!)

אני מנסה להרגיע את הקטנה שבוכה, כדי לעזור, כדי להרגיע את הבת שלי, כדי שלא יהיה רעש, הכל ביחד,

ואשתי אומרת לי חד משמעית שגם אותה אני אביא לה מיד.

אמאל'ה. מה שהרגשתי באותם רגעים זה פשוט שרף לי בלב. שרף. מה, עד כדי כך אשתי חושבת שאני אבא נוראי ואיום? שנאי אדם נוראי? שאפילו את הבת שלי אני לא יכול להרגיע?

כבר לא יכולתי לשאת את הכאב המפלח הזה. לא יכולתי. ניסיתי להגיד לה "אל תהפכי את זה למשהו כזה", שאני לא מפלצת אשתי! אני לא! אני אוהב את הילדים שלנו! אני לא רוצה לפגוע בהם! אני לא אפגע בהם! אני אוהב אותם!

אבל אשתי הייתה כל כך ברורה ונחרצת ולקחה גם את הבת שלנו

ויצאה איתם מהחדר.

הרגשתי פשוט שבור. שבור. אז אני אבא נוראי ואדם נוראי ואשתי שהיא האדם הכי קרוב אליי חושבת כך ומנסה אפילו להגן על הילדים שלי מפניי (!!!)

וואו כמה כאב בעלך ודאי עצר בתוכו באותם הרגעים, זה באמת בלתי נתפס. כדאי לנסות שוב לראות, בדיוק כמו שביקשת, גם את הצד שלו ומה ש*הוא* עבר. גם. לא רק, אבל בהחלט גם.

ז. כתבת: "כל השבת עד צאתה הייתה הצגה עבור המשפחה שלו. חיכיתי שיבוא ויתנצל בצורה שלא הייתה כמותה עד היום. לא הגיעה ההתנצלות.

רק באמצע הנסיעה חזור הוא אמר סליחה ותודה וביקש לשדבר כשאני אוכל."

שוב חוזרים לסעיף ג' - אתם אצל ההורים שלו. אי אפשר אפילו לנהל את הסיטואציה, חייבים לעשות הצגה, וזה מתיש, וזה שואב וזה קשוח.

ואותה התנצלות שחיכית כ"כ בתוך השבת - לא יכלה לבוא כאשר הוא אצל הוריו. אולי לא הרגיש בנוח מולם, אולי היה צריך את הפרטיות שלכם, רק שניכם, בדיוק אז באמת כתבת שבנסיעה חזור, כאשר הייתם רק אתם, בלי ההורים שלו וכל היתר - הוא אמר סליחה!

והוא אמר תודה!

והוא ביקש לדבר וללבן את זה כאשר תוכלי!!!

יקרה יש כאן אדם שהיה שבור

שעשה ככל יכולתו

שהתעלה על עצמו

שברגע שהייתה לכם הפרטיות הכה נצרכת ביקש סליחה, מחל על כבודו

אמר תודה כי העריך שהיית שם עבור הילדים *של שניכם* כאשר הוא היה בסערת רגשות, העריך אותך על כך,

וביקש ללבן את הכל בצורה מסודרת כאשר את תוכלי!!!

יקרה זה המון! המון המון המון

בטח מאדם שכואב לו כ"כ, אבל גם מאדם שלא זו תגובה ממש מדהימה!

ח. כתבת: "בסוף הנסיעה אמרתי לו שני דברים - אם עוד פעם אחת יאיים עלי או ישתמש במילים חכי חכי, או יפעל האלימות כלפי הילדים שלנו אני קמה והולכת. חד וחזק. ודבר שני - אין לו שום תודה להגיד לי כי לא עשיתי שום דבר בשבילו זה היה נטו בשביל הילדים ובשבילי."

כאן שוב, מהצד של בעלך, מה שהוא שומע זה:

א. איום שאם עוד פעם אחת... אשתו קמה והולכת. חד וחלק.

ב. שגם התודה שלא לא נחשבת.

מה הוא מבין מכך?

שגם יציבות בקשר ובנישואין אין לו, שכל תגובה פחות טובה, אולי אנושית, אולי מצוקתית, יכולה להוביל לשבירת הכלים לגמרי.

הוא גם מבין שכל ההשתדלות שלו וראיית הטוב לא נחשבת, לא מחשיבים את התודה שלו.

ועדיין,

הוא ממשיך לנסות!!!

כתבת ש"במהלך ראשון הוא ניסה לגשש את דרכיו אליי ולתםוס אותי לשיחה ואני ממש לא הייתי שם."

כלומר גם כל יום ראשון הוא מנסה

ומנסה שוב

ומנסה שוב

ואת עדיין לא שם.

והוא ממשיך לנסות

ומנסה רק מנסה להסביר את הצד שלו,

רק לבקש - תראי אותי. אני מתחנן. תראי גם אותי. גם אני כאן.

אבל אשתי עוד יותר כועסת עליי,

ואומרת לי בהודעה בדיוק איזה מילים הייתי אמור להגיד

למרות שביקשתי סליחה, כבר במוצאי שבת, למרות שניסיתי אני לדבר כל מוצאי שבת וכל ראשון,

עדיין היא ציפתה שאגיד מילים מאוד מסוימות וגם אם הייתי אומר אותם היא אומרת לי: "ואל תגיד רק כי ביקשתי היית צריך לחשוב על זה לבד."

כלומר מה עוד אני יכול לעשות?! כל דבר שאעשה לא יהיה טוב!

אני ממש מרגיש אבוד ובאין מוצא. כל דבר, אבל כל דבר וכל ניסיון שלי לא מצליח. אני כבר לא יודע מה עוד אפשר לעשות.

ואני שוב מנסה

ואשתי לא פנויה לדבר

אז אני מנסה לתת לה זמן

ובסוף גם את זה היא לא מקבלת וכועסת עליי שנתתי לה זמן למרות שהתחננתי שנדבר והיא לא רתה, אז כיבדתי את הרצון שלה, ונתתי לה זמן, ובסוף גם זה מתהפך עליי! קשה לי. קשה לי מאוד מאוד.

כל מה שרציתי היה לעשות טוב.

לכן כל כך חשוב לי שתהיה גם לי ניראות. שיראו גם אותי. ואת הכאב גם שלי. הלב שלי פשוט שבור. ואבוד. ולא יודע מה לעשות. וכל מה שאני עושה נוחל כישלון חרוץ.

רציתי לשמור שלא יהיה רעש, 

רציתי לעזור לאשתי ולהרגיע את הבת שלנו כדי שיהיה לה ולה ולכולם טוב,

כאב לי שהרגשתי שאני אדם נוראי ואבא איום עד כדי כך שאשתי מגינה על ילדנו מפניי,

שמעתי מילים כואבות ופוצעות מאשתי

הייתי כל השבת בכלוב כי לא יכולתי לדבר משוחרר בבית הוריי

השנייה שהיינו יחד בפרטיות שלנו ביקשתי סליחה

הוקרתי תודה על שאשתי הייתה שם חזקה כשאני הייתי במצוקה

ביקשתי לדבר וללבן הכל בצורה טובה

ניסיתי כל יום ראשון לדבר

ניסיתי לומר את הצד שלי

נסייתי הכל

באמת הכל

אבל אשתי עדיין רואה אותי כאדם רע. כבעל רע. כאבא רע. כאדם רע. וזה הכי שובר אותי.

אני כ"כ כ"כ זקוק וצריך להרגיש שאני טוב בעני אשתי, בעיני עצמי, שאני מיטיב, שנאי משמעותי, לה, לילדיי, לעולם, שאני מוערך, שיש לי ניראות.

וכל זה פשוט לא קורה.

וכואב לי מאוד.

האם תסכימי לראות גם אותי, אשתי האהובה?

האם תסכימי שניתן ניראות האחד לשנייה?

האחד לכאב גם של השני/ה?

שנפתור זאת יחד?

שנלמד ונגדל מתוך כך?

שנמצא דרכים מיטיבות יותר ויותר לנהל גם מצבי קצה?

שנמצא איך לתאם ציפיות כאשר אנו מתארחים?

שנעמיק עוד קומה בזוגיות שלנו?

אני רוצה וכמה לזה

את איתי אשתי היקרה?

טוב זה עוד רחוק ואולי לא ריאלי...גלויה

אבל זה חלום.

מישהי פה למדה/ לומדת תרפיה באומנות

במבחר?

או באוניברסיטת חיפה?

לא יודעת אם יכול להסתדר, במיוחד שאנחנו אמורים להתחיל מסע טיפולים...

אבל אולי מתישהו

אאמין בעצמי שאני יכולה

ויסתדר לא על חשבון המשפחה

וכו'...

בקיצור:

1. האם במבחר מקבלים גם מהציבור התורני - לאומי?  (למדתי באולפנית, עשיתי שירות לאומי...)

2. אני גרה ב"ה בגרעין תורני בצפון

שמחים שמצאנו סוף-סוף את מקומנו

ו-לא נוהגת ואין מצב שאוציא רישיון.

אז אוניברסיטת חיפה הרבה יותר נגישה לי.

אז מישהי מניסיון יודעת להגיד על רמת הצניעות שם?

תודה

יום אחד אמצא את מקומי.

סתם, ב'ה דברים פה מתקדמים

אולי אולי משהו יתקדם פה לעבר עבודה בעז"ה

וגם פתחתי השנה סוף-סוף עוסק פטור לעיצובים שלי...

ובכל זאת

החלום לעזור למתמודדים עם אומנות

נשאר.

אם וכאשר... צריכה להשלים את הקורסים בפסיכולוגיה

ואולי גם עוד שעות אומנות כי עבר הרבה זמן...

ועלות של לימודים גם איכשהו.

קיצור

אשמח לתובנות מניסיון.

לפחות בעבר במבחר קיבלו רק כאלה שלמדו במסגרת חרדיתיעל מהדרום
לק"י

זה מה שזוכרת שקראתי או שמעתי.

בהצלחה עם החלום!!

תודה!גלויה

כן... חשבתי אולי השתנה.

נכון ללפני כמה שנים מבחר לא מקבליםבוקר אור
כמעט בלתי אפשרי להתקבל למבחר דתיות לאומיותPandi99

מנסיון כואב

בחיפה ממה שאני מכירה זה מקום חילוני.. 

תודה. אוףגלויה

באסה שנופלים בין הכיסאות.

כן, חיפה נשמע הכי חילוני... כנראהשלא כדאי .

מממשש באסה ! מזדההPandi99
למה בעצם לא כדאי?רוני 1234

רוב הציבור הדת"ל לומד ועובד במקומות חילוניים, אני לא חושבת שזה צריך למנוע ממך להגשים חלום.

אגב, אני מנחשת שרוב גדול בתואר הזה הוא נשים אם זה עוזר לך…

^^ מסכימהכבתחילה

אח''כ תטפלי רק בילדים/אנשים דתיים?

כנראה שלא בהכרח, במיוחד שצריך לעשות סטאג'/עבודה מעשית במסגרות לא דווקא דתיות.

חבל להמנע רק בגלל הסיבה הזאת. 

בתחום האומנות הייתי בודקת שבמקומות לא דתייםיעל מהדרום

לק"י

אין בעיות צניעות בקורסים.

כל מיני ציורים לא צנועים בלשון המעטה.

תודה על ההסבררוני 1234

באמת לא חשבתי על זה… היה לי בראש יותר הפן הטיפולי ופחות האומנותי.

עדיין כדאי לברר טוב לפני שפוסלים.

זה מה שהתכוונתיגלויה
אני חושבת ששווה לברר מול סטודנטיות שםיעל מהדרום
עולם התרבות הוא מאוד מאוד חילוני. וגם ההוואי,Pandi99

הדיבור, אירועים, וכו

יש כאלה שלא מפריע להם

אבל אם הפותחת שאלה כנראה שלה מפריע

חברה שלי דוסית למדה בחיפה. משערת שיש עודשיפור
תודה!גלויה
למד תרפיה?
כן. תרפיה באומנות. עכשיו עובדת בזהשיפור
וואוו!!גלויה

יש מצב לדבר איתה?

אם זה בסדר...

אני מכירה כמה וכמה, ואולי התנאים לתואר שניממשיכה לחלום

שונים מתנאי הקבלה לתואר ראשון, אז ממש לא כדאי להתייאש מראש

הבעיה המשמעותית יותר שזה נסיעה רצינית

ולא יודעת אם זה מתאים לך..

אני מציעה לך לחפש בנות שלמדו את התואר גם בחיפה וגם במבח''ר ולשאול אותן ישירות.

מישהי למדה בבר אילן?גלויה

יש תואר די חדש

בתקווה שכן יהיה מקום נורמלי

מבחר לא מקבליםDevora

אם עשית בגרויות.

יש גם אופציה באונו, יש מסלול חרדי.

ואם את באיזור שיש תחנת רכבת, זה לא נראה לי כל כך נורא.

זה לא הפרמטרDoughnut
אני עשיתי בגרויות ולמדתי שם, לא לפי זה הם בוחנים.
זה אמור להיות קשורDevora

כי זו לא הוראה שלהם, אלא של המל"ג.

יש אפשרות להיכנס עם בגרויות, אבל בדרך כלל זו ועדת חריגים.

הוראת המל"ג קשורה לחינוך חרדי, לא לבגרויותשיפור
יש חינוך חרדי עם בגרויות, ולא תהיה להם בעיה להתקבל למבחר 
אבל הם מסתכלים על מוסדות עם בגרויותDevora

כלא חרדים.

בעצם את מבחר הקימו כדי שתהיה לציבור חרדי ללא בגרויות, אופציה ללמוד לימודים גבוהים.

מבחינתם אם יש למישהו בגרות, הוא לא זקוק למבחר, ולכן זה לא מקומו.

אני יודעת את זה כי בעבר ניסיתי ללמוד במבחר, ולפני הראיון שאלו אותי איפה למדתי, והסבירו שתהיה בעיה קשה, והאופציה היא רק דרך ועדת חריגים. (למדתי במוסד חרדי עם בגרויות).

אולי משם ההיכרויות שלכן. (מהחריגים).

לאDoughnut
השלמתי בגרויות והתקבלתי לשם ללא בעיה וללא ועדת חריגים, ולמדו אתי בכיתה כמה בנות שעשו בגרויות בסמינר. זה יותר הולך לפי סגנון הסמינר מאשר הפרמטר של הבגרויות.
אבל אםDevoraאחרונה

היית לומדת מראש בתיכון שלומדים בו בגרויות,

כנראה שהייתה לך בעיה קשה.

אין לי עניין לכתוב את זה שוב ושוב.

פשוט תבדקו. זו ההוראה של המל"ג.

ביקשו ממני את מס המוסד שלמדתי, ומיד המזכירה אמרה לי שיהיה קשה, כי זה מוסד עם בגרויות. אולי יש סמינרים מוחרגים. אין לי מושג. למדתי בתיכון חרדי רגיל. לא סמינר.

מכירה הרבה עם בגרויות שלמדו שםשמ"פ
אין לי עניין להתווכחDevora

תתקשרו לשם לשאול.

זו הוראה של המל"ג.

לי אמרו שמקבלים רק מהחינוך החרדי, לא קשור לבגרויותשיפור
יש גם אולפנות דת"ל ששייכות לחינוך החרדי שיכולות להתקבל כמו אולפנת למרחב בפתח תקווה ותהילה בירושלים
תודה!גלויה
נכון, אבל העלות ממש גבוהה אני חושבת. (כי זה לא שכ"ל אוניברסיטאי)
תודה לכולם על (מבחר...) התשובות גלויה

החכמתי.

(יש לי עוד כ"כ הרבה לעשות

ולשנות את עצמי

כדי להתקבל...

אבל זה נותן אופק).

אפשר לפרוק?אנונימית בהו"ל

מרגישה שאין לי כבר כח

אנחנו גרים ברחוב מלא ילדים

ויש כאן אימהות שמשחררות את הילדים לבד

והם פשוט עושים נזקים כמו לאבד בימבות, להשתמש באופניים ולפנצ'ר ועוד ועוד

וגם דורשים את התשומת לב שלי כאמא שנמצאת ומבקשים עזרה בכל מיני דברים

אין לי כח להיות הגמח של השכונה

בקושי לילדים שלי יש לי סבלנות

אבל מצד שני אין לי ברירה אלא להציל את הילד של השכנה שמשייט לו בכביש

או ילד שמרביץ לילד שלי ואני צריכה פעם אחר פעם להזיז אותו ממנו ואין שום אמא בסביבה שתקח אחריות ופשוט תקח אותו הביתה

אלו אימהות ספציפיות אבל הן פשוט לא נרמזות בכלל

ואין לי כבר כח

אוףף

זה גורם לי ממש לכעסים וגם להתבאסות על עצמי כשאני כועסת על ילדים של אחרים

אבל באמת זה פשוט חוסר אונים מטורף כשאני חייבת לטפל בעשרה ילדים לפחות במקום רק בשלי הפרטיים

חזרנו מקודם הביתה ומצאתי בימבה חדשה שלנו מלפני כמה ימים שבורה על יד השכנים, וילד אחר מהשכונה עליה. היא הייתה בתוך החצר שלנו בבוקר

וזה כל כך מעצבן כי גם אין לי שום יכולת לדעת מי הוציא ומי שבר. בקיצור, הנזק כולו נספג על ידנו

לא יכולה להשאיר כלום בחוץ. כלום כי ילדים נכנסים ולוקחים

וגם בקטע של אוכל, אין לי כח להאכיל את כל השכונה ולא בא לי לחתוך תפוחים לילדים שאמא שלהם נופשת בבית

(וגם אחרי שאני לא מסכימה, לא בא לי שהם יבהו צמוד אלי בתפוחים הנחתכים לילדים שלי)

סופריקה

מבינה ממשאבןישראל

הייתי גם במקום כזה ובמקום הזה עד לא מזמן, עברנו משם ולא רק בגלל זה, אבל זה היה קשה ומעייף.

ילדים מגיל שנתיים פחות או יותר מסתובבים ויש כאלה רעבים ואופניים שנעלמים, בעיקר היה לי קשה כי רוב האמהות היו בגישה כזאת ואני ממש לא מתחברת אליה ולא חושבת שהיא נכונה..

סליחה שאין לי טיפים לגבי זה אבל על הדרך פרקתי גם .( אני הייתי שמה גבולות משתדלת שיהיה בטעם טוב, מול הילדים ולפעמים גם מול קטנטנים, לגבי כלי תחבורה היינו שמים ממש צמוד לבית/ בתוך הבית..)

תעזרו לי לשמוחחחואז את תראי

יום העצמאות

כולם עם המשפחה

עם חברים מהיישוב

עושים על האש

נהנים

ואנחנו כרגיל בבית

משפחה גרעינית

תודה ה' על המשפחה שלי!!!!!!!!!!!!

כמה שניסינו להזמין חברים/משפחה

פשוט לא זורם

זה קשה כשאין משפחה נורמלית וגם קהילה אין

הרגשה של בדידות ואני בן אדם כל כך חברותי

וזה לא פשוט

לסחוב הכל

לארגן הכל

לשלם על הכל

להעסיק את הילדים

הכל לבד

מסיימים עם הלשון בחוץ

"רק בשביל הילדים"

וגם לי בא שמישהו יזמין אותי

לבוא ככה

כמו שאני

להכין משהו קטן

וזהו

להרגיש תחושה של ביחד

של חלק ממשפחה

מקהילה

ואין....

יאללהההה

הולכת להמשיך להכין סלטים טעימים

ומהר מהר מנגבת את הדמעות

תודה שהייתן כאן🥰

הארץ ענקית ומלאה מקומותהשקט הזה

אם רק תפרטי קצת מה הקריטריונים שלכם בטוחה שתקבלי פה המון הצעות.

למשל היישוב חשמונאים- שייך למועצת  בנימין אבל נמצא בתוך הירוק

היישובים נוף איילון, שעלבים, מבוא חורון קרובים למודיעין וקהילתיים

ברמלה יש גרעין תורני חזק

במודיעין בשכונות החדשות יש הרבה קהילות של צעירים

בכרמי גת יש הרבה צעירים, בכרמי הנדיב בקריית מלאכי נבנות ממש קהילות חדשות- חברים שלנו גרים שם ומרוצים ממש

לא מכירה לעומק אבל אולי אזור יד בנימין

בקיצור- תכתבי מה הקריטריונים וננסה לעזור.

כשאין משפחה- קהילה חזקה ותומכת זה דבר חשוב ומשמעותי מאד!!

מה היית קונה מתנה לעצמך?רוני 1234
לו היה לך תקציב של 1500 שקל?
מכונת קפהשירה_11
או תכשיט שווההשקט הזה

או גאדג'ט למטבח

או חוויה- יציאה זוגית למסעדה שווה, חופשה בצימר, סדנה מיוחדת (אגב אם זו מתנה רק לך אפשר לגמרי ללכת עם חברה ולאו דווקא עם הבעל)

דייסון (לא רטוב)מישהי מאיפשהו

ואם כבר יש, אז שואב שוטף

נינגה גריל - אמאלה כמה זה שימושי! 

מעניין אותי, מה נותן דייסון שלא נותן שואב שוטף?רקלתשוהנ
חוץ משטיחים
הדייסון הוא יותר לאבקמישהי מאיפשהו

השואב השוטף הוא יותר לשטיפה.

כמו מטאטא ומגב - רק שהמגב משודרג ולא נבהל מחתיכות אוכל רטובות ודביקות. לשערות, גושי אבק וכדו השוטף פחות מוצלח לדעתי.

וגם לדייסון יש את הראש הקטן שמתאים לשאיבה בפינות, מגירות וכו

מנסה לדייק-מישהי מאיפשהו

הדייסון יותר טוב לתחזוקה של הבית, באבק ורצפה. הוא מחליף טאטוא.

השואב שוטף מעולה בסוף יום כדי להעביר ויש על הרצפה ולקבל בית נעים, או דקה לפני שבת כשהמטבח התלכלך שוב או לא הספקנו לשטוף - אבל הוא לא מחליף שטיפה טובה.

זה כמובן מהנסיון שלי, בטח יש כאלה שיגידו אחרת... 

תודה יש לי שואב שוטף ואני משתמשת בו למה שכתבתרקלתשוהנ

על הדייסון...

לא רק בסוף היום, אלא במהלך היום גם ככה הלכלוך זה לא אבק אלא ארוחת צהריים, מים שנשפכו ודברים כאלה שאי אפשר או מעצבן לטאטא.

תודה שהסברת

מעולה!מישהי מאיפשהואחרונה
אצלינו יש כמויות של אבק, אולי יותר מהממוצע 🙈 
קורס שווהשאלת היריון

או ציוד של אומנות או תכשיטנות

דברים שקשורים בתחביביםמתואמת
אצלי - ספר אלקטרוני, לוח גרפי לציור, כלי נגינה כלשהו...
משתמשת לדברים שממילא רציתי לקנותשמש בשמיים

ציוד לחצר או ספה חדשה, מחשב נייד חדש. דברים שאני גם אקנה יום אחד עם מתנה או בלי אבל הם עדיין מפנקים ויכולים להיחשב מתנה

מוסיפה- משהו שהייתי קונה בלאו הכי, אבל משובח יותריעל מהדרום
לק"י

או יקר יותר.

חליל צד.מוריה
שואב שוטףמולהבולה
מתנות עצמיותoo
שנהנתי מהן

כורסא אורתופדית עם מקום נפתח לרגליים (2000)

חופשה שווה (סכום תלוי מקום/ אורך/ לבד/ לא לבד)

תכשיטים ליומיום (אוהבת פנדורה)

פריטי לבוש יקרים שווים לשימוש שוטף (כמו מעיל מקצועי להליכות/ נעל נוחה שווה/ תיק יקר שמעלה חיוך יומיומי)

תכשיטיםדיאן ד.
מה דעתכם על דיקלקטין/בנגסטה?הרמה

שתי הריונות הייתי בלי

שתי הריונות עם

לא יודעת להגיד כמה עזר אבל אולי הקל

עכשיו עם בחילות בלי הקאות אבל בחילות איומות

מתלבטת אם לקחת שוב פעם או לשרוד בלי

לא מבינה בזהיעל מהדרום

לק"י

אבל אם את מתלבטת, את יכולה בינתיים לקחת כדורי ג'ינג'ר או נוזיקס (שזה ג'ינג'ר עם בי6).

אולי תגלי שזה עוזר לך.

תרגישי טוב!!

עלי זה הקל ברמה מסויימתאנונימית בהו"ל

עדיין סבלתי מאוד אבל הצלחתי לאכול

לי בונגסטה היה משמעותי לבחילותכנה שנטעה
ברור שלקחת בונגסטה למה לסבולשירה_11
אני יודעת שזה יישמע הזויהרמה

2 ההריונות שלקחתי יצאו לי ילדים מרדנים ולא קלים

2 ההריונות שסבלתי בשקט- ילדות טובות ורגועות

שוב אני יודעת שנשמע הזוי אבל פתאום יש חשש לקשר כלשהו שטרם נבדק 

אצלי חלק ככה וחלק ככה ולא לקחתי בכלליעל מהדרום
לק"י

כן לקחתי גינגר ודומיו. אבל זה לא יצא קשור....

למי יש חשש?שירה_11

לך? או משו שקראת?

בכל אופן אני לא יודעת כמה סבלתי

אני יודעת שחיי לא היו חיים

שהתבאסתי שהבוקר הגיע

וכשפתחתי את העניים חיכיתי כבר לסגור אותם שוב

ואני לא מגזימה

זה היה מהגיהנום

אצלי הפוך חחחDoughnut
הציל אותיDoughnut
אני בעד לנסות כל הריון מחדש ולראות איך זה. לי הדקלקטין עזר עם הקאות אבל עדיין סבלתי מבחילות, הבונגסטה הקלה משמעותית את הבחילות ברמה שיכולתי לנשום.
הרגשת הבדל בין דיקלקטין לבונג'סטה?אנונימית בהו"ל
אני מאודמישהי מאיפשהו
דיקלקטין היה לי מעולה ועם בונגסטה הייתי ככ חלשה שכבר העדפתי את הבחילות
כןDoughnutאחרונה
הבונגסטה היתה לי הרבה יותר טובה מהדקלקטין. עם הדקלקטין לא הקאתי אבל עדיין היו לי מלא מלא בחילות, עם הבונגסטה היתה הקלה משמעותית גם בבחילות.
מזכירה לישירה_11

שהבחילות היו כל כך קשות שיצאתי לבחוץ לנשום קצת אויר כי הרגשתי שאני נחנקת מבפנים

ואמאלה אני לא משקרת - משב רוח על הפנים עשה לי בחילה!!!

שם כבר הבנתי שזה רק אני והשם 😂

וואי היה לי ערב אחד בול ככה בהיריון הראשוןשיפור
דלקות אוזניים אחרי כפתוריםshiran30005

אנחנו חודשיים אחרי כפתורים וכנראה יש לו שוב דלקת אוזניים, זה הזוי!!

לפני שבועיים וחצי היה דלקת וחום טיפלנו בטיפות. היום שוב הקאות, אחכ חום ותלונות שכואב לו באוזן -בן 3 אז יודע מה הוא אומר כבר

מתלבטת אם ללכת לרופא מחר, רופא שלא מכיר אותו בכלל ואם יביאו טיפות אז כבר התחלתי לשים היום.

ולא מבינה היינו בבית בפסח ונהיה חולה, היינו בבית השבוע כמה ימים ושב נהיה חולה ממי הוא נדבק?

וזה הגיוני שתוך חודשיים יש 3 דלקןת? לפני הכפתורים בקושי סבל מזה , הדלקות האלה התחילו אחרי הניתוח

פעם קודמת שנבדק הרופאה אמרה שזה במקום ולא נראה משהו חריג

וואי מתסכל😒 רפואה שלמה!שיפור
ממה שאני מכירה דלקת אוזניים זה לא מדבק. אולי נכנס משהו לתוך האוזן שגורם לדלקת? חברה שלי אמרה לי שהייתה צריכה לקלח את הילד עם אטמים אחרי ניתוח כפתורים, גם לכם אמרו ככה, אם לא אז אולי צריך?
נראה שכדאי להתייעץoo

עם אאג מקצועי

אולי זה שניתח

אוי, לא...מתואמת

זו בטוח דלקת אוזניים?

מהניסיון שלי נשמע לי הגיוני יותר שנשאר חור בגלל הכפתורים וזה מה שגורם לכאבים...

אתם מקפידים לשים לו אטמי אוזניים במקלחת?

בכל אופן, כדי ללכת לאא"ג מומחה כדי לבדוק את העניין הזה.

(אני לא זוכרת עד מתי אמורים לשמור על האוזניים אחרי ניתוח כפתורים. בכל אופן, יש סיבוך נדיר שהכפתור משאיר חור בעור התוף, ואז בכל פעם שחודרת לשם טיפת מים אלה כאבי תופת. לבת שלי זה קרה באוזן אחת, וכשגילינו את זה התאימו לה אטם מיוחד לאוזן שלה, שאותו היא שמה במקלחת. לבריכה וים כמובן היא לא יכלה ללכת. ועדיין לפעמים חדרו לה מים שם... בגיל 15 היא עברה ניתוח לסתימת החור וסוף סוף באנו למנוחה ולנחלה. מקווה שזה לא המצב אצלכם, אבל כדאי מאוד לבדוק...❤️)

עונהshiran30005

קיבלנו הנחיות מהמנתח לא להרטיב רק שבוע ואחכ אין בעיה שיכנס מים, הנה נשמע לי לא הגיוני ושאלתי שוב קיבלתי את אותה תשובה. בפועל לא נכנס לו מים במקלחת אני ממש מקפידה על זה ועדיין

התור הבא לרופא שניתח אותו זה רק ביולי, אמר לבוא אחרי בדיקת שמיעה עדכנית

רופאת ילדים שלנו שהיא ממש מקצןעית אמרה שזה נרטה בסדר וזה במקום. אבל עדיין יש נוזלים ודלקות...

וכן, זה דלקת אוזניים כנראה דלקת גם עכשיו כי הוא ממש בכה שכואב לו בימים האחרונים, גירד שם גם

תמיד זה אותו אוזן גם, אוזן שמאל

תמשיכי לשמור מאוד טוב ממים.פרח חדש

ממליצה גם להקפיד על שטיפות מי מלח באף

כי הנזלת של האף עוברת לאוזן וזה לרוב מה שגורם לדלקות

אבל איך רואים חור אם יש כפתור?shiran30005
רופא היה מצליח לראות מן הסתם לא? 
להתייעץ עם רופא אף אוזן גרון איזה טיפות אזניים!אור עולה בבוקראחרונה

לבדוק עם רופא אף אוזן גרון איזה טיפות אזניים מותר לשים. יש טיפות אוטוטוקסיות -רעילות לאוזן,שאסור לשים כאשר יש פתח בעור התוף . כפתורים זה פתח .

ואני מכירה שמים אטמים הרבה יותר משבוע,שלא יכנסו מים ,כי אכן גורם לזיהומים ,דלקות ...

לבדוק את ההנחיה הזו עם עוד רופא אף אוזן גרון.

בהצלחה 

בדיקת הריוןמחכה להריון

אני 3 ימים לפני מחזור עם בחילות כבר 3 ימים ישר שקמה בבוקר

מישהי רואה פס ממש ממש חלש?

אני חושבת שיש משהו 😁אחת כמוני
דיי הלוואימחכה להריון
אני מזה במתח לא יודעת אם לשמוח בנתיים 😄
בטח לשמוחמצברוח

כן! ממש רואים חלש,חלש יש למה לקוות בעזרת ה'!🤣

יאאא תודה רבהמחכה להריון
אני אעשה מחר שוב בדיקה ואעדכן 🙏
תעשי שוב על הבוקר עוד יומיים.. בהצלחה! ❤️ תעדכניהרמה
אני לא רואהפרח חדש
רואה פס ממש חלשעם ישראל חי🇮🇱
בשעה טובה ❤️
לא רואהבת.
אני רואההשאלת היריון
לא יודעת כברמחכה להריון

לא נראה שזה מתחזק

אני לא רואה פספרח חדש

אבל אולי זה משהו שלא רואים בתמונה

הכי טוב זה לעשות בדיקת דם.

חיבוק ובשורות טובות בעז"ה!

כןמחכה להריוןאחרונה

מאוד מאוד חלש לא רואים בצילום

אחכה לראשון לעשות בדיקת דם

אמן תודה רבה ❤️

מחפשים בית גדול לשבת משפחתיתאמא טובה---דיה!

ביישוב לא רחוק  מירושלים.

למישהי יש רעיון?

מה הכוונה בית גדול? להשכרה? כמו וילה?רקלתשוהנ
יש במיצד וילהרקלתשוהנ

עם פלטות ומיחמים

יש לך את המספר שלהם?אמא טובה---דיה!
לא שמרתי, אבל זה הםרקלתשוהנ
חן במדבר במצפה יריחו- יש שם מתחם אירוחיעל מהדרום
ירושלים עצמה רלוונטי?עוד מעט פסח
אם כן כתבי לי בפרטי.
יש בהר שמואל כמה לדעתיתהילה 3>
גבעת זאב רלוונטי?יהלומה..
בסוף סגרנו במיצד, תודה רבה לכולן!אמא טובה---דיה!
לא בטוחה שבאותו בית ששלחתאמא טובה---דיה!אחרונה

@רקלתשוהנ

אימא שלי סגרה והיו לה כמה מספרים משם.

אולי יעניין אותך