יש הבדל בין מצב שבו אישה מתנהגת לאחרות בצורה לא נעימה (מדברת לא יפה, מרכלת מאחורי הגב) לבין מצב שבו אישה מתנהגת בצורה לגיטימית, אבל התוצאה לא נעימה לאחרות (לדוגמה: מפטפטת רק עם החברות שלה בגינה ולא מנסה לשתף אחרות בשיחה).
אם זו האפשרות הראשונה - זה באמת לא בסדר. אם זו האפשרות השניה, יכול להיות שיש כאן עניין של תיאום ציפיות.
באולפנה יש שאיפה לגיבוש כיתתי או שכבתי, אבל אנחנו כבר לא שם. המקום של החברה בחיים שלנו משתנה, הצורך בחברה משתנה, וגם הזמן והכוח להשקיע בחברות מצטמצמים.
יש נשים שגם בחיים הבוגרים מחפשות את הגיבוש של כל הקהילה ביחד, ויש נשים שצריכות כמה חברות וזהו. זה לא עניין של קליקות, זה עניין של בחירה להשקיע את הזמן והכוחות המצומצמים בקשרים מסוימים, ולא להתרחב מעבר לזה.
אני כמובן בעד להרחיב מעגלים ולשים לב למי שבצד, אבל לא שופטת לרעה את מי שאין לה משאבים פנויים לזה.
בין אם מדובר בהתנהגות שהיא אובייקטיבית לא בסדר ובין אם מדובר בהתנהגות לגיטימית שלא נעימה לי - מה עושים עם זה?
בעיניי המפתח הוא להתאים את הציפיות למציאות.
לפעמים יש ציפיה שבקהילה מגובשת כולן יהיו חברות של כולן. לפעמים יש רצון שמישהי תשים לב ותכניס אותי למעגל שלה. קשה וכואב להרגיש שכולן סביבי מסודרות חברתית ורק אני לא בעניינים, בטח אם חשבתי שהחיים בקהילה יתנו אוטומטית מענה לצד החברתי.
אפשר וצריך לתת מקום לכאב הזה, ויחד עם זה - אם רוצים להתקדם הלאה, הדרך היא לקחת אחריות על חיי החברה שלנו. לא לצפות שהחיים בקהילה יהפכו אותי אוטמטית לשייכת, לא לחכות שמישהי תשים לב אליי, אלא ליצור לעצמי את הקשרים והחברויות שמתאימים לי.
זה לא קל, ויכולות להיות הרבה אכזבות בדרך, אבל לצפות שאחרים יעשו בשבילי את העבודה כנראה יהיה מאכזב הרבה יותר.