אתם אומרים הלל שלם ביום העצמאות?שיראל:)
כן/ לא / נמק/ הסבר/ פרט/ הדגם ,,
=]
לא.. |כופר|הסנה-בוער
בס"ד
אני אומרת, אבל בלי ברכה- לא מטעמי אידיאולוגיה, פשוט כי אצלנו נהוג שבנות לא מברכות על ההלל.
|כופר פי-שניים..|המלכה של העולם
לא יוצא לי בכלל להתפלל ביום העצמאות..
אני אומר הלל בדרך כלל....טל!=)
תלוי איפה יוצא לי להתפללאלישע בן אבויה
בס"ד

נראה לי שהשנה אני לא אגיד, כי זה בכל מקרה לא התאריך האמיתי. אולי יתחילו גם להגיד על הנסים בתאריך שגוי בפורים משולש?
מה הקשר?!אנונימי (פותח)
זה חג.. והוא נדחה בגלל שבת!!

ואני אישית ממש חושבת שצריך להגיד הלל, גם אם זאת לא ה-מדינה שאנחנו שואפים אליה. כי זה ההתחלה של הגאולה. לפני 62 שנה הקמת המדינה הייתה לעמ"י פשוט נס גלוי, וכל הרבנים הגדולים אמרו שצריך לומר הלל, ושמותר לשמוע שירים, להתגלח וכו'..

אני חושבת שמי שלא מתייחס ליום כמו חג, זה ממש כפיות טובה לה'. כמשל- זה כמו שאבא הביא לבן שלו מתנה, וזה לא המתנה שהבן כ"כ רצה, הוא רצה שהיא תהיה קצת שונה. והוא לא אומר לאבא שלו תודה, מתכחש למה שאבא שלו קנה לו והשקיע בו- ורק בגלל שהוא לא ממש אוהב את המתנה. זאת התנהגות?! לא. גם ה' הביא לנו לפני 62 שנה מתנה גדולה- מדינה עצמאית משלנו, שלטון יהודי, יש ליהודים מקלט ועצמאות. אז בגלל שזה לא כמו שדמיינו?! בגלל שאנחנו רוצים שזה יהיה שונה לא נודה לה' על כלום?? להיפך, נודה לה' ונגיד הלל, וככה הוא רק ירצה לעשות לנו יותר טובות ולהביא לנו עוד.

(שלא ישתמע מזה שאני לא רוצה שיהיו במדינה דברים שונים כמו שלטון אחר וכו'. אני רק אומרת שגם אם לא קיבלנו בדיוק מה שרצינו זה לא אומר שלא צריך להודות לה' גם על זה..)
ברור שצריך.. היום התווכחנו על זה עם מורה אחת..מיטל
חג נדחה בגלל שבת? 'כל הרבנים הגדולים'?אלישע בן אבויה
בס"ד

יש לי הרבה כבוד לרבנים שפסקו שצריך להגיד הלל, אבל יש לי גם הרבה כבוד לאלה שלא. הרב שך, הרב אלישיב ועוד רבים הם - כרגיל - 'כופרים' בעיני חלק גדול מהציבור הדת"ל. כל המבזה ת"ח אין רפואה למכתו.
למה הרב  אלישיב והרב שך וכו'שמחה ואמונה
פוסקים שלא לומר הלל.?..
תשאלי אותםyosef13
ואולי בגלל שלא נותנים להם לומר(הכוונה למשמשים שלהם)
והרב שך כבר נפטר אז אי אפשר לשאול אותו
אתה מערבב נושא בנושא.golani
א. אם אומרים הלל ביום העצמאות למרות דחייתו - זה דבר שבו הרבנים קובעים.
ב. אי כבוד כלפי תלמידי חכמים בציבור הדתל"י - תתמרמר קודם על החרדים שמחקו את הרב קוק מהלקסיקון שלהם.
הם לא.אלישע בן אבויה
בס"ד

זה מיתוס של ציונים שמנסים להתעקש שהחרדים לא מכירים ברבנים. הם לא לומדים את ההשקפה של הרב קוק כי הם לא מסכימים איתה, אבל אין להם בעיה (וכבר שמעתי כמה פעמים) להגיד דברים בשם 'הרב קוק, זכר צדיק וקדוש לברכה'.
מיתוס שמיתוס.golani
צרור דוגמאות.
1. בעיתון החרדי לילדים "מרווה לצמא" לא הוזכר הרב קוק ביום פטירתו על אף שגדולי תורה אחרים מוזכרים.
2. בספר על רבני ירושלים או על רבנים שהיו בה, אינני זוכר בדיוק, לא הוזכר הרב קוק.
3. באתר החרדי קיצוני "צופר" התפרסמו שני כתבות שבאחת מהם נכתב שהרב קוק אינו חלק מ"העגלה היהודית" וכתבה אחרת פורסמה שם שכותרתה היתה "הציונים והרב קוק הופכים את יהודי תימן לעבדים".
4. בספר חרדי על ירושלים לילדים שבו הוזכר הרב זוננפלד לא הוזכר הרב קוק.
ועוד ועוד.
אתה יכול להסביר לי בבקשה למה את הציבור שלך אתה תוקף ואילו הציבור החרדי זך ונקי בעיניך כל הזמן? 
אין לי מה להאשים את מי שאתם משתלחים בו כל הזמןאלישע בן אבויה
בס"ד

אני מחפש את האמת, ואני מציג את הצד השני בשביל שאנשים יפסיקו עם העיוורון. יסודו של עניין: גם בציבור הדתי לאומי וגם בציבור החרדי יש כאלה שמזלזלים ברבנים, אבל כל הרבנים מכבדים אלו את אלו.

איכשהו, כל פעם שמישהו חושב לא להגיד הלל ביום העצמאות ישר קופצים עליו. כמובן, מכבדים את הרבנים החרדים, אבל 'כל הרבנים הגדולים' אמרו להגיד הלל, וכל מי שהולך לפי הרבנים החרדים הוא כופר כי הוא לא אומר הלל.

ועוד משהו - נמאס לי לגמרי מיחס השנאה לחרדים לעומת האהבה לחילונים.
'ככלות הכל, עלינו להכיר ולהבין שמה שמאחד אותנו עם הקהילה החרדית הוא בעל משקל מכריע, הרבה מעבר למה שמפריד בינינו... יש לי תחושה, שאנו חוטאים לעתים קרובות בהערכתנו כלפי אותו ציבור.' (הרב ליכטנשטיין, שם שם)
הפזיטיות בחלקים מהציבור החרדי - מידה מקולקלת.golaniאחרונה
החילוניות - טעות שקל ליפול אליה.
הבנת למה יש כעס על החרדים?
פשוט שקר.golani
לא יודע ממי לקחת אותו אבל זה שקר. הציבור הדתל"י מכבד, מעריך ומזכיר גם גדולי תורה שאינם מחזיקים בהשקפתו.
אם אני בבית כנסת- אז כן..מיטל
למה לא להגיד??חיש לקיש
ב"ה יש לנו מדינה בא"י למרות שהיא לא המדינה האידיאלית אבל זה גם משו ואני מודה לקב"ה עליו.
חיש לקיש... המורה אסנת?שיראל:)
ספרדיות לא מברכות בהלל..-Rעות-
בס"ד

אבל אומרת ומודה לקב"ה

[בלי ברכה]
כן, בלי ברכה ולא הלל שלם.דוסית גאה!
בטח שצריך להגיד, אני אומרת הלל עם ברכה.....~H.L~
אני בד"כ אני  אומרתקשקושה קטנה
בס"ד

למה לא להגיד הלל? הקב"ה נתן לנו מתנה אז למה לא להודות לו?
השנה אני לא יודעת, אני אעשה מה שעושים בביה"כ.
ואני ספרדיה אז אני גם לא מברכת.
הלל בלי ברכהשירו למלך
גם אני ספרדיה
ממתי אומרים הלל ביומעצמאות? בקושי בר"ח אני אומרת..אביה...
אצלנו בבית נוהגים לומר הלל שלם עם ברכהשירה כים
אני לא אומרת..=)
אצלי יש בעיהבן-אלי
אני אומר הלל בלי ברכה, אבל בבית הכנסת שאני אתפלל בו השנה כנראה הולכים להגיד תחנון...
מה אני אמור בדיוק לעשות במצב הזה??
נראלי שכן..=]ה!2ה 2!2ה
מה שכן??בן-אלי
להתפלל באותו יום במקום אחר?הסנה-בוער
כן, עם ברכה...נדנדה כתומה.
ככה אנחנו נוהגים, ואני לא רואה שומדבר שפסול בזה...

ישלנו מדינה, ב"ה (ותחשבו פעם, מה היה קורה אם היינו עדיין צריכים לסבול אנטישמיות ברמה נוראית כמו שהיה לפני הקמת המדינה) וזה דבר שצריך להודות עליו לקב"ה..וגם אם אני לא ממש מסכימה עם הדרך שמנוהלת המדינה, זה בכל זאת עדיף מאשר שכלמיני בריטים-טורקים-צלבנים-ערבים-אמריקאים-רומאים-יוונים וכו ישלטו עלינו...
לא נמאס לכם כל שנה? אולי פשוט נעשה מקבץ שרשוריבקטנה

?חפירה בעניין

כי כל שנה זה די משתנה,אצל חלקנו..הסנה-בוער
אני בלי ברכה... למרות שאני  לא ספרדיהשירס
הלל שלם בברכה בבוקר.golani
הלל (לא זוכר בדיוק איזה) בערב בלי ברכה.
בערב ובבוקר בלי ברכה (ספרדיה).שיראל.
יש לי תשובה!בן-אלי
שאלתי את הפוסק של הישיבה שלי (שאגב הוא חרדי) והוא אמר לי להגיד הלל בלי ברכה.
ומי שרוצה לקבל - שיקבל...
..גיימס פוטר
הסיבה שכמעט ריק בחצי מהפורומים פה זה כי הייתי בתקופת הקורונה שפשוט היה פה מפוצץ ועכשיו זה רגיל? 
עכשיו בגלל המלחמה הם עוד יחסית פעילים😅הרמוניה

זה ירד מאדד (ברוך ה'..)

כבר זמן רב שאין מצטרפים צעירים חדשים לפורומיםפ.א.
והפעילות בפורומים ירדה משמעותית 
חד משמעית בקורונה היה ה הרבה.סוורוס סנייפאחרונה

אבל עכשיו יש פחות פעילות ממה שהיה לפני הקורונה

מי רוצה לחזור ללימודים??ניגון❤️

ואוו איך בא לי כבר את החופש הגדולל🤭

אני כבר שנה וחצי בבית...ההרהמורניקאחרונה
גם פרה זקנה יכולה להניב חלב..😌😌עוד חומייני חי
כעעען כען
למה אתם חיים?מעייןאהבה

מה הסיבות שלכם בחיים?

חתירה מתמדת להגשמה עצמיתפ.א.
כי ככההרשפון הנודד

בבסיס אני חי כי זה לא דורש ממנו שום פעולה אלא קורה לבד.

ואני ממשיך לחיות כי אני רוצה להתפתח ולהיות יותר שלם ומאמין שעוד יהיה לי טוב.

בנוסף אני מרגיש שיש לי פה תפקיד בעולם שאולי יהיה משמעותי

אני חיהניגון♥️
כדי לעשות טוב לעולם ולאנשים ואני מאמינה שכל אחד יכול להפוך את העולם למקום יותר טוב ושמח ואוהב ♥️ וגם לעבוד את ה' שזה הכל בסוף
נהנה מהחיים פשוטההרהמורניק
וואוצאצא

לא יודע.

מבררים את זה, מחפשים את זה

הלוואי וידעתי

אם כבר הגעתי לעולם ואני כאן - נעשה הכל כדי להנותGini
מהחיים, לחיות טוב, באושר, בשמחה, בסיפוק, ולדאוג לעתיד שלנו כאן 
אני הגעתי למסקנה שהחיים זהגלגל שבו אני עולה ויורדתתמימלה..?אחרונה

כל הזמן והמטרה שלי היא לאסוף כמה שיותר כוחות כשאני למעלה כדי להצליח לעלות אחרי הירידה הבאה...

ככה עד שיבוא המשיח....

יש אנשים!הרשפון הנודד

הפורום חזק להיות פעיל והם דיבורים חזקים אז מוזמנים להעלות נושאים מעניינים שאתם מתלבטים בהם אם סתם שאלות, חוויות, רגשות ופריקות

למישהו יש הדרן?איידן

יש לי הדרן ויש תקלה ואין לי אינטרנט במכשיר (שהוא גם ככה דפוק (חצי טאצ) ובלתי נסבל) אני לא יכולה לקבל לטלפון אימיילים ובנוסף האפליקציה שלהם לא עובדת 

יש למישהו דרך לעזור לי?

בבקשה אני נואשת נראלי אם עד סוף שבוע הם לא חוזרים אליי אני עוברת לנוקיה (ונוקיה זה זוועה)

אם מישהו יעזור לי אני אשמח מאוד

למישו יש את היי סקול מיוזיקל בדרייב?נחט

או סרטים אחרים 

יש פה אנשים ערים?מעייןאהבה
תמיד...אנא בכחאחרונה

אולי יעניין אותך