זהו איבדנו את המומנטוםנקניקית

עכשיו כל יפי הנפש מתחילים להזדעק בקול רעש גדול על פשעי המלחמה שהמדינה והצבא עושים בעזה.

עכשיו המדינה מתחילה להפציץ בצורה מדוייקת ומוגבלת שעולה מיליונים.

חבל שלא ניצלנו את הזמן שהיה לנו לפרק את כל הרצועה. אין רחמים כלפי האמהות של המחבלים שנכנסו לכאן ורצחו שרפו אנסו התעללו ובזזו. אין רחמים כלפי ילדים שיעשו את הדברים האלה במערכה הבאה.

אני אישית לא חושבת שצריך להרוג את כולם, לדעתי צריך להעיף את כל אזרחי עזה מכאן. הייתה לנו הזדמנות שנוצרה בעקבות טבח איום, וההזדמנות זולגת לנו בין האצבעות. היה צריך לפרוץ את הגבול למצרים ולתת לעזתים לברוח לשם בהמוניהם. ביחד עם הפצצות רציניות היינו מצליחים לגרש מכאן את רוב תושבי הרצועה והשטחים יחזרו לשליטה והתיישבות שלנו.

אני חושבת שצריך לעורר קמפיין אצל הארופאים יפי הנפש שידאגו לספינות לפליטים העזתים המסכנים ויקחו אותם אל הארצות שלהם.

גם מצור מוחלט זה רעיון אבל זה יעזור רק לניהול משא ומתן על שחרור השבויים ולא לטווח הארוך.

אני יכולה להגיד בוודאות שאם עזה תשאר במקום, אפילו אם החמאס יושמד כליל, יהיו חיקויים לטבח הזה, ואי אפשר לדעת עד כמה הם יהיו מוצלחים. יכול להיות שזה יקח 10 שנים עד שהם יצליחו להרדים אותנו שוב, אבל מתישהו הם בטוח יצליחו לארגן משהו בסדר גודל דומה ולתקוף.

אסור להשאיר את עזה בשטחי המדינה שלנו.

אני מקווה שזה רק קולות מהקצה שמזדעקים. נראהחסדי הים
לי עם ישראל עדיין עם רעל טוב להילחם, אם כי אני סקפטי מאוד שיממשו את הפיתרון שלך של גירוש שיועיל לטווח הארוך.
רוב העולם לא רואה בעין יפהנקניקית

הרג של פלסטינים "לא מעורבים" מהפצצות ישראליות נרחבות. עכשיו שומעים את זה אפילו מביידן, גל גדות ואיך אפשר בלי בצלם שקופצים על כל הזדמנות ללכלך על המדינה ולשרוף אסמים.

האמת היא שגם אני לא לגמרי שלמה עם זה ברמה הרגשית, אבל אין לנו ברירה, כמו שאומרים הילדים "הם התחילו" ויתחילו שוב אם יהיה להם את האפשרות. רוב העולם לא מבין את המצב שלנו, חושבים שזה מתקפה חד פעמית שצריך לרסן. אנחנו יודעים שאלה חיות אדם שמחדירים בהם שנאה תהומית ותאוות דם מינקות, וכל מי שנשאיר בעזה בחיים ינסה לרצוח אותנו במערכה הבאה.

אני גם הייתי מאוד סקפטית לגבי הרעיון של הגירה המונית מעזה עד שראיתי שצה"ל דיברו על זה אבל מהר מאוד מצרים סגרה את הגבול. בנינו, למי חסר מאות אלפי פליטים פלסטינים מתקרבנים שיהרסו את המדינה?!?

ראיתי שגם ביידן דיבר על מסדרון הומניטרי למעבר פליטים דרך מצרים אם הם יסכימו, ואחרי זה הפליטים יעברו למדינות שלישיות או שיחזרו לאחר הלחימה. הלוואי שיצא לפועל.

אני חושב שבגלל שרוב מוחלט של עמ"י מבין עכשיונוגע, לא נוגע
עבר עריכה על ידי נוגע, לא נוגע בתאריך כ"ו בתשרי תשפ"ד 23:00

שצריך להשמיד את חמאס, זה מה שיקרה. ולא משנה מה יגידו בעולם בהמשך.

לצערנו, עד עכשיו הרוב פה לא הבינו.

לדוג':

חיים לוינסון: הרבה בעזה צריכים למות היום ומחר, כדי שפחות ימותו בהמשך

אבל להשמיד את חמאס זה פתרון לטווח קצרנקניקית

עוד כמה שנים יקומו הערבים במסגרת ארגון טרור כזה או אחר וירצחו שוב.

בנוסף להשמיד את חמאס לגמרי זה אומר להרוג את כל הערבים ברצועה, אי אפשר לדעת מי בדיוק תומך חמאס ומי פחות.

בסוף מה שיקרה זה שהצבא יהרוג בעיקר בכירים ופעילי חמאס שנמצאים פיזית במקומות מפתח, אבל ישארו מספיק תומכי חמאס וטרוריסטים לסיבוב הבא.

נכון. הנקודה לדעתי היא שכמעט כולם מבינים עכשיונוגע, לא נוגע

שערביי עזה החפים מפשע בחלקם (נניח) הם לא הבעיה שלנו יותר. אנחנו נמגר את החמאס למרות שזה אומר פגיעה גם בהם.

מי שרוצה בעולם לעזור להם מוזמן לקחת אותם אליו. וגם מצידם, אם הם חפצי חיים, שיברחו.

בנוסף לכך, אני חושב שמדרבנים אותם עכשיו לעזוב ע"י זה שמחריבים להם שכונות. וגם ע"י זה שלא מספקים להם חשמל ומים ואוכל.

במילים אחרות, להבנתי המדינה פועלת מבחינה מלחמתית ומדינית בכיוון שאת אומרת, רק באופן איטי יותר וקביל יותר (לפרוץ את הגבול עם מצרים ולגרום להם לברוח אליה לא נראה לי מעשי מבחינת המדינה. מעדיפים שהם יבואו לשם בהמוניהם ויעשו את זה בעצמם או שתהיה הסכמה עם ארה"ב ומצרים על פתרון שלא משאיר אותם פה).

צריך להתפלל ולפעול שזה באמת יקרה, ומהר, לפני שחלון ההזדמנויות יסגר, בעולם ופה. א"א לדעת מתי השמאל פה יכנס שוב לתרדמת הפרוגרסיבית שלו.

אסור לנו שמה שקרה אחרי מלחמת העצמאות שלא העפנו את כל האויבים מפה יחזור.

(ולהסיק מסקנות ולעבור אחרי עזה לטפל בחיזבאללה כנראה ישאר בגדר חלום שלנו. אא"כ ה' יגרום להם להיות טיפשים וגם להיכנס למלחמה איתנו).

זה פשוט הזוי לחשוב שמספר הנרצחים הוא כבר חצי מזה של מלחמת יוה"כ.

(לשם ההשוואה, בששת הימים נהרגו פחות משמונה מאות).

הילדים שהשארנו בעופרת יצוקה (2008)נפשי תערוג
הם הלוחמים שביצעו את הטבח ב2023.

כל מילה!!שואלת12
..מנחםמנחםמנחם

זה מה שאני כתבתי בשרשור קצת למטה אתמול.

היה צריך ב24 שעות הראשונות לשטח את עזה *לחלוטין* שורה אחר שורה מצפון לדרום, הכל עם *פצצות טפשות* שלא עולות

הרבה או עם ארטילריה. האוכלוסיה לבד מהפחד היו בורחים.

וזהו.

ביום השני לוודא עם כל המגוייסים עם אמצעים תרמיים שלא נשאר אפילו אחד בכל האיזור כולו ולהציב חיילים בקו הגבול החדש.

ביום השלישי כבר להתחיל ליישב יהודים בכל האיזור.

וכל הבורחים יכולים לעבור להרבה מאד מדינות שמשוועות לידיים עובדות. ובמילא אחוז עצום מהם כל הזמן מנסים לברוח מעזה (חפשו על זה בגוגל).

אבל מה הבעיה - ביבי. ביבי כהרגלו ממתין וממתין וממתין, ממסמס וממסמס, בדיוק כמו בצוק איתן שהיה 51 יום (!!!)

ליברמן על ביבי (https://www.ynet.co.il/articles/0,7340,L-5632627,00.html): 

בנימין נתניהו הוא אדם ללא חברים. אין לו חברים משום שהערך, המשמעות והמהות של חברות זר לו. שועי עולם ופשוטי עם ניסו לפלס דרכם אל ליבו אבל ברגע אמת אחד נוכחו הן שלדון אדלסון והן אורנה פרץ שהם משמשים רק כלי למימוש רצונותיו ושאיפותיו. 

היטיב לנסח זאת בנו יאיר, שאמר שעבורם קיימת רק הכלבה קאיה המנוחה.

במהלך יותר מ-30 שנות היכרות פגשתי את מרבית סביבתו הקרובה והמתחלפת. האזנתי בצער רב לכאב הלב של אילי הון שתמכו בו, מעריצים ועובדים שהקריבו למענו ימים כלילות. כולם כאחד מתמודדים עם הפגיעה שספגו ממנו. 

האירוניה שבסוד קסמו האפל של בנימין נתניהו ידועה לאלה המכירים אותו מקרוב. אדם חרדתי, אובססיבי, פרנואיד, חסר הומור, הססן וחששן כרוני, נוטה לקורבנות, להתקפי פאניקה המובילים לחוסר שיקול דעת, אחוז פחד מאלו שחש שחזקים מספיק לעמוד מולו.

אבל מרגע שהוא עולה לבמה, או מישיר מבט לעדשת המצלמה, מתחולל מקסם. כמעט כל מי שמאזין לקול הבריטון ולווירטואוזית המילולית, משוכנע שעומד לפניו אדם בטוח ובוטח, סמכותי ועקבי, הדואג רק לטובת האחר ולביטחונו. מיצג השווא כה עוצמתי עד שהוא מצליח להטיל כישוף רב שנים על אנשים מן היישוב המוכנים לספוג השפלה ורמיסה למען הקרבה חד-צדדית מצידם וללא הדדיות ותגמול מצידו.

טוביה טננבום על ביבי (https://www.srugim.co.il/94876-%D7%98%D7%95%D7%91%D7%99%D7%94-%D7%98%D7%A0%D7%A0%D7%91%D7%95%D7%9D-%D7%A0%D7%AA%D7%A0%D7%99%D7%94%D7%95-%D7%94%D7%95%D7%90-%D7%94%D7%A1%D7%A1%D7%9F-%D7%A4%D7%97%D7%93%D7%9F-%D7%95%D7%9E%D7%95): 

ראש הממשלה הוא הססן, פחדן ומוג לב. התנהלותו שמוכוונת באופן פוליטי הינה אסון לישראל, ולכן ההתנהלות הלא ריבונית בהר הבית ולכן גם ההתנהלות המביכה במהלך המלחמה האחרונה

חפשו בגוגל: ביבי הססן או ביבי חרדתי או ביטויים דומים ותמצאו עוד שאומרים כך.

הבעיה: תודעה, חזון, אמונה בצדקת הדרך.בן מערבא
הבעיה שחצי מהמדינה כולל דתיםרק ילד
כל הזמן מברברים בסחל שלא כל הערבים הם אויבים ושזה רק קומץ קטן אי אפשר להתקדם ככה
זה אכן נשמע ככך, אבל צריך לדעת!!אני הנני כאינני

אנחנו לא עושים להם מה שהם עשו לנו, וכדאי שלעולם זה יהיה ברור.

אנחנו נותנים התראה, אנחנו לא עושים פשעי מלחמה.

הגם אתה ברוטוס ?בן מערבא
צריך להתריע בכל תושבי עזהנקניקיתאחרונה

שמדינת ישראל החליטה לפרק את הרצועה והם מוזמנים אחר כבוד להתפנות למצרים או לים. באותה הזדמנות כדאי להפחיד גם את הערבים ביו"ש ולשלוח לירדן.

נעשה להם שלום- ולא להתראות!

כבר הקישו בגג של עזה עם כמה טילים בימים האחרונים, עכשיו צריך לאפשר לעזתים להסתלק משם.

ערב שנה טובה וכו'. שאלה שמעניינת אותיעשב לימון

אנשים ונשים שעברו טראומה שקשורה לביטחון- פיגוע טרור או מלחמה או משהו כזה

אני יודעת שזה קצת אישי- פשוט תכתבו על חבר שלכם

איך זה נראה ונחווה מבפנים או מבחוץ

אחרי שנה, אחרי עשר שנים, אחרי עשרים ושלושים שנה?

אשמח לכל מידע או סיפור מקרה

בשורות טובות ושמחות

ממליץ מאוד להיזהר עם חשיפה אינטימית במקום ציבוריארץ השוקולד

רוב האנשים פה בסדר, אבל לא כל ניק פה הוא טלית שכולה תכלת ותיזהרו מפירוט של דברי שיוכלו לנצל נגדכם.

ובנוסף, תזכרו שהפורום ציבורי וכל דבר שהכתב פה יכול להימצא על ידי גוגל כך שכל אדם יכול לפתוח ולקרוא.

כמובן. תודה על התזכורתעשב לימוןאחרונה

למה אנשים מגמגמים?בנות רבות עלי

הולך ברחוב, סבא חביב פונה אלי, מסמן לי עם היד להוריד את האוזניות, מחייך ואומר "המעלית לא עובדת" .. אוקי אדוני המעלית לא עובדת, איך זה קשור אלי?

אמרתי לו אוקי מה…

אחרי שניות ארוכות הוא מפנה אותי לקופסת קרטון, תעזור לי לעלות את זה? אני ואתה ניקח ביחד. אמרתי לו עזוב תן לי לראות אם זה כבד כמו שאתה אומר.. בדקתי , כבד אבל לא ברמה שאי אפשר להרים. קיצר מפה לשם נופל לי האסימון ש- לך תדע כמה קומות זה. נכנסנו לבנין הורדתי את הקופסה על המדרגה הראשונה , הוא: אמרתי לך שזה כבד בוא אני אעזור לך. נשמה , אני רק מכבה את האוזניות הכל טוב. המשכתי לאחר שהוא אמר שיש 4 קומות, לא אשקר שהתנשפתי כי אני לא בכושר, אבל משמיים זימנו מצווה לפני ראש השנה , כל השנה כלום. מדהים איך מזכים אדם משמיים לעזור פתאום, לא יודע, זה לא יכול להיות מקרה.

קיצור אנשים: דברו ותפסיקו לגמגם ולדבר בלחש. תודה

חחח …בנות רבות עלי

עכשיו עוד מישהי ביקשה עזרה. איזה שאלות יש לאנשים. באה לי אחת קצת מבוגרת, מדברת קצת חלש. אני: הינה עוד צרות. אני עם השיר באוזניות והיא מדברת כאילו אני שומע אותה . מכבה את האוזניות . "כן?" .. היא: אפשר לבקש בקשה? בטח נשמה מה תרצי? עד חצי המלכות. סתם לא באמת אמרתי לה ככה. קיצר היא מתיישבת לידי בספסל, איך אני מעבירה את כל הטקסט הזה לוואטסאפ? אני לוקח את הפלאפון שלה אומר לה הינה יש לך אופציות לבחור למי לשלוח. היא היתה בהלם מנסה להבין איך עשיתי את זה, נתתי נגיעה במסך לאחור, מסביר לה שיש מטוס נייר שהיא רק צריכה ללחוץ עליו ויש לה אופציות למי לשלוח. היא לא האמינה שהאופציה בכלל קיימת 😄

מצווה שניה.

אגב, למה לא פונה אלי מישהי חסודה לשם שינוי?בנות רבות עלי

סתם שאלה שעלתה לי הרגע.

טוב זה כבר קרה בשבת ויצאתי קצת טמבל אבל בסדר. לא נדבר על זה כרגע. מי שואל איפה זה עין גנים כשיש גם רחוב כזה וזה גם שכונה?! כן זה אני ששאלת אותו את זה בשבת היי 🙋🏼‍♂️

חחח מצחיק שאני מגיע לפה פעם ביובל עם סיפורים הזויים …

בודקים אותך. תעבור כמה שלבים במשחק ואז תגיע החסודהמבקש אמונה

🤡

חחח נראלי זה באמת ככהבנות רבות עלי

אשריך. באמת! שנה טובה!נחלת

תודה גם לך🙏🏻בנות רבות עליאחרונה

מי אשכנזי וער בגלל סליחות?זיויק

אני ספרדי וישן בסליחותבנות רבות עלי

אם אתה לא אשכנזי ולא מתפלל סליחות בכוונות עצומותפ.א.

אתה צריך שאלת רב האם יהיה מותר לך לאכול קטניות בפסח, שהרי ההבדל הגדול בין עדות המזרח ואשכנזים במספר לילות הסליחות בחודש אלול, זה לכפר על קטניות בפסח אצל עדות המזרח

יש רק בעיה אחת, אני כבר שנים לא אוכל קטניות בפסח😂בנות רבות עלי

אם כך, אתה יכול להמשיך לישון 🛌 בשקטפ.א.

ישן טוב יותר בבית כנסת מבמיטה?ארץ השוקולד

ברור זה כמה צעדים מהמקרר אתה קם בלילה מנשנשבנות רבות עלי

ארץ השוקולדאחרונה

זה לא תלוי מה איכות האוכל שם או שאצל ספרדים לעומת אשכנזים יש אוכל טוב בטוח?

לכבוד ראש השנהאוי טאטע!

ארץ אשר ד' אלהיך דרש אתה תמיד עיני ד' אלהיך בה מרשית השנה ועד אחרית שנה

לכבוד ראש השנה ראיתי משהו ממש יפה ומשמעותי

קבוצה של תמונות יפות מהארץ עם מקורות על שבח ומעלה ארץ ישראל

מוזמנים להצטרף

קמפיין 'טובה הארץ מאוד מאוד'

תודה רבה!נחלתאחרונה

ת

שנה טובה, ברוכה, שמחה, שלווה, לכולכם כולכם כולכם!!נחלת

אמן ואמן וגם לךארץ השוקולד

שנה של קיום משאלות לטובה לכל באי ובאות הפורום

אמן. גם לךנפשי תערוגאחרונה

יש משהו מאוד מוזרפשוט אני..

כאשר יש תחושת אבל על אדם שהלך לעולמו,

למרות שהוא לא קרוב משפחה,

ולא חבר קרוב,

ולא בוס,

אלא ''רק'' מנחה ומנטור.

מי שבהרבה מובנים הביאה אותי עד הלום,

ומי שמיליוני בני אדם חייבים לה את חייהם בלי שהם בכלל יודעים.

נוחי בשלום,

פרופסור עדה יונת.

וכן אני יודע שהיא הייתה שמאלנית קיצוניתפשוט אני..

אשמח אם זה לא יהיה הנושא כאן...

למה מוזר?משה

היה לך קשר איתה. הערכת אותה. עשית איתה דרך. הכי הגיוני בעולם.

מתוך 14 הזוכים הישראלים בפרס נובלאריק מהדרום

היא האשה היחידה, גם בזה היא היתה פורצת דרך לשבור את תקרת הזכוכית.

יהי זכרה ברוך.

איזו תקרת זכוכית?shaulreznik

לוועדת פרס נובל מאז מארי קירי אין שום תקרת זכוכית

נכון עקרוניתאריק מהדרום

בפועל היתה רק אחת

היה את רוזלינד פרנקלין שהיו נותנים לה אםקעלעברימבאראחרונה

לא היו גונבים ממנה את הגילוי

יש כאן אוהדי קבוצת כדורגל/כדורסל לשאלה בפרטי?צע

חיילי גבעתיאריק מהדרום

אמר לו פפוס מי הביאך לכאן אמר ליה אשריך רבי עקיבא שנתפסת על דברי תורה אוי לו לפפוס שנתפס על דברים בטלים

לא מכבים אש עם דלק!Nachman Wilhelmאחרונה

מעגל דמים ללא קץ או עוצמת נצח: התודעה היהודית שתכריע את האויב

החרות הפצועה של מדינת ישראל, המנסה לבנות את ביתה הלאומי ללא זיקה עמוקה לשורשיה ולקודש, גובה מאיתנו מחיר דמים יומיומי וכואב. אנו מוצאים את עצמנו במרדף אינסופי של "כיבוי שריפות" מול פני רוע משתנים: פעם אלו בלוני תבערה ועפיפונים המכלים את שדותינו, פעם נחילים של כטב"מים ורחפני נפץ המאיימים על ערינו, ופעם מטחי רקטות, מנהרות ופיגועי טרור מגוונים. אנו ניצבים מול מציאות שבה אין לנו רגע של שקט; מציאות שבה אנו לא מפסיקים לכבות דליקות פיזיות וביטחוניות, מבלי לראות את האופק או את הקץ.

בכל פעם שאנו גוברים על איום אחד, מיד צומח איום אחר במקומו. הניסיונות לפתור את הבעיה בכלים טקטיים, טכנולוגיים או צבאיים בלבד דומים לטיפול בסימפטום ולא במחלה עצמה. אנו משיגים שקט זמני, אך נכשלים פעם אחר פעם מלגמור את הסיפור עד הסוף ולעקור את האיום מן השורש — משום שהשורש האמיתי הוא רוחני במהותו.

אירועים אלו אינם יד המקרה. הטרור הבלתי פוסק, על כל סוגיו וטכנולוגיותיו, הוא תזכורת רוחנית וקיומית רבת עוצמה. האויבים מציקים לנו, אך מלמעלה מכוונים אותנו בניסי ניסים — באמצעות מסרים שמימיים שאין לנו ברירה אלא להקשיב להם — להבין שאיננו יכולים להסתמך על כוחנו ועוצם ידינו בלבד. המציאות דוחקת בנו לחזור "מלא על מלא" לשורשינו העוצמתיים, המוצקים והקדושים.

הטרור והלחימה האינסופית ייפסקו רק מכוח נחישותנו המוחצת, שתנבע מתוך זהות יהודית מבוררת. ברגע שנתחבר לשורש הנשמה המשותפת של עם ישראל, יתקיים בנו: "כל המקום אשר תדרך כף רגלכם בו לכם יהיה" (דברים יא). נחישותנו הרוחנית והמעשית תנפץ את אשליות האויב, כהבטחת התורה: "ונתתי שלום בארץ... ורדפתם את איביכם ונפלו לפניכם לחרב" (ויקרא כו). אז, מתוך עוצמה פנימית בלתי ניתנת לערעור, יסתיים מעגל כיבוי השריפות ויראו כולם את ניצחוננו המוחלט: "וראו כל עמי הארץ כי שם ה' נקרא עליך ויראו ממך" (דברים כח).ל

אולי יעניין אותך