פעם שמעתי משהו שמאוד אהבתי. שאת המשימות שלנו בחיים אפשר לחלק ל-4 קטגוריות: חשוב ודחוף, לא חשוב ודחוף, חשוב ולא דחוף, ולא חשוב ולא דחוף.
*חשוב ודחוף* אלו דברים שבאמת חשובים, ויש להם איזשהו דד-ליין, עוד משהו אחר שגורם לנו לבצע אותן בלי להשתהות. למשל - משימות בעבודה עם דד ליין, להחליף לילד טיטול, להכין אוכל לילדים, לכבס וכדו' (לכל אחת זה יהיה שונה).
*לא חשוב ודחוף* אלו משימות שאנחנו מרגישים שאנחנו צריכים לעשות כי יש משהו שדוחף אותנו לעשות אותן, אבל בעצם הן לא כל כך חשובות ואולי היה אפשר לוותר עליהן. למשל - לענות עכשיו להודעה שקיבלתי בפלאפון, לבדוק אם הגיבו לשרשור שלי ולענות על מה שכתבו לי, וכדו'.
*חשוב ולא דחוף* אלו דברים שחשובים לנו, אבל לא מספיק דחופים ולרוב נדחים ולא מספיקים להגיע אליהם (לפעמים בסוף הן כן נהיים דחופים, אולי מאוחר מידי). למשל - זמן זוגי, ספורט, וכדו'.
*לא חשוב ולא דחוף* אלו דברים שלא באמת חשובים וגם לא דחופים, אבל לפעמים אנחנו מבזבזים עליהם זמן מיותר. אפשר לכנות את הקטגוריה הזו 'זוללי זמן'. למשל גלישה באינטרנט, צפיה בסרט וכדו'.
למעשה החלוקה הזו היא יותר מורכבת, כי לא כל דבר הוא באופן מוחלט חשוב או לא חשוב, וגם קצת הדחיפות מתשנה בין דברים שונים, אז אפשר גם לצייר את זה בתוך כמו גרף, כשציר ה-x הוא רמת הדחיפות, וציר ה-y הוא רמת החשיבות. ככל שהמשימה ממוקמת גבוה יותר, היא חשובה יותר, וככל שהיא יותר בימין, היא דחופה יותר.
(קצת מסובך לנסח את זה בכתב. אם זה לא ברור, אפשר להתעלם מהפסקה הזו ולעבוד רק לפי החלוקה שכתבתי קודם).
בכל מקרה, העניין הוא שרוב האנשים לא באמת חושבים על החלוקה הזו, ולכן הרבה פעמים נותנים הרבה יותר זמן ומקום לדברים הפחות חשובים, בין אם זה כי הם 'דחופים', ובין אם זה כי הם 'זוללי זמן', ואז לדברים החשובים שלא מספיק דחופים לא נשאר מספיק זמן.
אז אם כבר מדברים פה על רשימות, הייתי מנסה לכתוב את הדברים בצורה כזו - או בטבלה או בגרף כמו שתיארתי, ואז לעשות בחירה מושכלת איך לנצל את הזמן שעומד לרשותי.
(קל לכתוב, זה ממש לא אומר שאני מיישמת את העצה שנתתי פה... אבל עצם זה שהחלוקה הזו במודעות שלי, זה כן משפיע לפעמים על בחירות שאני עושה. אבל אולי באמת אני צריכה גם לשבת על זה בצורה מסודרת יותר, לכבוד השנה החדשה, ולראות איך אני מפנה זמן לדברים החשובים שמתפספסים לי כי הם לא מספיק דחופים).