כתבת ש'לתינוקות יש צורך טבעי במציצה מעבר להנקה'.
אני הייתי מנסחת את זה ככה - לתינוקות יש צורך טבעי במציצה, מעבר לצורך שלהם באוכל. הקב"ה ברא תינוקות ככה שהם מקבלים את האוכל שלהם באמצעות מציצה (הנקה), ובאופן טבעי לאורך הרבה דורות תינוקות מילאו את הצורך שלהם במציצה באמצעות ההנקה בלבד.
אבל בדורות האחרונים המציאו את הרעיון של המוצץ, שמאפשר לתינוק להמשיך למצוץ בדומה להנקה, בלי שהוא יהיה תלוי בנוכחות ובזמינות של אמא שלו לידו. וזה מאפשר לתינוק אמצעי הרגעה גם כשאמא לא נמצאת, וגם משחרר את האמא להניק רק לאוכל (אם היא מניקה) וזה יכול לקצר זמני הנקות לעומת תינוק בלי מוצץ שיכול לינוק יותר בשביל הצורך במציצה (מה שאנשים מכים 'מוצץ אנושי').
ולפותחת @בסימן שאלה -
אם כבר שאלת למה יש אימהות שלא נותנות - אמא שלי לא נתנה מוצץ בדיוק מהסיבה הזו. היא לא ראתה צורך לתת תחליף פלסטיק, כשהיא יכולה לתת את ה'דבר האמיתי' ולספק את הצורך של התינוק במציצה על ידי הנקה כשהוא רוצה (היא היתה עם כולנו בבית עד גיל גן, אז לא היה לנו צורך במוצץ כ'חפץ מעבר').
אני באופן אישי לא נגד מוצצים, וכן חושבת שיש להם יתרונות, בעיקר למי שלא יכולה להיות תמיד זמינה לתינוק שלה ולהניק מתי שהוא רוצה (כמו רובנו, שיוצאות לעבוד בשלב מסוים), וזה כן יכול להקל על התינוק.
אבל למעשה עם אף ילד לא הצלחתי להרגיל למוצץ, כי אני לא באמת יודעת מתי 'לדחוף' להם אותו כשאני איתם, וזה כנראה גם לא מספיק חשוב לי לנסות להרגיל.
לי זה היה בסדר (כבר ילדה רביעית בלי). יכול להיות שהיו לזה השלכות שהיו נראות אחרת אם כן היה להם מוצץ, אבל לי היה טוב ככה. אני אוהבת להניק... (ההסתגלות במסגרת כן קצת יותר קשה להם מילדים אחרים. לא יודעת אם זה רק בגלל שאין מוצץ או שזה אופי. אבל לא מצליחה להרגיל למוצץ בגיל 0 בשביל מה שיהיה אצל המטפלת בעוד יותר מחצי שנה...)