היי..אנונימי (פותח)
היי, אני ממש אשמח לעזרה..
בזמן האחרון אני עושה כלמיני דברים שלא כ"כ מקובלים על הסביבה שלי - חילול שבת, נרגילה, דברים כאלה. די בקטנה האמת. בקיצור..
חברות שלי רואות את זה בעין ממש לא טובה, הם אומרות לי (וגם מדברות עלי מאחורי הגב, אני יודעת בבטוח) שאני עושה הכל לפוזות. הן אוהבות אותי אבל כבר לא מעריכות כי הן בטוחות שאני עושה הכל לפוזה... וזה שיא הלא נכון... למשל חילול שבת, זה פשוט כי אני כבר לא מאמינה, ולא שומרת.. אני עשיתי טעות ובשבת כללית חיללתי שבת מול סתם איזו ילדה ואני כבר יודעת שזה לא טוב, כי אז זה באמת נראה לפוזה (שאני עושה את זה מול מישי ומדברת על זה והכל..), וזו הייתה טעות מצידי אבל אני פשוט משלמת על זה.. וגם נרגילה, אני התחלתי לעשן מסקרנות וגיליתי שזה פשוט כיף!!!
אחרת לא הייתי ממשיכה, כי יש לי אלטרנטיבה חוץ מהחברה שמעשנת והכל..
ואוף אני לא יודעת מה לעשות..
היום בהסעה דיברתי על זה כזה קצת בקול ואז בנות מהישוב לידינו יצאו עלי פתאום (ועל חברה שלי)!! הן אמרו שמה זה שאנחנו עושות ככה, בנות דתיות שחינכו אותנו דתי.. ואלו בנות ממש רחוביות ומגעילות, פרחות ואיכסה ממש, וגם הן דברו על זה שאני עושה הכל לפוזה..
אז מה אני יכולה לעשות??
אני מודעת לזה שיש לי בעיה שאני פשוט אוהבת להחצין את מה שאני עושה, כי אני לא אוהבת שאנשים יחשבו עלי את מה שאני לא.. אבל כשאני עושה את זה אני רק גורמת נזק..
הייתה תקופה שחברה ממש טובה שלי הייתה לה עלי המון ביקורת..
קיצר...
אשמח לעזרה!!

אצ רוצה עיצות בקשר לאמונה?~מאמי~
ממ..אנונימי (פותח)
לא ממש..
עידוד, עצות בקשר לחברות... הכל, כל מה שיש לכם לומר.
אם יש למישו משו לומר בעניין אמונה, זה יכול להוסיף לכולם, נראהלי, אז.. תשפכו..
מקפיצה...ה!2ה 2!2ה
תודה..אנונימי (פותח)
..-Rעות-
בס"ד

אהלן צדיקה...

שמעי,העלת שאלה כואבת וקשה..ומאוד מורכבת.

אבל..

על מה את רוצה שנענה לך?

על למה את כן צריכה להאמין?
למה זה איסור לחלל שבת?
למה גרוע לך לעשן?
למה החברות מדברות עלייך כך?

את מבינה שאף אחת לא תצדיק אותך על זה שאת מחללת שבת [בפרסיה..]

אנחנו יכולים ונשמח להסביר לך למה החברה מתייחסת עלייך כך
ולנסות להבין מאיזה מקום מגיע הרצון לעשן ולחלל שבת.

אני אשמח עם תכווני אותי בדיוק למה להתייחס..

לילה טוב..

[אני פה,ואם את רוצה באישי גם אפשרות]
וואו! טעון ומלא התלבטויות....קרנלהאור
אשמח שתסבירי למה את "כבר לא מאמינה"? במה את כבר לא מאמינה? ולמה זה גרם לך דוקא להתחיל לחלל שבת? למה לא משהו אחר?

לגבי זה שאת מדברת על זה עם חברות, אבל יוצא מזה שחושבים עליך דברים שאת לא....
תקני אותי אם אני טועה. יכול להיות שהסיבה שאת מדברת על זה היא כי את פשוט מחפשת שיקשיבו לך, לדברים שעוברים לך בראש? אולי את מקוה, איפהשהו עמוק בפנים, שזה יפתח פתח לשיחה בנושא ותוכלי קצת לפרוק את ההתלבטויות שלך בנושא, עם חברה שתבין אותך? ובמקום זה, פשוט יורדים עליך על כמה שאת לא בסדר, ושופטים אותך ובכלל לא חושבים שהגעת לדברים האלה מתוך מחשבות שטורדות אותך, ומתוך מסקנות שהגעת אליהן?
 אני בטוחה שהיה לך קשה, ואולי עדיין קשה לך, עם זה שאת עושה דברים מנוגדים לכל מה שחינכו אותך אליו מתוך אמונה גדולה שזו הדרך הנכונה והאמיתית בחיים, אני מנחשת שהחשש הוא לא רק לגבי החברות שלא מבינות אותך, אלא גם המשפחה. אולי בעיקר המשפחה? איך הם מתייחסים לזה? הם יודעים בכלל? יש לך עם מי לחלוק במסגרת המשפחה?

טוב, הפצצתי אותך קצת, אבל את ביקשת שפשוט נשפוך כל הגיג ומחשבה....

לילה טוב
סורי על התגובה אבל...------שרית..
סלחו לי, זה פשוט נמאס שאנשים עושים שמות בדוים ומעלים שאלות בשביך הצומי, כאילו אתם באמת חושבים שנאמין לזה שמישהי שמחללת שבת תבוא, ותבקש עזרה?? כאילו חלאס!!!!!!!! פשוט  תתחילו לכתוב בעיות אמיתיות, כבר היה מקרה של שקר בפורומים, מישו צריך  עוד כזה???

פריחה זה טוב, זה מריח כמו פרח...אח..
לא? פרח בטעם דובדבן, או בטעם תפוחים, או אולי בטעם תות...
ואם את פריחה שמדליקה ת'גחל בהתחלה, אז את בכלל מריחה כמו בושם חזק...

קיצור, יש כאן בחורה שלא מאמינה.
לא מאמינה. במי? באבאל'ה.
זה מה שהיא טוענת...

פססט, שמעי אחותי טוב טוב, את לא מאמינה, בדיוק כמו שאמרת.
בעצמך. יאפ, לא מאמינה בעצמך. בה'? את שיא המאמינה בתוך הלב, אבל הכפירה שלך בחיות שלך,
היא היא גורמת לך לזרוק אצבע מאשימה על מי שנתן לך להוזיז את האצבע.
אז יאלה, נפתח ת'דברים מכל מה שמשתמע מהכתוב.
מעשנת את, אהה? תנסי פעם לעשן נרגילה לבד. כיף ממש?
לא. קיצור, נרגילה, זה בד"כ פוזות. ובמקרה שלך, אני כמעט חותם הפוך, זה פוזה.
את יודעת שזה נתפס רע בעייני החברה, את יודעת שזה מזיק, את יודעת שאת לא עושה טוב באמת,
ואת משקרת לעצמך שאת רוצה את זה. לא מאמינה בקול הפנימי שמיידי פעם אומרת לך שזה לא מתאים לך..
גם שבת. תאמיני לי, מזה כיף לראות משחק כדורגל עם פופקורן בשבת, ביום המנוחה, לנוח הכי בכיף.
תאמיני, ללחוץ על הכפתור בפלאפון בשביל לראות מה השעה זה הכי כיף בעולם ולא צריך ללכת לשם. 'כ-ו-ל-ו', אני לוחצת בשביל לחסוך זמן, תגידי. כולו אני מדליקה ת'אור כי וואלה, מזה לא בא לי לדפוק ת'זרת ברגל הימנית בדלת...
אבל אני כותב כאן בלי שום ספק, ששמעת ת'קול האמיתי. הקול ההוא, הדוס הזה שאומר לך 'דיי, תפסיקי, את יודעת ת'אמת ותהי נאמנת לעצמך'. אבל לא, אז בנרגילה זה 'לחץ חברתי סמוי', אבל בשבת זה לחץ של היצר הרע על עצמך לחלל ת'שבת, לקטוף ככה איזה פרח ללילי, כי זה באמת יפה ומשהו מתאים לה עם החצאית...

קיצור, בחיים, אבל בחיים את לא הולכת להרגיש כיף אם לא תהי נאמנת לעצמך.
ויודעת איפה את מתחילה לזייף בנאמנות?
בזה שאת 'לא מאמינה באלוקים'....
זה האמ-אמא של הנשמה שלך להאמין באלוקים. ואם את זה הכית במכה בבום אחד, אל תתפלאי ששאר החיים שלך יהיו ככה. מוכים, כלומר: החברה לא מרוצים ממני. ברור - כי את לא מרוצה מעצמך...

תראי, דוסי פאנטי את יכולה לטעון כאן, אבל ת'תכלס, מבטיח לך שאת לא יכולה לסתור.
יצא לי לקרוא כמה פעמים תשובות של פסיכולוגים לא ע"פ היהדות, ו...
ת'כלס, בנינו, הם לא פותרים ת'בעיות. הם ידברו איתך טוב טוב על הנקודה הספציפית הזו, אבל אחרי כמה זמן,
את תרגישי או שזה שוב חוזר, או עוד בעיות בחיים.
אבל הפסיכולוגיה היהודית - שיצא לי לשמוע גם כמה מזה, תאמיני לי, האדם לא אומר כמה דברים ואז מראה כאילו איך שהוא פותר ת'בעיה , אלא אשכרה הוא פותר ת'בעיה מהשורש.
קשה, אבל שווה.

עד כמה היה על הנאמנות עצמך לקול הפנימי שלך, שת'כלס אני חותם לך, אם לא תהי נאמנה לקול שיוצא מהנשמה,
אני לא רוצה להגיד שאני מבטיח לך - אבל בהחלט זו המציאות, לא יהיה לך כיף...
אז בואי נעשה רק סדר קטנצי'ק, את לא מאמינה בעצמך. את לא יכולה שלא להאמין שה' כי זו מציאות שנותנת לך לקרוא ת'תשובה שאני עכשיו כותב, ממש ברגעים אלו...

מה את יכולה לעשות? לשמוע אנשים שידברו על התופעות וינסו לפתור אותם, אבל את יכולה גם אחרת.
לגשת לשורש הבעיה. ועכשיו, מגיל 14 עד גיל 120 לחיות כמו מלכה אמיתית. לחיות ולא רק להיות קיימת...

ת'כלס, חברות שלך צודקות - מצטער על הדברים. אבל היום יש כזה 'סטיגמה' שכל מי שמעשנת ודתייה לא שומרת שבת - קרוב מאוד שהיא פרחה...
זה שאת לא פרחה, זה אני יודע, אבל זה שאת לא מאמינה בעצמך ובעצם אומרת הכי הרבה לך 'אני פרחה', זה גם את - בנינו בשקט - יודעת....

קיצור, יכולה לסגור ת'תגובה ולהגיד: אהה, נפלתי על עוד דוס אחד כמו ההוא מהשכונה שם..
אבל יכולה גם קצת להתייחס לחיים שלך ברצינות ולהתחיל להיות נאמנה לעצמך.
אני אגיד לך משהו ואת תאשרי אותו בלב בלבד. את מתה לשמור שבת, את מתה להפסיק לעשן, ואת מתה להפסיק להאשים את ה' ולאהוב אותו. היצר הרע - גם אם זה לא החבר'ה, משפיעים עלייך.

תתחילי להאמין, בעצמך.
תתחילי להאמין, בה'.
תחסכי לך הרבה מאוד כאבי ראש בחיים...

תחשבי על הדברים, כי בפשטות - זה כמעט ולא קשור למה שכתבת בתחילת השרשור.
אבל תחשבי על זה, שווה מחשבה...

פססט, אחות, בהצלחה רבה! הנה לפני השבת, אני ואת יודעים שהנשמה שלך לוחשת משהו, ממש בלחש...
שבת שלום ומבורכת וחודש מלא מלא שמחה!

אני לא בדיוק יוד מה לומר...טל!=)
אם יש לך חברה שעוזרת לך זה מעולה. מה שאני לא יכול לומר גם במצב הזה זה:"תתעלמי, פשוט תתעלמי".
לא, זה לא פשוט. ממש ממש לא.
אני חושב שהן באמת מגעילות, אם הם מדברות לפוזה.
אם את בגיל הטיפש עשרה [סליחה על הביטוי] אז את יכולה לבחור לעצמך דרך חיים נכונה בשבילך. אין אפשרות
להכריח אותך לחיות על פי משהו שאת לא מאמינה בו.

וואי,דתייה מוחלטת
אני ממש מבינה אותך..
שתדעי שגם אני צריכה להתמודד עם דברים כאלה, עם אנשים שלא רואים בעין יפה ת'דברים שאני עושה..
את יודעת מה גיליתי??
יש אנשים שלא משנה כמה תסבירי להם, הם לא יבינו. הרי למה שאני אעשן נרגילה אם זה לא בשביל הפוזה?? אפילו חברות טובות שלי (אהמ!!!) בטוחות בזה.. ואת יודעת מה?? אני החלטתי לשים פס. כי הם לא יבינו אותי, ואני בחרתי בדרך שאני רוצה ללכת בה. אפילו שרוב האנשים לא רואים אותה בעין יפה, ובטוחים בכל מיני דברים שהם פשוט - "לא". אני לא יודעת, גם אני לא ממש מאמינה והכל.. אז אני לא אשכנע אותך לזה... הדברים שאנשים אמרו פה פשוט יפים, ונכונים ברובם (אח..!! אין עליך... ישמצב אתה מחברים מקשיבים??), אבל יש תקופות בחיים שבהם פשוט לא רלוונטיים. לא יודעת מה אתך, אני נגיד עכשיו לא - לא יודעת איך להגדיר את זה, אני לא בקטע של שינוי, ברוב הדברים. אפילו שהכל כזה נשמע נכון... כי תמיד יש ספקות, ולפעמים אתה פשוט לא מוכן לשינוי, וככה זה. תפחיתי ת'לחץ, להשתנות, למצוא חן. יש אנשים שלא מסתכלים עלייך עכשיו בעין טובה, זה יעבור להם ואולי יישאר. תמצאי ת'חברה שמתאימה לך, תמשיכי בדרך שלך, אל תתייאשי למרות הקושי הבאמת גדול (ושוב, אני פשוט מבינה אותך!!), ו..
טוב,
נחשוב על זה עוד מתישהו..
בהצלחה, פה בשבילך גם באישי.. 

(וואי, קראתי את מה שכתבתי, ודיברתי רק על עצמי!! סורי!! אבל אולי זה כן יעזור... )
צריך לחלק את העיה לשתייםדגיגת זהב
קודם כל החוסר באמונה שגורם חילול שבת.
בנקודה הזאת את חייבת לשנות את ההתנהגות כאשר את בסביבה דתית ובוודאי בבית.
לא בגלל "מה יגידו" אלא בגלל כבוד לסביבה.
כמו שבבית כנסת מבקשים לבוא אם כיסוי ראשוולבוש צנוע, ולהבדיל בכנסיה בלי כיסוי ראש ובמסגד יחפים.
גם דתל"ש שחוזר הבייתה להורים צריך לבוא אם כיפה, בגלל הכבוד, גם אם כולם יודעים שהוא לא שומר כלום.

לגבי הדברים האחרים (נרגילה וכד') תעשי את החשבון שלך. בעיקרון זכותך לעשות מה שאת רוצה אבל זה נכון גם לגבי החברות שלך.
יכול מאוד להיות שבעקבות זה הם יתחילו לנתק את הקשר, וזו זכותן בדיוק כמו שזכותך לעשן.
את לא יכולה לבקש מאחרות להתעלם מדברים שמפריעים להן בעוד את "שמה פס".
אבל אני מאמינה שהחברות האמיתיות לא ינתקו את הקשר איתך העקבות זאת.

מה שקרוי "תג מחיר"

נחזור רגע לבעיית האמונה.
את חייבת לבדוק מה המקור לזה.

האם זה כי אם לא מאמינים מותר כל מיני דברים שמפתים אותך. אם זה המצב, מה יקרה שימאס לך מהם? תחזרי להאמין.

אפשרות נוספת. השקעת הרבה מחשבה והגעת למסקנה שאין אלוקים ופשוט הכל סתם.

אפשרות נוספת, שאין לך דעה וזה לא מדבר אליך אז למה להתאמץ ולהגביל את עצמי.

אם את מעוניית להתמודד אם התופעה, לכל אחת מהאופציות יש התמודדות שונה.

אם את מעוניינת אני מוכנה להמשיך.

בהצלחה, ושתיהיי שלמה אם מה שאת עושה
טוב,אנונימי (פותח)
אני חושבת שאני חייבת להגיב.
אז קודם כל - תודה לכולכם... 
קרנלהאור - תודה, זה לא בדיוק העניין. בקטע שאני מדברת עם חברות - זה פשוט כי אני מן בנאדם כזה, שאוהב להחצין את עצמו. אני רוצה שכולם ידעו מי אני ולאן הגעתי. פשוט כזו אני. וזה גורם לי המון נזק.
בקשר למשפחה - ההורים יודעים בדיוק שאני ביני לבין עצמי מחללת שבת. הם מקסימים, הם מוכנים לשמוע אותי ולעזור לי. אכפת להם, הם לא סוגרים ישר את הכל. הם רק רוצים שנדבר, שהכל יבוא מתוך שיתוף פעולה (אני מבינה אותם, ומכבדת את זה. אנחנו מדברים הרבה על הנושאים הללו)
אח.. - אממ... אם הייתי מפרסמת את ההודעה הזו לפני חצי שנה, אולי היית צודק. כיום זה פשוט מצב נתון. אני לא רוצה לצאת מזה, התרגלתי לא לקיים מצוות ואתה יודע מה - זה לא הרע לי עוד את החיים. היו לי אתגרים, והם פשוט התחלפו. ואני אישית מרגישה טוב עם כל מה שאני עושה. הנרגילה - התחלתי מסקרנות. ואני אתחיל עם סיגריה מתי שהוא, אני חושבת. זה לא לפוזה. כמו שאמרתי, יש לי אלטרנטיבה.
אתה יודע מה, יש הרבה אמת ביהדות. הרבה. מצד שני, אף פעם לא הכרתי בעצמי את האלטרנטיבות. כן, אני רוצה לצאת, לטעום עולם, לבדוק אם אולי, אולי, יש דרך אחרת?? אני שונאת את הנורמה של האנשים, אני רוצה להשתחרר מהכל. לא, כבר אין לי בעיה אישית עם הדת. 
אבל מה, אני רוצה שאנשים יכבדו אותי!! אני לא רוצה שאנשים יעריכו אותי לפי הנרגילה שפתחתי אתמול בערב או התהילים שקראתי!! יש לי המון מה להציע לעולם, אנשים תמיד העריכו אותי, חברות אוהבות אותי, אבל פתאום - עזבתי את הדת, אני עושה קצת "שטויות", אז בום, יש ביקורת. בנות ישר אומרות שחבל עלי. אבל מה, אולי טוב לי עם עצמי?? אולי אני מרגישה טוב עם מה שקורה לי?? אולי השינויים הללו הם שינויים שאני מצפה להם המון זמן?? הכל תמיד היה בנשמה שלי, גם כשהייתי הכי, אבל הכי דוסית. הכי.

אחותי מעיפה אותי, אני אמשיך לכתוב עוד מעט.
זה בינתיים.
מזל שאנחנו לא חברות טובות נורמליות,לוחמת תמורות
בס"ד!

אחרת הייתי חוששת שה "אהמ!!!" מכוון אלי...

הייאנונימי (פותח)אחרונה
גם לי יש חברה כזאת,ואני יודעת מה היא מרגישה...
וזה בדיוק ככה....
אבל אני דוגלת בשיטה שאם את רוצה ללכת בדרך שלך את לא צריכה לפגוע בסביבה שלך (הורים,חברים וכאלה ) אלא להאמין בעצמך ולעשות בלי כל מיני פוזות....כי אם את מפרסמת את זה וכל היום רק מדברת עלזה ומבליטה אתזה זה כנראה לא אמיתי- כי שינוי זה בעצמך,בתוכך ולא בכולם....
חוצמזה אני בטוחה שהחברות שלך באמת אכפת להם ושהחברות הטובות שלך מדברות עליך אני בטוחה שזה רק בשביל לעזור לך!
חוצמזה אני מאחלת לך שתמצאי את הדרך האמיתית שלך ושתחיי בשלמות...
באמת אוהבת אותך....
חיפוש קוראים לסיפור קצר שעומד לצאת לאוראורנשטיין

מחפשת קוראים/קוראות מהמגזר הציוני-דתי, כדי לקרוא סיפור זכרונות קצרצר מהווי נערותו של יוצא ברית המועצות לשעבר, ולענות על כמה שאלות. 

הסיפור באורך 38 עמודים. 

פרטים על הסיפור:

השעון המתקתק במרתף - סיפור מהווי נערותו של הרב מיכל וישצקי, מאחורי מסך הברזל. 

תקציר:

ברית המועצות, תשט"ו. סדרי הלימוד של מִיכֵל וישצקי די רגילים: לימוד גמרא בבוקר, ולימוד חסידות עם אביו אחר הצהריים – שחזר מגלותו בקזחסטן חודשיים קודם לכן.

אלא שאז החסיד האגדי, ר' מענדל פוטרעפאס גם משתחרר ממאסר פתאום. הוא מאתגר את מיכל בסדרי לימוד חדשים – המובילים בקלות לרצף סיכונים חדש.

עד להימור הגדול מכולם. 

מעניין אתכם?
כתבו לי ואשלח לכם את המסמך:
יהודית אורנשטיין -
0553075722
yehuditorens@gmail.com

הנוער הדתי לאומי לאן הוא הולך בצבא ?אביגיל מלאך

האם אתם חושבים שכל הנערים של הציבור הדתי לאומי מכוון ליחדות עילית או גם למקומות רגילים אחרים ?

הציבור הדתי לאומי - מגיע לכל היחידות והתפקידיםזמירות

בדיוק כמו בחיים האזרחיים

הציבור הדתי לאומי לא מתרכז בגבולות גזרה צרים - אלא נמצא בכל מגוון החיילות והתפקידים, קרביים, תומכי לחימה, ג'ובניקים, אנשי מחשוב, כלכלה, הנדסה, המון עתודאים שמתפזרים בכל יחידות הצבא עם סיום התואר בכל מגוון התפקידים הפתוחים בעתודה האקדמאית.

ובהמשך בחיים האזרחיים- בכל ענפי המשק, הכלכלה, התעשייה, האקדמיה, חקלאות, מסחר 

..יהודי חסידיאחרונה

אבל בוודאי שיש הרבה הכוונה בציבור הדתי לאומי לצאת דווקא לתפקידים משמועתיים ומובילים בכל מקום ובפרט בצבא

הפצות!!יהודי חסידי

ב"ה אנחנו זוכים להקים ארגון שיעודד את כולנו ביחד לצאת להפצות, להתחבר לצמא הגדול שיש בעם ישראל להתחבר לאבינו שבשמיים.

הארגון הוקם אחרי שבסוכות האחרון היה אירוע גדול בתל אביב - 'טולולולב - נוטלים לולב בתל אביב' שהשתתפו בו למעלה ממאתים בחורי ישיבות מישיבות שונות, ולמעלה מ-10,000!! יהודים זכו ליטול לולב.

בעז"ה ביום חמישי הקרוב יהיה אירוע השקה בהתוועדות 'צמאה' של הישיבות גבוהות __מגיעים ומתחברים דפוס .pdf

יצא עלון יפה, עלון (6).pdf מוזמנים לראות.

כמו כן יש אתר נחמד מתחברים - הנקודה היהודית שלי | קירוב לבבות והפצת יהדות

אשמח לתגובות....

וואודומיה תהילה
מדהים!
קצת תמונות מהפעילותיהודי חסידי

וקצת תמונות מהאירוע בבניני האומהיהודי חסידי
סיפוריהודי חסידיאחרונה

אחד הפעילים זיהה אדם שהניח תפילין בשבוע שעבר והציע לו להניח שוב. להפתעתו, האיש ענה: "לא". כשנשאל מדוע, הוא הסביר בחיוך: "בפעם הקודמת שהנחתי אצלכם, הרגשתי התעוררות כל כך גדולה, שלא רק שקיבלתי על עצמי להניח בכל יום – אלא שכבר הזמנתי דוכן תפילין קבוע למספרה שלי!"

הופכים את העולם!
מתחברים - הנקודה היהודית שלי | קירוב לבבות והפצת יהדות

מחפשים בני נוער לכתבהדבדב

לכתבה על שמירת נגיעה לנוער דתי לעולם קטן (השבועון)

מחפשים: שני בנים ובת (דתיים) - לראיון קצר בטלפון

על איך הם רואים את הדברים, מה המצב בשטח בנושא ועוד מספר שאלות.

אפשר גם אנונימי אם לא נוח בשם המלא.

אם מתאים לכם - אנא פנו לנדב בווטאסאפ בלבד 0545645411

תודה  

כתבה לנוער על שמירת נגיעהדבדב

לכתבה על שמירת נגיעה לנוער דתי לעולם קטן (השבועון)

מחפשים: שני בנים ובת (דתיים) - לראיון קצר בטלפון 

על איך הם רואים את הדברים, מה המצב בשטח בנושא ועוד מספר שאלות.

אפשר גם אנונימי אם לא נוח בשם המלא.

אם מתאים לכם - אנא פנו לנדב בווטאסאפ בלבד 0545645411

תודה  

חיפוש קוראים לסיפור על נער מתבגר מאחורי מסך הברזלאורנשטיין

מחפשת קוראים/קוראות מהמגזר הציוני-דתי, כדי לקרוא סיפור זכרונות קצרצר מהווי נערותו של יוצא ברית המועצות לשעבר, ולענות על כמה שאלות. 

הסיפור באורך 38 עמודים. 

פרטים על הסיפור:

השעון המתקתק במרתף - סיפור מהווי נערותו של הרב מיכל וישצקי, מאחורי מסך הברזל. 

תקציר:

ברית המועצות, תשט"ו. סדרי הלימוד של מִיכֵל וישצקי די רגילים: לימוד גמרא בבוקר, ולימוד חסידות עם אביו אחר הצהריים – שחזר מגלותו בקזחסטן חודשיים קודם לכן.

אלא שאז החסיד האגדי, ר' מענדל פוטרעפאס גם משתחרר ממאסר פתאום. הוא מאתגר את מיכל בסדרי לימוד חדשים – המובילים בקלות לרצף סיכונים חדש.

עד להימור הגדול מכולם. 

אני חדשההרהמורניק

סתם אני לא אבל משעמם פה רצח!!!!!!!!

משתתף בצערךסוורוס סנייפ
תודה רבה!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!ההרהמורניקאחרונה

!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

שלוםטאטע מלך העולם

יש לי שאלה לכל החברה שהם בתנועת נוער.

ב"ה אני מדריכה בסניף בנ"ע עקיבא נפרד בעירי הנחמדת ובמקביל גם בחבב של הסניף המעורב... השאלה היא האם לעזוב את הסניף המעורב?

רוצה להוסיף שאם אני לא ילך לחבב סביר להניח שלא יהיה לי חברה אחרת...

תודה מראש לכל העונים ברכת ה' עליכם!

זו אכן שאלה ערכית שמצריכה חשיבהGini

אין תשובה "נכונה" אחת לשאלה הזו, וההחלטה צריכה להתבסס על סדרי העדיפויות, הערכים והצרכים האישיים שלך.

כמדריכה בסניף הנפרד, המחויבות שלך היא לבנות ולהעביר תכנית הדרכה מתאימה לערכים שאת דוגלת בהם. ואף להוות דוגמא אישית לבנות שאת המדריכה שלהן.

האם העיסוק המקביל בחב"ב בסניף המעורב יוצר אצלך קונפליקט פנימי או מסר בעייתי?

האם האופי והרקע הדתי של הבנים המגיעים לסניף המעורב מקשים עליך?

או שיש פעילויות שהאופי שלהם סותר את הערכים שלך?

העובדה שציינת שאם לא תלכי לחב"ב, "סביר להניח שלא יהיה לך חברה אחרת" היא נקודה קריטית. קשרים חברתיים הם דבר בסיסי וחשוב מאוד. אם החב"ב המעורב הוא הדרך היחידה שלך כרגע לשמור על קשרים משמעותיים, עזיבה עלולה לגרום לבדידות ולקושי.

מדוע שלא יהיו לך קשרים חברתיים מחוץ לסניף המעורב? החברות שלך רק שם? אין דרך אחרת לשמר את הקשר עם החברות האלה?  (מפגשים מחוץ לסניף, פעילויות אחרות?)

אולי  לצמצם הגעה לסניף המעורב, לא להפסיק לגמרי? 

אמממטאטע מלך העולם

זהו הבעיה היא שאני חייבת את זה... זה כאילו השחרור שלי מכל הלחץ והבלאגנים של השבוע...

אני לא חושבת שזה סותר...טאטע מלך העולם

הרמה הרוחנית של החברה אצלנו היא די גבוהה ובאמת שלא נראלי זה משפיע... פשוט אני חוששת שזה קצת מוזר...

בד"כ זה כן סותריהודי חסידי

אם הרמה גבוהה מה הבעיה לנסות לעשות הפרדה?

לא כי אני מכיר את הנושא מקרוב, סתם נראלי שזה אמור להיות ככה.

אני בעיקר חששתי ממצב של האוירה בסניף המעורבGini
אבל עכשיו שאת מציינת שהרמה הרוחנית של החבר'ה אצלכם די גבוהה - אני לא חושב שאת צריכה להימנע מהחיים החברתיים, עם החברות והחברים שלך. 
אני צרכה להבהיר משהו כנראהטאטע מלך העולם

זה מאוד מורכב כי הרמה הרוחנית שלהם גבוהה יחסית לחברה בעיר שלנו...

אני מדייק קצת יותר, חלקם מגיעים מבתים מסורתיים וחלקם חוזרים בתשובה... אני בכלל מהקצה השני, למי שמכיר אני לומדת באולפנת תפארת שזה אולפנה יחסית דוסית וזה פחות או יותר הכיוון שלי...

עכשיו מבינים קצת יותר??

כן...יהודי חסידי

אם כן, המצב יותר מורכב ויש יותר על מה לדון, גם בגלל הצד של הקירוב רחוקים שבעניין, ושזה מחזיק את המתחזקים בתור דתיים, ומראה להם שאפשר להיות שם ולהיות דתיים...

חוץ מזה יש על זה לרב שניאור הרבה דיבורים בעניין, היו כאלה שאחרי בירור אישי מלווה ברבנים גדולים (כדוגמת הרב שמואל אליהו), הרב שניאור הסכים להם להשתתף בפעילויות של סניף מעורב, בכל מקרה אם זה מעניין אותך יש יהודי שעוסק בכל ההקלטות של הרב שניאור ע"פ נושאים, כנראה שיהיה לו הקלטה בנושא, מוזמנת לשלוח לו מייל harav.shneor.ketzשטרודל גימייל נקודה קום. את יכולה לבקש ממנו חומרים בנושא, אם זה מעניין אותך. 

וואי תודה!טאטע מלך העולם

אתה יודע על איזה עוד נושאים יש??

ולגבי הקרוב רחוקים...טאטע מלך העולםאחרונה

אני ממש מפחדת שבסוף זה גם ישפיע עליי...

כאילו לכו תדעו מה יקרה, זה יכול חס וחלילה לדרדר...

בקיצור מורכב ביותר...

אולי יעניין אותך