חשיפה לסרטונים קשים (**טריגר - כולל קצת תיאורים**)בארץ אהבתי

באופן אישי, אני לא חשופה בכלל לכל הסרטונים הקשים שמדברים עליהם, אפילו משתדלת לא לקרוא תיאורים של סרטונים. ובטח שהילדים שלי לא חשופים לזה בשום צורה בבית.

אבל עכשיו התחילו לעשות יותר מפגשים עם הכיתה והשבט. והבת שלי חזרה היום מפעולה, והתחילה לספר על הילדים החטופים שמענים אותם. אז שאלתי על מה דיברו שם, והיא אמרה שזה לא היה בפעולה, אלא בדרך חזרה עם הילדה השכנה, היא סיפרה לה שראתה סרטון של מחבלים שמענים ילדה שבויה.

ביחס לבת שלי, השתדלתי להגיב נכון. לא יודעת תכלס איך באמת נכון להגיב, אבל השתדלתי לתאר את הדברים בלי לטייח או להכחיש את מה ששמעה, אבל גם בלי לזרוע יותר מידי בהלה (עד כמה שאפשר במצב כזה...).

נראה לי שהיא עברה את זה בסדר (אם יש למישהי עצות אם לחזור לדבר איתה שוב ואיך ועל מה כדאי לדבר - אשמח לשמוע).

אבל תהיתי גם לגבי החברה. נשמע לי מזעזע שילדה בת 10 נחשפת לדברים האלו.

היא באה מבית לא פשוט, ואין לי קשר קרוב עם האמא.

לא יודעת אם זה בידיעת האמא שהיא ראתה.

ולא יודעת אם אני צריכה לעשות עם זה משהו.

מה הייתן עושות?

שואלת שוב, בלי שום תיאוריםבארץ אהבתי

(מניחה שלא קיבלתי מענה בגלל הטריגר שכתבתי. מבינה את זה מאוד, אבל בכל זאת אשמח למענה...)

הבת שלי (עוד מעט בת 10) אתמול חזרה הביתה ממפגש עם חברות, והתחילה לדבר על דברים ששמעה, שאני לא רציתי לחשוף אותה אליהם.

בגדול היא כן יודעת מה קורה, אבל בלי הדברים היותר מזעזעים, שגם אני לא רוצה להיחשף אליהם.

אבל מסתבר שהשכנה שאיתה היא חזרה הביתה, תיארה לה דברים שראתה בסרטונים.

השתדלתי להגיב בצורה נכונה. לא יודעת אם הצלחתי. נראה לי שהיא די בסדר, אבל אשמח גם לעצות לגביה.

והשאלה הנוספת שלי היא לגבי החברה. בעיני זה נורא שילדה תיחשף לסרטונים כאלו. השאלה אם אני צריכה להגיד על זה משהו למישהו.

היא באה מבית לא הכי פשוט, ואין לי קשר טוב עם האמא. אני גם לא יודעת אם הצפייה בסרטונים היא בידיעת ההורים או לא.

עונהבתי 123

זה לא משהו שאת יכולה לשלוט עליו. זה לא שהיא הראתה לה סירטון אלא רק סיפרה לה

מה שכן הייתי מעוררת את ההורים על זה באופן כללי

גם תיאורים של סרטונים יכולים להיות מזעזעיםבארץ אהבתי
ב"ה נשמע שהיא לא תיארה יותר מידי בפירוט, אלא יותר סיפרה לה את ה'כותרת' של מה שהיא ראתה. אני לא יודעת מה היה בסרטון עצמו, לא מסוגלת לדעת כרגע, ובטח לא רוצה שהילדה שלי תשמע את זה, ועוד מחברה ולא דרכי...

אבל זה רעיון טוב להעלות את זה מול ההורים. אני צריכה לחשוב איך ומה לכתוב.

בודאי שזה מזעזע רק שעל סיפורים בעל פה לא ניתןבתי 123
לשלוט 
נכון. וזה באמת מעלה לי שאלה נוספתבארץ אהבתי

האם לספר גם את הדברים היותר מזעזעים שעד עכשיו לא סיפרתי, כדי שהיא תשמע אותם קודם ממני ולא תיחשף לראשונה מחברות?

בעיני יש דברים שלא צריך לספר בגיל הזה. אבל אם יש חברות שכן שומעות (וגם רואות), ואין לי איך למנוע ממנה להיחשף דרכן, אז אולי אני כן צריכה לספר בבית, כדי שזה לא יגיע בהפתעה ובצורה לא מבוקרת דרך החברות.

לא בטוח שההכנה תעזורדור רביעי

אני שמעתי מידע מחריד בעבודה הדחקתי ולא האמנתי

ואז אחותי בשיחת טלפון אימתה אותו והוסיפה פרטים מחרידים

אחרי השיחה נכנסתי להתקף חרדה קשה

בפירוש לא. מה שכן זה להכין אותה לזה שיכולבתי 123
להיות שהיא תשמע סיפורים שחלקם נכונים וחלקם שמועות  ואת מבקשת שאם היא שומעת משהו לבוא לספר לך ולדבר איתך על הדברים
וואי, איזה קשוחמכחול

אם נודע לה מידע חדש דרך החברה, אני חושבת שהייתי מדברת גם על זה שאתם בכוונה לא מספרים לה הכל, כי אתם מגינים עליה.

כמו שמישהי כתבה פה לפני כמה ימים, חוץ מהחזית הפיזית של המלחמה יש גם חזית נפשית. ואחת הדרכים שלנו לנצח בחזית הנפשית היא להמנע מלדעת הכל.

אחד הדברים שהם מנסים לעשות זה להפיל עלינו אימה. לכן קוראים להם ארגון טרור.

ואנחנו ננצח בזה שנישאר חזקים ומוגנים, גם בנפש.

זו נקודה חשובה, באמת גם דיברתי בכיוון הזהבארץ אהבתי
הסברתי לה שהחמאס שולחים את הסרטונים כדי להפחיד אותנו, אבל אנחנו בוחרים לא לראות אותם כי אנחנו לא רוצים שהם יצליחו בזה. עדיף שהגויים בעולם יראו את הסרטונים ויבינו כמה הם אכזריים, אנחנו צריכים להתחזק בגבורה ולא לראות את מה שגורם לנו לפחד ולהיחלש יותר.
בסוף אי אפשר להחזיק בבועהדור רביעי

הייתי אומרת לבת שלי לא לצפות בסרטונים בשום פנים ואופן. אגב זו הנחיית אנשי מקצוע.

אבל לגבי מידע מה יש בהם - לא תוכלי לעצור את זה, כמו שהמידע על מה שקרה בשואה,  ר"ל, הגיע בסוף לכל מקום..

תלוי בגיל הילדחנוקה

אני מוודאת מה החבר יודע לפני שקובעת מפגש. 

הילד שלי בכור ורגיש מאד, כבר ככה קשה לו

לא רוצה שישמע שמועות מחברים שגם לא באמת מבינים מה הם אומרים..

מבינה שילד בגילו שיש לו אחים גדולים יש יותר מידע בבית, אז עכשיו זה לא הזמן מבחינתי ללכת לחברים כאלו.

ומשתיקה (סליחה, אבל אפילו באגרסיביות קלה) מבוגרים שמדברים ליד ילדים, שלי או של אחרים.

לא מסכימהמכחול

יש הבדל בין הגיע בסוף, לבין בזמן אמת.

מתפללת לספר לילדים שלי על החטופים רק אחרי שאני אוכל לספר להם שסוף הסיפור הוא שהם חזרו הביתה בשלום.

וכנ"ל לגבי כל דבר, יותר קל לשמוע לאחר מעשה, כשזה פחות מפחיד.

וגם אחרי - לא צריך לדעת הכל. גם אני נזהרת מאיזה מידע על השואה אני מקבלת.

מותר לא להסכים, הכל טוב, כל אחד כפי יכולתודור רביעי
רק להגיד שאני איתך בתהייה הקשהקמה ש.
בס״ד

איך שהכל התחיל, קיבלנו החלטה שאנחנו אומרים לילדים את העובדות אבל בלי להיכנס לפרטים קשים ובוודאי בלי גישה לאתרי החדשות או ווצאפים.  ככה שהם מעודכנים במספרי ההרוגים והפצועים, יודעים שיש חטופים, יודעים אפילו שאנשים מכל מיני גילאים חטופים. ויודעים גם מי במשפחה מגויס ואיפה הוא. ואתמול בבוקר הסברתי בכלליות על המסיבה שהייתה ועל מאות ההורים משם. ידענו שכל זה הוא מידע שסביר מדי שיגיע אליו דרך ילדים אחרים לכן בחרנו לספר. אבל רמת הזוועות שמתחילים לשמוע עליהן עכשיו - אני כבר לא יודעת מה לעשות. מפחדת מאד שחברים יספרו להם. אבל גם לא רואה איך אפשר לספר להם וחוששת שזה ממש, אבל ממש, גדול מדי בשביל הנפש שלהם. איתך בקיצור... 🥺

בקשר לבת שלך- אני חושבת שהגבת מצוין.כדאי להמשיךאמהלה

חתת לה את ההרגשה שהיא יכולה לשאול אותך הכל ולהשתדל להגיב בכמה שיותר רגיעה, עם הצבת עובדות ברורות אבל כמה שפחות תיאורים....

בקשר לחברה- לדעתי כדאי שתצרי קשר דחוף עם היועצת בבית הספר שלכם ותשתפי אותה בנעשה. חייבים שמישהו מקצועי יכנס לתמונה.

זה ממש קריטי בכזה גיל!

וכל הכבוד על הערנות ועל ההבנה שהחברה ככל הנראה במצוקה

תודה רבה!בארץ אהבתי

היועצת בבית הספר זה רעיון טוב.

אני אשתף אותה.

ותודה על החיזוק לגבי הבת שלי. זה קשה להגיב נכון כשגם אותי זה מערער...

אני חושבתoo
שבמציאות הקיימת הילדים ממילא חשופים/ עתידים להחשף למקרים הקשים וכדאי שישמעו מהורה בצורה מבוקרת
מסכימה מאדדור רביעי
מסכימה. לדעתי אין איך לשמור על הילדים מלשמועהמקורית

לגמרי על הזוועות. אז לפחות שיגיע מאיתנו

נשמע שבאמת אין ברירהבארץ אהבתי
אבל האמת שיש דברים שכרגע אני לא מסוגלת לספר בלי להתפרק בעצמי. לא יכולה להגיד שאני צריכה קודם לעכל בעצמי, כי אלו דברים שפשוט אי אפשר לעכל. אבל לפחות לעבור איזשהו עיבוד.

ואני לא חושבת שזה נכון בכל גיל. אצלה אולי כן, אבל את חושבת שצריך לספר גם לילד בכיתה ב'? לילד בגן? את כל הזוועות שהם עשו?

לא. לא לילדים קטנים ממש. אבל היא לאהמקורית

קטנה ממש

בגילאים האלה מסתובבים עם טלפונים וחשופים לרשת בהרהה בתים

לילדים שלי למשל, בני 4 ו5, כן סיפרתי שיש אזעקות כי אנחנו במלחמה ושנהרגו ונפצעו יהודים. הבית שלי גם כן לא סטרילי הם שומעים אותנו מדברים ומתעדכנים.. גם בלי לראות ברשת ונפלה פה רקטה קרוב והיה חשש לחדירת מחבלים. אבל בזה זה הסתכם.

אם גם את זה את לא אומרת אז קטונתי אבל לדעתי הם צריכים לדעת

אנחנו מדברות על דברים שונים לגמריבארץ אהבתי

הילדים שלי יודעים הרבה.

הם יודעים שיש מלחמה (ושארבעה מהמשפחה מגויסים, שנים מהם כרגע בישובי העוטף, שולחים תמונות...).

על הטילים הם ידעו כבר בשמחת תורה. אחר כך גם דיברנו על זה שיש הרבה הרוגים ופצועים שאנחנו מתפללים עליהם. סיפרתי שהמחבלים הצליחו לחדור לתוך ישראל ואנחנו עכשיו נלחמים נגדם, הצליח להשתלט עליהם ועכשיו רוצים לפגוע בהם כך שלא יוכלו להילחם בנו יותר לעולם.

על החטופים בהתחלה לא דיברתי, אבל אחרי שהיא הביאה מהחברה מידע שקשור לזה, אז גם דיברנו על זה, השתדלתי בצורה לא מפחידה מידי.

אבל תיאורי זוועות של מה שהרוצחים האלו עשו ועושים? זה יותר מידי גם בשבילי...

את צודקת. אני לא נכנסת בעצמי למידע הזהיעל מהדרום

לק"י

ולבן שלי שהוא בן כמעט 9 גם לא סיפרתי יותר מידי על המצב.

לא רואה צורך להכניס לו פחדים. גם ככה הוא פחדן ורגיש 

סרטונים שהחמאס מפיץ אני מכחישה כתעמולה פסיכולוגיתדור רביעי
אינני מאשרת אותם

רק מה שפורסם ואומת כאן בארץ אין ברירה

הרבה מהסרטונים אומתו פה בארץהמקורית

וסה עדיין לוחמה פסיכולוגית שנועדה להפחיד כי נגרם לחמאס הרבה נזק מהפרסום בניגוד לעבר שאז עוד היו זתמכו ברגיעה בגלל הפלסטינים הארורים. 

מכחישה אותםדור רביעי
כל סרטון שפורסם על ידי חמאס - מכחישה אותו. לעצמי, ולאחרים. הכל ניתן לעריכה בפוטושופ
ברור שלאשמש בשמיים
אני לא מסכימה שצריך לחשוף להכל בצורה מבוקרת. נראה לי מאוד הגיוני לסנן מידע. בסוף הילדה לא תיחשף לכל הזוועות, אז לא הייתי מספרת לה מראש דברים מזעזעים (כמו למשל שיש ילדים שבויים)
באמת סיננתי את המידע הזהבארץ אהבתי

ואז היא קיבלה את זה מהחברה.

ויש עוד דברים יותר מזעזעים. מקווה מאוד שהחברה לא יודעת עליהם, אבל באמת כבר לא יודעת...

רק את יודעת איך זה השפיע עליהשמש בשמיים

אם לקבל את המידע מחברה היה הרבה יותר נוראי מלשמוע ממך אז הייתי חושבת על זה שוב.

אבל אני עדיין נשארתי בדעתי. את צודקת יש דברים הרבה יותר מזעזעים. נניח שאפשר אפילו להיות בטוחה שהחברה תספר לה עוד שניים שלושה דברים כאלה. זה עדיין יותר טוב מלשבת ולפרט לה את כל הדברים המזעזעים כי את לא יודעת במה מהם החברה תבחר לשתף אותה.

נשמע הגיוני... תודה!בארץ אהבתי
ילדה בת 10 בטוח תדע שיש ילדים חטופיםoo
גם בגיל צעיר יותר ילדים יודעים
אצלינו לא בטוחשמש בשמיים
אם את גרה בארץ, בטוחoo
אם אני בעצמי לא הייתי סגורה על המידע הזהשמש בשמיים

ואני גרה בארץ וגם קוראת חדשות. אז מאוד הגיוני שילדה בת 10 לא תיחשף אליו.

אני שומרת על עצמי, אני יודעת שיש דברים מאוד עצובים שאני לא יודעת ומשאירה את זה ככה.

אצלינו לילדות בנות 10 אין סמארטפונים ולרובן אין גישה לא מוגבלת למחשב.

חבל לי עליכם שאצליכם אין מצב למנוע מידע מזיק מילדות קטנות...

גם לנו חבל...דור רביעי
גם אצלנו אין סמארטפוןoo

כן גישה למחשב, בהסכמה מלאה שלי.

בעיניי זה לא מידע מזיק, זו המציאות הקשה והכואבת.

בכל הציבורים כולל חרדים ודתיים יש חשיפה של חלק גדול מהציבור לחדשות וגם ילדים.

כשהילדה תפגוש חברות חלקן ידעו ויספרו וזה יהיה קשה לעיכול, המידע עצמו וזה שלא סיפרו לה

^^^ אצלי גם נערה בת 15 לא חשופה לכל המידעאמהלה

הילדים בבית.

אין אינטרנט פתוח לילדים/רדיו פתוח

אין עיתונים

אין סמארטפונים לי/לילדים

הילדים שלי בהחלט לא מודעים להיקף הנוראי של המלחמה הזו.

כמובן שיתפתי לפי הגיל מה שחשבתי שנכון שידעו, אבל הם בהחלט לא יודעים הכל.

כשנאלץ לחזור לבתי הספר אחשוף במידה קצת יותר כדי שלא יקבלו מידע מהסביבה.

אבל גם הסביבה שלנו ברובה מתנהלת כמונו. כך שאני מקווה ומתפללת שלא ידעו יותר מזה

(מוסיפה שאני לא מנותקת מהמציאות או מתכחשת, בעלי מגוייס...)

נערה בת 15 מדברת עם חברות בטלפוןoo
וכנראה יודעת יותר ממה שאת חושבת
אבל גם החברות שלה לא חשופות כ"כ.ומה שהיא שומעת היאאמהלה

באה לשאול ולשתף.

בעינייoo
לדעת שיש ילדים חטופים זה מידע די בסיסי, זה הסיפור הגדול של המלחמה הזו וזה ידובר לנצח. לא רואה בזה חשיפה גדולה ולא ברור לי למה מתייחסים למידע הזה כבעייתי לדעת כמבוגר או לספר לילד, מרגישה שאני חיה בעולם מקביל. זו המציאות הכואבת, זה לא תיאור של זוועה, כלומר המציאות זעוותית אבל זה ההוה שלנו.
מסכימה איתך אבל התיאורים הנוראיים שמתלווים לעובדותאמהלה

היבשות- את אלו, הילדים שלנו לא צריכים לשמוע/לראות

נכון ולכןoo
ההורה צריך לספר את העובדות בצורה נכונה
מסכימה לחלוטין. וכמובן כל גיל והמידע שהוא מסוגלאמהלה

להכיל.

השיחות שלי עם בת ה15 לא דומות לשיחה עם בן ה12 ועם בן ה8....

זה תלוי איפה ועם מי הילד נמצאיעל מהדרום

לק"י

וכמה הוא מקשיב לשיחות של אחרים.

זה לא סיפור עכשויoo
זה סיפור שישאר לנצח ומתישהו הילד ייחשף אליו
בסדר. אם יהיה חשש שישמע, נספריעל מהדרום

לק"י

את מבינה שאני לא נחשפת בעצמי לסיפורים. אז לא רואה צורך לגרום לבן שלי לפחדים. הוא גם ככה רגיש ופחדן.

בדיוק כמו שסיפורי שואה מספרים בהתאם לגיל.

שואה היתה בעברoo
ההשוואה לא רלוונטית
ממש לא בטוחYaelL

הבת שלי בת 10 ולא מודעת לזה בכלל, לא מודעת לזה שיש חטופים בכלל , ואין שום סיבה שתדע.

לבןoo

שלי בן 3.5 היה מספיק הסבר על אזעקה בגלל מלחמה ובגלל שזורקים טילים.

בן ה13 רואה חדשות ודי חשוף.

אין לי גילאי ביניים, אבל אני חושבת שרמת החשיפה צריכה להיות כרמת ההתענינות שלהם.

המציאות השתנתה, רמת הביטחון האישי ירדה מאד ואין מה להסתיר אותה מהילדים.

רמת הפחד לא צריכה להיות תלויה במצב, אלא ביכולת שלנו להתמודד עם המורכבות.

אני מדברת עם הילדים על הפחד ועל אי הוודאות, על שינוי המציאות. ביחד עם זה כל החיים שממשיכים, שהם חזקים יותר מכל מציאות קשה.

מסכימה איתךדור רביעי
אבל החוסן הנפשי של האמהות עצמן מאד משתנה מאחת לאחת. גם כאן
אני לא מסכימה הסיפורים האלו מזעזעים כך או כךבתי 123
אין דרך טובה לספר את זה . לפעמים כשילד שומע מילד אחר מתעורר אצלו ספק ולפעמים זה עובר גם ליד האזן אם הוא יתחיל לספר את הדברים זה יתן להם תוקף הנפש של הילד לא מסוגלת להתמודד עם מידע כזה. בקושי אנחנו מסוגלים
להסבירoo
באופן כללי שחמאס עושה מעשים קשים, שיש חטופים, שהמצב קשה ומאד מורכב.
נראה לי שענית לה מאוד יפהאני זה א
יכוחה להגיד לך שהיום גיסי אמר לחמותי משהו לגבי אלו שנרצחו(תיאור גרפי כלשהו) והבן שלי בטעות שמע את זה בלי שהתכוון אז,הבן שלי אמר ידוד שלו למה אתה מפחיד אותי אל תפחיד טוב.. ובאעזשהו מקום שמחתי שהוא ככה אמר לו כי הוא יודע מה הוא רוצה לשמוע ומה לא וזה מצויין..
מוסיפה שזה מאוד משנה מה הרכב המשפחה..באר מריםאחרונה

אצלך היא הבכורה.

אם במשפחות אחרות היא מהצעירים בבית ויש בבית נוער ובוגרים - מטבע הדברים יש רמת חשיפה אחרת לחלוטין.

אני מאוד מסכימה דאנחנו צריכים להיות אלה שמתווכים את המידע לילדים.

ו מש חובה לסנן ולצנזר את סיפורי הזוועות.

אבל מאוד חשוב שהם יקבלו מאיתנו את הדברים הבסיסיים.

אצלנו ממוצאי שבת )

(כשכבר במהלך השבת השמועות התחילו להסתובב והיו אזעקות..) אנחנו ו בכל ערב מכנסים את כל הילדים ומספרים להם מה התחדש היום. כמובן בלי תיאורים ועם דגש על ההצלחות והגבורה של צה"ל.

מה שאני רואה זה שלילדים יש מנגנוני הגנה ותום טבעיים שחוסמים אותם מסיפורי הזוועות..

אנחנו סיפרנו על החטופים - אבל בלי פרטים ותיאורים. הילדים שלי קולטים את זה בכל הקיבול שלהם . הבן שלי בן ה4 מסתובב בית ומספר שהאנשים הרעים גנבו יהודים ועוד מעט אנחנו נחזיר אותם הביתה. זה יכול  ההבנה בגיל הזה ואין להם את הכליל להבין מה המשמעות של זה ולהזדעזע כמונו.

למשל: אחרי שסיפרנו על החטופים הילדים בגילאי יסודי בעיקר היו עסוקים בשאלות איזו אוכל נותנים להם והאם האוכל כשר - זה יכולת ההבנה שלהם.. הם לא מדמיינים אפילו מה המשמעות האמנתי של המידע.

גם הידע שהיו הרבה הרוגים - הם לא ממש מבינים מה המשמעות. של מוות ועל איזה מוו. מדובר.

הם בעיקר עסוקים בתיאורי גבורות  ובספירת הניצחונות " של צה"ל.. - יש להם מעגל של מושגי תום ילדות והמלחמה נכנסת לשם אבל בכלים שלהם.

כמובן שאנחנו מקפידים שהם לא יראו שום תמונה ולא ישמעו סיפורי זוועות.

זה כמו ביום השואה - הילדים יודעת שהיתה שואה אבל רק בגילאים הרבה יותר מבוגרים מבינים מה בעצם זה אומר..

מחפשים שם לבן בסגנון אריאל/נווהאנונימית בהו"ל
משהו מהתנך אבל לא עתיק וגם לא הברה אחת

תודה רבה 💙💙

רעיונות-אנונימיות

אליה (מושלם, בתנך אליהו הנביא כתוב פעמיים כאליה)

הראל

דניאל

ינון

נעם (לא כשם של אדם בתנך אבל)

דבירדרקונית ירוקה
אתם רוצים משהו שקשור למקדש?
כן )אנונימית בהו"ל

פחות אוהבים את השם דביר

תודה!

משמות ירושלים/המקדש וכו'?מוריה
כרמי, אביעד, יהודה, יראה, שילה, הראל, כרמל, מבשר, 
כן, משמות המקדש זה מעולהאנונימית בהו"ל
יש לך רעיון?
חלק מהשמות שכתבתי קשורים לבית המקדש/ירושלים.מוריה

הראל, יראה, שילה, כרמל.

ואולי באתר הזה תמצאי עוד רעיונות-

https://www.jerusalem.muni.il/he/city/jerusalem-names

ידידיה, אוריה, ינון, אורי,דיאן ד.
איתן,עמיחי,אמיתי,ידידיה,אחיה,שילה,הראל,אלישיב,מבשראנונימית בהו"ל
אוריה,אליה,סיני,אבינעם,שובאל,רואי
בפניםSevenאחרונה
עידו רועי יהודה
הוא לא רואה שאני קורסתתתתתמולהבולה

מרגישה בקריסה של עייפות תשישות דיכאון

אני רק חודשיים אחרי לידה בקיסרי שעברתי ממש לא בקלות כולל הריון קשוח

חורף.. אז גם מצטרפות מחלות החורף ואני אחרי שבוע הזוי עם חוסר שינה מטורף

שהתינוק בעצמו היה חולה ועוד כמה כאן

דמעות בעיניים ועוד מנקה שהבריזה ....

בעלי התמודד ממש יפה אחרי הלידה עם הבית והילדים. הייתי מאושפזת גם קודם אז זה הוסיף לקושי

שבועיים וחצי אחרי הלידה הוא מעדכן שהבוס שלו מתכנן טיסה לחו"ל שקשורה לעבודה, אך כמובן גם פינוקים על הדרך.. רק הוא והבוס שתבינו, שזה תמוה אבל לא משנה...

הייתי כל כך מבולבלת כי הוא כל כך השתדל והראה נכונות לעזור (מה שלא היה באף לידה האמת בצורה כזו) שהרגשתי צורך לפצות  אותו על כל התמיכה ואמרתי אוקיי.

הטיסה אוטוטו ואני בקריסה.. לא מסוגלת להישאר לבד שבוע.פשוט לא.

הוא כל הזמן נותן לי הרגשה כאילו הוא בכלל לא רוצה ולא יודע איך לרדת מזה (לא מאמינה)

ועוד הכי עצבן אותי שאמר שכשיחזור יקנה לי משהו שמלא זמן אני מדברת עליו

אז עניתי שכשיחזור יאסוף אותי מגהה...

אני לא מסוגלת 😭😭😭

אין אופציה של עזרה יומיומית אז פליז אל תציעו את זה,לא מההורים ולא משכנות וגם לא בתשלום.אין פשוט אין.

מה אני אמורה לעשות במצב הזה?

הקטע הוא שהילדים מרגישים את החולשה שלי מנצלים את זה בכל המובנים. ועוד להישאר לבד כך שבוע

העניין הוא שזו נסיעה לא כזו קריטית כי אין משהו שאי אפשר לעשות מרחוק היום והם עובדים מלא זמן כך אז מה הקטע???

ועכשיו הוא כועס כי התפרצתי עליו ממש כי למה הוא לא קולט ומה הוא מציע לי מתנות למההההה

אמא שלי יש כועסת עליו שהוא בכלל חושב לטוס, היא אישה לא בריאה והוא יודע שאין לה דרך לעזור לי בשום צורה ואין לי תמיכה משום כיוון

תעזרו לי חברות אני מרגישה שמשתגעתכבר

אם זה היה זמן רגיל יתכן שהייתי זורמת

אבל לא מצליחה להבין איך הוא- שהכי יודע מה אני עוברת וכמה קשה לי, מתעלם שפשוט בורח כביכול. מה הוא חושב לעצמו?!

מתנצלת ממש אם אני פוגעת ברגשות נשות המילאומיניקים ועוד מעזה להתלונן על שבוע ... אבל אני במצב נפשי לא קל בכלל וגם לא יכולה לפרט עוד למה מחשש לאאוטינג

תגידי לו שאת מבקשת שלא יילךהמקורית

כי את לא מסוגלת להתמודד

נכון לעכשיו את צריכה עזרה וזה אקוטי, אז זה לא בא בחשבון. ושיתמודד

הם גם צריכים להתפרנס ואי אפשר ככה לשגע את הבוס1112
זו דעתיהמקורית

פרנסה לא מעל הכל. לדעתי.

גם הבוס לא

ואם היא הייתה מאושפזת חלילה? החיים קורים, יש בלתמים

זה מה שאני הייתי עושה בכל אופן

זה לא שהוא מתפטר. פרנסה תהיה גם אם יעבוד בארץיעל מהדרום
אחרי שהבוס סגר את הטיסה והפגישות1112

הוא יראה כעובד מאוד לא רציני אם יבטל פתאום בלי סיבה.

אבל יש סיבההמקורית
^^^^ אשה אחרי לידה שלא מרגישה טוביעל מהדרום

לק"י

יודעת מה?

שינסה לפחות.. אולי אפשר לקחת עובד אחר?

מצד אחדoo

מבאס שהוא רוצה לנסוע בזמן כזה

מצד שני

אולי יש הרבה זמני השרדות בבית וזה לא מאפשר מרווח נשימה

כדאי באופן כללי בלי קשר למקרה הספציפי הזה

לבדוק איך לנהל את החיים בצורה פחות הישרדותית (אולי מניעה של תקופה ארוכה עד להתייצבות)

אני חושבת שחודשיים אחרי קיסריהמקורית

ברור שהיא מונעת

מסכימה עם המסר הכללי לגבי ניהול אנרגיה וכוח, אבל נשמע שהיא רגע לפני קריסה רצינית. כבר הרבה זמן. זהכבר מצב נתון, תכנון קדימה מעבר לשעות הקרובות/ ליום הבא זה משהו שכנראה אין לו היתכנות כרגע

בגלל שזה הרבה זמןoo

כדאי למצוא כוחות פנימיים לנהל את החיים בצורה פחות הישרדותית

גם לטווח הקצר וגם לטווח הארוך

כדאי לבקש ממנו מפורשות להישאר

אבל אם הוא מתעקש לנסוע

כדאי לשחרר

כי תלותיות כזו כנראה לא תשפר את המצב

גם אם הוא בפועל יעזור בעשיה הטכנית

וואאא...קשוחיעל מהדרום

לק"י

מבינה שקשה לך להגיד לו בפירוש שלא יטוס. גם לי לפעמים לא נעים להגיד לבקש מבעלי בפירוש שלא יעשה משהו מסויים. אבל לפעמים אין ברירה.

כמו שאת לא תשאירי אותו עם דלקת ריאות לשבוע עם הילדים ותסעי לבלות או לא יודעת מה.

אני ממש חושבת שאת צריכה להגיד לו שלא יטוס. בטח אם הוא אומר שהוא לא באמת רוצה. שיגיד לבוס- שאשתו לא מצליחה להתאושש מהלידה. 

מסכימהנעומית

לא להתעצבן וא בכעס שהוא לא מבין.

'' נחום, אני יודעת שהחלטנו שתסע, המצב בבית לא מאפשר את זה ולכן אני מבקשת שתישאר בבית ולא תטוס, אני יודעת שזה קשה. אבל זה מה שאני והבית צריכים'' 

אולי כבר מאוחר מדי או לא נעים לבטל את הנסיעהדיאט ספרייט

עם הבוס?

ואולי גם היא מרגיש צורך להתאוורר קצת.

כשאני ילדתי ואמא שלי בדיוק עברה ניתוח,

שכנה המליצה לי לבקש ממנה כסף לבייביסיטר כי היא לא יכלה לעזור.

התביישתי מאוד,

אבל אמא שלי עשתה את זה בשמחה רבה ממש.

היא גם כעסה על עצמה שלא חשבה להציע את זה מיוזמתה- אולי שייך לבקש מאמא כסף?

ואולי אם אמא לא יכולה לעזור מסיבה רפואית היא יכולה להיות איתך בבית?

עצם הנוכחות של גורם נוסף, ובמיוחד אמא,

זה דבר שממש מקל, אפילו נפשית.

היא יכולה אולי לעשות דברים כמו לקפל כביסה,

לשחק מונופול עם הילדים, להחזיק קצת את התינוק,

ואפילו סתם להיות שם להכין לך כוס תה ולהחזיק לך את היד.

אני לא יודעת אם זה רק אצלנו,

אבל הסיכוי שבעלי יגיד לבוס שלו או למישהו מהעבודה שאשתו לא מאפשרת לו משהו שהוא מאוד רוצה הוא קלוש מאוד, במיוחד אם הוא כבר אישר והבטיח.

זה לא אומר שבבית הוא לא ישאל את דעתי.

הוא ישאל את דעתי ויעשה לבקשתי.

אבל בחוץ גבר אוהב להיות קצת גבר.

בבית הם חוזרים להיות עצמם.

זה לא עניין של בורח1112
עבר עריכה על ידי 1112 בתאריך ו' בטבת תשפ"ו 11:52

זה עניין שגם אם הוא היה רוצה הוא לא יכול לבטל ברגע האחרון.

אולי זו הזדמנות בשבילך למצוא מה יכול להקל עלייך כדי שהיום יום יהיה אפשרי יותר?

אני ממש מבינה את הקושי. אני חודשיים אחרי לידה בלי קיסרי ואני ממש מרגישה שהחיים בבלגן.

אבל אני חושבת שכדאי למצוא דרך. זה רק שבוע.

תגידי לו שילך וישתדל גם להנות ויחזור לעזור לך יותר ואת בנתיים תנסי למצוא כל דבר שיעזור לך לעבור בשלום את הזמן הזה.

וואי קשוח ממשדרשתי קרבתךך

אולי באמת כמו שמישהי. כתבה כאן כבר לא נעים לבטל טיסה ברגע האחרון ..

אם באמת אין אפשרות כזו אז הייתי משחררת מכל הבחינות , מה זה אומר ? לקנות אוכל מוכן ואם את ביישוב שאין בו אופציות כאלה אז לקנות אוכל מוכן מהסופר- צ'יפס, נקניקיות , בורקסים קנויים , פיצות דברים שרק לזרוק לתנור !  

לוותר על מקלחות כל יום לילדים אם הם לא מטונפים מידי וגם התינוק כמובן אפשר לקלח בבוקר ולא להעמיס על ערב שגם ככה עמוס  ,לנוח בבקרים ולא לנסות להספיק דברים כי המשימה הכי חשובה בשבוע כזה זה לאגור כוחות לקראת הזמן עם הילדים.

כמובן חד פעמי כדי לא לצבור לך כלים.

סמרטוט חד פעמי לתת הרגשה טובה רק אם חייב ובאזורים שחייב.

סרטים לילדים למקרים שצריך.

עכשיו ברור שכל הדברים האלו זה לא לכתחילה וזה דברים שאני אישית נמנעת מהם ביום יום אבל בתקופות כאלה בעיניי זה לכתחילה.

בהצלחה וחיבוק גדול גדול!!!! 

עכשיו רואה שכתבתיאפרסקה
בדיוק מה שאת כתבת
במידה ואכן יטוסאפרסקה

הייתי מתכוננת כמה שאפשר לשהיה בלעדיו ורק לשרוד. תגידי לו שיקנה הרבה אוכל שקצר להכין כמו שניצל תירס צ'יפס וכאלה, ואם הוא יודע לבשל שיעמיד כמה סירים ותקפיאי. או לחלופין שיחליף אותך ויתן לך פנאי להעמיד סירים ולהקפיא לפני הטיסה.

שיקנה פרסים קטנים לילדים. תעשו אפילו טבלה שמי שמקשיב לאמא ואוסף/ הולך לישון/ נכנס להתקלח מקבל מדבקה ובסוף הוא יביא להם הפתעה מחו"ל.

לא חייבים לקלח את הילדים כל יום, עכשיו בחורף בכלל סבבה.

שידאג שכל הכביסה תהיה מכובסת ומקופלת כדי שהכל יהיה זמין כמה שיותר זמן. וכל דבר אחר שאת מצליחה לחשוב עליו שיחסוך לך עבודה.

אפשר לקבוע עם אמהות של חברים שיאספו את הילדים אחרי הגן ויהיו אצלם איזה שעה שעתיים כדי שתוכלי קצת לנוח.

מה שלא יהיה, גם אם יטוס וגם אם לא, אני יודעת שאת תעברי את זה כמו גדולה!!

ואם הוא הולך שלא ילך בהרגשה רעה1112
שירגיש שמפרגנים לו
ומוסיפה עלייךאפרסקה
שגם היא לא תצא בהרגשה רעה כשהוא הולך. נגיד והוחלט שהוא הולך, שתהיה שלימה עם עצמה, תקנה גם לעצמה דברים מפנקים, שתצא מנקודת מבט של זמן איכות עם הילדים ובלה בלה. כי אם כבר זה קורה, שהוא ירגיש טוב והיא תרגיש טוב
את ממש צודקת1112
עונה בתור מגוייסתאנונימית בהו"ל

א. זה מובן ולא פוגע ולכולן מותר להתלונן בשמחה..אין מכסה לתלונות..חח

ב. אני עונה בתור מגוייסת כי כשאני קוראת אותך אני שומעת את התחושות שלי ואולי לא רק שלי בשנתיים האחרונות -

בהלה

פתאם יש אין ברירה כזה

שמגיע בהפתעה גמורה

חוסר אונים גדול

תחושה דל אני לא מסוגלת

אין מצב.

לא יכולה

חייבת איזו תמיכה

ומלא מחשבות של-אבל איך אסתדר עם...ועם..ואם...

וברקע הכי כואב זה

אבל איך הוא מסוגל

איך הוא לא רואה כמה קשה לי

וכמה אני לא יכולה

אני בחיים לא היתי עושה לו דבר כזה

גם אם הסיבה מוצדקת

בגדול אלו הם החיים לפחות שלי בצל המילואים כבר שנתיים וחצי..

ולכן מאודדדד מבינה את ההצפה

פוגשת אותה מחדש עם כל צו שמגיע

מה המסקנה

הסיבה הרגשית העלבון תחושת השקיפות- זה הלב של הסערה

יכולה להגיד לך שעברנו טיפולים..ומלא טלטלות עד שהגענו למצב הנוכחי שב''ה שנינו חזרנו להרגיש בטוחים שרואים אותנו..

זה לא היה ככה בכלל

והרגשתי בול כמוך

אפילו שלכאורה סיבה כמו מלחמה היא אכן מוצדקת והכרחית

ועדיין..

עכשיו כשהוא מגוייס וזה בבחירה משותפת ובטוב ביננו אז הקושי הוא בעיקר ההתמודדות עם הלבד והבית והילדים והאחריות

אבל כשהלב פגוע זה הההכיי קשה ועושה הכל קשה

אז ממליצה לעבוד בעיקר על זה

יש פה הנחות יסוד של שניכם לא מדויקות ובעיקר לא מדוברות נכון בינכם..

לדבר לדבר לשקף מה זה גורם לך להרגיש

ולשמוע אותו גם

ושוב לדבר

לא להאשים לדרוש לבקר

לשתף וללבן עד שמגיעים למרחב שהלב כן מרגיש שרואים אותו

ג.

באמת המצב שלך נשמע מורכב מאוד

אני לא יודעת מה יהיה בסוף אבל אם הוא יסע רוצה להרגיע גם..כי מה שאת מרגישה עכשיו סה הבהלה הסירה הפחד העלבון העייפות והעומס בעיקר

מנסיוני תוך כדי..מתגלים בנו כוחות שלא הכרנו

באמת היו לי מצבי קצה הזויים בשנתיים האחרונות בחיים לא דמיינתי שאהיה מסוגלת להם

הם היו קשוחים גם תוך כדי אבל התגלו בי המון כוחות שלא ידעתי שישנם

זה לא משהו שיודעים מראש

וגם כשהבהלה יורדת תמיד אפשר לחשוב פרקטי יותר

ואני לא מסכימה שאין שום אופציה לשום דבר

גם אני לבד בעולם בלי מדפחה או קהילה לעז'רה..אף אחד

ומינוס ענק בבנק אז לא שיש לי תקציבים

גם אני לרוב לא נעזרת במנקה או בייביסיטר..

אבל חושבת שלחשוב מגביל זה עצת היצר

גם התוך המרחב התקוע יש איזה ברירה ובחירה

כמו שענו לך להתנהל אחרת ..

לא לקפל כביסות למיין לסלים ושיקחו משם 🫣

חד פעמי

מדיח

ג'אנק פוד

לחם עם שוקולד זה אחלה

אין לשטוף רצפה

לשים את הילדים מול סיפורים או מסך -אני אומרת כאחת שאף פעם אין אצלינו מסכים ובמצבי קצה כאלה לפעמים מצווה בעיני

לקנות ערכות יצירה או משחק חדש מעניין

ואולי לחפש שפרה ופועה או ארגון תמיכה ליולדות

או כן להשקיע בבייביסיטר או מנקה .כן גם אם אין כסף

וזה באמת רק שבוע

זה בסוף יגמר

אז לאט לאט נסי לאסוף לפרופורציה

אבל עכשיו

חיבוק לעצמך וללב הפגוע

תנסי עדיין להסביר ולשקף אולי לא יסע בסוף

אבל גם אם לא יסע

הכי חשוב ללבן בינכם

שלא ישארו משקעים גם אצלו

וגם אצלך

וואו, לא פשוט.שוקולד פרה.

לא יודעת מה הייתי עושה במקומך.

נראה לי שאם הוא יישאר, הוא לא יעזור "כמו שצריך" ואולי גם יעשה פרצופים, ורגשי, ומתח...

את בטוחה שהוא יעזור לך אם הוא לא יטוס?

שלא תצאי קרחת מכאן ומכאן...

מצד שני- אם הוא יטוס ויהיה לך קשה, את בטח ממש ממש תכעסי עליו.

אני חושבת שהייתי מפרגנת לי משהו גדול, כדי לאזן.

ואני חושבת שבאמת צריך פה הרבה רגישות ועדינות בסיטואציה, כי אף אחד מכם לא רוצה לוותר....

לא לחפור בזה הרבה, כי הוא יודע את עמדתך ואת יודעת את עמדתו. כל חפירה היא מתכון לפיצוץ.

לדבר לדבר לדבראוהבת את השבת

ובמקביל להכין את עצמך שאחרי תקופה שנתן הרבה, יכול להיות ששווה "לפרגן" לו בשבוע הזה שימלא מצברים להמשך...

תחשבי איך אפשר לשרוד את זה בכל זאת

כי יכול להיות שישאיר אצלו הרבה משקעים אם הוא ככ רוצה לנסוע ואת תכריחי אותו להישאר

שייסע לקניות גדולות למלא את כל הבית בדברים לפני הנסיעה

או שיכין אוכל ויקפיא אם הוא בתחום

שידאג לך לעזרה כלשהי לפי ימים או לחלק מהשבוע

תדברו איכשהו, חייבים למצוא זמן לדבר ואז לפתוח את הדברים וראות מה על אחד יכול לעשות בשביל השני

וכן לשקף לשקף לשקף שוב ושוב ושוב את המצב שלך

לא לייפות ולא להדחיק...

בהצלחההה

יכולה לשתף מה עזר לי ב7.10אמאשוני

קודם כל, לשחרר אותו.

לשחרר אותו במחשבות, ברגשות בהכל.

הוא לא קיים.

לא כועסת, לא דואגת, לא שופטת.

הבן אדם נעלם מהרדאר.

למה זה שלב ראשון? כי זה חוסך מלא אנרגיה שהולכת לאיבוד.

אם הטיסה היא עובדה, אז היא עובדה. זהו נקסט.

אז מה שעשיתי:

אספתי את הילדים והסברתי להם שמעכשיו זה רק אני והם.

זהו.

אם הם רוצים שניצלח את זה, הם חייבים להיות חלק.

לא לריב האם החלוקה הוגנת או לא,

אלא שכל אחד יעשה את המקסימום האפשרי..

דיברתי איתם על גודל השעה והשליחות והכל,

אבל בסוף מה שהכי עזר, להבין שאנחנו במצב "מלחמה על הבית"

ואם אין אני לי, מי לי.

זהו.

שיחררתי את כל מה שהוא לא קריטי

יש לך שבוע, יש לך הרבה מה לשחרר שהןא לא קריטי.

כביסות, לא חייב

מקלחות, מי שדואג לעצמו ירוויח, מי שלא, בעיה שלו. תבהירי להם שאת מציעה פעם אחת, מי שנכנס יופיב מי שלא, הולך לישון בלי מקלחת.

תאמיני לי גם ילד בן 5 מבין מצויין את המסר בכזו סיטואציה. ומי שלא נכנס, בלי כעס רמצ בהשלמה לומר, אני מאודממבינה שאתה מתחרט שלא נכנסת להתקלח בזמן והיית מאוד רוצה לעשות זאת עכשיות לצערי אני לא פנויה לעזור לך להתקלח, נתקלח מחר. לילה טוב חמוד.

אוכל תכיני סיר מרק אחד גדול עם עוף וירקות.

שאר השבוע:

נקנקיקיות

שניצל תירס

פיצה

פסטה

לחם עם ממרח

קרונפלקס

ירקות שלמים/ חצויים.

תבקשי מבעלך שיעשה קניות לפני הנסיעה, שיהיה מספיק אוכל קנוי בשפע

שלא תצטרכי בכלל לצאת לקניות.

שיעורי בית, אסיפות הורים שחררי.

ימי הולדת, חוגים- שהילדים (יסודי ומעלה מן הסתם) ידאגו לעצמם או יוותרו שבוע אחד.

שירותים אם אין ילד משלשל או מקיא- שיתמודדו.

תנקי רק את שלך.

מצעים אין צורך להחליך דווקא בשבוע הזה..

סדר ושטיפת חדרים- גם אפשר לוותר או להסביר לילדים שמי ששומר יהיה לו נעים, ומי שלא, לא..

נראה לי הבנת את הרעיון.

הכי חשוב תיאום ציפיות עם הילדים מראש, מי שלא מתעלה על עצמו, שלא יצפה לתפקוד רגיל של הבית.

הבית יוצא לשבוע הישרדות, שיחליפו דיסקט.

מי שמתקשה לעשות זאת, הכל בסדר. אפשר לחיות בתת תנאים שבוע.

ואם יש לך שכנה שאפשר לבקש ממנה כל יום לפנות את הזבל זו הצלה..

לגהי כל ה:"מה הוא חושב לעצמו"

את כל זה אפשר אחרי החזרה לשגרה. שוב דבר לא בורח. כמובן שצריך לטפל בזה, אבל אי אפשר במקביל גם לשרוד, וגם לחפש אותו על הרדאר.

בהצלחה!!

רק לגבי מה הוא חושב לעצמו1112

כשהם החליטו שהוא הולך הם חשבו שהיא כבר תתאושש ויהיה בסדר.

לבטל ברגע האחרון זה ממש לא פשוט 

אם לא יבטלמולהבולה

אני לא יודעת איך אוכל להחזיק מעמד לבד

זה נשמע יותר אבל יש עוד סיבה מהותית מאוד שאני לא יכולה לפרט מחשש לאאוטינג

אני רוצה עצה איך לומר לו פשוט לא מבלי לפגוע

הבוס יודע על המגבלה ועל הסביבה עדיין החליט להתעלם

בעלי כמובן לא אמר לו שזה מגביל אותו.נאבל זה הגביל בכל כך הרבה דברים אחרים,אז איך טיסה יכולה להיות אופציה

למה לא צריך להיות פוגע?נעומית

את יודעת מה הצרכים שלך ושל הבית ואומרת לו.

אין לו סיבה להפגע (אלא אם כן, תהיי מאוד כועסת, מאשימה, תוקפנית וכו').

אם קשה לך להגיד לא בלי כל זה, אולי כדאי לכתוב.

תזכרי שהלא הזה הוא גם בשבילו, בשביל התינוק והילדים שלו, בשביל שלמות הבית שלו, בשביל בריאות הנפש של האישה שלו

מצורפת להצעה לכתובאוהבת את השבת
אם נפיץ מדי ביניכם- לנסות לכתוב הודעה ארוכה ארוכה ומפורטת

יש בזה יתרון שיש לו זמן לעכל את זה בלי שהוא רציך להגיב מיידית כמו פנים אל פנים

אין פה שום פגיעהoo

יש פה צורך שלך שהוא יהיה בבית

כדאי לומר את זה בפשטות

אני צריכה אותך ואני מבקשת שלא תסע

אוקי אז לא הבנתי נכון את השאלהאמאשוני
חשבתי שאת שואלת איך להתמודד עם היעדרו במצב שכרגע את לא רואה איך אפשר לעשות את זה.
לדעתי אז ממש להגיד- אני לא יכולה לא יכולה לא יכולהאוהבת את השבת

במילים

לא בעקיפין ולא ברמיזות

זה אך שיש לי בעיה עם הרעיון אם לא היה *** אז אין בעיה שהיית נוסע אבל בגלל *** אני פשוט לא מסוגלת

זה יעזור לדעתך?

ולהשאיר את אשתו בלי יכול להסתדר זה פשוט?יעל מהדרום
לק"י

מהפותחת אני מבינה שזה המצב. לא שקשה לה והיא מסתדרת.

עונה על המשפט פתיחהבשורות משמחות

לא הוא לא יודעת שאת קורסת

כולם לא יודעים את זה חוץ ממך

להיות בקריסה זו תחושה אישית אינטימית עם עצמך

אם אין אני לי מי לי

אם את יודעת שאת קורסת תביעי רצונות באופן קונקרטי

אם מבחינתך יעזור לך שהוא לא ייסע אז תגידי לו את זה באופן ברור ולא מהסתכלות של אני מסכנה מה אתה לא רואה??

את לא מסכנה את פשוט רוצה עזרה תכל'ס, אז פשוט תגידי לו אני צריכה עזרה במה תוכל לעזור לי? ומכאן זה בידיים שלו להחליט איך לתת לך פתרון

האמת שבתור אשת מילואימניק אני ממש מבינה אותךלפניו ברננה!

אם היה מרגיש לי שהמילואים שלו מיותרים גם אני הייתי כועסת ומתבאסת שהוא ילך

ובמיוחד שאת בכזה מצב קשוח ורגיש, נשמע שיותר מאשר אחרי לידה רגילה.

חיבוק 🩷🩷

תשתפי אותו ברגשות.

לא בהטלת וטו אלא בבקשה שימצא לך מעגל תמיכה.

אולי סטודנטית שתבוא לגור איתכם בשבוע הזה?

תטוסי איתו. עם התינוקסיה

ואפילו עם יש עוד קטנים שלא יכולים להשאר אצל קרובים תקחי איתך.

את תוכלי להתארגן ולהתסדר עם הנסיעה לפחות לא תהיה ממורמרת

לא חושבת שאם קשה לה להסתדר בבית (היא אחרי קיסרי)יעל מהדרום
לק"י

היא תסתדר עם טיסה וכל הנלווה אליה...

הפותחת עם עוד 6 ילדים חוץ מהתינוקהמקורית

זהעסק יקר

וגם - מה היא תעשה איתם שם בזמן שהוא עובד? מחוץ לבית זה יותר אנרגיות מאשר בפנים

נשמע לי כמו פתרון לא ריאלי למצב הספציפי הזה

את מצליחה להבין אותו?התחברתי במיוחדאחרונה

את שואלת אם הוא לא רואה שאת קורסת ואני שואלת אותך האם את מצליחה לראות אותו? נשמע ששניכם כל כך בהישרדות שקשה לכם לראות אחד את השנייה. מבלי בכלל להמעיט מהקושי והמצוקה שלך (שהיא גדולה וקשה! שומעים בין המילים עד כמה) גם הוא חווה את ההריון הקשה- שמר על הילדים והבית כשהיית מאושפזת לפני הלידה, באשפוז אחרי וכשהיית במלונית ואת מתארת אותו כמתאמץ להיות חלק גם עכשיו תוך כדי שהוא עובד. אולי גם הוא מרגיש ממש קורס.

הוא שאל והסכמת שהוא ייסע- להגיד לו עכשיו, רגע לפני, לא לסוע זה לשים אותו במצב מאד מאד לא נוח מול העבודה. ואולי גם הוא זקוק רגע להפסקה הזו.

לי נשמע שהוא מבין שלא מתאים לסוע עכשיו ולכן הוא אומר שהוא לא רוצה לסוע ולכן הוא מבטיח מתנות. אבל הוא לא רוצה ויכול לבטל עכשיו.

מציעה שתגידי לו שאת היית רוצה לאפשר לו לסוע בלב שלם ובפרגון אבל ככ קשה לך לחשוב על הימים האלה לבד ושהיית רוצה שתחשבו ביחד מה יכול לעזור לך.

לדוגמא כשבן הזוג שלי היה במילואים והייתי אחרי קיסרי בחופש גדול ביישוב נידח (אבל באמת עם תנאים יותר קלים- לא משווה) עשיתי דברים שלא הייתי מעלה על דעתי בזמן אחר- קניתי כמו שהציעו מלא אוכל קפוא שרק צריך לחמם בתנור, שואב שוטף רובוטי, שילמתי לילדים שלי כסף שיישמרו על הקטנים, היה הרבה מסך.

שוב- ליבי איתך. שומעים כמה קשה לך וכמה את מתאמצת להרים את הראש מעל המים ואת בקצה. פשוט אולי צריך לראות איך כל אחד מכם מקבל אוויר. אולי שאחרי שהוא יחזור את תסעי ליומיים והידיעה הזו תקל עלייך?

פריקה- בעל שלא מסתדר עם המשפחה שליאנונימית בהו"ל

טוב האמת שאני בוכה פה כבר שעה ומחפשת לפרוק, אולי זה יעזור לי גם להבין טוב יותר את הסיטואציה .אז תודה על המקום.

כמה הקדמות:

קודם כל יש לי בעל מיוחד. נשואים ארבע שנים וכל יום מחדש מגלה עד כמה זכיתי. תודה לה' אלף פעמים. הוא באמת מיוחד.

מהרגע הראשון שהם נפגשו היה ברור שהוא מאוד שונה מהמשפחה שלי במנטליות, בהשקפת עולם, באורח החיים.

בשנה הראשונה אחרי החתונה כל שבת אצל ההורים שלי הייתה הופכת לסיוט כי הוא היה סובל שם ולא מוצא את עצמו ואחכ היינו רבים.

ב"ה לאט לאט זה התאזן, למדנו להיות שם בלי לריב ולהגיע עם אפס ציפיות.

בפועל יוצא שאני מוותרת הרבה, כי כל מה שקשור למשפחה שלי מאוד רגיש אצל בעלי ואני מעדיפה לוותר על אירועים שאני יודעת שיהיו לו קשים.

תודה לה' אצל המשפחה שלו זה הפוך. אני שונה מהם מאוד בהרבה מובנים אבל אני נהנת שם, גם במשפחה המצומצמת וגם במורחבת. ברור שלא תמיד אני מוצאת את עצמי ישר אבל אני טיפוס די זורם וחברותי אז אני משתלבת.

עוד רקע חשוב: יש המון מפגשים של המשפחה שלו (המצומצמת והמורחבת). המוןןן. סביב כל חג, אזכרה, סתם יום. כמובן שנהיה ברובם (לאו דווקא בגלל בעלי, אלא בגלל חמותי). כשמגיעים לחול המועד נגיד, זה תמיד מינימום שלושה ימים. בבין הזמנים נהיה שם בטיול, שבוע אחכ ניסע לעוד יומיים ושבוע אחכ ניסע למפגש של הבני דודים.

להלן הסיפור:

מתוכננת שבת משפחתית של הצד שלי. יש לסבתא שלי יומולדת ומארגנים שבת של כל הצאצאים שלה אצלה בבית (25 איש כולל ילדים. זה לא המון אבל זה בלי עין הרע).

זה אירוע די נדיר שבת יחד כל הבני דודים, הפעם האחרונה שזה קרה היה לפני שש שנים. באופן כללי פחות יוצא להיפגש כולם יחד, אולי פעמיים בשנה לשעה - שעתיים כל פעם.

אני ממש רציתי לנסוע.

א. זו המשפחה שלי. שונה ואחרת מאיך שאני רוצה לחנך את הילדים שלי, אבל זו המשפחה. שם גדלתי.

ב. זו הזדמנות ממש נדירה. יש לי בני דודים שאני בקושי מכירה ואין ככ הזדמנויות להכיר, עכשיו סוף סוף נוכל להיות יחד שבת שלמה.

ג. נחת לסבתא שלי המתוקה.

בעלי הסכים ואמרתי שנגיע והתחלתי להתלהב ולהתחלק בבישולים והכל.

ועכשיו פתאום הוא אומר לי שהוא חשב על זה שוב אבל הוא לא רוצה להגיע.

הוא מפחד שלא יהיה לו מה לעשות שם, לא יהיה לו עם מי לדבר,  לא יהיה שם נוח, שנריב מלא. הוא מסכים איתי ששבת שלמה עם אנשים שלא מכירים יכולה להיות הזדמנות מעולה אבל זה חמישים חמישים והוא ממש ממש ממש ממש מעדיף לא לנסוע.

היה לי מאוד קשה לשמוע את זה.

א. אכזבה מהתוכנית שמשתנה.

ב. לשמוע כמה קשה לו עם המשפחה שלי.

ג. התחלתי להשוות בראש את כמות הפעמים שאני הגעתי והתגמשתי למשפחה שלו ולעומת המעט פעמים שהוא הגיע למפגשים של המשפחה שלי. אני מרגישה שזה פשוט לא הוגן לוותר! מצד שני באמת לי הרבה יותר טוב אצלם.

ד. אני לא רוצה לפספס את השבת הזו שלכו תדעו מתי תהיה עוד אחת כזאת.

ה. אני מרגישה שאני מוותרת המון לאחרונה וזה ויתור גדול בשבילי כרגע.

מצד שני- אני לא רוצה שהוא יסבול. זה באמת הימור אם יהיה טוב.

אוף. מה עושים??

ברור שהוא יותר חשוב מהבני דודים שרואים פעם בשנה.

אבל זה קשה קשה קשה לוותר.

ואני גם יודעת שאני אוותר בסוף ושזה כנראה לא יהיה בלב שלם וזה יתפוצץ בסוף.

אבל מה אפשר לעשות?

נשמע ממש מבאס!!מצפה להריון.
אבל עם כל הכבוד בעלך צריך לצאת מאזור הנוחות ולנסוע איתך, זה שבת משפחתית גדולה פעם באלף שנה, למה הוא לא מסתדר איתם? הם עושים לו פרצופים? מרגיש שלא אוהבים אותו? בכל מקרה מה שלא יהיה הוא בעלך והוא צריך לכבד אותך ולהגיע 
שבוע טוב ומבורך! לגבי כירורגית שד- אשמח להדרכה.אובדת חצות

אם אני בת קרוב ל43

ספרדיה

ב"ה בלי רקע במשפחה

הייתי אמורה ללכת לכירורגית שד עד עכשיו?

אני דיי בחוסר מודעות לעניין

לחוצה ולא ברור כי בפרסומים מדברים על להיבדק בגיל 45 או אפילו 50…

וגם מלחיצה הבדיקה עצמה- ומביכה

וגם לא ברור לי כמה זמן ומה עושים

וגם מלחיץ אותי להתחיל להבדק כי נראה לי שמי שמחפש בסוף חס וחלילה גם מוצא דברים

אז מעדיפה להתעלם….

אבל באמת רק מפחד.

אשמח להדרכה בעניין? מה אני אמורה לעשות? ואיך נרגעים ולוקחים את זה בקלות?

גם מלחיץ שמעולם לא נבדקתי אז אולי עדיף להשאיר את זה ככה וזהו?

למה לא להיבדק?Pandi99

מדובר בבדיקה שלוקחת כ5 דקות

לגבי אם מחפשים מוצאים- זה ממש לא נכון

אם חלילה חלילה מגלים גידול בהתחלה שלו אפשר לצאת מזה ולנהל חיים תקינים ובריאים,

ואם חס ושלום מגלים מאוחר אפשר גם לא לצאת מזה

חס ושלום, הכול בע"ה בבריאות

אבל זו בדיקה לא פולשנית ולא פנימית ולא יקרה או נדירה אז חד משמעית בשביל חוסר נעימות של 5 דק זה שוה

זה לא מלחיץ להבדק. בדיקה קצרה וקלילהיעל מהדרום

לק"י

אני הולכת בקביעות, וב"ה הכל בסדר.

ממליצה לך ללכת לרופאה, כי להרגשתי זה נעים יותר (נשארים בלי חזיה, הרופאה ממששת את השד מכל הכיוונים, אומרת להרים ידיים. בודקים גם בישיבה וגם בשכיבה על המיטה).

מגיל מסויים שולחים גם לממוגרפיה/ אול' שד.

ויש לך רופאות מומלצות בשרשור הנעוץ.

רק בריאות!

עונהכורסא ירוקה

כן, את אמורה להיבדק. בלי הסטוריה משפחתית נבדקים כל שנה מגיל 30 בדיקה ידנית (מישוש), מגיל 50 אאלט זה ממוגרפיה.

אם היה לך הסטוריה משפחתית זה היה הרבה יותר מוקדם והרבה יותר צפוף.

אגב למיטב ידיעתי רוב החולות לא נשאיות גנטיות של מוטציה קשורה אז זה לא כזה משנה המוצא שלך.

זו לא הבדיקה הכי נעימה, נכון. אבל יותר לא נעים לגלות סרטן שלב 4 שהיה אפשר לטפל בו הרבה יותר בקלות עם גילוי מוקדם.

פשוט תקבעי תור ותגיעי.. נושמים עמוק וזה עובר. הבדיקה קצרה ופשוטה

הולכים לכירורגית, למעקב שגרתימוריה

המטרה זה אם חס ושלום יהיה משהו ימצאו אותו מוקדם, ואז הטיפול יהיה מוקדם יותר ומיטבי יותר.

וההמלצה להיבדק זה מגיל 30 או 35.

מגיל 40-50 מוסיפים גם בדיקת ממוגרפיה.

יכולה לספר לךמתיכון ועד מעוןאחרונה

שאמא שלי הלכה לבדיקה שגרתית ואז גילו לה גוש, ב"ה היא טופלה במידית ולא הייתה צריכה כמעט שום התערבות פרט לניתוח. אם לא הייתה מגיעה לבדיקה השגרתית חלילה המצב היה חמור בהרבה.

ממליצה בחום ללכת להיבדק, זה לא כיף וזה מביך אבל זו בדיקה שיכולה להציל חיים כפשוטו.

ממליצה ללכת לפי המלצות בשביל שהחוויה תהיה כמה שיותר נעימה, אם במקרה את גרה בפ"ת וחברת כללית ממליצה על ד"ר איילת גייר

הבן שלי בן 15 מעשן. הוא סיפר לנו בשבתאנונימית בהו"ל

ניסינו לדבר איתו כמה שזה לא בריא והוא אמר שלא יכול להפסיק "כי כולם מעשנים" "אם לא אעשן מה אני אעשה כשכולם יוצאים"

וווואו  אנלנו בחוסר אונים

יפה מאוד שהוא סיפר לכם!! זה ממש חשוב!אוהבת את השבת

וחשוב להשקיע מחשבה איך התגובה שלכם מעודדת אותו לבוא ולספר גם פעם הבאה...

לעניות דעתי אל תדברו איתו בכלל על לא בריא זה פשוט לא ישנה לו ורק יכול להיות שתצאו חופרים מבחינתו ויעדיף לא לשתף אתכם..

מה כן לעשות?

לעניות דעתי לפנות לאיזה שהיא הדרכת הורים ולהתייעץ... כי יכול להיות שקורים עוד דברים שאתם לא יודעים עליהם זה א. וב כי חבר'ה שמעשנים הרבה פעמים מדרדרים לעוד דברים.. וצריך לחשוב איך אפשר לעזור לו למצוא חברים יותר טובים ובעיקר למצוא דברים משמעותיים להתעסק איתם ואז כבר לא ירצה להיות עם החברה האלה....

כמובן כותבת לך את זה אבל הכי חשוב שלא תהיו שיפוטיים וביקורתיים אליו שלא "תבריחו" אותו...

בהצלחה גדולה!!!

וממליצה לך לשאול גם בפורום של אמהות השלב הבאאוהבת את השבת
זה מבאס, אבל בגדול משמח שהוא משתף אתכםמשתדלתלהיותאניאחרונה

אני מאוד מאוד לא אוהבת ומתנגדת לעישון

אבל זאת המציאות בעולם, אנשים מעשנים, ויש מצבים שמאוד קשה להיות היחיד שלא מעשן, יש לחץ חברתי חזק

זה סופר מבאס, הלוואי שאני אצליח לפתח אצל הילדים שלי חוסן שהם ידעו להיות עם החבר'ה וגם לבחור לא לעשן, אני מצידי יעשה את ההשתדלות שלי, אבל אני יודעת שבשלב מסוים זה יהיה שלהם

וזה מאוד לא בריא, אבל זה לא אומר שהוא הולך להיות מכור כבד וגם לא מחייב שהוא ימשיך לעשן כל החיים שלו, ולכן בעיני זאת לא התנהגות מסוכנת שצריך למנוע אותה בכל מחיר

גיל 15 זה קטן, אבל הם כבר ברשות עצמם

אני עובדת עם נוער, בגיל הזה כבר אין איך לשלוט בהם

יש רק איך לעבוד על הקשר ולהתפלל שהם יקשיבו וישתפו אותכם

דווקא זה שהוא סיפר לכם זה סימן טוב בעיני, לא חושבת שנכון לנקוט פה באיזשהו צעד שיכול לגרום לו לחשוב שזה לא טוב לשתף.

אני הייתי אומרת לו שאתם מאוד לא אוהבים את זה אבל הוא ילד גדול ואתם שמחים שהוא שיתף אתכם.

כן הייתי מציבה גבול שלא מעשנים בבית.

כן הייתי מדברת איתו על כמויות, זה שהוא מעשן עם החבר'ה לא אומר שהוא צריך לעשן כל יום חבילה- לנסות לדבר איתו על שליטה עצמית גם בתוך הבחירה הזאת .

בנוסף כן הייתי פותחת איתו שיחה על לחץ חברתי...

עישון היום זה באמת הפך במקומות מסוימים להיות ממש בנורמה וזה גם לא התנהגות סיכונים מובהקת, אבל נוער יכול להגיע גם למצבים אחרים שהם הרבה יותר גרועים...

אם כולם יעשנו סמים? אם כולם יאנסו בחורה? אם כולם יעשו תחרות נהיגה מסוכנת? אם כולם ישתו אלכוהול וינהגו? לא בטוחה שלפתוח את כל האופציות האלו בפניו.. אבל כן בגדול חושבת שטוב שהורים ידברו עם הילדים שלהם על לחץ חברתי, איך אפשר להיות חלק מהחבר'ה וגם לפתח עמוד שדרה פנימי. משמעותי ליצר אצל הנוער שיח על הנושאים האלו, אבל חשוב לדעת שכמה שנדבר, בסוף הם יצטרכו להיות אלו שמתמודדים בכל סיטואציה בעצמם ולפעמים הם גם יטעו, ויצטרכו ללמוד על בשרם.

מוסיפה ומדגישה שוב- זה שהוא מעשן לא אומר שאין לו עמוד שדרה, כי באמת לצערי היום עישון הפך להיות בנורמה, וכשמשהו הוא בנורמה וכולם עושים אותו, צריך הרבה יותר מעמוד שדרה בשביל לבחור להיות היחיד שלא עושה, זה באמת דורש חוסן פנימי מטורף שלרוב האנשים אין וזה ממש ממש נורמלי!

תגידו לי אם אני מגזימה אולי באמת הוא צודקחמדמדה

אז אני מזכירה ששברתי את הרגל לפני חודשיים, בשבועיים האחרונים מותר לי לדרוך (עם מגף דריכה) וברוך ה' בשבוע האחרון כבר לא כואב כשדורכת

אממה

בעלי אחראי על פיזורים ואיסופים של הילדות מים הסתם

ובשבוע האחרון כל יום בבוקר עושה לי סרט, תלכי את, תקחי לפחות את הקטנה, היום ממש עשה לי מצפונים

עכשיו הגן של הקטנה קרוב מאוד, תגידו מאתיים מטר מהבית, אבל עם מדרגות

ושל הגדולה זה איזה שבע דקות ברגל אבל גם יש מדרגות

וגם הוא אומר לי פסדר קחי את הרכב

אבל חוקית אסור לי לנהוג עם המגף (נהגתי כשלא היתה לי ברירה נגיד לראיון עבודה שאין מי שיסיע אבל משתדלת שלא כי לא באלי קנס)

אני לא מוכנה

גם מרגיש לי לא ממש אחראי לא יודעת פתאום חס וחלילה קורה משו אני לא יכולה נגיד להרים את שתיהן, או לרוץ לאחת אם רצה לכביש או ווטאבר

והוא מרגיש שאני כאילו 'מורחת' את התירוץ שלי כי בבית יאמר לזכותי שאני כן עושה כבר הכל

לא יודעת מבאס אותי

מה אומרות?…

אויש. איזה מעצבן שזה קורהיעל מהדרום

לק"י

באותה מידה שאת לוקחת תמיד, גם הוא יכול.

אולי תציעי לו להתחלק- קחי את מי שקרובה. וככה אולי הוא ירגיש שהוא לא לבד בזה. וגם לך זה יהיה בסדר

שניכם צודקיםאמאשוני

המצב הגבולי הזה יכול לגרום לתנודות, כי זה לא שממש אסור, אבל גם לא שממש מותר.

מכיוון שכם הוא כבר אחרי תקופה ארוכה שהוא סוחב את האלונקה,

העצה שלי- תהיה חכמה, אל תהיי צודקת.

כלומר את צודקת, עקרונית הוא עדיין אמור לתמוך בתהליכים כמו לפני כן כדי להבטיח החלמה מלאה לרגל.

אבל שחררי את זה.

הוא מרגיש פראייר או שכבא מיצה?

תשאלי אותו (או שאת יודעת) מה הנקודות שהכי קשה לו, ותעבירי למיקור חוץ.

עוד קצת ואתם חוזרים לשגרה, חבל חבל חבל

לצבור משקעים בזוגיות בגלל תקופה כ"כ קצרה.

הכי חשוב לגלות אמפטיה אמיתית כלפי התחושות שלו,

זה באמת מבאס שגם אחרי חודשיים הוא עוד צריך להמשיך לתת פול טיים כשהפתרון נראה ממש בהישג יד (אבל מה לעשות שהוא לא בהישג יד.. אבל זה נראה שכמעט כמעט כן, וזה מבאססס)

חשוב להביע הערכה כלפי מה שעשה ועוד עושה,

לנסות לחפש איפה את יכולה להקל עליו בתוך הבית (נניח לשבת על שרפרף בזמן שאת מקלחת את הילדות)

שיראה שמשהו מתחיל לזוז..

לגבי איסופים ופיזורים, אם הגן כ"כ קרוב אולי אפשר למצוא הורה שמוכן להסיע את הילדות או לאסוף ברגל.

תחכי להם למטה,

או אולי אפילו אל תרדי במדרגות אלא תבקשי מהורה מזדמן להוציא/ להכניס את הילדה מהמדרגות ועד הגן עצמו.

בטוחה שתמצאי פתרון לטובת כל הצדדים,

ותשמרי על עצמך. הרגל צריכה להחלים כמו שצריך

בהצלחה ורפואה שלמה!!

אני בשוק כרגע. ואני מתוסכלתחמדמדה

התחלנו לדבר

מפה לשם הזכרתי שיומיים אלרי הלידה שטפתי כלים

תגובתו:

מה הבעיה בזה? למה שלא תשטפי כלים?

אין לי עם מה לעבוד אפילו אחרי תגובה כזו

די נו

מה נדפק איתו

אין לי כוח לפרט אץ כל הדיון אבל פשוט לא באלי להמשיך את השיח הזה

תקשיביאנונימית בהו"ל

לפני כמה שנים, בעלי היה עם גבס לתקופה.

לא היה יכול לעשות כלום בבית

רמת המתח שזה הכניס לזוגיות שלנו, הייתה נוראית

ברמה שזה כמעט פירק אותנו

אני טורטרתי ללא הפסקה

טיפלתי בילדים קטנטנים, כולל ניקיונות לפסח ועבודה

כולל לדאוג לו

הוא מצידו, היה בבית כל הזמן אבל לא יכל לעשות כמעט כלום ולעזור לי

זה סיר לחץ מבעבע

ממש ניסיתי לעזור לו ולהבין אותו

אבל בפועל כנראה שכמעט לא הבנתי כלום

וכל הכוונות לטובה שלי יצאו הפוך

ובאמת באמת עמדנו על פסע מעוד רגע הבית שלנו מתפרק

בסוף הגבס ירד

עשיתי עבודה עם עצמי בכל מיני מישורים

גם הוא

והיום ב"ה אנחנו שמחים ומאושרים

למה אני כותבת את זה?

קודם כל, כי גם אתם על הקצה.

לא משנה אם המקרה שלכם והזוגיות שלכם היא לא כמו שלנו.

בן זוג שנפצע וכל העומס עובר לבן הזוג השני, זה ממש ממש מאתגר.

גם אם את מנסה כמה שיותר עכשיו

אני בטוחה שהוא עבר / עובר תקופה לא פשוטה

וברגע הזה, זה לא הזמן לוויכוחים עקרוניים.

וגם לא לשאלה מי צודק

כי את האמת?

שניכם צודקים

אבל אתם לא צריכים צדק

אתם צריכים (כל אחד מכם), שהשני יראה אותו ויכיר בקושי שלו.

עזבי ויכוחים עקרוניים

הוא בעצם בא ואומר שכבר קשה לו מידי. הוא לא יכול.

הוא אומר את זה בצורה לא נחמדה אולי, לא נעימה.

אבל זה המסר.

תנסי קודם כל להקשיב למסר.

אחר כך אפשר לחשוב פרקטית מה עושים כדי שגם את תשמרי על עצמך.

אבל אני חושבת שמה שחשוב כאן זה היכולת לראות אחד את הקושי של השני

וכן, ברגעי קצה, זה קשה מאוד

אבל אם לומדים, זו מתמה

אםoo

רוצים לפתור קונפליקט

זה לא עוזר שכל אחד יציג ויראה את הצד של עצמו

אלא חייבים לראות ולהבין את הצד של האחר

הוא רואה שהלכת ונהגת לראיון

אז הוא מצפה שתעזרי לו עם הפיזורים

הוא רואה שאת שוטפת כלים אחרי לידה (לא רואה שום סיבה בעולם לעשות את זה גם שבוע אחרי לידה)

אז הוא מבין שאת יכולה לתפקד יומיים אחרי לידה

המחשבות שלו די הגיוניות בהתחשב בהתנהלות שלך

אם את רוצה שינוי כדאי לך להתחיל בהתנהלות שונה שלך

או לחילופין להבין שהמחשבה שלו הגיונית וצריך להתחשב גם בה

מסכימההמקורית

אם ראיון חשוב, למה הצורך שלו לא?

פשוט לא להיות גיבורה!

תחשבי שבעלך, כמה שהוא בעלך, מסתכל עלייך מבחוץ בסהכ. לא להרבה יש את היכולת להבין בכמה מאמץ זה כרוך או שזה לא מובן מאליו או שזה היה דחוף והגן והצורך שלו לא

(בעיניי אגב, היה עדיף לנסוע במונית כי זה מסוכן)

הוא לא יכול להבין שלפעמיםחמדמדה

קופצים 'מעל הפופיק' בשביל מטרה מסויימת??

זה קצת להקטין ראש…

דיברנו בשבת הוא אמר לי שהוא מרגיש שבשביל כולם אני אתאמץ אבל כשזה נוגע לבית שלנו אני מתפנקת

ברור

זה הבית שלי

זה בדיוק מה שכתבתי לך לדעתיהמקורית

הוא מצפה שעבורו תעשי מאמץ כי ככה הוא מרגיש חשוב בעינייך

כשאת מתאמצת לטובת מטרות אחרות ועבורו לא- הוא לא רואה את זה כמוך

כן אבל אז אני מרגישה שבשביל לקבלחמדמדה

את היחס 'אקסטרה' אני צריכה להיות מסכנה ואומללה

ושנינו שונאים שאני מסכנה ואומללה

(בשבוע הראשון של הגבס כשעוד הייתי עם כאבים וכזה, היא הסתובב בבית כמו אריה בסוגר טיפל בי כמו עובד זר😅, יש לו מזלללל שאני מתאוששת מהר ברוך ה' חמסה אם היה עם מישי שלגוף שלה לוקח זמן אני לא יודעת מה היה עושה)

את לא צריכה להיות מסכנה ואומללההמקורית

את צריכה פשוט להתנהג כמו שאת מרגישה וצריכה

אם את לא יכולה לנהוג - את לוקחת מונית

אם את לא יכולה לרדת במרדגות עם ילדה - את לא עושה את זה.

את צריכה לדעת שמה שאת עושה ויוצרת לו תקדים, בעלך יצפה שתעשי גם עבורו

ככה זה עובד🤷

אולי פה קבור הכלב?שוקולד פרה.

שאת מרגישה שבשעת מצוקה הוא לא היה פנוי אלייך באמת, ועשה טכנית בלי דאגה אמיתית,  ולא הרגשת ממנו דאגה או אכפתיות כנה-

אז עכשיו גם לך לא בא לראות את הקושי שלו?

גברים לא מבינים שנשים קופצות מעל הפופיקנעומית
כי הם לא קופצים
בעינייoo

זה לא ראש קטן

מילא הראיון זה ברור שאת לא רוצה לפספס

אבל כלים? מה יכולה להיות המטרה?

לא מבינה את המשפט להתאמץ בשביל כולם

כי לא פירטת פה התאמצות בשביל מישהו מבחוץ

אבל זה לא ברור שבבית יותר אפשר להתפנק

אפשר להתפנק אם יש מי שמשתף פעולה

אם אין אז כנראה אי אפשר

מצטרפתתקומה

למקורית.

את התאמצת בשביל הראיון עבודה

והוא מגיע ואומר שקשה לו, אבל בשביל זה את לא מוכנה לנהוג.

איך הוא מפרש את זה?

בשביל מה שחשוב לך את מוכנה להשקיע.

את לא מוכנה לעשות את זה בשבילו - אז אולי הוא לא מספיק חשוב? אולי את רואה את המאמץ שלו כמובן מאליו ולא מעריכה?

אני לא אומרת שזו המשוואה שאת עושה בראש שלך, בכלל לא.

אבל זה בעצם מה שהוא מנסה להגיד.

וכן, אני חושבת שברור שיש גם עניין להתפנק בבית, כי זה בית.

אבל בית זה לא רק פינוק, זו גם השקעה.

ואני לא אומרת ספציפית ביחס למקרה הזה, כאן ספציפית אני חושבת שאם אסור לך לנהוג, היה אסור גם לנסוע לראיון עבודה וגם שאת צודקת ביחס לפיזורים, שזה לא הגיוני שתעשי את זה (זו בעיה גם מבחינת ביטוח, ואז במקרה של תאונה אפילו קלה, זה חתיכת כאב ראש). אלא ביחס למה שהוא מרגיש.

אני מצטרפת גם לתגובה של אנונימית.

הסיפור כאן בעיניי הוא יותר זוגי ועל איך מצליחים לראות אחד את השני, מאשר כל מקרה אחר.

ולכן לא נכון להגיע לה בצורה של מי צודק.

בשביל לראות את בן הזוג ולתת לו הרגשה של הערכה והבנה, המיקוד הוא לא בפרקטיקה או ב"ניצחון" בוויכוח.

זה יותר המסר, ההתנהגות, מה משדרים.

וברגע שמישהו מגיע ואומר "אני מרגיש את לא רואה אותי"

המחשבה צריכה להיות לא איך אני מוכיחה לך שאתה טועה, ואיך אני כן בסדר מבחינת ההתנהלות אלא "מה אני יכולה לעשות כדי לתת לך תחושה שאני רואה אותך? שאכפת לי ממך?"

וכשיש בזוגיות תחושה שרואים אחד את השני

יש גם מלא אפשרות להתפנק😊

סליחה על החריפות.. אבל בעיני הבעיה שיומייםלפניו ברננה!אחרונה

אחרי לידה שטפת כלים היא שלך ולא שלו.

הוא לא הקים אותך ולא הכריח אותך לזה.

אם קשה לך עם הלכלוך והבלאגן תעצמי עיניים או תביאי עוזרת.

אם את לא מכבדת את הצורך של הגוף שלך לנוח ולהחלים למה שבעלך יכבד יותר ממך?

נשמע שבאמת הוא מרגיש שנגמר לו אחרי חודשייםאוהבת את השבת

עזבי עכשיו את המשכב לידה חבל לריב על זה אם לא רלוונטי עכשיו..

בפעם הבאה בע"ה תתני לו לקרוא על משכב לידה, יותר קל להם להבין שמישהו איר מסביר

לגבי הגבס תשבו רגע תדברו מסודר ותחליטו איך לחלק ביניכם... חבל שנשאר ככה תת קרקעי ועושה לכם הרבה מתח...

ומבינה ממש ממש את התסכול שלך!!!!!♡♡♡

חיבוק!!

אם לא היה את הענין הדתיממצולות

הייתן מעדיפות ללכת לרופא

מאשר לרופאה

או שזה לא משנה לכן 

אני לא חושבת שזה קשור לקנאות בכללהשקט הזה

אני לא רואה הבדל בין זה שרופא מסתכל או נוגע לי באיברים מסויימים לבין זה שאני צריכה לספר לרב מה קורה לי בתחתונים (סליחה על הניסוח הבוטה🫢) או לשלוח אליו עד

בשני המקרים היחס של בעל התפקיד הוא מקצועי.

הרב שוכח רגע אחרי שדיברתי איתו את קורות חיי הדימומים שלי והרופא שוכח רגע אחרי מי אני ואיך אני נראית.

אחת מרופאות הנשים שאני הולכת אליה היא קרובת משפחה. ואני הולכת אליה כי היא סופר מקצועית ויודעת מה היא עושה ואני סומכת עליה מאד. אני יכולה שבוע אחד לשכב אצלה על המיטה חשופה לצורך הטיפול, ושבוע אחכ לפגוש אותה באירוע נניח. זה לא מביך אותי כי אני בטוחה שהיחס שלה אליי כשאני אצלה הוא מקצועי והיא לא חושבת על זה כשהיא פוגשת אותי אחכ באירוע.

לא דומה הדבר לחדר כושר מעורב שהוזכר פה באחת התגובות כי שם זה לא מקצועי. ושם כן מישהי יכולה להסתכל על בעלי מתאמן ולהנות ממראה הגוף שלו ולהפך..

אני חושבת שפשוט יכול מאד להיות שמכיוון שהוא אף פעם לא חווה משהו כזה הפוך (למשל ללכת לרופאה שצריכה להסתכל אצלו במקומות אינטימיים) קשה לו להבין את זה ולכן אולי נראה לו מוזר.

זה כמו שלי היה מוזר לפני שהתחתנתי שבלנית צריכה להסתכל עליי במקווה אבל אחרי הפעם הראשונה זה הפסיק להפריע לי כי הבנתי.

יש פה מישהי אולי שעברה אבלציה של רירית הרחםהריון ולידה

בשביל שלא יהיה לה מחזןר?

אני כבר אחרי הילןדה ורופאה המליצה לי לעשות את זה (כי אני סובלת מאוד ממחזןר ומכל ההשלכות שלו)

הלכתי לרופאה שעושה את זה והיא אמרה שהאחוזים של ההצלחה של זה (זותומרת שלא יהיה מחזןר בכלל) לא גבוהים וגפ זה מחזיק לשנתיים שלוש ואז הרירית מתחדשת

היא אמרה שאפשר להוסיף התקן בשביל להעלות את האחוזים (ויהיה פחות סיכוי להסתגלות קשה עם ההתקן) אבל זה מבאס אותי כי רציתי להפטר מההורמונים..

ומצד שני אולי כבר עדיף לי לעשות רק התקן וזהו למרות שאני מפחדת מההתקנה וההסתגלות (אבל ככה לפחות לא יהיה לי תהליך שכרוך בהרדמה וקצת התאוששות..)

יש גם התקנים לא הורמונליים. רלוונטי?גלויה
לםי מה שהבנתי הפותחת מנסה להגיע למצב שאין ווסתממשיכה לחלום
וזה רק התקן הורמונלי יכול לעשות 
אה... אוקייגלויהאחרונה

אולי יעניין אותך