הבעיה הגדולה בעיני בה"פ (#3)The Lion
עבר עריכה על ידי The Lion בתאריך כ"ח בכסלו תשפ"ה 1:54

חוץ מההודעה של ניב שטרן שמסכים עם כל מילה ומבעיית השכפול שעליה כתבתי - לכסף בעולם הקוסמים אין משמעות אם אפשר לשכפל דברים.

לקוסמים יש מנטאליות של מוגלגים. קסמים זה דבר יוצא דופן ומגניב למרות שהם ממש לא אמורים להיות ככה.

דוגמאות בשלוף - על ספר בישולים לא אמור להיות כתוב "איך לבשל תוך דקה" כי זאת הנורמה, כמו שלא תמצאו אצלנו ספר מתכונים עם "איך לבשל ____ תוך רק 45 דקות!"

תוכנית ברדיו לא אמורה להיקרא "שעת קסם" כי קסם זה לא דבר מיוחד.

נוויל לא אמור לציין את זה שריפאו לו את הזרוע תוך דקה כי הוא קוסם, וככה קוסמים מרפאים.

בגדי מוגלגים לא אמורים להיות זרים לקוסמים לפי התדירות שבה הם משתמשים בהם.

להצמיד שולחנות באוויר לא אמור להיות משהו מגניב/יוצא דופן

ויש עוד אינסוף דוגמאות.

ככלל, דברים שאמורים להיות רגילים, על סף המובנים מאליהם ולא מקבלים התייחסות מתאימה.

על כל מטבע יש חתימה של גובלין, אי אפשר לזייף את זה125690

אפשר לזייף בצורה שתשכנע בן אדם רגיל אבל זה קיים גם עם כסף אמיתי.

בישול בדקה זאת לא נורמה, לא מוזכר בספרים כישוף שמערבב חומרים בשניות (אם היה, הוא היה מוזכר בשיעור שיקויים) או אופה משהו מהר. יכול להיות שאין לחשים כאלו והספר עושה את זה בדרכים אחרות או שיש אבל הם לא ידועים.

זה מה שמייחד את המאזינים לתוכנית.

אני לא זוכר את המקרה שעליו אתה מדבר אבל זאת לא הנורמה, רק רופאים יודעים לחשי ריפוי ואין הרבה כאלה (לפחות לא בבתים של הקוסמים).

הם לא משתמשים בהם בתדירות גבוהה, לא אלו שגרים בערים או שכונות של קוסמים או רחוק ממוגלגים.

באיזה הקשר?

לא הבנתThe Lion

1. למה שאני ארצה לקנות משהו? אני פשוט יקנה משהו פעם אחת ואשכפל אותו לכל החיים.

2. א. נניח..

ב. מה? הדבר הכי נפוץ בעולם מייחד את התוכנית? זה בדיוק העניין, אתה חושב בראש של מוגל ובראש של מוגל זה מיוחד, בראש של קוסם זה הדבר הכי הכי בנאלי שקיים ולקרוא על שם זה תוכנית זה יותר בנאלי מלקרוא לתוכנית רדיו אצלנו "שעת שמיעה" או משהו כזה. אם זאת שעת קסם אז מה השעות האחרות? הרי גם הן קסם..

ג. בדיוק, ופומפרי היא אחות ואין סיבה שלא תעשה את זה.

ד. הם צריכים להתלבש ככה כדי ללכת להוגוורטס, ללכת למשה"ק, ללכת לסמטת דיאגון נו באמת צריך להיות ממש טיפש כדי לא לקלוט את הקונספט תוך כמה הזדמנויות.

ה. צ'ארלס וביל.

אתה מפספס את הנקודה, אני יכול להתווכח איתך על דברים ספיצפיים אבל אני מדבר על אווירה כללית של הספר והיחס לקסמים בכללי. בכל מקרה אחרי שבת אחזור עם יותר חומר, הרבה זמן לא קראתי ויש עוד אינסוף דוגמאות קטנות שמייצגות את הכלל שאני אומר.

..125690

1. חפצי קסם (הכוונה לדברים כמו מטאטאים או שרביטים) /חיות/אוכל אי אפשר לייצר בקסם, אני מניח שכשפים נגד בלאי הם לא יעילים או קשים ולכן את רוב הדברים צריך לקנות כמה פעמים.

ב. זה מיוחד, רובם גרים באיזור שבו גרים מוגלגים והם לומדים איתם עד גיל 10. תוכנית רדיו לא חייבת להיקרא בשם מיוחד, "גלי ישראל", למשל.

ג. על איזה מקרה אתה מדבר?

ד. הם לא, הם מתלבשים כמו קוסמים.

ה. זה לא משהו בעייתי (למרות שזה קשה יותר מלהרחיף נוצה) אבל זה לא דבר שעושים בדרך כלל.

גם שם, אלו דוגמאות שאפשר להסביר בצורה פשוטה. אני יכול לומר שאתה לא מבין את האווירה שבחברה הקסומה ולכן אתה חושב שזה לא נכון.

יש עוד מלא ואני אביא אותם בע"ה אבלThe Lion

גם על מה שהבאתי אתה לא עונה.

1. אני לא מבין גדול בכלכלה אבל גם אני יכול להבין שכלכלה שמתבססת רק על מכירת חפצי קסם היא בעייתית, חפצי קסם הם מותרות ובעצם הדבר המכיר היחיד ולכן אמורים לעלות מלא. בנוסף - דברים כמו ספרי לימוד, בגדים, רהיטים, קדרות, עטים לא אמורים להימכר. חוץ מזה אוכל גם לא אמור כ"כ להימכר כי אפשר להגדיל כמות קיימת. חוץ מזה 2 - אם אפשר להפוך שולחן לחזיר גם שוק החיות לא אמור להיות פורה במיוחד. כל עניין הכלכלה בה"פ לא מאוד הגיוני.

ב. מה?? קסם זה דבר מיוחד?? אתה מקשיב לעצמך?

אתה מוכיח את הטענה שלי - ''גלי ישראל'' זה שם של תחנה, אבל אף אחד לא יקרא לשעה בין 4 ל-5 ''שעת ישראל'', נכון?

ג. כשנוויל שבר את היד כשלמדו לרכוב על מטאטא בראשון.

ד. לא אמרת שהם גדלים איתם עד גיל 10? 

ללכת להוגוורטס - כן, הם מחליפים בגדים ברכבת. למשה"ק - כן, מי שלא עובד שם. לסמטת דיאגון - כן, זה באמצע לונדון. גם לקדוש מנגו. הם לא מסתובבים סתם ככה ברחוב עם גלימות.

ה. למה לא?

1. לא רק חפצי קסם, גם כל דבר שמתבלה125690

אני לא בטוח שאפשר ליצור חומרים באופן קבוע מכלום, אחרת הדו"ח על הקדרות הדקות רלוונטי.

בכל מקרה לא אמורים לקנות עטים, הם עשויים מנוצות, כנראה שהם נאבדים/נהיים לא 7לדים וזולים מספיק כדי שלא יהיה שווה לחדד אותם בקסם.

2..^

ב. קסם זה דבר מיוחד בחברה שנמצאת בין מוגלגים, רובם חיים ליד מוגלגים והם יודעים שלרוב אין קסם.

השם הספציפי לא משנה, הנקודה היא ששמות של ערוצי רדיו הם לא בהכרח משהו מיוחד אלא משהו שמייחד את המאזינים לערוץ.

ג. זה בספר הראשון, אם לא נשבר לו משהו עד אז הוא לא היה צריך ללכת למחלקה הזאת בקדוש מנגו, הוא לא ראה ריפוי מהיר כל כך בעבר (אם הוא כן שבר משהו - מדאם פומפרי יותר טובה בקסמים כאלה, שמרפאים פציעות פשוטות, מאשר הרופאים בקדוש מנגו)

ד. לתלבושת האחידה של תלמידי הוגוורטס, לא לבגדי קוסמים. איפה כתוב שהם לא מסתובבים ברחוב בבגדים של קוסמים, כנראה שהם כן הולכים בלי גלימות בדרך כלל כי בספר הראשון זה מוצג כמשהו חריג.

כי יש להם דברים אחרים לעשות, הרחפת שולחנות היא לא הספורט האהוב על הקוסמים

1. למה? אני פשוט אשכפל אותו לפניThe Lion

אני לא צריך לקנות שולחן, אני אשכפל את הזה שיש לי ואז אותו עוד פעם וכו', עטים זה לא סתם נוצות, משקיעים בזה ובהוגסמיד יש חנות שלימה שמוקדשת לזה בכל מקרה זה לא העניין ולא ענית על מה שאמרתי.

2. ב. די נו אתה רציני??? במשפחה של קוסמים קסם זה דבר מיוחד?? הם מוקפים בזה וזאת ההגדרה שלהם - ''קוסמים'', בנוסף שבדיון אחר תירצת את חוסר הקידמה שלהם בחיפוי ע"י קסמים - גם לפי דעתך קסמים מקיפים אותם כל הזמן וזה לא משהו בר ויכוח. 

ושוב אתה מפספס את הנקודה - תחנות רדיו יכולות להיות עם השם הכי בנאלי שיש אבל כשאתה מייחד שעה מסוימת על משהו הכי לא מיוחד עלי אדמות בעולם שלהם זה יחס לא נכון ומנטאליות של מוגלגים.

ג. אתה יודע פחות או יותר כמה זמן לוקח לרפא שבר נכון?

ד. הארי נכנס עם בגדים של מוגלגים בשישי, עיין שם. ברור שהם לא הולכים עם גלימות ברחוב, בפרק הראשון מקגונגל מציינת את זה שמרוב החגיגות קוסמים יוצאים לבחוץ עם גלימות, בכל מקרה אמנת סודיות וזה.

..125690

1. לכן כתבתי שכנראה שקסמים כאלו לא שורדים לנצח (קראת את השיטה הרציונלית?)

2. זה לא ייחוד של שעה, כנראה שזה לא האורך המדוייק של התוכנית וגם אם כן, זה לא משנה. שם של התוכנית הוא לא משהו מיוחד, הוא לא צריך להתייחס למשהו ששונה בזמן השידור הספציפי שלו בכל שאר היממה, זה פשוט שם. המילה "שעת" נועדה לציין שזה לא כל היום אלא רק קטע ממנו, המילה "קסם" היא מה שמייחד את המאזינים לתוכנית מאלו שלא.

ג. אבל אין מרפאים בכל אנגליה, אם ההורים שלך לא יודעים להתעתק כנראה שהם ירפאו אותך עם מרפא פחות מוצלח ממדאם פומפרי שלוקח לו יותר זמן.

ד. כי הוא גדל אצל מוגלגים, אחו הבגדים שיש לו, הוא לא ילך בדרך פריווט עם גלימה.

לכן כתבתי שכנראה שבדרך כלל הם הולכים בלי גלימה ורק שאר התלבושת שלהם שונה.

אתה מרשה לי להגיב בחריפות?ניב שטרן
כן125690
יופיניב שטרן

למה אתה דופק את הראש בקיר?

גם אם יש קושיה כל שהיא על הסדרה, התשובה צריכה להיות פחות קשה מהקושיה!

סבתא של נוויל לא לקחה אותו לקדוש מנגו כדי לרפא שבר ביד? היא עד כדי כך חסרת אחריות?

ביום-יום הקוסמים מסתובבים, גם ברחוב המוגלגי, בגלימות אבל כשהם מתקבצים למקום שמוגלגים לא אמורים להגיע אליו הם מתלבשים כמו מוגלגים (אליפות העולם)? באמת?

המרפאים בבית החולים פחות מיומנים מאחות בית הספר?

ואני מסכים שלדעתי לעשות מלחמת שולחנות באוויר זה מגניב גם בפעם המאה וגם יותר.

ד.א. קראתי את הארי פוטר והשיטה הרציונאלית, הקשר בינו לבין הארי פוטר הרגיל הוא שיתוף השם בלבד. אין שום קשר אחר ביניהם.

..125690

כן, היא לא לוקחת אותו לעיר אחרת בשביל יד שבורה, היא הולכת למרםאה של מוגלגים או למרפא פרטי שנמצא באזור.

כן, הם משתדלים ללכת כמה שפחות בחלקים המוגלגיים (אפילו אדון וויזלי לא יודע כלום על הרכבת התחתית, למשל). בניגוד לאליפות העולם כשהמון קוסמים מגיעים למקום מסויים שיכולים להגיע אליו מוגלגים (וגם אז לא כל כך קריטי ללכת עם בגדי מוגלגים, יכול להיות שגם בשגרה יש הוראה ממשרד הקסמים ללכת עם בגדי מוגלגים.)

אחות בית הספר הוגוורטס שהמורים שלו טובים יותר מכל מחלקת ההילאים.

אני מסכים איתך, את העלילה הוא הורס לגמרי. אבל בקשר לזה שכשפים מסויימים הם זמניים, יכול להיות שהוא צודק

1. למה? ומה עם שינויי צורה?The Lion

זה בדיוק אותו דבר. (לא קראתי, מכתש בהשכלה שלי, מודה באשמה בתקווה שאקרא מתישהו)

2. זה דווקא -כן-. תבדוק בספר. אני מדבר אל קיר? אתה בכלל לא קורא מה אני כותב. כתבתי לך שזה לא תוכנית אלא שעה מסוימת, והסברתי לך למה קסם הוא דבר לא מיוחד אפילו לדעתך (זה לא בר ויכוח). אבל שוב אתה עונה אותו דבר - זה תוכנית, קסם דבר מיוחד.

ג. מה? נשמע לך הגיוני שאחד המקצועות הכי חשובים בחיים לא יהיה קיים בכל אנגליה? 

ד. במה היא שונה?

1. גם125690

זאת הסיבה ששאלתי אותך, בשיעור הראשון בשינוי צורה בשיטה הרציונלית מוזכר ששינוי צורה חוזר אחרי זמן מסויים (אני לא זוכר איך הזמן נקבע), זה הסבר שלדעתי עונה על השאלה שלך, אם אתה מקבל אותו.

2. כנראה שחשבתי שהתכוונת למשהו אחר, איפה זה מופיע?

ג. לא שלא יהיה קיים בכל אנגליה, שלא יהיה קיים בכל בית באנגליה, לא בטוח שיש עוד בית חולים באנגליה, המרפאים פוחת מיומנים ממדאם פומפרי.

ד. לא ברור אבל זאת לא תלבושת של מוגלגים עם גלימה אחרת הקוסמים היו מבינים יותר בבגדי מוגלגים

1. ואז ישנו אותו עוד פעם. זה עדיין לא עונהThe Lion

2. גלי קסם (בדר"כ מוזכרת כ-גל"ק) הינה תחנת רדיו קוסמים פופולרית. היא כוללת תכניות מוזיקה, כמו רגעי קסם (בהנחיית גלנדה צ'יטוק) וכן תכנית חדשות הקוסמים ברדיו. 

ג. המרפאים פחות מיומנים מאחות בית ספר? באמת?

ד. בדיוק. יש סתירה. 

אגב כבר דנו על האוקימתות שאתה עושה על דעת עצמך בה"פ.. 

ניב שטרן כתב יפה

1. פרק זמן די קצר, כמה שעות או פחות125690

ב. ושעת קסם זאת תוכנית בתחנה?

ג. תסתכל במה שכתבתי לניב

ד. זאת לא סתירה, קוסמים לובשים כמה בגדים שונים, את הבגד הכי שונה הם לא לובשים ליד מוגלגים ביום-יום.

נכון, כבר הסברתי למה לדעתי הן נכונות אם הנחת היסוד שלי היא שהיקום של הארי פוטר אפשרי

1. איך אתה יודע? זה מוריד את כל הערך שלהם.The Lion

בשביל מה ללמוד שינויי צורה עם זה רק לכמה שעות? וגם אפשר ככה לרמות בקלות, שוב - הכלכלה בה"פ לא אפשרית.

ב. כן. מוזר, לא?

ג. ואז מה? היא אחות בי"ס והם מרפאים במקצועם, למי אכפת משאר המורים?

ד. אתה המצאת עוד סוג של בגדים שאפילו אין לך מושג איך הוא נראה כדי לתרץ. אם זה נותן לך מענה לבריאות

כן רק שאם אתה מחיל את כולם יוצא לך עולם מאוד מוזר ומלא בסתירות שיוצאות מהתירוצים שלך, וספרים מאוד חסרים שמשמיטים יותר מדי פרטים. מספק אותך? תהנה, אותי לא.

אחרת הרבה דברים לא הגיוניים125690

הדו"ח של פרסי על קדרות דקות למשל. אם אני לא יכול להמציא עובדות כדי להסביר סתירות בספר, אתה צודק, לדעתי אפשר. אין סיבה להמשיך להתווכח על ההשפעה של לחשים אם אנחנו לא מסכימים על זה.

לא, יש תוכנית רדיו שנקראת "הבוקר הזה" זה אומר שהתוכנית משודרת רק בבוקר אחד? שבוקר זה דבר מיוחד? לא, זה אומר ששם של תוכנית רדיו נועד להישמע טוב ולרוב גם מתייחס לזמן/מאזינים של התוכנית. במקרה הזה, המאזינים מתייחדים בקסם שלהם.

היא מרפאת במקצועה, פשוט בבית הספר. הם גם מרפאים אבל עם פחות ניסיון ורובם עובדים במחלקות אחרות, אין סיבה לפתוח עוד מחלקה בבית החולים לטיפול בפגיעות שלא נגרמו על ידי קסם כשיש את כל המוגלגים, הם מבינים בזה פחות ממרפאת בבית ספר שאין לידו בתי חולים. הרמה של המורים גבוהה יותר משל הילאים, הגיוני שהרמה של המרפאת תהיה גבוהה יותר מהמקובל.

ד. לא אני, רולינג, די ברור שהבגדים של קוסמים הם לא בגדי מוגלגים עם חתיכת בד מאחורה, אחרת תחילת הספר הרביעי לא הגיונית.

כשלי עולה סתירה, אני עונה עליה לעצמי, משנה קצת את העולם הכתוב וממשיך להנות. כשלך עולה סתירה אתה מחליט שאין מה לעשות עם זה ושהארי פוטר זה ספר לא אמין. הארי פוטר שלי שונה משלך אבל הוא הרבה יותר מהנה.

אם אתה לא רוצה להמשיך להתווכח תגיד (שם לב לסוף)The Lionאחרונה

אני בכל אופן ברשותך אמשיך, בחירה שלך אם להתייחס או לא (באמת).

הדו"ח של פרסי זאת הבעיה הקטנה. כל עולם ה"פ לא הגיוני לפי זה. אתה אומר ששינויי צורה זה רק לכמה שעות. אז - 

1א. מאוד קל לרמות לא? למה לא למכור קדירה יקרה שהיא תכלס קומקום ורק עוד כמה שעות תיהפך לקדירה? למה אין אף אזכור בנוגע לזה בכל הספר?

ב. למה להקדיש מקצוע שלם לאורך 7 שנות לימוד למשהו כ"כ חסר ערך?

לא, אבל הבוקר *הזה* הוא מיוחד. ברגעי קסם אין שום דבר מיוחד.

מרפאים בבית החולים הראשי פחות טובים מאחות בית ספר (רק סנייפ, מקגונגל ופליטיק יותר טובים מהילאים, לא כל המורים)? ויותר חשוב, שמת לב כמה הסתבכת בשביל לתרץ בעיה פשוטה? אז כן יכול להיות שמציאותית זה מסתדר, שנוויל סתם אמר שהיא ריפאה את זה תוך דקה - זה לכאורה פרט קטן ובלי הרבה משמעות. אבל לא על זה אני מדבר.

ד. לא מסכים איתך אבל בכל אופן סטינו מהדיון. כשקוסמים הולכים לקדוש מנגו/קינגס קרוס/משה"ק אם הם לא עובדים/מנגו/סמטת דיאגון אילו לא מספיק הזדמנויות בשביל לקבל הבנה בסיסית בבגדים של מוגלגים? ואתה אמרת שהם גדלים עם מוגלגים..

למה שכתבת בסוף יש הרבה משמעות ומצריך דיון בפני עצמו. בינתיים רק אגיד שאני לא אומר שה"פ ספר "לא אמין", אני לא מחפש הוכחות למה מציאותית הוא לא יכול לקרות. אני רק מסתכל עליו במבט יותר מפוכח מפעם. שוב זה מורכב ומצריך דיון... אתה מוזמן לפתוח. או שנפתח את זה פה? מה אתה אומר?

מסכים מסכיםניב שטרן
וואי וואי וואי, המלחמה לא עשתה לכם טוב, הא?מהללאל
אודיובוק טוב?Lully01

מכירים אודיו בוק טוב להארי פוטר??

שמעתי את ספרים 1+2 ביוטיוב שהקריאה the reader האלופה ולא מצליחה למצוא משהו שאהבתי לספרים שבאים אח"כ לצערי... אשמח לעזרה (הכוונה למישהו שמקריא את הסיפור איך שהוא מהספר, ולא מסכם את הפרקים כמו ב'תם ונשלם הקונדס' למשל) 

אילו פודקסטים יש על הארי פוטר?מתואמת

כאלה נקיים, בלי גסויות...

תודה!

יש את פוטרקאסט. לא שמעתי המון, אבל לא זכור לי כגסלביטה
תודה! באיזו פלטפורמה אפשר לשמוע?מתואמת
ספוטיפיי הכי נחלביטה
מתואמתאחרונה
סרטי הארי פוטר 2 ו3מים זכים
שום קישור באתר לא עובד, משהו יכול להעלות? בבקשה גדולה.
בבקשה??מים זכיםאחרונה
האם לדעת הספרדים הארי פוטר יוצא בהדלקתאיגנוטוס פברל

נרות חנוכה ידי חובה ע"י זה שמר דראסלי מדליק? הרי זה המקום שהוא מחשיב כבית. (אגב לכן כולם חוזרים לחופשה בחג הזה של הנויצרים  כדי להדליק נרות חנוכה בביתם)

השאלהקעלעברימבאר
אם וולדמורט מדליק בשביל הארי, האם אומרים וולדמורט כגופו (בגלל ההורקרוקס של הצלקת) או לא?
תראה, לפי מה שראיתי בפניני הלכה, בחורים שישניםאיגנוטוס פברל

בפנימיה, שאחד ידליק בשביל כולם בחדר, אז כנראה זה יהיה רון, כי הוא הגדול מבינהם

אבל אשה יכולה להדליק בשביל בעלה שמחוץ לבית, כיקעלעברימבאראחרונה

אשתו כגופו.

אז אולי גם וולדמורט כגופו של הארי? השאלה אם בית רידל או אחוזת מאלפוי זה נחשב הבית של וולדמורט. אולי זה שהוא שם שם את היומן זה נחשב שהוא השתתף בפרוטה עם בעל הבית?

בספרקעלעברימבאר
הראשון מוזכר שהאגריד אומר שקווירל נפגע מליליות ביער השחור.

הסתכלתי באינטרנט מה זה במקור, במקום ליליות מופיע hag. בדקתי והכוונה לסוג של מכשפה רעה או פיה רעה בפולקלור האירופאי

לא זכרתי כבר שכך זה תורגם...מתואמת
אם אני לא טועה, גם בספר השלישי מופיע אזכור של hag, כאחד מהיצורים שמגיעים הרבה להוגסמיד כי אינם יכולים להסוות את עצמם היטב בקרב מוגלגים. מעניין איך שם זה מתורגם...
שם זה אמגושית, לא?קעלעברימבאר

אמגוש זה כהן דת פרסי, שהפך אחר כך בגמרא לכינוי למכשף לזכרוני

נכון, מצלצל לי מוכר... (כבר שנים לא קראתי את הסדרהמתואמתאחרונה
בעברית)
בן גביר נחפז למשרדו בעודו צוהל בקול:קעלעברימבאר

"אישור תליה, אישור תליה! איפה החבל?" הוא אמר בשמחה.

"אתה מבין" הוא אמר להארי "עכשיו שיאשרו לי לתלות מחבלים מהצוואר שלהם למטה במרתפים, יצורים מבחילים, כבר לא יוכלו לזרוק פצצות סירחון על ישראל. נכון? הייתם חושבים פעמיים לפני שהייתם מלכלכים עםבוץ נגד ישראל, אם הייתם יודעים שאני יכול לתלות אתכם כמה ימים! נגמרו הימים האלה. חוץ מזה ראש הממשלה הסכים לחתום על צו גירוש לטיבי!"

חשבתי על זה -קעלעברימבאר
גמדוני הבית זה כמו השחורים העבדים שהיו בארהב, הקנטאורים כמו האינדיאנים בשטחים שלהם פעם, והגובלינים כמו היהודים שדורשים זכויות שוות
זהו? זו כל מהות היהודים - שהם דורשים זכויות?😱מתואמת

עם ההשוואות האחרות אני מסכימה.

האמת שאם כבר היהודים בסדרה הם בני המוגלגים - כי הרי וולדמורט (=היטלר) האמין בטוהר דם (=הגזע הארי), אז ילדי המוגלגים, שאינם טהורי דם, הם היהודים, שהיטלר רצח בשל היותם לא מהגזע הארי...

כאילו ישקעלעברימבאר
3 יצורים שלא שווי זכויות לקוסמים: גובלינים (שפעם בכלל לא היו להם זכויות, וגם היום לא יכולים לשאת שרביט), גמדונים וקנטאורים.

אז אפשר להקביל את זה לארהב במאה ה-19 , ליהודים היו זכויות בפועל אבל עדיין אנטישמיות (והם שלטו בבנקים), השחורים היו עבדים, והאינדאינים חיו פרא חיים אוטונומיים בטריטוריות שהממשל נתן להם

עכשיו הבנתי... תודה!מתואמתאחרונה
איך הפרוגרסיבים קוראים לוולדמורט:קעלעברימבאר
עבר עריכה על ידי קעלעברימבאר בתאריך י' בכסלו תשפ"ו 15:21

את.ה.ם.ן-יודע.ת-מי.ה

😅מתואמתאחרונה

אולי יעניין אותך