שאלה קצת מצחיקה אבל בכל זאת-אורושקוש
"אבינו שבשמים"
אלוקינו שבשמים ובארץ"
לא אמרו שה' נמצא ב-כ-ל מקום?
איך אנשים אוטומטית מסתכלים לשמים כאילו ה' שם..
אבל גם חינכו אותנו שה' נמצא בכל מקום..
ו---
למה לא לשים נעל הפוכה? להפנות גב לקב"ה!   רגע-אולי לא נשים נעליים בשום מקו? בכל מקום שנשים זה יהיה גם לקב"ה..

סתם חשבתי על זה היום- הקב"ה הרי ב-א-מ-ת נמצא בכל מקום..(אם אפשר להשתמש במילה נמצא-הקב"ה אחרי הכל לא משו מוחשי ממש..) אבל הוא בכל זאת-אבינו שבשמים.למה דווקא שמים?! למה לא מתחת לאדמה? למה לא במים?
את צודקתלולה=]
ואולי אין לזה באמת תשובה הגיונית למה אנחנו תמיד פונים לשמים כשמדברים על הקב"ה...
זה אולי ההרגל, ואולי כי קשה לנו, בני האדם, לראות את אלוהים בכל הדברים החומריים שבארץ אז אנחנו פונים לשמים, שנראים הרבה יותר רוחניים...
אולי..הסנה-בוער
בס"ד
ברור שה' נמצא בעולם, אבל השכינה עצמה בגלות, אין לנו מציאות אלוקית ממשית פה. יש פה העלם. ואנחנו יודעים שיש משהו מעבר לעולם הזה, שם נמצאת האלוקות בשיא תפארתה. והשמיים די מייצגים בשבילנו את ה'מעבר'.
ואולי..-Rעות-
בס"ד

אולי כי בדרך הטבע שאת משווע למשהו גם שאת מדברת עם בשר ודם את מביטה בציפיה כזאת למעלה..
כשרוצים ומשתוקקים למשהו מביטים בד"כ למעלה ולא לקרקע..
אז בעצם שאנחנו מתפללים ורוצים ס"ד מהקב"ה העיניים באופן טבעי נשואות לשמים..
אבל זה לא אומר שאם תסתכלי על הריצפה זה אומר שהקב"ה לא נמצא שם..

גם כחול מרחב מבטא לנו יותר את הפן הרוחני מאשר ריצפה אדמה..שזה עושה לפעמים תחושת צמצום..

השמים זה נראה משהו אין סופי..שאפשר להביט בו במבט רחב..

אולי..

שאלה יפה..ומעידה על עומק ממש..

נהנתי..
אני רוצה רק להוסיף על Rעותארי צלוב
היא אמרה שכחול מבטא את הפן הרוחני יותר מהאדמה
זה בדיוק מה שכתוב "תכלת דומה לים ים דומה לרקיע..לכיסא הכבוד" ולכן אנחנו מסתכלים למעלה
כי זה קצת כמרעה השכינה
אין לי מה להוסיף.דוסית גאה!
תודה רבה!!!אורושקוש
מישו יודע אם זה משו שבעצם אנחנו מתוך כל מה שאמרתם החלטנו שה' שם או שיש גם מקור מכל מקום שהוא שמשתמשים בזה שהקב"ה בשמים?
כתוב גם בגמראארי צלוב
ששכינה לא ירדה מתחת ל10 טפחים קרוב לקרקע ואדם לא יכול לעבור מעל כי כתוב השמים שמיים לה' והארץ נתן לבני אדם שזה בעצם פסוק מתהילים אז יש לזה סימוכים גם מהתנ"ך
אור..-Rעות-
בס"ד

ואו ממש נהנת ממך..

אני אנסה להסביר את עצמי ..בלי לסבך אותי ואותך..
[אני מאמינה שיש איפשהו הסבר יותר ממוקד מאיפה זה בא שאנחנו כביכול יודעים שה' נמצא בשמים..]

יש דברים שאנחנו לא יכולים להבין..גבוהים לנו נשגבים מבינתנו
ה' זה משהו רוחני כמה שננסה להבין מה זה ה' אין.! אי אפשר גדול עלינו..

זה נמצא למעלה מהיכולות שלנו..

נכון זה ידוע שה' הוא אלוקינו בשמים ובארץ ..

לכן אולי כמו שהשמים זה משו גבוהה שאפשר לראות ולדעת בקיומו כך זה ה' יש לנו אפשרות להרגיש אותו אנחנו יודעים שהוא קיים אבל המושג הזה לעומק גדול עלינו..

כמה נקודות שמזכירים לנו בתורה שהקב"ה נמצא בשמים

1.מעמד הר סיני משה עולה למעלה מן השמים, נכנס לתוך הערפל, נמצא בשמים ארבעים יום ללמוד תורה,
2.דור הפלגה שרצו לבנות מגדל ולהגיע להק בנו מגדל לשמיים?"הבה נעשה מגדל וראשו בשמים"
3.עקב אבינו יוצא לחרן ועוצר לישון- הוא חולם על "סולם מוצב ארצה וראשו מגיע השמימה"-

ה' נמצא בשמים-משמע' הקב"ה זה לא משו ארצי גשמי שאנחנו יכולים להפשיט אותו כדי להבין מהו..
בעולם הגשמי פה אפשר בעצם כל דבר לנתח לבדוק ולהגיע לשורש בשמים לא..

גם שרוצים להסביר לאדם שמשהו הוא פשוט להבנה וניתן להסבר אומרים זה פשוט זה לא בשמיים.."לא בשמים היא "..

משמע' שלהבין את המושג אולקים בשמים קצת גדול עלינו

אנשים טסו לירח לכוכבים למה שרק אפשר והם לא פיענחו נקודה ממה שמתרחש שם למעלה ..
השמים זה משהו שנשגב מבינתנו מעבר ליכולת הגשמיות המצומצות שלנו להבין..
זה משו רחב עצום..
כך ה' זה למעלה,מעל בינתנו אנחנו קטנים להבין מה זה באמת.

הקב"ה נתן לנו שכל ויכולת להבין וליצור, אך אנו חייבים כל הזמן לדעת שאנו מוגבלים, שכמה גבוה שנטפס בסולם - נזכור שזה סולם שה' הציב לנו ולעולם לא נגיע לראשו, לאלוקות. ובהסתכלות כזאת - גם נדאג לנסות לעלות כל הזמן מעלה מעלה כיון שלמעשה הסולם אף פעם לא מסתיים בשבילנו..

תקשיבי אור אנחנו לא באמת יודעים איפה נמצא ה' בדיוק.
מצד אחד אנחנו יודעים שהקב"ה נמצא קרוב אלינו בעולמינו ממש יש "רשמים של אלוקים" [כל הניסים,הבריאה,כל צורת התתפחות של העולם] וע"י זה אנחנו מנסים להבין ולראות שקיים קשר וחיבור בנינו לבין הקב"ה
אבל מצד שני - אי אפשר לדעת איך מתקיים חיבור כזה. אדם שמתיימר להבין איך קיים קשר זה, שחושב שהוא יכול גם להגיע בשכלו ובעצמו אל הקב"ה הוא כופר.

אנחנו רואים רק את קצהו של החבל שנמצא בעולם הזה בדמות ה"רשמים האלוקיים" נפלאות הבריאה. אך אין לנו מושג איפה מתחיל החבל.
אנחנו רק יודעים שהוא מתחיל מהקב"ה- אך כיון שהאלוקים הוא בלתי נתפס- אי אפשר לדעת איפה ה' נמצא בכל בדיוק
ואדם שחושב שהוא יכול להגיע לקשר הזה בשכלו - הוא כופר כיוון שהוא אומר שיש לו תפיסה בא-לוקות- או שהוא מגשים ומוריד את הא-לוה לדרגת אנושיות ..

מקווה שלא סיבכתי אותך..
רעות אין עלייךאורושקוש
תודה רבה נשמה!
שמחה שלא סיבכתי אותך..-Rעות-אחרונה
בס"ד

בכייף אחות..
..גיימס פוטר
הסיבה שכמעט ריק בחצי מהפורומים פה זה כי הייתי בתקופת הקורונה שפשוט היה פה מפוצץ ועכשיו זה רגיל? 
עכשיו בגלל המלחמה הם עוד יחסית פעילים😅הרמוניה

זה ירד מאדד (ברוך ה'..)

כבר זמן רב שאין מצטרפים צעירים חדשים לפורומיםפ.א.
והפעילות בפורומים ירדה משמעותית 
חד משמעית בקורונה היה ה הרבה.סוורוס סנייפאחרונה

אבל עכשיו יש פחות פעילות ממה שהיה לפני הקורונה

מי רוצה לחזור ללימודים??ניגון❤️

ואוו איך בא לי כבר את החופש הגדולל🤭

אני כבר שנה וחצי בבית...ההרהמורניקאחרונה
גם פרה זקנה יכולה להניב חלב..😌😌עוד חומייני חי
כעעען כען
למה אתם חיים?מעייןאהבה

מה הסיבות שלכם בחיים?

חתירה מתמדת להגשמה עצמיתפ.א.
כי ככההרשפון הנודד

בבסיס אני חי כי זה לא דורש ממנו שום פעולה אלא קורה לבד.

ואני ממשיך לחיות כי אני רוצה להתפתח ולהיות יותר שלם ומאמין שעוד יהיה לי טוב.

בנוסף אני מרגיש שיש לי פה תפקיד בעולם שאולי יהיה משמעותי

אני חיהניגון♥️
כדי לעשות טוב לעולם ולאנשים ואני מאמינה שכל אחד יכול להפוך את העולם למקום יותר טוב ושמח ואוהב ♥️ וגם לעבוד את ה' שזה הכל בסוף
נהנה מהחיים פשוטההרהמורניק
וואוצאצא

לא יודע.

מבררים את זה, מחפשים את זה

הלוואי וידעתי

אם כבר הגעתי לעולם ואני כאן - נעשה הכל כדי להנותGini
מהחיים, לחיות טוב, באושר, בשמחה, בסיפוק, ולדאוג לעתיד שלנו כאן 
אני הגעתי למסקנה שהחיים זהגלגל שבו אני עולה ויורדתתמימלה..?אחרונה

כל הזמן והמטרה שלי היא לאסוף כמה שיותר כוחות כשאני למעלה כדי להצליח לעלות אחרי הירידה הבאה...

ככה עד שיבוא המשיח....

יש אנשים!הרשפון הנודד

הפורום חזק להיות פעיל והם דיבורים חזקים אז מוזמנים להעלות נושאים מעניינים שאתם מתלבטים בהם אם סתם שאלות, חוויות, רגשות ופריקות

למישהו יש הדרן?איידן

יש לי הדרן ויש תקלה ואין לי אינטרנט במכשיר (שהוא גם ככה דפוק (חצי טאצ) ובלתי נסבל) אני לא יכולה לקבל לטלפון אימיילים ובנוסף האפליקציה שלהם לא עובדת 

יש למישהו דרך לעזור לי?

בבקשה אני נואשת נראלי אם עד סוף שבוע הם לא חוזרים אליי אני עוברת לנוקיה (ונוקיה זה זוועה)

אם מישהו יעזור לי אני אשמח מאוד

למישו יש את היי סקול מיוזיקל בדרייב?נחט

או סרטים אחרים 

יש פה אנשים ערים?מעייןאהבה
תמיד...אנא בכחאחרונה

אולי יעניין אותך