ה~ל~ש~נ~ה~!~!~!(דיון!!!)אורושקוש
אני נתקלת בכל מני מקרים של ויכוחים, מריבות,סיפורים וכו'..וכו'..בעקבות הלשנה...
לא מעט פעמים יצא לי להתווכח עם אנשים על מה זה בדיוק הלשנה..
שמעתי לא פעם את אבא שלי בתור מנהל בי"ס מתלונן על המצב שבו היום כל דבר נקרא הלשנה. ילדים לא מעיזים להגיד משו על מישו שעושה לו משו כי אח"כ כולם יקראו לו 'שטינקר'..
אני נתקלת בזה המון!!!! ולא רק אצל ילחדים קטנים. אותי זה מרגיז!!! למה כל דבר נקרא הלשנה?!
לפעמים אפילו כשאתה עצמך לא נפגע אתה צריך להגיד! לא,זה לא לשון הרע! אתה לא אומר שום דבר כדי ללכלך על אף אחד אלא כדי לתקן מה שאפשר בעולם המקולקל שלנו..
פעם חבורה של בנות פגעה בבת מסוימת ואני הייתי מסתכלת מהצד ופשוט בוכה. החלטתי שאני הולכת להגיד למורה,ואמרתי. נכון אח"כ כולם כעסו עליי(איך הם ידעו שזה אני זה סיפור אחר-עדיף שזה יהיה בעילום שם..)..אבל לא היה לי שווה את זה?! שחרבה שלי לא תסבול?!

מה לדעתכם נקרא הלשנה? הלשנה זה כמו להגיד לשון הרע על מישו? 
אבל בכל זאת זאת מן הלשנה..טל!=)
למשל ילד בכיתה שלנו הלשין על ילדים שראו סרטים לא צנועים בפלאפון [לא קשור אליו!!!] ובגללו אסור להביא פלאפונים וכולם שונאים אותו.
זה הלשנה? כן!
דעתי.-Rעות-
בס"ד

קודם כל..

הלשנה,לשון הרע,רכילות הכל נמצא תחת אותה קטגוריה עם הבדלים דקים דקים ..וצריך ממש להזהר בעיניין.

מה זה בכלל לשון הרע?

דוד המלך ע"ה אומר בתהילים"מי האיש החפץ חיים אוהב ימים לראות טוב?-נצור לשונך מרע"
חפץ חיים לעולם הבא
ואוהב ימים לראות טוב בעולם הזה..

לשון הרע זה אחד הנושאים הכי מורכבים מבחינת רבוי ההלכות שיש בעיניין ומבחינת התמרון שלנו במהלך החיים מתי זה לשון הרע ,מתי זה לתועלת ומתי שזה לא גובל בלשון הרע.
ואיך למנוע מעצמנו לא להיכשל בזה..

על פי המהר"ל, ברא ה' את הלשון כך שהיא תשקף את תפקידה,חשיפת העצמיות הנסתרת- המחשבות של האדם ואישיותו הלשון לוקחת את הפנימיות של האדם ומעלה אותם על פני השטח.

צריך לדעת שהדיבורים שאנחנוו מוציאים מהפה יכולות לחרוץ עולמות

כך שנוצר מצב שלפני שאדם מרגיש צורך להלשין על האחר מאיפה זה מקום זה בא?

זה מותר על פי ההלכה?

זה באמת בא ממקום של לעזור לאחר?

אני רוצה להלשין בגלל אינטרנס מסויים?

כדי שיעריכו אותי?

חשוב לדעת שהלשון כמה שהיא יכולה להיות חיובית היא גם יכולה לגרום נזק עצום לאדם ולסובבים אותו והלשון יכולה להפך לכלי נוראי אם לא משתמשים בה נכון.

יש לנו הוראות יצרן.

מרגישה צורך להלשין?למה?קודם לפני שאת רצה לספר..

תעצרי תבדקי תפתחי ספר הלכות של שמירת הלשון תראי שאת לא עוברת על איסור.

תבדקי אם זה באמת בא מהמקום של להיטיב לזולת ולא להפך?

לפעמים זה הכרחי להלשין אין כ"כ בררה.

ילד קטן מעשן ..

וכו'

כמובן שזה מצווה לספר,ולהגיד

אבל לראות באיזה צורה עושים את זה.

היום כ"כ קשה לא להיכשל בלשון הרע.

למשל להלשין למורה פלונית העתיקה את השיעורי בית..וכו' לדעתי זה ממש לא נכון ולשון הרע לגמרי.

כי אפחד לא שם אותך בתפקיד של לתקן את העולם..[עוד דיון]

מותר לך להגיד לה שזה לא מוסרי. להעתיק את השאר תשאירי לה.

כי לרוב היום לא יוצא מז'ה טובה ואפילו להפך..

אחלה דיון.

...ארי צלוב
הרבה פעמים יש דברים שהם לא לשון הרע ואפשר ואפילו צריך לספר אבל אם תספר יכול להיות שזה לא יעזור
כמו שאם את\ה תלך אליו ותדבר איתו על זה כי בגיל העשרה נוטים להקשיב יותר למי שבמצב שלך מאשר למישהו מבוגר ולכן לפני שהולכים לספר צריך לחשוב טוב טוב אם את\ה לא יכול לעזור יותר
אני רוצה לחדד כמה דברים-אורושקוש
אני חושבת שנוצר בחברה שלנו משו שבעצם מנסה ל'הגן' על האנשים בחברה נגד הלשנה..
כל מי שאומר על מישו משו הופך ל'שטינקר'..
לפעמים זה טוב, לפעמים יש כאלה שסתם משעמם להם אז הם מתחילים להלשין..
אבל הרבה פעמים זה מונע מאנשים שקשה להם לעמוד נגד החברה שקוראת להם 'שטינקר' לספר משו שהם חייבים לספר.
..-Rעות-
בס"ד

אין סיבה שאם זה דבר חשוב שמכורח המציאות חייב לספר כי זה לתעולת וכו' שידעו שזאת את.

אם ישר מתייגים אדם מסויים למעשה סימן שהוא דבק במדיה הזאת.

וזה לא בא ממקום של להיטיב אלה ממקום של מידה מגונה.

הבנת?!..

הבנתי מה אמרת אבל אני לא מסכימה עם זה...אורושקוש
יש פעמים שאכן, אין צורך שידעו וגם אין איך לגלות מי זה..
אני מדברת לא על אנשים שבאמת יש להם מן תחביב כזה להלשין והוא עושה את זה בכל מקרה וקוראים לו שטינקר..
אני מתכוונת שזה משו שהחברה יצרה לעצמה שלדעתי רוב הפעמים זה דבר מגונה ורע. הרבה ילדים (וגם לא ילדים) מפחדים להגיד כשעושים להם דברים!!!הם חושבים שיגלו שהם אמרו את זה!!! אני מדברת לא מסתם דברים שאני חושבת- אני שמעתי המון סיפורים והרבה אנשים וילדים שכן, מה לעשות פחדו מהחברה וסבלו הרבה כדי שח"ו לא ידבק להם השם 'שטינקר'...

הבנת?!
אה זה כבר נקודה אחרת.-Rעות-
בס"ד

ו..

אם זה לא נותר לי אלא להסכים איתך..

אבל..זה תופעה רווחת בעיקרון רק בגילאי היסודי..

כאלו בגיל תיכון שכבר הראש עובד אחרת אין כ"כ את המושגים של שטינקרית וכו'.

זה חולף עם הזמן..

מתבגרים = מבינים.

אולי המורות צריכות להסביר את המודעות לעיניין..

להבהיר מתי זה נורמאלי בסדר ושייך לנשטנקר (בשפת העם..) ומתי צריך גם לדעת לסתום.

"לא מצאתי לגוף טוב אלא שתיקה"..

סייג לחוכמה שתיקה".. לפעמים עדיף לא להגיד לא לספר לפעמים זה יוצר פעולה בריאה יותר.

היום מי שכועסים עליו  על נושא מסויים לרוב בגיל קטן[וגם גדול.. ] זה יוצר מרדנות,ורצון לעשות דווקה.

לפעמים הבושה היסורי מצפון יגרמו לתוצאה יותר מועילה מההערה של מישהו גדול..

לא?
השאלה היא אם יש בושה ויסורי מצפון..אורושקוש
ותדעי לך שאני 'הלשנתי' על שתי בנות שמציקות לבת מסוימת..הבנות האלה נענשו..(מישי אמרה להם שאני אמרתי אז הם ידעו שזאת אני שאמרתי..) בהתחלה הם היו סוג של 'ברוגז' איתי..אחרי כמה זמן הן באו אליי ואמרו לי אור אנחנו ממש מודות לך שעשית את זה. למדנו מזה המון.
את יודעת איזה אושר זה?! לדעת שהבנות שהלשנתי עליהן מודות לי?!
וזה לא פשוט..אני משו מיוחד אני יש לי מן כוח כזה ללכת נגד החברה..הרבה פעמים זה לא טוב..אבל כן,יש לי את הכוח הזה שכולן יקראו לי 'שטינקרית' -אני רק יקבל מזה כח..אבל רוב הילדים לא יעיזו לעשות את זה..

ובקשר למורות. אבא שלי(מנהל) יודע. והוא משתגע מזה!!! הוא לא יכול לשמוע את המילה שטינקר.אבל תביני,לא יעזור כמה המורים יגידו. החברה היא זאת שקובעת. היא הלחץ החברתי.לא המורות. צריך להיות מורה מאוד טובה כדי להצליח להעביר לתלמידים.
לפעמים זה יכול להשאר ככה בלי שיצטרכו להלשין,אח"כ הילדים יגדלו והכל יעבור. אבל יש מקרים שלא. הילד יכול להשאר עם צלקת לכל החיים..

דעתי.golaniאחרונה
אדם שמציקים לו או לאדם אחר אין שום בעייה שיספר ל"ממסד"...
אדם שרואה משהו שחברו עושה ומספר על כך ל"ממסד" הוא מלשין, אלא אם כן מדובר בדברים קיצוניים שאותם למעלה מיכולתי לקבוע.
מחפשים בני נוער לכתבהדבדב

לכתבה על שמירת נגיעה לנוער דתי לעולם קטן (השבועון)

מחפשים: שני בנים ובת (דתיים) - לראיון קצר בטלפון

על איך הם רואים את הדברים, מה המצב בשטח בנושא ועוד מספר שאלות.

אפשר גם אנונימי אם לא נוח בשם המלא.

אם מתאים לכם - אנא פנו לנדב בווטאסאפ בלבד 0545645411

תודה  

כתבה לנוער על שמירת נגיעהדבדב

לכתבה על שמירת נגיעה לנוער דתי לעולם קטן (השבועון)

מחפשים: שני בנים ובת (דתיים) - לראיון קצר בטלפון 

על איך הם רואים את הדברים, מה המצב בשטח בנושא ועוד מספר שאלות.

אפשר גם אנונימי אם לא נוח בשם המלא.

אם מתאים לכם - אנא פנו לנדב בווטאסאפ בלבד 0545645411

תודה  

הנוער הדתי לאומי לאן הוא הולך בצבא ?אביגיל מלאך

האם אתם חושבים שכל הנערים של הציבור הדתי לאומי מכוון ליחדות עילית או גם למקומות רגילים אחרים ?

הציבור הדתי לאומי - מגיע לכל היחידות והתפקידיםזמירותאחרונה

בדיוק כמו בחיים האזרחיים

הציבור הדתי לאומי לא מתרכז בגבולות גזרה צרים - אלא נמצא בכל מגוון החיילות והתפקידים, קרביים, תומכי לחימה, ג'ובניקים, אנשי מחשוב, כלכלה, הנדסה, המון עתודאים שמתפזרים בכל יחידות הצבא עם סיום התואר בכל מגוון התפקידים הפתוחים בעתודה האקדמאית.

ובהמשך בחיים האזרחיים- בכל ענפי המשק, הכלכלה, התעשייה, האקדמיה, חקלאות, מסחר 

חיפוש קוראים לסיפור על נער מתבגר מאחורי מסך הברזלאורנשטיין

מחפשת קוראים/קוראות מהמגזר הציוני-דתי, כדי לקרוא סיפור זכרונות קצרצר מהווי נערותו של יוצא ברית המועצות לשעבר, ולענות על כמה שאלות. 

הסיפור באורך 38 עמודים. 

פרטים על הסיפור:

השעון המתקתק במרתף - סיפור מהווי נערותו של הרב מיכל וישצקי, מאחורי מסך הברזל. 

תקציר:

ברית המועצות, תשט"ו. סדרי הלימוד של מִיכֵל וישצקי די רגילים: לימוד גמרא בבוקר, ולימוד חסידות עם אביו אחר הצהריים – שחזר מגלותו בקזחסטן חודשיים קודם לכן.

אלא שאז החסיד האגדי, ר' מענדל פוטרעפאס גם משתחרר ממאסר פתאום. הוא מאתגר את מיכל בסדרי לימוד חדשים – המובילים בקלות לרצף סיכונים חדש.

עד להימור הגדול מכולם. 

אני חדשההרהמורניק

סתם אני לא אבל משעמם פה רצח!!!!!!!!

משתתף בצערךסוורוס סנייפ
תודה רבה!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!ההרהמורניקאחרונה

!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

הפצות!!יהודי חסידי

ב"ה אנחנו זוכים להקים ארגון שיעודד את כולנו ביחד לצאת להפצות, להתחבר לצמא הגדול שיש בעם ישראל להתחבר לאבינו שבשמיים.

הארגון הוקם אחרי שבסוכות האחרון היה אירוע גדול בתל אביב - 'טולולולב - נוטלים לולב בתל אביב' שהשתתפו בו למעלה ממאתים בחורי ישיבות מישיבות שונות, ולמעלה מ-10,000!! יהודים זכו ליטול לולב.

בעז"ה ביום חמישי הקרוב יהיה אירוע השקה בהתוועדות 'צמאה' של הישיבות גבוהות __מגיעים ומתחברים דפוס .pdf

יצא עלון יפה, עלון (6).pdf מוזמנים לראות.

כמו כן יש אתר נחמד מתחברים - הנקודה היהודית שלי | קירוב לבבות והפצת יהדות

אשמח לתגובות....

וואודומיה תהילהאחרונה
מדהים!
שלוםטאטע מלך העולם

יש לי שאלה לכל החברה שהם בתנועת נוער.

ב"ה אני מדריכה בסניף בנ"ע עקיבא נפרד בעירי הנחמדת ובמקביל גם בחבב של הסניף המעורב... השאלה היא האם לעזוב את הסניף המעורב?

רוצה להוסיף שאם אני לא ילך לחבב סביר להניח שלא יהיה לי חברה אחרת...

תודה מראש לכל העונים ברכת ה' עליכם!

זו אכן שאלה ערכית שמצריכה חשיבהGini

אין תשובה "נכונה" אחת לשאלה הזו, וההחלטה צריכה להתבסס על סדרי העדיפויות, הערכים והצרכים האישיים שלך.

כמדריכה בסניף הנפרד, המחויבות שלך היא לבנות ולהעביר תכנית הדרכה מתאימה לערכים שאת דוגלת בהם. ואף להוות דוגמא אישית לבנות שאת המדריכה שלהן.

האם העיסוק המקביל בחב"ב בסניף המעורב יוצר אצלך קונפליקט פנימי או מסר בעייתי?

האם האופי והרקע הדתי של הבנים המגיעים לסניף המעורב מקשים עליך?

או שיש פעילויות שהאופי שלהם סותר את הערכים שלך?

העובדה שציינת שאם לא תלכי לחב"ב, "סביר להניח שלא יהיה לך חברה אחרת" היא נקודה קריטית. קשרים חברתיים הם דבר בסיסי וחשוב מאוד. אם החב"ב המעורב הוא הדרך היחידה שלך כרגע לשמור על קשרים משמעותיים, עזיבה עלולה לגרום לבדידות ולקושי.

מדוע שלא יהיו לך קשרים חברתיים מחוץ לסניף המעורב? החברות שלך רק שם? אין דרך אחרת לשמר את הקשר עם החברות האלה?  (מפגשים מחוץ לסניף, פעילויות אחרות?)

אולי  לצמצם הגעה לסניף המעורב, לא להפסיק לגמרי? 

אמממטאטע מלך העולם

זהו הבעיה היא שאני חייבת את זה... זה כאילו השחרור שלי מכל הלחץ והבלאגנים של השבוע...

אני לא חושבת שזה סותר...טאטע מלך העולם

הרמה הרוחנית של החברה אצלנו היא די גבוהה ובאמת שלא נראלי זה משפיע... פשוט אני חוששת שזה קצת מוזר...

בד"כ זה כן סותריהודי חסידי

אם הרמה גבוהה מה הבעיה לנסות לעשות הפרדה?

לא כי אני מכיר את הנושא מקרוב, סתם נראלי שזה אמור להיות ככה.

אני בעיקר חששתי ממצב של האוירה בסניף המעורבGini
אבל עכשיו שאת מציינת שהרמה הרוחנית של החבר'ה אצלכם די גבוהה - אני לא חושב שאת צריכה להימנע מהחיים החברתיים, עם החברות והחברים שלך. 
אני צרכה להבהיר משהו כנראהטאטע מלך העולם

זה מאוד מורכב כי הרמה הרוחנית שלהם גבוהה יחסית לחברה בעיר שלנו...

אני מדייק קצת יותר, חלקם מגיעים מבתים מסורתיים וחלקם חוזרים בתשובה... אני בכלל מהקצה השני, למי שמכיר אני לומדת באולפנת תפארת שזה אולפנה יחסית דוסית וזה פחות או יותר הכיוון שלי...

עכשיו מבינים קצת יותר??

כן...יהודי חסידי

אם כן, המצב יותר מורכב ויש יותר על מה לדון, גם בגלל הצד של הקירוב רחוקים שבעניין, ושזה מחזיק את המתחזקים בתור דתיים, ומראה להם שאפשר להיות שם ולהיות דתיים...

חוץ מזה יש על זה לרב שניאור הרבה דיבורים בעניין, היו כאלה שאחרי בירור אישי מלווה ברבנים גדולים (כדוגמת הרב שמואל אליהו), הרב שניאור הסכים להם להשתתף בפעילויות של סניף מעורב, בכל מקרה אם זה מעניין אותך יש יהודי שעוסק בכל ההקלטות של הרב שניאור ע"פ נושאים, כנראה שיהיה לו הקלטה בנושא, מוזמנת לשלוח לו מייל harav.shneor.ketzשטרודל גימייל נקודה קום. את יכולה לבקש ממנו חומרים בנושא, אם זה מעניין אותך. 

וואי תודה!טאטע מלך העולם

אתה יודע על איזה עוד נושאים יש??

ולגבי הקרוב רחוקים...טאטע מלך העולםאחרונה

אני ממש מפחדת שבסוף זה גם ישפיע עליי...

כאילו לכו תדעו מה יקרה, זה יכול חס וחלילה לדרדר...

בקיצור מורכב ביותר...

בדידותהרשפון הנודד

למה אפשר לחוש בדידות ברמה כמעט משתקת והאם זה אמיתי ומה אפשר לעשות עם זה?

לכן לנוער יש תנועות נוער. מפגשים, פעילויותפ.א.
כן אבל זה מרגיש לי קצת בריחה משום מההרשפון הנודד
בריחה? אשמח שתסבירפ.א.

אתה מרגיש בדידות כי אין לך חברים? מה עם חברים לכיתה בלימודים?

אתה לא חבר בתנועת נוער? 

זה לא זההרשפון הנודדאחרונה

זה הנקודה יש לי חברים אבל אני לא רוצה לבנות את הקשר שלי רק בשביל להרגיש שיש לי חברים ואני לא בודד...(מוזמן להסתכל בשרשור החדש על ללכת לסניף מעורב שאתה לא כל כך מאמין בזה אבל צריך בסוף חברה..)

...הרמוניה

א- אדם בסופו של דבר מול עצמו גם כשהוא עם חברים וגם כשהוא לבד... האם אתה מהווה חברה טובה לעצמך? 

מעניין לך עם עצמך? האם אתה חבר טוב לעצמך (רגשית)?

תכנס פנימה. בכל אחד יש עושר פנימי וזה תענוג לגלות אותו.

ב- נסה לשים לב לזה שאתה אף פעם לא באמת לבד, תמיד מושגח בידי מישהו שאוהב אותך אהבת עולם...

אולי יעניין אותך