לא הבנתי,
מבקשים סליחה לפני ראש השנה? לא לפני כיפור?
הקשר שלי עם חמותי לא הכי טוב.. אבל בחצי שנה האחרונה, אני משתדלת, מבחינתי זה ממש מאמץ, כשבעלי מתקשר בימי שישי לאחל שבת שלום אז אני מבקשת להעביר את הטלפון אליי וגם אני מאחלת שבת שלום.. בדכ אין כל כך שיח. או בכלל. בפרט בימים שאין לה מצב רוח אז היא עונה לי ב"ה ב"ה.. אז השיחה נגמרת תוך חצי דקה.. אבל סימנתי וי. עשיתי טוב בלב של בעלי- שזה נותן לו אשליה שהיחסים טובים יותר מפעם. לא תמיד זה מהלב שלי.. אני לא יודעת אם זה נחשב בשמים.. אבל עושה. וכן, זה לגמרי מכבד.
לגבי ראש השנה, היינו אמורים להיות אצלם אבל הם לא הסכימו שנגיע אליהם. לבעלי היה חשוב אז אנחנו הלכנו השנה עם הילד יום לפני החג להורים שלו, עם עוגה (קנויה) ותמונה של הילד שפיתחנו להורים שלו ולהורים שלי.
ישבנו איתם קצת, אמרנו אחד לשני שנה טובה וזהו.
בערב חג בעלי התקשר אליהם ופה כבר הרגשתי שזה מיותר- הייתי אצלם אתמול ואיחלתי שנה טובה. אין צורך להיות יותר צדיק מהאפיפיור..
ולגבי הסליחה, זה נחמד לגמרי אם הייתי משחילה את זה לפני ר"ה כשבאנו לבקר, אבל ראיתי שבעלי לא אמר אז אמרתי שנחכה ללפני כיפור..
עדיין לא יודעת איך אעשה את זה- זה דורש ממני הרבה. אבל כנראה שצריך.
החשש שלי זה שאולי היא תגיב בקרירות או תעקוץ ואני אפגע..
כל שנה אני באה לבקש סליחה, ולא מקבלת חזרה.
שנה שעברה היינו בריב רציני. כשבאתי בראש השנה לאחל חג שמח- היא לא דיברה איתי ולא הסתובבה אליי. אז בכיפור לא ביקשתי סליחה כי היא בחרה להתעלם, להיות קטנונית ולא לדבר איתי.
רק בעלי נסע ביקש סליחה וקיבל ברכה.
השנה אני עדיין מחפשת אחר האומץ..
אבל (!!) מגיע לי צלש- על זה שתקשרתי לגיסה אחת שלי בערב חג, שאנחנו פחות מתחברות אחת לשניה.. לכל היתר יותר קל לי..
ואיחלתי שנה טובה והייתה שיחה נעימה ב"ה.. וזה עשה לי טוב האומץ הזה.