יכולות לעשות לעצמכן מגע אש לכבוד מישהי?יהלומה..

יש מישהי שזה יום הפטירה שלה ואין מי שיעשה עבורה

אם תוכלו לקרוא אפילו פרק תהילים אחד או כמה ברכות מזונות/ גפן/ עץ/ אדמה/ שהכל.. כל אחת בביתה 🙏

שמה הוא חנה בת מזל-אסתר ז"ל

תזכו למצוות ❤️

אמרתי תהילים לעילוי נשמתהאחתפלוס
גם אני אמרתיסודית
גם אני (עכשיו...מקווה שנחשב עדיין כיום האזכרה)קמה ש.אחרונה
טריגר - פגיעה מינית בילדים, פגיעות טקסיותמרגול

איך מגנים על הילדים?

המציאות מזעזעת. וכל אמא תהיה צמוד צמוד לילד שלה כשהולכים ללונה פארק. אבל רוב הפגיעות נעשות ע"י אדם מוכר.

אז לא להשאיר את הילדים גם ליד אבא שלי לבד? (הוא איש מהמם, וזה נשמע הכי תלוש ממנו, אבל היו מקרים מעולם)

ושלא ילכו לבתים של חברים?

והסעות לבית ספר, מה איתן?

ובתי ספר

וחוגים?

קרפול לחוגים?

אין לזה סוף…. וזה גם לא בריא להיות צמודה לילד כל החיים ולא לתת לו שניה לנשימה לשחק בנחת עם חברים, ללכת למסגרת וכו.

ראיתי את הפרק של המקור על הפגיעות הטקסיות בסנהדריה. שמעתי על פגיעות טקסיות לפני, אבל על מקרים שההורים נגיד היו מעורבים. אבל שם בסנהדריה את שומעת את ההורים מספרים, וזה קרה מתחת לאף שלהם, והם נשמעים הורים אוהבים ומקסימים ששמים לב לילדים שלהם כשהם מביעים מצוקה.

וזה באמת באמת יכול לקרות בכל מקום ובכל אוכלוסיה.

ונשים גם יכולות לעשות דברים איומים ונוראיים. וגם אז זה לרוב מישהי שמוכרת לילד או לילדה.

ואני באמת רוצה שהילדים שלי יחיו חיים רגילים סה"כ, עם אמא שדואגת אך לא חרדתית וחונקת וכו.

אבל זה נפוץ מאוד, ואני מרגישה שיש הרבה חוסר אונים בנושא הזה.

כל הורה נורמלי ירצה שהילד שלו יהיה מוגן מהדברים האלה, אבל אני באמת לא מבינה איך אפשר לעשות את זה…

*ובבקשה אל תכנסו פה לפוליטיקה וכו. עזבו שניה את המקרים הספציפיים שם. ולא, ברור שזה לא "רק אצל החרדים". אני מדברת פרקטית - איך דואגים לילדים? שלנו…

בעיניינפש חיה.

קודם כל הרבה אהבה .

ליצור מראש מרחב נעים ובטוח בבית

כדי שהילד ידע מה זה להרגיש מוגן, להרגיש בטוח לחשוף רגשות או להתייעץ עם ההורים ללא חשש שיישפטו אותו או יגיבו משהו שייסגור אותו במקום לפתוח.

דבר שני

לדבר בפתיחות על גוף, גבולות, רגשות, אין דברכזה סוד ...

דבר שלישי

להתרחק וממילא שהיילדים לא יהיו בטווח של התארגנות כמו כת  שזה די מסובך, אבל אפשר לבדוק את זה.

ודבר רביעי

להתעניין בעולם של הילד

בפרט אם הוא גולש ברשת

לפעמים היא יותר מסוכנת מהרחוב כי זה פגיעה או הטרדה סמויה.

וכמובן שלהתייעץ.

הגנת ילדים ברשת- 105

ובכל נושא אחר יש הרבה קווים חמים לייעוץ.

תפילה

תפילה

ועוד פעם תפילה. 

את צודקת. אבל מה נגיד עם גילים צעירים?מרגול

ילד בן 4-5 אין לו גישה גם ככה לרשתות. והוא גם תמיד תחת השגחה (הורים, גננת, בייביסיטר, סבא סבתא וכו)

אבל גם יכול לקרות תחת השגחה, כי זה לרוב מאנשים שמוכרים לילד…

אני, שעוד אין לי ילדים, משתדלת להיות שגרירה חיובית של אנשים טובים. כלומר אם אני מקלחת ילדון שמבין משהו, אז את איזור המפשעה הוא מסבן כי אני לא אמא או אבא וזה מקום פרטי שלו… אני לא נותנת הפתעות/ממתקים לילדים בלי לשאול את ההורים שלהם. הכל זה "צריך לשאול את אמא, רק אם היא מסכימה" וכאלה.

אבל וואלה מסתכלת על הילדים שקרובים אליי (אחיינים וכו). אין לי מושג קלוש אם קרה להם משהו או יכול לקרות להם משהו.

הם חמודים ומוקפים בדמויות חיוביות, אבל לא יודעת בכלל איך יגיבו בפועל אם חלילה תהיה סיטואציה אפילו טיפה לכיוון המסוכן…

מבינה?

כןנפש חיה.

עדיין

להסביר על גבולות וממילא על גבולות הגוף ועל הזכות לפרטיות וממי מבקשים עזרה כשמקגישים לא נעים

להבדיל בין "סוד טוב" ל"סוד רע"

ללמד את הילד לבטא את מה שמרגיש

כדי שיידע לעשות ככה גם בזמן אמת.

וזה לא קשור בהכרח לרשתות.

ציינתי רשתות ששייכות אמנם לגיל גדול יותר

כי בדרך כלל, לא תמיד - מי שלא מקבל אהבה ונוכחות בבית ובסביבה מוכרת -

יוצא לקבל את זה ברשת (תרתי משמע) על המחירים שזה דורש. 

הדבר הכי הכי חשובנעמי28

שאנחנו יכולות לעשות  הוא לבנות מערכת יחסים טובה ובריאה עם הילדים שלנו.

מערכת יחסים שהוא יכול להגיד הכל בלי שנכעס עליו, בלי שנטיל בו ספק, נאשים אותו או נשפוט אותו (וגם בלי שנכנס לפאניקה).

בנוסף שיח פתוח על מוגנות ומיניות - הגוף הוא פרטי שלי, לאף אחד אסור לחבק/ לנשק/ לגעת בלי רשות גם אם זאת לא פגיעה וזאת סתם סבתא שרוצה חיבוק.

מה הם אברים פרטיים, באיזה נסיבות מותר להראות (לרופא אבל רק אם אמא או אבא לידך).

לא להפחיד ולספר שיש אנשים רעים וסוטים - לפחות לא בגיל צעיר, זה יכול ליצור חוסר אימון בעולם, במיוחד כשהפוגעים הם בד"כ מוכרים לילד כמו שאמרת.

לא להכניס את הנושא של מיניות ואיברים פרטים לטאבו שלא מדברים עליו - לכן אני נגד שמות כינוי לפין ופות - זה עלול ליצור עמימות והרגשה אצל הילד שעל זה אסור לדבר.

ממליצה על יפה צוקרמן, נרשמתי לכמה קורסים שלה והיא מסבירה הכל מהכל בצורה בריאה.

את צודקת, זה פשוט מרגיש לי לא מספיקמרגול

קודם כל אני רוצה למנוע מראש. ברור שאם קרה אז אני רוצה שהילד יספר. אבל באידיאל שבכלל לא יגיע לשם. שלא יצטרך חלילה להיחשף לזה או לחוות את זה.

ונגיד אמא שלי עשתה את כל מה שאמרת איתי

ב"ה לא נפגעתי. אבל יכולתי.

עולות לי שתי אנקדוטות.

-נסעתי לבד באוטובוס בין עירוני. שמו אותי בתחנת ההתחלה וחיכו לי בתחנת הסיום. אמא הזכירה שהכי טוב לשבת לבד, אבל אם עמוס אז להתיישב ליד אישה. ושאם מדברים איתי להגיד שאמא לא מרשה.

עליתי. היה כמעט ריק. התיישבתי לבד ואיזו אישה מבוגרת חביבה אמרה לי לבוא לשבת לידה כי מסוכן לילדה לבד וגם דיברה איתי חצי נסיעה.

ידעתי שזה לא מה שאמא אמרה אבל לא היה לי אומץ להגיד לה לא (היא לא עשתה לי כלום ב"ה)

-סביב כיתה ו או ז לא זוכרת בדיוק, היה איסוף תרומות בסניף (מזעזע בעיניי, כי זה ככ מועד לפורענות). הייתי עוד איזה 2-3 בנות בגילי. אני ידעתי שאסור להיכנס לבית של אנשים זרים. סה"כ היה סבבה, הגענו לבית שהייתה שם איזו ארוחה משפחתית והם היו חמים כאלו ואמרו לנו להיכנס וגם סגרו את הדלת. ידעתי שזה מסוכן אבל לא היה לי אומץ להתנגד. ב"ה לא קרה כלום ואחרי כמה דקות יצאנו משם.

אבל יכל לקרות, מבינה?

וגם זה קורה גם בגילים הרבה יותר צעירים. ברמת הפעוטות. 

בגיל כזהנעמי28

של נסיעה לבד באוטובוס וכיתה ז, לדעתי אפשר לספר על פגיעות ואנשים שפוגעים.

ככה כשמישהו מזמין אותך להיכנס לדירה, זה לא רק משהו שאמא אמרה שלא, את כבר ממש מודעת לסכנה.

וככה גם התגובה - אפשר לספר מה לעשות במידה ו - לצרוח למשל.

ולהתפלל לטוב.

נו ברור שבגיל הזה הסבירה למהמרגול

וידעתי וזכרתי

אבל במבחן המציאות את רואה מולך אישה חביבה שנראית ממש לא מזיקה, ולא נעים להגיד "לא"

ולצרוח זה בכלל מנותק, כי זה לא שאת בסכנה אקוטית (בעיניים של ילדה)

אגב, בשני המקרים ברור לי שאם הייתי אומרת שלא אז היו מכבדים את זה, ובוודאי לא מכריחים או פוגעים. אלו היו אנשים מן השורה. לא הייתה שם צל של התנהגות שקרובה לפגיעה.

פשוט כילדה… לא תמיד קל להגיב ברגע האמת. 

אני רק רוצה להוסיף שאני לא מאפשרת לילדיםדיאט ספרייט
לצאת לאסוף תרומות בבתים וגם לא מאפשרת להתנדב במשמרות הזה"ב, שני דברים כ"כ מסוכנים בעיניי שאני באמת לא מבינה למה לא הוציאו אותם מחוץ לחוק מזמן. 
הבנתי איסוף, מה הבעיה במשמרות ?מתיכון ועד מעון
אני חושבת שהמפתח למה שאת מספרת זה האומץ להתנגדאיזמרגד1

ללמד את הילדים להיות אסרטיביים. שיזהו מתי חוצים את הגבולות שלהם, וידעו להגיד לא. וכמובן קשר טוב עם הילדים שבו לא שופטים אותם על דברים שהם מספרים, כדי שהם יוכלו לספר אם קרה משהו (ממה ששמעתי, סיפורים בתוך המשפחה וכו' זה כמעט תמיד בהדרגה. ואם הילד מרגיש בנוח לספר אחרי שקרה משהו אפשר לעצור את זה עוד בשלב התחלתי.)

מצד אחד לא להיכנס להסטריהאזולה

מצד שני להיות עם יד על הדופק.

לפני 13 שנה באחד מבתי ספר של ילדים שלי מתבגר בן 12 הטריד ילדים קטנים בהסעה.

ובבית ספר מהאזור שלי הייתה מורה מטרידה .

לגבי פגיעות טקסיות. לא ראיתי פרק על סנהדריה , קראתי כתבה בישראל היום על פגיעות טקסיות לבעל פעור. סליחה , אבל נשמע לא אמין בכלל. אם היו מפרסמים משהו כזה בעיתון אוקראיני , שלטונות היו סוגרים אותו על אנטישמיות.

ילד לא יכול להתנהג כאילו כלום אחרי פגיעה. הוא יהיה עצבני , עצוב ...

אם קורה משהו פיזי אז יהיו סימנים גם...

אבל מה תעזור היד על הדופק אם משהו קרה?מרגול

כאילו למזער ולקטוע את הסיטואציה, טיפול וכו. אבל איך עושים שמראש לא יקרה?

לגבי הפגיעות הטקסיות:

למיטב זכרוני מה שפורסם בישראל היום היה בעיקר על ילדים (היום כבר בוגרים) שבפגיעה שלהם היו מעורבים בני משפחה (שפגעו או נתנו לפגוע בהם).

אכן הזייה ענקית. ובאמת קשה להאמין. אבל ההיקף גדול וזה עדויות דומות של קורבנות שלא הכירו ביניהם.

וזה קיים גם בחו"ל גם במדינות "רגילות" (ארה"ב, קנדה, שוויץ, ניו זילנד… מערביות ונורמליות).

ההיקף הוא שגרם לי להאמין. התיאורים באמת הזויים ברמה חולה. דברים שלא הייתי יכולה לדמיין או להמציא גם בחלומות הכי רעים שלי.

אבל בפרק על סנהדריה מדובר על אנשים נורמטיביים וטובים (חרדים, אבל לדעתי יכל לקרות גם אצל חילונים), ששלחו את הילדים למשל לגן בהסעה מסודרת עם עוד ילדים. ופוגעים שלפו את הילדים מהמסגרות או מההסעה, פגעו בהם, והחזירו מספיק מהר בשביל שלא תהיה דרמה. אבל באופן שיטתי וקבוע.

יש שם גם צילומים מתוך טיפולים של ילדים (נגיד טיפול באומנות) ואת שומעת מה הם משחקים ומתארים ורוצה לבכות. לא מאמינה שזה אמיתי.

ומה ההורים האלו עשו? הם עשו הכל כאילו לפי הספר… לא נשמעת איזו רשלנות הורית מצידם.

וכן, הם פנו לעזרה כשהם שמו לב להתנהגויות חריגות של הילד בבית וכאלה. אבל זה אחרי שהילדים נפגעו כמה וכמה פעמים. 

בבית ספר שלנו אסור לשלוף ילד באמצע יוםאזולה

בלי פתק מהורים. וזה ככה כבר שנים. שומר אמור להכיר בערך. וגם מורים. בבוקר זה בדרך מחנך או מחנכת.

בהסעה אמור להיות מלווה. וגם אם אין , למה שנהג יעצור באמצע מסלול באופן קבוע וימסור ילדים למישהו זר. אם זה היה קורה באמת כל האנשים האלו היו הולכים לכלא. גדולים שלי בסוף תיכון ואני עדיין כותבת אישור על כל דבר. 

זה כמעט תמיד מתגלה בדיעבדהמקורית
לצערנו

לא אכתוב פה כמה אנחנו נזהרים בגלל מוגנות אבל לדעתי - כמה שיותר לשמור על הילדים. אצלנו זה הוכיח את עצמו וב"ה הבן שלי ניצל מהטרדה בתוך בית הספר 

אני שמה לילדים AirTag בתיקיםנעמי28

ככה אין מצב שמישהו שולף אותם מבית הספר בלי שאני יודעת.

(וגם שום בית ספר / הסעה נורמטיבית לא תיתן שמישהו זר יקח את הילדים)

אין כרגע שום טיפול שאשלח את הילדים לבד. (גילאי יסודי)

וגם ביביסיטר מעולם לא השארתי את הילדים עם גבר, אפילו לא בן משפחה, גם לא ישנים אצלנו גברים בשום מצב.

הסיפור על הטקסים באמת קשה.

עושים מה שיכולים עם מאתיים עיניים פתוחות אבל גם בלי לשדר חרדה.

לא מצליחה להבין איך אפשרממשיכה לחלום

לשלוף ילד מהגן אן מההסעה

איך קורה דבר כזה? נשמע תלוש

בהחלט קורה כאלה מקריםנפש חיה.

שמעתי מאמא שלי שהיה מישהו שנכנס בשעת הסיום ואמר לסייעת שבא לקחת את הילד.

היא לא התבלבלה ושאלה אותו מי הוא, אם אשתו התקשרה לתאם, והוא המשיך להתווכח איתה....

כשלא הייה לה ברור היא ביררה עם הגננת וככה שמרו על הילד.

אבל את מתארת בסוף היום. שזה גם הזוי אבל יכולה להביטארקו
אבל באמצע היום?? איך?
אם הגננת/מורה יודעת… אז אפשרימרגול
כשהורים מתקשרים ומתאימים אם הגננת איסוף לפני סוףנפש חיה.

היום. 

ומה שתיארתי הייתה שעת הסיום, זה אומר נניח ב 13 ולא ב 14

לא עת הסיום . 

עדיין לא בזמן שההורים באים לאסוף

אני חיה חיים רגיליםניק חדש2
עבר עריכה על ידי ניק חדש2 בתאריך ט"ו בטבת תשפ"ו 21:08

שמעתי שדברים כאלה קיימים.

אבל בוודאות זה לא קיים בסביבה שלי.

אז למה מלכתחילה להיכנס לסרטים?

כמובן שאני מדברת על הטקסים וכו.

פגיעות מיניות ברור שאין לי דרך.לשלוט.

אבל החשש שלי הוא לא מאבא או אחים שלי.

ממש לא הכיוון

אבל כן עם יד על הדופק מבחינת הסביבה.

והבן שלי הוטרד.

ברוך השם לא הרגיש משהו כי הוא היה מאד צעיר וזה היה עם ילד אחר בגן אבל סיפר לי כבדרך אגב. וטיפלתי בזה.

ומוסיפה שגם אני הוטרדתי. כמה פעמים.

פעמיים נגעו בי ממש.

ופעמיים נוספות דיברו אלי בצורה גסה ביותר.

לדיבורים לא התייחסתי.

למגע אמרתי לאותו גבר להזיז את היד ממני. והוא נבהל וברח (זה היהיה באוטובוס. התיישב לידי).

אגב לא זכור לי שדיברו איתי יותר מדי על הנושא

עונה משני כיווניםמתיכון ועד מעון

א. מניעה, ללמד כללי זהירות, ממה להיזהר

ב. להבין ששום דבר לא הרמטי, וגם אם תהיה פגיעה אני פה כהורה ואני יכול לעזור.

בעיני חובה לאפשר מרחב ויכולת לצמוח, כמובן תואמת גיל ולא לחיות בחרדות

אפשר בקשה קישור לסדרה הזו ?"המקור"?ממתקית
הענין של 'רב הפגיעות קורות מאדם מוכר'חנוקה

חייב לבוא בהסבר שפגיעות מתרחשות בתוך קשר שחוצה גבול.

ולכן קשר ותקשורת בריאה ופתחוה עם ילדים היא הבסיס והיא כן מונעת את הפגיעה

כי התקשורת תגרום לילד לבוא לדבר על הקשר הבעייתי לפני שהפגיעה מתרחשת.

וממליצה ללמוד קורס מוגנות- זה אמור להרגיע לא להלחיץ.

המטרה לא להרחיק ילד מדמויות מאיימות (כי כאמור אין אפשרות כזאת)

אלא לפתח מרחב פתוח ובריא שבו ההורה יודע מה קורה ומה עובר על הילד שלו

עם מי הוא בקשר ובאיזה סוג קשר.

כמה נקודותכתבתנואחרונה

ללמד להגיד לא באמת. (ולא הכוונה להגיד שאם מישהו עושה משהו לא נעים להגיד לו מספיק, אלא)

אם חבר מזמין לשחק יחד והילד לא רוצה, להגיד הוא לא רוצה הפעם

אם סבתא רוצה לתת לו ממתק או מתנה ומבקשת חיבוק או נשיקה והילד לא רוצה, להגיד יפה, אמא, הוא לא רוצה לתת חיבוק ואצלנו בבית לא נותנים חיבוק תמורת ממתק (או כל דרך אחרת שתגרום להבין את הרעיון באופן מכבד)

אם הילד אומר די לאחד האחים שמציק ונכנס למרחב האישי, להרחיק את המציק ולהגיד שהמילה די (או מילה מוסכמת אחרת) היא קו אדום שצריך לכבד

אם ילד רוצה להתכרבל או לתת נשיקות ואני לא בעניין, להגיד הפעם לא מתאים לי, אני אזמין אותך בהזדמנות קרובה כשיהיה לי נעים.

שהגבולות האלה ישמרו ויכובדו.

דבר נוסף, חוזרים ואומרים שקורבנות הם לא הילדים היותר יפים, או מתלבשים בדרך מסוימת, אלא החוליה החלשה בחברה שקל לפתות בתשומת לב ומתנות. ושילדים שכתוב להם על המצח 'אני מספר להורים!' או 'יבואו לחפש אותי אם אאחר ב10 דק' וכדומה, הם אלה שתוקפים מתרחקים מהם. אז שהילדים יקבלו תשומת לב, ותהיה איתם תקשורת מאפשרת לשתף בכזה דבר.

וההורים יודעים איפה הילד נמצא, והוא חייב לדווח אם הלך לתחנה אחרת ממה שהודיע, ולמי אפשר להתקשר כדי למצוא אותו גם אם לא בעצמם מעבירים אותו ממקום למקום.

יש זמנים מועדים לפורענות כמו שבת בצהריים שהמון מבוגרים נכנסים לשנצ והמרחב יותר סטרילי.

בקרב נוער יש זמנים מועדים לפורענות כמו שעות הלילה בליל שבת וחופשים (ולא רק), מדורת לג בעומר, פורים...

דבר אחרון, לזהות סימנים שיכולים להעיד שהילד רוצה לשתף משהו שלא נוח לו ממנו. זה כבר כל הורה צריך להכיר את הילד שלו, ולא תמיד ערניים מספיק לתפוס את זה מיד, אבל המודעות יכולה לקצר הרבה מאוד סבל.

דוגמאות: ילד זז בחוסר נוחות בבית ממקום למקום במצב רוח משונה ולא מצליח לעשות דברים שאמרו לו.

ילד מסרב ללכת לישון בצורה לא אופיינית (יכול להגיע אחרי התנהגות שציינתי בשורה הקודמת במשך השעות שלפני השינה)

ילד מסרב ללכת למקום שאמור להיות לו בו כיף. לפעמים גם בגיל שזה לא קורה בכלל, יקרה שהולכים לאותו מקום והילד ייצמד לאמא או אבא בתוקף ויסרב ללכת בלעדיהם.

ילד שלא מוכן ללכת לבית ספר ובדרך כלל הולך בשמחה (זה יכול להיות מיליון סיבות, ממש לא דוקא סביב פגיעה, אבל חשוב לתת לילד תחושת ביטחון ולהתערב באופן שיניח את דעתו כדי שיחזור ללכת בשמחה).

ילד מדווח על כאבי בטן חוזרים ונשנים ונשללה סיבה רפואית, לפעמים יופיעו כשצריך ללכת למקום שבו מתרחשת הפגיעה.

ילד גמול נקי שחוזר לפספס/ חולם חלומות רעים ומתעורר בבהלה. ועוד סימנים נפוצים שמעידים על טראומה אפשרית.

ודבר אחרון, בנושא האמון באנשים וכמה לסמוך- אני יותר בגישה שלא צריך כל היום להזהיר ילדים, ולנסות בעצמי להיות עם עין פקוחה, ולא לאפשר נקודות תורפה משמעותיות בלו"ז. ואם יש נקודות תורפה שאי אפשר בלעדיהן, לראות איך אני מפזרת סביבי וסביב הילד את המידע שאני אדע אם יקרה משהו. נגיד, אם הילד מאחר הביתה לשאול בקבוצות רלוונטיות אם מישהו ראה ולצאת בעצמי לעשות סיבוב במקומות שיכול להתעכב בהם (בית הספר, מגרש, גני שעשועים). להיות בית שבו יש זמנים שלא יוצאים לחברים ומקפידים על זה, או שאם רוצים חברים בשעות מסוימות זה רק אצלנו או רק בזמנים מוסכמים ואצל חבר ידוע מראש וכו'.

ודאי תקשורת טובה ומכילה שלא יפחדו לשתף גם בארוע מטלטל.

האזהרות אצלי יגיעו רק לפני מקרים ספציפיים מועדים לפורענות: טיול עם שינה מחוץ לבית, שינה מחוץ לבית בלי טיול וכד'. ולתת לילד דרך פעולה אם קורה משהו חריג. לדוגמה בטיול למי לפנות, מה להגיד בגדול, ולציין שאם יהיה צורך לא לשמור על השינה שלי, אני מעדיפה לקום באמצע הלילה לקחת את הילד שלי למקום שירגיש בו טוב מלישון כל הלילה ולדעת בבוקר שהוא סבל בשקט.

ותפילות.

ולסיום, זה נושא שלמרות כל הפירוט אני לא יודעת אם הצלחתי להעביר את האיזון שהוא דורש, (ולא שמישהו הבטיח לי שזו דרך מושלמת ואף אחד לא יגע בילדי) ובסוף- יש מציאות שלא תהיה בשליטתנו (אולי המצב היחיד שלא, הוא רק אם ניצמד לילדים שלנו 24/7 ואז נאבד שפיות כולנו), וישאר לנו לסמוך על הקדוש ברוך הוא שומר פתאים.

מקוה שהועלתי

✨ שרשור תהילים וקבלות לעילוי נשמת בעלה האהוב שלנגמרו לי השמות

חברתנו היקרה והאהובה 

@Seven 

הלב כואב ומדמם,

אבל בואו כולנו ניתן לאור הייחודי והעצום שלו להאיר על כולנו

וב"ה שיהיה לעילוי נשמתו הטהורה

ולהמון כוחות, נחמה, תקומה וכל הטוב שרק יכול להיות ל@Seven היקרה שלנו ולכל ילדיהם המתוקים ולמשפחה כולה ב"ה.

אחלק לשני תתי סעיפים:

תהילים

וקבלות

וכל אחת תוכל להשתבץ איפה שהיא רוצה.

אנחנו אוהבות אותך @Seven יקרה 

ואיתך בלב

ובכל מה שאפשר ב"ה ❤️

לעילוי נשמתו 🙏

קוראת את א-ד ב"הנגמרו לי השמות
קוראת את ה-יפצלושון
קראתי ו-יאפרסקה
קראתי יא-טו (כולל)התלבטות טובה
כ- כ"ב בע"הרקאני
קוראת כג'-לא'אורוש3
ל"ב-ל"ט בע"המפה בשם אחר..אחרונה
קבלות 👈נגמרו לי השמות

(כמובן בעזרת ה' ובל"נ)

חשבתי מה אוכל לקבלנגמרו לי השמות

ומה שהקב"ה שם לי בראש זה אולי להציע מפגש ללא עלות (שיכול להיות פרונטלי / בזום / שיחה טלפונית) עם אישה או זוג שחפצים בכך בהיבט של ייעוץ זוגי.

אם יכול להתאים למישהי - אפשר לפנות באהבה באישי (בפורום או לפי הפרטים שלי שגם בחתימה או בכרטיס).

(מפגש אחד לפי הקדימות של הפנייה, שאורכו בעצם עד שעתיים כי בכללי עובדת עם מפגשים צמודים וזמן של עד שעתיים בכדי להגיע לעומקים והספק לכן את כל השעתיים רוצה לתת ב"ה).

ושיהא זה לעילוי נשמתו הטהורה של בעלה האהוב של seven שלנו. ב"ה ללמוד מהם ולהרבות אהבה ושלום כמו שלמדנו מהזוג המרגש שהם רבות אפילו רק כאן בפורום 🙏❤️

וואי ריגשת ממש, הייתי ממשדיאט ספרייט

רוצה אבל אני משאירה את זה למישהי שצריכה יותר ממנה ואני מתפללת שזכות הוויתור תהיה גם לעילוי נשמתו.

בהצלחה רבה ובשורות טובות לכל עם ישראל. 

וואו יקרה❤️נגמרו לי השמות

אם תרצי תפני אליי בפרטי וננסה לחשוב יחד מה כן בכל זאת אוכל לעשות בצורה דומה גם אם לא זהה, בסדר?

תגובה מרגשתהתלבטות טובה
ממליצה מאוד על יעל המדהימה!!אוהבת את השבת
בע"האוהבת את השבת
מקווה לנסות השבוע לדון לכף זכות את בעלי גם כשקשה לעילוי נשמת בעלה של סבן היקרה שלנו🩵
ל"ב-ל"ט בע"ה. סליחה, שרשרתי לא נכון. ניתן למחוקמפה בשם אחר..
טיטולים בשבילי בהריון. (בבקשה להגיב בעדינות)אנונימית בהו"ל

בהריון הקודם זוכרת את החוויה של השירותים כחוויה קשה, היה לי לאט לאט כל הזמן ויצא שעשיתי במלא שירותים ציבוריים לא נקיים בלשון המעטה. יש לי סוג של טראומה..

חשבתי על פתרון של לקנות טיטול ואז כשיש לי שירותים להיכנס לשירותים (המטונפים איפה שלא יהיו) ולשים טיטול ובתוכו לעשות.

כי מגעיל אותי מאוד מאוד האסלה והריח והכל.

זה פרקטי?

אני באמת חסרת אונים.

זה נשמע לי פתרון מצוין. ברצינות.

יש לי קטע עם מקומות לא נקיים שזה ממש קשה לי.

אני זוכרת המון מקומות בראש שעשיתי בהם והרגשתי ככ רע. 

באמת תעשי מה שטוב לך!אמונה :)

הסיטואציה באמת לא נעימה

בעיני- תעשי מה שטוב לך...

אם טוב לך ככה אז מעולה

נשמע כמו פתרון לא רעכורסא ירוקה

תחשבי על זה כמו פד, רק מוחזק יותר וסופג יותר.

בריחת שתן בהריון יכולה להיות סיוט ואם את כל זמן קצוב פשוט נכנסת לשירותים להחליף לא רואה בעיה

אם הבעיה היא באסלההשקט הזה

אז אפשר לקנות אסלוניות ולשים על האסלה

כי אם את בכ"מ נכנסת לשירותים ומריחה את הריח זה נראה לי יותר נעים מטיטול.

אסלונית זה גם מגעיל אותי. חשבתי על זה גם.. תודה.אנונימית בהו"ל
למה שלא תנסי? תקני חבילה אחת.מרגול
לי זה נשמע לא נעים כי בטיטול זה כאילו… נספג בכל הטיטול ואז מלכלך אותך בכל איזור המפשעה (איפה שהטיטול), וזה גם מבאס.

אבל תנסי פעם פעמיים, מה כבר יש לך להפסיד?

נשמע לי לא כ"כ נוח וחוץ מזהדיאט ספרייט

אי אפשר לדעת איך יהיה אחרי הלידה הזאת ולכמה זמן.

יכול להיות שדווקא יצא בקלות וגם אפשר לתת לך כאן כמה עצות איך לסייע.

אצלי למשל אחרי כל הריון הרגיש אחרת לגמרי.

לגביי, אם מדובר למשל בתקופה קצרה למשל של חודש, הייתי מעדיפה להימנע מלצאת מהבית או לצאת ליציאות קצרות בלבד במקום להשתמש בטיטול.

אבל זה באמת עניין של העדפה

אני חושבת שהיא דיברה על תקופת ההריוןמוריה
ולא אחרי לידה.
אוי סליחהדיאט ספרייט
עוד משהו-מוריה

אם רלוונטי.

לפרוש טיטול ולעשות בכריעה מעליו.

ואז לשים ב2 שקיות וזהו.

ועוד משהו שעלה לי על אותו עיקרון-

משטח החתלה חד"פ.

לא בדקתי כמה זה סופג.

לא סופג מספיקאנונימית בהו"ל

מנסיון

תודה רבה לכן.. אני באמת מרגישה קצת מגוחךאנונימית בהו"ל
אבל אין לי רעיון אחר
כמה כבר יוצא לך להיות במקומות כאלה?המקורית

בשביל מוכרים מוצר חדפ שמאפשר להתפנות בשטח לנשים. אפשר לעמוד ולהשתמש בו אז בטח יהיה מענה לשירותים ציבוריים

למה לא? (אנונימית אחרת)אנונימית בהו"ל

אני הייתי אחרי ניתוח והיה לי נורא קשה להגיע לשירותים

בעלי הציע לי שאם אני מרגישה שלא אספיק להגיע להשתמש בטיטול

זה הציל אותי כמה פעמים (זה תמיד היה בהישג ידי כי הייתי ליד התינוק)

זה הרבה יותר נחמד כי לא צריך להכנס לשירותים שמגעילים אותך אלא רק לחדר סגור

כמובן להחזיק בתיק חוץ מטיטולים שקיות גופיה שחורות שיש לך איפה להניח אחר כך בפח בצורה נעימה ואסטטית

למה לא?פה לקצת

אף אחד לא אמור לדעת מזה, תעשי מה שטוב לך ואין שום סיבה שתרגישי מגוחכת.

אם היית אומרת לשים טיטול קבוע זה היה נשמע לי לא נוח אבל כמו שאת מתארת, נשמע כמו פיתרון מעולה.

בעיניי לא מאוד שונה מלרפד את האסלה בטישו לדוגמא (זה מה שאני עושה לילדים בשירותים ציבוריים), פתרון מעולה ולא מאוד מסורבל שיעזור לך לבעיה ספציפית

נשמע לי רעיון לא משהו, סליחהאפונה

החוויה של לשבת על אסלה ולעשות מאד שונה מאשר לעשות בטיטול

יודעת מאנשים שנאלצים להיות מחותלים, למשל בהתאוששות מניתוח אורתופדי, זה מאד לא נעים ולא קל לשחרר בתוך חיתול. גם התנוחה משמעותית, וכשאת נמנעת מלהשתמש באסלה בתא שירותים נשאר לך להתפנות רק בעמידה.

שלא לדבר על היגיינה, כשמתפנים בחיתול הגוף מתלכלך הרבה יותר ועם בטן של היריון גם ככה הכל פחות נגיש כדי להתנקות...

בכנות

אני יכולה להבין ששירותים ציבוריים מגעילים אותך,

אבל אם את ממילא מתכננת להכנס לשירותים האלה, אני מתקשה להבין למה לא להשתמש באסלונית. לענ"ד לטפל בגועל יהיה יותר יעיל מאשר להשתמש בפיתרון קיצוני כמו שימוש בחיתולים.

נשמע לא פרקטיכבת שבעים
באינסטינקט קשה לשחרר יותר לטיטול, לדעתי...

אולי כדאי להצטייד בקבוקון או שפריצר אקונומיקה, מגבונים מחטאים, כפפות ומלא טישו... 

האמת באופן אישישלומית.
נשמע לי יותר מגעיל לעשות בטיטול מאשר בשירותים מסריחים. אבל יכול להיות שזה סובייקטיבי
אם את בכל מקרה נכנסת לשירותיםרוצה לשאול שאלה

אז אני לא מבינה כ"כ איך זה עדיף בצורה כזאת.

פשוט אל תסתכלי על כלום וזהו. את בכל מקרה נכנסת אז סובלת מהריח וכו'. 

ראיתי משהו באינטרנטעדיין טרייהאחרונה
סוג של משפך לנשים (רב פעמי או חד פעמי) שמאפשר לעשות בעמידה כמו גבר. אולי את יכולה להיכנס עם כזה לשירותים.
נשים עם דימום חזק בווסת, בואו לעזרת חברהממשיכה לחלום

מאז ההתקן הדימום הווסתי לשי התגבר בטירוף,

ביומיים הראשונים אני מרגישה שנשפך ממני דם...

תמיד היה לי דימום די מועט ואני לא יודעת איך להתמודד עם זה,

אני צריכה להחליף פדים המון פעמים

ופתאום אני מתלכלת מהדם, מה שלא קרה לי אף פעם

וזה מבאס בטירוף

השתמשתי עם תחתון של מודיבודי בספיגה הכי גבוהה, תוך שלוש שעות כבר היה צורך להחליף...

מי שיש לה דימום מוגבר, מה אתם עושות?

במה אתן משתמשות?

יש פדים טובים מספיק או תחתוני ווסת שסופגים מספיק?

אצליפרח חדש

היה לי דימום חזק רק בחודשים הראשונים אח"כ התאזן לגמרי

והייתי משתמשת בטמפון + פד בימים הראשונים שהזרימה חזקה

טוב אז אמשיך לקוותממשיכה לחלום

לא מתחברת לטמפונים בכלל

תודה רבה

התקן הורמונלי?שושנושי

אני עם מירנה הורמונלי וכמו פרח,

בהתחלה היו לי דימומים ארוכים כבדים + חגיגה של דימומים בין וסתיים (ברמה שהצלחתי לעשות הפסק ויום למחרת שוב מחזור)

אחרי שלושה חודשים בערך התאזן לגמרי.

לא התקן נחושתממשיכה לחלום

למזלי אין לי דימומים בין לבין

שמחה ממש שהתאזן אצלך

מקווה שילך וירגע גם

זה באמת סיוטחשבתי שאני חזקה

זה אחת התופעות המעצבנות של התקן.

שמה 2 פדים גדולים, מחליפה הרבה פעמים.

ממליצה לנסות ללמוד שיטת שרמן,  לי עוזר חלקית.

וואו זה קשוחממשיכה לחלום

עזבי שקר לי ואני חלשה על כל הדם הזה שאני מאבדת

טוב אלך לחפש את הפדים הכי גדולים בסופר פארם

וואי ממש ממליצה לנסות טמפוןממצולות

איכות חיים אחרת

לפחות בלילה

את יכולה לנסות את הכי קטן ולבדוק אם את מסתדרת

אני בלי טמפון הייתי מתחרפנת כמויות של דם

והרגשתי שאני לא מצליחה להשתלט על זה חח

כמובן טצפון עם פד ביחד

ולהחליף בתדירות ממש גבוהה

אפילו כל חצי שעה בהתחלה לפחות

ניסיתי ולא אהבתיממשיכה לחלום

כן אני לא מכירה את התדירות הזאת בכלל

זה חדש לי

עונהפיצקית24

לאחרונה גיליתי שיש לאולוויז פדים יותר גדולים מהכחולים של הלילה, אז קניתי אותם ומאז המצב יותר טוב. שמה אותם כמעט לאורך כל הוסת.

האמת שאחרי הלידה הקודמת שמתי התקן לא הורמונלי והיה דימום חזק (אחרי שנה נגיד מאז שחזר המחזור זה התמעט)

ועכשיו אני בלי התקן (אחרי שנה וחצי הנקה כזה חזר המחזור ועדיין מניקה) וגם יש דימום חזק.. אז לא יודעת מה התרומה של התקן בכלל..

תודה גדולהממשיכה לחלום

אחפש אותם

אצלי בוודאות לא היה ככה אף פעם

מעניין מה יהיה אחרי שאוריד אותו

בשמחהפיצקית24
חבילה שחורה
קרה לי. אחרי כמה מחזורים הוצאתי את ההתקןואילו פינו

לא יכולתי עם הדימום הכבד. עשה לי ממש רע. וגם לקח לי מלא זמן להיטהר ואז ריווחתי עם פרימולט נור..

ברגע שכבר חודש אחרי חודש לקחתי פרימולט נור הוצאתי את ההתקן ועברתי לגלולות..

למצוא אמצעי מניעה זה מסעממשיכה לחלום

גלולות לא מתאימות לי

בנתיים ההתקן בסדר חוץ מהדימום המוגזם הזה

אני פסע מלשים את התחתון של קוטקס של אחרי לידה😅

זה ממש מסע..ואילו פינו

לגמרי מבינה..

גם הגלולות לא היו לי מושלמות בכלל.. והיו להן תופעות לוואי אחרות..

אבל עיניין של סדרי עדיפויות.. מה מול מה בכל פעם...

ליoo

יש יום אחד של דימום מאד חזק

משתמשת בפד 100% כותנה שמחזיק ספיגה גם ל12 שעות ביום כזה

מענייןממשיכה לחלום
איך הוא נדבק לתחתון?
רב פעמי נסגר עם תיקתקoo
מאתר כותנה
אסתכל באתר שלהםממשיכה לחלוםאחרונה
תודה רבה
רב פעמי או חד"פ?חשבתי שאני חזקה

אשמח גם לשמוע פירוט לגבי זה.

הייתי משתמשת פעם בתחתוניות 100% כותנה חדפ והיו מתפרקות די מהר..

אני קניתי בהמלצתה של @ooשלומית.
מחברת "כותנה" והם טובים. בכללי יש להם כל מיני מוצרים מגניבים 
טמפוןהמקורית
נשים מלאות-מה אתן לובשות?מולהבולה
מרגישה שאני מתלבשת רחב מדי כדי לטשטש וזה ממש משמין
טוניקה עם חצאית ישרה מתחתואילו פינו
גזרות מעטפת או וי
את מוצאת טוניקות צנועות או לובשת עם חולצת בסיס?יעל מהדרום
חלק וחלק...ואילו פינו

לרוב צריך רק גופייה שסוגרת, אז קניתי גופיות חצי..

איפה את מוצאת? הייתי שמחה לכאלהיעל מהדרום
זה גם תלוי מבנה...יעל מהדרום
אני גבוההמולהבולה
ולהגיד שמתי לב שחצאית ארוכה יותר מחמיאה
מצטרפת אני גבוהה גם ולאחרונהתהילנה

עברתי ללבוש רק חצאיות ארוכות, מבד כותנה גס (לא רק ג'נס. בכל מיני צבעים) או סטן. למעלה אני שמה בעיקר טישרטים כי מניקה וזה הכי נוח. אבל משדרגת עם צעיף/ ג'קט יפה מעל

מוסיפה שראיתי מיני קורס של סטייליסטית חרדית וממש התחברתי, שינה לי את ההסתכלות על איך לנהל את המלתחה שלי. יכולה לשלוח קישור בפרטי - אין לי אחוזים או משהו, פשוט אהבתי מאוד ונעזרתי ממש

אשמח לקישורשושנושי
תודה 
גם אני אשמחשופטים
ותלוי סגנון - יש הבדל בין חרדית לדתלשיתשושנושי

בסגנון של הבגדים.

בתור חרדית, אני מעדיפה בגד ישר - לכיוון הצר (לא נצמד)

משמלת אובר סייז שעושה תחושה של אוהל 

ויש גם הבדל בין חרדית לדת"ל שהיא לא דתלשית 😅קופצת רגע
אני איתךהמקורית
דתלשיתבאתי מפעם
זה דתיה לשעבר, היינו, חילונית 😅 
נכון אני יודעתשושנושיאחרונה
ככה שברור שיש הבדל בסגנון וכמובן כל מה שבאמצע נכלל 
זה מאוד תלוי בגזרהניגון של הלב

בכללי כל אחת צריכה למצוא את הגזרה שמתאימה לה ואז למצוא בגדים בגזרה הזאת

לי מתאים הרבה שמלות/חולצות שנחתכות גבוה (בסגנון של שמלות הריון) והלמטה רחב יותר, ואז מצד אחד זה לא שק ויש גזרה, ומהצד השני זה מטשטש את המותניים

אני גם רחבה והתלבטויות על זהצמאה

ראיתי שיפה לרחבות חולצה וחצאית רחבה רגועה עם חגורה ומעל עליונית עם או בלי שרוולים לטשטוש ולעגל את המראה.

אישית אני אחרי חודשיים מההריון ןדי בהלם מהעליה של הגוף ואני נראת בטטה.

אז לובשת כמה עליוניות שנשארו מאיפה שהוא שם מההריון בהמשך אולי שאחזור מהחל"ד אולי כן אנסה ללבוש חצאית וחלוצה 

אני גם חודשיים מהלידה לובשת כל יום את אותו בגדמולהבולה

וזה מבאס אותי ממש

מרגישה ענקית עם דברים אחרים

ובגדים מההריון ענקיים עליי

אשמח לקישורים

בדיקות גנטיותמצפה להריון.

אני בתהליך לעשות לבן שלי בדיקות גנטיות בשל עכוב התפתחותי,

אני ובעלי גם צריכים לעשות סקר גנטי והוא לא רוצה לעשות, הוא מפחד משום מה, פעם היו עושים רק לאישה היום גם לבעל מה הקטע? זה סתם מעיק עלייי אוף

עושים גם לגבר וגם לאישה כי גם לגבר יש השפעהשושנושי

יש בדיקות שעושים רק לאחד מבני הזוג כי אם אחד לא נשא אז גם אם השני נשא אין לזה משמעות.

אבל יש בדיקות אחרות שגם אם רק אחד מהם נשא זה מעלה את הסיכון משמעותית.

אני הייתי מסתכלת על זה בתור השתדלות הכרחית עבור הדורות הבאים.

בעבר היה שרשור על בדיקות גנטיות ונכתבו שם דברים ממש חכמים, אולי אם מישהי תמצא היא תקפיץ.

סקר גנטי בודק מחלות רצסיביותשבעבום

זה מחלות שרק אם שני בני הזוג נשאים יכול לצאת עובר חולה.

בעבר האישה הייתה נבדקת, אם הייתה נמצאת נשאית היו מתקשרים כדי שהבעל יבוא לבדיקה.

לפני כשנה נכנס סקר מורחב מאד שכולל המון גנים, ולכן הסיכוי להימצאות מוטציה הוא גבוה,

מבקשים משני בני הזוג לבוא לוקחים דם לשניהם אבל בפועל בודקים קודם את הדם של האישה, רק אם היא נמצאת נשאית בודקים את הדם של בן הזוג. וכך בני הזוג מקבלים תשובה משותפת .

זה מוריד את הלחץ במקרה שהאישה נמצאת נשאית מכיוון שהיא מקבלת תשובה רק אחרי שבן הזוג נבדק.

כמו כן אין קשר בין הבדיקה לבן לסקר הגנטי.

בודקים דברים שונים לגמרי

שיהיה בהצלחה!!!

אצל מי מתחילים את הבדיקה,שושנושי

אצל אחות סקר בקופםה או גנטיקאי בבית חולים?

ואם יש נגיד רק לגבר נשאות למחלה (גם כזאת שמושתקת), למה לא בודקים מראש גם/רק אותו?

נראה לי שאצל אחות סקר גנטייעל מהדרום

לק"י

אני כל פעם חושבת שנעשה, ובסוף לא מגיעים לזה.

ואני תוהה אם יש תועלת לעשות אם מסיימים עם ההריונות (בהנחה שנגיע לזה, שנולד הילד האחרון ולא עשינו....).

אני הייתי עושהשושנושי

במידה וחלילה תגלו שיש נשאות, תוכלו לבדוק את הילדים ספציפית לנשאות שגיליתם אצלכם

וככה לפתור את הבעיה עבור הנכדים

לא חושבת?

לא יודעת. לכן שאלתי...יעל מהדרום
לא נראה לי שזה משנהבארץ אהבתי

כשמדברים על מחלות רצסיביות (שזה מה שבודקים בסקר שעליו אנחנו מדברים פה) - אין שום משמעות לעצם זה שהאדם נשא.

למעשה, יש המון אנשים שהם נשאים לאיזושהי מחלה רצסיבית (אולי אפילו כמה) וזה לא משהו שמשפיע על שום דבר בחיים שלהם, כל עוד הם לא נושאים לבן זוג שגם הוא נשא לאותה מחלה.

לכן זה גם לא משהו ש'מטפלים' בו. גם אם אני אדע שאני נשאית למחלה מסוימת, אני לא אתחיל בתהליך של PGD וברירת עוברים כדי לא להוריש להם את הנשאות. כי גם אם אני אוריש להם את הנשאות, הם יהיו בריאים כמוני. זה ישנה להם רק בשלב בחירת בן הזוג.

אבל יש מחלות שהנשאות אליהן מעלה את הסיכון לילד חולשושנושי

חולה.

כמו למשל יש כמה סוגי סרטן, סכרת סוג 2 (אולי גם 1 אני יודעת על סוג 2)

האמת שאני לא בקיאה בבדיקה החדשהבארץ אהבתי
עבר עריכה על ידי בארץ אהבתי בתאריך ט"ו בטבת תשפ"ו 19:23

אולי כדאי לשאול מישהו שמבין בזה.

אחד מספיק בטוחה אילו מחלות בודקים שם, ומה המשמעות של נשאות רק של ילד מבני הזוג.

נשאות כזו לא נבדקת בסקר גנטישבעבום
(קצת מהתחום) זה נקרא נשאות ל-מוטציה בגן BRCA1/2סטודנטית אלופה

ובכל מקרה זה קצת יותר מורכב לעשות ברירת עוברים במקרה כזה.. במקרים כאלה בדרך כלל מדריכים לעקוב או לנתח ניתוחי מנע וכו.

ובכללי יש הבדל בין סקר גנטי שבודק מחלות רצסיביות לבין בירור גנטי שבודק גם מחלות דומיננטיות, מוטציות וכו שיכולים להשפיע גם אם רק אחד ההורים נשא להם.

סליחה שהגבתי לך ולא בשרשור הכללי..

תודה על ההסבר!יעל מהדרום
הקופה לא תבדוק ילדים של נשאים סתם ככהשבעבום

רק אם יבואו עם בני זוגם בעז"ה. אין שום משמעות לנשאות סתם כך

אצל אחות סקר בקופהשבעבום

אין משמעות לנשאות של הגבר כל עוד האישה לא נשאית לאותה מוטציה.

בודקים את האישה קודם כי מוטציות על כרומוזום X אצל האישה יכולות להיות משמעותיות גם אם הגבר אינו נשא (בהורשה לבנים) .

עד כמה שאני יודעתדרקונית ירוקה

בודקים גם מחלות כמו הx השביר, שהילד יכול לחלות גם אם יש אותה רק לאמא.

לכן גם בודקים קודם כל את הדם של האם ורק אם יש בעיה בודקים את של האב

מה זו הבדיקה הזו?דיאט ספרייט
היא במקום בדיקה שעושים לפני הריונות? 
תודה רבהמצפה להריון.
הבנתי שאם אני לא נשאית למחלה מסויימת אז את הבדיקת דם של הבעל זורקים ולא בודקים אל נשא למחלות אחרות?
למה זורקים את שלו מבלי לבדוק?מצפה להריון.
הזוי העניין 
כי המטרה זה לבדוק אם עלול להיות לכם ילד חולהתוהה לעצמי
בגנים רצסיביים, אם לא שניכם נשאים אז מקסימום יהיה ילד נשא, לא חולה. אין עניין להשקיע משאבים של המערכת כדי לבדוק אם הוא נשא למחלות שאת לא נשאית אליהם, הילדים לא יצאו חולים בעל מקרה.
עכשיו רואה שזה על רקע של ילד עם עיכובתוהה לעצמי
אז יש מצב שזה עובד אחרת בודקים גם את שלו, לא מכירה.
אפשר לחתום שהוא תורם את הדם שלו למדעכבתחילה
ואז הדם לא נזרק.. 
ממה מפחד? זה בדיקת דםרקלתשוהנ
כנראה מהתוצאות..שושנושי
אכן מפחד מהתוצאותמצפה להריון.

להיות נשא למחלה גנטית

זה לא פשוט בגיל 40 לחטט בדנא 

עד כדי שמונע ממנו לעשות את הבדיקה?רקלתשוהנ

הרי ברור שיותר מפחיד ילד חולה...

בכל אופן, אפשר שתעשי את ראשונה ואז אם את נשאית למשהו, שיעשו לו את הבדיקה הספציפית וזהו

היום 2 בני הזוג עושים יחדיעל מהדרוםאחרונה
לק"י

(ואני דוקא מבינה את החשש שלו. זה לא שכלי, ועם רגש קשה להתווכח).

לא ברור לי למה לא מריצים קודםמקרמה

אקסום לילד?

ואם יעלו על משהו אז להריץ אותכם?

(אני לא באמת מבינה בזה)

מהנסיון שלי, שנכון ללפני שמונה שנים אז אולי דבריםקופצת רגע

השתנו מאז,

כשמנסים לאבחן את הילד מריצים 'טריו אקסום', אקסום משולש, בודקים את הילד ושני ההורים יחד.

מה שהסבירו לנו, לפעמים מוצאים באקסום אזור שיש בו שוני, אבל זה שוני שהגיע בתורשה מההורה. ואז במידה וההורה בריא, יודעים שהשוני הזה הוא לא המקור לבעיה. זאת אומרת מכיוון שחלק מהממצאים לא מובנים עד הסוף, יש להם משמעות רק בהשוואה להורים.

אין לי מושג אם על זה פותחת השרשור מדברת, היא לא כתבה שהם מבצעים אקסום אלא סקר. 

תודה על ההסברמקרמה
החכמתי
מי שמשתמשת במטרנההשקט הזה

כדאי לה לקרוא-

מטרנה תימכר ב-34.90 שקל: המדינה מכרה לרשתות את מלאי החירום

בקצרה- המדינה מכרה לרשתות רמי לוי ומחסני השוק את מלאי החירום של התמ"ל שהיה אצלם ובתמורה הרשתות התחייבו למכור את זה בזול (אזור ה-35 שח לחבילה)

זה כבר על המדפים?אנונימית בהריון
לא יודעת, לא הצלחתי להבין את זה מהכתבההשקט הזה
אבל נשמע שכן או אמור להיות ממש בימים הקרובים
כתוב שיתחילו להמכר ב14.1נקודה טובה
זה רק לרשתות האלה?🤔מתואמת
אנחנו קונים רק באושר עד... (מעניין כמה עולה שם ברגיל - זו רשת זולה יחסית...)
כן רק להםכורסא ירוקה
באושר עד המטרנה הרגילה עולה באזור ה50, ובמבצעים באזור ה40
אושר עד עולה בערך 55רקאני

לא כ"כ זול

טוב, לא נורא...מתואמת
(אנחנו פשוט מעדיפים לקנות שם כי הם לא מעסיקים ערבים...)
הם מעסיקים, רק בסניפים אחרים..כורסא ירוקה
באמת? טוב, אז לפחות אנחנו קונים בסניף שלא...מתואמתאחרונה
אולי כדאי לשים לב לתאריך תפוגה.....!נפש חיה.
בדיוק.כתוב שזה לתשעה חודשיםאין כמו טאטע!
רפורמה של משרד הבריאותשושנושי

היי לכן,

מתנצלת שלא נמצאת כאן הרבה לאחרונה אני פשוט עמוסה בעבודה ובחיים.

בכל מקרה חשוב לי לעדכן,

ב 01.01.2026 נכנסה רפורמה חדשה לתוקף

במסגרת הרפורמה ביטלו את האפשרות לקבלת החזר עבור דולה, הבראה (מאושר לקבל רק במקום שיש בו שמרטפיה לבייבי כמו הדסה בייבי, ביכורים ועוד בסגנון. אי אפשר לקבל החזר על מלון)

ביטלו את הזכאות להחזר על מדרסים למשל

וגם ביטלו את האפשרות לקבלת החזר עבור טיפולי התפתחות הילד, מי שכבר התחיל טיפול ימשיך לקבל..

לכל מי שמתכננת על ניצול שירות שהוא לא בייסיק, ממליצה לבדוק מול המרפאה שלכן האם זה מאושר לניצול/החזר.

בהצלחה.

מה?? לא הבנתי..לפניו ברננה!

איך הם עושים את זה בלי להודיע מראש?

בדיוק השבוע תכננתי לארגן לעצמי נופש של הבראה (אמרתי לבעלי שזה לא הוגן שרק הוא נוסע 🤭)

ככה קראתי, אולי אני טועהשושנושי

קראתי את החוזר של משרד הבריאות שהחל מהראשון זה מה שיהיה.

ממליצה לבדוק מול הקופה שלך, אולי איכשהו מצליחים לעגל פינות?

תעדכני אחרי בירור מה אמרו לך..

מצרפת קישור מאתר גלובס בנוגע לרפורמה

globes.co.il/news/article.aspx?did=1001529914

גמני קראתי וזה פשוט הזיההמקורית
ממה שאני יודעת זה מהראשון לפברואראיזמרגד1
לפחות לטיפולים התפתחות הילד. מי שרוצה ללכת קלינאית תקשורת או מרפאה בעיסוק וכו' בפרטי- תשאלו את הקופה שלכם עד מתי אפשר להגיש בקשה...
וגם לשחיה טיפולית למשל. לנו שלחו לחתום עלפלפלונת

עצומה נגד. מקווה שיועיל בע"ה.

עכשיו עדיין מאשרים?יערת דבש
שחיה טיפולית או רכיבת סוסים וכדו
לכאורה כןאיזמרגד1
אם תגישו בקשה בשבוע- שבועיים הקרובים. להתקשר לקופה לבדוק או לביטוח המשלים...
לי עשו מלא בעיות עם קלינאית פרטיתשושנושי

כי כחלק מהרפורמה כבר לא מאשרים למרות שלפני חודש היא לא החלה..

אם עושים לך בעיות תנסי דרך פנ"צ

ברגע שתתחילי סדרה הם לא יעצרו אותך באמצע

לפי הרפורמה אגב ברגע שאת מתחילה סדרה את יכולה להמשיך לעוד שנתיים שלוש את הטיפול בפרטי

מעניין מה שאת אומרתדרקונית ירוקה
ואם אישרו לנו לפני שנה וכשרצינו להמשיך אמרו לנו שצריך אישור ואיבחון מחודש כי עברה שנה? גוררים אותנו עם זה כבר חודשיים
אם את בלאומית, תכיני שריריםשושנושי

מאוחדת הבנתי מחברה מאשרים יותר בקלות.

תראי, זה גם תלוי כמה זמינות יש בקופה. אצלי אמרו לי לחכות 6-8 חודש ברשימת המתנה לקלינאית הם הבינו לבד את רמת הגיחוך כשיש לי מעבר לדלת קלינאית פרטית שמוכנה לקבל אותנו במיידי...

איזה עצבים שתוקעים אותך עם אבחון מחודש פשוט לא פייר.

המטרה עם הרפורמה היא שבגלל שלא תהיה החזר, הקלינאיות הפרטיות פשוט יתחילו לעבוד בקופה.. מעניין אם זה יצליח.

אנחנו בכלליתדרקונית ירוקה

תודה

לפני שנה היתה המתנה של מעל שנה בקופה, נראה מה המצב עכשיו

כזה...אורוש3
לא יצליח.... פשוט תהיה רפואה לעשיריםאורוש3
איזה מבאס לשמועמדברה כעדן.
זה נכון גם לביטוח בריאות פרטי?וואלה באלה
אם יש לך ביטוח בריאות פרטי משלים שב"ןשושנושי

הגיוני שיש קשר.

אבל אם יש לך ביטוח פרטי בלי תלות בשבן אני לא חושבת שיש לזה השפעה. לא נשמע לי..

גם קורס הכנה ללידה ביטלו? או שזה עדיין לא?שירה רננה
לא יודעת להגיד לךשושנושיאחרונה

אולי יעניין אותך